Miluju pejsky, ale kolik je jich na internetu a v útulku to je neúnosné. Měli jsme 5 pejsků, každý se dožil krásného věku. Začla jsem hledat na internetu a nevěřila jsem svým očím, když jsem prošla útulky a všechny inzerce.
Proč každý má štěňata, když to stejně nemůže prodat, nakonec to zkouší darovat a v nejhorším případě je nechá uspat a nebo se jich někde zbaví. A ti co darují, nebo prodávají starší pejsky z různých důvodů, proč si je pořizují, když jim neposkytnou pořadný život.
LIDI BY MĚLI PŘEMÝŠLET, NEŽ NECHAJÍ PŘIPUSTIT SVÉHO PEJSKA. MĚLI BY SE PODÍVAT NA INTERNETU KOLIK JICH JE A LIDI NEVÍ CO S TÍM. ZVÍŘATA PAK JE TRPÍ Z LIDSKÉ HLOUPOSTI. DŘÍV SE DAROVALI A V ÚTULKU PŘEVÁŽNĚ KŘÍŽENEČCI, DNESKA UŽ JSOU TO PŘEVÁŽNĚ PLEMENA.
JE TO OPRAVDU ŠÍLENÉ, VŽDYŤ TY ÚTULKY NEJSOU TAKY NAFUKOVACÍ A BRÁT PEJSKOVI ŽIVOT, PROTOŽE SE NARODIL DO ŠPATNÉ DOBY??? TO SNAD UŽ NE.....
Měli byjsme všichni přemýšlet....
Taky mám pocit, že je pořád víc psů k darování, přeplněné útulky....a potom se dočtu na některé diskuzi, jak lidi obhajují množení psů, jak někteří tvrdí, že pes nemusí mít PP a je stejně kvalitní. To může být samozřejmě pravda, ale pořád je víc v útulcích a v nabídkách na "darování" psa těch bezpapíráčků...
Protože to není zábava, starat se o starého psa který už jen vrtí ocasem, protože to není zábava, zabezpečit si fenu aby ji neobskočil pes, to je moc práce, protože fena přece musím mít štěŃata aby neměla rakovinu, nebo protože po nich tolik touží jako každá maminka..., protože na štěňatech se daj vydělat velký prachy, tak na co chodit do práce, protože štěňata toho tolik sežerou a proč se jich nezbavit v lese když nejdou prodat a když za ně nic nedostanu tak už je to fuk... Protože lidi jsou líné svině, které myslí jen na sebe a na svoje koryto, aby bylo plné, ať to stojí co to stojí, vždyť pes je jenom věc, když mi překáží tak do něj kopnu, když je zraněný, tak ho hodím do řeky s kamenem, co bych se namáhala platit ještě psovi doktora a utrhnout si tak od huby, dyk je to jenom čokl, nemluví, tak co... A když už mi fena nesype štěňata, tak na co jí budu do huby cpát, vyhodím jí, přívážu u útulku, utluču klackem.. koupím jinou co posype.... Hrnec přece taky vyhodím, když má díru...
Protože svět je plný lidí co uvažují přesně tak jak je napsáno výše......
hankaapes
napsal(a):
Taky mám pocit, že je pořád víc psů k darování, přeplněné útulky....a potom se dočtu na některé diskuzi, jak lidi obhajují množení psů, jak někteří tvrdí, že pes nemusí mít PP a je stejně kvalitní. To může být samozřejmě pravda, ale pořád je víc v útulcích a v nabídkách na "darování" psa těch bezpapíráčků...
To je pravda, ale ti lidé se moc rádi hájí tím že jsou tam i psi s PP, že jo... asi dva z dvou stovek...
czizecka
napsal(a):
Protože to není zábava, starat se o starého psa který už jen vrtí ocasem, protože to není zábava, zabezpečit si fenu aby ji neobskočil pes, to je moc práce, protože fena přece musím mít štěŃata aby neměla rakovinu, nebo protože po nich tolik touží jako každá maminka..., protože na štěňatech se daj vydělat velký prachy, tak na co chodit do práce, protože štěňata toho tolik sežerou a proč se jich nezbavit v lese když nejdou prodat a když za ně nic nedostanu tak už je to fuk... Protože lidi jsou líné svině, které myslí jen na sebe a na svoje koryto, aby bylo plné, ať to stojí co to stojí, vždyť pes je jenom věc, když mi překáží tak do něj kopnu, když je zraněný, tak ho hodím do řeky s kamenem, co bych se namáhala platit ještě psovi doktora a utrhnout si tak od huby, dyk je to jenom čokl, nemluví, tak co... A když už mi fena nesype štěňata, tak na co jí budu do huby cpát, vyhodím jí, přívážu u útulku, utluču klackem.. koupím jinou co posype.... Hrnec přece taky vyhodím, když má díru...
Protože svět je plný lidí co uvažují přesně tak jak je napsáno výše......
Bohužel, tak to fakt je, je mi z toho na blití......
hankaapes
napsal(a):
A co mě štve ještě, že ty "lidi" jsou nepostižitelní, nepotrestatelní....zbaví se hnusně psa, a za chvíli mají jiného.....a ještě to vyřvávají do světa, že netušili, že nevěděli, že je to mrzí.....
Mě nejvíc štve to, že s tím nemůžu nic udělat, kéž bych tak aspoň byla bohatá, to by se pomáhalo
hankaapes
napsal(a):
přispívám, ale je to málo, ti chudáci psí pořád přibývají.....a navíc, každý pes chce především svého pána, svou smečku, a to se zaplatit nedá...
JJ já tedy nepřispívá, sama mám málo pro své, takže jen jednou za rok na vánoce něco malého, je mi to líto že nemůžu víc. Nemůžu si vzít ani psy z útulku, nemám na ně místo, sousedy mám blbce, byli by jen problémy. Alespoň se snažím pomáhat když má se psem někdo problém, aby ho nedali pryč jen protože nepřiběhne .. i takoví jsou
hankaapes
napsal(a):
Ono by stačilo, aby byli lidi zodpovědní a aby si uvědomili, že pes je "bytost" která cítí jako oni....jsi hodná že pomáháš vychovávat, jen víc takových lidiček
Ono by i stacilo kdyby lidi nekupovali bezpapiraky a radsi adoptovali pejska z utulku. Proc platit mnozitelum nekolik tisic a podporovat je, kdyz si muzu vzit pejska z utulku a zachranit mu zivot?? Myslim,ze tohle by se melo sirit dal a dal,zverejnovat fotky z mnozaren jak jsou psi zavreny v klecich jak vypadaj,mnoho lidi porad jeste nevi od kud se berou psi bez pp (samozrejme ne vsechni,ale vetsina bohuzel jo)
Bohužel je to tak a je to smutné, dnes si pořídí psa každý druhý a když začně překážet zbavují se jich jak na bežícím pásu, stejně tak s těmi štěnaty pomalu každá druhá fenka má štěnátka hlavně aby měli po Betince štěnátko co si nechají a zbytek už se nějak udá :/ Říká se nikdy neříkaj nikdy ale snad i kdyby jsem měla bydlet pod mostem pes tam jde semnou.
Podle mě by už měla existovat nějaká policejní hlídka určená psům. Každý pes by měl být povině čipovaný aby byl dohledatelný jeho majitel, Hlídky by chodily a kontrolovali jestli je pes očipovaný v případě že ne pokuta ! Množení bezpápíráků - pokuta a rovnou by u toho hlídání mohli pokutovat páníčky co neuklízejí po svých pejscích.
Loni jsme byli vybrat pejska z útulku, byla jsem neuvěřitelně zaskočena jaké množství štěnat se v útulku nacházelo je to opravdu moc smutný pohled na ty přeplněné kotce pejsků kteří by tak chtěli běhat, hrát si a mazlit se :/
Opravdu by to tady chtělo nějakou změnu zákona jelikož pro mě jsou útulky týrání zvířat.
veradisia
napsal(a):
Ono by i stacilo kdyby lidi nekupovali bezpapiraky a radsi adoptovali pejska z utulku. Proc platit mnozitelum nekolik tisic a podporovat je, kdyz si muzu vzit pejska z utulku a zachranit mu zivot?? Myslim,ze tohle by se melo sirit dal a dal,zverejnovat fotky z mnozaren jak jsou psi zavreny v klecich jak vypadaj,mnoho lidi porad jeste nevi od kud se berou psi bez pp (samozrejme ne vsechni,ale vetsina bohuzel jo)
To je hrůza, jak dopadl ten pejsek, a ten jeho "majitel" ? Za tohle bych mu dala trest smrti.
hankaapes
napsal(a):
To je hrůza, jak dopadl ten pejsek, a ten jeho "majitel" ? Za tohle bych mu dala trest smrti.
Trest smrti?Takovou humánní a pokojnou smrt pomocí injekce by si to hovado lidský nezasloužilo.Snad ho hodit do davu lidí,co zvířata milují a tohle by nikdy psovi neudělali!Myslím,že my jako milovníci psů už bychom věděli co s ním,aby si to pamatoval a minimálně u toho trpěl stejně ne-li stokrát víc než ten chuděra pesan na fotografii....Šílený tohleto a nejlepšíje ,že se nikomu nic nestane,když takhle ublíží zvířeti..
hankaapes
napsal(a):
Jak to dopadlo nevím http://www.dogy.estranky.cz/ clovek by se opravdu mel zajimat o to co se deje kolem... (Pokud mate slabou povahu tak se na video radeji nedivejte )
veradisia
napsal(a):
Jak to dopadlo nevím http://www.dogy.estranky.cz/ clovek by se opravdu mel zajimat o to co se deje kolem... (Pokud mate slabou povahu tak se na video radeji nedivejte )
Nemůžu se na tohle dívat, mám příliš bujnou fantazii a tahle jediná fotka stačí k tomu, že se mi chce brečet a vraždit zároveń. Tím trestem smrti jsem nemyslela humánní zabití, je hodně hrozných způsobů, jak tyhle zrůdy poslat do pekel, kam patří.
hankaapes
napsal(a):
Nemůžu se na tohle dívat, mám příliš bujnou fantazii a tahle jediná fotka stačí k tomu, že se mi chce brečet a vraždit zároveń. Tím trestem smrti jsem nemyslela humánní zabití, je hodně hrozných způsobů, jak tyhle zrůdy poslat do pekel, kam patří.
Ja videla z toho videa asi 3minuty a s brekem sem musela jit s cubinou na par minut ven protoze se to vazne nedalo,uplne se mi z toho zvedl zaludek a jen dekuju bohu,ze me rodice vychovali takovou jaka jsem,nechapu jak jini muzou vychovat takovy parchanty,ktery dokazou tyrat druhe a jeste zvirata,ktery by za nej polozili zivot
czizecka
napsal(a):
Mě nejvíc štve to, že s tím nemůžu nic udělat, kéž bych tak aspoň byla bohatá, to by se pomáhalo
Ono je fajn pomoci finančně, ale osobně si myslím, že tím se situace nijak nezlepší. Chtělo by to nějakou osvětu, ale vůbec nevím jakou.
Jen v rodině na mě někteří koukají jak na blbce, proč mám psy s PP - přeci bez PP by byli úplně stejní a minimálně za polovinu. A ještě se diví, proč je nenabízím ke krytí - byly by z toho peníze. A je jim úplně jedno, že nejsou uchovnění.
Sama mám pocit, že i psy s PP jsou "přemnoženi". A lidi jsou nepoučitelní - štěňata mají doma i přes půl roku, ale jakmile mohou kryjí opět.
veradisia
napsal(a):
Ježiíííííííííííš ten konec :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( otrávit a nechat je v bolestech umřít proboha ...............
Já večer když zavírám psa prolízám kotec aby náhodou někdo něco nehodil .... o proboha ....
memmory
napsal(a):
Ježiíííííííííííš ten konec :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( otrávit a nechat je v bolestech umřít proboha ...............
Já večer když zavírám psa prolízám kotec aby náhodou někdo něco nehodil .... o proboha ....
Přiznám se,že se nejvíc bojím toho,že mi někdo otráví psy, bydlíme na malý vesničce kde je 300baráků a přesto někdo u lesa nastražil návnady s jedem,během dvou dnů to bylo 5psů naštěstí všechny se podařilo zachránit a jsem ráda,že náš nový starosta to hlásil rozhlasem a tomu místu jsme se vyhýbali,dokonce jsem nedavno našla kousky salámu poházený po zahradě (ještě nemáme dodělanej plot tak se to sem házi opravdu dobře) lidi jsou buď čuňata nebo svině
TO: LIDI BY MĚLI PŘEMÝŠLET, NEŽ NECHAJÍ PŘIPUSTIT SVÉHO PEJSKA. MĚLI BY SE PODÍVAT NA INTERNETU KOLIK JICH JE A LIDI NEVÍ CO S TÍM. ZVÍŘATA PAK JEN TRPÍ Z LIDSKÉ HLOUPOSTI.
Dcera taky nyní připustila fenku, říkala jsem jí, na co štěňata, když je psů tolik. Má jezevčíka hrubosrstého standard.
Ano, je jich spousty, ale bez PP. Jenže k mysliveckému výcviku a práci na škodnou, není jezevčík bez PP použitelný.
Navíc má barvu černou s pálením a těch není mnoho. Takže mi doufáme, že fenka s krásným psem v Německu zabřezla.
veradisia
napsal(a):
Přiznám se,že se nejvíc bojím toho,že mi někdo otráví psy, bydlíme na malý vesničce kde je 300baráků a přesto někdo u lesa nastražil návnady s jedem,během dvou dnů to bylo 5psů naštěstí všechny se podařilo zachránit a jsem ráda,že náš nový starosta to hlásil rozhlasem a tomu místu jsme se vyhýbali,dokonce jsem nedavno našla kousky salámu poházený po zahradě (ještě nemáme dodělanej plot tak se to sem házi opravdu dobře) lidi jsou buď čuňata nebo svině
Ani ti nebudu psát jaký to je najít pejska na boku, s pěnou u huby......
Před 1,5 rokem jsme se s přítelem rozhodli, že si pořídíme pejska...jelikož oba studujeme, tak jsme volili něco "levnějšího"...padl nám do oka jeden voříšek...když pominu, že pes nedosáhl výšky 30cm, jak tvrdili, byl zablešený, brzy naočkovaný a předaný nám v 6 týdnech s tím, že už fenku moc zlobí, nebyli mi schopni ani říct, co žere...každopádně toho nelituji. Ale po pár měsících jsem našla inzerát od stejné paní s tím, že darují jeho maminku a brášku a ještě jednoho pejska, protože už na ně nemají peníze, apod., psi nebyli nikdy naočkovaní,...inzerát byl dán na aukru a kdo zná systém aukra ví, že si může zobrazit i to, co druhý kupuje...měla jsem chuť paní napsat, že kdyby nekupovala na aukru kraviny, mohla mít krmení pro 3 pejsky celkové váhy asi 25kg. Aukce skončila a na pejsky nikdo nepřihodil. Znovu se tam už neobjevili...zapomněla jsem dodat, že v aukci bylo uvedeno, že pokud si je někdo nevezme, budou utraceni. Přestože bych si je ráda vzala, jeden pejsek nám zatím stačí. Raději jsem se dále nepídila po tom, jak to s nimi dopadlo. Ale co chci říct...za půlroku jsem našla inzerát, že ona stejná paní shání štěně bernského salašnického psa do 4000....tak doufám, že na krmení tohoto psa bude/má peníze.
indi
napsal(a):
Před 1,5 rokem jsme se s přítelem rozhodli, že si pořídíme pejska...jelikož oba studujeme, tak jsme volili něco "levnějšího"...padl nám do oka jeden voříšek...když pominu, že pes nedosáhl výšky 30cm, jak tvrdili, byl zablešený, brzy naočkovaný a předaný nám v 6 týdnech s tím, že už fenku moc zlobí, nebyli mi schopni ani říct, co žere...každopádně toho nelituji. Ale po pár měsících jsem našla inzerát od stejné paní s tím, že darují jeho maminku a brášku a ještě jednoho pejska, protože už na ně nemají peníze, apod., psi nebyli nikdy naočkovaní,...inzerát byl dán na aukru a kdo zná systém aukra ví, že si může zobrazit i to, co druhý kupuje...měla jsem chuť paní napsat, že kdyby nekupovala na aukru kraviny, mohla mít krmení pro 3 pejsky celkové váhy asi 25kg. Aukce skončila a na pejsky nikdo nepřihodil. Znovu se tam už neobjevili...zapomněla jsem dodat, že v aukci bylo uvedeno, že pokud si je někdo nevezme, budou utraceni. Přestože bych si je ráda vzala, jeden pejsek nám zatím stačí. Raději jsem se dále nepídila po tom, jak to s nimi dopadlo. Ale co chci říct...za půlroku jsem našla inzerát, že ona stejná paní shání štěně bernského salašnického psa do 4000....tak doufám, že na krmení tohoto psa bude/má peníze.
Neco podobneho se stalo obema sestrickam mi cubiny,taky je to vorisek (40kg) u nas to byla laska na prvni pohled,kdyz jsem ji videla tak sem ji hned vezla domu naockovanou,odcervenou s presnym popisem co basti,ukazkou obou rodicu a nechteli za ni ani kacku (nez odvezli fenku do hor za oveckama tak se jim spustila s hlidacim psem) no kazdopadne jednu jeji sestricku si vzala slecna stejne stara jako ja,clovek by rekl,ze se o ni i krasne starala no a presto ji v pul roce dala pryc a hned na to si poridila jinou. Druhou sestricku si vzal par s miminkem k novymu baracku,panicek se o ni hezky staral,jenze odjel na misi (ted si nevzpomenu kam a blbosti placat nechci) a panicka se ji zbavila zatim co byl pryc
Nechci se do toho nějak moc vměšovat,jen se chci zeptat co je špatného na tom když si pořídím fenku bez PP ale čistokrevnou a když si řeknu že chci aby jednou měla štěňátka s tím že si chci od ní jedno nechat?Je to množení psů?Co je na psech bez PP hroznýho?Sou méněcený jen proto že nechodí na výstavy nezískávají tituly a podobě?Sem množitel když jednou připustim svojí fenku nechám si od ní štěně a ostatní štěňata dám do dobrých rodin,kde budu vědět že se mají dobře a že se o ně postarají?Další otázky když člověk nemá na to aby si koupil psa s PP který stojí víc jak 12 tisíc je špatný když si vezme bezpapíráka?Jak myslíte že končí fenky z útulků,který nejsou kastrovaný??Myslíte že nikdy nebudou mít štěňata?sou to jen otázky nic ve zlim
Samozrejme,ze pes bez pp neni menecenny,ale pokud nechate nakryt fenku bez pp psem bez pp tak nemate jistotu,ze ten pes ma vyhovujici vlastnosti ( a to same fenka- kazde plemeno bylo na neco slechteno a melo by mit vyhovujici vlastnosti),muze byt agresivni,bazlivy atd. U psu s pp by mela byt zaruka,protoze labilni jedinci se neuchovni. Ano treba zrovna vy najdete vsem 10potomkum panicky,ale treba taky ne a co s ostatnima?? Uz ted se prodavaji psi s pp za pakatel jen kvuli premnozeni agresivnich bezpapiraku
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.3
No tak místo těch otázek najděte nějakou psí inzerci a zadejte si do vyhledávače DARUJI! Posledních pár týdnů už po tom taky koukám, děsím se jakou rychlostí přibývají. KASTROVAT, KASTROVAT, KASTROVAT! Kdyby si každý místo TOHO ŠTĚNĚTE OD SVÉ MILOVANÉ FENKY vzal psa z útulku a nemnožil, hned by jich ubylo. Už mi lezou krkem inzeráty DARUJI DO DOBRÝCH RUKOU, DARUJI POUZE VÁŽNÝM ZÁJEMCŮM! A víte proč? Protože sama mám doma dva útulkáče a pak jdu po ulici a najdu ve křoví krabici se dvěma čtyřtýdeníma štěňatama! Protože vidím jak z nich lezou doslova tisíce škrkavek, jak se na mě zbožně koukají když jim jen k topení hodím hadr, jak se bojí naprosto každého mého pohybu, jak jim lezou žebra z malinkýho tělíčka! Protože vím, že by si tohle žádný pes zažívat nemusel, kdyby jich lidé množili jen tolik kolik je třeba a jen tak kvalitní jak je to možné!!!
Připadá mi, že každý kdo pomůže na to doplatí. Jeden útulkáč - po kastraci se počůrává doma, druhá útulkačka - luxace čéšky - dvě operace, teď ty dvě štěňátka, plnej barák psů a o kočkách radši ani nemluvím. Lidi přemýšlejte, nic nemnožte a kastrujte!!! Za chvíli budou ty psi pobíhat volně po ulicích a žrát lidi!!!!
Tak jinak mám fenu s PP ale jelikož nejsem člověk co by miloval výstavy nikdy sem s ní na výstavách nebyla a takovejch nás je víc feně sem nechala dělat DKK a DLK vše negativní,není ani agresivní ani nic jinýho pes taky s PP taky nebyl na výstavách takže ani nebyl uchovněnej taky DKK a DLK negativní přeci není nbutnost šlapat po výstavách jen kůli bonitaci.Pokud bych neměla nic jinýho na práci a nudila bych se tak bych dejme tomu na tu výstavu i šla.Pořád patřim mezi množitele?Pořád mám nechat fenu vykastrovat a radši vzít dalšího psa s PP a tentokrát jít na výstavy?Proč si nenechat vlastní štěně?Proč bych neměla fenku jednou připustit?Co se týče útulkových psů i s nima mám zkušenosti.Ne jednoho psa sem z útulku vzala a dožil u mě.Zrovna i teď tu mám jednoho psa z útulku ustrašenýho,utíká když příde cizí člověk.Útulkům přispívám ale n¨pořád nevidim nic špatnýho na tom připustit vlastní fenu
jananemcova3
napsal(a):
Tak jinak mám fenu s PP ale jelikož nejsem člověk co by miloval výstavy nikdy sem s ní na výstavách nebyla a takovejch nás je víc feně sem nechala dělat DKK a DLK vše negativní,není ani agresivní ani nic jinýho pes taky s PP taky nebyl na výstavách takže ani nebyl uchovněnej taky DKK a DLK negativní přeci není nbutnost šlapat po výstavách jen kůli bonitaci.Pokud bych neměla nic jinýho na práci a nudila bych se tak bych dejme tomu na tu výstavu i šla.Pořád patřim mezi množitele?Pořád mám nechat fenu vykastrovat a radši vzít dalšího psa s PP a tentokrát jít na výstavy?Proč si nenechat vlastní štěně?Proč bych neměla fenku jednou připustit?Co se týče útulkových psů i s nima mám zkušenosti.Ne jednoho psa sem z útulku vzala a dožil u mě.Zrovna i teď tu mám jednoho psa z útulku ustrašenýho,utíká když příde cizí člověk.Útulkům přispívám ale n¨pořád nevidim nic špatnýho na tom připustit vlastní fenu
Jenže odchov štěňátek si vyžádá mnohem více vašeho času než jedna nebo dvě výstavy, které k uchovnění potřebujete. Chápu Vás. Taky mě výstavy nebaví - ale tak se musím rozhodnout. Buď se obětuju dvakrát na výstavu zajet a budou štěńata, nebo ty dvě dopoledne neobětuji a pak štěňata nebudou.
Rozhodně si nemyslím, že psi bez PP jsou něco méněcenného. Ale tady se jen všichni snaží říct, že psů je už tak moc. A jak by to teprve vypadalo, kdyby každý uvažoval jako Vy? Kdyby každá fenka měla štěńata, protože si majitel chce jedno nechat.
A navíc - jak se na to tváří chovatel(ka) Vaší fenky, že chcete krýt neuchovněnou fenu? Sice je fena vaše a teoreticky si s ní můžete dělat co chcete, ale já osobně ačkoliv jsem měla nějaké nabídky, jestli nechci nakrýt svým neuchovněným psem, jsem to odmítala, protože by mi to bylo trapné vůči chovateli.
zuzina
napsal(a):
Jenže odchov štěňátek si vyžádá mnohem více vašeho času než jedna nebo dvě výstavy, které k uchovnění potřebujete. Chápu Vás. Taky mě výstavy nebaví - ale tak se musím rozhodnout. Buď se obětuju dvakrát na výstavu zajet a budou štěńata, nebo ty dvě dopoledne neobětuji a pak štěňata nebudou.
Rozhodně si nemyslím, že psi bez PP jsou něco méněcenného. Ale tady se jen všichni snaží říct, že psů je už tak moc. A jak by to teprve vypadalo, kdyby každý uvažoval jako Vy? Kdyby každá fenka měla štěńata, protože si majitel chce jedno nechat.
A navíc - jak se na to tváří chovatel(ka) Vaší fenky, že chcete krýt neuchovněnou fenu? Sice je fena vaše a teoreticky si s ní můžete dělat co chcete, ale já osobně ačkoliv jsem měla nějaké nabídky, jestli nechci nakrýt svým neuchovněným psem, jsem to odmítala, protože by mi to bylo trapné vůči chovateli.
vím kolik potřebuje odchov štěňat času.Mám jednu uchovněnou fenu s kterou byl na výstavách manžel.Ta Štěňata také měla.Také sem si od ní nechala štěně to štěně je právě výše zmyňovaná fenka.Pořád je něco jinýho,když si nechám psa od sebe než když si vezmu útulkovýho psa,kterýho budu muset držet doma protože třeba nesnáší děti nebo nesnáší jiná zvířata tím pádem by mi šel po krku třeba prasatům nebo slepicím a podobně.Každý má asi jiné zkušenosti.Fena co je uchovněná je už bohužel stará štěňata měla jednou a tím to haslo nejsem množitel psů abych každý rok nakrývala navíc jak všichni víme fenka může mít štěňata jen do určitýho věku.Že chci tu samou rasu co mám to přeci není nic špatnýho.Přece proto abych si nechala štěňě z vlastního chovu nebudu připouštět desetiletou fenku takže vůči chovateli mi to trapné být nemusí když sama chovatelem sem.
jananemcova3
napsal(a):
vím kolik potřebuje odchov štěňat času.Mám jednu uchovněnou fenu s kterou byl na výstavách manžel.Ta Štěňata také měla.Také sem si od ní nechala štěně to štěně je právě výše zmyňovaná fenka.Pořád je něco jinýho,když si nechám psa od sebe než když si vezmu útulkovýho psa,kterýho budu muset držet doma protože třeba nesnáší děti nebo nesnáší jiná zvířata tím pádem by mi šel po krku třeba prasatům nebo slepicím a podobně.Každý má asi jiné zkušenosti.Fena co je uchovněná je už bohužel stará štěňata měla jednou a tím to haslo nejsem množitel psů abych každý rok nakrývala navíc jak všichni víme fenka může mít štěňata jen do určitýho věku.Že chci tu samou rasu co mám to přeci není nic špatnýho.Přece proto abych si nechala štěňě z vlastního chovu nebudu připouštět desetiletou fenku takže vůči chovateli mi to trapné být nemusí když sama chovatelem sem.
Není nic špatného na tom nechat si štěně po své feně, jenomže Vy si necháte jedno a co ta ostatní? Co když jich bude třeba devět? Podívejte se na inzeráty na internetu - rubrika Daruji už bývá naplněnější než Prodám, protože ty psy už teď nikdo nechce.