memmory
napsal(a):
Gratulace ... vítej do klubu negativných fen
Jinak holky jsem si půjčila 3 druhy el.obojků ... a dopadla jsem tak že funguje je ten za 4000,- d-control 400 ..tož začnu šetřit .. ale bude to muset počkat protože jsem si koupila nové auto ...
memmory
napsal(a):
Jinak holky jsem si půjčila 3 druhy el.obojků ... a dopadla jsem tak že funguje je ten za 4000,- d-control 400 ..tož začnu šetřit .. ale bude to muset počkat protože jsem si koupila nové auto ...
Jo a zítra jdeme kůůůsat
memmory
napsal(a):
taky jdeme ráno kůůůsat, a v neděli taky .
Hmmm, autíčko pěkný - schválně, za jak dlouho bude vybydlený ...?
memmory
napsal(a):
hm.. bohatá nevěsta.. strejdovi jsem taky sháněla obojek za 4000, ale až z Emeriky..
keimy
napsal(a):
hm.. bohatá nevěsta.. strejdovi jsem taky sháněla obojek za 4000, ale až z Emeriky..
když jsem si kupovala před 12-ti rokama EO na tu dobrmanku, tak stál 16 tisíc ( to byly 2 měsíční platy), a pak mi ho sežral policejní rotvík, kdyz jsem ho na něj půjčila klukům, protože jim za jízdy devastoval služební auto - to mě málem vezli nohama napřed
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
když jsem si kupovala před 12-ti rokama EO na tu dobrmanku, tak stál 16 tisíc ( to byly 2 měsíční platy), a pak mi ho sežral policejní rotvík, kdyz jsem ho na něj půjčila klukům, protože jim za jízdy devastoval služební auto - to mě málem vezli nohama napřed
no tak to je drahá sranda..
Fotku z dneška nemám ani jednu .. to jsou kšefty co ?? jinak tady z chůze - ale špatná kvalita
Tak jsme kousat nebyli, napadl sníh a to si nelajznu, letos jsem ještě neměla úraz
Dnes na prochajdě s kámošem, naši nudli jsme nechadli doma to by byla jak sněhulák
czizecka
napsal(a):
Tak jsme kousat nebyli, napadl sníh a to si nelajznu, letos jsem ještě neměla úraz
No tady je sníh interventně , takže kdybych neměla kousat když je sníh tak bych nekousala celou zimu
memmory
napsal(a):
Fotku z dneška nemám ani jednu .. to jsou kšefty co ?? jinak tady z chůze - ale špatná kvalita
Ahoj,
omlouvám se, že vám sem do toho vstupuji, ale mám dotaz k této fotce.
Zdá se mi to, nebo máte balónek pod bradou? Snažím se totiž docílit toho, aby na mě pesan taky takhle koukal (mám NO), ale moc se mi to nedaří. Když se kouká (držím v ruce balónek jakoby na hrudi), tak mě začne trochu předcházet, aby na mě viděl, a jednou rukou jde jen hodně těžce usměrnit.
Děkuji za objasnění
ferrarif50
napsal(a):
Ahoj,
omlouvám se, že vám sem do toho vstupuji, ale mám dotaz k této fotce.
Zdá se mi to, nebo máte balónek pod bradou? Snažím se totiž docílit toho, aby na mě pesan taky takhle koukal (mám NO), ale moc se mi to nedaří. Když se kouká (držím v ruce balónek jakoby na hrudi), tak mě začne trochu předcházet, aby na mě viděl, a jednou rukou jde jen hodně těžce usměrnit.
Děkuji za objasnění
No jinak bych nevypadala jako rambo kdybych netlačila bradou na hrudník balonek
Co se týká očního kontaktu je to "běh na dlouhou trať " ... pokud nejde balonek ... zkusit pamlsky v zubech , tak aby je pesan viděl a bude koukat ... odměna opět z pusy ...
memmory
napsal(a):
No jinak bych nevypadala jako rambo kdybych netlačila bradou na hrudník balonek
Co se týká očního kontaktu je to "běh na dlouhou trať " ... pokud nejde balonek ... zkusit pamlsky v zubech , tak aby je pesan viděl a bude koukat ... odměna opět z pusy ...
Já se raději ptám, protože jsem tohle snad ještě neviděla U nás na cvičáku má většina lidí vestu od Gappay s kapsou na balónek. Ta se mi hrozně líbí, ale přijde mi dost drahá na to, aby mi na to pes pak hodil bobek
Jinak jídlo z úst máme vyzkoušené, ale na pesana tato technika funguje asi nejméně. Není to moc velký žravec
ferrarif50
napsal(a):
Já se raději ptám, protože jsem tohle snad ještě neviděla U nás na cvičáku má většina lidí vestu od Gappay s kapsou na balónek. Ta se mi hrozně líbí, ale přijde mi dost drahá na to, aby mi na to pes pak hodil bobek
Jinak jídlo z úst máme vyzkoušené, ale na pesana tato technika funguje asi nejméně. Není to moc velký žravec
můžeš si dávat balonek i pod paži, ale pokud je pes balonkovej, tak se ti na to ve vestě určitě nevykašle, když mu to správně vysvětlíš. S tou investicí je to sice docela dost peněz, ale ber to tak, že vesta ti bude sloužit i tak, a vypouštěcí systém navíc k ní stojí 500 Kč, a oddělat ho můžeš kdykoliv
Balonek pod bradu si taky dávám, ale jen na přivolání, nebo když jsem učila aporty (aby pes čuměl na mě, a ne do strany na kapsu), ale nemám to moc ráda, protože když už je balon oslintanej, tak pod bradou klouže, a je to takový hnusný
Jde o to jestli chcete naučit oční kontakt nebo čumění psa pod bradu..... je jedno, kde máte míček, musíte psa naučit že ho dostane pouze v případě očního kontaktu - tím rozumím že se vám kouká do očí, ne kapsy... prostě se dívá do očí a za to dostane odměnu, je to cvik jako každý jiný. Když dáváte psu povel trvejte na tom aby se na vás díval, pokaždé když dáváte další a další povely, odměňte jen když má opravdový oční kontakt. Ale Je to složitý psát po netu, se to blbě vysvětluje.
czizecka
napsal(a):
Jde o to jestli chcete naučit oční kontakt nebo čumění psa pod bradu..... je jedno, kde máte míček, musíte psa naučit že ho dostane pouze v případě očního kontaktu - tím rozumím že se vám kouká do očí, ne kapsy... prostě se dívá do očí a za to dostane odměnu, je to cvik jako každý jiný. Když dáváte psu povel trvejte na tom aby se na vás díval, pokaždé když dáváte další a další povely, odměňte jen když má opravdový oční kontakt. Ale Je to složitý psát po netu, se to blbě vysvětluje.
problém je, že v dnešní sportovce je skutečný oční kontakt nežádoucí - psovod se totiž nesmí dívat na psa (má čumět před sebe a jen dávat povely), protože je to prý pomoc psovi, a je za to penalizovaný, takže v pojetí dnešního IPO má pes jeno pozorně sledovat psovoda, a jestli má zalomenou hlavu dozadu, kouká pod bradu, nebo na kapsu je úplně jedno
czizecka
napsal(a):
No jasný ... .. přesně jak říkáš nedá se to vysvětlit na netu .. je toho okolo a kolem hodně
Moje čubina nemá místo mozku míček , takže ona kouká poctivě na mě
Lépe by ti to měly vysvětlit / hlavně ukázat / na cvičáku než tady ... :))
memmory
napsal(a):
No jasný ... .. přesně jak říkáš nedá se to vysvětlit na netu .. je toho okolo a kolem hodně
Moje čubina nemá místo mozku míček , takže ona kouká poctivě na mě
Lépe by ti to měly vysvětlit / hlavně ukázat / na cvičáku než tady ... :))
Moje má místo mozku míček, ale přesto kouká na mě :DDD
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
problém je, že v dnešní sportovce je skutečný oční kontakt nežádoucí - psovod se totiž nesmí dívat na psa (má čumět před sebe a jen dávat povely), protože je to prý pomoc psovi, a je za to penalizovaný, takže v pojetí dnešního IPO má pes jeno pozorně sledovat psovoda, a jestli má zalomenou hlavu dozadu, kouká pod bradu, nebo na kapsu je úplně jedno
Tak jak komu je to jedno, IPO je šaškárna.... :D
czizecka
napsal(a):
Moje má místo mozku míček, ale přesto kouká na mě :DDD
No vidíš jak je šikovná
czizecka
napsal(a):
Jakto?? z čeho křeč? chudák
Jo to kdybych veděla ... bylo to divné .. drbala se zadní nohou a najednou strnula , vypleštila oči a začala kňučet .... tak jsem přiletěla k ní a že jako co se děje .. všimla jsem si úplně ztuhlé nohy ... tak jsem ji položila a masýrovala nohu ... po chvíly to povolilo a fenule samozřejmě si to spojila se mnou že já jsem jí zachránila ... protože jak jsem na ni šahala tak to přešlo ... tak jsem měla odvěčení tím že olízala asi až na patě ..
... no u mě je to křeč 2x do měsíce , ale u psa to není tak časté - proto nám to příjde divné ... našlapovala bak jak balerínka
memmory
napsal(a):
Jo to kdybych veděla ... bylo to divné .. drbala se zadní nohou a najednou strnula , vypleštila oči a začala kňučet .... tak jsem přiletěla k ní a že jako co se děje .. všimla jsem si úplně ztuhlé nohy ... tak jsem ji položila a masýrovala nohu ... po chvíly to povolilo a fenule samozřejmě si to spojila se mnou že já jsem jí zachránila ... protože jak jsem na ni šahala tak to přešlo ... tak jsem měla odvěčení tím že olízala asi až na patě ..
... no u mě je to křeč 2x do měsíce , ale u psa to není tak časté - proto nám to příjde divné ... našlapovala bak jak balerínka
Tak to jsem teda ještě neviděla.. hlavně že to přešlo..
důležitý je, že ti poděkovala..
keimy
napsal(a):
Tak to jsem teda ještě neviděla.. hlavně že to přešlo..
důležitý je, že ti poděkovala..
já tohle , neblo něco hodně podobnýho už viděla - můj dobrman tenhle stav míval cca 1-2x do měsíce, a taky jsem si myslela, že je to jen nějaká křeč, protože to vždycky za chvilku přešlo, ale pak mu byl zjištěnej lymfom (rakovina mízních uzlin), a podle všeho se neotáčel za nohou, ale kvůli retroperitoneální mízní uzlině ve slabině, která jak se později ukázalo měla 10cm v půměru, a utlačovala mu střeva a močák atd..
tím samozřejmě vůbec nechci říct, že Tvůj pes má taky něco tak závažnýho, ale že to taky nemusí bý úplná prkotina
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
já tohle , neblo něco hodně podobnýho už viděla - můj dobrman tenhle stav míval cca 1-2x do měsíce, a taky jsem si myslela, že je to jen nějaká křeč, protože to vždycky za chvilku přešlo, ale pak mu byl zjištěnej lymfom (rakovina mízních uzlin), a podle všeho se neotáčel za nohou, ale kvůli retroperitoneální mízní uzlině ve slabině, která jak se později ukázalo měla 10cm v půměru, a utlačovala mu střeva a močák atd..
tím samozřejmě vůbec nechci říct, že Tvůj pes má taky něco tak závažnýho, ale že to taky nemusí bý úplná prkotina
No jasný .. ona se neotáčela po noze .. poznala jsem to tak že měla stehno úplně tvrdé ... prostě křeč ... čubina bude mít 2 roky a stalo se to poprvé .. pokud se to bude opakovat tak to jistí vetka ... to se neboj
Kde jste?? Máme nové stránečky www.arterion.websnadno.cz
czizecka
napsal(a):
Kde jste?? Máme nové stránečky www.arterion.websnadno.cz
Kde no na poli ,louce v lese se psama ne
dnešní .. modelingová .. se tváří co .. sůležitá jak řiťka
I když dneska krásně svítilo sluníčko .. fotky jsou na jedno brdo .. Rita usoudila že sport pro dnešní den je lov myší ve velkém ... teda snaha něco chytit
Ty jo pěkný fotky, takovej pohodovej odstín :D My taky dnes řádili venku
Tady čekáme na kámošku, odložení v sedě s břemenem :DD
Stopa dnes - stopa cizí, 300m dlouhá, hodinu stará, dva pravé lomy, jeden přemět zakončující stopu
memmory
napsal(a):
Ježiš já to čtu ......... fůůůůůůj slyším s měkým ...iiiii .. tak rušivé podněty ty jsou jasné .. to se musí ... a proč u mrtvolky ?? Ona ji snad zakousla či co ?
Nee to tam nějaký chytrák vyhodil... a Benislav to přines :DDD tak když už tam byla a voněla tak jsem to musela zkusit :DDD a bylo to velké lákadlo ale uspěla, horší byl ten míček :DDD
keimy
napsal(a):
Jejda, vy jedete.. Zítra ráno jdem kousat, to zas bude..
No to my jedeme akorát tak možná na procházku daleko od psů - samců
keimy
napsal(a):
Že by feňule chtěla chlapy? Chelsína kouše dobře, když se hárá..
No to u nás taky není problém s kousáním ... ale s "uskladněním" mezi obranamy ... nebudu ji chuděru někde mít zavřenou v autě s tím že ji vytáhnu ráno vychcat mimo cvičák .. zavřu do auta .. odkoušu ... do auta ... odkoušu .. do auta ... to je hnus ... to vládme ty 2 týdny už
Vražda setra v přímém přenosu
Mno tak se to naše dnešní venčení daleko od psů - samců zvrtlo ve veselou honičku se psem - samcem
.... byl to pes manželova strýce , který mu utekl ze zahrady ... naštěstí pro nás ještě nemáme krycí dny , takže mu fenule párkrát vysvětlila že se sice hárá , ale nic z toho nebude a tak to pochopil a mohly si hrát
memmory
napsal(a):
Mno tak se to naše dnešní venčení daleko od psů - samců zvrtlo ve veselou honičku se psem - samcem
.... byl to pes manželova strýce , který mu utekl ze zahrady ... naštěstí pro nás ještě nemáme krycí dny , takže mu fenule párkrát vysvětlila že se sice hárá , ale nic z toho nebude a tak to pochopil a mohly si hrát
to je dobrý no. To Deny bude hárat ale voní už měsíc :DDD Takže občas taky vysvětluje že jako nece
dovolím si... jen tak http://www.youtube.com/watch?v=sSk-J5jux0I
Video je parádní Chelsea se líbí všem chlapům, ale hárat by se měla asi až v květnu..
jedna netopýří..
aby to nedopadlo takhle nějak:
Malé děvčátko se ptá své matky: "Mami, můžu vzít psa na
procházku kolem našeho domovního bloku?"
Matka odpoví, "Ne, protože hárá."
"Co to znamená?" zeptá se dítě.
"Běž se zeptat tatínka. Myslím, že je v garáži."
Malé děvčátko jde do garáže a říká: "Tati, můžu vzít Belle
na procházku kolem našeho domovního bloku?
Ptala jsem se maminky, ona ale řekla, že pes hárá
a abych se šla zeptat tebe."
Otec řekl: "Přiveď Belle sem." Vzal hadr, namočil jej do benzínu,
potřel jím zadní část psa, aby zakryl zápach a řekl:
"Dobrá, můžeš jít. Ale drž Belle na vodítku
a obejdi s ní blok jenom jednou."
Malé děvčátko se psem odešlo. Za několik minut se ale vrátilo a
pes na vodítku chyběl. Překvapený otec se zeptal: "Kde je Belle?"
Malé děvčátko odpovědělo: "Asi v polovině cesty kolem bloku jí
došel benzín a nějaký pes se ji teď snaží dotlačit domů..."
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
aby to nedopadlo takhle nějak:
Malé děvčátko se ptá své matky: "Mami, můžu vzít psa na
procházku kolem našeho domovního bloku?"
Matka odpoví, "Ne, protože hárá."
"Co to znamená?" zeptá se dítě.
"Běž se zeptat tatínka. Myslím, že je v garáži."
Malé děvčátko jde do garáže a říká: "Tati, můžu vzít Belle
na procházku kolem našeho domovního bloku?
Ptala jsem se maminky, ona ale řekla, že pes hárá
a abych se šla zeptat tebe."
Otec řekl: "Přiveď Belle sem." Vzal hadr, namočil jej do benzínu,
potřel jím zadní část psa, aby zakryl zápach a řekl:
"Dobrá, můžeš jít. Ale drž Belle na vodítku
a obejdi s ní blok jenom jednou."
Malé děvčátko se psem odešlo. Za několik minut se ale vrátilo a
pes na vodítku chyběl. Překvapený otec se zeptal: "Kde je Belle?"
Malé děvčátko odpovědělo: "Asi v polovině cesty kolem bloku jí
došel benzín a nějaký pes se ji teď snaží dotlačit domů..."
Hustý tak ten kradu na FB
czizecka
napsal(a):
Ty jo za rok :D tak to já doufám že budou velikonoční závody, otavský pohár, o pohár lupíny a vánoční závod a možná risknu mistrák stopařu na podzim ale to ještě newim :DDDD
no víš co.. já mám jako prioritu koně, takže mám skoro každý víkend závody s nima.. a dokud Chelsinu nezačne bavit to kousání, tak si můžu plánovát co chci.. a další věc je, že v létě dělám státnice a pak netuším, co bude..
keimy
napsal(a):
no víš co.. já mám jako prioritu koně, takže mám skoro každý víkend závody s nima.. a dokud Chelsinu nezačne bavit to kousání, tak si můžu plánovát co chci.. a další věc je, že v létě dělám státnice a pak netuším, co bude..
Jo to jsem mívala kdysi... ale bohužel koně mít doma nemůžu a psa jo, tak jsem musela přehodnotit své priority... :DDD tak to držím palce na státnice !
keimy
napsal(a):
Jo to jsem mívala kdysi... ale bohužel koně mít doma nemůžu a psa jo, tak jsem musela přehodnotit své priority... :DDD tak to držím palce na státnice !
Mno tak u nás to letos bude minimálně ZZO - chtěla bych ZM , ale nevím .... několik coursingových závodu , LVT , klubové závody .. atd ... :)
czizecka
napsal(a):
Ty jo za rok :D tak to já doufám že budou velikonoční závody, otavský pohár, o pohár lupíny a vánoční závod a možná risknu mistrák stopařu na podzim ale to ještě newim :DDDD
Ty jo, ty to máš dobře rozjetý.
já už si raději žádný smělý plány moc nedělám, protože když jsem se s dobrmanem kvalifikovala na MR stopařů Tartu, tak na začátku sezony zakázali prezentaci kupírovaných psů, a bylo po žížalách. A po euforii z maliňákova IPO1 na 93-98-92 a smělých závodních ambicí si druhej den zlomil nohu, takže už jsem raději při zemi, abych nepřivolávala další katastrofy
.
Ovčanda je šikovná, ale potřebovala bych nějakej povzbuzovač, protože na závody mám malinu, a nemám takovou motivaci dělat s ovčandou. Ale už pracuju na změně, a přihlásila jsem ji na ZZO, abych se donutila s ní trochu cvičit, a jak se prodlouží den, tak už snad budu stíhat i ty stopy. U malina je to jednoduchý - toho přihlásím na závod, a to mě donutí s ním poctivě dělat.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ty jo, ty to máš dobře rozjetý.
já už si raději žádný smělý plány moc nedělám, protože když jsem se s dobrmanem kvalifikovala na MR stopařů Tartu, tak na začátku sezony zakázali prezentaci kupírovaných psů, a bylo po žížalách. A po euforii z maliňákova IPO1 na 93-98-92 a smělých závodních ambicí si druhej den zlomil nohu, takže už jsem raději při zemi, abych nepřivolávala další katastrofy
.
Ovčanda je šikovná, ale potřebovala bych nějakej povzbuzovač, protože na závody mám malinu, a nemám takovou motivaci dělat s ovčandou. Ale už pracuju na změně, a přihlásila jsem ji na ZZO, abych se donutila s ní trochu cvičit, a jak se prodlouží den, tak už snad budu stíhat i ty stopy. U malina je to jednoduchý - toho přihlásím na závod, a to mě donutí s ním poctivě dělat.
Jsou jenom plány... A jestli vyjdou nezáleží jen an mě no :D
czizecka
napsal(a):
Jsou jenom plány... A jestli vyjdou nezáleží jen an mě no :D
no, ale IPO-FH, podle kterýho je MR stopařů to už chce pořádnou dávku odvahy - to je hodně morbidní zkouška, a smekám až na zem před těma, co ji dokázali složit! A těch co to zvládli se psem mladším 4 let je úplně minimum - osobně znám jednoho (fena mýho bývalýho)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no, ale IPO-FH, podle kterýho je MR stopařů to už chce pořádnou dávku odvahy - to je hodně morbidní zkouška, a smekám až na zem před těma, co ji dokázali složit! A těch co to zvládli se psem mladším 4 let je úplně minimum - osobně znám jednoho (fena mýho bývalýho)
Jé tak to bych byla ráda kdybys jednou smekala i přede mnou :DDD Jako já to nehrotím, to jsem možná trochu přehnala, budu ráda když dám stopu ZVV1 :D přece jen je to jiná atmosféra než doma kdy mi udělá kilometr dvouhodinovku.. ale tam se může dít cokoli na zkouškách..... nervy a tak :D Ale tak příští rok ten mistrák byh zkusila to už jí budou skoro tři a mohla by mít už nějaké zkušenosti :DDD
hlavně se běž na nějaký FHčka před tím podívat, protože ty stopy jsou kolikrát hrozným marastem, klidně přes silnici, kde jezdí auta, s lomem hned za tím v rigolu, v třeboni ma MR to bylo jenou tak, že část stopy byla na tak podmáčené louce, že to čvachtalo, a přes stopu chodily skupinky rybářů tam a zpět (kolik jich tam prošlo za ty 4 hodiny si netroufám odhadnout). Na podzim chtěl dělat FHčko kamarád, a když viděl jak má položenou stopu (mj. 4x přes odvodňovací kanál s kopřivama), tak ho málem ranila mrtvice, protože myslel, že to bude terén jak na IPO, a nedošel ani první úsek, a to ten jeho pes fakt čuchá, ale neznal přechody přes rigol, a na to doplatil. Pokoud nebude rozhodčí vyloženě ježíšek, tak se připrav na všechno
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
hlavně se běž na nějaký FHčka před tím podívat, protože ty stopy jsou kolikrát hrozným marastem, klidně přes silnici, kde jezdí auta, s lomem hned za tím v rigolu, v třeboni ma MR to bylo jenou tak, že část stopy byla na tak podmáčené louce, že to čvachtalo, a přes stopu chodily skupinky rybářů tam a zpět (kolik jich tam prošlo za ty 4 hodiny si netroufám odhadnout). Na podzim chtěl dělat FHčko kamarád, a když viděl jak má položenou stopu (mj. 4x přes odvodňovací kanál s kopřivama), tak ho málem ranila mrtvice, protože myslel, že to bude terén jak na IPO, a nedošel ani první úsek, a to ten jeho pes fakt čuchá, ale neznal přechody přes rigol, a na to doplatil. Pokoud nebude rozhodčí vyloženě ježíšek, tak se připrav na všechno
Tak to je hustý teda hnusný.... No rigoly takovej problém nejsou to chodíme normálně ale silnici mi čuchat teda nechce ani náhodou, nám stopu přecházej zase koně ale je to stopa vlastní, takže to je asi něco jiného než cizí... tak to abychom se náležitě připravili...
Holky, koukněte: http://www.youtube.com/watch?v=lsLO0BPDv38&feature=player_embedded
Sice to není NO, ale je to paráda..