Rada - jack russel terier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2011 19:27
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

dobrý den máme fenku tohoto plemena přibližně rok a půl, jelikož jsme laici ale přesto jsme si pořídili toto plemeno, nedávno jsme byli upozorněni že se nejedná o papírového pejska, touto cestou vás prosím o vaše názory, přikládám několik fotek od štěňátka po současné. předem moc děkuji Luboš

18.1.2011 19:44
nadja

XXX.XXX.213.74

Luboš Jedlinský napsal(a):
dobrý den máme fenku tohoto plemena přibližně rok a půl, jelikož jsme laici ale přesto jsme si pořídili toto plemeno, nedávno jsme byli upozorněni že se nejedná o papírového pejska, touto cestou vás prosím o vaše názory, přikládám několik fotek od štěňátka po současné. předem moc děkuji Luboš

Přece jestli má pejsek papíry - PP, to musíte vědět vy :-)

18.1.2011 19:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

Máte průkaz původu nebo ne? Jestli ne tak nemůže být "papírový", to byste k němu PP měli

18.1.2011 19:54
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

czizecka napsal(a):
Máte průkaz původu nebo ne? Jestli ne tak nemůže být "papírový", to byste k němu PP měli

špatně jsem se vyjádřil samozřejmě že veškeré doklady má je s PP 18 000kč jde o to že p.veterinář naznačil že nenese rysy papírového pejska především poukázal na hlavu. dosti mě to zarazilo, já jsem laik proto jsem se obrátil na vás jako zkušené chovatele, Luboš

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2011 20:17

Neznám chov Jack Russel terrierů, ale na první pohled tak opravdu nevypadá - možná je to zbarvením, možná neklopenýma ušima... (pouze porovnávám fotografie)

Podívejte, úplně nejjednodušší věc, kterou můžete udělat, je sbalit štěně a jet za PORADCEM CHOVU. Ten Vám řekne co a jak, ten má jistě mnoho let zkušeností, dokáže psa zhodnotit po fyziologické stránce... atd atd atd.
A taky si zkontrolujte pořádně průkaz původu - má holografickou nálepku? Má originální razítko plemenné knihy?

Jo a je psík tetovaný nebo čipovaný? Jsem zvyklý na tetování v uších, co a jak se dělá u ostatních plemen nevím... Toto označení (tetovací číslo/číslo čipu) MUSÍ sedět s označením v průkazu původu.

18.1.2011 20:25

Jelikož se nedá příspěvek opravit, tak píšu znovu...

Pokud nemáte vůbec ponětí o chovatelském klubu apod. tak tady je kontakt na PORADCE CHOVU:
http://www.kcht.cz/index.php?id_clanku=24

18.1.2011 20:28
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neznám chov Jack Russel terrierů, ale na první pohled tak opravdu nevypadá - možná je to zbarvením, možná neklopenýma ušima... (pouze porovnávám fotografie)

Podívejte, úplně nejjednodušší věc, kterou můžete udělat, je sbalit štěně a jet za PORADCEM CHOVU. Ten Vám řekne co a jak, ten má jistě mnoho let zkušeností, dokáže psa zhodnotit po fyziologické stránce... atd atd atd.
A taky si zkontrolujte pořádně průkaz původu - má holografickou nálepku? Má originální razítko plemenné knihy?

Jo a je psík tetovaný nebo čipovaný? Jsem zvyklý na tetování v uších, co a jak se dělá u ostatních plemen nevím... Toto označení (tetovací číslo/číslo čipu) MUSÍ sedět s označením v průkazu původu.

ano holografická stříbrná kulatá známka tam je hned vedle je kulaté razítko (plemenná kniha ČMKU) s ručním podpisem, číslo má vytetované ve slabinách a sedí s číslem průkazu, děkuji Luboš

18.1.2011 20:34

Toto je vše v pořádku... Ale pokud důvodné pochyby stále trvají, neváhal bych a sešel se s poradcem chovu. Ti bývají takovýmto záležistostem nakloněni a jsou rádi, když se všechno podaří vyřešit...

Ještě jedna "hrubá" kontrola může být při porovnání Vašeho psíka oproti standardu:
http://www.jackrussellterier.com/czech/czech.htm
Nebo jestli ovládáte nějaký světový jazyk, originály jsou zde:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

No a třeba se tady objeví nějaký fundovaný chovatel JRT a poví Vám více...

18.1.2011 20:41
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

Toto je vše v pořádku... Ale pokud důvodné pochyby stále trvají, neváhal bych a sešel se s poradcem chovu. Ti bývají takovýmto záležistostem nakloněni a jsou rádi, když se všechno podaří vyřešit...

Ještě jedna "hrubá" kontrola může být při porovnání Vašeho psíka oproti standardu:
http://www.jackrussellterier.com/czech/czech.htm
Nebo jestli ovládáte nějaký světový jazyk, originály jsou zde:
http://www.fci.be/nomenclature.aspx

No a třeba se tady objeví nějaký fundovaný chovatel JRT a poví Vám více...

mnohokrát děkuji kontaktoval jsem paní z vašeho odkazu, zaslat fotky a vše popsal, ještě jednou děkuji Luboš

18.1.2011 20:44

Tak potom dejte vědět, jak to celé dopadlo...
Sice nechovám toto plemeno (věnuji se anglickým ohařům), ale to neznamená, že mě to nezajímá... :-)

18.1.2011 20:58
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

Tak potom dejte vědět, jak to celé dopadlo...
Sice nechovám toto plemeno (věnuji se anglickým ohařům), ale to neznamená, že mě to nezajímá... :-)

určitě dám, Luboš

18.1.2011 21:01
impact

XXX.XXX.195.92

A ze které CHS psíka máte, jestli to není tajné?

18.1.2011 21:03
impact

XXX.XXX.195.92

Btw. vy jste si koupili za tolik peněz psa, který nemůže být výstavně úspěšný? smajlík

Pokud byste měli jakékoliv pochyby, není problém nechat udělat testy paternity.

18.1.2011 22:17
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

impact napsal(a):
Btw. vy jste si koupili za tolik peněz psa, který nemůže být výstavně úspěšný? smajlík

tento pejsek bylo naše přání již spoustu lep, mnoho jsme o něm přečetli, a poměrně dlouhou dobu ho vybírali přez různé inzeráty, co je ten test paternity? Luboš

18.1.2011 22:24
impact

XXX.XXX.195.92

No, to já vám ráda věřím.. Ale ten pes je tak moc flekatý, že silně pochybuji, že může mít úspěch na výstavách. A ta cena za to není přiměřená.. Což je můj názor, že.

Test paternity je test krve na určení rodičů. Musel byste se domluvit s poradcem chovu. Pokud by se přišlo na to, že to není potomek rodičů, co má v PP, tak by platil testy jeho chovatel plus zřejmě sankce od klubu. Pokud by to bylo štěně těch rodičů, tak máte PP psíka, který se holt vymknul. I to se někdy stává..

Btw. opravdu by nešla ta CHS? Klidně na email " i.impact@seznam.cz "... Pokud budu vědět CHS? zřejmě budu schopna vám říct, jestli je solidní nebo ne. Mezi jack russelly se tak trochu pohybuju.

19.1.2011 00:34
memmory

XXX.XXX.252.42

impact napsal(a):
No, to já vám ráda věřím.. Ale ten pes je tak moc flekatý, že silně pochybuji, že může mít úspěch na výstavách. A ta cena za to není přiměřená.. Což je můj názor, že.

Test paternity je test krve na určení rodičů. Musel byste se domluvit s poradcem chovu. Pokud by se přišlo na to, že to není potomek rodičů, co má v PP, tak by platil testy jeho chovatel plus zřejmě sankce od klubu. Pokud by to bylo štěně těch rodičů, tak máte PP psíka, který se holt vymknul. I to se někdy stává..

Btw. opravdu by nešla ta CHS? Klidně na email " i.impact@seznam.cz "... Pokud budu vědět CHS? zřejmě budu schopna vám říct, jestli je solidní nebo ne. Mezi jack russelly se tak trochu pohybuju.

Pokud jsem pochopila zadavatele tak se ani nikdy na výstavu nechystá - jestli se nepletu :-|

19.1.2011 01:16
nika

XXX.XXX.107.58

memmory napsal(a):
Pokud jsem pochopila zadavatele tak se ani nikdy na výstavu nechystá - jestli se nepletu :-|

To asi ne, ale za ty prachy by člověk čekal standardního jacka smajlík

Je to moc krásný pejsek, ale (s prominutím smajlík) ne krásný jack russel...

19.1.2011 07:54
adriana

XXX.XXX.226.113

No, nejkratší cesta je jít na výstavu.Tam se porozhlédnout a případně požádat o posouzení rozhodčího.Popravdě jsem nejdřív myslela, že je to kříženec, celkem jste mě překvapil, že jste napsal že má PP.Ale to se stává.smajlík

19.1.2011 08:16
zuzina

XXX.XXX.169.86

Nejsem sice majitelkou jack russela, ale kdysi jsem o něm uvažovala a byla jsem na nějaké podívat na výstavě. Taky ze cvičáku jich pár znám a tenhle mi přijde celkem dost odlišný. Hlavně ta hlavička mi spíše připomíná foxteriéra. Vůbc na té fotce s tím druhám psem mi přijde jako hezký voříšek. Nic ve zlém - pejsek je to hezký a roztomilý.

19.1.2011 08:42
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak kdybyste nenapsal co je to za plemeno tak na fotce č.3 bych řekla že je to foxteriér, abych pravdu řekla i feny jacka mé švagrové které jsou po generace bez PP vypadají víc jako russel než ten váš. Buď jim fenu obskočil fox nebo je to prostě nestandartní pejsek

19.1.2011 09:23
impact

XXX.XXX.195.92

memmory napsal(a):

Myslela jsem to přesně tak, jak to pochopila Nika..

I když nechtějí na výstavu, tak je to docela slušná cena. Podle standardu musí převyšovat bílá barevou, tzn. měl by mít nejméně 51% bílé barvy. A to tenhle nemá.

19.1.2011 09:28
ivucha

XXX.XXX.160.45

Popravdě, taky bych na první pohled řekla, že je bez PP. Pejsek je moc flekatý a hlavička je protáhlejší, uši se můžou postavit i pejskovi z dobrého chovu:-|. Taky by mě zajímala CHS, ze které fenku mátesmajlík

19.1.2011 10:30
czizecka

XXX.XXX.106.200

ty uši bych ani tak neřešila, to se stane i u kvalitních chovů, proto je někteří lepí že... a proto nejsou tak často vidět. Barva je dost nestandard, ale to se taky stane, jsou to psi a ne hrnce. Ale ta hlava.... ta je prostě foxí

19.1.2011 14:02
zuzina

XXX.XXX.169.86

czizecka napsal(a):
ty uši bych ani tak neřešila, to se stane i u kvalitních chovů, proto je někteří lepí že... a proto nejsou tak často vidět. Barva je dost nestandard, ale to se taky stane, jsou to psi a ne hrnce. Ale ta hlava.... ta je prostě foxí

Jo, taky jsem už psala, že je to jak hlava foxteriéra.

19.1.2011 14:10
zuzina

XXX.XXX.169.86

mnohokrát děkuji kontaktoval jsem paní z vašeho odkazu, zaslat fotky a vše popsal, ještě jednou děkuji Luboš

A kontaktoval jste vůbec chovatele? Posíláte mu fotky? Ví vůbec, co mu z tohoto štěnětě vyrostlo? Já bych se nejprve obrátila na chovatele, případně zkusila kontaktovat majitele ostatních štěňat a požádala bych je o fotky.

19.1.2011 15:55
padank

XXX.XXX.51.73

impact napsal(a):

Chovatel vás měl upozornit na to že má nestandartní zbarvení,tudíž měl pejska prodat s tím že nemůže jít do chovu a dát Vám slevu.Slušný chovatel by to udělal.A taky se to mělo napsat do smlouvy kterou každý řádný chovatel dává se štěnětem.Podle fotek se nedá soudit ani postava a ani hlava.A uším ani nejlepší chovatel neporučí aby byly zavěšené.Taky za zuby a výšku se chovatel zaručit nemůže ale pokud fenu nakryl nebo překryl jiný pes tak ve vrhu se mohou ukázat štěňata obou otců.Test paternity by to vyřešil ale musel by jste počítat i s tím že je to štěně prostě těch rodičů co má v rodokmenu a náklady by jste hradil sám.Nikde taky není psáno že ze všech štěňat která se ve světě prodají s PP vyrostou šampioni.I nestandarty se vyskytují a to ve všech plemenech ne jen u JRT.smajlík

19.1.2011 16:51
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

chovatelskou stanici uveřejním popřípadě až později, paní chovatelce jsem psal v různém časovém období už tři emaili poslední včera ale odpověď zatím žádná, to že má nestandardní zbarvení jsme věděli, nikdy jsme jí na chov nechtěli a ti bílí se nám tolik nelíbili, tak jsme hledali tmavšího jedince ale chtěli ho prostě s PP, otec fenky má poměrně hodně titulů matka méně, abych se přiznal jsem teď ze všeho trošku zmatený a možná i zklamaný, nicméně psí slečinku máme místo dítěte které zatím nemůžeme mít, proto se nemění nic na tom že jí budeme mít rádi tak jako do teď, nevim proč ta ouška stojí, když byla malinká tak je měla jako jiný jack russlik. Luboš

19.1.2011 17:05
impact

XXX.XXX.204.5

No, ale kupit si nestandart psík za cenu velmi pěkného standard je docela úlet..
I když.. Jsou to vaše peníze a teď s tím už nic neuděláte. :-)

19.1.2011 17:08
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

vím že s tím nic neudělám ani nechci, psa se samozřejmě zbavovat nehodláme, jen jsem chtěl slyšet názory chovatelů. Luboš

19.1.2011 20:11
padank

XXX.XXX.51.73

vím že s tím nic neudělám ani nechci, psa se samozřejmě zbavovat nehodláme, jen jsem chtěl slyšet názory chovatelů. Luboš

Já jsem chovatel JRT.Ale když vím že štěně nebude do chovu a poznám to do 7 týdnů tak to novému majiteli zdělím.Uši,zuby a výška se do sedmi - osmi týdnů poznat nedají.Impact tu píše že je to hodně peněz za nestandarta.Samo že je když podle zbarvení už bylo jasné že nebude do chovu. když nový majitel psa do chovu nechce a je prodáno za cenu co je do chovu tak to byl od chovatelky podraz.Zbarvení vidí.
No a samozřejmě že ji nebudete dávat z domu - je to miláček tak jako všichni naši pejskové a spávají s náma v peřinách:-))smajlík
Hezký večer a ještě mnoho radostí s úžasným plemenem JRT

19.1.2011 21:23
Luboš Jedlinský

XXX.XXX.151.22

padank napsal(a):
Já jsem chovatel JRT.Ale když vím že štěně nebude do chovu a poznám to do 7 týdnů tak to novému majiteli zdělím.Uši,zuby a výška se do sedmi - osmi týdnů poznat nedají.Impact tu píše že je to hodně peněz za nestandarta.Samo že je když podle zbarvení už bylo jasné že nebude do chovu. když nový majitel psa do chovu nechce a je prodáno za cenu co je do chovu tak to byl od chovatelky podraz.Zbarvení vidí.
No a samozřejmě že ji nebudete dávat z domu - je to miláček tak jako všichni naši pejskové a spávají s náma v peřinách:-))smajlík
Hezký večer a ještě mnoho radostí s úžasným plemenem JRT

přesně tak z domu bych jí nikdy nedal, konečně mám vysněnou dcerku, kterou mít nemůžu sice jako pejska ale radosti dělá víc než dost, teď leží vedle mě a žmoulá balonek, všem vám oc děkuji Luboš

19.1.2011 22:32
padank

XXX.XXX.51.73

přesně tak z domu bych jí nikdy nedal, konečně mám vysněnou dcerku, kterou mít nemůžu sice jako pejska ale radosti dělá víc než dost, teď leží vedle mě a žmoulá balonek, všem vám oc děkuji Luboš

Já sice vím odkud fenku máte ale nebudem jmenovat.Nedivte se že jste platil za nestandartně zbarvenou fenečku tak nehoráznou sumu.Vždyť za krytí co má vaše fenečka otce se platí nehorázná suma.Otec je přece 100% australák.Setkala jsem se s ním nejednou na výstavě.Že budou po něm ale tak strakaté štěňata? Se divím.Ve vrhu " B " jsou takové dvě.A že mu budou stát ouška? To se teda taky divím,přece majitel chovných psů stále tvrddí že jsou po jeho psech nejlepší výstavní potomci.

19.1.2011 22:34
padank

XXX.XXX.51.73

A o té radosti mě povídejte.Já si s našima holkama stále něco povídám a má neskutečně umazlené naše fenky.:-):-):-)smajlíksmajlíksmajlík

19.1.2011 22:39
ivucha

XXX.XXX.160.45

Já si myslím, že by fenka mohla být z RP. Tam by byla za nestandartní štěně cena normálnísmajlík

19.1.2011 22:42
ivucha

XXX.XXX.160.45

Ale jinak Vám přeji, aby jste si užili co nehezčí život s fenečkou, kterou budete milovat:-)

20.1.2011 19:26
padank

XXX.XXX.51.73

ivucha napsal(a):
Já si myslím, že by fenka mohla být z RP. Tam by byla za nestandartní štěně cena normálnísmajlík

Fenka z RP není.Ale otec ano!

Přidejte reakci

Přidat smajlík