Halti ohlávka zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2011 11:09
debri

XXX.XXX.16.138

Prosím o vaše zkušenosti s haltinou a jaké problémy se vám díky tomu podařilo vyřešit .Díky:-):-)

13.1.2011 11:00
conny

XXX.XXX.192.123

Přesně ty na které je určená... :-)) Já osobně ji na psy nepoužívám, ale chodívala jsem venčit německou dogu kamarádky a bez haltiny bych asi letěla přes celé město :-)) Bylo to střeštěné štěně které mělo třičtvrtě roku a hlavně nehoráznou sílu ( přece jenom je to kus psa :-)) ) Stačilo trošku zatáhnou a ohlávka ho zbrzdila... Pak byl ale problém s tím, že když zjístil, že je na normálním obojku a nic ho nebrzdí, lítali za ním všichni...

13.1.2011 11:55
kobroor

XXX.XXX.41.2

debri napsal(a):
Prosím o vaše zkušenosti s haltinou a jaké problémy se vám díky tomu podařilo vyřešit .Díky:-):-)

Tak mně žádné... mojí fence se to vůbec nelíbilo, takže se to pořád snažila sundat a kroutila se na vodítku a pak, když jednou vyjela na nějakýho kolemjdoucího psa, tak ohlávku přetrhla...
Takže proti tahání na vodítku jsem jí dala normální kšíry a už netahá, nebo jen málo. Na vyjíždění proti psům pilujeme příkaz k noze! a už skoro nevyjíždí..

13.1.2011 12:56
conny

XXX.XXX.192.123

kobroor napsal(a):
Tak mně žádné... mojí fence se to vůbec nelíbilo, takže se to pořád snažila sundat a kroutila se na vodítku a pak, když jednou vyjela na nějakýho kolemjdoucího psa, tak ohlávku přetrhla...
Takže proti tahání na vodítku jsem jí dala normální kšíry a už netahá, nebo jen málo. Na vyjíždění proti psům pilujeme příkaz k noze! a už skoro nevyjíždí..

Tak jasně, pokud si pejsek nezvykne na to mít něco kolem tlamy, tak to určitě nepůjde... Vím že s tou dogou taky zezačátku bojovili, ale pak si zvyknul a bylo to v poho...
My třeba kšíry používáme jen na tahání, ať už canicross, dogtreking... :-)

13.1.2011 13:02
kobroor

XXX.XXX.41.2

conny napsal(a):
Tak jasně, pokud si pejsek nezvykne na to mít něco kolem tlamy, tak to určitě nepůjde... Vím že s tou dogou taky zezačátku bojovili, ale pak si zvyknul a bylo to v poho...
My třeba kšíry používáme jen na tahání, ať už canicross, dogtreking... :-)

No právě, jí dělá problém i náhubek... Ale tím, že mi tu ohlávku přervala a byla tím pádem "na volno", tak jsem to už pak radši nezkoušela. Na kšírách mi právě netáhne vůbec, za to na obojku by se klidně uškrtila.. Asi jí vadí ten tlak na hrudníku nebo co. smajlík

13.1.2011 13:16
mn

XXX.XXX.178.46

Tak mně halti pomohla i když v trošku jiné situaci. Mám tříletého psa KAO a asi od roku dost hnusně startoval po psech. Nikdy se mi nestalo, že by se k psovi dostal, ale byl problém ho udržet. Pamlsky (nosila jsem sebou i kousky pečeného kuřete :-)), motivace na páníka, seřvání, nic nepomáhalo, prostě neviděl, neslyšel.smajlík Jinak abyste si nemysleli, máme kamarády i mezi psy samci, na výstavách a v jiných městech je to brouček a cizí psi ho zajímají jen z toho důvodu, aby se s nimi mohl seznámit, ale prostě doma to byl konec (asi že to tam zná). Vadívali mu i psi za plotem, ale to jsme vyřešili, jen ti jiní psi na procházkách, kteří nás míjeli, byli problém. Dlouho jsem o halti uvažovala, pročítala si všechno možné a pak jsem dospěla k závěru, že než abych ho jednou neudržela, tak raději bude s ní. Ale používala jsem ji trošku jinak. Na procházkách je v klidu a netahá a tak ji měl jen nasazenou a přepínací vodítko měl na normálním obojku. Když se objevil pes směřující k nám, tak jsem mu druhou karabinu vodítka zapnula na halti. Přiřadila jsem si ho k noze a konec vodítka zapnutého k ohlávce jsem měla prověšený (snažila jsem se ho primárně ovlivňovat pomocí obojku). Stačilo mu jednou vystartovat a okamžitě pochopil, že tak to nepůjde. Párkrát to ještě zkusil, ale už ne s takovou razancí jako poprvé. Od té doby míjíme psy v klidu, když je mezi námi cesta, tak je schopný projít i kolem uřvaného psa.smajlík Klidných psů si ani nevšimne. A ty které fakt nesnáší (asi 2), tak na ty se neudrží a startuje, ale na ohlávce ho v klidu udržím a hlavně se hodně rychle vzpamatuje a po tom, co pes projde, už ho nezajímá.:-) Letošní zimu ji ještě používám, ale spíš pro jistotu, uježděné silnice dost kloužou (někdy se snaží k psovi dostat, ale to jen zatáhne, já ho v klidu udržím a vodítko k halti je pořád prověšené – není to agresivní chování, chce se kamarádit, ale málokdo ke svému psovi pustí to moje telátko). Jestli se bude chovat tak hezky jako doteď, tak na jaře ohlávku ruším, není problém se těm jeho neoblíbeným psům vyhnout.:-) Už jsme byli párkrát na procházce i bez halti a míjeli jsme se s jinými psy a nic, takže vím, že to zvládne.:-) Nevím, jestli za tou změnou je halti, nebo se uklidnil s věkem, ale to je mi v celku jedno. Hlavně, že procházky jsou v klidu a ten rok používání ohlávky mi za to fakt stál :-)(ty nervy byly hrozné).

13.1.2011 13:17
conny

XXX.XXX.192.123

kobroor napsal(a):
No právě, jí dělá problém i náhubek... Ale tím, že mi tu ohlávku přervala a byla tím pádem "na volno", tak jsem to už pak radši nezkoušela. Na kšírách mi právě netáhne vůbec, za to na obojku by se klidně uškrtila.. Asi jí vadí ten tlak na hrudníku nebo co. smajlík

Jj, to stejné mají i naši s jejich pesanem... Na obojku skoro uškrcený, ale i tak potáhne, ale když má kšíry tak úplně v pohodě...

13.1.2011 15:52
m arky

XXX.XXX.9.66

kobroor : co máte za psa že vám Haltinu přetrhl???

14.1.2011 08:10
kobroor

XXX.XXX.41.2

m arky napsal(a):
kobroor : co máte za psa že vám Haltinu přetrhl???

Haltinu (a nejenom to) mi přetrhla "jenom" fena NO. smajlík

14.1.2011 20:15
memmory

XXX.XXX.252.42

kobroor napsal(a):

A co takhle ostnáč ?? Na vyjíždivou , tahavou fenu NO ... tu já mám taky a odnaučila jsem jí to svou důsledností i na klas. obojku - a to tahala jako magor !!!

15.1.2011 11:04
lavacca

XXX.XXX.1.3

Já osobně psům na procházku dávám jen kšíry. Což o to, na obojku je není problém udržet, ale spíš se bojim (zvlášť u staršího), že si tím škubnutím na obojku ještě něco udělá s krční páteří. smajlík Takže běháme o kšírách a není problém, a když už náhdou hafan vyjede, tak ho lehce stáhnu zpět.

Ale známá halti použila na svojí fenu a výsledek se dostavil po pár "nácvicích". :-)

16.1.2011 20:49
dorae

XXX.XXX.65.15

Kdyby měl někdo zájem tak mám na prodej originál Halti ohlávku i s Linkem č.5.Ten Link tam je proto kdyby se ohlávka přetrhla nebo vyvlíkla tak je jištěná na obojku tudíž pes je stále pod kontrolou.Je úplně nová a nechám ji asi za 200Kč .

18.1.2011 15:09
ana

XXX.XXX.87.87

Dobrý den,
Haltinu mám na svoji vlkodavku. Kupovala jsem ji, když fence bylo půl roku a byla hrozně lekavá (jakmile se ozvala rána, fenka začala utíkat a co si budeme povídat, takové telátko má síly hodně). Moc nám to pomohlo, když se něčeho lekla, já ji v klidu, díky Haltině, zvládla udržet a ona zjistila, že se nic neděje.. Takže se díky ní naučila nebýt bázlivá a i netahat, teď už ji beru minimálně a fenka netahá ani na obojku, takže jen doporučuji..:-)

23.1.2011 23:24
woey

XXX.XXX.92.194

Kamarádka si pořizovala haltinu na svojí RR, když se jí narodila dcerka a ona se bála, že by nezvládala držet ji i kočár. Opravdu jim to hodně pomohlo, fenka chodí naprosto vzorně vedle kočáru a po tahání ani památky. Taky jeden vlkodav, co bydlí kousek od nás ji má a paní si ji nemůže vynachválit - bez ní by ho neudržela.

Veja

26.1.2011 08:26
Veja

XXX.XXX.159.1

Popravdě musím říct, skvělá věc. Máme labradora, kříženého se zlatým retrívrem. Hrozně nás tahal na vodítku, stašně miluje lidi a psy, docela i když na něj nějakej člověk promluvil tak chtěl skákat z procházky jsem vždycky chodila stahaná víc než on. O halti jsem četla dřív, ale pořád jsem tomu nevěnovala pozornost a nekoupila jí. Až minulý týden jsem se konečně rozhodla a koupila. Musím říct, zlatý výrobek. Při prvním nasazení se jí sice pokoušel sundat, ale jak chodí krásně pomalu u nohy, dokonce si i psů co jsou poblíž něj přestal všímat i těch lidí, to je jedna báseň, hned s nim chodím radši na procházky. Opravdu dobrá věc.:-)

26.1.2011 10:22
holly

XXX.XXX.52.38

Daleko lepší než halti je Canny collar. Výborná věc.

26.1.2011 16:37
heny

XXX.XXX.156.26

dorae napsal(a):
Kdyby měl někdo zájem tak mám na prodej originál Halti ohlávku i s Linkem č.5.Ten Link tam je proto kdyby se ohlávka přetrhla nebo vyvlíkla tak je jištěná na obojku tudíž pes je stále pod kontrolou.Je úplně nová a nechám ji asi za 200Kč .

Ahoj, můžeš mi prosím napsat na mejl skrze tu Halti ohlávku? Díky hanaw@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík