Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2011 21:59
misha

XXX.XXX.17.10

Ahoj! Nedavno jsem tu resila volbu plemene (Beauceron, Holandsky ovcak, Dobrman), psa jsme chteli mit v dome....ale, za tu dobu nas 2x vykradli (auto u domu a dilnu) a ja jsem z toho na palici! Takze zmena.....pes by mel byt predevsim na hlidani a umisten venku. Chceme mu udelat kotec, kam si bude moci zalizt, jinak by pobihal po pozemku. V lete budeme hodne venku, tak bude mit pejsek vyziti, ale jak to delate se psy v zime? Nedovedu si predstavit, ze by byl sam venku a se mnou jen na prochazkach, protoze vidim, ze nase fenule je stastna, jen kdyz u me lezi..... Asi se ptam hloupe, ale mam zkusenosti jen se psy v dome, kde hlidani nebylo prvorade :-(

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.4.2011 00:05

Já si myslím, že i když bude pes v domě, bude hlídat. Skoro bych řekla líp, než venku. Když si tedy pod pojmem hlídání představujete, že pes oznámí, že se něco děje a vy ho neokřiknete, ale půjdete se podívat a psa v obraně majetku podpoříte. Záleží jak velký máte pozemek.
Měla jsem psa v paneláku v 6. patře a když přijel na parkoviště soused, kterého neměl rád, přesně to věděl a vrčel ( štěkat nesměl).
Stejně bych se bála nechat psa zlodějům na pospas - snad kromě obrů, kteří neštěkají a "zakousnou" zloděje ze zálohy.

12.4.2011 07:19
debri

XXX.XXX.16.138

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já si myslím, že i když bude pes v domě, bude hlídat. Skoro bych řekla líp, než venku. Když si tedy pod pojmem hlídání představujete, že pes oznámí, že se něco děje a vy ho neokřiknete, ale půjdete se podívat a psa v obraně majetku podpoříte. Záleží jak velký máte pozemek.
Měla jsem psa v paneláku v 6. patře a když přijel na parkoviště soused, kterého neměl rád, přesně to věděl a vrčel ( štěkat nesměl).
Stejně bych se bála nechat psa zlodějům na pospas - snad kromě obrů, kteří neštěkají a "zakousnou" zloděje ze zálohy.

Známý má celoročně psy v kotci mají zateplené boudy s předsínkami plné slámy.Jsou zdraví bez problémů,odchovali i vrh štěnat narozený v zimě:-):-)

12.4.2011 08:14
kobroor

XXX.XXX.41.2

Mám NO a SAO a taky nejdřív byly celoročně venku, ale přesně mi vadila ta zima - celý den v práci, pak jen procházka a čau... Takže teď jsou přes den, co jsem v práci, na zahradě, pak jdeme na procházku a přes noc jsou doma. A rozdíl je teda hodně velký... Když máte psy jen na zahradě, obzvlášť dva a více, jsou tak trochu pro sebe.. Teď, co mám holky přes noc doma, jsou daleko víc na mě fixovaný a jsou prostě spokojenější. Myslím, že to stačí, když jsou doma. Když se venku něco děje, tak zaštěkají a přes den jsou na zahradě, takže kdyby si to někdo tipoval, tak je tam vidí, co to je za obludy a snad ho to odradí...:-))

12.4.2011 08:15
inusanka

XXX.XXX.197.84

Domnívám se, že pokud nemáte pozemek příliš rozlehlý, můžete klidně mít pejska doma - pokud bude chtít a jste doma - a na noc a pokud jste pryč může být venku. Máme NF, ti tedy nehlídají, ale stejně vědí co se děje. Doma s námi když jsme doma, venku přes den. Pes ležel venku na zmrzlé zemi, potom doma u akumulaček a následně šel ven z vlastního rozhodnutí. Srst krásná, klouby v pořádku. Pokud nejsaem doma je pes venku a jinak se mnou.
Jinak výborný hlídač je třeba komondor a tomu tedy venku opravdu nevadí

12.4.2011 08:19
majasbom

XXX.XXX.181.121

ANO PSY,nemám nic proti psum venku,ale pak raději dva,jinak v kotci toho moc neuhlídaj,jinak s čubou hlídam ,jsme spolu v místnosti a oznámí mi vždy když jde nekdo okolo,když mi přelezli cikáni plot tak tak mi to dala jasne najevo.takže psa v dome bych se opravdu nebála.jinak moje čuba si nic neveme,ale pokud k vám bude nekdo chtít vlezt,tak to nejdřive zkusí ,hodí vám do zahrady navnadu

12.4.2011 08:22
kobroor

XXX.XXX.41.2

PS: pes na vaší zahradě stejně nesmí zloděje napadnout, může maximálně štěkotem oznámit, že tam zloděj je... naše chytré zákony:-(
A navíc se trochu bojím, že třeba nepříjemný soused, nebo kdyby třeba ten pes v noci štěkal, že ho prostě někdo může otrávit. Dnešní doba je už taková.. Jo a navíc mně osobně ukradli ročního NO v noci ze zahrady. smajlík

12.4.2011 08:23
veradisia

XXX.XXX.119.11

My mame dva psi, starsiho ktery byl porizovan vylozene do domu pozdeji kdyz vykradli sousedum auto sme si poridili cubinu ,ktera mela byt ven na hlidani,jenze kousek od nas otravili zlodeji psa a stejne je vykradli takze je cubisova doma a oba hlidaj,poznaj kdy jde nekdo koho znaj a jsou v klidu a taky nezname lidi ktere oznami bud vrcenim nebo stekanim

12.4.2011 08:26
misha

XXX.XXX.17.10

Mam doma sedmiletou krizenku foxteriera a kdyz je venku tak to hlida, ale je puvodne z panelaku a tak nechce byt venku sama.... ale problem je, ze prave, kdyz nam vykradal zlodej dilnu, tak my jsme byly v mistnosti, ktera na dilnu navazuje, spaly jsme :-( a kdyz nam vykradaly auto, tak to bylo pres noc a pes taky nikoho "neohlasoval" :-( Tak nevim......proto chceme, aby byl pes venku....Mame maly miminko a je to fakt na palici se ve svym vlastnim dome bat, kdyz jsou ty smejdi schopny vas vykradat, kdyz jste doma!:-(

12.4.2011 09:07
llucinkaa2

XXX.XXX.89.10

Tak v první řadě bych venku nenechala ani jednoho z Vámi vypsaných plemen...
A já mám venku SAO a KAO(každá na jiném pozemku), a skrz zimu vážně výčitky nemám..je fakt,že jsem byla na vážkách,když jsem si před 4 a půl lety brala malého(tehdy velikost cca ročního NO) chlupatého kavkaze a měla ho nechávat venku...ale s postupem času mi došlo,že i když má teplou boudu v kotci,kde ani nefouká,si radši lehne nad schody a tam střeží zahradu ať sněží,prší,padají kroupy...Se SAO to mám stejný..jsou to prostě milovníci chladnějšího počasí...
jinak musím říct,že baráky okolo nás vykradli už několikrát,u nás stále nic...
V bytě mám krátkosrsté bull psy....mám to rozdělené-pastevci mi hlídají majetek a bulláci nás
Takže si myslím,že pokud pes JEN venku,tak nějákého pastevce,který ani nestrádá,když se mu nevěnujete třeba jak ovčounovi..samozdřejmě tím nechci říct,že nepotřebují péči,ba naopak,jsou to miláčci,ale jsou samostatní..k tomu byli "vytvořeni":-)

Ale záleží jestli se psíkem chcete něják pracovat,nebo prostě 100% hlídače...protože třeba KAO ani SAO nejsou moc pracanti(sportovní kynologie)

12.4.2011 09:09
misha

XXX.XXX.17.10

kobroor napsal(a):
PS: pes na vaší zahradě stejně nesmí zloděje napadnout, může maximálně štěkotem oznámit, že tam zloděj je... naše chytré zákony:-(
A navíc se trochu bojím, že třeba nepříjemný soused, nebo kdyby třeba ten pes v noci štěkal, že ho prostě někdo může otrávit. Dnešní doba je už taková.. Jo a navíc mně osobně ukradli ročního NO v noci ze zahrady. smajlík

Policajti mi tvrdili, ze musim mit pozemek oznaceny cedulkami "Objekt strezen psem" zadny cedulky typu Tady hlidam ja apod. A pak kdyz tam pry nekdo vleze a pes ho napadne, tak ma zlodej smulu. Tak jsem jim jeste rikala, jo jasne a on me pak zazaluje, ze neumi cist.... to je pry uz ale jeho blbost, tak ja nevim. Nevite nahodou, kde najit nejakou vyhlasku nebo neco, abych si to precetla cerny na bilym? Vim, ze jsem to uz jednou hledala a byla definovana vzdalenost, v jaky musi byt cedulka po obvodu celeho pozemku.... Ach jo! A do toho vseho se zas nasi fenuli objevily zachvaty epilepsie :-( A to je 4 roky nemela!

12.4.2011 11:58
awake

XXX.XXX.184.85

llucinkaa2 napsal(a):
Tak v první řadě bych venku nenechala ani jednoho z Vámi vypsaných plemen...
A já mám venku SAO a KAO(každá na jiném pozemku), a skrz zimu vážně výčitky nemám..je fakt,že jsem byla na vážkách,když jsem si před 4 a půl lety brala malého(tehdy velikost cca ročního NO) chlupatého kavkaze a měla ho nechávat venku...ale s postupem času mi došlo,že i když má teplou boudu v kotci,kde ani nefouká,si radši lehne nad schody a tam střeží zahradu ať sněží,prší,padají kroupy...Se SAO to mám stejný..jsou to prostě milovníci chladnějšího počasí...
jinak musím říct,že baráky okolo nás vykradli už několikrát,u nás stále nic...
V bytě mám krátkosrsté bull psy....mám to rozdělené-pastevci mi hlídají majetek a bulláci nás
Takže si myslím,že pokud pes JEN venku,tak nějákého pastevce,který ani nestrádá,když se mu nevěnujete třeba jak ovčounovi..samozdřejmě tím nechci říct,že nepotřebují péči,ba naopak,jsou to miláčci,ale jsou samostatní..k tomu byli "vytvořeni":-)

Ale záleží jestli se psíkem chcete něják pracovat,nebo prostě 100% hlídače...protože třeba KAO ani SAO nejsou moc pracanti(sportovní kynologie)

můžu se zeptat proč by nemohl být třeba Beauceron v zimě venku? Mám dva Beaucerony a Dobrmana. Dobrman není opravdu vhodný na zimu ven, ale naši Beauceroni lítají celý den po zahradě, nebo se vyvalují u plotu a hlídají. A to celoročně. Měla jsem před tím ještě další dva Bosíky a to samé. Do boudy mi zalézají jen pokud jo hodně prší, nebo je silný vítr. Jinak si vyhrabou díru (v zimě ne:-)) a v ní leží. Jakmile se něco šustne hned to běží zkontrolovat. Bosík má srst s podsadou která ho dokonale chrání. Je samozřejmě velice rád vedle svého majitele (nebo nejlíp až na klíněsmajlík), ale prostě zodpovědně bere střežení své smečky. My ani nezamykáme dům, nebojím se, že by mi tam někoho cizího pustili bez mého vědomí. Pokud jde na zahradu někdo se mnou vítají ho, ale nikdo by k nám sám nevlezl. Leda sebevrah.

12.4.2011 14:12
llucinkaa2

XXX.XXX.89.10

awake napsal(a):
můžu se zeptat proč by nemohl být třeba Beauceron v zimě venku? Mám dva Beaucerony a Dobrmana. Dobrman není opravdu vhodný na zimu ven, ale naši Beauceroni lítají celý den po zahradě, nebo se vyvalují u plotu a hlídají. A to celoročně. Měla jsem před tím ještě další dva Bosíky a to samé. Do boudy mi zalézají jen pokud jo hodně prší, nebo je silný vítr. Jinak si vyhrabou díru (v zimě ne:-)) a v ní leží. Jakmile se něco šustne hned to běží zkontrolovat. Bosík má srst s podsadou která ho dokonale chrání. Je samozřejmě velice rád vedle svého majitele (nebo nejlíp až na klíněsmajlík), ale prostě zodpovědně bere střežení své smečky. My ani nezamykáme dům, nebojím se, že by mi tam někoho cizího pustili bez mého vědomí. Pokud jde na zahradu někdo se mnou vítají ho, ale nikdo by k nám sám nevlezl. Leda sebevrah.

já osobně bych krátkosrsťáka venku prostě nenechala,měla bych špatný pocit...byď by mu to třeba nevadilo...takhle mám s pastevci klidnou hlavu,že jim vážně není zima...

12.4.2011 17:38
awake

XXX.XXX.184.85

llucinkaa2 napsal(a):
já osobně bych krátkosrsťáka venku prostě nenechala,měla bych špatný pocit...byď by mu to třeba nevadilo...takhle mám s pastevci klidnou hlavu,že jim vážně není zima...

no k nám by se pastevci příliš nehodili. Kdybych bydlela někde na samotě a měla hooodně rozlehlý pozemek šla bych do nich taky:-). Takto musím vybrat nějaké vhodnější plemeno. A když je pozoruji co dělají celý den v zimě venkusmajlík, rozhodně vím, že jim zima nevadí. Vždyť mají dokonalou podsadu (to vím na jaře při línání :-))

12.4.2011 18:05
llucinkaa2

XXX.XXX.89.10

awake napsal(a):
no k nám by se pastevci příliš nehodili. Kdybych bydlela někde na samotě a měla hooodně rozlehlý pozemek šla bych do nich taky:-). Takto musím vybrat nějaké vhodnější plemeno. A když je pozoruji co dělají celý den v zimě venkusmajlík, rozhodně vím, že jim zima nevadí. Vždyť mají dokonalou podsadu (to vím na jaře při línání :-))

možná jim zima vážne není,ale jak již psala,pro můj pocit:-)
jinak já mám pastevce taky v centru Brna,žádná samota u lesa

12.4.2011 20:45

misha napsal(a):
Mam doma sedmiletou krizenku foxteriera a kdyz je venku tak to hlida, ale je puvodne z panelaku a tak nechce byt venku sama.... ale problem je, ze prave, kdyz nam vykradal zlodej dilnu, tak my jsme byly v mistnosti, ktera na dilnu navazuje, spaly jsme :-( a kdyz nam vykradaly auto, tak to bylo pres noc a pes taky nikoho "neohlasoval" :-( Tak nevim......proto chceme, aby byl pes venku....Mame maly miminko a je to fakt na palici se ve svym vlastnim dome bat, kdyz jsou ty smejdi schopny vas vykradat, kdyz jste doma!:-(

Velký knírač by zloděje nezaspal:-)

13.4.2011 09:35
majasbom

XXX.XXX.181.121

no já bych se bála prave když by byli psi venku,zbyvit se psa muže lehko,radeji bych mela psa u sebe,no a na garáž dejte alarm

Bobulka

14.4.2011 14:08
Bobulka

XXX.XXX.210.193

no a c chodský pes vypadá jako No a má dlouhou srst

14.4.2011 14:24
debri

XXX.XXX.16.138

llucinkaa2 napsal(a):
možná jim zima vážne není,ale jak již psala,pro můj pocit:-)
jinak já mám pastevce taky v centru Brna,žádná samota u lesa

I my měli ze začátku SAO téměř v centru Brna

14.4.2011 16:11
jafar

XXX.XXX.144.221

Mám psa v paneláku a když je u dcery na dovolené v domě, tak taky hlídá-štěká. Lidi se ho docela bojí a on je takové zlatíčko, je velký, 67 cm v kohoutku a umí dělat zlý kukuče. Jinak je to zlatíčko.

16.4.2011 21:10
misha

XXX.XXX.17.10

Tak uz mame vybrano! Za 2 tydny k nam pribyde fenecka NO :-) Je naadherna!

18.4.2011 09:06
ewanie

XXX.XXX.0.0

My měli dva hafany NO na pozemku s Novostavbou a s firmou. Aby mohli barák vykrást rozstřihly plot a vylákali psy ven. Už jsme je nikdy nenašli. Bývalí policejní No...

18.4.2011 11:39

nám hlídá barák psí bouda:-) máme malého voříška a ten je pořád v domě ale po nebožtíkovi ovčákovi zůstala u dveří velká bouda ,a každý kdo jí vidí se bojí dovnitř a hned se ptá kde že je ten pessmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík