Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2011 22:45
jaka120

XXX.XXX.92.94

Myslte ze royal Canin je vhodne krmeni pro pejsky? Slysim jen samou chvalu muzete mi prosim napsat Vase zkusenosti? dekuji

14.2.2011 23:53
woey

XXX.XXX.157.194

Osobně si myslím, že Royal canin je předražený - za stejnou cenu dostanete mnohem kvalitnější granule. Problém RC je hlavně obrovský podíl obilnin (jsem prostě toho názoru, že pes má žrát maso a v RC ho teda moc není :)).

15.2.2011 09:21
jaka120

XXX.XXX.92.94

Dobry den,

dekuji ja nevim ale prijde mi zase lepsi Royalka a stejne drahe jako Eukanuba.Eukanubu bych tedy psovi nikdy nedal. Ja nakupuji na www.nasimazlicci.cz a ceny maji opravdu super.

15.2.2011 09:30
woey

XXX.XXX.157.194

jaka120 napsal(a):
Dobry den,

dekuji ja nevim ale prijde mi zase lepsi Royalka a stejne drahe jako Eukanuba.Eukanubu bych tedy psovi nikdy nedal. Ja nakupuji na www.nasimazlicci.cz a ceny maji opravdu super.

Tak třeba Acana Vás vyjde levněji, přitom kvalitou je výš než RC...

16.2.2011 09:00
lucietka

XXX.XXX.40.146

RC konzervuje pomocí BHA a BHT ... zde si můžete přečíst co je to za delikatesu.. Blééééééé

http://www.pet-servis.com/cs/odborne-clanky/synteticke-antioxidanty-v-krmivech-bha-bht-ethoxyquin.html

16.2.2011 18:25
denulka

XXX.XXX.63.103

lucietka napsal(a):
RC konzervuje pomocí BHA a BHT ... zde si můžete přečíst co je to za delikatesu.. Blééééééé

http://www.pet-servis.com/cs/odborne-clanky/synteticke-antioxidanty-v-krmivech-bha-bht-ethoxyquin.html

RC konzervuje BHA, propylgalát, sorban draselný. Takže takový chemický koktejl, nekrmila bych tím.

16.2.2011 19:08
jaka120

XXX.XXX.92.94

No nevim porad si myslim ze je to lepsi nezli sracka Eukanuba uz jen kdyz se podivame na vyrovni cenu.

16.2.2011 21:03
woey

XXX.XXX.157.194

jaka120 napsal(a):
No nevim porad si myslim ze je to lepsi nezli sracka Eukanuba uz jen kdyz se podivame na vyrovni cenu.

Nikdo neříká, že RC jsou nejhorší granule (existují samozřejmě i mnohem horší), ale jde o to, že za cenu RC si můžete koupit něco kvalitnějšího.

17.2.2011 11:06
doda

XXX.XXX.41.214

Netvrdila bych,že Eukanuba je sr...a,asi jak pro koho!!!!
Krmím s ní 12let a pejsci jsou bez problémů!!!!

17.2.2011 11:20
lucietka

XXX.XXX.40.146

doda napsal(a):
Netvrdila bych,že Eukanuba je sr...a,asi jak pro koho!!!!
Krmím s ní 12let a pejsci jsou bez problémů!!!!

jojo, i na zrní může pes prospívat..jde o to, zda chci krmit psa něčím kvalitním co obsahuje nějakou sušinu masa a nebo jen zrním smajlík

17.2.2011 12:53
doda

XXX.XXX.41.214

Tak to zůstaneme u zrní,vzhledem k tomu,že jsou absolutně zdraví včetně 12leté fenky!!!!!!

17.2.2011 18:38
czizecka

XXX.XXX.106.200

My jsme přešli na maso, ale pes chodí vyžírat slepicím pšenici :-)):-)):-))

18.2.2011 09:42
astlolita

XXX.XXX.64.182

S Royalem má dvě zkušenosti. Poprvé když jsem s ním začla krmit tehdy asi půlročního psa. Zhubnul, spadla mu svalová hmota na nulu, srst jak rejžák,.... hrůza. Podruhé když mi přivezli štěně z Rumunska, tak bylo taktéž krmené Royalem. Opět srst jak rejžák, bobky nic moc. Přešli jsme na OmniPro a super, hned se spravila. Te´d krmím masem (4 psy) a zatím bezkonkurenční (až na dodavatele Vetamix, s těmi jsem skončila). Každopádně pokud chcete granule, tak za mě OmniPro. Cena nesrovnatelná, složení taktéž.

18.2.2011 12:33
jaka120

XXX.XXX.92.94

Ted nevim zda pisete o original Roylce nebo o te z Rumunska a Polska jak nabizi ruzne shopy napr. ten nemecky atd?

18.2.2011 12:50
jaka120

XXX.XXX.92.94

Muzete mi napsat prosim co kvalitnejsiho a pripadne cenu. Dekuji Vam

18.2.2011 12:53
jaka120

XXX.XXX.92.94

Ja Vam to nevyvracim jen beru cenu a kvalitu Royla je cenou pod ekanubou a je o dost kvalitnejsi. a co znam chovatele hodne lidi prechazi prave na RC, jen to nekupovali kvuli cene kazdy si to nemuze dovolit.

18.2.2011 12:56
jaka120

XXX.XXX.92.94

Tak on asi kazdy dava psovi aspon 2x do tydne konzervu masa, to je docela logicke, bud portu nebo rin.

6.2.2012 14:04
lucka.v

XXX.XXX.73.101

jaka120 napsal(a):
Muzete mi napsat prosim co kvalitnejsiho a pripadne cenu. Dekuji Vam

U superprémiovek je ta kvalita obdobná. My krmíme Brit Care a spokojenost. Je to dobře stravitelné krmivo, menší dávky a menší bobíky smajlík takže mohu doporučit to.smajlík

7.2.2012 12:57
skritek1991

XXX.XXX.180.186

jaka120 napsal(a):
Myslte ze royal Canin je vhodne krmeni pro pejsky? Slysim jen samou chvalu muzete mi prosim napsat Vase zkusenosti? dekuji

A já bych potřebovala poradit taky. A to sice, jaké granule jsou celkově lepší, jestli ACANA, ORIJEN, nebo BRIT CARE? Díky!:-)

4.3.2012 15:55
lucka.v

XXX.XXX.8.152

skritek1991 napsal(a):
A já bych potřebovala poradit taky. A to sice, jaké granule jsou celkově lepší, jestli ACANA, ORIJEN, nebo BRIT CARE? Díky!:-)

skritek 1991 - každý bude tvrdit něco jiného, záleží co bude vyhovovat vám i pejskovi :-) My baštíme BC, protože je to kvalitní, ale cenově dostupné české krmivo. Vyrábí se to tady, takže je čerstvé (bez několikatýdenním až měsíčních exportů).

podskocova

4.3.2012 16:06
podskocova

XXX.XXX.60.150

skritek1991 napsal(a):

Orijen má největší podíl masa, ale je dražší já krmím brit.:-)

4.3.2012 16:24
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

skritek1991 napsal(a):

Celkově - určitě Orijen. Nejen extrémně vysokým obsahem masa, ale i vysokou (potravinářskou) kvalitou všech surovin - neobsahují žádné "vedlejší produkty" (jiným slovem odpad), jen čerstvé maso. A k tomu velice šetrný způsob výroby při mnohem nižší teplotě, než je běžné u granulí střední třídy. Tuhle značku doporučují všechny mezinárodní nezávislé žebříčky kvality, jsou to jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu. Výrobce je kanadský.
Acana je stejný výrobce, nižší řada. Kvalita surovin je též velmi vysoká (ověřeno nezávislými laboratořemi). Na rozdíl od Orijenu není vyráběná pouze z čerstvého masa, ale obsahuje i masovou moučku (tedy maso je tepelně zpracované dvakrát - na moučku a pak na granule), a k tomu základní řada Acany obsahuje i obilniny. Ale v poměru kvalita/cena je na našem trhu naprosto bezkonkurenční.
Brit care je český výrobce. Granule obsahují poměrně velké množství "vedlejších živočišných produktů" - jinými slovy odpadu. Peří, srst, kopyta. K tomu ne vždy zcela kvalitní druhy obilnin, chemickou konzervaci a podezřelou položku "přírodní příchuť", kterou nebyl přesně schopný vysvětlit ani zástupce firmy. Zřejmě něco podobného glutamátu, který vyvolává závislost na jím ochuceném jídle. Ale na druhou stranu cena je poměrně příznivá...

4.3.2012 17:20
xelis

XXX.XXX.204.220

Pokud máte čas a chcete se o krmení dovědět něco víc, tak mrkněte na nemoderované forum a najděte si tam články Pokec o krmení 1,2 a 3. Názoru je tam až až., taky jsem četla a dopídila se k lepším granulím :-)
Jinak já např. ted momentálně krmím From Family a super :-)

podskocova

4.3.2012 17:40
podskocova

XXX.XXX.38.145

kolemjdouci2 napsal(a):
Celkově - určitě Orijen. Nejen extrémně vysokým obsahem masa, ale i vysokou (potravinářskou) kvalitou všech surovin - neobsahují žádné "vedlejší produkty" (jiným slovem odpad), jen čerstvé maso. A k tomu velice šetrný způsob výroby při mnohem nižší teplotě, než je běžné u granulí střední třídy. Tuhle značku doporučují všechny mezinárodní nezávislé žebříčky kvality, jsou to jedny z nejkvalitnějších granulí na našem trhu. Výrobce je kanadský.
Acana je stejný výrobce, nižší řada. Kvalita surovin je též velmi vysoká (ověřeno nezávislými laboratořemi). Na rozdíl od Orijenu není vyráběná pouze z čerstvého masa, ale obsahuje i masovou moučku (tedy maso je tepelně zpracované dvakrát - na moučku a pak na granule), a k tomu základní řada Acany obsahuje i obilniny. Ale v poměru kvalita/cena je na našem trhu naprosto bezkonkurenční.
Brit care je český výrobce. Granule obsahují poměrně velké množství "vedlejších živočišných produktů" - jinými slovy odpadu. Peří, srst, kopyta. K tomu ne vždy zcela kvalitní druhy obilnin, chemickou konzervaci a podezřelou položku "přírodní příchuť", kterou nebyl přesně schopný vysvětlit ani zástupce firmy. Zřejmě něco podobného glutamátu, který vyvolává závislost na jím ochuceném jídle. Ale na druhou stranu cena je poměrně příznivá...

brit je bez konzervantu,barviv a bez soji.....:-|

4.3.2012 18:08
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

podskocova napsal(a):
brit je bez konzervantu,barviv a bez soji.....:-|

Bez barviv a sóji - věřím. Ale stran konzervantů si dovoluju dost pochybovat. Výrobce sice uvádí, že je krmivo konzervované vitamínem E - ovšem při jeho uvedené koncentraci by granule rozhodně nemohly mít tak dlouhou trvanlivost, jako mají. Tedy jsou "tiše a mimo složení" konzervovány ještě i něčím jiným, pravděpodobně výrobce dostává od dodavatelů tuky nebo moučky už konzervované.

4.4.2012 15:00
lucka.v

XXX.XXX.73.101

V BC vedlejší produkty živočišného původu nejsou. Mrkněte do složení ;-)

6.4.2012 11:03
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

lucka.v napsal(a):
V BC vedlejší produkty živočišného původu nejsou. Mrkněte do složení ;-)

V Brit Care vedlejší produkty živočišného původu jsou - téměř ve všech recepturách. Mrkněte do složení;-)

jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, ...

Nenašla jsem je snad jen v lososové receptuře.

Přidejte reakci

Přidat smajlík