Nějak nemohu najít staré téma o kníračích, tak co tu založit nové?
Tudle na fotce je moje stredni kniracka, patnact mesicu :) snazi se prekecat kohouta, aby si s ní hrál :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejvyšší čas začít trimovat
No je zarostla desne Ale kdyz onoji to docela slusi :) vypada jak rarasek :) jako na jare, nebo jestlis e uz nevrati zima tak ji trimovat necham, ale zatim se me libi vic takhle :D
Ta vedle ni je fenecka od kamarda, takova malinkata voresice z utulku :) ale barevne spolu ladi perfeknte :)

Takhle zarostlou vám ji nikdo nevytrimuje, trvalo by to dost dlouho. Chce to trimovat postupně doma. Je to jednoduché, stačí koupit trimovací nůž.

ten mam, ale me to desne, ale desne nebavi, ja jsme rada, ze ji rozcesu packy, vousy... zada tim nozem obcas prejedu, mam i takove jako hrabicky ci co.. ja myslim, ez se najde.. jsem chtela na podzim.. no pak mela drobny uraz s packou,a le stejne jsme museli porad na veterinu, tak se me ji nechtelo jeste nechavat stresovat nekde v psim slaone a pak stejne zacla ta desna zima, tka bylo lepsi ze mela kozuch :)
A tady je jedna teda upravenejsi fotka :D
Je jeste kupirovanej, a evidente i v patnacti plny elanu, kdyz tapal na prochazky :)
Tohle je Caki rodicu, na fotce mel tak pet sest, ted ma jedenact a nic moc zdravicko teda nema :( ale holt kardiak...

Na té "upravené" je vidět, že má pravděpodobně kvalitní srst, byla by škoda ji neupravovat.
Jinak můj pes v těch 15 letech tak 2,3 km výleteček terénem zvládal. Dožil se téměř 17 let.
Tobyl uctyhodny vek! Cakimu uz staci jen kolecko kolem baraku a je udychany az az... jsme zvedava, jestli nasi budou chtit druheho psa a jestli jo, tak zase knirace....
Grace je zatim hodne nadseny pochuzkar, ted zaciname postupne navysovat km, vcera dvacet, chci s ni zkusit dogtreky...
Jinak zkouime agility, flyball a poslusnost...
Co se tyce upravy no tak ji zacnu upravvat :) Trosku, me se nejvic libila takhle, to bylo asi tak tri mesice po trimovani :)
Ahoj, to je dobře že se tady zase objevili fousatci .
Tady je moje černá šikulka, s nepostradatelným míčem v hubě . Bude jí devět, ale pořád pilně cvičíme (záchranařinu, obedience...). Fousatky jsou moje srdeční záležitost a nedám na ně dopustit
kniga
napsal(a):
Tobyl uctyhodny vek! Cakimu uz staci jen kolecko kolem baraku a je udychany az az... jsme zvedava, jestli nasi budou chtit druheho psa a jestli jo, tak zase knirace....
Grace je zatim hodne nadseny pochuzkar, ted zaciname postupne navysovat km, vcera dvacet, chci s ni zkusit dogtreky...
Jinak zkouime agility, flyball a poslusnost...
Co se tyce upravy no tak ji zacnu upravvat :) Trosku, me se nejvic libila takhle, to bylo asi tak tri mesice po trimovani :)
To je moc dobře, že s Grace cvičíte a sportujete! Je potřeba jim zaměstnat tělo i hlavinku. Jen do toho! Nechystáte se taky na obedience? To cvičí kníračů málo, bylo by to fajn. Je to ale docela náročné. Jak je stará a odkud je? Vypadá pěkně .

pavlad
napsal(a):
Ahoj, to je dobře že se tady zase objevili fousatci .
Tady je moje černá šikulka, s nepostradatelným míčem v hubě . Bude jí devět, ale pořád pilně cvičíme (záchranařinu, obedience...). Fousatky jsou moje srdeční záležitost a nedám na ně dopustit
Knírači snad nikdy nezleniví, do vysokého věku jsou aktivní. My jsme o našem v šesti letech začli říkat že "jde do rozumu", pak v osmi, vždycky nás vyvedl z omylu. Opravdu dědeček začal být až po šestnáctých narozeninách.
napsal(a):
Knírači snad nikdy nezleniví, do vysokého věku jsou aktivní. My jsme o našem v šesti letech začli říkat že "jde do rozumu", pak v osmi, vždycky nás vyvedl z omylu. Opravdu dědeček začal být až po šestnáctých narozeninách.
Jojo, taky jsem už myslela že dostane rozum, po šestém roce to tak začalo trochu vypadat, ale ještě pořád ne . V sobotu jsme byly na závodech obedience a samou radostí, že může pracovat, nezavřela hubu
pavlad
napsal(a):
To je moc dobře, že s Grace cvičíte a sportujete! Je potřeba jim zaměstnat tělo i hlavinku. Jen do toho! Nechystáte se taky na obedience? To cvičí kníračů málo, bylo by to fajn. Je to ale docela náročné. Jak je stará a odkud je? Vypadá pěkně .
Grace ted bude mit 15 mesicu, je od Kobyliho potoka.
Ta tva je taky stredak? Taky je moc pekna a nadsenej balonkar, to Grace moc neni,a le flyball ma rada :)
OObedienci uvazuji,ale prave mam strach, ze nejsme moc pecliva a tak, ale mam v planu, ze bych letos chtela ZOP, ZZO a OB-1 :D,a le musim trenovat vic a pecliveji, ale Grace je snaziva a pazrava :) tak to treba pujde.
Vy obedienci delate?
kniga
napsal(a):
Grace ted bude mit 15 mesicu, je od Kobyliho potoka.
Ta tva je taky stredak? Taky je moc pekna a nadsenej balonkar, to Grace moc neni,a le flyball ma rada :)
OObedienci uvazuji,ale prave mam strach, ze nejsme moc pecliva a tak, ale mam v planu, ze bych letos chtela ZOP, ZZO a OB-1 :D,a le musim trenovat vic a pecliveji, ale Grace je snaziva a pazrava :) tak to treba pujde.
Vy obedienci delate?
Jé, od Kobylího potoka, to je dobrá chovka .
Moje je taky střeďanda, Bohemia Cardinal. Taky snaživá a pažravá
Obedience děláme, začaly jsem sice pozdě, vlastně až v jejích šesti letech (to u nás teprve začalo), takže neměla ty správné základy, ale máme splněno vše, i OB3 .
Odkud jsi? Jestli z Prahy, můžu doporučit, kde a u koho se dá obedience cvičit.
pavlad
napsal(a):
Jé, od Kobylího potoka, to je dobrá chovka .
Moje je taky střeďanda, Bohemia Cardinal. Taky snaživá a pažravá
Obedience děláme, začaly jsem sice pozdě, vlastně až v jejích šesti letech (to u nás teprve začalo), takže neměla ty správné základy, ale máme splněno vše, i OB3 .
Odkud jsi? Jestli z Prahy, můžu doporučit, kde a u koho se dá obedience cvičit.
Ja su z Brna :) U nas v klubu se cvici, tak jsme si rikala ze od jara vycvviakru kontaktuju...
To jsem rada, ze rikas ze je to dobra chovka, ja si planovala, ze si knirace budu vybirat, ze budu objizdet vystavy a ruzne akce abych videla hlavne povahy a tak, jenze pak jsem prisla o Spotynku (moje prvni fenka, bigl) a otec mi hned zacal hledat noveho psa a to byla loni jedina volna fenecka v tu dobu... ja jsem moc spokojena s ni (az na ty lovecky pudy viz tema na nemoderovanem stredni knirac a lovecky pud) i s chovatelkou, tak si myslim, ez to byla dobra volba :)
To ste hodne dobri teda! Klobouk dolu!
kniga
napsal(a):
Ja su z Brna :) U nas v klubu se cvici, tak jsme si rikala ze od jara vycvviakru kontaktuju...
To jsem rada, ze rikas ze je to dobra chovka, ja si planovala, ze si knirace budu vybirat, ze budu objizdet vystavy a ruzne akce abych videla hlavne povahy a tak, jenze pak jsem prisla o Spotynku (moje prvni fenka, bigl) a otec mi hned zacal hledat noveho psa a to byla loni jedina volna fenecka v tu dobu... ja jsem moc spokojena s ni (az na ty lovecky pudy viz tema na nemoderovanem stredni knirac a lovecky pud) i s chovatelkou, tak si myslim, ez to byla dobra volba :)
To ste hodne dobri teda! Klobouk dolu!
Brno je fajn . Kam chodíš na cvičák? Plánujete v létě nějaký kníračí tábor?
Od Kobylího potoka dělají taky srazy odchovů, že, to se mi moc líbí .
Děkujeme za pochvalu, snažíme se. Je to potvůrka, ona třeba ty cviky tak ráda komentuje, a to se v obedience vůůůbec nesmí...
pavlad
napsal(a):
Brno je fajn . Kam chodíš na cvičák? Plánujete v létě nějaký kníračí tábor?
Od Kobylího potoka dělají taky srazy odchovů, že, to se mi moc líbí .
Děkujeme za pochvalu, snažíme se. Je to potvůrka, ona třeba ty cviky tak ráda komentuje, a to se v obedience vůůůbec nesmí...
Chodime na KK VFU. No i bych palnovala, ale nevim o nich... Loni jsme jela jeste na bigli tabor... Samej lovecak krome nas, temer teda, byla tam vlastne jeste borderka a siperka, no a slepici ulovila jen Grace
Na srazu jsem byla, jo to bylo moc fajne!
Grace je teda hodne ticha, nebo spis byla ted obcas postekava z okna, ale to jen rano, kdyz je presvedcena ze mi pet hodin spanku muselo stacit, spovelem stekej jsem mela dost problem,a le nakonec se zadarilo :)
K ty vystaave, jee skoda, jsme chtela jit, jenze nejsou penize, tak jsme sly aspon do lesa :)
Na tehle fotce je Grace tak jak si vzdycky nese nakup ze zverace domu, cely pytlik anmek pro ni :)
Jo a cim krmite vase kniry?

Arisek je krasavec. Ten vous je "superprémiový" !
czizecka
napsal(a):
Můžu se zeptat, kupírování ocásků už je zakázané u kníračů nebo se to jenom nedělá? Jinak máte krásné pejsky, knírač je Pan Pes
Zakazane to neni, nas ezakony to umoznuji, ale co ja vim tak Nemci zmenili standard ta, ze standardni knirac ma ocasek v prirozene delce.. coz me se libi vic :)
Tak my jsme s přítelem kníračům taky propadli. Jsou to ti nejlepší psi Máme 11ti ročního střeďáčka a 5ti měsíční velkou fenku oba s PP. Jiného psa bych už nechtěla!
kniga
napsal(a):
Zakazane to neni, nas ezakony to umoznuji, ale co ja vim tak Nemci zmenili standard ta, ze standardni knirac ma ocasek v prirozene delce.. coz me se libi vic :)
mě nee ale je to zvyk, když jsou okudlaný tak to ještě jde, ale zarostlý s ocasem to už vypadaj jak voříšek :D. Tak každému se líbí něco jiného to je jasný
Ahoj, máte krásné pejsky. taky se pochlubím - to je náš Ares (10 let). Na fotce s dcerkou a se svou psí kamarádkou.
kniga
napsal(a):
Chodime na KK VFU. No i bych palnovala, ale nevim o nich... Loni jsme jela jeste na bigli tabor... Samej lovecak krome nas, temer teda, byla tam vlastne jeste borderka a siperka, no a slepici ulovila jen Grace
Na srazu jsem byla, jo to bylo moc fajne!
Grace je teda hodne ticha, nebo spis byla ted obcas postekava z okna, ale to jen rano, kdyz je presvedcena ze mi pet hodin spanku muselo stacit, spovelem stekej jsem mela dost problem,a le nakonec se zadarilo :)
K ty vystaave, jee skoda, jsme chtela jit, jenze nejsou penize, tak jsme sly aspon do lesa :)
Na tehle fotce je Grace tak jak si vzdycky nese nakup ze zverace domu, cely pytlik anmek pro ni :)
Jo a cim krmite vase kniry?
Aha, tak tam dělá obedience Lucka Gabrielová, kdyžtak ji pozdravuj od Pavly s Winky .
My jezdíme každý rok na kníračí tábor do Cvikova, je to vždycky první dva týdny v červenci. Najdeš to na www.velkyknirac-aprocne.com.
Jihomoravská pobočka Klubu chovatelů kníračů dělá taky fajn tábory na Babí hoře. Najdeš to tady: http://www.babihora.wz.cz/uvod.htm.
No to je šikulka, že si nese sama ňamičky .
JInak my krmíme Arden Grange a jsem moc spokojená. K tomu na přilepšenou občas dobré konzervičky .
pavlad
napsal(a):
Aha, tak tam dělá obedience Lucka Gabrielová, kdyžtak ji pozdravuj od Pavly s Winky .
My jezdíme každý rok na kníračí tábor do Cvikova, je to vždycky první dva týdny v červenci. Najdeš to na www.velkyknirac-aprocne.com.
Jihomoravská pobočka Klubu chovatelů kníračů dělá taky fajn tábory na Babí hoře. Najdeš to tady: http://www.babihora.wz.cz/uvod.htm.
No to je šikulka, že si nese sama ňamičky .
JInak my krmíme Arden Grange a jsem moc spokojená. K tomu na přilepšenou občas dobré konzervičky .
JJ, Lucku Gabrielovou zbnam, chodila jsme k ni se SPoty chvili,a le pro biglicku to nebylo to prave orechove, ted civci obedinci, ale nekdo jiny. Pozdravovat budu :)
Jeee, kurnik tak to budu minimalne do dubna resit dileme Festival Fantazie nebo kniri tabor ten z te Jihomoravske by byl taky fajn,a le v obou pripadech bych mohla jena jen an tyden :(
My sme teda prevazne na mae, a granule na ake nebo dovolenou a tak beru jak co mi prijde ve zveraci pod ruku a neni to uplny srot... ale sme zjistila, ze je alergicka na brit care!
A musim ji moc pochvalit, vcera jsme byly na agility a byla zase taaaak sikovna :)
Jinak pozor pozor, pripravuji spusteni,snad dnes ci szitra konecne uvodni clanky! Nechces se pripojit? urcite by byl prima clanek o obedienci a kniracich :) mrkni na http://stredniknirac.cz
kniga
napsal(a):
ten vous je fat luxuni, co takhel nam o nem anpsat? ajkho udrzujes a tak :)
není to můj pes :))
www.ariskowo.estranky.cz
kniga
napsal(a):
JJ, Lucku Gabrielovou zbnam, chodila jsme k ni se SPoty chvili,a le pro biglicku to nebylo to prave orechove, ted civci obedinci, ale nekdo jiny. Pozdravovat budu :)
Jeee, kurnik tak to budu minimalne do dubna resit dileme Festival Fantazie nebo kniri tabor ten z te Jihomoravske by byl taky fajn,a le v obou pripadech bych mohla jena jen an tyden :(
My sme teda prevazne na mae, a granule na ake nebo dovolenou a tak beru jak co mi prijde ve zveraci pod ruku a neni to uplny srot... ale sme zjistila, ze je alergicka na brit care!
A musim ji moc pochvalit, vcera jsme byly na agility a byla zase taaaak sikovna :)
Jinak pozor pozor, pripravuji spusteni,snad dnes ci szitra konecne uvodni clanky! Nechces se pripojit? urcite by byl prima clanek o obedienci a kniracich :) mrkni na http://stredniknirac.cz
No my na ten kníří tábor taky většinou jezdíme jen na týden, obvykle se mi to kryje se záchranářským, který je ve stejnou dobu, tak to podělím týden tam a týden tam . Letos vůbec nevím jak mi to vyjde, chystám se na světovku do Paříže a to je v tom prvním červencovém týdnu, tak uvidíme.
Alergická na Brit Care? No to jsou věci .
No agility určitě dělejte, můžete pak na Mistrovství kníračů v agility (to je vždycky v srpnu v Lounech), tam je střeďáků málo. Taky jsme agilitily, teď spíš jen tak rekreačně, ale na mistrák si zajedeme . Jeden rok jsme ho i vyhrály (tuším 2005).
Na ty stránky jsem Ti už posílala před delší dobou profil, je to ono? Pak už se s tím nic nedělo, Určitě něco písnu, ráda
pavlad
napsal(a):
No my na ten kníří tábor taky většinou jezdíme jen na týden, obvykle se mi to kryje se záchranářským, který je ve stejnou dobu, tak to podělím týden tam a týden tam . Letos vůbec nevím jak mi to vyjde, chystám se na světovku do Paříže a to je v tom prvním červencovém týdnu, tak uvidíme.
Alergická na Brit Care? No to jsou věci .
No agility určitě dělejte, můžete pak na Mistrovství kníračů v agility (to je vždycky v srpnu v Lounech), tam je střeďáků málo. Taky jsme agilitily, teď spíš jen tak rekreačně, ale na mistrák si zajedeme . Jeden rok jsme ho i vyhrály (tuším 2005).
Na ty stránky jsem Ti už posílala před delší dobou profil, je to ono? Pak už se s tím nic nedělo, Určitě něco písnu, ráda
No jo stredaci maji strasnou nevyhodu.. musi behat v large, ze... ale Grace je talentik, uvidime jak ji pujde skokova gymnastika, preci jen ty prekazky jsou na knira fakt vysoko...
jee super, musim ty profily aktualizovat.. aj mela plany, jenze nam pak zavedli ctyrsmeny provoz a to mam problem se zorientovat co je za den a tak.. anstesti ted v pulce brezna to skonci a pak mi to zacne pekne pravidelne, tak se jim fakt budu plne venovat :)
Nepremyslim o dalsim hafikovi?
kniga
napsal(a):
No jo stredaci maji strasnou nevyhodu.. musi behat v large, ze... ale Grace je talentik, uvidime jak ji pujde skokova gymnastika, preci jen ty prekazky jsou na knira fakt vysoko...
Jo, to je problém...my v mládí zanedbaly skokovou gymnastiku - tenkrát se o tom ještě moc nevědělo - a teda hodně shazuje laťky.
pavlad
napsal(a):
Jo, to je problém...my v mládí zanedbaly skokovou gymnastiku - tenkrát se o tom ještě moc nevědělo - a teda hodně shazuje laťky.
Ja jsem zvedava, dneska ji to skakaol, ze jsem se koukala, mela to pochopitelne na mediky, ale hopsala s dost solidni rezervou. Asi tak jak hopsavala Spoty, si neodpustim sem jednu nefousatou fotku dat :D Snad mi to odpustite :) Takze verim, ze poradne budeme trenovat, trener cosi o tom dneksa, ze bychom na pozdnim jare mohly zkusit nejake neoficialky a tak :)
Jinak ja zatim furt nestiham,a le uz se blizi ke konci ty silene ctyrsmeny a od brezna pujdu na trismenku a tim padem nebudu tak desne ztrhana...

Nějak se nám knírači propadají, tak je posunu. Páníčci ozvěte se, třeba s dalšíma fotkama !
:D neni to luxusni :) ti velikostni razy pepraku :) Mala a stredni a ktomu velkej :)
Ahoj,taky se přidám.od pátku máme kníračí miminko.měla jsem už její sestřičku,ale tu nám zabil německý ovčák
.měla 9 měsíců.tak jsem dostala od manžela k narozeninám tuto princeznu
Stále hledám domov pro pejska křížence střeního knírače P+S. Jsou mu dva roky, vyrůstal na dvoře bez výcviku ale je moc chytrý a učenlivý a šikovný páníček by ho určitě vše rychle doučil. Je moc hodný, zvyklý na děti a kočky (se psy se nestýkal jen s tím co žil s ním a s mými ...). Chtělo by to určitě upravit srst, ta je zanedbaná - nebyl nikdy ani česán, koupán a odblešen! :(. Z nudy začal štípat plot na třísky, když uteče tak se ale toulá jen na druhé straně plotu. Podle mě by se hodil i na výcvik a nějaký sport, když si s ním dá někdo trochu práce, nevím co je v něm dál za plemena ale prý máma je labrador s drs. jezevčíkem nebo tak něco (malá asi 35cm, světlá a chlupatá s drsnou srstí, fousatá) a otec knírač. Určitě by ale byl moc šikovný. TAk kdybyste někdo o někom věděl... dík za něj. Určitě by pejska dovezli - Písek a okolí možná i dál
A takhle nam to beha na agility :D
http://www.youtube.com/watch?v=la49tKXvVxQ

Nemáte náhodou nového psa ? Včera obludka, dnes fešanda !!!

czizecka
napsal(a):
Si z toho děláte srandu, ale když jsme měli malýho kníra tak o nás kolovali pomluvi že máme každý jaro novýho psa a bůhvíco děláme s těma starejma :DDDDDDDDDD
Já měla střeďáka pepřáka a když jsem jednou měla na hlídání kerryka, ptaly se mě sousedky, kde a proč jsem nechala psovi dělat trvalou !!!! Podotýkám, že to myslely vážně

Jinak hlášky : On je nemocný ? On strašně zhubl ! To byl každoroční standart.
No obludka nebyla, byla takovej roztomilej medvidek,a le hje fakt ze ted je fesanda :D
Tady ej vyfocena s tema chlupama, na fotce to nevynikne, ale bylo jich fakt hafo! A jes randa ze ji dneska uz snad rasi nejak rychle kryci srst, oproti vcerejsku se ji zmenila barv atd.. divny :d
Pavlina9

XXX.XXX.182.2
Taky posílám našeho Enza, v listopadu takhle focenej, teď už je to 6 měs. puberťák :)
tak nám knírači zase trohu zapadli. přidívám fotku naší fenky VK. Roste jako z vody
a ještě jedna z obran. Teď ji bude 9 měsíců a dělá mi velkou radost. Písněte, co dělají vaši fousáči ať téma zase trochu oživíme.
A aby to nebylo mému střeďáčkovi líto tak tady je ještě jedna jeho fotka. Má ty nejkrásnějí oči jaký znám.

Tak se knírači zase propadají. Nejsou teď holt v kurzu. A přitom jsou to tak skvělí psi. Ale možná je to těma ušima. A když si lidi zvykli na uši, přišly ocasy. A nebo je to prostě jenom módní vlnou jiných plemen.
My se teď doma těšíme z 9 štěňátek :-) Přikládám pokus o společné foto.
Adida

XXX.XXX.111.65
Z naseho cistokrevneho labradora vyrostl nejspis knirac, a tak se chci zeptat, zda ho mame ostrihat-trimovat?
Tak to je moje kníračka,tedy byla,už 11 roků nežije.
Stejně ti kupírovaní byli hezčí, a teď se pusťte do mně
litanie
napsal(a):
Tak to je moje kníračka,tedy byla,už 11 roků nežije.
Stejně ti kupírovaní byli hezčí, a teď se pusťte do mně
Ono je to o zvyku. My měli VK a ten měl kupírovaný jen ocas, uši "normal". A byl pěknej. :) Teď máme briardku - tam se kupírovaly vždy jen uši, ale taky to nemá a je to fešanda. Dokonce jí stříhám na knírače.
lavacca
napsal(a):
Ono je to o zvyku. My měli VK a ten měl kupírovaný jen ocas, uši "normal". A byl pěknej. :) Teď máme briardku - tam se kupírovaly vždy jen uši, ale taky to nemá a je to fešanda. Dokonce jí stříhám na knírače.
Taky jsme měli briarda,neměl kupírované uši.Mě se více líbí právě nekupírovaný.Dcera teď má šarplanince a uvažuje znovu nad briardem
Taky sem hodím našeho fousáče takhle vypadal když byl v utulku ... do papíru nám napsali kříženec knírače
A takhle vypadal po příchodu domu ze salonu ted už zase zarustá, už se těšim na teplo

Má krásně kupírovaná ouška ( nebo to jen tak vypadá ? )
Bohužel nevypadá, nejsem proti ani pro kupirování, myslím si že je to na uvážení každeho. Ale díky tomu, že jsem si o tom dopředu nic nezjistila nemužu na žádne zkoušky s nim ani na blbou ořiškyádu. Ale máme ho rádi a dopřáváme mu i tak výcvik, co z toho že to nebude moct dokazovat před ostatníma .. to nám nevadí

Nedá mi to a ještě jednou přidám mého fešáka ( pro srovnání "kupírovaný x nekupírovaní " ) A ještě horší je, že jako by s kupírováním odešly i povahy.
Kdo máte knírače se správnou kníračí povahou, tak honem sem !
Takhle pekne jsme dneska trenovaly ztraceny predmet: https://youtu.be/LqXWkB_B68
Jde ji to.docela, jasne jeste spousta veci na pilovani, ale to nejhlavnejsi je myslim perfektni, tedy to ze ji to bavi a ze cvicit chce a ja ten vycvik snad zacnu brat vazne a zrat ho
posledni dobou se tu objevilo par zminek o tom jak jsou kniraci uzasni tak treba trosku ozivime i tohle forum o kniracich
kniga
napsal(a):
Takhle pekne jsme dneska trenovaly ztraceny predmet: https://youtu.be/LqXWkB_B68
Jde ji to.docela, jasne jeste spousta veci na pilovani, ale to nejhlavnejsi je myslim perfektni, tedy to ze ji to bavi a ze cvicit chce a ja ten vycvik snad zacnu brat vazne a zrat ho
posledni dobou se tu objevilo par zminek o tom jak jsou kniraci uzasni tak treba trosku ozivime i tohle forum o kniracich
Mně to píše, že video neexistuje?
Jejda zkuste toto
http://youtube.com/watch?v=LqXWkB_B68
eventuelne na youtube dat do vyhledavani Fousatky Ztraceny predmet. Ja jsem ted na mobilu, tak nemuzu.overit link...
Spravny link tady
https://youtu.be/LqXWkB_B68.
:) Hoj :)
me ti stredaci proste prijdou nej. Takovej akorat pes, nekrmis zbytecne tele, ani se nemusis bat, ze je zaslapnes :) Respekt u cizich, tak se clovek nemusi toliko bat, kdyz venci v noci...
Zajimaslo by me, kde a proc se objevilo to, ez jsou stredaci nejhorsi a nejmin vhodni pro zacatecnika?
A nebo se jejich povaha za posledni leta tak zmenila?
To vzniklo z dřívějška. Dělám knírače už fakt skoro 40 let a dříve ti střeďáci byli takoví - histerie, slabá postava, bez fousů, napadající. Teď je to o něčem úplně jiném. Povaha šla jinam. Však také byli dříve knírači ve svazarmovských plemenech. Nyní jsou ve společenských, což je podle mě síla. . Já mám první střeďačku. Měla jsem i malou holčičku a pak velké. Za sebe mohu napsat, že každá velikost má něco parádního.

kniga
napsal(a):
:) Hoj :)
me ti stredaci proste prijdou nej. Takovej akorat pes, nekrmis zbytecne tele, ani se nemusis bat, ze je zaslapnes :) Respekt u cizich, tak se clovek nemusi toliko bat, kdyz venci v noci...
Zajimaslo by me, kde a proc se objevilo to, ez jsou stredaci nejhorsi a nejmin vhodni pro zacatecnika?
A nebo se jejich povaha za posledni leta tak zmenila?
No neviem neviem či by som mal z malého 45 cm psíka rešpekt.

Možná i měl. Oni i ti malí můžou být odhodlaní. Kdysi v PPČ proběhl článek o tom, jak malý knír ubránil paničku před útočníkem.
Dokonce si potom stěžoval, že pes napadl jeho, měl na sobě rozdrbané oblečení a chtěl úhradu. Usvědčilo ho natržené ucho, které mu pes prokousnul, když paní povalil na zem. On je malý knírač jako živé stříbro, nenechá se ani nakopnout, ani praštit. Když se nedá zahnat na zadupání, tak s ním pak máte co dělat. A zpravidla u toho stropí takový povyk, že když to není úplně v pustině...
Majo862 říká se, že i malý pes umí kousnout. A je to pravda. A nynější knírači střeďáci mají dost 50cm v kohoutku a 20kg. Tak jako moje fenka. A kamarádky ovčák má 52 cm a 28kg...absolutně nevidím velký rozdíl. A ten příběh o té paní a knírači znám, stal se totiž mojí kamarádce. A opravdu ji zachránil. Byl to malý knírač pepř a sůl. U psa nejde o mohutnost, ale o šikovnost a hlavně srdíčko.

ketrys
napsal(a):
Majo862 říká se, že i malý pes umí kousnout. A je to pravda. A nynější knírači střeďáci mají dost 50cm v kohoutku a 20kg. Tak jako moje fenka. A kamarádky ovčák má 52 cm a 28kg...absolutně nevidím velký rozdíl. A ten příběh o té paní a knírači znám, stal se totiž mojí kamarádce. A opravdu ji zachránil. Byl to malý knírač pepř a sůl. U psa nejde o mohutnost, ale o šikovnost a hlavně srdíčko.
Môj pes má tiež 50 cm a 25 kg, ale na obranu z jeho strany by som sa nespoliehal. Proti 80 kg chlapovi by nemal šancu. Na ochranu majiteľa sú iné a podstatne väčšie plemená, ako NO, RTW. Už sa to tu kedysi na ifaune riešilo.

ketrys
napsal(a):
To mě vlastně nedošlo, že Majo myslel střeďáka. Jen mě zaráží ten váš popis dřívějšího středního knírače. Měla jsem fenu nar.1988 a byla sebevědomá, vyrovnaná - do hysterky měla fakt daleko. Jen na obranách nechtěla kousat naplno. Ale za to si figuranta pamatovala a místo aby se vrhala na kruhovce na rukáv, šla si to vyřídit s figurantem od minule. Měla sice jen 47 cm, ale statečná byla. Psa jsem měla 50 a kolem 20 kilo měl taky.
Pak jsem znala pár psů z Hofjaru a také to nebyli žadní hysterici.

Ještě se musím smát tomu bez vousů - někde vyhrabu fotku

napsal(a):
Ještě se musím smát tomu bez vousů - někde vyhrabu fotku
Tak jsem ani nemusela hledat. Stačilo projet diskuzi, fotka mého zlatíčka tam je vložená 1.2.2012. Má tam ty vousy trochu zanedbané ( to už mu bylo skoro 15 let ), tak už měl nárok.

Našiel som starší príspevok:
Neregistrovaný uživatel
Ono je bránit a bránit. Před normálním oblezou by mě fena ubránila, respektive by ho odradila. Před tvrdým útočníkem ne. Před tvrdým útočníkem by ubránil malokterý pes bez výcviku.
Někdy v roce 1,2 mě v časopise Pes přítel zaujaly dva články. Jeden, kdy malý knírač ubránil paničku před násilníkem, když paničku povalil, zakousl se mu do ucha.
Druhý, bohužel tragický, kdy fena malamuta (?) nebránila paničku a ta byla zavražděna.
22.05.2012 13:31.

ketrys
napsal(a):
Pochopitelně byli i super knírači, ale všichni chovatelé vám řeknou, že nynější knírač je jiný a to hlavně v povaze. Já osobně jsem ho nikdy nechtěla, ale teď jsem ráda, že ho mám a že jsem zjistila, jací to jsou kamarádi.
Jak kamarádi ? Kamarádi s vlastními byli i ti staří - skvělí. Je pravda, že k cizím byli nedůvěřiví a to tak dalece, že naše zmíněná fena si i bez výcviku od cizího nevzala ani salám. Třeba ve vlaku, chovala se úplně klidně, nebylo to ze strachu, ale od sousta odvrátila hlavu. Kolikrát jsme slyšeli - čím tu potvoru krmíte, když si ani housku se salámem nevezme ! Jako půlroční se ji snažili dva lidé odvázat a odlákat od obchodu ( na naši žádost ). Stropila veliký povyk a nedala na sebe sáhnout - bez hysterie.
V partě kamarádů byla kamarádská se všemi. Byl to skvělý pes - jsem ráda, že teď jsou knírači ještě lepší !

Mohu potvrdit povahu "dřívějšího"středního knírače. Ten můj se narodil v roce 1987. Byl tak trochu kníračsky tvrdohlavý, ale přímý, a bránit by tedy dokázal. K cizím nevšímavý aniž by ho to někdo učil. Novinky bral samozřejmě, nikdy ho nic nevykolejilo.
Tak podle nekoho byli driv hoprsi, podle jinyhc ne :) ja jen ze prave vsude je zazite, ze jsou stredaci nejhorsi a nejtezsi na vychovu... coz u nas je pravda, ale jen ohledne zvere.. jinak je proste zlata...
Ted se s Grace pripravuju konecne na OB-Z :) https://youtu.be/cglxDDCcKG4
Vali je ostuda :) pochopitelne i ja, v treninku nam to jde, na ostro to predvest neumime :( no v sobotu nas cekaji zavody, tak jsem zveda :) Jde mi o jediny, aby proste chtela cvicit a nechovala se jako trolik :) :) https://youtu.be/AU4ZhBa-8a0.

napsal(a):
Mohu potvrdit povahu "dřívějšího"středního knírače. Ten můj se narodil v roce 1987. Byl tak trochu kníračsky tvrdohlavý, ale přímý, a bránit by tedy dokázal. K cizím nevšímavý aniž by ho to někdo učil. Novinky bral samozřejmě, nikdy ho nic nevykolejilo.
Sú ešte nejaké chovky, ktoré sa zameriavajú na šlachtenie pôvodnej povahy?
Tak jsem zas vyrazila na Jitrnicku, letos uz do kategorie ZMMP :) a stejne jak loni jsme skoncili bramborovi :) coz je super (z deviti psu) :)
Musim jeste dodelat stopu, pac jsme zjistila, ze u malych kniracu je dfurt jeste pracovni trida! Na vystavach.. takze nemusim s vystavama tak uplne koncit, kdzy me nebavio ta dokonala uprava :).
Diky, ja to taky beru hodne rekreacne... I kdyz ted se chystam s Grace na OB-Z tak zaciname pilovat i detaily a s Vali mam velke plany :D Musime tu ZMMP udelat :)
Ale se stopamam zacinam ted od vikendu nanovo... tady mi mrznou fousate stoparskem seminari :).
napsal(a):
Sú ešte nejaké chovky, ktoré sa zameriavajú na šlachtenie pôvodnej povahy?
U malych o jedne vim akorat maj uzasneho pejska (cca 3 mesice) na prodej... vyslovene pracovni linie... nemit dve mlade fenule a mit jine podminky tak bych do nej hned sla. Maly velky pes...
Všechno jde dopředu, tedy i knírači, ale i jiná plemena. Jestli je to dobře, nebo špatně je ve hvězdách. Ale pořád je to knírač a já to plemeno miluji.Nikdy by mě nenapadlo, že si po malé holčičce a velkých kníračích někdy vezmu střeďáka, holčičku. A vidíte, mám ji a cvičíme a vystavujeme. A i kdyby měla 3 nohy, tak jí miluji.
Kdepáááák, já mám ještě devítiletou jorkšírku a jejího synka. Tomu je 5 let, tak toho mám v bytě dost. Kdo má jednou knírače, už si je nechá. Než jsem si vzala tuhle střeďačku, tak jsem se rozhlížela - erdelteriér, dobrman, ovčák, cokoliv, ale nakonec ne, zůstala jsem u knírače, mám u nich srdíčko.

kniga
napsal(a):
V zime jsem prisla o Grace...
Ted jsem si dovezla stenitko...
Krásná... Přeji hodně radosti s oběma!
Balu: diky!
Zrzavec: se mi zas odeslalo jenom prvni slovo, ale uz asi vim proc. Jo, kouka ji certovina z ocicek :). Prijde mi ze je ma takove male, ale o to vic sibalske :). Je desne uhopsana, az mam o ni strach, aby dobre rostla a neco si neudelala...
Video jsi videla to noseworkove nebi to jak radily po byte?
Ty mas ted tedy jen dospelaky? Rikala mi Mawe ze nakou fenecku od myslivcu?
Koupila jsem si a precetla jsem si knihu jak zvladat lovecke chovani psa. Tak od zitra zacnu s malou zkouset hrat hru na korist. Jestli ji to aspon trochu nadchne :).
Balu: diky!
Zrzavec: se mi zas odeslalo jenom prvni slovo, ale uz asi vim proc. Jo, kouka ji certovina z ocicek :). Prijde mi ze je ma takove male, ale o to vic sibalske :). Je desne uhopsana, az mam o ni strach, aby dobre rostla a neco si neudelala...
Video jsi videla to noseworkove nebi to jak radily po byte?
Ty mas ted tedy jen dospelaky? Rikala mi Mawe ze nakou fenecku od myslivcu?
Koupila jsem si a precetla jsem si knihu jak zvladat lovecke chovani psa. Tak od zitra zacnu s malou zkouset hrat hru na korist. Jestli ji to aspon trochu nadchne :).
Tohle kníračské téma mi seslalo samo nebe
Rozhoduju se mezi černým VK a rusákem a pořád jsem na vážkách (už jsem jedno téma zadávala, bohužel vyjádření nebylo moc). Nemáte někdo zkušenosti s oběma a dokážete mi je v srovnat?
Dají se v ČR sehnat dobří, pracovně schopní a mohutnější knírači nebo byste raději volili dovoz (popř odkud)?
Nevíte o nějakém salónu (Brno a okolí), kde by psa jen "neojeli" strojkem, ale dokázali ho kvalitně připravit na výstavu?
Co se týče úpravy srsti tak můj vrchol je to, že zvládnu sama sobě udělat culík, takže si na to sama absolutně netroufám.
Ja se ve VK moc nevyznam. Na tohle bych se na tvem miste vyslovene obratila na klub. Zkoukla vystavy a zavody proste. Za me rozhodbe VK, rusaci mi prijdou takovi nic moc, ale osobni zkusenost s vlastnictvím nemam. Tteba na FB jsou skupiny o kniracich tak se na tohle tema poptej tam.
Co se tyce salonu tak uz ti tu doporucili Evu Bajgarovou, jestli to jeste dela tak urco tu.
kniga
napsal(a):
Ja se ve VK moc nevyznam. Na tohle bych se na tvem miste vyslovene obratila na klub. Zkoukla vystavy a zavody proste. Za me rozhodbe VK, rusaci mi prijdou takovi nic moc, ale osobni zkusenost s vlastnictvím nemam. Tteba na FB jsou skupiny o kniracich tak se na tohle tema poptej tam.
Co se tyce salonu tak uz ti tu doporucili Evu Bajgarovou, jestli to jeste dela tak urco tu.
Děkuji za tipy vyzkouším.
Měla jsem velké knírače léta. Jsou to super parťáci. Kluci trochu ostřejší, holky jsou prdelky. Nedám na ně dopustit. Teď mám střeďačku, ale v mých 55 letech, (letos 56) je to pro mne akorát. Kniga, jak pokračuje hafan? Dlouho jsem tu nebyla, tak nevím nic nového. Jinak zdravím a musím se povytahovat. Sárka se stala světovým vítězem v Lipsku 2017 a získala i BOB, tedy nejkrásnějšíé v pemeni. A letos jsme vyhráli prestižní třídu OPEN na výstavě CRUFT v Birminghamu. A co vy holky, jak válčíte?

kniga
napsal(a):
Můžete rozvést, proč vám RČT "přijdou takoví nic moc"?
napsal(a):
Můžete rozvést, proč vám RČT "přijdou takoví nic moc"?
Videla jsem j na zivo jen dva. Prisli mi jak totalni flegmousi. Mno a to nic moc hlavne na vzhled. Me proste prijdou jak vyzrani kniraci. To je cele. Proste knirac mi prijde hezci. Ale jasne deformace, ze jsem kniracarsky pozitivni.

kniga
napsal(a):
Videla jsem j na zivo jen dva. Prisli mi jak totalni flegmousi. Mno a to nic moc hlavne na vzhled. Me proste prijdou jak vyzrani kniraci. To je cele. Proste knirac mi prijde hezci. Ale jasne deformace, ze jsem kniracarsky pozitivni.
Každý máme jiný vkus, to je jasné. Ale je škoda, že soudíte tak povrchně.
napsal(a):
Každý máme jiný vkus, to je jasné. Ale je škoda, že soudíte tak povrchně.
tak to neni souzeni ci snad odsouzeni, ja tim chtela rict, ze me ten pes nezaujal takze k nemu nemuzu nic rict. to je cele. Kolikrat ja slysela, ze kniraci jsou nic moc :) Proste neberu to jako neco zasadniho, i sjem psala, ze osobni zkusenost primo nemam, takze muj nazor je zcela nepodstatny,.
ketrys
napsal(a):
Měla jsem velké knírače léta. Jsou to super parťáci. Kluci trochu ostřejší, holky jsou prdelky. Nedám na ně dopustit. Teď mám střeďačku, ale v mých 55 letech, (letos 56) je to pro mne akorát. Kniga, jak pokračuje hafan? Dlouho jsem tu nebyla, tak nevím nic nového. Jinak zdravím a musím se povytahovat. Sárka se stala světovým vítězem v Lipsku 2017 a získala i BOB, tedy nejkrásnějšíé v pemeni. A letos jsme vyhráli prestižní třídu OPEN na výstavě CRUFT v Birminghamu. A co vy holky, jak válčíte?
Gratuluju k vystavam! Klobouk dolu!
Ja valcim moc spatne :( v lednu jsem prisla o Grace, sly jsme na malinkou prochazku jen kolem kraje lesa a ja nezkontrolovala obojek... vysmekla se a byla okamzite v trapu...
zvazoivala jsem tolik moznosti a nakonec stejne zas vyhral stredak peprak... tak mam ctrnact dni doma stenitko... uzasne, ale bojim se desne toho loveni. nevim jestli jsem udelala dobre, ale proste jsme se jinak rozhodnout neodkazala... tak se snaim makat na tom, aby to tentokrat bylook, a aby se nerozlovila... DOufala jsme ze to pudje jak u Valci (ta moje beloba mala), ale asi ne tak snadno. Beloba ze me nespustila oci od prvniho dne, zajem o hracky obrovsky, urvu a odvolam ji od srn, divocaku se boji (narozdil od Grace...). Mala je uz hodne sobestacna a ucuchana a v lese jak doma, o hracky moc venku zajem nema, tak se desim no.. Zacala jsme s Noseworkem a stopama. a nezbyva nez doufat, ze to zvladnu a pokud ne holt uz nidky neodejdu z domu bez kontroly utazeni obojku..
https://youtu.be/cy8jaAyAQ2Y Video z imprintingem skorice...

kniga
napsal(a):
Ja valcim moc spatne :( v lednu jsem prisla o Grace, sly jsme na malinkou prochazku jen kolem kraje lesa a ja nezkontrolovala obojek... vysmekla se a byla okamzite v trapu...
zvazoivala jsem tolik moznosti a nakonec stejne zas vyhral stredak peprak... tak mam ctrnact dni doma stenitko... uzasne, ale bojim se desne toho loveni. nevim jestli jsem udelala dobre, ale proste jsme se jinak rozhodnout neodkazala... tak se snaim makat na tom, aby to tentokrat bylook, a aby se nerozlovila... DOufala jsme ze to pudje jak u Valci (ta moje beloba mala), ale asi ne tak snadno. Beloba ze me nespustila oci od prvniho dne, zajem o hracky obrovsky, urvu a odvolam ji od srn, divocaku se boji (narozdil od Grace...). Mala je uz hodne sobestacna a ucuchana a v lese jak doma, o hracky moc venku zajem nema, tak se desim no.. Zacala jsme s Noseworkem a stopama. a nezbyva nez doufat, ze to zvladnu a pokud ne holt uz nidky neodejdu z domu bez kontroly utazeni obojku..
Grace - já myslela, že vám zemřela...

kniga
napsal(a):
napasla jsem, ze jsem o ni prisla... Nespecifikovala jsme jak, to je fakt. vysmekla se z obojku avyrazila okamzite do lesa. Ja skocila po belobe, co byla na volno a zkusila Grace urvat. Marne...
To je mi líto... je to zlý sen...
Andrýsek3
napsal(a):
A pak jste ji hledala doufám? Já bych teda nepřestala ani teď, ale vůbec si to nedokážu představit.
hledala, utekla 14.1. kolem osme rano, pondeli a utery jsme si vzala v praci volno, uz v nedeli odpoledne dojel otec s mati a objizdeli silnice a dediny, bracha dojel v noci a s baterkama se zas hledalo i potme.
V podneli dopo jedna jizda s otcem, krokem kolem vsech silnic,4 hodiny jsme objizdeli, u kazde polnacky zastavovali a vbehavali do lesu, rvalo, piskalo se... odpoledne s kamaradkou, prochozene co se dalo, rozvesilo se letaku, obvolala jsme a obmeilovala co se dalo. V dedinach ji halsili rozhlasem... v tu nedeli bylo hezky, bylo plno pejskaru v lese a nevidel ji nikdo... ja si myslim ze nabehla do prasat, ona se jich nebala... vzdycky kdyz jsme je potkaly (to byla na voditku pochopitelne) tak se sponovala, ze by po nich sla :( a ja jeich tu hrozne moc, lezou az do dediny... Vysmekla se fakt par metru od baraku. souhra debilnich shod, ze jsme nezkotrolovala polostahovak, ze jsme ji z kope predesla a ze tam hend byla cverstva stopa...
Ctrnact dni fakt usilovneho hledani a nic :( cislo cipu rozeslano na vsechny mozny veteriny, utullk obvolane od Trebice po Znojmo.. o tech ctrnacti dnech jsme nakonec lehla... ale nalezence na peswebu a psiho detektiva kontroluju furt... mela tetovani, cip.
napsal(a):
To je mi líto... je to zlý sen...
doufala jsme ze se z neho vzbudim... Myslivci mi prisahaj ze ju nestrelili, kdyz byl asi po tydnu hon tak diky zname kniracarce co ma vazby na mistni myslivce tak kazdej mylsivec dostal papirek s mym cislem, kdyby ju zahledli..
Knedlicek muj chlupatej.
kniga
napsal(a):
hledala, utekla 14.1. kolem osme rano, pondeli a utery jsme si vzala v praci volno, uz v nedeli odpoledne dojel otec s mati a objizdeli silnice a dediny, bracha dojel v noci a s baterkama se zas hledalo i potme.
V podneli dopo jedna jizda s otcem, krokem kolem vsech silnic,4 hodiny jsme objizdeli, u kazde polnacky zastavovali a vbehavali do lesu, rvalo, piskalo se... odpoledne s kamaradkou, prochozene co se dalo, rozvesilo se letaku, obvolala jsme a obmeilovala co se dalo. V dedinach ji halsili rozhlasem... v tu nedeli bylo hezky, bylo plno pejskaru v lese a nevidel ji nikdo... ja si myslim ze nabehla do prasat, ona se jich nebala... vzdycky kdyz jsme je potkaly (to byla na voditku pochopitelne) tak se sponovala, ze by po nich sla :( a ja jeich tu hrozne moc, lezou az do dediny... Vysmekla se fakt par metru od baraku. souhra debilnich shod, ze jsme nezkotrolovala polostahovak, ze jsme ji z kope predesla a ze tam hend byla cverstva stopa...
Ctrnact dni fakt usilovneho hledani a nic :( cislo cipu rozeslano na vsechny mozny veteriny, utullk obvolane od Trebice po Znojmo.. o tech ctrnacti dnech jsme nakonec lehla... ale nalezence na peswebu a psiho detektiva kontroluju furt... mela tetovani, cip.
To je mi moc líto. Udělali jste, co jste mohli..
Knigo - hele jen taková myšlenka - já třeba - protože nezkouškuju-tudíž si to můžu dovolit, tak stopu právě nedělám s malým štěndem, dokud psa nemám v ruce a určitou spolehlivost, abych právě nerozjela víc tu vášeň v lese po tý stopě jít. A tak trochu naopak zájem o stopy v lese, v polích používám k učení ovladatelnosti. Spoustě lidí to bude připadat na hlavu, chápu, ale mě se to u našich ohařů osvědčilo. A u flekatý je přesně vidět to, že někdo u ní rozjel stopy - rozjel je bez ovladatelnosti a... já se teď můžu přeskočit a nejde mi to u tý pošahaný flekatice ukočírovat tak, jak jsem zvyklá. Je to jen nápad, přivedlo mě k tomu co píšeš, že malá je v lese hrrrr, že je čuchací, že je samostatnější než Vali...
Knedlicek muj chlupatej.
je to hrozný, já vím.
kniga
napsal(a):
Já si myslí, že knírači nemusí lovit, dá se vše naučit. Mám kamarádku, která si brala po mé fence holčičku. A nikdy jí nenapadlo lovit. Je fakt, že 2x se rozběhla do polí, ale vrátila se a pak chodila dlouho v tomto úseku jakoby u nohy. Ztratit se mi pes, tak se asi zblázním. Já tvrdím, že ho raději uvidím mrtvého, přejetého, než nevědět kde je. A od koho máš střeďáka?
Zrzavci
napsal(a):
Knigo - hele jen taková myšlenka - já třeba - protože nezkouškuju-tudíž si to můžu dovolit, tak stopu právě nedělám s malým štěndem, dokud psa nemám v ruce a určitou spolehlivost, abych právě nerozjela víc tu vášeň v lese po tý stopě jít. A tak trochu naopak zájem o stopy v lese, v polích používám k učení ovladatelnosti. Spoustě lidí to bude připadat na hlavu, chápu, ale mě se to u našich ohařů osvědčilo. A u flekatý je přesně vidět to, že někdo u ní rozjel stopy - rozjel je bez ovladatelnosti a... já se teď můžu přeskočit a nejde mi to u tý pošahaný flekatice ukočírovat tak, jak jsem zvyklá. Je to jen nápad, přivedlo mě k tomu co píšeš, že malá je v lese hrrrr, že je čuchací, že je samostatnější než Vali...
Knedlicek muj chlupatej.
je to hrozný, já vím.
Myslím, že to je super názor. Dělám výcvikářku a nenutímm psy stopovat. Jsou tací, co už je nutí stopovt od měsíců. Ale já klidně začnu od 8 měsíců až klidně po roku a taky se to naučí.
Mady je z Alarm Beskyd, m vrh ted v breznu.
Za zvazeni to stoji. Zatim mela jen dva ctverce, o nic nejde. Ja to brala jako to, ze je potreba s ni s tim cumakem pracovat hned od zacatku. Protoze nosework a stopy Grace baviliy hodne, ze jsem si rikala, ze kdyz u stenete zacnu hned, budu ji takhle zamestnavat cumak, spolecnou aktivitou. Ukazu ji hned o jake pachy mam zajem, ze hledat skorici je desne fajn a je to lepsi hledat v lese skorici nez cuchat tamhle k pelechu po srne. Nejde 9 zkousky na to pece pes. Ale o to, ze kdybyb byla jak Grace co s ni mam pak v tom pese delat? Pokud ji hracky nebudou brat, jako ze neberou, hra na hledani koristi zatik nic moc, treba je na to mala, snad ji zaujme pozdeji. Grace nemela zajem o hracky, ovladatelna do toho 11. Mesice byla. Brala jsem ze si hrat nechce, no me ke stesti sta ilo se prochazet a pes se motal kolem mne. Coz byla imho nejvetsi chyba... Ted budu delat vse proto abych rozvinula hru, snad s pomoci Vali si zamiluje pretahovani...
Ja proste nevim... Vykaslat se na pachovky tak co s ni pak budu delat? Kdyz si nebude chtit hrat? Jakou zastupnou cinnost misto lovu ji mam nabidnout?
ketrys
napsal(a):
Já si myslí, že knírači nemusí lovit, dá se vše naučit. Mám kamarádku, která si brala po mé fence holčičku. A nikdy jí nenapadlo lovit. Je fakt, že 2x se rozběhla do polí, ale vrátila se a pak chodila dlouho v tomto úseku jakoby u nohy. Ztratit se mi pes, tak se asi zblázním. Já tvrdím, že ho raději uvidím mrtvého, přejetého, než nevědět kde je. A od koho máš střeďáka?
Nemusi, ale co jsem se ptala na stredacky peprandy feny tak drtiva vetsina lovi. Resi se to bud voditkem nebo eo. Hele tohle mi zafungovalo na Vali, vyletela, urvala jsem ji az po 50m, ale om vratila se. Pak jsem par dni pred tim usekem dala "k noze" a vysledkem je ze na kancim kopecku se me radi k noze bez povelu.
kniga
napsal(a):
Za zvazeni to stoji. Zatim mela jen dva ctverce, o nic nejde. Ja to brala jako to, ze je potreba s ni s tim cumakem pracovat hned od zacatku. Protoze nosework a stopy Grace baviliy hodne, ze jsem si rikala, ze kdyz u stenete zacnu hned, budu ji takhle zamestnavat cumak, spolecnou aktivitou. Ukazu ji hned o jake pachy mam zajem, ze hledat skorici je desne fajn a je to lepsi hledat v lese skorici nez cuchat tamhle k pelechu po srne. Nejde 9 zkousky na to pece pes. Ale o to, ze kdybyb byla jak Grace co s ni mam pak v tom pese delat? Pokud ji hracky nebudou brat, jako ze neberou, hra na hledani koristi zatik nic moc, treba je na to mala, snad ji zaujme pozdeji. Grace nemela zajem o hracky, ovladatelna do toho 11. Mesice byla. Brala jsem ze si hrat nechce, no me ke stesti sta ilo se prochazet a pes se motal kolem mne. Coz byla imho nejvetsi chyba... Ted budu delat vse proto abych rozvinula hru, snad s pomoci Vali si zamiluje pretahovani...
Ja proste nevim... Vykaslat se na pachovky tak co s ni pak budu delat? Kdyz si nebude chtit hrat? Jakou zastupnou cinnost misto lovu ji mam nabidnout?
Jééééé, od mé kamarádky Lenky Fajkusové. Byly jsme spolu i na Craftu.
kniga
napsal(a):
A ty s ní necvičíš normálně sportovku? Nebo Agility? Já jsem osobně pro sportovku, jsou šikovní na ní.
Tak s malou jeste nic, ma devet tydnu. S belobou jsem delala agi, so lonskyho roku, to me zastavily paty - ostruhy. Mno a od podzimu delam skolu, tak nemam cas jezdit do mesta. S Grace jsem mela zakladni zkousky zop, zzo, zzo1, ob-z a jednu z noseworku nw-uz. Chtela jsem ted na jare dat tu zpu1 a zkusit bh... A poradne zamakat na zzo1, abych mohla jet na mustrak kniracu... Bohuzel to uz ne... S Mady bych pochopitelne rada sportovku delala, tim pece pes na zkousky jsem to myslela tak, ze nedelam stopy a nosework s ni ted kvuli zkouskam, ale primarne kvuli vztahu a nehake spolecne zabave a ukazani, ze panicka o jisty typ pachu strasne stoji. A ze kdyby mi to pomohlo tak s ni teda klidne ted stopy a pachovky delat nemusim. Ale poslusnot na ty zacnu, ale zatim ne, trd je priorita privolabi, hra a zatim ty pachovky no. U Grace jsem moc resila, ze jsem s ni nemohla tady cvicit. Neni tu nic oploceneho. Rada bych aby Mady nelovila hlavne skrze ten vycvik proste. AbCh sni mohla stejne jak s Vali cvicit v lese na volno...
Ted jsem se vrhla po te pauze, po ztrate Grace jsem nemela chut ani cvicit s Vali, na cviceni Valce, at aspon s ni letos splnim co jsem chtela. No uvidime...

Zrzavci
napsal(a):
Knedlicek muj chlupatej.
je to hrozný, já vím.
"dokud psa nemám v ruce a určitou spolehlivost, abych právě nerozjela víc tu vášeň v lese po tý stopě jít"
on asi bude rozdil mezi sportovkou a lovecinou.
pro me je sportovni stopa neslucitelna se sledovanim zvere. pes se naopak uci, ze se mu vyplati tu stopu zvere ignorovat
kniga
napsal(a):
Tak s malou jeste nic, ma devet tydnu. S belobou jsem delala agi, so lonskyho roku, to me zastavily paty - ostruhy. Mno a od podzimu delam skolu, tak nemam cas jezdit do mesta. S Grace jsem mela zakladni zkousky zop, zzo, zzo1, ob-z a jednu z noseworku nw-uz. Chtela jsem ted na jare dat tu zpu1 a zkusit bh... A poradne zamakat na zzo1, abych mohla jet na mustrak kniracu... Bohuzel to uz ne... S Mady bych pochopitelne rada sportovku delala, tim pece pes na zkousky jsem to myslela tak, ze nedelam stopy a nosework s ni ted kvuli zkouskam, ale primarne kvuli vztahu a nehake spolecne zabave a ukazani, ze panicka o jisty typ pachu strasne stoji. A ze kdyby mi to pomohlo tak s ni teda klidne ted stopy a pachovky delat nemusim. Ale poslusnot na ty zacnu, ale zatim ne, trd je priorita privolabi, hra a zatim ty pachovky no. U Grace jsem moc resila, ze jsem s ni nemohla tady cvicit. Neni tu nic oploceneho. Rada bych aby Mady nelovila hlavne skrze ten vycvik proste. AbCh sni mohla stejne jak s Vali cvicit v lese na volno...
Ted jsem se vrhla po te pauze, po ztrate Grace jsem nemela chut ani cvicit s Vali, na cviceni Valce, at aspon s ni letos splnim co jsem chtela. No uvidime...
Tak to je opravdu škoda, mistrák je teď u střeďáků podle ZZO1 a metrovka je snížená na 60cm. Cvičí málo střeďáků. Já bych cvičila ráda, ale znáš to - kovářovic kobyla chodí bosa. Cvičím na cvičáku lidi a pak jsem ráda, že se Sárka proběhne. Máme ZZO, ZOP a BH. Pak už jsme jezdili hlavně po výstavách. Ale je šikovná. Teď už má všechno (i kdž chovatelka chce ještě na Evropskou výstavu) a tak se dáme do výcviku. No ale pak přijdou miminka a zase bude utrum. Já moc na chov nejsem, ale Martina (chovatelka) by ráda aby po ní něco bylo. Minule měla jednu holčičku a jednoho chlapečka. Ten je v USA a holčička u kamarádky v Brně. My válčíme s aportem. Poprvé pro něj letí jak blázen, přinese, ale nepředsedne a podruhé už jí to nebaví. No jak říkám, cvičím jiné a na vlastního psa není čas
Zrzavci
napsal(a):
Knedlicek muj chlupatej.
je to hrozný, já vím.
A co s ni tak delas s tou flekatou? Jako to co s Esusem a tak?
Ja k tem pachovkam treba jak jsem psala o ty knizce, jsem s ni docela spokojena. A v ledas cem proste uhodili hrebicek na hlavicku, treba s tim, ze proc pes vystreli za pachem bez ohledu na pana. Protoze prave uz od stenete zjsiruje, ze mu neco voni, zajimave a clovek se chova jako by se nechumelilo, tak ze pes pochopi, ze clivek ty pachy neciti a proto na nej neceka... Nevim no... Valcu jsem si dost skazila ted v zime. Asi ctvrtek po Grace useku jsem ji totiz nasazovala na stioy, ja myslela ze by to mohla byt Grace a ona to liska... Ale jinak jako jsem nidky stopy zvere s Grace nedelala. Kolem jejiho pul roka az roka jsem s ni ale blbec jezdila do obory, aby se naucila poslusnosti a kontrole u kdyz ma zver pod nosem. Bud jsem to delala blbe nebo nevim co, ale akorat se naucila ze ten pach patri jim.
ketrys
napsal(a):
Tak to je opravdu škoda, mistrák je teď u střeďáků podle ZZO1 a metrovka je snížená na 60cm. Cvičí málo střeďáků. Já bych cvičila ráda, ale znáš to - kovářovic kobyla chodí bosa. Cvičím na cvičáku lidi a pak jsem ráda, že se Sárka proběhne. Máme ZZO, ZOP a BH. Pak už jsme jezdili hlavně po výstavách. Ale je šikovná. Teď už má všechno (i kdž chovatelka chce ještě na Evropskou výstavu) a tak se dáme do výcviku. No ale pak přijdou miminka a zase bude utrum. Já moc na chov nejsem, ale Martina (chovatelka) by ráda aby po ní něco bylo. Minule měla jednu holčičku a jednoho chlapečka. Ten je v USA a holčička u kamarádky v Brně. My válčíme s aportem. Poprvé pro něj letí jak blázen, přinese, ale nepředsedne a podruhé už jí to nebaví. No jak říkám, cvičím jiné a na vlastního psa není čas
:) vsak na zkousce/zavode leti aport jen jednou, ona to vi tak nac se drit :). Ja doufam, ze za pristi rok pojedu s Mady, ze to snad zvladnem, u Grace jsem zbytecne nejdriv ji cepovala jako stene pak zas vsechno odkladala. U Vali jsem ji zas doprala steneci leta az moc bez povinnosti... Tak snad to u Mady nejak hezky skloubim...
Ja chtela letos kryt Vali... Kdyz jsem pak lezelea nemocna doma tak jsem premyslela jak to udelam... Jestli ankryuji a necham si stenitko po ni, tak jak byl plan... Nakonec jsem zjistila ze poteebuju proste stredaka. Tak jsem nekryla...
U Vali hodne bojujubse stopama...

""dokud psa nemám v ruce a určitou spolehlivost, abych právě nerozjela víc tu vášeň v lese po tý stopě jít"
on asi bude rozdil mezi sportovkou a lovecinou.
pro me je sportovni stopa neslucitelna se sledovanim zvere. pes se naopak uci, ze se mu vyplati tu stopu zvere ignorovat "
jsi mě předběhla a velmi velmi souhlasím.
Takze za vas dva mam klidne stopy delat? Mozna to Zrzavci myslela spis tak jako, ze ji i sportovni stopou vysvetlim, jak jako stopa funguje, ze to pokracuje?
Ja jsem prave treba u noseworku rikala ze ji tim naucim se soustredit na tu skorici a ignorovat ty jine pachy. Pochopitelne postupne. Zatim jen naklikavam doma a na chodbe, pak budem klikat na travniku, pak na kraji lesa, odpoledne, kdy je jasny ze nikde nic aktualne vonaveho nebude atd... A stopy zatim jen ctverce taky na travniku pred a za domem...
https://youtu.be/n3l50oFY03Q - zacatky aportu
https://youtu.be/HQXCa-oRQzg - Tuk :)
zitr jdeme na socializacni hodinu na cvicak.
a cvicaku ji to slo, jako kazdemu malemu stenitku, byla nejmladší, ostatni kolem roku.
byla to takova socializacni hodina, uceni takovych základu, žádná poslušnost jako klasická. I kdyz kousek chuze jsme zkousely ale to spis v ramci treninku navadeni. Jinak takove drobnosti jako roura, nebo jeden ze zakladnich psich "hlavolamu" tedy smotany rucnik. Na kladinu vysla, ale dolu jsem ji pochopitelne sundala. Ze zacatku byla opatrna, ale jak se trosku aklimatizovala zacla vsechny vybizet ke hre.
Jestli do te doby nez bude smet n zkousky me neukouse ruce :) To je desna kyselin, vcera jsem mela "veselo" sezrala kus smetaku. Blbka mala, nenazrana. Ale uz je snad ok.
Na zradlo je jak das, jeste jsme neprisla na to, jak ji zklidnit, a by si z ruky brala opatrneji. to nejde :D
Zere vic nez rikaji tabulky, stjene mi prijd ehubena, desne skace, stene nema skakat, ale tohle fakt nevim jak u korigovat, neam ji zradlo dokud klidne nesedi na zemi, ale to trva nez se vyhopsa...
Je uzasne dovoka, a le zacina se i mazlit, k cizim furt neduverivejsi, ale kdyz se seznami tak ok :).
A jsem taky v klubu!
Sice ne z důvodu, že by knírači byli moje srdcovka - nikdy jsem nic fousatého nevlastnila - ale spíš z nouze. Hledala jsem malé plemeno vhodné pro výcvik - ledasčeho - u kterého lze navodit stav "ani chlup navíc". Střední černé pudly už nějak moc nevyrábí, tak můj výběr padl na malého knírače. Všichni mi doporučovali pepřáky, ale ti se mi bohužel moc nelíbili. Mám ráda černou. Tak jsem sáhla po černostříbřitém ..... i když zrovna jsem si vybrala nejtmavší štěně z vrhu. Mám 9 týdenní fenku - fousatou vopici a pracovně nazývanou "kde máš tu štětku?"
Přikládám jediné foto, kde štětka nevypadá jako černá šmouha.

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A jsem taky v klubu!
Sice ne z důvodu, že by knírači byli moje srdcovka - nikdy jsem nic fousatého nevlastnila - ale spíš z nouze. Hledala jsem malé plemeno vhodné pro výcvik - ledasčeho - u kterého lze navodit stav "ani chlup navíc". Střední černé pudly už nějak moc nevyrábí, tak můj výběr padl na malého knírače. Všichni mi doporučovali pepřáky, ale ti se mi bohužel moc nelíbili. Mám ráda černou. Tak jsem sáhla po černostříbřitém ..... i když zrovna jsem si vybrala nejtmavší štěně z vrhu. Mám 9 týdenní fenku - fousatou vopici a pracovně nazývanou "kde máš tu štětku?"
Přikládám jediné foto, kde štětka nevypadá jako černá šmouha.
..ta je kouzelná....

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Na videu už to jde.
Nádherná!

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A jmenuje se? Nápověda! Ale spíš už pro pamětníky.
Asi nejsem ten správný pamětník...

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
A jmenuje se? Nápověda! Ale spíš už pro pamětníky.
Agnes? Mavis? Elza? Edna?

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Žádný bludišťáky jo? Úterní a čtvrtkové pořady pro děti - Magion, Vega?
No tak jo ..... štětka se jmenuje Mavis - což je ta tlustá víla s modrofialovými vlasy.
Fakt neznáte zlou čarodejnici Ednu - televize? Takovej kultovní seriál!
Héj, já si zasloužím zlatýho bludišťáka!!!
napsal(a):
Héj, já si zasloužím zlatýho bludišťáka!!!
!!!

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
!!!
Díky!!!
Je to smutný, ale espiro fakt zná I když upřímně - vybavila jsem si jen Ednu - bednu a zbytek jsem musela vygůglit. Ale to nic nemění na tom, že znám, což vypovídá o tom, že něco pamatuju

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
No tak jo ..... štětka se jmenuje Mavis - což je ta tlustá víla s modrofialovými vlasy.
No to já jsem poněkud starší ročník, mě spíš osloví Štěpánka a Čertík Bertík...

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
...milovala jsem ho......úžasně nadabovaný....

Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Na videu už to jde.
Teď teprv přijdete na to, co je to úžasný pes.
Zatím největším kladem vidím, že je to chronická zahřívačka noh. To mě štvalo na čivavách .... furt mi lezly jenom k břichu a přitom já mám furt studený nohy!
Dneska byla na očkování a dobrý bez hysterčení .... vlastně stejný jako všechno ostatní - ničeho se nebojí, nic není problém. Když už je na ní něco moc, tak se buď tomu hrdě postaví a zaštěká si .... nebo když má dojem, že to nezvládne, tak se schoulí u nohou.
U veterináře "děvčata" poněkud radostně výskala .... prý malého knírače neviděla už dlouhou dobu .... a to je jedna z našich nejlepších klinik v okolí.
Zítra ještě odpočinek a pak už začneme se stopováním - čtverci.