9 měsíční fena dobrmana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petule88

8.4.2011 11:32
Petule88

XXX.XXX.73.106

Dobrý den,

mám prosbičku..mám 9 měsíční štěně dobrmana fenečku a je malá..všichni její sourozenci už jsou pomalu jednou takový a ona je pořád takový drobeček..má hrozně krátké přední nožičky...smajlík má 26kg a v kohoutku nějakých 60m..zní to celkem dobře ale když potkáme jakéholiv dobrmana je proti němu jak mimino..je možné že to doroste? setkali jste se s tím někdo? krmíme granulema Canine caviar ale ona je už odmala nejedlík...prostě sní tolik aby neměla hlad ale není bagr a to jsme zkoušeli kde co a na kuřecí maso má alergii...mám dávat nějaké vitamíny? jeden doktor mi řekl, že až ted dohárá že by ji udělal testy štítné žlázy, že by to mohlo být ono.. myslíte, že by to mohlo být tím? smajlík

děkuju za rady a příspěvky

p.s. vkládám obrázek pro představu, ale trochu to skresluje vypadá tam trochu větší :)

8.4.2011 12:27
nadja

XXX.XXX.213.74

Petule88 napsal(a):
Dobrý den,

mám prosbičku..mám 9 měsíční štěně dobrmana fenečku a je malá..všichni její sourozenci už jsou pomalu jednou takový a ona je pořád takový drobeček..má hrozně krátké přední nožičky...smajlík má 26kg a v kohoutku nějakých 60m..zní to celkem dobře ale když potkáme jakéholiv dobrmana je proti němu jak mimino..je možné že to doroste? setkali jste se s tím někdo? krmíme granulema Canine caviar ale ona je už odmala nejedlík...prostě sní tolik aby neměla hlad ale není bagr a to jsme zkoušeli kde co a na kuřecí maso má alergii...mám dávat nějaké vitamíny? jeden doktor mi řekl, že až ted dohárá že by ji udělal testy štítné žlázy, že by to mohlo být ono.. myslíte, že by to mohlo být tím? smajlík

děkuju za rady a příspěvky

p.s. vkládám obrázek pro představu, ale trochu to skresluje vypadá tam trochu větší :)

Tradiční otázka - je s PP?
Zatím jí chybějí 3 cm do standardu, tak ymslím že netřeba panikařit.
Můžete skusit místo granulí klasickou starvu, nebo ji granule něčím ochutit. Také přidávat třeba pangamin na podporu chutě k jídlu.

8.4.2011 12:41
awake

XXX.XXX.184.85

mě rostla Dobrmanka ještě v roce. Třeba dva měsíce nic a najednou měla o 2cm víc. Nakonec měla 68 cm, takže si zase všichni mysleli, že je to pessmajlík. Naše byla nenažraná, ale zase hubená. Poslední roky po Dobrmanech moc nekoukám, ale co si pamatuji před lety, šly feny s výškou dolu oproti tak 10 letům před tím.

8.4.2011 13:30
petule88

XXX.XXX.73.106

jo jo je papírová :) já jen, že mě to mrzí ne kvůli ní nebo mě..já ji budu mít ráda at bude taková či maková ale všichni říkají jaká je malá a tipují ji tak na 6 měsíců :( taky chovatelka, vsichni si snad myslí že ji nedávám najíst nebo já nevim co...když se zeptají čím krmím tak když zmíním Canine caviar tak nikdo to nezná a všichni kroutí hlavou (i veterináři) že jestli to nebude v tom krmení..přitom já se snažila z granulí vybrat to nejlepší...nemám prostředky a místo kde skladovat maso a tak, jsem doufala v dobrou volbu granulí....a to dostává ještě občas tvarůžek či pribináček + do granulí ji ted dávám konzervu Grand carno junior..

8.4.2011 13:35
petule88

XXX.XXX.73.106

jéé tak to je krásná výška a krásná fotka :) jen jak jsem psala, vsichni na mě koukají skrz prsty proč je tak malá..smajlík a tak třeba ještě vyroste...kdyby aspon natáhla ty nožky no..její mamina byla tak velká a otec taky tak nevím čím to, a poslední z vrhu taky nebyla..a to nás čeká právě ta výstava a tam zas budem největší zarkrslíci...ptám se po všem čertech doktorech a tak už si nevím moc rady :(

8.4.2011 13:41
rude

XXX.XXX.13.149

může to být i genetika... nikde není záruka, že po dvou velkých rodičích budou velcí psi... prostě se geny smíchají a je to. příroda... :-)
pokud nemá jiné vývojové problémy třeba prošlapy, a její vývoj je jinak v pořád, tak to nebude krmením.

8.4.2011 13:41
awake

XXX.XXX.184.85

na mě zase koukali a každý se ptal proč je tak hubená. Přitom byla pořád hladová:-) a tak vypadala že jí trápím hlady.
Já v době jejího růstu byla hotová z jejích křivých zubů a na výstavě to pak nikdy nikdo neřešil.
Takže klid a nechte tomu čas.

8.4.2011 13:43
rude

XXX.XXX.13.149

a zapoměla jsem napsat, že další roli může hrát i příbuznost rodičů... dnes se dělá i příbuzenská plemenitba a výsledkem může být i toto.

8.4.2011 13:53
petule88

XXX.XXX.73.106

tak to jste měla taky dobrý :-)) no tak třeba ještě povyroste a dožene to..jen mi prostě přijde divný, že takový problém řeším jako jediná z vrhusmajlík její bratříčci jsou kusani a paničky už zas mají opačný problém že jsou moc velcí...tak já nevim, kde jsem udělala chybu..achich.. a nějaké vitamíny já nevim na podporu růstu asi nejsou že jo?:D

8.4.2011 13:56
petule88

XXX.XXX.73.106

no tak dokonce jsem psala do jiné chovatelské stanice a tam mi napsala že je to opravdu málo a prej že po hárání už vyroste tak max. 2 cm :( tak to jsem v háji a asi ji neuchovním...ACH JO...já prostě nechápu že to řeším jako jediná z vrhu...radši bych řešila přerostlost:-))

8.4.2011 14:00
awake

XXX.XXX.184.85

mě rostla ještě po roce (měřila jsem každý měsíc) i když mě všichni přesvědčovali, že už asi od 10 ti měsíců pes nerostesmajlík a aby vyrost po roce? To je nesmyslsmajlík
Nechte to a uvidíte. Lepší být malá než nemocná

9.4.2011 09:33
yvetah

XXX.XXX.133.190

awake napsal(a):
mě rostla ještě po roce (měřila jsem každý měsíc) i když mě všichni přesvědčovali, že už asi od 10 ti měsíců pes nerostesmajlík a aby vyrost po roce? To je nesmyslsmajlík
Nechte to a uvidíte. Lepší být malá než nemocná

Není to nesmysl, alespoň dalmatini ještě po roce klidně trochu vyrostou...měřím si všechny psy pravidelně od malička do roku a půl. Přišlo mi úsměvné, že Canine Caviar přišel některým jako "podezřelé" krmivo, které to mohlo způsobit :-)) Krmíte naopak super granulemi!!! Čím krmí ti pochybovači? Předpokládám PP, RC, Eukanuba apod. :-))

9.4.2011 12:31
petule88

XXX.XXX.107.31

yvetah napsal(a):
Není to nesmysl, alespoň dalmatini ještě po roce klidně trochu vyrostou...měřím si všechny psy pravidelně od malička do roku a půl. Přišlo mi úsměvné, že Canine Caviar přišel některým jako "podezřelé" krmivo, které to mohlo způsobit :-)) Krmíte naopak super granulemi!!! Čím krmí ti pochybovači? Předpokládám PP, RC, Eukanuba apod. :-))

jo jo chovatelka má Eukanubu :-) a byla jsem u třech veterinářů a všichni kroutili hlavou, že to neznají a jeden si to napsal ze se na to podívá :-)) a právě všichni sourozenci jsou krmneni Eukanubou a mají problémy opačné, čili jsou to velký psi...a snad jen já, která odmítla tímto krmit a snažila se aspoň trochu v tom zorientovat a vybrat dobré granule mám mini psasmajlík díky, jste jediná kdo granule zná a schválil :-) dávala nám jí s tím, že celý den měli misce granule a pak dostávali vařený maso..myslím, že to byla 1. chyba, ne každý chce krmit masem, a měla nechat rozhodnutí na nových majiteliích :-( takže už od mala je nejedlík, a bojujeme s ní aby granule jedla a tím možná zpomalila ten růst nevím......granule sní prostě jen když má hlad..kuřecí maso nemůže má po něm šílený průjmy...rýži nejí ani těstoviny...takže asi vyžrala jen maso když byla malá a víc si nevzala..a to jí prostě zůstalo dodneška..ochucuju granule trochou konzervy, nebo lososovým olejem tak to sní, ale i tak..lidi mi radí, nechat ji vyhladovět třeba týden..ale prostě nevím, jestli v jejím věku a vzrůstu je to dobré řešení...teď hárá tak jí snad ještě míň, tak už si nějak nevím rady jestli má třeba nedostatku vitamínů na růst..smajlík

jinak ještě jedna fotka pro představu výšky (krátký přední nohy..)

9.4.2011 14:17
lesterka

XXX.XXX.146.52

Já měla psa u chovatelky krmeného jak vařeným, tak syrovým masem a mléčnými výrobky, doma dostal granule a nebyl problém. teď krmím jak granule, tak i maso a nikdy se mi nestalo, že by něco nesežral...to jenom tak o rozmlsanosti psů.
Spíš bych řekla, že je to v jednotlivci, jako ta výška a ještě bych neházela flintu do žita, myslím, že by se klidně mohla na minimální výšku dotáhnout. Držím palce

9.4.2011 14:43
nadja

XXX.XXX.213.74

Teda, když jsme četla, že má fenečka krátké přední nohy, tak jsme si představila nějakou zpotvořeninu smajlík , ale teď koukám na foto a vidím pěknou souměrnou fenku.
Kolik má vyrůst tolik vyroste, tady skutečně hraje svou roli hlavně genetika.

9.4.2011 15:09
frogiska

XXX.XXX.213.6

petule88 napsal(a):
jo jo chovatelka má Eukanubu :-) a byla jsem u třech veterinářů a všichni kroutili hlavou, že to neznají a jeden si to napsal ze se na to podívá :-)) a právě všichni sourozenci jsou krmneni Eukanubou a mají problémy opačné, čili jsou to velký psi...a snad jen já, která odmítla tímto krmit a snažila se aspoň trochu v tom zorientovat a vybrat dobré granule mám mini psasmajlík díky, jste jediná kdo granule zná a schválil :-) dávala nám jí s tím, že celý den měli misce granule a pak dostávali vařený maso..myslím, že to byla 1. chyba, ne každý chce krmit masem, a měla nechat rozhodnutí na nových majiteliích :-( takže už od mala je nejedlík, a bojujeme s ní aby granule jedla a tím možná zpomalila ten růst nevím......granule sní prostě jen když má hlad..kuřecí maso nemůže má po něm šílený průjmy...rýži nejí ani těstoviny...takže asi vyžrala jen maso když byla malá a víc si nevzala..a to jí prostě zůstalo dodneška..ochucuju granule trochou konzervy, nebo lososovým olejem tak to sní, ale i tak..lidi mi radí, nechat ji vyhladovět třeba týden..ale prostě nevím, jestli v jejím věku a vzrůstu je to dobré řešení...teď hárá tak jí snad ještě míň, tak už si nějak nevím rady jestli má třeba nedostatku vitamínů na růst..smajlík

Zdravím,řeším teď aktuálně něco podobného mám fenečku BOT,skoro 6měs. ...no a jeli jsem na akci od belgičáků a skoro všichni mi řekli,že je "malá",tak mi to docela znepokojilo,bohužel ani štěně podobného stáří pro srovnání nebylo a asi jen tak neseženu:( Takže taky přemýšlím co s tím...jinak my zas krmíme masem,dostává vše co opravdu má,tak si tak malinko říkám,že by to mohlo být tím,že po mase roste rovnoměrně...už víckrát jsem četla,že po "nabušených" granulích rostou psi překotně...tak doufám,že je to tím a doroste jak má,že v tomto hraje hlavní roli genetika.
No a co se týče jedení,je to taky nejedlík...to je teda fakt něco:-(Na ní koukám a ona se v tom nimrá přebírá,nejhorší bylo když jsem jí dovezla,to se opravdu na její způsob jezení nedalo dívat,granule zas jedla tím stylem,že si občas došla,vzala granuli na druhou stranu pokoje a tam to přežvykovala...prakticky se souvisle nenajedla,jen courala pro chuť.Myslím,že tohle je zas zaviněný v tom,že štěňata měla k dispozici žrádlo(granule) celý den,oni prostě nikdy "čas krmení" neměli,ale vždycky jak je milostivě napadlo se najíst,tak se najedli...docela logické.No po takové zkušenosti s mojí hafušou bych sekala za tohle ruce,protože to jsou nulové návyky co se týče jídla.Nehledě na to,že maso se kazí,tak ho nemůže mít k dispozici třeba 2hodiny v pokojové teplotě,že,chjo.

Jinak dle fotek je Vaše fenečka fakt krasavice:-)

9.4.2011 17:23
awake

XXX.XXX.184.85

petule88 napsal(a):

hladovku v době růstu? Já osobně bych to nedělala. Naše čuba je taky nežravka (první pes. Vždy jsem měla nenažrance) a když bude nebo už hárá, nejí skoro nic. Zkoušela jsem různý fígle na ochucení granulí, pangamin, a nakonec jsem vyměnila značku a čuba mi začala žrát snad normálně. Jenže zase bude hárat a už zas u misky sedí a kouká jestli jako fakt musí žrát? Trochu víc se mi rozjedla tak po 3,5 letech, takže snad jsem Vás trochu uklidnilasmajlík.
Jinak Vaše čubina vypadá na fotce moc hezky a žádnej vychrtlík taky asi neni.

9.4.2011 18:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.195.228

Vaše fenka nemá krátké přední nohy - je sice strmá ve předu, ale to není žádná tragedie, a pokud povyroste ještě ty 2 cm - což si myslím, že dá v pohodě, tak ji i uchovníte. Dobrman má ve standatdu odchylku 2 cm nahoru i dolu, takže i fena s 61 cm v kohoutku je puštěná do chovu, a jen nemá na začátku bonitačního kódu číslo 5, ale 4, nic víc:-)

9.4.2011 18:17
petule88

XXX.XXX.107.31

frogiska napsal(a):
Zdravím,řeším teď aktuálně něco podobného mám fenečku BOT,skoro 6měs. ...no a jeli jsem na akci od belgičáků a skoro všichni mi řekli,že je "malá",tak mi to docela znepokojilo,bohužel ani štěně podobného stáří pro srovnání nebylo a asi jen tak neseženu:( Takže taky přemýšlím co s tím...jinak my zas krmíme masem,dostává vše co opravdu má,tak si tak malinko říkám,že by to mohlo být tím,že po mase roste rovnoměrně...už víckrát jsem četla,že po "nabušených" granulích rostou psi překotně...tak doufám,že je to tím a doroste jak má,že v tomto hraje hlavní roli genetika.
No a co se týče jedení,je to taky nejedlík...to je teda fakt něco:-(Na ní koukám a ona se v tom nimrá přebírá,nejhorší bylo když jsem jí dovezla,to se opravdu na její způsob jezení nedalo dívat,granule zas jedla tím stylem,že si občas došla,vzala granuli na druhou stranu pokoje a tam to přežvykovala...prakticky se souvisle nenajedla,jen courala pro chuť.Myslím,že tohle je zas zaviněný v tom,že štěňata měla k dispozici žrádlo(granule) celý den,oni prostě nikdy "čas krmení" neměli,ale vždycky jak je milostivě napadlo se najíst,tak se najedli...docela logické.No po takové zkušenosti s mojí hafušou bych sekala za tohle ruce,protože to jsou nulové návyky co se týče jídla.Nehledě na to,že maso se kazí,tak ho nemůže mít k dispozici třeba 2hodiny v pokojové teplotě,že,chjo.

Jinak dle fotek je Vaše fenečka fakt krasavice:-)

tak to jsme na tom stejně..ach jo,moje se v tom taky nimrá...právě, u chovatelky to taky měli pořád to je na prd...já už totiž nevím co s tím..děkuju za pochvalu, hezká je, ale protože to jídlo do ní fakt cpu a nenechám ji hladovět a to je možná na druhou stranu chyba já fakt nevim..smajlík

9.4.2011 18:23
petule88

XXX.XXX.107.31

awake napsal(a):
hladovku v době růstu? Já osobně bych to nedělala. Naše čuba je taky nežravka (první pes. Vždy jsem měla nenažrance) a když bude nebo už hárá, nejí skoro nic. Zkoušela jsem různý fígle na ochucení granulí, pangamin, a nakonec jsem vyměnila značku a čuba mi začala žrát snad normálně. Jenže zase bude hárat a už zas u misky sedí a kouká jestli jako fakt musí žrát? Trochu víc se mi rozjedla tak po 3,5 letech, takže snad jsem Vás trochu uklidnilasmajlík.
Jinak Vaše čubina vypadá na fotce moc hezky a žádnej vychrtlík taky asi neni.

no právě, taky se mi do toho nechce aby měla hladovku ale....nejdřív nechtěla granule tak jsme změnili asi 3x...pak jedla, pak ale zas začala stávkovat a jelikož jsem měla doma 2 13kg pytle tak jsem odmítla koupit něco jiného..tak jsem ji do toho kapala lososový olej...to pak taky omrzelo, tak jsem začala přidávat trochu konzervy, a ted po 14 dnech to opět nechce..momentálně je ve stadiu že nechce téměř nic, nevím co se zas stalo jen podle mě zkouší co ji dám nového...právě proto nevím zda vyhladovění by pomohlo když zjistí že nic jiného nebude...jedla naposledy vcera v jednu odpoledne...pangamin taky dávám ale nezabírá to...háráme 14 dní a nevím zda by přestala jíst uplně po 14 dnech hárání...je podle mě jen zmlsaná jenže nevím co ted...bud ji zas dát něco nového (už nevím co) nebo ji vyhladovět.....achich jo....smajlík

9.4.2011 19:03
conie

XXX.XXX.136.227

Zdravím. Fenka mi připadá docela pěkné postavy. Pokud je nežravec, zkoušela jste např. syrové maso? Asi bych přidala mléčné výrobky, ideální i pro trávení je bílý jogurt s medem - starý recept našeho rodinného veta, který se velmi osvědčil při odchovu štěňat, pro březí fenky, u rekonvalescentů apod. Také tučný tvaroh s medem je dobrý, ale nežravce většinou rozkrmíte mase - syrovým nebo vařeným. Pokud má alergii na kuřecí, já např. kupuji zvěřinu a ta chutná polovině smečky syrová a druhé půlce vyřená. (www.maso pro psy.cz - velmi ochotní, vstřícní, přivezou od 5 kg až domů, ceny rozumné). Jinak já chovám trpasličí pinče - jedna fenka je decentní nežravá dáma, druhá pažravá popelnice. Plemenem to asi není.

10.4.2011 20:04
mucholabka

XXX.XXX.184.13

Pokud by nebyla dostatečně krmená, fena by nebyla souměrně narostlá, křivily by se nohy a kostra by nebyla v pořádku. Fena na fotce je krmená dostatečně. Nedostatečná/nekvalitní výživa neovlivní vzrůst, ovlivní ale tělesnou stavbu. Za vzrůst může genetika a je směšné chtít ji ovlivnit vitamíny nebo doplňky stravy. Pes roste rychle do 10 měsíců, potom je růst okem neznatelný ale roste a mohutní stále.

11.4.2011 17:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

A jak velká byla ještě u chovatelky? Myslím, zda byla nejmenší štěně, apod. Mám zkušenost, že i nejmenší mládě větší sourozence doroste. A klidně až po tom 1.roce života, při dobré stravě opravdu doroste. Naopak bych řekla, že je lepší, pokud roste takhle pomaleji než ostatní, kteří už jsou zas přerostlí. A zvlášť pokud jde jen o 2 cm. Je pravdou, že se říká, že po hárání fena neroste. Ale nemohu to potvrdit, nám vyrostla po hárání briardka ještě o 3 cm a až 3.rokem pořádně zmohutněla a nevypadá jak třasotinka(byla jí vidět žebra, div se člověk nestyděl). Přitom odmala žrala dobře, ale je moc aktivní. No a někdy na ní přijde nežrací a to se v tom taky tak vrtá, že by jí člověk plácnul. Ostatní se cpou až se jim pomalu dělají kapsy a ona chodí od misky k misce a zkoumá, zda někdo nemá něco lepšího. A když ne, tak jde k tý svojí a tak kouká jako: to jako musím sníst, jo? pak si zobne a jde se zas proběhnout. Aby náhodou nepřibrala. :-|

11.4.2011 18:00
petule88

XXX.XXX.107.31

lavacca napsal(a):
A jak velká byla ještě u chovatelky? Myslím, zda byla nejmenší štěně, apod. Mám zkušenost, že i nejmenší mládě větší sourozence doroste. A klidně až po tom 1.roce života, při dobré stravě opravdu doroste. Naopak bych řekla, že je lepší, pokud roste takhle pomaleji než ostatní, kteří už jsou zas přerostlí. A zvlášť pokud jde jen o 2 cm. Je pravdou, že se říká, že po hárání fena neroste. Ale nemohu to potvrdit, nám vyrostla po hárání briardka ještě o 3 cm a až 3.rokem pořádně zmohutněla a nevypadá jak třasotinka(byla jí vidět žebra, div se člověk nestyděl). Přitom odmala žrala dobře, ale je moc aktivní. No a někdy na ní přijde nežrací a to se v tom taky tak vrtá, že by jí člověk plácnul. Ostatní se cpou až se jim pomalu dělají kapsy a ona chodí od misky k misce a zkoumá, zda někdo nemá něco lepšího. A když ne, tak jde k tý svojí a tak kouká jako: to jako musím sníst, jo? pak si zobne a jde se zas proběhnout. Aby náhodou nepřibrala. :-|

byla uplně stejná jako ostatní, měla tuším 6kg když jsme si ji brali..poslední z vrhu také nebyla..jenže právě měli jídlo 24 h. denně v misce, myslím že to je dost chyba + dostávali vařené takže myslím, že granule jako malá vůbec nechtěla a čekala na to maso...doma už od 1. chvíle nejedla no..vařený kuřecí jsem zkoušela, měla šílený průjmy..těstoviny vyházela i rýži a snědla jen maso., na syrový maso nemám místo na uskladnění přeci jenom dvougenerační bydlení s jednou lednicí to se prostě nedá..je asi jen zmlsaná, ale prostě mě mrzí, že se tak snažím ji krmit aby rostla a ona si k tomu někdy čuchne a jde pryč..a když jí, tak jí misku třeba 15minut granuli po granuli děs to mě točí! :D a přesně, jednou měla zánět žaludku a váha ji spadla asi o 4 kg dolu..u doktora dostala injekce na trávení a podporu chuti a to dlabala až se ji dělali boule za ušima..dostala se na svoji váhu a zas se začala ofrňovat zmetek...právě, že já tohle vůbec neznám, Ridgeback´co mají rodiče se cpe až pomalu blije jak to hltá a to samý 15 letá kokřinka co mají..takže s tímhle si nevím rady no :D na žravce jsem připravená byla na tohle ne,..myslíte, že to v tom může hrát štítná žláza co občas slyším nebo ne?a taky ted hárá, jestli se to po hárání nezlepší třeba :D doufám ve všechno :D a právě za měsíc jdu na výstavu a už jsem smířená s tím, že mezi všema obry dostanem špatné hodnocení smajlík a ještě se ji ted udělali bradavičky..prý je to virové a zmizí to samo ale vypadá děsně...no to budou výsledky na výstavě haha

12.4.2011 18:44
lavacca

XXX.XXX.1.3

petule88 napsal(a):
byla uplně stejná jako ostatní, měla tuším 6kg když jsme si ji brali..poslední z vrhu také nebyla..jenže právě měli jídlo 24 h. denně v misce, myslím že to je dost chyba + dostávali vařené takže myslím, že granule jako malá vůbec nechtěla a čekala na to maso...doma už od 1. chvíle nejedla no..vařený kuřecí jsem zkoušela, měla šílený průjmy..těstoviny vyházela i rýži a snědla jen maso., na syrový maso nemám místo na uskladnění přeci jenom dvougenerační bydlení s jednou lednicí to se prostě nedá..je asi jen zmlsaná, ale prostě mě mrzí, že se tak snažím ji krmit aby rostla a ona si k tomu někdy čuchne a jde pryč..a když jí, tak jí misku třeba 15minut granuli po granuli děs to mě točí! :D a přesně, jednou měla zánět žaludku a váha ji spadla asi o 4 kg dolu..u doktora dostala injekce na trávení a podporu chuti a to dlabala až se ji dělali boule za ušima..dostala se na svoji váhu a zas se začala ofrňovat zmetek...právě, že já tohle vůbec neznám, Ridgeback´co mají rodiče se cpe až pomalu blije jak to hltá a to samý 15 letá kokřinka co mají..takže s tímhle si nevím rady no :D na žravce jsem připravená byla na tohle ne,..myslíte, že to v tom může hrát štítná žláza co občas slyším nebo ne?a taky ted hárá, jestli se to po hárání nezlepší třeba :D doufám ve všechno :D a právě za měsíc jdu na výstavu a už jsem smířená s tím, že mezi všema obry dostanem špatné hodnocení smajlík a ještě se ji ted udělali bradavičky..prý je to virové a zmizí to samo ale vypadá děsně...no to budou výsledky na výstavě haha

Myslím, že to je fakt blbý návyk. Kamarádka třeba krmila ráno vařený maso, odpoledne granule. Aby byli zvyklí na obojí. Ty granule 24 hod. denně je blbina. smajlík No, třeba se ještě rozjí. Uvidíte. Neříkám, že hnedka, ale třeba časem...až zmoudří. :-) Možnost štítné žlázy tu je, ačkoli pokud měla takhle blbý návyk z domova, tak to spíš tipuju na rozmlsanost ...ale vyšetřením asi nic nezkazíte.

No, uvidíte - třeba se bude líbit, že není tlustá koule. :-) A že už jsem zrovna nedávno bohužel i dobrmana viděla v typu "salám na nožičkách". :-( Navíc je to ještě štěně, tam se to tak hrozně nehrotí. :-) Maximálně budou moct říct, že by bylo dobrý, kdyby přibrala. A můžete popovídat s majiteli ostatních dobroušků, zda nemají podobnou zkušenost. :-)

13.4.2011 08:27
petule88

XXX.XXX.73.106

lavacca napsal(a):
Myslím, že to je fakt blbý návyk. Kamarádka třeba krmila ráno vařený maso, odpoledne granule. Aby byli zvyklí na obojí. Ty granule 24 hod. denně je blbina. smajlík No, třeba se ještě rozjí. Uvidíte. Neříkám, že hnedka, ale třeba časem...až zmoudří. :-) Možnost štítné žlázy tu je, ačkoli pokud měla takhle blbý návyk z domova, tak to spíš tipuju na rozmlsanost ...ale vyšetřením asi nic nezkazíte.

No, uvidíte - třeba se bude líbit, že není tlustá koule. :-) A že už jsem zrovna nedávno bohužel i dobrmana viděla v typu "salám na nožičkách". :-( Navíc je to ještě štěně, tam se to tak hrozně nehrotí. :-) Maximálně budou moct říct, že by bylo dobrý, kdyby přibrala. A můžete popovídat s majiteli ostatních dobroušků, zda nemají podobnou zkušenost. :-)

díky za názor :) taky myslím, že je to zmlsaností a rozmazleností od chovatele, ale bohužel nedá se nic dělat..myslela jsem si, že to bude ok, protože jsem byla zvyklá na žravce, a at dáte misku před rodičovu Ridgebacku s čímkoliv málem se udusí jak hltá:-) tak jsem doufala v to samé, ale bohužel.... ale třeba se umoudří...třeba se to trochu zlepší i po hárání, které ted proděláváme :) holt, ji stačí jedna miska denně...

No na výstavě to bude celkem zábava, jelikož jsme v mladých (9-18měsíců) a jí těch 9 měsíců, a jeslti vedle nás postaví dospělou 18měsíční fenu tak jsme v hájí haha :-) pak máme ještě v plánu Klánovice, což je klubovka dobrmanů a pokud ani tam neuspějem (jako tím, že mi řeknou, že je ok akorát trochu menší...) tak na výstavy kašlu a holt uchovnění nebude...na podzim bude i svod, tak se dozvím taky nějaké info tak uvidíme... já se právě taky bojim, že když to do ní budu ládovat násilím to jídlo, tak nebude růst ale přibývat a aby taky nedopadla jak salám na nožičkáchsmajlík a nebo si ten odpor k jídlu nějak prohloubí nevim smajlík :-))

13.4.2011 08:46
awake

XXX.XXX.184.85

já čím víc čubu nutím do žrádla tím spíš si sedne a čučí nebo si zaleze do boudy. Zkoušela jsem jí tam přidávat konzervu (tu vyžrala, granule snad olízala a vyplivla:-)). Pak jsem jí polila granule trochou omáčky (to už jí jelo) a já už ani nevím co ještě. Teď už jí stačí i rozmačkaný rohlík (skoro strouhanka:-)) od dětí (pomáhají mi krmit). Týden jí jedou granule namočený, pak tam má moc vody a pak už zase úplně suchý. Už jsem z ní taky zoufalá a to jsou čubě 4 roky.

Nerozhodujte se podle výstavy u štěňat. Ona fena třeba ještě vyroste a hlavně zmohutní a i to ji může přidat taky nějaký cenťák. Takže já bych to nechala tak do těch dvou let a uvidíte jaká bude pěkná.

13.4.2011 08:59
petule88

XXX.XXX.73.106

awake napsal(a):
já čím víc čubu nutím do žrádla tím spíš si sedne a čučí nebo si zaleze do boudy. Zkoušela jsem jí tam přidávat konzervu (tu vyžrala, granule snad olízala a vyplivla:-)). Pak jsem jí polila granule trochou omáčky (to už jí jelo) a já už ani nevím co ještě. Teď už jí stačí i rozmačkaný rohlík (skoro strouhanka:-)) od dětí (pomáhají mi krmit). Týden jí jedou granule namočený, pak tam má moc vody a pak už zase úplně suchý. Už jsem z ní taky zoufalá a to jsou čubě 4 roky.

Nerozhodujte se podle výstavy u štěňat. Ona fena třeba ještě vyroste a hlavně zmohutní a i to ji může přidat taky nějaký cenťák. Takže já bych to nechala tak do těch dvou let a uvidíte jaká bude pěkná.

jo jo konzervu taky máme :) to celkem zabírá ale taky nejdřív vyžere maso a pak milostivě se pustí až do granulí..mrcha... a jakou omáčkou jste to polila? ježiši 4 roky, tak to mám pěkné vyhlídky :-)) přesně jak u nás, týden s konzervou tak to jde, druhý týden zas konzervu nee, zas lososový olej a tak furt dokola...smajlík

13.4.2011 09:53
awake

XXX.XXX.184.85

petule88 napsal(a):
jo jo konzervu taky máme :) to celkem zabírá ale taky nejdřív vyžere maso a pak milostivě se pustí až do granulí..mrcha... a jakou omáčkou jste to polila? ježiši 4 roky, tak to mám pěkné vyhlídky :-)) přesně jak u nás, týden s konzervou tak to jde, druhý týden zas konzervu nee, zas lososový olej a tak furt dokola...smajlík

omačku? Jen tak lehce na chuť (oblbovačkasmajlík) naší od oběda (nebo polívku), pak na chvíli zabral suchý nalámaný knedlík, rýže, piškoty. Syrový maso no fuj, to už byli lepší ty hnusný granulesmajlík.
Teď jí nechávám uzobávat druhýho psa z misky (když už dlouho sedí a čučí) a to si na chvilku zase něco sezobne. Když už je to její sezení a čučení na dlouho misku jí vezmu. Jenže taky bych uvítala nějaký fígle protože by potvora potřebovala zase přibrat. Před měsícem jsem měla radost že už jí chutná a začíná být pomalu tlustčí než naši psi. To loni žrala granule smíchaný s masovkou a to jen z mojí ruky. Mrcha jednasmajlík

13.4.2011 10:03
petule88

XXX.XXX.73.106

awake napsal(a):
omačku? Jen tak lehce na chuť (oblbovačkasmajlík) naší od oběda (nebo polívku), pak na chvíli zabral suchý nalámaný knedlík, rýže, piškoty. Syrový maso no fuj, to už byli lepší ty hnusný granulesmajlík.
Teď jí nechávám uzobávat druhýho psa z misky (když už dlouho sedí a čučí) a to si na chvilku zase něco sezobne. Když už je to její sezení a čučení na dlouho misku jí vezmu. Jenže taky bych uvítala nějaký fígle protože by potvora potřebovala zase přibrat. Před měsícem jsem měla radost že už jí chutná a začíná být pomalu tlustčí než naši psi. To loni žrala granule smíchaný s masovkou a to jen z mojí ruky. Mrcha jednasmajlík

aha tak to jo, tak já taky zkusím, :) to jsme ještě nezkoušeli.. jéé no tak to je uplně to samý..docela se mi rozežrala po diete co měla po zánětu žaludku, já skákala radosí do vzduchu a přibírala a přibírala a najednou cvak a zas se ofrnovala a zas zhubla mrcha jedna! přesně před dvouma měsícama žrala jen z ruky a ještě při tom ležela v pelíšku no děs smajlík ....tak naše vyzkoušené triky na ochucení granulí, které zabrali na chvíli: lososový olej, med, tvaroh, rozmačkaná sardinka, štáva ze sardinky, maličko Májky rozpatlaná po granulích a momentálně jsme na konzervě Grand carno...neustálý boj fakt...no kupodivnu syrový maso mi taky nechce:-)) rýži nejí, těstoviny taky ne, kuřecí nemůže takže já moc šancí na stravu už nemám smajlík

13.4.2011 17:21
mrsniky

XXX.XXX.95.5

Nám se pes strašně rozežral po pivovarských kvasnicích. Jinak je to taky taková frfňa, takže do granulek dostával mazací sýr, trochu paštiky, polévku, pár lžic omáčky... Prostě jsme střídali "omazávací" věci, co mu chutnají a šlo to. Ale po těch kvasnicích byl jako kyselina, pak jsme je raději přestali dávat, aby nebyl jako koule :-)
Do cca 1 roku se mu dala počítat žebra, pak už to bylo lepší. On byl také hodně v pohybu - denně nekolik hodin na louce, cvičák...

15.4.2011 22:48
feherkocos

XXX.XXX.166.38

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Vaše fenka nemá krátké přední nohy - je sice strmá ve předu, ale to není žádná tragedie, a pokud povyroste ještě ty 2 cm - což si myslím, že dá v pohodě, tak ji i uchovníte. Dobrman má ve standatdu odchylku 2 cm nahoru i dolu, takže i fena s 61 cm v kohoutku je puštěná do chovu, a jen nemá na začátku bonitačního kódu číslo 5, ale 4, nic víc:-)

Sice dobrmanům nerozumím, nicméně se mi fena líbí, je taková kompaktní a že by měla kratší přední nohy se mi nezdá. Pokud bude sice menší, ale s výškou se vejde do standartu, bude líbivá a zdravá, s pěkným exteriérem a povahou, co víc si přát... Navíc nikde není psáno, že ona sama bude dávat malá štěňata, i když bude na hranici výšky. Takže bych se neobávala ničeho, co zadavatelka zmiňovala :-)

16.4.2011 19:28
frogiska

XXX.XXX.213.6

¨Teď čtu poradnu pana Šťourače,když o něm proběhla zmínka na nemoderce a našla jsem tam tip na nežravost,co zkusit,tak se jdu podělit: "Zlepšit chuť k příjmu krmiva můžete např. pomocí piva. Pomáhá také s trávením, obsahuje vitamíny skupiny B... Množství větší než malé!
Obdobný efekt mají švédské kapky nebo fernet či becherovka. Zvyšují tvorbu žaludečních šťáv a tím pocit hladu. No a pokud máte strach, že uděláte ze psa alkoholika, vyzkoušejte hořký čaj, nebo odvar z listů pampelišky"

Tak zítra prubnu prubnu ty listy pampelišky,pak třeba to pivo:-)Bechera a ferneta doma nemáme:-))

16.4.2011 20:39
petule88

XXX.XXX.107.31

feherkocos napsal(a):
Sice dobrmanům nerozumím, nicméně se mi fena líbí, je taková kompaktní a že by měla kratší přední nohy se mi nezdá. Pokud bude sice menší, ale s výškou se vejde do standartu, bude líbivá a zdravá, s pěkným exteriérem a povahou, co víc si přát... Navíc nikde není psáno, že ona sama bude dávat malá štěňata, i když bude na hranici výšky. Takže bych se neobávala ničeho, co zadavatelka zmiňovala :-)

děkuju moc :) asi nebude největší, ale je pravda, že hlavně když bude zdravá a snad se jednou dočkáme pěkných štěnátek :) děkuju moc za názor :)

16.4.2011 20:42
petule88

XXX.XXX.107.31

frogiska napsal(a):
¨Teď čtu poradnu pana Šťourače,když o něm proběhla zmínka na nemoderce a našla jsem tam tip na nežravost,co zkusit,tak se jdu podělit: "Zlepšit chuť k příjmu krmiva můžete např. pomocí piva. Pomáhá také s trávením, obsahuje vitamíny skupiny B... Množství větší než malé!
Obdobný efekt mají švédské kapky nebo fernet či becherovka. Zvyšují tvorbu žaludečních šťáv a tím pocit hladu. No a pokud máte strach, že uděláte ze psa alkoholika, vyzkoušejte hořký čaj, nebo odvar z listů pampelišky"

Tak zítra prubnu prubnu ty listy pampelišky,pak třeba to pivo:-)Bechera a ferneta doma nemáme:-))

no tak to ty mě teda fakt nenapadlo :-)) dejte vědět zda pampeličky zabrali,taky tím začnu, pak pivo, kdyby to nezabralo, ale do ferneta nebo bechera nejdu teda, ještě budu mít závisláka na alkohol smajlík

KatkaK

19.4.2011 20:57
KatkaK

XXX.XXX.97.59

Zdravím, Vaše fena nemá krátké nohy. U dobrmana je polovina kohoutkové výšky délka nohou a druhá polovina je hloubka hrudníku. Což Vaše fena má. Nemyslím, že by její výška byl zas tak velký problém. Povolenou výšku do chovu mít bude. Co se týká krmení. Já mám teď 16 měsíců starou fenku dobrmana. Od pěti měsíců jsem ji krmila canine caviarem, který jsem dochucovala konzervami Belcando. Moje fena je nežravá, takže jsme vždy narazili na problém, kdy měla období, že úplně přestala žrát. Stačil den hladovky a zase se to srovnalo. Čím víc jsem jí jidlo vnucovala tím horší to bylo. Rozhodně si myslím, že krmivo, kterým krmíte je jedno z nejlepších co Vaší fence můžete dát. Pokud budete mít chuť to probrat osobně, tak mě kontaktujte na email. Katka

KatkaK

19.4.2011 21:10
KatkaK

XXX.XXX.97.59

Jinak kolik měl můj poděs v 9-ti měsících to si nepamatuji, teď v 16-ti měsících má 66 cm. V každém případě dobrman se vyvíjí až do tří let, mohutní mu hlava, tělo, vyvíjí se povaha. Takže bych to teď nijak neřešila. Hodně štěstí v Budějovicích. Mám tam cestu taky:-)

Moje holka:

20.4.2011 15:25
rachel

XXX.XXX.60.145

petule88 napsal(a):
tak to jste měla taky dobrý :-)) no tak třeba ještě povyroste a dožene to..jen mi prostě přijde divný, že takový problém řeším jako jediná z vrhusmajlík její bratříčci jsou kusani a paničky už zas mají opačný problém že jsou moc velcí...tak já nevim, kde jsem udělala chybu..achich.. a nějaké vitamíny já nevim na podporu růstu asi nejsou že jo?:D

Čím krmíte? Granule nebo syrové, příp. vařené?
Jedna paní, co měla psa z vrhu jako já krmila superprémiovými granclemi a také jí pes nerostl. My krmili od malička vařeným masem s přílohami a později masem syrovým. Náš pes vypadal a dost lépe než tan jeho sourozenec.
Nikdy bych si nemyslela, že to může mít vliv, ale asi má. Paní také zkusila krmit vařeným masem a pes jí vyrostl cca za dva měs. do výšky jakou měl mít.

Uričtě tomu vašemu pejsanovi zkuste něco přidávat. Já mám dobré zkušenosti s tímto:
http://www.veterinarnipece.cz/calcitabs-69.html

Ve Vašem případě mi to ale skoro přijde jako nedostatek vitamínu B1.
Za pokus to určitě stojí, vitamin B1 je rozpustný ve vodě a je vylučován močí, takže předávkování je vyloučeno:-)

A nebo ta dědičnost, to je také jedna z variant...

20.4.2011 16:52
petule88

XXX.XXX.73.106

rachel napsal(a):
Čím krmíte? Granule nebo syrové, příp. vařené?
Jedna paní, co měla psa z vrhu jako já krmila superprémiovými granclemi a také jí pes nerostl. My krmili od malička vařeným masem s přílohami a později masem syrovým. Náš pes vypadal a dost lépe než tan jeho sourozenec.
Nikdy bych si nemyslela, že to může mít vliv, ale asi má. Paní také zkusila krmit vařeným masem a pes jí vyrostl cca za dva měs. do výšky jakou měl mít.

Uričtě tomu vašemu pejsanovi zkuste něco přidávat. Já mám dobré zkušenosti s tímto:
http://www.veterinarnipece.cz/calcitabs-69.html

Ve Vašem případě mi to ale skoro přijde jako nedostatek vitamínu B1.
Za pokus to určitě stojí, vitamin B1 je rozpustný ve vodě a je vylučován močí, takže předávkování je vyloučeno:-)

A nebo ta dědičnost, to je také jedna z variant...

děkuji za názor, krmím granulemi Canine caviar..a vitamín B1 koupím normálně v lékárně? můžu to zkusit za to nic nedám..vařený jsme zkoušeli, ale ona nejí ani těstoviny ani rýži...sežere jen to maso, a to ještě nesmí být kuřecí po tom má šílený průjmy..nechce ani mrkev (jak syrovou tak vařenou), žádné ovoce do ní nedostanu, natož zeleninu..čuchne k tomu a jde pryč...na syrové nemám uskladnění, a také pokud nechce nic k tomu masu, nebylo by to asi vyvážené ta strava... proto jsem volila granule a snažila se najít dobré a i pro časté ježdění.. smajlík už několikrát mi řekli, že mám hezkého pinče smajlík smajlíksmajlíksmajlík na to začínám být alergická :-))

20.4.2011 19:31
feherkocos

XXX.XXX.166.38

petule88 napsal(a):
děkuji za názor, krmím granulemi Canine caviar..a vitamín B1 koupím normálně v lékárně? můžu to zkusit za to nic nedám..vařený jsme zkoušeli, ale ona nejí ani těstoviny ani rýži...sežere jen to maso, a to ještě nesmí být kuřecí po tom má šílený průjmy..nechce ani mrkev (jak syrovou tak vařenou), žádné ovoce do ní nedostanu, natož zeleninu..čuchne k tomu a jde pryč...na syrové nemám uskladnění, a také pokud nechce nic k tomu masu, nebylo by to asi vyvážené ta strava... proto jsem volila granule a snažila se najít dobré a i pro časté ježdění.. smajlík už několikrát mi řekli, že mám hezkého pinče smajlík smajlíksmajlíksmajlík na to začínám být alergická :-))

V lékárně koupíte Pangamin "pana Sajvery" nebo konkurenční Pargavit... Obsahuje nejen vítamíny řady B a pokazit s ním nic nemůžete. Nebo můžete vyzkoušet i kvasnice v prášku, můžete mi písnout na email jestli chcete, dám Vám další info. Jinak někteří psi hltají syrové jako diví hned, jiným to chvíli trvá, ale příjdou mu na chuť a rozežerou se. Musíte ale vydržet...

20.4.2011 20:01
rachel

XXX.XXX.60.145

petule88 napsal(a):

Ano, B1 koupíte v lékárně. Jak už tu někdo psal, mohl by být i Pangamin. Ale já osobně bych se přikláněla k tomu dávat pejsanovi B1 samostatně - ale záleží na vás, jak chcete...
Každopádně Pangamin je super přípravek, "rozežral" mi psa. Původně to byl také nežravec. Nyní krmíme granulemi jen vyjímečně, moc je žrát nechce, ale když je hlad, tak je sežere.

To se vám ani nedivím smajlík, taky by mne to deptalo :-)

21.4.2011 08:31
petule88

XXX.XXX.73.106

rachel napsal(a):
Ano, B1 koupíte v lékárně. Jak už tu někdo psal, mohl by být i Pangamin. Ale já osobně bych se přikláněla k tomu dávat pejsanovi B1 samostatně - ale záleží na vás, jak chcete...
Každopádně Pangamin je super přípravek, "rozežral" mi psa. Původně to byl také nežravec. Nyní krmíme granulemi jen vyjímečně, moc je žrát nechce, ale když je hlad, tak je sežere.

To se vám ani nedivím smajlík, taky by mne to deptalo :-)

děkuji za radu, dobře, koupím třeba ten pangamin nebo jen to B1..a kolik toho pangaminu můžu psovi dát za den? taky bych potřebovala rozežrat psa :-)) je pravda že ted dva dny (musím zaťukat ťuk ťuk) je to trošičku lepší, ty dvě misky za den sní sice se v tom stále nimrá 15minut a vyžírá nejdřív konzervu ale nakonec po velkém úsilí to do sebe nasouká ale stejně to není nic extra žraní :-) ...možná že tu totální nežravost co měla před měsícem způsbilo hárání, které nám nyní skončilo + ještě se ted týden léčí z psincového kašle..

Přidejte reakci

Přidat smajlík