Dobry den,
dekuji ja nevim ale prijde mi zase lepsi Royalka a stejne drahe jako Eukanuba.Eukanubu bych tedy psovi nikdy nedal. Ja nakupuji na www.nasimazlicci.cz a ceny maji opravdu super.
RC konzervuje pomocí BHA a BHT ... zde si můžete přečíst co je to za delikatesu.. Blééééééé
http://www.pet-servis.com/cs/odborne-clanky/synteticke-antioxidanty-v-krmivech-bha-bht-ethoxyquin.html
lucietka
napsal(a):
RC konzervuje pomocí BHA a BHT ... zde si můžete přečíst co je to za delikatesu.. Blééééééé
http://www.pet-servis.com/cs/odborne-clanky/synteticke-antioxidanty-v-krmivech-bha-bht-ethoxyquin.html
RC konzervuje BHA, propylgalát, sorban draselný. Takže takový chemický koktejl, nekrmila bych tím.
Tak to zůstaneme u zrní,vzhledem k tomu,že jsou absolutně zdraví včetně 12leté fenky!!!!!!
S Royalem má dvě zkušenosti. Poprvé když jsem s ním začla krmit tehdy asi půlročního psa. Zhubnul, spadla mu svalová hmota na nulu, srst jak rejžák,.... hrůza. Podruhé když mi přivezli štěně z Rumunska, tak bylo taktéž krmené Royalem. Opět srst jak rejžák, bobky nic moc. Přešli jsme na OmniPro a super, hned se spravila. Te´d krmím masem (4 psy) a zatím bezkonkurenční (až na dodavatele Vetamix, s těmi jsem skončila). Každopádně pokud chcete granule, tak za mě OmniPro. Cena nesrovnatelná, složení taktéž.
jaka120
napsal(a):
Myslte ze royal Canin je vhodne krmeni pro pejsky? Slysim jen samou chvalu muzete mi prosim napsat Vase zkusenosti? dekuji
A já bych potřebovala poradit taky. A to sice, jaké granule jsou celkově lepší, jestli ACANA, ORIJEN, nebo BRIT CARE? Díky!
skritek1991
napsal(a):
A já bych potřebovala poradit taky. A to sice, jaké granule jsou celkově lepší, jestli ACANA, ORIJEN, nebo BRIT CARE? Díky!
skritek 1991 - každý bude tvrdit něco jiného, záleží co bude vyhovovat vám i pejskovi :-) My baštíme BC, protože je to kvalitní, ale cenově dostupné české krmivo. Vyrábí se to tady, takže je čerstvé (bez několikatýdenním až měsíčních exportů).
podskocova

XXX.XXX.60.150
skritek1991
napsal(a):
Orijen má největší podíl masa, ale je dražší já krmím brit.
skritek1991
napsal(a):
Celkově - určitě Orijen. Nejen extrémně vysokým obsahem masa, ale i vysokou (potravinářskou) kvalitou všech surovin - neobsahují žádné "vedlejší produkty" (jiným slovem odpad), jen čerstvé maso. A k tomu velice šetrný způsob výroby při mnohem nižší teplotě, než je běžné u granulí střední třídy. Tuhle značku doporučují všechny mezinárodní nezávislé žebříčky kvality, jsou to jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu. Výrobce je kanadský.
Acana je stejný výrobce, nižší řada. Kvalita surovin je též velmi vysoká (ověřeno nezávislými laboratořemi). Na rozdíl od Orijenu není vyráběná pouze z čerstvého masa, ale obsahuje i masovou moučku (tedy maso je tepelně zpracované dvakrát - na moučku a pak na granule), a k tomu základní řada Acany obsahuje i obilniny. Ale v poměru kvalita/cena je na našem trhu naprosto bezkonkurenční.
Brit care je český výrobce. Granule obsahují poměrně velké množství "vedlejších živočišných produktů" - jinými slovy odpadu. Peří, srst, kopyta. K tomu ne vždy zcela kvalitní druhy obilnin, chemickou konzervaci a podezřelou položku "přírodní příchuť", kterou nebyl přesně schopný vysvětlit ani zástupce firmy. Zřejmě něco podobného glutamátu, který vyvolává závislost na jím ochuceném jídle. Ale na druhou stranu cena je poměrně příznivá...
podskocova

XXX.XXX.38.145
kolemjdouci2
napsal(a):
Celkově - určitě Orijen. Nejen extrémně vysokým obsahem masa, ale i vysokou (potravinářskou) kvalitou všech surovin - neobsahují žádné "vedlejší produkty" (jiným slovem odpad), jen čerstvé maso. A k tomu velice šetrný způsob výroby při mnohem nižší teplotě, než je běžné u granulí střední třídy. Tuhle značku doporučují všechny mezinárodní nezávislé žebříčky kvality, jsou to jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu. Výrobce je kanadský.
Acana je stejný výrobce, nižší řada. Kvalita surovin je též velmi vysoká (ověřeno nezávislými laboratořemi). Na rozdíl od Orijenu není vyráběná pouze z čerstvého masa, ale obsahuje i masovou moučku (tedy maso je tepelně zpracované dvakrát - na moučku a pak na granule), a k tomu základní řada Acany obsahuje i obilniny. Ale v poměru kvalita/cena je na našem trhu naprosto bezkonkurenční.
Brit care je český výrobce. Granule obsahují poměrně velké množství "vedlejších živočišných produktů" - jinými slovy odpadu. Peří, srst, kopyta. K tomu ne vždy zcela kvalitní druhy obilnin, chemickou konzervaci a podezřelou položku "přírodní příchuť", kterou nebyl přesně schopný vysvětlit ani zástupce firmy. Zřejmě něco podobného glutamátu, který vyvolává závislost na jím ochuceném jídle. Ale na druhou stranu cena je poměrně příznivá...
brit je bez konzervantu,barviv a bez soji.....
podskocova
napsal(a):
brit je bez konzervantu,barviv a bez soji.....
Bez barviv a sóji - věřím. Ale stran konzervantů si dovoluju dost pochybovat. Výrobce sice uvádí, že je krmivo konzervované vitamínem E - ovšem při jeho uvedené koncentraci by granule rozhodně nemohly mít tak dlouhou trvanlivost, jako mají. Tedy jsou "tiše a mimo složení" konzervovány ještě i něčím jiným, pravděpodobně výrobce dostává od dodavatelů tuky nebo moučky už konzervované.
lucka.v
napsal(a):
V BC vedlejší produkty živočišného původu nejsou. Mrkněte do složení ;-)
V Brit Care vedlejší produkty živočišného původu jsou - téměř ve všech recepturách. Mrkněte do složení;-)
jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, ...
Nenašla jsem je snad jen v lososové receptuře.