Jaký typ obojku a vodítka mám zvolit pro štěně Anglického kokršpaněla? (Plánuji akce)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2011 17:05
skritek1991

XXX.XXX.58.2

Ahoj,
v červnu si budu pořizovat štěně Anglického kokršpaněla.
Se psy základní zkušenosti mám, několik pejsků už jsme od malinka vychovali, vyrůstala jsem mezi nimi,
Nyní si chci pořídit fenku s PP, se kterou plánuji chodit na agility a na výstavy.
Na takových akcích jsme ještě nikdy s pejsky nesoutěžili a proto bych chtěla vědět, jaký obojek bych měla štěněti koupit do začátku, až začneme trénovat? A typ obojku pak koupit na výstavy? Rovněž by mě zajímalo, jaký typ vodítka bych měla pořídit. Je mi jasné, že jich budu muset mít několik. Ale jaké? Díky za odpověďsmajlík

14.4.2011 17:26
dorae

XXX.XXX.48.113

skritek1991 napsal(a):
Ahoj,
v červnu si budu pořizovat štěně Anglického kokršpaněla.
Se psy základní zkušenosti mám, několik pejsků už jsme od malinka vychovali, vyrůstala jsem mezi nimi,
Nyní si chci pořídit fenku s PP, se kterou plánuji chodit na agility a na výstavy.
Na takových akcích jsme ještě nikdy s pejsky nesoutěžili a proto bych chtěla vědět, jaký obojek bych měla štěněti koupit do začátku, až začneme trénovat? A typ obojku pak koupit na výstavy? Rovněž by mě zajímalo, jaký typ vodítka bych měla pořídit. Je mi jasné, že jich budu muset mít několik. Ale jaké? Díky za odpověďsmajlík

Ahoj,já jsem velice spokojená s vodítkem i obojkem od Rogz.Jde vyprat a je pořád jako nový a hlavně drží tvar.Navíc je pevný testováno mým 60kilovým psem:-)Mají spousty barev a velký výběr pro malé i velké pesany.

14.4.2011 17:39
nexxi

XXX.XXX.185.194

u vás bych hlavně dávala pozor na kov - nejen na klasické stahováky, ale aj na takové ty řetízkové objky zakončené koženým zapínáním. dorvalo by to psovi kožich.. mám krátkosrstou fenu a aj ta má olámané chlupy na krku, ale já to neřeším, než po ní prát pořád obojek:-D nemá pp takže výstavy nehrozí

15.4.2011 14:32
dines

XXX.XXX.43.243

Jak už psali ostatní - je poměrně problém u chlupatých psů s obojkama - většinou pod nimi srst puskatí, kovové zase můžou srst barvit a vytrhávat.
Já jsem maximálně spokojená s tímhle obojkem http://www.pet-eshop.cz/snake-60/ a to i na klasické každodenní nošení - ač se nezdá udrží s přehledem mého skoro třicetikilového hafana v tahu.
Je to vlastně i obojek výstavní, takže na výstavy by k němu stačilo dokoupit tenké vodítko v barvě psa - nebo pak přímo výstavní předváděcí vodítko (je to vlastně vodítko a obojek v jednom) - opět co nejtenčí (ale aby psovi neuřízlo hlavu když náhodou zabere) a v barvě srsti psa - dají se sehnat i kožené :-)
A na běžné nošení vodítko prakticky jakékoliv - chce to kouknout co vám bude vyhovovat délkou, designem a materiálem (né každé vodítko je příjemné do ruky)

17.4.2011 21:50
verug

XXX.XXX.84.25

Dobrý den, jinak pro štěňátko je vhodný postroj než mu zesílí a dovivinou se svaly na krku ... Jinak já mám dva vodítka (pokud nepočítám výstavní), jedno používám na agility, tréninky, cvičáky atd., které je krátké, kolem 1m. Na hory například mám vodítko delší. A zásadně volím co nejširší obojky(i když používám nejčastěji flyball postroje - doporučuju, používám je místo obojku a jsou fakt super).

18.4.2011 12:14
luciekol

XXX.XXX.205.26

dobrý den,
stačí obyčejný nylonový obojek - chovám kokra, řetízkový je horší, cuchá srst, s koženým je zas problém, že déle schne - a kokři jsou vodaři, občas nestíhám sundavat...
agility se běhá bez obojku a vodítka, takže něco, co se rychle nandavá,ať je to pohodlnější. a na výstavy si pořidťe předváděcí vodítko sladěné s barvou srsti, tj ke zlatému hnědé či béžové, k černému černé atd.
jen ze zvědavosti - odkud budete fenečku mít? Po mém psu teď jsou štěňata s odběrem v červnu, ale to by byla hrozná náhoda, kdybyste si brali jedno z nich.-))))))

20.4.2011 09:13
monica

XXX.XXX.239.167

na kokříky mám nylonové obojky (skvělá zušenost s Rogz a Red dingo - obojí má pevnou přezku - alespoň já nikdy problém neměla), rychle schnou a navíc mají velký barevný výběr :-). Na štěně jsem měla úplně obyčejný lehký nylonový, jen na zvykání. My máme obojky jen na procházky, po příchodu je hned sundavám - doma ani na zahradě je nemají.

20.4.2011 09:14
monica

XXX.XXX.239.167

a vodítka taky nylonová obyčejná, ale ty téměř nepotřebujeme:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík