Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2011 10:02
dasita

XXX.XXX.47.75

Nakonec máme od Stázky štěňátka tři, černou holčičku a dva červené chlapečky (nar. 8.12). Dnes se chystám prvně přikrmovat, jinak hezky rostou a běhají a už si i spolu hrají. A myslím si, že chovatelé zkušenější než já (a to jsou všichni :-) ) by už mohli poznat, co že to mám doma za rasu - brabantíky nebo grifonky. Dám sem pár fotek, jinak víc jich je na www.stazka.webnode.cz
Těším se na Vaše tipy!
Dáša

3.1.2011 10:04
dasita

XXX.XXX.47.75

a další :-)
... a ještě další jsou na tom webu.

Ahoj, Dáša

3.1.2011 13:04
burunduk

XXX.XXX.98.178

dasita napsal(a):
a další

Tohle bude myslim brabanticek.

3.1.2011 13:05
burunduk

XXX.XXX.98.178

dasita napsal(a):
a další :-)
... a ještě další jsou na tom webu.

Ahoj, Dáša

A tohle dva vouskáčci.

3.1.2011 21:38
tancoska

XXX.XXX.64.4

dasita napsal(a):
a další

Jéé to je roztomilej kukuč :-)

10.1.2011 14:44
dasita

XXX.XXX.47.75

Osud nás moc nešetří - Stázka musela zabojovat i s nedostatkem vápníku. Byla to fakt hrůza, bála jsem se, že umře. Snad už je to úplně za námi, teď odstavujeme a přikrmujeme. Musím přesvědčovat jak Stázku, že už moc kojit nesmí, tak štěňata, že ochutnat ty dobroty z mističky určitě stojí za to.

http://stazka.webnode.cz/

15.1.2011 00:24
burunduk

XXX.XXX.98.178

dasita napsal(a):
Osud nás moc nešetří - Stázka musela zabojovat i s nedostatkem vápníku. Byla to fakt hrůza, bála jsem se, že umře. Snad už je to úplně za námi, teď odstavujeme a přikrmujeme. Musím přesvědčovat jak Stázku, že už moc kojit nesmí, tak štěňata, že ochutnat ty dobroty z mističky určitě stojí za to.

http://stazka.webnode.cz/

Eklampsie?
A dodávala jste jí po porodu vápník s fosforem?

15.1.2011 20:43
dasita

XXX.XXX.224.32

Nic "umělého" jsem jí nedodávala. Názory jsou různé, argumenty pro i proti, a v jejím případě jsem asi vybrala špatně. Věřím však, že už je to za námi a zvládli jsme to, ale užila si, chudinka. smajlík My taky, samozřejmě. Poučení pro příště.

15.1.2011 21:44
burunduk

XXX.XXX.98.178

dasita napsal(a):
Nic "umělého" jsem jí nedodávala. Názory jsou různé, argumenty pro i proti, a v jejím případě jsem asi vybrala špatně. Věřím však, že už je to za námi a zvládli jsme to, ale užila si, chudinka. smajlík My taky, samozřejmě. Poučení pro příště.

Co je umělého na vápníku? /např. Biomin H a pod./ Jaké jsou argumenty proti tomu, aby fence po porodu, kdy je odběr vápníku z jejího těla vysoký, byl podán navíc vápník.. aby se tak předešlo eklampsii?
Ano, dobře to dopadlo, jsem ráda ..ale nerozumím tomu, proč jste se rozhodla nepodat jí dodatečně vápník. Píšou to v všude, že to po porodech hrozí. Nechtěla bych to zažít :-|

15.1.2011 22:03
dasita

XXX.XXX.224.32

Pro zdravé zvíře (i člověka) je podle mne nejlepší způsob získávat živiny z běžné stravy. A březost není nemoc. Různé doplňky jsou vhodné, když je něco v nepořádku. "Umělé" jsem napsala proto, že jsem nevěděla jak to jinak nazvat. Ale jo, uznávám, že jsem podcenila... asi souhru několika faktorů. Určitě zlomenou tlapku, asi citlivost plemene, možná věk a konstituci fenečky, nevím jak na tom byli její předci (s tím se nikdo nesvěřuje, bohužel)...

15.1.2011 22:33
burunduk

XXX.XXX.98.178

dasita napsal(a):
Pro zdravé zvíře (i člověka) je podle mne nejlepší způsob získávat živiny z běžné stravy. A březost není nemoc. Různé doplňky jsou vhodné, když je něco v nepořádku. "Umělé" jsem napsala proto, že jsem nevěděla jak to jinak nazvat. Ale jo, uznávám, že jsem podcenila... asi souhru několika faktorů. Určitě zlomenou tlapku, asi citlivost plemene, možná věk a konstituci fenečky, nevím jak na tom byli její předci (s tím se nikdo nesvěřuje, bohužel)...

No jo, ale abyste do ní dostala po porodu vápníku, kolik by potřebovala.. to by musela sníst 3 kila tvarohu, když to trochu nadnesu. Proto se to po porodu dodává uměle. Mám stejný názor, že nejlepší je dostat živiny do těla ze stravy, ale v tomto případě to nejde.
Jeli jste s ní hned na veterinu nebo jak to vlastně probíhalo? Jen jsem o tom četla, nikdy ale ne os. zkušenosti. Popište, prosím, průběh.. ať vím, až bude moje fenka rodit, abych to dobře rozpoznala. Díky.

16.1.2011 18:39
dasita

XXX.XXX.224.32

Odpověděla jsem Vám na email.
Dasita

16.1.2011 18:40
dasita

XXX.XXX.224.32

Dasita

16.1.2011 18:40
dasita

XXX.XXX.224.32

Dasita

17.1.2011 17:23
tanath

XXX.XXX.159.33

Jsou nádherní všichni, hned bych si je vzala, ale doma již jednoho mám a můžu jen doporučit, jsou to báječní hafíci:-):-):-)....... to je pro každého jeden smailík.

Přidejte reakci

Přidat smajlík