Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2011 17:09
nefrit

XXX.XXX.156.190

Moje feňulka musela dostat prednison. Zpočátku měla horší stolici a teď zase pro změnu hubne i když dostává pořád stejnou dávku žrádla. Přitom jsem od ostatních slyšela, že po prednisonu jim spíš psi tloustnou .........

10.1.2011 19:44
lesterka

XXX.XXX.143.49

A není to spíš, že ztrácí svalovou hmotu? To je klasický vedlejší účinek kortikoidů. Moje fena po něm ztratila hodně svalů, dokonce i na hlavě...měla ji strašně kostnatou. Další z účinků je růst jemné, nekvalitní srsti apod.

12.1.2011 11:28
nefrit

XXX.XXX.156.190

Tak jemnou - štěněcí srst měla už po kastraci - to nepoznám.

12.1.2011 13:13
ircanka

XXX.XXX.2.198

ono asi záleží jak moc hubne a jak dlouho na prednisonu jste. Pokud je to jen nepatrné, tak bych si s tim asi hlavu nelamala. Pokud hubne hodě a rychle pak bych určitě pro jistotu zašla k veterináři. S prednisonem to není žádná sranda a může to být také příznak selhávání ledvin (nebo jater...)
Mi tedy po prednisonu máme apetit hladového vlka (je žravy i bez něj ale s ním, to je fakt masakr). Snažím se jídla moc nepřidávát, ikdyž toho dost "vyžebrá" ale moc netloustne - je tak akorát. Ale opravdu spíše přibírá než hubne.

14.1.2011 07:42
nefrit

XXX.XXX.156.190

Na prednisonu jsme zatím 3 měsíce, ale prý to bude už napořád. smajlík Bere večer 1/2 dvacítkovýho a ráno pětkovej a když se příznaky zhorší, tak má i ráno větší dávku

14.1.2011 07:57
lesterka

XXX.XXX.143.49

Ne, že bych ti chtěla dávat falešnou naději, ale my na něm měli být taky až do konce života, ale po vyléčení všech příznaků jsem se ho pomalu pokusila vysadit, vrátily se...tak znovu...vyléčeno a pak už se vysazení povedlo a fena je 2 roky ťuk ťuk ťuksmajlík bez něj.
Na té mojí to bylo hodně vidět. Spadla ze svalů, vypadala jako kost a kůže, vypadávaly jí chlupy, měla pořád žízeň a hlad.

14.1.2011 12:32
nefrit

XXX.XXX.156.190

U naší feňule "snad" po dvou letech přišli na to, že má systémový lupus. Loupe se jí čumec, teče jí z očí ......po prednisonu se to Jakž takž srovnalo, ale jakmile se začnou upravovat dávky, zase se to zhorší. Je to jako na houpačce

14.1.2011 19:38
atika

XXX.XXX.213.155

Měla jsem taky psíka "nafurt" na prednisonu - podobný dávkování, u nás to teda bylo na bolest, protože na ostatní léky (a že jsme jich vyzkoušeli) prostě nereagoval. Bohužel to nafurt byly jen necelé tři roky, naštěstí ho dostal až jako devítiletý. Taky hubnul z 20 kg postupně skoro na 13kg, ztrácel svalovou hmotu. Dávala jsem mu ostropestřec, takže jaterní testy jsme udrželi v normě, ale postupně se mu zhoršovalo trávení, sice žral za tři, ale hubnul a poslední rok začal hodně průjmovat. Prednison ničí imunitu, takže neustálé infekce, na chvíli mu vždycky zabral entizol, ale za pár tejdnů zase průjmy, ale takový, že z něj za chůze stříkala voda. Nakonec ty lepší dny byly tak vzácný, že jsem ho nechala odejít, protože už se ani v noci pořádně nevyspal, jak musel pořád běhat. Jsem přesvědčená, že trávení mu zničil dlouhodobě podávaný prednizon. Nevím, kolik je vaší feňuli, ale jestli je mladá, zkusila bych cokoli jiného, alespoň po čase, jestli teda něco jiného existuje. A zkuste přidávat ten ostropestřec, dobře čistí játra, ve kterých se prednson usazuje.

14.1.2011 21:30
lesterka

XXX.XXX.143.49

Atiko, ač je možné, že prednison na tom měl svůj podíl, tak bych s určitostí netvrdila, že způsobil smrt tvého 12letého psa. Tohle už je slušný věk a ty problémy mohlo způsobit cokoliv. Na druhou stranu jestli by se vůbec toho věku, bez kortikoidů dožil...to jsou všechno spekulace...

Každopádně, já jsem ráda, že jsme se ho zbavili, feňule se dostala zase do normálu a její nevysvětlitelná autoimunitní nemoc, která tak vzácná, že má pouze jméno a nikdo neví, co ji spouští ani jak ji léčit, je snad zažehnána...znovu tu mlátím do dřeva jako šílenec :)))))

14.1.2011 22:12
atika

XXX.XXX.213.155

Ale tak já to netvrdím s určitostí, jen říkám svůj názor, jak jsem psa ty tři roky pozorovala. A to že prednison ničí imunitu mi řekl i vet. Bohužel pro nás jiná volba nebyla, dívat se na psa, kterej trpí bolestí bych nevydržela a bolest mu potlačil. Ale i když prednison zabere tak rychle, že má člověk pocit, že je to zázračná pilulka, tak ty vedlejší účinky (při dlouhodobějším užívání) jsou ošklivý.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2011 12:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.79

Po prednisonu se opravdu spíš přibírá a zvedá se chuť k jídlu,
Hubnutí bude důsledek nemoci, nebo počínajícího Cushinga (hubnutí, ztráta srti, ...), který prednison ve větších dávkách vyvolává. Po snížení dávky prednisonu příznaky Cushinga zase mizí.

15.1.2011 15:55
nefrit

XXX.XXX.156.190

No, popravdě se toho dlouhodobého podávání bojím, protože dceři odešel teď na podzim ani ne dvouletý pes - od půl roku byl na prednisonu kvůli SRMA. Viděla jsem ty konce, takže mám vážné obavy - feňulce bude v dubnu 8 let. ALe ono asi nic jiného na tohle onemocnění není, že?

15.1.2011 16:50
atika

XXX.XXX.213.155

Není dcera ze Sobčic? Právě cca ročnímu pejskovi s touto diagnozou jsem posílala prednison, který mi po mém psíkovi zůstal. Nemohly by vaší feňuli pomoct nějaká homeopatika (vůbec nevím, jen nápad). Mám teď nového pejska, cca ročního a má nějakou blíže neurčenou alergii, zatím jsme nedokázali zjistit na co. Vet naznačil, že pokud mu nic nezabere, tak by zkusil prednison. Ale po těch zkušenostech bych do toho u mlaďase nešla, to fakt radši budu zkoušet cokoli jiného včetně těch homeopatik, uvidíme, snad něco zabere.

15.1.2011 17:27
nefrit

XXX.XXX.156.190

atika napsal(a):
Není dcera ze Sobčic? Právě cca ročnímu pejskovi s touto diagnozou jsem posílala prednison, který mi po mém psíkovi zůstal. Nemohly by vaší feňuli pomoct nějaká homeopatika (vůbec nevím, jen nápad). Mám teď nového pejska, cca ročního a má nějakou blíže neurčenou alergii, zatím jsme nedokázali zjistit na co. Vet naznačil, že pokud mu nic nezabere, tak by zkusil prednison. Ale po těch zkušenostech bych do toho u mlaďase nešla, to fakt radši budu zkoušet cokoli jiného včetně těch homeopatik, uvidíme, snad něco zabere.

jj, to je ona, Derynek umřel na podzim smajlík Právě proto, že jsem viděla, co to s ním udělalo - s jeho zažíváním z toho mám hrůzu. No já jí na posílení imunity dávám aloe vera - aby jí ten prednison tak ty orgány neničil

15.1.2011 20:16
atika

XXX.XXX.213.155

Tak to je mi strašně líto, doufala jsem, že to dopadne nějak líp, ach jo, tak mladejsmajlík No budu Vám držet palce, zkuste i ten ostropestřec na játra (nám to fakt pomohlo - i vet se divil, že má pořád dobrý jaterní testy. Dávali jsme kapičky do žrádla). Jinak jsme (po poradě s vetem) podle situace když to šlo snižovali dávkování, třeba místo 2 x denně půl, postupně na 2 x 1/4 a když se zhoršil, tak zase zpátky. Je to bojsmajlík

16.1.2011 18:33
ircanka

XXX.XXX.180.120

Co se prednisonu týče, tak určitě je lepší zkustit cokoliv jiného, ale někdy prostě už není vyhnutí. Já mám na něm psa od jeho 1,5 roku (trpí alergií) a vyzkoušela jsem opravdu vše, ale už jsem se nemohla dívat nato, jak pes trpí, vše ho svědí, škrábe se a vykusuje do krve...takže jsme ho nasadili. Musím říct, že pro mě volba dát psovi možnost prožít klidný a "pohodový" život i za cenu, že mu ho možná tím prednisonem zkrátím byla jasná.
Bere tedy velmi nízkou dávku a to jen od jara do podzimu. Je mu nyní 4,5 roku, je krásný, silný, nasvalený a šťastný. Možná se mnou už bude jen rok, možná 2,3...ale ty roky budou plnohodnotné.
Takže za mě tedy bránit se tomu za kažnou cenu asi nemá cenu, prostě musíte zvážit pro a proti.

17.1.2011 14:26
atika

XXX.XXX.213.155

Můžu se zeptat kolik a jakou gramáž bere na alergii?

19.1.2011 09:42
ircanka

XXX.XXX.2.198

Jestli myslite můj Garp tak před 3 lety jsme začinali přes léto 1x denně 20 mg tabletku...
Loni jsme brali už jen 1/4 20mg tabletky denně (tedy 5mg na den na jeho 60kg - což je opravdu malinké množstí ikdyž má alergii opravdu hodně)

Když je krize a zhorší se dám mu 1/2 20mg tabletky tak na 2 dny a zas se srovná (tedy 10 mg na den). Někdy je naopak lepší a stačí mu 1/4 20mg tabletky (tedy 5mg) ob den...

jelikož jsme se v tom už naučili chodit, vím co mu kdy pomůže

19.1.2011 14:38
zuzina

XXX.XXX.169.86

atika napsal(a):
Tak to je mi strašně líto, doufala jsem, že to dopadne nějak líp, ach jo, tak mladejsmajlík No budu Vám držet palce, zkuste i ten ostropestřec na játra (nám to fakt pomohlo - i vet se divil, že má pořád dobrý jaterní testy. Dávali jsme kapičky do žrádla). Jinak jsme (po poradě s vetem) podle situace když to šlo snižovali dávkování, třeba místo 2 x denně půl, postupně na 2 x 1/4 a když se zhoršil, tak zase zpátky. Je to bojsmajlík

Ten ostropestřec koupím v normální lékárně, že?

19.1.2011 20:44
atika

XXX.XXX.213.155

ano , je to i pro lidi, já kupovala kapky od Herba Vitalis, stojí cca 65,-Kč a na 15 kg pejska jsem dávala do bašty 15 - 20 kapek denně. Dávám ho teď v kůrách i ostatním starším psíkům, kteří berou nějaké léky.

20.1.2011 15:33
gigi

XXX.XXX.30.154

Dáváte k tomu Prednisonu ještě něco? Mám na něm fenku a bere ještě Famosan, právě na ochranu zažívání.

20.1.2011 16:54
atika

XXX.XXX.213.155

Můj psík dostal Helicid, nesnesl ho - zvracel po něm, potom ještě jeden( Ranisan, nebo tak nějak), taky mu nedělal dobře a nakonec Hylac forte (snad to píšu dobře), ten jsem mu dávala, ale moc mu to nepomáhalo. Ale on byl na prednisonu přes tři roky v kuse a 20 denně (na 15 kg).

26.1.2011 07:14
nefrit

XXX.XXX.156.190

gigi napsal(a):
Dáváte k tomu Prednisonu ještě něco? Mám na něm fenku a bere ještě Famosan, právě na ochranu zažívání.

Nám k tomu veterinář nic nedal, protože ví, že dávám fence aloe vera

26.1.2011 08:58
atika

XXX.XXX.213.155

Nám ostropestřec taky nepředepsal, jen říkal, že budeme pravidelně dělat jaterní testy, tak jsem si našla co je nejlepší na čištění jater a nechala jsem si ho od veta schválit. Ta aloe je spíš na to trávení nebo ne?

26.1.2011 09:38
nefrit

XXX.XXX.156.190

Aloe se dává celkově na posílení a srovnání imunitního systému

T_win

29.1.2011 17:51
T_win

XXX.XXX.249.116

lesterka napsal(a):
Atiko, ač je možné, že prednison na tom měl svůj podíl, tak bych s určitostí netvrdila, že způsobil smrt tvého 12letého psa. Tohle už je slušný věk a ty problémy mohlo způsobit cokoliv. Na druhou stranu jestli by se vůbec toho věku, bez kortikoidů dožil...to jsou všechno spekulace...

Každopádně, já jsem ráda, že jsme se ho zbavili, feňule se dostala zase do normálu a její nevysvětlitelná autoimunitní nemoc, která tak vzácná, že má pouze jméno a nikdo neví, co ji spouští ani jak ji léčit, je snad zažehnána...znovu tu mlátím do dřeva jako šílenec :)))))

Tak to máte štěstí a snad vám vydrží i nadále. Také jsme měli autoimunitní poruchu, prednison zabíral, ale bohužel se ho nepodařilo vysadit a postupně selhávaly játra až jsme to museli skončit. TAkže prednison je až ta poslední možnost-když selže všechno ostatní.

19.11.2012 14:44
etna1

XXX.XXX.94.12

Ostropestřec pro pejsky a kočičky je pro tyto účely v Legaphytonu, moje beruška ho k prednisonu taky bere. A pro ochranu trávícího traktu dostává Quamatel cca 30 min před Prednisonem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík