Nedávno tu ještě bylo téma o střihání jorkšírů, tak zkouším založit téma o jorcích celkově. A fotečky samozřejmě nesmí chybět :) Ať už ostřihaných nebo chlupatých, s PP nebo bez, přerostlých nebo standart...
Badík:)
nepřijde Vám škoda ty psy takhle prznit ? Ten pes má nádhernou srts a není ani tak náročná na péči. Stačí 1x týdně pročesat, což u velikosti yorka zabere asi tak 10 minut. Kamarádka má 3 silky ( podobný yorkovi s ještě jemnější srstí ) a jsou nádherní, přestože jsou teréní, žádné mašle, tak jsou nádherně dlouhosrstí a péče jí zabere týdně 30 minut. Když vydím jak jsou Ti chudáci ostříhaný ála west či jinak příšerně je mi smutno. Lidi zk.ur.věj fakt všechno, když jste líný česat pořiďte si pudla nebo knírače, ti se stříhají, ale proč yorka, vždyť se vám po tom stříhání nemůže snad líbit.
Tak to teda nevím jakého jorka češete 1x týdně, já sem česala minimálně 2x denně i přesto měla chlupy samej cucek. Nechala sem ju střhat protože je malinkatá sebere mi kde jakou špínu, hlavně kudlibabky a lepivou trávu to pak v těch chlupech dělá pěknej čurbajz. Vzhledem k tomu že je to aktivní psík zvolila sem ostříhání, ale i přesto že má ostrříhaný hřbet a chlupaté packy, česu jí každý druhý den, bez tohoto česání by měla pacinky jeden dred vedle druhého...
roztomilej to teda není, už to není york, ale vořech. No i kdyby jste česala denně tak to nezabere moc času, chtěla bych vás vidět jak by jste naříkala třeba u briarda nebo beardedky. Nechápu proč si to lidi pořizujou, když nejsou ochotný se o to starat. Taky podle toho vypadaj jak jsou nevychovaný.
Když sem Vám to nelíbí tak nechápu proč sem teda chodíte? Jen tak mimochodem, briarda mame v rodine O tom že jsou nevychovaní, to jako soudíte že každej ostříhanej pes je nevychovanej
? Nevím jak vy, ale můj pes normálně nosí náhubek, cestuje a chodí po svých a chodíme na cvičák a momentálně se chystáme zkusit agility, a opravdu si myslím že pro nu je výhodnější mít krátké chlupy.
Tak to jsem teď teda taky trochu nepochopila. Tak si založte novou diskuzi o tom,že vám vadí ostříhaní jorci a neurážejte tu lidi. Možná byste si měla něco o těchto pejscích přečíst a věďěla byste,že dlouhá srst se pěstuje především u výstavních psů a když mám toho psa pro radost,protože je to plemeno které se skvěle hodí k dětem a je učenlivé a veselé, tak ho nebudu otravovat neustálým koupáním,vyčesáváním a tak dokola a raději ho vezmu na pořádnou vycházku.
cinkalu
napsal(a):
Hrůůůůůůůza stačí nechat zarůst a česat, to by byl teprve krásný pohled
Bohužel pro tebe, je to můj pes a mě se zarostlý jak nějaký mop opravdu nelíbí. Tohle téma bylo založeno proto, aby se tu mohlo pokecat o jorcích, aby sem lidi mohli dát nějaké fotečky a ne proto, aby tady někdo rejpal, jak je ten a ten pes ostříhanej, jaký má uši, ocas a co já vím.
Takže jestli se ti to nelíbí, nelez sem a jdi prudit jinam, ok?
cinkalu
napsal(a):
roztomilej to teda není, už to není york, ale vořech. No i kdyby jste česala denně tak to nezabere moc času, chtěla bych vás vidět jak by jste naříkala třeba u briarda nebo beardedky. Nechápu proč si to lidi pořizujou, když nejsou ochotný se o to starat. Taky podle toho vypadaj jak jsou nevychovaný.
Roztomilost je subjektivní pocit.. Takže když někdo napíše, že je roztomilej, tak pro toho dotyčného asi je. Že pro tebe ne, to není náš problém. A nevím, proč se sem motá briard nebo beardedka. Ti sem nepatří, to musíš hledat jiné téma. O svého psa se starám líp, jak někteří o svoje děti a to, že ho stříhám neznamená, že je zanedbanej. A nevychovanej taky není. Nevím, podle čeho soudíš. Že by podle sebe soudím tebe??
to je přesně ono, zdůvodníte si svojí lenost tím, že nebudte trápit psa česáním, tak z něj uděláte bastarda a tváříte se, že je to tak vlastně dobře. Alibismus. Mám velké dlouhosrsté psy několi let, ostříhaní nebyli nikdy, dlouhá srst je jedním z typických znaků plemene a vy z něj uděláte vořecha. Aspoň se tím nechlubte
cinkalu
napsal(a):
to je přesně ono, zdůvodníte si svojí lenost tím, že nebudte trápit psa česáním, tak z něj uděláte bastarda a tváříte se, že je to tak vlastně dobře. Alibismus. Mám velké dlouhosrsté psy několi let, ostříhaní nebyli nikdy, dlouhá srst je jedním z typických znaků plemene a vy z něj uděláte vořecha. Aspoň se tím nechlubte
No tak jsi prostě dokonalá. Takže utíkej si vyčesat psy a nám už tady dej, prosím, pokoj. Nebo kecáš i rodičům do toho, proč nechali ostříhat svojí holčičku nakrátko, když by jí slušely copánky? Asi ne. Takže, tohle jsou naši psi, resp. můj pes, a kdyby byl oškubanej uplně dohola, tak ti to může bejt fuk.
cinkalu
napsal(a):
No tak nechápu proč bych měla být líná,když se mi to prostě nelíbí
Toto je diskuze o něčem jiným,takže nechápu čeho tím chcete docílit. Když se vám to líbí,tak prosím,ale nám nechte naše názory být.
creaters
napsal(a):
No tak nechápu proč bych měla být líná,když se mi to prostě nelíbí
Toto je diskuze o něčem jiným,takže nechápu čeho tím chcete docílit. Když se vám to líbí,tak prosím,ale nám nechte naše názory být.
Slečna/paní se tím asi baví. A nebo prostě nechápe, že každý má jiný vkus..
joli
napsal(a):
Jo jo:) Ale ono to uteče, i když se to nezdá :)
Už aby to bylo :) Už jsem úplně zapomněla,jaký to je mít štěndo,před 4 rokama jsem měla fenečku amstafky a nedávno jsme se stěhovali z baráčku do bytu,tak jsem ji musela dát pryč,naštěstí jednomu známému do domku,takže vím,že se má dobře..
joli
napsal(a):
Jo jo:) Ale ono to uteče, i když se to nezdá :)
Už aby to bylo :) Už jsem úplně zapomněla,jaký to je mít štěndo,před 4 rokama jsem měla fenečku amstafky a nedávno jsme se stěhovali z baráčku do bytu,tak jsem ji musela dát pryč,naštěstí jednomu známému do domku,takže vím,že se má dobře..
to samozřejmě chápu, ale nechápu proč si teda nekoupíte bosaje když potřebujete něco stříhat. York je dlouhosrsté plemeno proto nechápu proč ho přirovnáváte k holčičce s copy Proč si je pořizujete když se vám vlastně nelíbí dlouhosrstí psi a musíte si je upravit aby se vám líbili ?
Je x plemen takže by jste si určitě vybrali aniž by jste museli prznit plemeno.
cinkalu
napsal(a):
nepřijde Vám škoda ty psy takhle prznit ? Ten pes má nádhernou srts a není ani tak náročná na péči. Stačí 1x týdně pročesat, což u velikosti yorka zabere asi tak 10 minut. Kamarádka má 3 silky ( podobný yorkovi s ještě jemnější srstí ) a jsou nádherní, přestože jsou teréní, žádné mašle, tak jsou nádherně dlouhosrstí a péče jí zabere týdně 30 minut. Když vydím jak jsou Ti chudáci ostříhaný ála west či jinak příšerně je mi smutno. Lidi zk.ur.věj fakt všechno, když jste líný česat pořiďte si pudla nebo knírače, ti se stříhají, ale proč yorka, vždyť se vám po tom stříhání nemůže snad líbit.
KDYZ VAM VADI STRIHANI JORKU TAK SEM NELEZTE NIKDO O VASE KYDANCE CHYTROLINA NESTOJI VY PODARENA SKUPINO ASI HOVNO DELATE A PAK UMITE JEN BUZEROVAT OSTRIHANEHO JORKA A JEHO MAJITELE A JAK RIKAM VY SI HO CESEJTE A MY STRIHAME S B O H E M
jessika1
napsal(a):
KDYZ VAM VADI STRIHANI JORKU TAK SEM NELEZTE NIKDO O VASE KYDANCE CHYTROLINA NESTOJI VY PODARENA SKUPINO ASI HOVNO DELATE A PAK UMITE JEN BUZEROVAT OSTRIHANEHO JORKA A JEHO MAJITELE A JAK RIKAM VY SI HO CESEJTE A MY STRIHAME S B O H E M
pletete si pojmy s dojmy nikoho nebuzeruju, nejsme na buzerpalce, pouze kritizuju přístup většiny majitelů pseudoyorků
cinkalu
napsal(a):
pletete si pojmy s dojmy nikoho nebuzeruju, nejsme na buzerpalce, pouze kritizuju přístup většiny majitelů pseudoyorků
TAK SE ZAMYSLETE NEJDRIVE NAD SEBOU NEZ NECO VYPUSTITE Z HUBY A BEZTE SE LECIT.JO A SAMA NECHODTE TAKY K HOLICI VYPADATE PRISERNE A TO VAS ZNAME DOST DOBRE
cinkalu
napsal(a):
no to je panečku vizitka, projev hodný studenta zvláštní školy, další exemplář do spolku
retardaci trpite vy hvezdo z oblohy a bezte nekam jinam urazet lidi vy kdyz vam vadi nebo asi mate doma problem se sexem a vylivate si to tady na pejskarich ?ale to je spatna adresa
Takze z toho co tady píšete chcete říct že člověk si vybírá plemeno podle vzhledu? No my si teda vybirali podle povahy pak až vzhled...jork s dlouhou srstí se mi líbí ale udržovaný ale ne pes kterého vyčešete jednou za týden to není udržovaný jork, za tím jsou hodiny a hodiny práce a všelijaké kosmetiky a přípravků. Když ne má pak takovou tu nehezkou rozlítanou, zacuchanou srst... trpí tím pes když po procházce mu vznikají slepence... a pokud se psem litáte do vody, lesa, louky a podobně, má jemnou cuchavou srst proč neostříhat..
Uvědomte si že jork nemá klasický chlupy ale vlasy, nektěří extrémně jemné a háklivé...
creaters: moc gratulujeme ke štěnátku bude to pejsek nebo fenečka?
vvikki
napsal(a):
Takze z toho co tady píšete chcete říct že člověk si vybírá plemeno podle vzhledu? No my si teda vybirali podle povahy pak až vzhled...jork s dlouhou srstí se mi líbí ale udržovaný ale ne pes kterého vyčešete jednou za týden to není udržovaný jork, za tím jsou hodiny a hodiny práce a všelijaké kosmetiky a přípravků. Když ne má pak takovou tu nehezkou rozlítanou, zacuchanou srst... trpí tím pes když po procházce mu vznikají slepence... a pokud se psem litáte do vody, lesa, louky a podobně, má jemnou cuchavou srst proč neostříhat..
Uvědomte si že jork nemá klasický chlupy ale vlasy, nektěří extrémně jemné a háklivé...
creaters: moc gratulujeme ke štěnátku bude to pejsek nebo fenečka?
hodiny a hodiny práce ? No sorry pár psů už jsem v životě učesala, a hodiny a hodiny práce to teda fakt nejsou, ano pokud na to kašlete a vezmete hřeben do ruky 1 za měsíc tak ano, ale pokud se tomu věnujete není to nic šílenýho. Navíc stříháním jde ta původní srst úplně do kelu, ale to jste asi v životě neslyšely a dostat stříhaného yorka do srsti není skoro možné. Většna lidí si vybírá psa podle vzhledu, povahu většinou vůbec neřeší a pak se děsně diví že lovečák potřebuje pohyb a práci apod. Specielně pseudoyorkaři si to pořizují jen kvůli vzhledu, protože vůbec netuší, že je to pes který potřebuje pevnou ruku jinak by jich nelítalo po městech tolik nebychovaných.
Mohli by jste si vyšlechtit bezsrstého yorka aby jste to měli úplně bez práce
Proč vám sem nenapíše někdo kdo yorkům fakt rozumí ? Protože by z ostříhaných košťat brečel
Já vám to vymlouvat nebudu je to věc názoru, ta naše má momentálně hezčí srst jak měla ta původní nebyla pěkná... Mě se ten pes líbí povahově, je to prostě teriér myslím že se schodneme v jednom a to v tom že potřebuje jak píšete pevnou ruku to si bohužel zpousta lidí neuvědomuje a pak z nich jsou ti uřvaní, nevychovaní psi, kteří přilítnou bez vodítka a dorážejí... Asi patřím k těm zodpověným psa mám vychovaného jak sem již psala navštěvujeme i cvičák a chystáme se na agi, své důvody proč mám psa ostřihaného sem taky napsala a dál už je to naše věc :-)
Nikdo Vás nenutí aby se vám to líbilo :-)
cinkalu
napsal(a):
hodiny a hodiny práce ? No sorry pár psů už jsem v životě učesala, a hodiny a hodiny práce to teda fakt nejsou, ano pokud na to kašlete a vezmete hřeben do ruky 1 za měsíc tak ano, ale pokud se tomu věnujete není to nic šílenýho. Navíc stříháním jde ta původní srst úplně do kelu, ale to jste asi v životě neslyšely a dostat stříhaného yorka do srsti není skoro možné. Většna lidí si vybírá psa podle vzhledu, povahu většinou vůbec neřeší a pak se děsně diví že lovečák potřebuje pohyb a práci apod. Specielně pseudoyorkaři si to pořizují jen kvůli vzhledu, protože vůbec netuší, že je to pes který potřebuje pevnou ruku jinak by jich nelítalo po městech tolik nebychovaných.
Mohli by jste si vyšlechtit bezsrstého yorka aby jste to měli úplně bez práce
Proč vám sem nenapíše někdo kdo yorkům fakt rozumí ? Protože by z ostříhaných košťat brečel
No vidíte,takže teď jste sama napsala,že yorkům nerozumíte
Já osobně jsem si taky vybírala podle povahy, mám malou dcerku a výhodou pro mě bylo, že má rád děti a nelíná a jeho povaha vůbec. Každý pejsek potřebuje svým způsobem pevnou ruku, vychovala jsem perfektně i stafordku,pudla a něm.pinče,vše rozdílné povahy a byli poslušní. Taky znám pár lidí,co psy jen rozmazlují,všechno jim dovolí atd.ale to už je jiné téma.
Už ani nevím co se tu vlastně řeší,svůj názor jste nám sdělila,tak myslím ze to stačí a můžete vklidu jít učesat hafany a jít spát.
Vvikki: díky,budeme mít fenečku
creaters
napsal(a):
No vidíte,takže teď jste sama napsala,že yorkům nerozumíte
Já osobně jsem si taky vybírala podle povahy, mám malou dcerku a výhodou pro mě bylo, že má rád děti a nelíná a jeho povaha vůbec. Každý pejsek potřebuje svým způsobem pevnou ruku, vychovala jsem perfektně i stafordku,pudla a něm.pinče,vše rozdílné povahy a byli poslušní. Taky znám pár lidí,co psy jen rozmazlují,všechno jim dovolí atd.ale to už je jiné téma.
Už ani nevím co se tu vlastně řeší,svůj názor jste nám sdělila,tak myslím ze to stačí a můžete vklidu jít učesat hafany a jít spát.
Vvikki: díky,budeme mít fenečku
A už víte jak se bude jmenovat?
tak ona si zvykla poměrně rychle, první noc ani neplakala tak 2x kňukla... venčení venku ona se ze začátku hrozně bála se vyvenčit tady mezi těma všema psama (bydlíme na sídlišti) takže sem hodně často byla u přítele kde se venčila na zahradě a vždycky sme chválili a odměnovali pak to hodně rychle pochopila :-) a pak už sme jen vychatávali takové ty drobnosti že to ještě sem tam pustila doma... no a ouška ty sme vystříhali aby se jí pěkně postavili ale nebylo to hned jak sme si ju donesli dom až trošku odrostla a postavili se jí téměř hned po tom ostříhání bylo vidět že to tomu oušku hodně ulevilo :-) jedno jí stalo ale druhé nee :-)
Nee zuby nečistím a doufá m že to nikdy nebude tak že bychom museli ...jsme na tom asi jak vy, dostává kosti, ruzne kostičky na kousání, ty dentální tyčinky, střívka prostě asi vše ani ju nějak neomezujeme jen má alergii na kuřecí takže to je jediné co nesmí... No já nechci aby spala v posteli ale ona smaozřejmě chce :-D takže když sem doma do postele neleze a má zákaz a pěkně spinká v pelíšku, ale když jsu u přítele tak ví že ten jí to dovolí tak to zkouší na něj a většinou celou noc spí na svém místě ale ráno se přitulí k nám ( vždycky si lehne mezi nás, ale do postele jde přes přítelovu půlku aby mě nevzbudila a já ju nevyhodila )
Jinak třeba zoubky jí nevypadli dva špičáky, jeden řezák a jedna stolička (o té sem ani nevěděla) tak sme byli na trhání. a Teď má zoubky krásné :-)
cinkalu
napsal(a):
to samozřejmě chápu, ale nechápu proč si teda nekoupíte bosaje když potřebujete něco stříhat. York je dlouhosrsté plemeno proto nechápu proč ho přirovnáváte k holčičce s copy Proč si je pořizujete když se vám vlastně nelíbí dlouhosrstí psi a musíte si je upravit aby se vám líbili ?
Je x plemen takže by jste si určitě vybrali aniž by jste museli prznit plemeno.
Protože o holčičkách si taky všichni myslí, že by měly mít dlouhé vlásky, nebo?? A ta, která nemá je potom jenom náhražka holčičky?? Asi ne. Takže proto srovnání s jorkšírem, Ostřihaný jork není náhražka, ale plnohodnotný jorkšír a parťák. Tady narážíš na střihání jorkšírů.. Fajn, nelíbí se ti to, už to víme, ale nám se to líbí a ty to nezměníš. Tak se podívej na množírny, jak se starají o své psy.. Ani dlouhá srst, ani ostřihaná.. Prostě zničená.. Takže komanduj tam. Třeba někomu pomůžeš.
PS: Jorka jsem si nepořídila já, ale už je můj, líbí se mi upravený střiháním, takže střihám, dlouhosrsté psy moc nemusím a nepořídila bych si je, a svoje plemeno jsem si vybrala před rokem.. Krátkostrsté.. Není co řešit. Jen proto, že jsem si jorkšíra nepořídila já, ale žiju s ním od jeho štěněčího věku, tak ho neodstrčím jenom proto, že je to plemeno, co jsem nechtěla.
creaters
napsal(a):
To bych asi nezvládla, dát psa pryč... Mám teď Badyho (jork - 7, 5 roku) a k němu jsem si pořídila bulinku. Taky jsme v bytě a vše je ok. Jsem jen hotová z toho, když je musím dát někomu hlídat :)
joli
napsal(a):
Ahoj, určitě jo, jen asi dostaneš céres, že je ostříhaná
Jak se rošťanda jmenuje? Je roztomilá :)
Hehe, jsem se právě bála, že hnedka dostanu sprda Jinak jsem na tom podobně jak ty, já bych si jorka taky nepořídila, není to zrovna pes podle mých představ, ale stejně je to člen rodiny a miláček a nikdy bych ji nedala pryč. Nejsem líná tu srst udržovat, stejně češu každý den, ale zkrátka mi přijde ostříhaný jork hezčí.
Jmenuje se Cindy, pracovní název Brambora :-)
Stříháš si Badyho sama?
Koukám, že máme pesany skoro stejně staré. Můžu se zeptat, jak Bady snášel další psí přírůstek? Pohrávám si s myšlenkou pořídit té naší opici ještě kamaráda, ale mám strach, aby z toho nebyla spíš nešťastná. Nemá ráda, když na ní nějací psí dorážejí a chtějí si hrát, už je to taková starší dáma. Tak nevím, zda by si zvykla.
joli
napsal(a):
To bych asi nezvládla, dát psa pryč... Mám teď Badyho (jork - 7, 5 roku) a k němu jsem si pořídila bulinku. Taky jsme v bytě a vše je ok. Jsem jen hotová z toho, když je musím dát někomu hlídat :)
No taky jsem to obrečela a byl to strašný nezvyk,od mala jsem vyrůstala se psy. Ono spíš ani nebylo na vybranou,v podnájmech větší psy nechtějí,teda aspoň u nás..
arnishei
napsal(a):
Hehe, jsem se právě bála, že hnedka dostanu sprda Jinak jsem na tom podobně jak ty, já bych si jorka taky nepořídila, není to zrovna pes podle mých představ, ale stejně je to člen rodiny a miláček a nikdy bych ji nedala pryč. Nejsem líná tu srst udržovat, stejně češu každý den, ale zkrátka mi přijde ostříhaný jork hezčí.
Jmenuje se Cindy, pracovní název Brambora :-)
Stříháš si Badyho sama?
Koukám, že máme pesany skoro stejně staré. Můžu se zeptat, jak Bady snášel další psí přírůstek? Pohrávám si s myšlenkou pořídit té naší opici ještě kamaráda, ale mám strach, aby z toho nebyla spíš nešťastná. Nemá ráda, když na ní nějací psí dorážejí a chtějí si hrát, už je to taková starší dáma. Tak nevím, zda by si zvykla.
Jj, tak to mám i já :)
Proč Brambora?
Tak ze začátku moc odvázanej nebyl, ale zvyknul si a dělá takovýho "tátu". Velká si na něj nedovolí a on si nenechá nic líbit. Je to prostě šéf. Casi je nejmladší, takže je ve smečce poslední a ví to.
creaters
napsal(a):
No taky jsem to obrečela a byl to strašný nezvyk,od mala jsem vyrůstala se psy. Ono spíš ani nebylo na vybranou,v podnájmech větší psy nechtějí,teda aspoň u nás..
My jsme se stěhovali na začátku června. Taky jsme obvolali strašně moc inzerátů, kde buď psi nemohli, nebo mohli, ale nájem byl vysokej. Nakonec jsme našli fajn byt, majitelé jsou taky fajn a bydlí 200 km od nás :)
joli
napsal(a):
My jsme se stěhovali na začátku června. Taky jsme obvolali strašně moc inzerátů, kde buď psi nemohli, nebo mohli, ale nájem byl vysokej. Nakonec jsme našli fajn byt, majitelé jsou taky fajn a bydlí 200 km od nás :)
Tak to máte fajn.. No moc dlouho jsem to nevydržela, už mi nějakej hafan scházel, když nemůžu mít velkýho,tak aspoň malinkýho :) a hned to tu bude veselejší :)
vvikki
napsal(a):
Nee zuby nečistím a doufá m že to nikdy nebude tak že bychom museli ...jsme na tom asi jak vy, dostává kosti, ruzne kostičky na kousání, ty dentální tyčinky, střívka prostě asi vše ani ju nějak neomezujeme jen má alergii na kuřecí takže to je jediné co nesmí... No já nechci aby spala v posteli ale ona smaozřejmě chce :-D takže když sem doma do postele neleze a má zákaz a pěkně spinká v pelíšku, ale když jsu u přítele tak ví že ten jí to dovolí tak to zkouší na něj a většinou celou noc spí na svém místě ale ráno se přitulí k nám ( vždycky si lehne mezi nás, ale do postele jde přes přítelovu půlku aby mě nevzbudila a já ju nevyhodila )
Jinak třeba zoubky jí nevypadli dva špičáky, jeden řezák a jedna stolička (o té sem ani nevěděla) tak sme byli na trhání. a Teď má zoubky krásné :-)
Kolik takové trhání zubů stojí? To je sranda,jak jsou ti pejsi chytří a vyčůraní To zase dělala naše Agáta,až odešel manžel do práce,tak si přilehla ke mně pač věděla,že by ji vyhodil
, ale teda jen dokud byla malá,pak už se to nedalo s ní spát. No tak jsem zvědavá jestli té malé chlupaté kuličce odolám,nebo si ji vezmu do postýlky
creaters
napsal(a):
Kolik takové trhání zubů stojí? To je sranda,jak jsou ti pejsi chytří a vyčůraní To zase dělala naše Agáta,až odešel manžel do práce,tak si přilehla ke mně pač věděla,že by ji vyhodil
, ale teda jen dokud byla malá,pak už se to nedalo s ní spát. No tak jsem zvědavá jestli té malé chlupaté kuličce odolám,nebo si ji vezmu do postýlky
No zoubky nás stály 1400, dělají se v narkoze... ale ono to bylo fakt nutný strašně se jí to mezi těma špičákama kazilo.. ted je má nádherné..
creaters
napsal(a):
Aha,no já jsem četla,že toto je u jorků celkem časté,tak jsem zvědavá,jak na tom budeme my.
docela jo ale znám i takové kterým to vypadlo, my sve dva vykývali ale ty dva horní špičáky to už nešlo... hooooodně se přetahovat a různé kostičky to je jediné co tomu pomůže :-)
joli
napsal(a):
Jj, tak to mám i já :)
Proč Brambora?
Tak ze začátku moc odvázanej nebyl, ale zvyknul si a dělá takovýho "tátu". Velká si na něj nedovolí a on si nenechá nic líbit. Je to prostě šéf. Casi je nejmladší, takže je ve smečce poslední a ví to.
Ani nevím, proč jí tak říkáme, jednou jí tak někdo řekl a nějak se to uchytilo :-)
Aha, tak to předpokládám, že by si ta naše taky zvykla. Asi jí řeknu, ať se pomalu začne psychicky připravovat na kámoše do budoucna :-)
Jinak k těm zubům - my byli taky trhat špičáky. Stálo to kolem 8 stovek, pokud se dobře pamatuji. Ale asi to bude vet od veta jiné. Zoubky pravidelně čistím, má hodně tendenci ke tvorbě zubního kamene, ale jde to v pohodě udržovat. Dostává na žužlání sušené kůže a kosti, ale stejně se ten plak nesundá a bez čištění to nejde.
arnishei
napsal(a):
Ani nevím, proč jí tak říkáme, jednou jí tak někdo řekl a nějak se to uchytilo :-)
Aha, tak to předpokládám, že by si ta naše taky zvykla. Asi jí řeknu, ať se pomalu začne psychicky připravovat na kámoše do budoucna :-)
Jinak k těm zubům - my byli taky trhat špičáky. Stálo to kolem 8 stovek, pokud se dobře pamatuji. Ale asi to bude vet od veta jiné. Zoubky pravidelně čistím, má hodně tendenci ke tvorbě zubního kamene, ale jde to v pohodě udržovat. Dostává na žužlání sušené kůže a kosti, ale stejně se ten plak nesundá a bez čištění to nejde.
Jo jo, tý naší 2. se zase říká ředkvička :) Prej má hlavu jak ředkev, takže se to taky uchytilo :)
Myslím, že si zvykne. Jenom dávat pozor, aby jí štěndo moc nerasilo a neprudilo.
Zuby - my jsme netrhali, ale byli jsme na vyčištění, taky v narkóze a bylo to kolem 1000,- Kč.
V bulím tématu máme fotek dost :) Nebo můžeš mrknout na www.casiopeabull.webnode.cz
Tam jsou fotky obou :)
creaters
napsal(a):
Tak včera jsme se byli dívat na naše 10dení miminko :) je do dlaně a je rozkošná :) malá z ní byla taky unešená,tak už se nemůžu dočkat až ji budeme mít doma,to bude nekonečných 5 týdnů
To už uteče jako voda :)
Já teď projíždím inzeráty a jsem tak trochu nahlodaná na další miminko :) Nebo klidně i útulkáčka.. Ale asi to budu muset nějak zahnat :)
joli
napsal(a):
To už uteče jako voda :)
Já teď projíždím inzeráty a jsem tak trochu nahlodaná na další miminko :) Nebo klidně i útulkáčka.. Ale asi to budu muset nějak zahnat :)
Tak proč ne :) Kolik máte pejsků? Taky jsme měli jednoho útuláčka a byl neskutečně vděčnej a věrnej
No s malou mi to naštěstí utíká,takže se ani nenaděju a budu ji mít doma
creaters
napsal(a):
Tak proč ne :) Kolik máte pejsků? Taky jsme měli jednoho útuláčka a byl neskutečně vděčnej a věrnej
No s malou mi to naštěstí utíká,takže se ani nenaděju a budu ji mít doma
Zatím mám 2, jenže jsem v podnájmu, takže to nechci nějak pokoušet :)
Kdybych byla ve vlastním, asi bych se moc nerozmýšlela :)
joli
napsal(a):
Zatím mám 2, jenže jsem v podnájmu, takže to nechci nějak pokoušet :)
Kdybych byla ve vlastním, asi bych se moc nerozmýšlela :)
Jo tak tomu rozumím, taky jsme v podnájmu a jsem ráda,že můžu mít aspoň toho malinkýho jorka..Ono to je hlavně o domluvě no, my jelikož bydlíme v novostavbě,tak paní majitelka tu nechce nic velikýho.. Odkud vůbec jste?
creaters
napsal(a):
Jo tak tomu rozumím, taky jsme v podnájmu a jsem ráda,že můžu mít aspoň toho malinkýho jorka..Ono to je hlavně o domluvě no, my jelikož bydlíme v novostavbě,tak paní majitelka tu nechce nic velikýho.. Odkud vůbec jste?
My sice v novostavbě nejsme, nábytek máme taky svůj, majitelé daleko, ale myslím, že 2 psi v podnájmu jsou ažaž :)
Jsme z Chebu
joli
napsal(a):
My sice v novostavbě nejsme, nábytek máme taky svůj, majitelé daleko, ale myslím, že 2 psi v podnájmu jsou ažaž :)
Jsme z Chebu
My máme taky svůj nábytek,ale je tu plovoučka,tak asi proto. Ikdyž dnes už je plovoučka skoro v každým bytě
Ale tak asi máte fajn majitele,když už můžete mít dva pejsky
Jaké kdo dáváte jorkům-šťeňátkům granulky?
creaters: Já ani nevím, jestli to majitelé ví Možná jim to řekli předchozí majitelé, přes které se podnájem domlouval, sami tady měli jorka, ale jestli ví o nás.. :) Ve smlouvě zvířata zakázaný nejsou :) Jinak štěndo bych taky krmila vším (nemyslím zbytky, ale třeba střídat nějaké granulky - já bych se přikláněla k Acaně, ta je všude docela dobře dostupná a jako grancle se mi líbí, a k tomu přiostřídat syrové, vařené... Znám totiž pár psů, co vyrůstali na granclích a pak si někde něčeho kousnou - třeba v nepozornosti jim někdo dá kousek párku, a pak z toho průjmujou, což u našich nehrozí, protože žerou všechno:) )
arnishei: děkuju :) Jedna z mála, komu se líbí (teda pokud to je pravda )
tancoska: Naštěstí už sem dlouho nezavítala :) Slečna (nebo co to je) se asi nudí, tak prudí, kde může :) Na ukradeného psa kouknu :)
Joli: Já bych ani nekrmila jen granulkama,jen mě zajímalo jakou kdo preferujete značku podle zkušeností atd..:) Rozmýšlela jsem mezi Acanou,K9 a Royal Canin.. My taky vždycky měli pejsky zvyklé na vše a myslím,že to je nejlepší. Jorci prý milují i ovoce a zeleninu,tak uvidíme
Jinak naše mimi už je bez ocásku...
tancoska
napsal(a):
Joli nenech se vytočit a ostatní taky,cinkalu je urejpaná a ještě jsem neviděla jedinej její příspěvěk bez urážek a napadání.Kromě teda tématu kterej založila ona .Mě vadí u psů jen jedno a to nevychovanost.Takže ostříhanej-neostříhanej vždyť je to fuk.
JO JO CINKALU JE BLAZEN REJPAVKAAT TO NESLYSI
Je opravdu hezká, mně se ten klabonos líbí, je to jako takovej malej kladrubák :))
Kdybych měla vybírat z těchto tří granulí, tak jdu určitě do Acany. RC je jen předražená sra*ka, ještě k tomu ta karcinogenní konzervace (ehm, taky jsme tím dříve krmili). K9 mi taky přijde složením nic moc. Já teď krmím, když zapomenu třeba vytáhnout maso nebo když někam jedem, Canine Caviar.
Jinak Sinďa nám teda ovoce nejí, maximálně si dá kousek jablka nebo nektarinku, ale jinak vůbec. Zato co se týče zeleniny, tak to zbagruje fakt vše kromě cibule a česneku :) Občas jí doma říkáme popelnice, krom toho ovoce by snědla snad cokoli, je to milovnice jídla. Vždycky už půl hodiny před krmením stojí nachystaná před miskou, aby náhodou neprošvihla výdej večeře :))
creaters
napsal(a):
Joli: Já bych ani nekrmila jen granulkama,jen mě zajímalo jakou kdo preferujete značku podle zkušeností atd..:) Rozmýšlela jsem mezi Acanou,K9 a Royal Canin.. My taky vždycky měli pejsky zvyklé na vše a myslím,že to je nejlepší. Jorci prý milují i ovoce a zeleninu,tak uvidíme
Jinak naše mimi už je bez ocásku...
Já bych řekla že každej pes má rád pestrou stravu,jednomu chutná jablko druhýmu ne.Já mám výhodu že mám děti který nechaj nějaký ty zbytky a než je vyhodím tak dám ochutnat štěněti.Pes byl dlouho nežravej ale teď než mu byli tři roky tak se docela rozežral,dřív banán jen očuchal a dneska ho zhltne.Příjde mi dost podobný mojim dětem ,ty taky přišli na chuť některým věcem až když povyrostli.Fenka ta zas hned od mala byla vysavač a ta sežere cokoliv.Upadl mi stroužek česneku a už ho vcucla do sebe.Na zahradě když jsme grilovali tak švárovi upadl kozí roh kterej byl fakt hodně pálivej a ani ten neodmítla
.Takže vyzkoušej co bude prckovi chutnat,samozřejmě s rozumem.Jinak u nás se osvědčil Pro pac a Belcando,jsou to dobrý granule a nejsou si myslím předražený.Psi maj pěknou lesklou srst a zdravou kůži.Ale musíte vyzkoušet co bude vašemu prckovi vyhovovat.RC je zbytečně drahej k poměru kvality a po Acaně má hodně psů řídký.
Taky záleží na tom, co bude štěndu sedět a prospívat :) Určitě není od věci s informovat, čím bylo krmeno štěndo u chovatelky.
Jinak, dnešní den jsme využili k prochajdě, jsme všichni mrtví, ale spokojení :) Nějaké fotky mám ještě na http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/Venku_6.7.11
A tady je Badík :)
Ahoj,tak už se nám to krátí, za tři týdny si pojedeme pro mimi :)
Ještě se chci zeptat,kdy jste začali s venčením venku? Někdo říká, že je možné hned,samozřejmě jen na chvilku dát vyčůrat a vyhýbat se psům a někdo zase,že je lepší až po posledním očkování..tak jsem z toho jelen
S naší Agátou jsem chodila hned a vše v pohodě..
creaters
napsal(a):
Ahoj,tak už se nám to krátí, za tři týdny si pojedeme pro mimi :)
Ještě se chci zeptat,kdy jste začali s venčením venku? Někdo říká, že je možné hned,samozřejmě jen na chvilku dát vyčůrat a vyhýbat se psům a někdo zase,že je lepší až po posledním očkování..tak jsem z toho jelen
S naší Agátou jsem chodila hned a vše v pohodě..
Ven určitě hned, jak jí budete mít doma. Měla by poznat co nejvíc věcí, lidí i psů. U psů opatrně, pouštět ke psům, které znáš a jsou 100% očkovaní, dávat pozor, aby venku nic nezblajzla.. Když začnete chodit ven později, prošvihnete nejlepší období pro socializaci a pak z prcka může být malý strašptytel...
Nějak nám to tady upadá, kam jste se, lidičky, vypařili?:)
"Vyválím se v písku, ať má panička radost :)"
jessika1
napsal(a):
rada bych prispela ale fotky nejdou vlozit ale pred tim sly a maj stejnou velikost
Občas se mi to stávalo taky, tak jedině to zkusit později...
No a jak mazlíci snášejí horko? Teda když je :) My většinou chodíme ven k večeru a nebo lesíkem, kde je stín a celkem příjemně, takže to jde :)
ma jorksirku je sileny mysak mam ji od jejich 6let kdy se ji majitelka snazila zbavit aby si mohla poridit jine obri plemeno ja si ji od nich koupila protoze miluji JORKSIRY my chodime na pole tam nenecha zadnou diru na pokoji je tak malinka ze ji hrabat musi pomoci nase oharka ale teplo snasi dobre cely den spi jde jen na zahradu se vycurat a k veceru jdeme na prochazku delsi jinak je to rodinny milacek a nechapu majitelku ze ji mohla dat pryc je to uzasny drobecek
jessika1
napsal(a):
ma jorksirku je sileny mysak mam ji od jejich 6let kdy se ji majitelka snazila zbavit aby si mohla poridit jine obri plemeno ja si ji od nich koupila protoze miluji JORKSIRY my chodime na pole tam nenecha zadnou diru na pokoji je tak malinka ze ji hrabat musi pomoci nase oharka ale teplo snasi dobre cely den spi jde jen na zahradu se vycurat a k veceru jdeme na prochazku delsi jinak je to rodinny milacek a nechapu majitelku ze ji mohla dat pryc je to uzasny drobecek
Tohle taky asi nikdy nepochopím... To je jako kdybych dala svého 7mi letého jorka pryč, protože chci jiného psa.. Tak mám psy 2 :) Bady dřív taky noroval, párkrát chytil krtka, několikrát myš :) A panička nad ním hysterčí, aby je pustil a neublížil jim :D A doma máme potkany, takže když je pustím po bytě, je veselo :) Bady chytá, potkani ho oblejzaj, no je s nima sranda :)
Venuku už jenom spíš očuchává každý roh, každé stéblo a já mám vždycky nerva, že zdržuje :) A občas se vylítá za svým míčkem. Jediná hračka, kterou miluje, my ho ztratit, tak nevím, co budem dělat :) - myslím míček :)
Ahojky, tak Sárinka si už naprosto za dva dny zvykla, první noc byla taky v pohodě, chviličku plakala, tak jsem si ji vzala k sobě a byl klid
Teď už řádí o stošest, pere se se sušákem, s květináčem a tak
Adélka je z ní taky nadšená, pořád před ní utíká, když jí Sára skáče po nohavicích
Zkusím vložit nějaké fotečky, snad to půjde.
joli
napsal(a):
Jejda to je broučínek :) Je krásná :) Takže spí v posteli?:)
Díky :) no já jsem dva dny spala v obýváku na sedačce,aby nerušila manžela,který ráno vstával,tak to napřed spinkala v pelíšku,ale pak jí asi bylo smutno,tak spinkala se mnou ale dnes už jsem spala normálně v ložnici a to spala celou noc na svým,občas mi přišla zakvikat k posteli,ale to jsem ji pomazlila a odnesla do pelíšku a v pohodě
lineta
napsal(a):
a ještě moje miminko pro které jsem si jela skoro před třemi týdny:
Pěkná smečka a koukám, jeden pesan nosí copánek :) Miminko bude výstavák? Já jsem teď taky měla nutkání pořídit si ještě jednoho, našla jsem několik starších pejsků s PP k prodeji.. Ale nakonec jsem to odpískala. Ti dva zatím stačí.
creaters
napsal(a):
Díky :) no já jsem dva dny spala v obýváku na sedačce,aby nerušila manžela,který ráno vstával,tak to napřed spinkala v pelíšku,ale pak jí asi bylo smutno,tak spinkala se mnou ale dnes už jsem spala normálně v ložnici a to spala celou noc na svým,občas mi přišla zakvikat k posteli,ale to jsem ji pomazlila a odnesla do pelíšku a v pohodě
Aha :) Ten náš spí v posteli už odmalička. A dokáže se pěkně roztahovat! Ale zase kdyby tam nebyl, tak by tam někdo chyběl :) Jsem zvědavá, jestli vám to vydrží, aby spinkala v pelíšku :)
joli
napsal(a):
Aha :) Ten náš spí v posteli už odmalička. A dokáže se pěkně roztahovat! Ale zase kdyby tam nebyl, tak by tam někdo chyběl :) Jsem zvědavá, jestli vám to vydrží, aby spinkala v pelíšku :)
No to já taky :) dalo mi to hodně přemlouvání sama sebe,abych si ji k sobě nevzala,ono to je tak těžký,když začne fňukat a kulit ty svoje očička být na mě,tak s náma spinká,ale manžel to nemá rád,tak uvidíme jak to nakonec bude
Ještě jsem se chtěla zeptat,jak ji naučit pít vodu,u majitelky pili mlíčko s tvarohem a piškoty,tak jí to zatím dávám taky,když je na to zvyklá. Zkusila jsem i vodu,ale vůbec ji nechce,tak mě napadlo že bych postupně přidávala vodu do toho mlíka,až by měla jen vodu..?
creaters
napsal(a):
No to já taky :) dalo mi to hodně přemlouvání sama sebe,abych si ji k sobě nevzala,ono to je tak těžký,když začne fňukat a kulit ty svoje očička být na mě,tak s náma spinká,ale manžel to nemá rád,tak uvidíme jak to nakonec bude
Ještě jsem se chtěla zeptat,jak ji naučit pít vodu,u majitelky pili mlíčko s tvarohem a piškoty,tak jí to zatím dávám taky,když je na to zvyklá. Zkusila jsem i vodu,ale vůbec ji nechce,tak mě napadlo že bych postupně přidávala vodu do toho mlíka,až by měla jen vodu..?
Mlíko není zrovna moc dobrá volba, to by měla vědět i chovatelka.. Slyšela jsem, že po něm mají jorci dlouhé nohy... Nevím, jestli je to pravda, ale je fakt, co jsem viděla jorky, kteří dostávali mléko, tak to byli takový přerostlí smetáčci :-D
Lepší je, když budeš přikrmovat sem tam nějaký pribiňáček, jogurty, tvaroh.. Ale mléko bych nedávala. A vodu šoupla rovnou na férovku, ona zjistí, že se to dá pít :)
joli
napsal(a):
Mlíko není zrovna moc dobrá volba, to by měla vědět i chovatelka.. Slyšela jsem, že po něm mají jorci dlouhé nohy... Nevím, jestli je to pravda, ale je fakt, co jsem viděla jorky, kteří dostávali mléko, tak to byli takový přerostlí smetáčci :-D
Lepší je, když budeš přikrmovat sem tam nějaký pribiňáček, jogurty, tvaroh.. Ale mléko bych nedávala. A vodu šoupla rovnou na férovku, ona zjistí, že se to dá pít :)
No já jsem právě taky teď četla,že by moc mlíko neměli,proto už bych jí radši dávala vodu,ale bojím se aby jí pak nechyběly tekutiny,když ji nebude pít. No každopádně to zkusím a uvidím,snad ji žízeň donutí
joli
napsal(a):
Pěkná smečka a koukám, jeden pesan nosí copánek :) Miminko bude výstavák? Já jsem teď taky měla nutkání pořídit si ještě jednoho, našla jsem několik starších pejsků s PP k prodeji.. Ale nakonec jsem to odpískala. Ti dva zatím stačí.
Jojo Jamie má velký copek, to jediné mu zbylo když jsem ho ostříhala. Miminko je na výstavy bude mít za pár dní šest měsíců a čekala jsem na něj od února. Chodila jsem na výstavy už s Mienkou ale ta už je teď jen agiliťačka.
creaters
napsal(a):
No já jsem právě taky teď četla,že by moc mlíko neměli,proto už bych jí radši dávala vodu,ale bojím se aby jí pak nechyběly tekutiny,když ji nebude pít. No každopádně to zkusím a uvidím,snad ji žízeň donutí
Kup tatru mlíko a řeď ji. Nejdřív jedna ku třem a pak čím dál tím více až zbyde voda. Mienka jak měla štěňátka tak jsem jí dávala pít takhle ředěnou tatru na radu chovatelky. Normální mlíko ne ale tatra prý tolik nevadí, Mie to chutnalo pila ho po litrech a měla hromadu mlíka pro mrňata. Zpočátku i malincí pili mlíko ale pak už začali v pohodě i vodu. Oni totiž od určitého věku ztrácí schopnost to mlíko strávit, většinou pak zvrací ale když jsou naučení ho pít každý den tak jsou na něj zvyklí. Jinak z hlediska nějakých vyšších nožiček nebo jak se říká že po tvarohu pejsci hodně narostou to není pravda. Vyrostou tak jak jim je dáno geneticky.
creaters
napsal(a):
Tak koukám, že už máte prcka doma, Sárinka je moc krásná
Jinak mlíko bych taky nedávala, to fakt není moc vhodné. A ty pribiňáky bych asi taky raději vynechala, je v tom docela dost cukru. Normálně bych jí dala vodu, ona není blbá, aby byla o žízni :)
podskocova

XXX.XXX.41.116
podskocova

XXX.XXX.41.116
podskocova
napsal(a):
Jsem tu nová tak přikládám fotky mých miláčku......
Super :) Jen je škoda, že nám jorkšírci nějak stávkujou...
podskocova

XXX.XXX.37.170
tak co nic se neděje,my máme mimina tak kdyby někdo chtěl tak jsem z českolipska....