Potravní alergie nejspíše na bílkoviny - jaké použít granule?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2011 09:20
filipf

XXX.XXX.74.70

Dobrý den,
jsem kamarád s 11.let (cca.) starou kříženkou boxera, celý život byla zdravá ale teď v posledním půl roce začala mít kožní problémy, které vet. diagnostikoval jako následek potravní alergie ( zřejmě na bíkoviny). Přeléčil nás antibiotiky ( která pomohla ) , a důrazně doporučil nasazení diéty.

Na jeho doporučení jsme začli krmit - Eukanuba VD Dog Dermatosis,ale bohužel fence todle krmivo absolutně nechutná, spíš jí tedy znechucuje. Nebyl problém aby třeba 2.dny vůbec nejedla. Poměrně dost i zhubla, ale vet. si stále stál ( a stále stojí za svým názorem) , že by jsme měli krmit tím to krmivem.

Máte či měl jste někdo podobné problémy? Existuje nějaká možnost "chutnější alternativy"? Ale tedy zřejmě nějaké v rámci možností citlivější,dietnější? Již jsem koukal na krmiva značky Calibra ( opět doporučoval vet. jako další možnost ) či First mate,ale rád si nechám poradit resp. uplně se neorientuji ve složení. A zcela jistě není nad praktickou zkušenost. Ještě mě napadá vzhledem k předpokládané alergii na bílkoviny vet.doporučoval aby byl zdroj bílkovin mimo naší obvyklou krmnou směs,tedy nejspíše ryby.

Předem díky za zkušenosti a názory.

6.1.2011 10:28
holly

XXX.XXX.52.38

Zřejmě máme ten samý problém, čeká nás tedy ještě podrobnější vyšetření, ale koukala jsem, na jaké granule bysme přešli a zřejmě na tyto: Trainer Fitness Profesional Fish & Potatoes ( mají i jiné příchutě). Vypadají dobře, s Trainerem mám navíc dobré zkušenosti. Tak ještě uvidíme, jak dopadne vyšetření......

6.1.2011 14:17
woey

XXX.XXX.118.213

Já mám psa s alergií na kuřecí bílkovinu, takže jsme krmili chvíli Orijenem (6 fish nebo Red) a pak jsme přešli na Platinum natural Lamb&rice...teď jsme na BARFu, kde si můžu nejlíp kontrolovat, co žere, ale ve věku vašeho pejska už by byl asi přechod složitý...

Přidejte reakci

Přidat smajlík