Ztracená šarpejka, rokycansko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2011 10:20
lee

XXX.XXX.32.18

11.3.2011 v podvečer se na Rokycansku (mezi obcemi Vitinka, Bušovice, Střapole) zaběhla 3letá fenka šarpeje. Slyší na jméno Terezka, je menšího vzrůstu, k cizím lidem nedůvěřivá. Za jakékoli info moc děkujeme. tel: 608 971 533 mail: brejchova.lenka@centrum.cz

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2011 10:47

Držím Vám palce, ať se plyšanda najde!! Dala jsem to (snad Vám to nevadí) na šarpejí fórum a sdílím na FB. My jsme z Plzeňska a není to tak dlouho, co si naše tři šarpejky udělaly také výlet. Naštěstí to dopadlo dobře.

12.3.2011 19:20
mrsniky

XXX.XXX.95.5

Hodím to na FB a rozešku známým od Rokycan...
Držím palce, aby se co nejdříve našla :-)

13.3.2011 09:19
lee

XXX.XXX.32.18

moc děkuji, v žádném případě nevadí. poslední zprávy - vera jsme Terezku zahlédli v lese, ale bohužel je asi hodně vystrašená, zmatená a na volání nereagovala. snad dnes budeme úspěšnější, už je chudinka 2 noci venku sama....

13.3.2011 09:50

Myslíme na vás! Byla hodně daleko od místa, kde se ztratila? Pokud je v blízkosti místa, kde se ztratila, nechte tam na tom místě nějaké vaše oblečení.
Tohle znám- jsou vyplašení, vystresovaní, naše nejmladší (to jí bylo 7 měsíců) ta nás v tom stresu ani nepoznala, nereagovala, nechtěla k nám, bála se.
Držím palce!!

13.3.2011 19:37

Jak dnes? Myslíme na vás.

14.3.2011 07:03
lee

XXX.XXX.70.134

Moc děkuji. Včera Terezku zahlédl známý, když projížděl mezi vesnicemi, běžela mu prý před autem, ale samozřejmě se jí chytit nepodařilo. Hned mi volal, než jsem dojela, byla pryč.... Stejnou cestou jsme projížděla cca 20 min před tím, než jí tam viděl....No alespoň víme, že je zatím "v pořádku". Podle popisu lidí, co ji viděli, se ale zdržuje na rozhraní dvou vesnic, pobíhá po lese. Nevím jak na ní, ona celkově cizím lidem nevěří, je odtažitá. Teď když navíc nereagovala i na naše volání, když jsme ji v tom lese zahlédli....
Na Vaši radu jsme jí na místo, kde jsme ji viděli, dali její pelíšek a misku se žrádlem. Bojím se toho, jak to dlouho venku může vydržet, jestli a co vůbec jedla. Pochybuju, že by šla za jídlem třeba do vesnice, i když těžko říct v takové situaci. Naštěstí už nejsou mrazy... A taky si říkám jestli nemůže pes venku "zdivočet"?
Dnes a zítra musím být v práci až do večera, rodina pokračuje v hledání dál, ale už mě napadají takové myšlenky....

14.3.2011 08:56

Ach jo, to je smůla.
Snad najde ten pelíšek, to by bylo fajn, to už by bylo na dobré cestě.
Ještě bych vylepila po vesnicích letáčky, kdyby se někomu povedlo jí nalákat na dvůr nebo zahradu, upozornila bych v letáčku, že není nebezpečná, jen nedůvěřivá...
No jedině co mi napadá v tomhle případě - sehnat co nejvíce kamarádů a nějak jí obklíčit.
A ještě bych určitě co nejdřív zavolala myslivcům v obci, aby věděli, že se vám ztratila, že jí hledáte, aby náhodou nebyl nějaký myslivec moc aktivní.

14.3.2011 10:10
lee

XXX.XXX.70.134

Teď mi volal další známý, že jí zase potkali. Sestra ji dnes taky viděla v lese, ale před lidmi utíká, nechápu, že nechce jít ani k nám... Po obcích jsme letáky už vyvěsili, myslivce jsme taky upozorňovali, tak snad jí nechají na pokoji...

14.3.2011 10:35
lee

XXX.XXX.70.134

Dobrá zpráva, už jsme jí ulovili :o) Nakonec se nechala přemluvit a šla za naší další šarpejkou. Musím říct, že podobný chvíle už bych nechtěla nikdy zažít. Prý je hubená, ulítaná, ale v pořádku :o) Už se těším domů. Moc moc děkuju za podporu, uf

14.3.2011 10:40
burunduk

XXX.XXX.209.124

smajlík hurá! teď už se ji asi budete bát pouštět na volno ..nebo jak to budete dělat?

14.3.2011 10:55

No to je super!! :-)smajlík

14.3.2011 10:58
lee

XXX.XXX.70.134

Po tomhle zážitku vůbec nevím. My jsme ji ani předtím v lese nepouštěli z vodítka, chodila na dlouhé stopovačce, protože je možná asi opravdu trošku labilní, hrozný stresař a v lese jí prostě nevěřím. Ostatní naši psi chodí na volno bez problémů. No ale samozřejmě náhoda, při procházce se lekla výstřelu, zabrala a vodítko mělo už asi nejlepší léta za sebou a utrhla se karabinka....

14.3.2011 18:55

Předesílám, že nechci rýpat, ozývám se až když už je doma. Ale mám dotaz : Jak dlouho ji máte ? Setkali jste se už někdo s tím, že by zatoulaný pes nechtěl přijít ke své smečce? Jsou šarpejové až tak samostatné plemeno ?

14.3.2011 20:44
frogiska

XXX.XXX.213.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Předesílám, že nechci rýpat, ozývám se až když už je doma. Ale mám dotaz : Jak dlouho ji máte ? Setkali jste se už někdo s tím, že by zatoulaný pes nechtěl přijít ke své smečce? Jsou šarpejové až tak samostatné plemeno ?

Stačí jen,aby pejsek byl psychicky rozhozený a je to hned,s tímto mají hodně problém například týraní psi.

Zadavatelko moc Vám přeji,že jste svoji fenečku našla!

15.3.2011 07:58
liba

XXX.XXX.30.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

My jsme loni měli havárku a při ní utekla z auta fenka šeltie. Byla v šoku. Stáhla ocas, sklopila uši a metla to po silnici pryč. Běžela jsem za ní, volala, pískala...všechno marno. Přitom jinak má poslušnost naprosto špičkovou. Prostě šok a nervy udělali své. Naštěstí jsme ji za pět dní našli. Od té doby vím, že stát se může cokoliv a ani jakákoliv poslušnost není zárukou toho, že se pes neztratí.

15.3.2011 08:53

Na podzim nám ze zahrady utekly tři fenky. Také šarpej. Bohužel utekly k městu a motaly se na hlavním tahu mezi kamiony. Dvě starší jsme odchytili, když se vracely zpátky domů, obě v pohodě přiběhly, malá sedmiměsíční tam zůstala. Když jsme přijeli na místo, na silnici už nebyla, byla za silnicí v poli. Čtyří jsme jí naháněli, obklíčili jsme jí. Volali jsem jí, ale nereagovala, byla v šoku a utíkala od nás pořád dál. Když byl před ní manžel asi deset metrů, trvalo ještě několik minut než jí k sobě nalákal, než pochopila, že se jí nic nestane, že jsme to my. Byla vystrašená, vyklepaná, prodělala na té silnici velký šok. Bohužel ještě teď , když jdeme a kolem ní projede kamion, se skrčí a klepe se.
Věřím tomu, že když pes prodělá nějaký šok, že se tohle stát může, že nereaguje ani na své páníčky.

15.3.2011 16:46
dav

XXX.XXX.49.48

Souhlas, viz psi vystrašení zábavní pyrotechnikou, nevidí, neslyší, jen mažou pryč od té hrůzy smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík