Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2011 11:33
petule88

XXX.XXX.73.106

Zdravím,

podělte se o psí triky co umí vaši miláčci smajlík já jsem se dostala zatím jen k pac, otočka a chození mezi nohami..chci naučit styd se, ale pokaždé když to řeknu Brita mi podá packu abych ji tam tu nohu přes čumák dala a to nechci, a nevím jak na to :)

13.4.2011 13:11
majasbom

XXX.XXX.181.121

styd se učí tak ,že se přes oko nalepí lepící paska ,vždy když si jí pejsek bude chtít packou sundat,dejte povel stydí ,a dostane pamlsek,ja doporučuji triky učit klikrem,ale i to se pejsek vlastne i páníček musí naučit

13.4.2011 13:36
majasbom

XXX.XXX.181.121

ješte sem dám naše plazení,ze zadkem nahoru a s hlavou na křivo,no to se nedá popsat:-)

13.4.2011 13:37
majasbom

XXX.XXX.181.121

packy na dálku,jinak je zo zkouska F2

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 13:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98

Já jsem pejsku naučila Nos - ať mám ruku kdekoliv, musí se dotknout dlaně (nejzákladnější trik, na kterém jsem se já i pes učili pracovat s klikrem), pak válí sudy, dává Pac a Ťap (packy na střídačku), Židle (skočí na židli a pohodlně se usadí), Bang (zastřelím a padne mrtvá k zemi), Popros (sedí na prdeli, packy ve vzduchu a psí oči k tomu)a ještě umí štěkat na zdvihnutý prostředníček. Všechno kravinky, a který může dostat mlsku, kterou by dřív od rodičů dostala jenom tak. :-)

13.4.2011 13:52
petule88

XXX.XXX.73.106

majasbom napsal(a):
styd se učí tak ,že se přes oko nalepí lepící paska ,vždy když si jí pejsek bude chtít packou sundat,dejte povel stydí ,a dostane pamlsek,ja doporučuji triky učit klikrem,ale i to se pejsek vlastne i páníček musí naučit

jé tak to je krásný :-) aha tak já to s páskou zkusím, to mě nanapadlo smajlík jste moc šikovní :) a jak naučit poklonu? bud si mi lehá nebo čučí ve stoje a ne a ne se opřít jen o přední tlapky :D

13.4.2011 13:55
petule88

XXX.XXX.73.106

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Já jsem pejsku naučila Nos - ať mám ruku kdekoliv, musí se dotknout dlaně (nejzákladnější trik, na kterém jsem se já i pes učili pracovat s klikrem), pak válí sudy, dává Pac a Ťap (packy na střídačku), Židle (skočí na židli a pohodlně se usadí), Bang (zastřelím a padne mrtvá k zemi), Popros (sedí na prdeli, packy ve vzduchu a psí oči k tomu)a ještě umí štěkat na zdvihnutý prostředníček. Všechno kravinky, a který může dostat mlsku, kterou by dřív od rodičů dostala jenom tak. :-)

no tak bang je úžasný smajlík kravinky krásný právě :) a není nějaká knížka kde by se to popisovali ty triky? nebo jste na to přišli sami a naučili? moje fenka furt čuchá pamlsek a vůbec nevnímá co má dělat:-)

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98

Známá učila poklonu psa tak, že mu dala povel vždycky když se ráno protahoval (ta fáze, kdy má zadek nahoru a přední packy protahuje) a potom obrovská pochvala a moc mlsíků. Dalo to sice práce, být vždycky u toho, ale povedlo se. Mně se to tak nedaří, protože jsem se psem málokdy (je u rodičů) a ona se i tak blbě protahuje :-)

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 13:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98

petule88 napsal(a):
no tak bang je úžasný smajlík kravinky krásný právě :) a není nějaká knížka kde by se to popisovali ty triky? nebo jste na to přišli sami a naučili? moje fenka furt čuchá pamlsek a vůbec nevnímá co má dělat:-)

Existuje super knížka 101 psích triků (nebo tak nějak se to jmenuje???). Doma ji nemám, jen jsem do ní jednou nakoukla a něco si zapamatovala. Ale spíš si teda vymýšlím, něco někde vidím, pak zapřemýšlím jak na to, a zkouším. Něco na pamlsek, něco na klikr.

13.4.2011 14:01
astlolita

XXX.XXX.64.182

petule88 napsal(a):
jé tak to je krásný :-) aha tak já to s páskou zkusím, to mě nanapadlo smajlík jste moc šikovní :) a jak naučit poklonu? bud si mi lehá nebo čučí ve stoje a ne a ne se opřít jen o přední tlapky :D

Já učila poklonu v podstatě jako lehni, ale s rukou psovi ve slabinách (občas se tak staví i pesani na výstavách, nevím jak to popsat. Prostě mu dáš ruku před zadní nohy, aby si nemohl sednou/lehnout. A pak pamlsek táhnout k zemi a po zemi dál od psíka jako u lehni. Až si předníma lehne, tak chvála. A samozřejmě povel, aby psík věděl, kdy to dělat :-) a umí to hezky, jen občas zapomíná, tak mu zas šoupnu ruku před zadní nohy a vzpomene si :-) Na to, že to použijem tak jednou za půl roku to umí dobře

13.4.2011 14:05
majasbom

XXX.XXX.181.121

poklonu jsem učila .pamlsek k zemi a ruku pod břicho,muj povel je poklona prosíííííííím,jinak sudy,zajíčka ,ted se učíme kulhat a chodit po zadních

13.4.2011 14:09
petule88

XXX.XXX.73.106

Existuje super knížka 101 psích triků (nebo tak nějak se to jmenuje???). Doma ji nemám, jen jsem do ní jednou nakoukla a něco si zapamatovala. Ale spíš si teda vymýšlím, něco někde vidím, pak zapřemýšlím jak na to, a zkouším. Něco na pamlsek, něco na klikr.

super, mrknu po ní :) a na co trénujete? já totiž jakmile mám ,,ubohou" návnadu tak na mě prdí a neudělá ani tuk :D

13.4.2011 14:10
petule88

XXX.XXX.73.106

majasbom napsal(a):
poklonu jsem učila .pamlsek k zemi a ruku pod břicho,muj povel je poklona prosíííííííím,jinak sudy,zajíčka ,ted se učíme kulhat a chodit po zadních

no tak kulhání je taky super, jak se to proboha učí? jsem total laik v těhle věcech? :D

13.4.2011 14:13
debri

XXX.XXX.16.138

petule88 napsal(a):
Zdravím,

podělte se o psí triky co umí vaši miláčci smajlík já jsem se dostala zatím jen k pac, otočka a chození mezi nohami..chci naučit styd se, ale pokaždé když to řeknu Brita mi podá packu abych ji tam tu nohu přes čumák dala a to nechci, a nevím jak na to :)

teda dog dancing učí fenuli BO dcera má 11 měsíců/ fena:-)/ a umí okolo,toč, kros-otočky doprava a doleva,pac a druhou, panáčka,pokllonku, mrtvolku,sudy,plaz, couvání, slalom mezi nohama.U něčeho pravda vzhledem k věku divočí:-):-).smajlíksmajlík:-)

13.4.2011 14:24
petule88

XXX.XXX.73.106

tak už jsem si knížku stáhla z netu a vyoadá super :) ještě to tajně v práci vytisknout a bude :D:D děkuji za tip

13.4.2011 14:26
petule88

XXX.XXX.73.106

debri napsal(a):
teda dog dancing učí fenuli BO dcera má 11 měsíců/ fena:-)/ a umí okolo,toč, kros-otočky doprava a doleva,pac a druhou, panáčka,pokllonku, mrtvolku,sudy,plaz, couvání, slalom mezi nohama.U něčeho pravda vzhledem k věku divočí:-):-).smajlíksmajlík:-)

tak to jsem úžasní :-)) moji feňuli je 9 měsíců a i když není hyperaktiv, je to s ní těžký, protože furt čučí po ruce kde držím pamlsek a nevnímá co má dělat..případně, když vidí, že beru palmsek a řeknu sedni, tak si sedne, lehne , podá pac a čučí jakoby říkala tak jsem udělala všechno i když jsi to nechtěla tak to naval :-))

13.4.2011 14:41
petule88

XXX.XXX.73.106

no a pokud by někdo taky chtěl tu knížečku co jsem si stáhla na netu tak tady je odkaz :-)

http://www.uloz.to/2945297/101-psich-triku-pdf

13.4.2011 14:42
majasbom

XXX.XXX.181.121

no s malinou to zas takoví problém není,v roce jsem mela mastra 1,,když je taková šikovná tak to delejte závodne,potřebujem mladou krevsmajlík

13.4.2011 14:43
debri

XXX.XXX.16.138

petule88 napsal(a):
tak to jsem úžasní :-)) moji feňuli je 9 měsíců a i když není hyperaktiv, je to s ní těžký, protože furt čučí po ruce kde držím pamlsek a nevnímá co má dělat..případně, když vidí, že beru palmsek a řeknu sedni, tak si sedne, lehne , podá pac a čučí jakoby říkala tak jsem udělala všechno i když jsi to nechtěla tak to naval :-))

No tak ne že by po pamlscích nečučela,čučí i za blbý sedni,ale to dostane opravdu jen zřídka:-):-)

13.4.2011 15:08
czizecka

XXX.XXX.106.200

ahoj, my s tím taky trochu doma koketujem kromě klasického výcviku. Deny umí twist a otočk, pac a ahoj, sud (zatím na jednu stranu), slalom mezi nohama a teď se učí couvat ale na to je natvrdlá :DDD

13.4.2011 15:13
majasbom

XXX.XXX.181.121

ale jen dávejte pamlsky,to je správné,ja cvičím na maso.jinak juknete na stránky petry Malé http://www.malapetra.estranky.cz/ je to nejlepší trenérka co znám.,cvičí zasadne na pamlsky,kdy pes dostane odmenu vždy,jen se prodlužuje doba,ale stene musí dostat pamlsek,

13.4.2011 15:14
petule88

XXX.XXX.73.106

czizecka napsal(a):
ahoj, my s tím taky trochu doma koketujem kromě klasického výcviku. Deny umí twist a otočk, pac a ahoj, sud (zatím na jednu stranu), slalom mezi nohama a teď se učí couvat ale na to je natvrdlá :DDD

taky dobrý :) nám nejvíc jde slalom mezi nohama :) otočku taky zvládnem ale jen na jednu stranu..pac a sud jsem za živýho boha nenaučila, bojí se překulit na zádasmajlík přitom když spí, tak je na zádech v jednom kuse :-)) my právě ted na takhle kravinky nemáme moc čas, poslední měsíc trénujem postoj na výstavu a to mi dá psychicky dost zabrat:-)) a tak už potom nemám sílu na něco dalšího :-)) ale couvání zní taky super :) na to my ale zatím nemáme :-) hihi

13.4.2011 15:15
debri

XXX.XXX.16.138

czizecka napsal(a):

Jo a taky jsme trochu asistenční podává mi misky apod, teda pokud ji nechtne blbá a nezačne se chtít honit,no a poku chce vyloženě potornost šlohne něco co jí nepetří řasenku,tužky, ev naposledy rozkousala na posteli černý uhlí -lék smajlíksmajlík

13.4.2011 15:16
petule88

XXX.XXX.73.106

majasbom napsal(a):
ale jen dávejte pamlsky,to je správné,ja cvičím na maso.jinak juknete na stránky petry Malé http://www.malapetra.estranky.cz/ je to nejlepší trenérka co znám.,cvičí zasadne na pamlsky,kdy pes dostane odmenu vždy,jen se prodlužuje doba,ale stene musí dostat pamlsek,

super juknu tak :-) a na maso...syrové, sušené, vařené? :-)) mě nejvíc zabírá na párek :-) ale zas je to dost slaný tak se bojím ji to dávat pořád, ale jako jakmile vytáhnu třeba piškot, tak se otočí a jde pryč zmetek jeden smajlík

13.4.2011 15:21
petule88

XXX.XXX.73.106

debri napsal(a):
Jo a taky jsme trochu asistenční podává mi misky apod, teda pokud ji nechtne blbá a nezačne se chtít honit,no a poku chce vyloženě potornost šlohne něco co jí nepetří řasenku,tužky, ev naposledy rozkousala na posteli černý uhlí -lék smajlíksmajlík

joo tak to muselo být černo všude smajlík a zácpa je na světe :-)) to jste šikulky a kolik je Deny? moje Britta je trochu flegmouš na tyhle věci, jako když trénuju postoj na výstavu..no postoj, stojí ,čučí, ocas dole (nemá ho napružený a zdvihnutý)a stojí jak tatar a můžu ji lákat čím chci, je jí to jedno, ví že když vydrží stejně to dostane, tak nač se tolik snažit... no flegmouš :-))

13.4.2011 15:23
debri

XXX.XXX.16.138

petule88 napsal(a):
taky dobrý :) nám nejvíc jde slalom mezi nohama :) otočku taky zvládnem ale jen na jednu stranu..pac a sud jsem za živýho boha nenaučila, bojí se překulit na zádasmajlík přitom když spí, tak je na zádech v jednom kuse :-)) my právě ted na takhle kravinky nemáme moc čas, poslední měsíc trénujem postoj na výstavu a to mi dá psychicky dost zabrat:-)) a tak už potom nemám sílu na něco dalšího :-)) ale couvání zní taky super :) na to my ale zatím nemáme :-) hihi

Co je vlastně za plemeno,my ji učíme stát už od mimina,ale první výstava nás čeká až v červnu:-):-)

13.4.2011 15:27
petule88

XXX.XXX.73.106

debri napsal(a):
Co je vlastně za plemeno,my ji učíme stát už od mimina,ale první výstava nás čeká až v červnu:-):-)

je to dobrmaní slečna :-) a výstava nás čeká v květnu..klubovka dobrmanů.. no a postoj a tak ji učíme, tak dva měsíce, ale je to peklo, třeba při běhu se ji nelíbí že má lehce běhat a mít zvednutou hlavu tak se občas trochu dusí :-) ale jak jsem psala v jiném tématu, je dost malá na to že je to dobrman, takže žádné velké úspěchy nečekám, spíš to jen zkusím a pokud to bude fakt taková tragédie tak výstavy vzdávám...smajlík

ale učíme se agility tak snad aspoň tam to bude fajn, to ji moc baví :-) a co máš ty?

13.4.2011 15:34
debri

XXX.XXX.16.138

petule88 napsal(a):
je to dobrmaní slečna :-) a výstava nás čeká v květnu..klubovka dobrmanů.. no a postoj a tak ji učíme, tak dva měsíce, ale je to peklo, třeba při běhu se ji nelíbí že má lehce běhat a mít zvednutou hlavu tak se občas trochu dusí :-) ale jak jsem psala v jiném tématu, je dost malá na to že je to dobrman, takže žádné velké úspěchy nečekám, spíš to jen zkusím a pokud to bude fakt taková tragédie tak výstavy vzdávám...smajlík

ale učíme se agility tak snad aspoň tam to bude fajn, to ji moc baví :-) a co máš ty?

A na čem vystavujete? Moje mladá dělá už 5 let junior handling je schopná poradit i je fakt že je lepší psa vidět.Aprotože jsou holky od JH většinou ochotný určitě by vám na někoho doporučila kontakt:-):-)

13.4.2011 15:40
petule88

XXX.XXX.73.106

debri napsal(a):
A na čem vystavujete? Moje mladá dělá už 5 let junior handling je schopná poradit i je fakt že je lepší psa vidět.Aprotože jsou holky od JH většinou ochotný určitě by vám na někoho doporučila kontakt:-):-)

na čem vystavuju? noo mám výstavní vodítko....jestli teda otázku dobře chápu :-)) snažím se ji vzpružit na hračky i pamlsky ale moc to nejde...jo když ji někdo druhý láká tak to jde, ale sama to prostě do dokonalosti nikdy nedotáhnu :-( no už jsme měli několik výstavních školiček od chovatelky a taky ,,tetičky" mojí britty ta je v tom moc dobrá a ta z ní ten postoj vytáhne...díky, uvidíme jak nám to půjde, máme ještě měsíc..ale kontakt klidně přijmu a pokud to bude taková tragédka i využiju děkuju moc

13.4.2011 15:45
pudlland

XXX.XXX.226.113

S klikrem jde psa naučit cokoliv.Přikládám odkaz na své stránky,kde se můžete na pár triků podívat a případně něco přečíst o nácviku.:-)
http://www.pudlici.unas.cz/videa%20triky.html

13.4.2011 15:49
majasbom

XXX.XXX.181.121

petule88 napsal(a):
super juknu tak :-) a na maso...syrové, sušené, vařené? :-)) mě nejvíc zabírá na párek :-) ale zas je to dost slaný tak se bojím ji to dávat pořád, ale jako jakmile vytáhnu třeba piškot, tak se otočí a jde pryč zmetek jeden smajlík

taj si představ ,ty by jsi delala za piškot? já tedy nee,cvičím na varené žaludky ,maso vařené a zrychluji balonkem,petlahví atd.nikam nepospíchej,já to malinko přetahla a čubu utavila.dáb to práci vrátit jí zas do formy .takže pomaličku ,chválit,a párek nee

13.4.2011 16:11
bbb

XXX.XXX.184.84

Ahojky,také se přidáme.
Mám skoro dvouletého borderáka, kromě pasení, lítání u kola a klasického tréninku taktéž koketujeme s tancováním a nejrůznějšími kousky.
Umíme rozlišovat pas,ťap, válet sudy, slalom vpřed i vzad, otočky,obíhání okolo,osmičky, popros, panáčka,mrtvý pejsek,schovej se,couvání,přeskoky přes člověka a cokoli co potkáme...No prostě zkoušíme co nás napadne,kolikrát si nějaký ten trik vymyslí pesan i sám:-)
Naposledy to bylo, když jsem ho učila stydět se. Tak dlouho tou packou máchal ve vzduchu,jen ne a ne si přikrýt oko.Jak jsem od něj seděla kousíček, tak mě párkrát vzal packou po tváři...No a už z našeho stále nezdařeného styď se bylo "Malá":-)Jen ještě občas "pohladí" trochu neopatrně a sem tam malý škrábanec je...ale za tu srandu to stojí:-)

13.4.2011 16:28
majasbom

XXX.XXX.181.121

holky v kvetnu budou závody,kde se otvíra fun ,kde si mužete vyzkouset atmosferu závodu více na www.dogdancingclubcr.cz
,mužete používat i pamlsky i hračky

13.4.2011 18:46
kesoa

XXX.XXX.152.13

Triky s vlkem:)
Sice už je to dávno, ale umíme tančit pořád a i něco víc :)

http://www.stream.cz/video/325076-aremi-je-sikulka

Neregistrovaný uživatel

13.4.2011 18:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98

petule88 napsal(a):

Já teda dávám když je nouze sušené maso a frolíky, jinak vařená srdíčka, kousky sýra, syrové kuřecí, a hlavně teda ryby - přítel rád rybaří, takže tahá domů ryby speciálně pro pejska :-), ty pak rozkouskuju na malý čtverečky a mrazím syrové do pytlíčků po nějakých rozumných dávkách (na jedno cvičení). Pejska pak dělá salta jenom se objevím ve dveřích.

14.4.2011 11:34
petule88

XXX.XXX.73.106

bbb napsal(a):
Ahojky,také se přidáme.
Mám skoro dvouletého borderáka, kromě pasení, lítání u kola a klasického tréninku taktéž koketujeme s tancováním a nejrůznějšími kousky.
Umíme rozlišovat pas,ťap, válet sudy, slalom vpřed i vzad, otočky,obíhání okolo,osmičky, popros, panáčka,mrtvý pejsek,schovej se,couvání,přeskoky přes člověka a cokoli co potkáme...No prostě zkoušíme co nás napadne,kolikrát si nějaký ten trik vymyslí pesan i sám:-)
Naposledy to bylo, když jsem ho učila stydět se. Tak dlouho tou packou máchal ve vzduchu,jen ne a ne si přikrýt oko.Jak jsem od něj seděla kousíček, tak mě párkrát vzal packou po tváři...No a už z našeho stále nezdařeného styď se bylo "Malá":-)Jen ještě občas "pohladí" trochu neopatrně a sem tam malý škrábanec je...ale za tu srandu to stojí:-)

ahojky,

jste šikulky:) to už jste teda fakt fakt vyšší levelsmajlík my ted zkoušíme poprosit ale zatím to moc nechápe a přitom to není nic složitého :-)) to jo za to, to stojí :) třeba při výcviku když chci aby šla za mojí rukou tak mám za chvíli ruku někdy i od krve jak mi do ní furt ňufe a snaží se vydolovat pamlsek smajlík

14.4.2011 11:38
petule88

XXX.XXX.73.106

Já teda dávám když je nouze sušené maso a frolíky, jinak vařená srdíčka, kousky sýra, syrové kuřecí, a hlavně teda ryby - přítel rád rybaří, takže tahá domů ryby speciálně pro pejska :-), ty pak rozkouskuju na malý čtverečky a mrazím syrové do pytlíčků po nějakých rozumných dávkách (na jedno cvičení). Pejska pak dělá salta jenom se objevím ve dveřích.

no frolíky nám taky nezabírají, nejvíc kousek sýra a sušené maso :-) piškot jsem zkoušela doma jen tak pro zkoušku a fakt se otočila a šla pryč když zjistila co mám v ruce :-)) tak to je krásný, ryby přímo pro pejska, to je luxus :-)) zkusím ty vařená srdíčka :-)

14.4.2011 12:50
adriana

XXX.XXX.226.113

pudlland napsal(a):
S klikrem jde psa naučit cokoliv.Přikládám odkaz na své stránky,kde se můžete na pár triků podívat a případně něco přečíst o nácviku.:-)
http://www.pudlici.unas.cz/videa%20triky.html

Na těch stránkách jsou některý triky pěkně popsaný jak učit.Aspoň si člověk nemusí hned kupovat knížku.:-))

14.4.2011 12:56
veradisia

XXX.XXX.119.11

Stydět se naučila čubísová poměrně rychle i když ze začátku s gumičkou na čumáku nechápala co to chci pak sem jí polochtala na čumáku ona tam dala packu dostala obrovskou pochvalu a od té doby to dělá na povel :-) akorát jak se to všem líbí a vždycky jí za to něco daj tak ke každému chodí a stydí se aby dostala kus žvance smajlík

14.4.2011 13:12
petule88

XXX.XXX.73.106

veradisia napsal(a):
Stydět se naučila čubísová poměrně rychle i když ze začátku s gumičkou na čumáku nechápala co to chci pak sem jí polochtala na čumáku ona tam dala packu dostala obrovskou pochvalu a od té doby to dělá na povel :-) akorát jak se to všem líbí a vždycky jí za to něco daj tak ke každému chodí a stydí se aby dostala kus žvance smajlík

no to je sladký!!!! přesmě to bych ji chtěla naučit, úúúžasný a ještě ten stydící se ksichtík no super smajlík mrtvolka je taky výborná, ale to tu moji holčinu jen tak nenaučim, bojí se totiž překulit na záda, i když je to divný protože v noci nespí jinak než na zádech :D

14.4.2011 13:29
veradisia

XXX.XXX.119.11

petule88 napsal(a):
no to je sladký!!!! přesmě to bych ji chtěla naučit, úúúžasný a ještě ten stydící se ksichtík no super smajlík mrtvolka je taky výborná, ale to tu moji holčinu jen tak nenaučim, bojí se totiž překulit na záda, i když je to divný protože v noci nespí jinak než na zádech :D

Jo to ona se umi tvařit potvora :-) u mrtvolky se naucila taky hazet pekny ksichtiky a jeste jak to hraje no proste rozena herecka nekdy to musim natocit. Jinak kdyz ji davam pamlsky (susene maso) tak se moc nesnazi,ale za škvarky je schopná udělat cokoliv :-)

14.4.2011 13:39
veradisia

XXX.XXX.119.11

Jo jinak s tou mrtvolkou...taky jsem ji nemohla prinutit lehnout si na zada,takze jsem si vzdycky pockala az si takhle lehne sama dala ji pamlsek a zas sla pryc po par dnech si na zada lehala vic a vic az to doslo tak,ze sem si vzala pamlsek a ona si sama predmnou lehla na zada a pak to slo raz na raz pridala sem povel slovni pochvalu a bylo to i kdyz obcas jeste natahuje ty predni packy :-)

14.4.2011 13:52
petule88

XXX.XXX.73.106

veradisia napsal(a):
Jo jinak s tou mrtvolkou...taky jsem ji nemohla prinutit lehnout si na zada,takze jsem si vzdycky pockala az si takhle lehne sama dala ji pamlsek a zas sla pryc po par dnech si na zada lehala vic a vic az to doslo tak,ze sem si vzala pamlsek a ona si sama predmnou lehla na zada a pak to slo raz na raz pridala sem povel slovni pochvalu a bylo to i kdyz obcas jeste natahuje ty predni packy :-)

tak já to taky tak zkusím, pokaždé chce drbat bříško a to se na záda převalí sama, tak ji u toho řeknu povel a dám pamlsek :) nechci ji násilím obracet proto jsem to přestala dělat když jsem viděla že se trochu bojí a neví co si o tom má myslet :)

14.4.2011 14:00
veradisia

XXX.XXX.119.11

petule88 napsal(a):
tak já to taky tak zkusím, pokaždé chce drbat bříško a to se na záda převalí sama, tak ji u toho řeknu povel a dám pamlsek :) nechci ji násilím obracet proto jsem to přestala dělat když jsem viděla že se trochu bojí a neví co si o tom má myslet :)

Ja to prave taky radeji vzdala i kdyz jsem ji teda navadela pamlskem,bylo na ni videt,ze je ji to neprijemne,takhle to vlastne zacala nabizet sama. No pro bastu udelaj cokoliv smajlík

14.4.2011 14:03
debri

XXX.XXX.16.138

petule88 napsal(a):

My teda děláme mrtvolku na boku

14.4.2011 14:09
petule88

XXX.XXX.73.106

debri napsal(a):

to je taky hodně častý, nebo zkusit povel ,,ukaž bříško" a to když je na zádech a pak ,,mrtvolka" když je na boku smajlík

14.4.2011 14:13
veradisia

XXX.XXX.119.11

debri napsal(a):

My mame na bok hajííí. Učila jsem jí to kdyby náhodou potřebovala na rentgen a celkem se nám to vyplatilo v úterý večer na pohotovosti když jí museli dělat rentgen nebyla z toho tak vyplašená :-)

14.4.2011 14:14
petule88

XXX.XXX.73.106

veradisia napsal(a):
My mame na bok hajííí. Učila jsem jí to kdyby náhodou potřebovala na rentgen a celkem se nám to vyplatilo v úterý večer na pohotovosti když jí museli dělat rentgen nebyla z toho tak vyplašená :-)

no tak povel hajíí je ovšem taky luxusní :-)

14.4.2011 19:19
majasbom

XXX.XXX.181.121

my máme taky na boku hají a na zádech mame bicho

14.4.2011 20:06
bbb

XXX.XXX.36.104

petule88 napsal(a):
ahojky,

jste šikulky:) to už jste teda fakt fakt vyšší levelsmajlík my ted zkoušíme poprosit ale zatím to moc nechápe a přitom to není nic složitého :-)) to jo za to, to stojí :) třeba při výcviku když chci aby šla za mojí rukou tak mám za chvíli ruku někdy i od krve jak mi do ní furt ňufe a snaží se vydolovat pamlsek smajlík

No vyšší level bych tomu ještě neříkala:-)
S Merlíkem to jde opravdu docela rychle, stačí mu chvilka a většinu triků pochopí po pár pokusech...Nemůže to ael bavit jen psa,musí to bavit i páníčka a to u nás tak rozhodně je. Když nás to chytne,zvládneme blbnout klidně i dvě hodinky bez pauzy, pořád vymýšlíme něco nového, prokládáme to opáčkem starých kousků, chvíli aportujem,přetahujeme se, když jsme na zahradě, skáčeme přes překážky, probíhá tunelem...

Mrtvého pejska jsme učili až poté,co ovládal sudy. Jen jsem ho vždy přibrzdila,aby se úplně neotočil a po pár pokusech pochopil:-)

Jen to styď se nám prostě nejde,ale vůbec nejde...

14.4.2011 20:15
rachel

XXX.XXX.60.145

veradisia napsal(a):

Je k sežrání. Také to chci svého psa naučit... Ale zatím bez úspěchu:-|

15.4.2011 08:34
pudlland

XXX.XXX.156.34

Jste všichni moc šikovní. Roztomilí pesani.:-)

15.4.2011 08:53
majasbom

XXX.XXX.181.121

s tou lepící páskou jsme to omeli za 2 minuty.jinak pokud podáva packy tak je hezky drž tyčku,u nás tedy podrž,až budu mít chvilku hodím sem fotky ps nezapomente ,že pejsek by mel delat na slovní povel tak mu rukou nepomáhejte

15.4.2011 10:11
petule88

XXX.XXX.107.31

rachel napsal(a):
Je k sežrání. Také to chci svého psa naučit... Ale zatím bez úspěchu:-|

taky jsme zatím bez uspěchu, tenhle trik asi nedáme..ale nevzdávám to :-))

15.4.2011 19:12
bbb

XXX.XXX.184.84

majasbom napsal(a):
:-))

No to je bomba!:-)My to zatím takhle na dálku ještě neumíme...

16.4.2011 09:47
veradisia

XXX.XXX.119.11

majasbom napsal(a):

smajlík Šikulky

16.4.2011 15:46
petule88

XXX.XXX.107.31

majasbom napsal(a):

no to je super!! to my to neumíme vůbec, natož nadálku :D fakt jsme šikulky..:-)

16.4.2011 16:07
majasbom

XXX.XXX.181.121

to chce čas taky na to příjdete ,mame jeste 6 letou bišonku a tam považuji za uspěch ,co s ní udělala dcera.cvičí necelé dva roky a jezdí po závodech v kategoriji fan,má težkou luxaci takže toho moc nevydrží,ale baví je to

16.4.2011 20:44
petule88

XXX.XXX.107.31

majasbom napsal(a):
to chce čas taky na to příjdete ,mame jeste 6 letou bišonku a tam považuji za uspěch ,co s ní udělala dcera.cvičí necelé dva roky a jezdí po závodech v kategoriji fan,má težkou luxaci takže toho moc nevydrží,ale baví je to

to je krásný:-) není nad to, když to toho pejska baví:-) jejich radostný očíčka jsou to nejlepší co znám :-)

Hanča_lavinka

19.6.2012 19:22
Hanča_lavinka

XXX.XXX.153.170

Ahoj, s mojí fenkou Loveleykou umíme pac, zajíčka (v sedě, obě přední tlapky na mé ruce), trpaslíka (v sedě, obě tlapky ve vzduchu nad hlavou), ťap (1 přední se opírá o mou ruku, druhá je ve vzduchu), ťup (v leže, obě přední tlapky na mé noze), tleskej (podávání packy velice rychle několikrát za sebou), kříž(v leže překříží přední tlapky), poklonu, převal, mrtvolka, válej(stojí předníma tlapkama na špalku a kutálí s ním), na předmětu - tlapky na - celá na-otočka s předníma na předmětu-přelést přes ... . Dále moje malá šikulka:-) umí plazit, dotkout se stromu nebo okolo něj oběhnout, jít do branky a chytat v ní míček, otočky,...

23.6.2012 22:37
ellesime

XXX.XXX.213.0

Ahoj, já se k Vám přifařim, donedávna mě moc nebavily tyhle triky, ale co jsem si pořídila knihu klikertrenink pro vašeho psa, tak nemůžeme přestat klikat :-))
CCa za týden jsme se naučily dělat mrtvoklu, válet sudy, teď děláme couvání a cikcak. S druhou dělám to samé, ale ta si ještě sama vymyslela plazení se pozadu.
Co bych chtěla ale naučit je podávání zadních pacek a nevím jak na to, aby je vnímala, jelikož když jsem učila zony přes shaping, tak tam nechávala ty zadní nohy v poho, takže předpokládám, že ví že je má, ale na to zvedání zatím nějak nevím jak přijít :-))) Kdyby tu byla dobrá dušička, co by nám poradila, tak bych byla mooooc ráda :)

24.6.2012 09:05
hanča_lavinka

XXX.XXX.169.232

Dobrý den,
dobře je to popsáno v knize DOG DANCING aneb Jak tančit se psem od Kateřiny Lerlové. Moje Erinka je citlivá dušička a klikr nemusí, tak ji mám na slovo, ale je to to samé a jí jsem to naučila takto: Mírně jsem ji na nožku poklepala a ona ji sama zdvihla a s přidáním povelu už to šlo samo, jen postupně zdvihám ruku a časem to snad bude dělat i sama. (je zviklá zdvihat nožky při utírání když jde domů)
Pomocí klikru a tvarování - toto nemáme zatím vyzkoušené, je to z té knihy, pokud budete mít zájem pošleme Vám to ofocené na e-mail. Dělá se to takto. Pejska naučíte stoupat zadními tlapkami na knize, pak jen jedna tlapka, postupně zvyšovat počet knížek, když pejsek nohu zvedá vysoko necháme jen jednu knížku a připojíme povel. To jen ve zkratce v knize je to i s fotkama na 4 stránky. (odepisuje mama přihlášené Hanky, cvičíme obě, každá se svým psem, kteří jsou povahově dost rozdílní a každý potřebuje něco jiného).
Hana.

karolína.K

30.12.2012 14:03
karolína.K

XXX.XXX.170.5

Kniha 101 triků... Je skvělá. Od nejchytřejšího psa na světě a jeho paničky.smajlík

4.11.2013 16:50
karol1501

XXX.XXX.237.140

Poklona se učí tak že si před sebe posadíte (postavíte) pejska a dáváme mu piškot mezi nohy spíš do zadu a pejsek se zaním automaticky hlavou natáhne smajlík přitom říkáme poklona a pejka v momentu jak je v pˇoze pochválíme a dáme pamlsek smajlík

8.11.2013 18:46
kykyna

XXX.XXX.148.183

karol1501 napsal(a):
Poklona se učí tak že si před sebe posadíte (postavíte) pejska a dáváme mu piškot mezi nohy spíš do zadu a pejsek se zaním automaticky hlavou natáhne smajlík přitom říkáme poklona a pejka v momentu jak je v pˇoze pochválíme a dáme pamlsek smajlík

A chápe to pejsek i když stojíte čelem k němu? Já tohle naučila koně, ale nedat mu ten pamlsek mezi nohy, tak to neudělá...myslím, kdybych stála proti němu a jen dala povel.

Jinak moc přínosná diskuze - motivující ¨smajlík

3.1.2014 01:03
ukulemba

XXX.XXX.80.251

kykyna napsal(a):
A chápe to pejsek i když stojíte čelem k němu? Já tohle naučila koně, ale nedat mu ten pamlsek mezi nohy, tak to neudělá...myslím, kdybych stála proti němu a jen dala povel.

Jinak moc přínosná diskuze - motivující ¨smajlík

Muj kun tedy poklonu umi na pamlsek, jeste nikdy,nevim proc jsem bez pamlsku nezkusila, ale obcas ji udela sam, kdyz mu vybiram z kopyt..a to mu treba pred tim ani nic nedam, ze by si umanul, ze jeste neco mam.. proste mu to obcas sepne :-D On je vubec takovej prdolka srandovni smajlík

Ale moc se mi libi stydeni u pejsku, ovsem zkusila jsem s gumickou na nose a s mym pesem to nic nedela..trpelive cumi a ceka, az mu ji sundam..lepit na oko se mi mu nic nechce, tak to zkousime ze mu packou pri povelu sudlim cumak ja, chape rychle, uz sam packu zveda.. ale vypada to spis jako kdyz prosi.. no, treba se to nauci, nebo bude umet aspon skemrat smajlík I kdyz, to uz umi :D Sice jen kukadlama, ale zato poradne smajlík

22.3.2015 10:55
idinka

XXX.XXX.240.77

Ahoj, tady idinka..
Včera jsem naučila mou fenku dělat sudy, ale dalo to zabrat:-P
Dnes se jí hodlám naučit legrační kousky:)
Ale nevím jak to dopadne:-D

21.8.2015 14:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak něco málo s trošku větším psem .

21.8.2015 15:28
beastije

XXX.XXX.205.71

Zdravim, jak ucite povel vem? Kdyz neco vezme do pusy aj a reknu Vem, tak ano. Ale kdyz mam v ruce pamlsek a rikam vem, kouka na me a na pamlsek. Kdyz se priblizim a nabizim vec do pusy, hrabe mi na pamlsek.

Me bohuzel lepe nez Vem funguje hledej, i kdyz stoji 3 kroky od toho, na Vem na me kouka, na hledej mi to prinese...

Dekuji.

21.8.2015 18:31
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

beastije napsal(a):
Zdravim, jak ucite povel vem? Kdyz neco vezme do pusy aj a reknu Vem, tak ano. Ale kdyz mam v ruce pamlsek a rikam vem, kouka na me a na pamlsek. Kdyz se priblizim a nabizim vec do pusy, hrabe mi na pamlsek.

Me bohuzel lepe nez Vem funguje hledej, i kdyz stoji 3 kroky od toho, na Vem na me kouka, na hledej mi to prinese...

Dekuji.

Uspech tkvi v tom ze pamlsek nesmi videt.

6.9.2015 16:11
sasanka803

XXX.XXX.64.190

Ahoj všichni, můj pejsek Beník umí Sedni, lehni, sudy, otočka, poklona, pusu, pac, popros, styď se, přines, hledej, zustaň, nesmíš, zajíček slalom, placka, mrtvý. Vše jsem ho naučila sama :D a je to čivava amá rok a jeden měsíc :D

2.5.2016 12:57
beastije

XXX.XXX.205.71

Nemá někdo tip na to, jak efektivně naučit salto nebo třeba couvat? My Couvej máme zpaskvilené Ven, kdy ukazuji, kam chci aby šla a když na mě kouká a mám míč, tak couvá. Jindy funguje Ven tak, že se sebere a jde tam kam ukazuji, ale ne čelem ke mě

Chtěla bych se přes Couvat dopracovat třeba ke Stojce o zeď. A salto by byla sranda, stejně na nás ten pes skáče, když nám něco nosí a Hop do náruče taky umí.

Děkuji.

2.5.2016 13:54
RomčaJelča

XXX.XXX.206.103

majasbom napsal(a):

A je to nutné?

2.5.2016 14:18
anonymx

XXX.XXX.225.159

beastije napsal(a):
Nemá někdo tip na to, jak efektivně naučit salto nebo třeba couvat? My Couvej máme zpaskvilené Ven, kdy ukazuji, kam chci aby šla a když na mě kouká a mám míč, tak couvá. Jindy funguje Ven tak, že se sebere a jde tam kam ukazuji, ale ne čelem ke mě

Chtěla bych se přes Couvat dopracovat třeba ke Stojce o zeď. A salto by byla sranda, stejně na nás ten pes skáče, když nám něco nosí a Hop do náruče taky umí.

Děkuji.

Znate zakladni metodiky vycviku? Asi ne, protoze nechapu souvislost uvedenych povelu.

2.5.2016 14:57
beastije

XXX.XXX.205.71

Couvat a stojka me napadly v souvislosti s nasledujicim videem - https://www.youtube.com/watch?v=55isETnQqJs

A salto a skok do naruce jsou taky navazujici, je pry lepsi ucit skok do naruce nejdriv, nez ostatni skokove povely ( to psali ve 101 psich triku).

2.5.2016 16:27
anonymx

XXX.XXX.225.159

Mela jsem na mysli souvislost mezi "ven" a "couvej".

2.5.2016 16:28
beastije

XXX.XXX.205.71

Tak jednoduse, Ven je "jdi pryc odsud, kde stojis, tim smerem, kterym ukazuji"

A kdyz mam neco zajimaveho jako treba mic, tak u toho odchazeni couva.

2.5.2016 19:07
anonymx

XXX.XXX.225.159

A kde je tedy problem?

2.5.2016 22:22
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Beastije : Tady máš jak naučit psa couvat https://www.youtube.com/watch?v=33aJktBxYTA.

3.5.2016 07:59
beastije

XXX.XXX.205.71

anonymx napsal(a):
A kde je tedy problem?

Mozna v komunikaci, ptala jsem se na radu, jak naucit salto a stojku.

3.5.2016 08:12
anonymx

XXX.XXX.27.66

Ptala jste se jak naučit salto a couvat a že couvání máte zpaskvilené povelem ven. To je zásadní nepochopení metodiky z vaší strany. Nemůžete mít "zpaskvilené" dva tak moc odlišné cviky. Ven - znamená vyběhnout někam, couvat je přesný pohyb. Ven se učí tak, že někam umístíte motivační prvek a cílem je aby tam pes doběhl, zatímco couvat musí u vás (buď u nohy nebo před vámi) s tím, že vás sleduje. Takže je naprostý nesmysl chtít po něm "ven", pokud máte v ruce míč.

3.5.2016 08:41
beastije

XXX.XXX.205.71

Takze vy mluvite o nejakych oficialnich povelech tedy.

Ja to tak uplne neberu, ven pouzivam proto, ze mame maly byt a pes ma tendenci prekazet, takze "odejdi smerem, kterym ukazuji" je suprove.

A to "nase" couvani pouzivam proto, ze kdyz ji kopu mic a stoji moc blizko, tak to hned chyti, takze potrebuji, aby trosku uhnula :).

3.5.2016 08:48
jiras

XXX.XXX.158.150

Ahoj, vermikompostování doporučuji všem. Vermikompostér mám v paneláku na balkoně i na chalupě na zahradě a vše funguje moc pěkně. Násadu žížal jsem pořídil na www.ZIZALOV.cz, zakoupil jsem násadu kalifornských a hnojních žížal a chovám je společně. Žížaly se krásně množí a využívám je se synem i na rybaření...hezký den. Franta.

3.5.2016 09:53
anonymx

XXX.XXX.27.66

beastije napsal(a):
Takze vy mluvite o nejakych oficialnich povelech tedy.

Ja to tak uplne neberu, ven pouzivam proto, ze mame maly byt a pes ma tendenci prekazet, takze "odejdi smerem, kterym ukazuji" je suprove.

A to "nase" couvani pouzivam proto, ze kdyz ji kopu mic a stoji moc blizko, tak to hned chyti, takze potrebuji, aby trosku uhnula :).

Božebože... chcete psa něco naučit, tedy správně reagovat na povel. Jedno k čemu ho potřebujete, princip je pořád to samé. Nevím proč tedy chcete naučit couvat a další následné cviky. Nejde o žádné oficiální povely, můžete si vybrat jaký chcete, třeba uhni nebo jdi do.., ale na povel nemůže pes reagovat pokaždé jinak. V tom případě psa nic neučíte a děláte mu jen a jen v hlavě zmatek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2016 10:04

Dyť se pes pěkně naučil drží míček - odstup, ukáže tam bez míčku - jde tam. to vidím jako dvě rozdílné situace. jako u nás vezmu vodítko - sedne si. vezmu misku - jde na místo. nepřijde mi, že je můj pes zmatený. ví co v té situaci dělat. co říkám je jedno. pes není blbý ani slepý.

3.5.2016 10:06
shavoid

XXX.XXX.251.181

Couvání se efektivně učí, kdy pes "nacouvává" na nějaký target. Já nejdříve naučila psa stoupat zadníma nohama na target (knížka, kobereček) a potom jsem ji navedla (ruku dát jakoby k hrudníku ať pes skloní hlavu), jelikož u mojí feny mi to nakonec přišlo efektivnější než samotný shaping - pokaždé když se dotkla koberečku, dostala odměnu. Nejdříve jsme cvičili jen na minimální vzdálenost (pár centimetrů), tu jsme poté prodlužovali.
U toho salta (asi je tím myšlen odraz od těla) bych snížila kritéria na minimum a podporovala bych správnou techniku otočky - já nejdříve seděla na židli a pes se mi jen otáčel na kolenou, potom jsem se opřela o zeď, atd.

3.5.2016 10:08
beastije

XXX.XXX.205.71

Taky tomu moc nerozumim. Vzdyt je to rozdilna situace a princip je stejny, seber se a jdi kam ukazuji, jedno jestli popredu nebo pozadu.

Vzdyt to same je hop, taky se neuci hop pres tuhle prekazku, hop pres tuhle lavicku, hop pres moji nohu...je to pokazde akt skoku, je jedno, jestli pres A, pres B nebo pres C, povel je stale stejny, akce je stale podobna.

Couvej jako povel, co jsem videla na tech ukazkovych videiich je tak, ze pes couva tesne pres majitelem, nikoliv na dalku.

Ale ono je to asi jedno. Zkusim se poohlednout po nejake knizce, povely psa ucime proto, aby se zamestnal hlavou, aby se vycerpaval, ne aby tesil diskutujici na ifaune.

3.5.2016 10:35
anonymx

XXX.XXX.27.66

beastije napsal(a):
Taky tomu moc nerozumim. Vzdyt je to rozdilna situace a princip je stejny, seber se a jdi kam ukazuji, jedno jestli popredu nebo pozadu.

Vzdyt to same je hop, taky se neuci hop pres tuhle prekazku, hop pres tuhle lavicku, hop pres moji nohu...je to pokazde akt skoku, je jedno, jestli pres A, pres B nebo pres C, povel je stale stejny, akce je stale podobna.

Couvej jako povel, co jsem videla na tech ukazkovych videiich je tak, ze pes couva tesne pres majitelem, nikoliv na dalku.

Ale ono je to asi jedno. Zkusim se poohlednout po nejake knizce, povely psa ucime proto, aby se zamestnal hlavou, aby se vycerpaval, ne aby tesil diskutujici na ifaune.

Ale tady pes reaguje naprosto rozdílně. Ven = někam vyběhnout jakýmkoliv způsobem. Couvat = přesné couvání.
Nemůže být stejný povel a podobná akce. VŽDY musí být povel a přesná akce.

3.5.2016 11:37

Čoklice se zapomene, táhne čuchat ke sloupu, řeknu kam jdeš nebo co děláš nebo kam ses to vydala nebo kde jsi. pokaždé otočí hlavu, koukne na mezeru mezi námi a zacouvá k noze. většinou se ještě usměje jako eee já nerada :D a já neřekla jediný povel.
no a tady se cvik rozlišil míčkem. takže jakýkoli netupý pes pochopí, že teď se to dělá jinak.
prostě všichni nepotřebují jeden povel a nechodí na cvičák.
nebo. znáte někdo povel na otevři skříňku, dones misku a polož ji na stůl ?
konečně lidé pořádně zaměstnávají psíkům hlavu a tady se jim to zkritizuje. jen tak dál.

3.5.2016 11:48
anonymx

XXX.XXX.27.66

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čoklice se zapomene, táhne čuchat ke sloupu, řeknu kam jdeš nebo co děláš nebo kam ses to vydala nebo kde jsi. pokaždé otočí hlavu, koukne na mezeru mezi námi a zacouvá k noze. většinou se ještě usměje jako eee já nerada :D a já neřekla jediný povel.
no a tady se cvik rozlišil míčkem. takže jakýkoli netupý pes pochopí, že teď se to dělá jinak.
prostě všichni nepotřebují jeden povel a nechodí na cvičák.
nebo. znáte někdo povel na otevři skříňku, dones misku a polož ji na stůl ?
konečně lidé pořádně zaměstnávají psíkům hlavu a tady se jim to zkritizuje. jen tak dál.

Ale Megií - zapomínáte na to, že pes reaguje ne na vyslovené slovo, ale na intonaci, "řeč" vašeho těla, mimiku atd., takže vaše fena reaguje na káravý (nebo výhružný) tón vašeho hlasu a je úplně jedno, jestli byste tím tónem řekla "to je úžasný sloup". K tomu nemusí chodit na cvičák, takhle reaguje každý pes, kterému se věnujete, tedy který má k vám vztah.
Asi si pořád nerozumíme, zadavatelka píše, že má problém se dvěma různými povely, ven a couvej. Samozřejmě, že má. Jestli chce aby pes na ven - vyběhl ven a na couvej - couval, nesmí mít při povelu ven v ruce míč. Naopak na couvej musí míčem psa navést na požadované a navádění míčem pomalu odstranit.
Poslední odstavec nechápu.

3.5.2016 12:04
ketlin

XXX.XXX.204.32

Moje Shiva /dalmatinka/ umí packy /střídá podle nastaveného kolene/, poklonu, toč, popros / nebo zajíček/, mrtvá, hlava / vleže položí hlavu mezi tlapky/, slalom mezi nohama, noha / oběhne jen jednu nohu/, couvat, chůzi mezi nohama / dopředu i dozadu/, jak jsi veliká? /vyskočí do vzduchu/ atd :).

3.5.2016 12:12

anonymx napsal(a):
Ale Megií - zapomínáte na to, že pes reaguje ne na vyslovené slovo, ale na intonaci, "řeč" vašeho těla, mimiku atd., takže vaše fena reaguje na káravý (nebo výhružný) tón vašeho hlasu a je úplně jedno, jestli byste tím tónem řekla "to je úžasný sloup". K tomu nemusí chodit na cvičák, takhle reaguje každý pes, kterému se věnujete, tedy který má k vám vztah.
Asi si pořád nerozumíme, zadavatelka píše, že má problém se dvěma různými povely, ven a couvej. Samozřejmě, že má. Jestli chce aby pes na ven - vyběhl ven a na couvej - couval, nesmí mít při povelu ven v ruce míč. Naopak na couvej musí míčem psa navést na požadované a navádění míčem pomalu odstranit.
Poslední odstavec nechápu.

Káravý tón ne. není třeba. slyší mě. řeknu to asi jako hele vidělas včera zprávy. nebo. to je pěkný triko kdes ho sehnala. bota má žlutou barvu. dnes jsem dostala jedničku.
asi se se svým psem bavím, nepoveluju.
já svýho pesa pošlu zacouvat tak, že mám klacek, který mu chci hodit a aby uhnul, ukážu dlaní proti němu. něco jako odstup satane :D no a prostě zacouvá, pže už ví, že jinak žádnej klacek nebude.
povel uhni je pro mého psa prostě uhni. nepoužívá se jen v jedné situaci. on ten pes někam poodejte, uhne a to mi stačí.
jde o zaměstnání psa doma, ne na závodech.

jinak teda na youtube je videí na učení couvání halda.

https://www.youtube.com/watch?v=33aJktBxYTA.

3.5.2016 12:16

Esi teda reaguje na intonaci, tak to slovo ven můžeme použít na cokoli. a to zadavatelka udělala :D a eště mu to psíkovi rozlišila míčem. ne dobrý už mlčím.

3.5.2016 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.210.214

Káravý tón ne. není třeba. slyší mě. řeknu to asi jako hele vidělas včera zprávy. nebo. to je pěkný triko kdes ho sehnala. bota má žlutou barvu. dnes jsem dostala jedničku.
já svýho pesa pošlu zacouvat tak, že mám klacek, který mu chci hodit a aby uhnul, ukážu dlaní proti němu. něco jako odstup satane :D no a prostě zacouvá, pže už ví, že jinak žádnej klacek nebude.
povel uhni je pro mého psa prostě uhni. nepoužívá se jen v jedné situaci. on ten pes někam poodejte, uhne a to mi stačí.
jde o zaměstnání psa doma, ne na závodech.

jinak teda na youtube je videí na učení couvání halda.

https://www.youtube.com/watch?v=33aJktBxYTA.

Tak to by u nás asi neprošlo. Na procházce se totiž se psem bavím právě tím tónem co vy říkáte třeba že jste viděla zprávy a podobně. Říkám mu co kde vidím, prostě přijedu z práce kde jsem zavřená, jdu se psem na procházku a povídám si s ním Asi musím vypadat jako blázen ale mám to tak. Občas semnou jde kamarádka, pak nevím jak by pes rozeznal kdy mluvím na něho a kdy na ní, takže pokud mu na procházce něco chci, oslovím ho jménem nebo mu dám prostě povel. Ale kdyby začal táhnout a já naprosto normálním hlasem řekla: "kam si se to vydal", tak to se psem neudělá naprosto nic, protože je to to samé jako bych říkala: "hele podívej támhle sedí vrabec.", nebo jako bych říkala kamarádce: "a co v práci, jak bylo".

3.5.2016 12:22
marcelaamax

XXX.XXX.210.214

Esi teda reaguje na intonaci, tak to slovo ven můžeme použít na cokoli. a to zadavatelka udělala :D a eště mu to psíkovi rozlišila míčem. ne dobrý už mlčím.

Jasně, že reaguje na intonaci.

Já například psovi říkám jdeme VEN když jdeme na procházku, a pak třeba když vběhne do místnosti kam nesmí, tak přísným tónem řeknu VEN a jasně že pes to rozezná. Prostě když zvesela řeknu ven, ví že se jde na procházku, celý se rozvrtí a běží ke dveřím. Když to řeknu káravě, ví že je někde kde nemá co dělat a klidí se pryč. Nerozumí tomu slovu, reaguje jen na intonaci.

3.5.2016 12:25
anonymx

XXX.XXX.27.66

Asi si vůbec nerozumíme, ale ona má problém, že na povel ven pes někdy vyběhne a někdy (když má míč) couvá a ona neví jak naučit couvání.
Ono to "bavení" se se psem, pokud po něm chcete jakoukoliv požadovanou činnost je de facto povelování. Takových povelů máme každý v běžném soužití docela dost.

3.5.2016 13:10
beastije

XXX.XXX.205.71

anonymx napsal(a):
Asi si vůbec nerozumíme, ale ona má problém, že na povel ven pes někdy vyběhne a někdy (když má míč) couvá a ona neví jak naučit couvání.
Ono to "bavení" se se psem, pokud po něm chcete jakoukoliv požadovanou činnost je de facto povelování. Takových povelů máme každý v běžném soužití docela dost.

To není úplně pravda, já neříkala, že je to problém, ale že Ven používám na dva způsoby. Jen že na naučení té stojky používájí couvej, a ten já neumím.

Ale zase pokud se ta stojka dá naučit bez toho, tak proč ne, třeba je i lepší cesta. Jak říkám,. učím povely jen proto, aby ten pes mohl něco předvést, když chce pamlsek, aby byl nějak zaměstnaný. Nebaví mě totiž točit pořád dokola ty základy a zase ne každý trik, i z těch 101 triků je praktický nebo proveditelný v bytě.

3.5.2016 17:23
shavoid

XXX.XXX.251.181

beastije napsal(a):
To není úplně pravda, já neříkala, že je to problém, ale že Ven používám na dva způsoby. Jen že na naučení té stojky používájí couvej, a ten já neumím.

Ale zase pokud se ta stojka dá naučit bez toho, tak proč ne, třeba je i lepší cesta. Jak říkám,. učím povely jen proto, aby ten pes mohl něco předvést, když chce pamlsek, aby byl nějak zaměstnaný. Nebaví mě totiž točit pořád dokola ty základy a zase ne každý trik, i z těch 101 triků je praktický nebo proveditelný v bytě.

Tady ještě posílám to couvání, jak to učím já - fakt bych to učila na target, už kvůli tomu, že pak budete učit stojku, tam bez targetu cesta nevede ¨
https://www.youtube.com/watch?v=zLVCkzaBDqM.

Přidejte reakci

Přidat smajlík