Chodí sem někdo, kdo má kudrnáče? Jakékoliv kudrnaté plemeno. Náš Tonda.
Zatím máme ze zástupců kudrnatých jen křížence Charlieho (pravděpodobně x AWS), ale tajně doufám, že nezůstane jen u něj.....
Nemám , ale měla jsem pudlíka ... jinak přikládám fotku - Flandérský Bouvier
floyd
napsal(a):
O původu Charlieho nic nevíme, je z útulku (navíc s křivicí), ale je to zlatíčko. Když jsem ho tam kudrnáčka viděla, nešlo to jinak.. Ještě to chce něco kudrnatého na výstavy.... Tonda je krásný, vždy je na výstavě vyhledám....
Tak si poříď taky kárlíka, curly jsou hrozně něžní, umazlení a uplně jiní než ostatní retrievři. Srst se vůbec neupravuje. Jen pročeše a navlhčí. Na výstavu se zastřihne proutek, pokud je moc osrstěný u špičky.Takže bezproblémový, samoudržovací kudrnáč.
jafar
napsal(a):
Hasan z Rohateckých luk - irský vodní španěl
Jéé, já myslela, že už tady v Čechách snad ani Irové nejsou! Před dvaceti lety ho měl kamarád, byl to fantastický pes, moc chytrý. V posledních letech jsem prohlížela inzeráty (nesháním ho , jen mě zajímalo, jestli se chovají), ale nenarazila jsem na žádného, stejně tak jsem je neviděla ani na mezinárodkách (nebo jsem se s nimi míjela..), na ulicích/parcích atd ani nemluvě..
Zdravím, také mám slabost pro kudrliny
A jednu kudrnku mám doma. Je to královačka. Než jsem si ji pořídila moc jsem přemýšlela o Flanderským bouvierovi. No, nakonec to vyhrál ten pudlík
Taky se přidám.
Jen by mě zajímalo - co má Flanderský bouvier "společného" s pudlem? Povahu? Že už se tu tohle spojení objevilo víckrát.
A tady jsou moji králováčci.
dines
napsal(a):
Taky se přidám.
Jen by mě zajímalo - co má Flanderský bouvier "společného" s pudlem? Povahu? Že už se tu tohle spojení objevilo víckrát.
A tady jsou moji králováčci.
Já (majitel "buvika") myslím, že vůůůbec nic... Asi jen náhoda, že podobně uvažovali
Já bych teda pudla nechtěla ani za nic, vůbec nic proti nim nemám!!!. Dokonce jsme ho měli chvíli doma, když se mamka vdala za nevl. otce... Jen se mi prostě nelíbí.
Můj druhý, vysněný do páru je číňánek(osrstěný)
Já osobně si myslím, že povahu taky nemají stejnou. Vybírala jsem mezi kudrnatci, proto, že pro ně mám slabost. Hledala jsem plemeno, které může pracovat a cvičit a bude kudrnatý. Buvík je fajn, na práci určitě dobrej, ale je jich tu málo a když jsem hledala podrobněji docela mě zarazilo, že je tu sposta jedinců se špatnými klouby a ještě i jinými potížemi. Proto pudla. Sice je to takovej kašpar, ale taky ho cvičení baví.