Výběr podlahy do bytu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2011 08:27
haka

XXX.XXX.167.21

Ahoj,
mám otázky ohledně zkušeností s podlahou v bytě. Nejspíše se časem budeme stěhovat do bytu, kde jsou původní staré parkety.
Chtěla jsem se zeptat, jestli s nima máte někdo zkušenosti. Budeme ve 3. patře, tak aby sousedi pod námi nezešíleli z ťapkání. Mám 2 psy (větší a malý). Takže přemýšlím, jestli tam máme nechat ty parkety a dát je přebrousit a natřít? Nebo dát novou krytinu. Z odpozorování od znýmých vím, že plovoučka šíleně klape, takže v úvahu připadá zátěžové lino. Koberec úplně zavrhuji.

Máte někdo zkušenost?
Díky

20.1.2011 09:27
gedash

XXX.XXX.92.35

Ahoj, parkety tam klidně nechte.. mám doma tři střední psy.. a staré parkety po celém bytě.. rámus rozhodně nedělají žádný.. plovoučka je děs.. byli jsme s psiskama u známé a byl to fakt děsný rachot :-)

20.1.2011 09:28
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Parkety - jedna z nejlepších podlah.

20.1.2011 09:35
leery

XXX.XXX.136.180

Ahoj,
já mam v bytě parkety a jediným mínusem je to, že to psovi (střední rasa) klouže. Ne při chození, ale když třeba vítá nebo se za něčim rozběhne. Jinak co se sousedů týče, nikdy nebyl problém a to tam v noci dovádí kočky. Rozhodně bych si ze sousedů nedělala nějakou hlavu, že by psi ťapkáním mohli narušit jejich rozjímání.
Naši mají takový ten koberec téměř bez chlupu, který se docela dobře udržuje a očividně se psovi líbí více než parkety, protože se na něm může válet.
Je pravdou, že plovoučka není úplně ideální, je to takový dutý klapání.

20.1.2011 09:59
efka

XXX.XXX.40.135

My máme doma různé druhy podlah - v obýváku koberec, v kuchyni lino, v pokoji kvalitní dřevěné parkety, v předsíni dlažbu a v ložnici plovoučku.
Nejhorší je plovoučka - strašně to psiskům klouže a hlavně to šílený cvakání drápků... Ostatní kloužou míň a i hlučnost je menší. Teď co mám fenu po úrazu, jsem moc vděčná za koberec, protože jí to na něm neklouže a dobře se jí vstává, ale zase se blbě udržuje... tak pořád váhám jestli ho zrušit a pořídit něco líp udržovatelnýho, ale zase aby jí to co možná nejmíň klouzalo. Přemýšlela jsem o neklouzavém zátěžovém linu a nedávno mi kolegyně z práce doporučovala podlahu Moduleo, že neklouže a je dost odolná.. tak pořád nevim...

20.1.2011 11:32
czizecka

XXX.XXX.106.200

doporučuju takový to tlustý lino pogumovaný. My máme plovoučku, velká čuba je venku nebo na verandě tam je dlažba a malá se naučila, ale když lítá tak jezdí :))))

20.1.2011 12:50
doma

XXX.XXX.111.155

my máme ted novou vinylovou podlahu mame většího psa menšího psa a 2 kočky vřele doporučuju mnohem tepleší odolnější než plovoucí podlahy!!! není to hlučné a ani to moc neklouže!

20.1.2011 15:11
noemi

XXX.XXX.209.210

V žádném případě se nezbavujte starých parket - v současné době si je lidé nedávají snad jen proto, že jsou drahé....kontaktujte odbornou firmu, nechce přebrousit, nalakovat - údržba skvělá, nejde na nich vidět nečistoty, na rozdíl od ostatních, jsou opravdu "věčné"....vytrhat parkety a nahradit je marmoleem, případně linem - rozumný člověk to neudělá :-)...

Zkuste se poptat někoho, komu se nejedná o zisk z prodeje, má zkušenosti se všemi dostupnými materiály a vyzná se v problematice...

21.1.2011 23:09
woey

XXX.XXX.127.42

Mymame plovoucí podlahy a dlažbu, takze obojí klouzavé, ale řešíme to takovými behouny s protiskluzovou podložkou - pes se na ně naučil a kdyz se náhodou doma rozběhne, tak hopsá z jednoho na druhý :)), taky je fajn, že se dají prát...ale ideální to teda neni :)

23.1.2011 09:48
sabina

XXX.XXX.60.83

Určitě bych nechala parkety - maximálně dlažbu..na všem ostatním je dotek drápků otřesně slyšet.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík