Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2011 23:30
danurba

XXX.XXX.40.197

nenašla jsme tu žádné vlákno s tímto nádherným plemenem a to je myslím škoda, tak jedno zakládám. Dneska jsme si přivezli naší první čuvaččí holčičku, jmenuje se Kora a je náádherná. Snad se projeví jako dobrý hlídač a ovčák. Tady jí bylo asi 5 týdnů

6.5.2011 23:31
danurba

XXX.XXX.40.197

...a tady je dneska po příjezdu domů, ta cesta autem a spousta dojmů jí trochu zmohla...

6.5.2011 23:32
danurba

XXX.XXX.40.197

...a tady už se vyspinkala a večeří...

8.5.2011 20:43
danurba

XXX.XXX.40.197

to nikdo jiný nemá čuvače?

8.5.2011 21:10
dorae

XXX.XXX.13.127

Moc pěkné šťěňátko:-):-)

29.5.2011 21:54
danurba

XXX.XXX.40.197

mám svou představu, co je to pořádek

29.5.2011 21:56
lavacca

XXX.XXX.1.3

dano, je to krasavice. :-)

4.7.2011 19:14
brno

XXX.XXX.113.236

Moc krásná holčina:-). A tady je náš Barny (už trochu odrostlý).

4.7.2011 22:46
danurba

XXX.XXX.40.197

ten je úžasný. Nemůžu se dočkat, až ta naše holčička taky takhle vyroste

5.7.2011 06:19
brno

XXX.XXX.113.236

Odkud jste? Já Morkovice- Slížany okr Kroměříž

7.7.2011 11:04
cinkalu

XXX.XXX.11.162

jééééééééé ti jsou nádherní, já myslela, že už toto plemeno úplně vymřelo. Hodně štěstí s čuvačem :-)

Reanamu

7.7.2011 20:22
Reanamu

XXX.XXX.216.2

Hledám někoho z morkovic, kdo by chodil občas venčit psa. Mám mladou fenu ZSL.

7.7.2011 22:07
rachel

XXX.XXX.60.145

danurba napsal(a):
...a ještě...

Tohle je naprosto luxusní fotka.
:-)

8.7.2011 19:52
brno

XXX.XXX.113.236

ZSL je západosibiřská lajka???

8.7.2011 22:53
reanamu

XXX.XXX.216.2

Ano, ZSL je západosibiřská lajka.

12.7.2011 13:13
brno

XXX.XXX.113.236

reanamu napsal(a):
Ano, ZSL je západosibiřská lajka.

A kdo jste? Nemáte vyplněný ani e-mail. Martin Brňovják

12.7.2011 22:59
reanamu

XXX.XXX.216.2

Reanamu@email.cz, Blešová M.

29.8.2011 20:42
danurba

XXX.XXX.40.197

2.9.2011 20:29
danurba

XXX.XXX.40.197

takhle naše Kora hlídá našeho vnoučka

7.9.2011 20:24
danurba

XXX.XXX.40.197

Jééé, ten je....ta naše už není miminko kulička, ale puberťák samá noha, pytel dynamitu, všude je jí plno, všechny chce olízat a honí slepice. Takže ano, máme psa na hlídání - musíme jí hlídat, aby zase něco nazakousla. Doufám, že až dospěje, trochu se zklidní, jinak skončíme u Chocholouška. Ale je hrozně chytrá, učenlivá, za pamlsek udělá cokoliv a neskutečně láskyplná. Miluje našeho desetiměsíčního vnoučka a chová se k němu tak jemně, jak je toho schopná.

9.9.2011 15:27
tetrivek

XXX.XXX.160.219

Rockymu už jsou čtyři měsíce, to foto předtím, když byl ještě malinký. Je to puberťák, ale nemůžem si na něj stěžovat. Dost se opičí po našem jedenáctiletém kříženci NO, takže by se dalo říct že zatím poslouchá naslovo. Slepice chtěl chytat na začátku, ale stačilo párkrát zvýšit hlas a už ho nezajímají. Miluje procházky a házení čehokoliv co je po ruce, netušila jsem že čuvač tolik miluje aport. Sice děti nemáme, ale když přijdou děti na návštěvu tak je miluje. Pořídila jsem ho rodičům na hlídání, nemusí se tolik cvičit jako NO. Přijde mi že od mala rozumí všemu. Slepice se naučil večer zahánět do kurníku, aniž by jim něco udělal. Máme z něj jen radost. :-)

2.1.2012 19:27
danurba

XXX.XXX.40.197

Kora v 9 měsících...trochu vyrostla :-)

2.1.2012 19:28
danurba

XXX.XXX.40.197

16.1.2012 18:44
brno

XXX.XXX.113.236

16.1.2012 18:46
brno

XXX.XXX.113.236

A ještě jednou Barny s paničkou

16.1.2012 20:34
danurba

XXX.XXX.40.197

No ten je!!! A mohla bych se zeptat, jakou má povahu? Slyšela jsem psech (samcích) nic moc pěkného a i naši veterináři s nima mají špatné zkušenosti. Když doslova budu citovat jednoho z veterinářů: když nějakýho psa očkuju foukačkou, vždycky je to čuvač. Docela totiž uvažuju o pořízení ještě jednoho, přemýšlím zase o fence, ale láká mě zkusit psa.

17.1.2012 04:52
brno

XXX.XXX.113.236

Barny je bez problémů. Od mala chodil mezi lidi a kdo chtěl, tak si ho hladil. I tak před cizí rukou uhýbá, až bych řekl, že reaguje bázlivě. Po očuchání (seznámení) se pohladit nechá. Na dvůr když přijde někdo cizí, tak si udržuje odstup, ale nevidím žádný náznak toho, že by chtěl dvůr bránit. Nevím jak by se choval, kdybych tam nebyl... Co se týká nás, tak je opravdu bezproblémový (žádné náznaky dominance apod., nic takového).

17.1.2012 10:59
danurba

XXX.XXX.69.2

brno napsal(a):
Barny je bez problémů. Od mala chodil mezi lidi a kdo chtěl, tak si ho hladil. I tak před cizí rukou uhýbá, až bych řekl, že reaguje bázlivě. Po očuchání (seznámení) se pohladit nechá. Na dvůr když přijde někdo cizí, tak si udržuje odstup, ale nevidím žádný náznak toho, že by chtěl dvůr bránit. Nevím jak by se choval, kdybych tam nebyl... Co se týká nás, tak je opravdu bezproblémový (žádné náznaky dominance apod., nic takového).

a jak je starý? Prý se jim takhle povaha začne měnit po druhém roce.

17.1.2012 11:12
brno

XXX.XXX.113.236

Teď má 17 měsíců.

17.1.2012 11:41
danurba

XXX.XXX.69.2

Tak to je stejné jako s naší Korou, akorát ta je o pár měsíců mladší. Taky se s ní mazlil každý na potkání a asi od 7. měsíce začala být nedůvěřivá k lidem, prý je to pro čuvače typické. Když jsme na procházce, běhá normálně na volno, nejde ode mě dál jak na 10 metrů, ale když se blíží lidé, zastaví se a sleduje je a pak rychle běží ke mě. Jsem ráda, nesnáším "kamarádské" hafany.
Na dvoře hlídá skvěle, přesně víme, že kolem naší polosamoty někdo jde. A když tam běhá ona, dovnitř si nikdo netroufne. Přitom by asi nekousla. Jsem z ní tak nadšená, že už uvažuju o dalším.

17.1.2012 11:53
brno

XXX.XXX.113.236

Když chce nějaká cizí návštěva Barnyho pokladit, tak uhýbá a uskakuje, takže to vypadá, jako by měl strach. Nevím jestli je to normální.

17.1.2012 11:59
danurba

XXX.XXX.69.2

brno napsal(a):
Když chce nějaká cizí návštěva Barnyho pokladit, tak uhýbá a uskakuje, takže to vypadá, jako by měl strach. Nevím jestli je to normální.

Myslím, že je to normální a hlavně zdravé. Asi to není strach, jen nechuť kamarádit se s každým, kdo si usmyslí. Čuvač si prostě své přátele vybírá. Mě by taky nebylo příjemné, kdyby mě každý na potkání objímal :-)

17.1.2012 12:04
brno

XXX.XXX.113.236

To mně určitě taky a to, že se o ostatní lidi nezajímá se mi samozřejmě líbí, ale přece jenom se mi to uskakování moc nelíbí. Kdyby jen uhnul hlavou a šel pryč, tak by to vypadalo jinak, než když zprudka uhne, nebo poodskočí.

17.1.2012 12:30
danurba

XXX.XXX.69.2

Pokud se to nezvrhne do nějaký agrese, neviděla bych v tom problém.
Kora měla jako malá dominantní tendence, když třeba nechtěla jít na zahradu a musela jsem jí vytáhnout násilím za obojek, kousala po mě a vrčela, ale srovnala jsem jí a už to nedělá. Hodně sleduju Cesara Milana a učím se pracovat podle něj a perfektně to funguje.

17.1.2012 13:06
brno

XXX.XXX.113.236

Já se nebojím agrese, ale spíš toho, aby nebyl bázlivý. Na Cesara se, pokud mi čas dovolí, také dívám. Jinak je to úžasný pes.

17.1.2012 18:24
tetrivek

XXX.XXX.106.197

U nás si hraje čuvačí puberťák s lajkou, hra vypadá hrozivě, ale neskřivili si ani chlup:-)

17.1.2012 18:40
tetrivek

XXX.XXX.106.197

Rocky mě taky na procházkách hlídá. Zrovna o víkendu jsem potkala známí, kteří ho viděli jako malého a chtěli ho pomuchlat, ale on jim dal jasně najevo vrčením že lidi na mazlení si vybírá. A to pouze rodinu a nejbližší příbuzné a přátele.
Jinak hlídá stylem schovaný za barákem a štěká, když je venku sám. Když hlídá se smečkou tak se odváží štěkat i u vrat. Ale je to ještě štěněcí trouba. Táta se mě ptal na co takového psa máme a mamka mu hbitě odpověděla, že má psa na mazlení:-)

17.1.2012 19:49
danurba

XXX.XXX.40.197

To naše Kora je přes den na zahradě, odkud vidí k bráně a na ulici a když jde někdo kolem, stoupne si na vyvýšený kopeček, odkud má nejlepší výhled a hlásí. Její hluboké baf baf baf je impozantní a chtěla bych vidět, kdo by si na tu zahradu troufnul. Večer je na dvoře s dalšími psy a když k nám někdo jde, žene se k bráně jako první. Sebevědomí má na rozdávání.

22.1.2012 13:53
denni2011

XXX.XXX.64.242

danurba napsal(a):
Pokud se to nezvrhne do nějaký agrese, neviděla bych v tom problém.
Kora měla jako malá dominantní tendence, když třeba nechtěla jít na zahradu a musela jsem jí vytáhnout násilím za obojek, kousala po mě a vrčela, ale srovnala jsem jí a už to nedělá. Hodně sleduju Cesara Milana a učím se pracovat podle něj a perfektně to funguje.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, máme totiž stejný problém, když nás pes - 8 měsíců, nechce něco udělat, a musím ho třeba zatahat za vodítku, tak po mě také začne kousat a vrčet,nedělá to teda pokaždé ale vadí mi, že to dělá, řeknu mu fuj, nebo škubnu za vodítko, a tak přestane, ale pak to třeba jiný den udělá zase, jak jste si ho srovnala vy? děkuji moc za odpověď, myslím, že jinak je nás Denni v pohodě, je klidný, ikdyž občas lítá jako "blázen", ale tohle "vrčení a cvakání zuby" mi vadí, ale nevím co dělat.

22.1.2012 13:56
denni2011

XXX.XXX.64.242

danurba napsal(a):
Jééé, ten je....ta naše už není miminko kulička, ale puberťák samá noha, pytel dynamitu, všude je jí plno, všechny chce olízat a honí slepice. Takže ano, máme psa na hlídání - musíme jí hlídat, aby zase něco nazakousla. Doufám, že až dospěje, trochu se zklidní, jinak skončíme u Chocholouška. Ale je hrozně chytrá, učenlivá, za pamlsek udělá cokoliv a neskutečně láskyplná. Miluje našeho desetiměsíčního vnoučka a chová se k němu tak jemně, jak je toho schopná.

taky máme občas ten samý problém, když začne "blbnout", asi je to tím, že je to velký pes a když lítá on, lítá všechno kolem něj :-) stačí že hodí ocasem a kdo je okolo sedí na zemi :-) kolik je vašemu pejskovi??

22.1.2012 18:03
danurba

XXX.XXX.40.197

denni2011 napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, máme totiž stejný problém, když nás pes - 8 měsíců, nechce něco udělat, a musím ho třeba zatahat za vodítku, tak po mě také začne kousat a vrčet,nedělá to teda pokaždé ale vadí mi, že to dělá, řeknu mu fuj, nebo škubnu za vodítko, a tak přestane, ale pak to třeba jiný den udělá zase, jak jste si ho srovnala vy? děkuji moc za odpověď, myslím, že jinak je nás Denni v pohodě, je klidný, ikdyž občas lítá jako "blázen", ale tohle "vrčení a cvakání zuby" mi vadí, ale nevím co dělat.

No já na projevy dominance vlastně nijak nereagovala, jen jsme si trvala na svým a tím jsme jí ukázala, že bude po mým a basta. Ona totiž asi chtěla nejakou reakci, ze které by pak mohla vznoknout bezva hra - ona poskakuje kolem mě v tak těsné vzdálenosti, že nan ní dosáhnu, ale nechytnu a já se jí snažím přivolat, nalákat, prosím, vztekám se, honím jí. No sranda největší - ale jak pro koho. Takže když jsem jí za obojek vedla třeba zavřít na zahradu a ona se začala po mě ohánět, prostě jsem jí držela dál za obojek a odvedla jí tam víceméně násilím. A pak samozřejmě dostala odměnu.
Je jí 10 měsíců a už to asi tři měsíce nedělá, je to teď takový zlato.

22.1.2012 19:17
denni2011

XXX.XXX.64.242

danurba napsal(a):
No já na projevy dominance vlastně nijak nereagovala, jen jsme si trvala na svým a tím jsme jí ukázala, že bude po mým a basta. Ona totiž asi chtěla nejakou reakci, ze které by pak mohla vznoknout bezva hra - ona poskakuje kolem mě v tak těsné vzdálenosti, že nan ní dosáhnu, ale nechytnu a já se jí snažím přivolat, nalákat, prosím, vztekám se, honím jí. No sranda největší - ale jak pro koho. Takže když jsem jí za obojek vedla třeba zavřít na zahradu a ona se začala po mě ohánět, prostě jsem jí držela dál za obojek a odvedla jí tam víceméně násilím. A pak samozřejmě dostala odměnu.
Je jí 10 měsíců a už to asi tři měsíce nedělá, je to teď takový zlato.

děkuji za odpověď, tak to dělám prakticky stejně, když začne "blbnout" nechám ho a on přestane sám, a když se po mě ohání, zjistila jsem že na něj platí když mu řeknu "sedni a dej pac.".. to je jeho oblíbený povel, sedne dá pac a je krotký jako beránek.... tak snad to už bude jenom lepší a lepší...

24.1.2012 09:06
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Rodiče mají prvního čuvače. Předtím jsme měli na hlídání hlavně NO. A různé křížence. Rocky je ještě štěně, projevy dominance vůči nám nemá. Jen se rád mazlí a hraje si. Miluje aport, sám mi vše nosí a musím mu to házet.
Zatím na nikoho z naší rodiny nezavrčel, jen na cizý. Nikdy jsme neměli psa, který by se k nám choval dominantně.smajlík

24.1.2012 10:40
denni2011

XXX.XXX.64.242

tetrivek napsal(a):
Rodiče mají prvního čuvače. Předtím jsme měli na hlídání hlavně NO. A různé křížence. Rocky je ještě štěně, projevy dominance vůči nám nemá. Jen se rád mazlí a hraje si. Miluje aport, sám mi vše nosí a musím mu to házet.
Zatím na nikoho z naší rodiny nezavrčel, jen na cizý. Nikdy jsme neměli psa, který by se k nám choval dominantně.smajlík

to my právě taky nikdy neměli :-( až teď, je mi 35 let, a psa máme od mého narození, a nikdy na nás taky žádný nevrčel až tento, on je jinak hodný, přítulný, miláček... ale občas právě začne cvakat zubama a vrčet, když se mu nelíbí, že po něm něco chceme :-(proto jsem z toho docela "vykulená" protože nevím co se to děje, nejsem na to zvyklá a to jsme měli i dobrmana a nedělal to...

24.1.2012 11:12
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Možná si potřebuje ujasnit postavení ve smečce, ale moc tomu nerozumím abych Vám mohla poradit.
Taky jsem slyšela že čuvač je prostě pastevec, který má svou hlavu.
Po pořízení lajky na lov jsem si uvědomila, že to nebude NO který pro mě udělá co mi na očích uvidí, ke kterému ani vodítko pomalu nepotřebuju. Smířila jsem se s tím, že každé plemeno je jiné a respekuju ho.
Lajka je vášnivý lovec a lítací blázen, ne že by byla vyloženě nevychovaná zkoušky má, ale je to lajka. Takže nevinná vycházka po lese, se mění na nahánění čehokoliv živého na Vás. Je to její práce.
Od čuvače jsem čekala hlavně trvrdohlavost. Ale ten náš vyrůstá s křížencem NO a opičí se po něm úplně ve všem. Takže jsme čuvače zatím od mala jen usměrňovali ve výchově a v podstatě, poslouchal, opičil se po starším psovi.
Takže když jsme venku drží se mě, víc než deset metrů ode mě se nevzdálí, umí sedni, ke mě a ten apotr. Je to jen základ, máme ho hlavně jako rodinného, hlídacího a vycházkového psa. Někdy si řikám jestli má typickou čuvačí povahu???Ale je to ještě štěně. Kam se hnu po zahradě, tak ho mám za prdelí. Nebo ke mě přijde sedne si a kouká, jako by se ptal co pro tebe můžu udělat.
Jediný problém je v povelu lehni. To mu moc nejde. Od mala nešnášel drbání na břiše a nikdy se nechce takhle podvolit.smajlík

24.1.2012 12:01
danurba

XXX.XXX.209.9

tetrivek napsal(a):
Možná si potřebuje ujasnit postavení ve smečce, ale moc tomu nerozumím abych Vám mohla poradit.
Taky jsem slyšela že čuvač je prostě pastevec, který má svou hlavu.
Po pořízení lajky na lov jsem si uvědomila, že to nebude NO který pro mě udělá co mi na očích uvidí, ke kterému ani vodítko pomalu nepotřebuju. Smířila jsem se s tím, že každé plemeno je jiné a respekuju ho.
Lajka je vášnivý lovec a lítací blázen, ne že by byla vyloženě nevychovaná zkoušky má, ale je to lajka. Takže nevinná vycházka po lese, se mění na nahánění čehokoliv živého na Vás. Je to její práce.
Od čuvače jsem čekala hlavně trvrdohlavost. Ale ten náš vyrůstá s křížencem NO a opičí se po něm úplně ve všem. Takže jsme čuvače zatím od mala jen usměrňovali ve výchově a v podstatě, poslouchal, opičil se po starším psovi.
Takže když jsme venku drží se mě, víc než deset metrů ode mě se nevzdálí, umí sedni, ke mě a ten apotr. Je to jen základ, máme ho hlavně jako rodinného, hlídacího a vycházkového psa. Někdy si řikám jestli má typickou čuvačí povahu???Ale je to ještě štěně. Kam se hnu po zahradě, tak ho mám za prdelí. Nebo ke mě přijde sedne si a kouká, jako by se ptal co pro tebe můžu udělat.
Jediný problém je v povelu lehni. To mu moc nejde. Od mala nešnášel drbání na břiše a nikdy se nechce takhle podvolit.smajlík

Povel lehni jsem naučila štěně jednoduše. Na povel si sedla a položila jsem ruku s pamlskem asi půl metru před přední nohy na zem. Když se postaví a chce si ho vzít, ucuknu s rázným NE a znovu dám povel sedni. To opakuju, dokud si k tomu pamlsku nelehne, aby k němu dosáhla. Kora to pochopila asi za dvě minuty, bylo jí 10 týdnů a od té doby to umí bezvadně,. ovšem jen az pamlsek :). Žádné tlačení na lopatky a podobné násilí. Takhle cvičí psi Victorie Stillvelová a fakt to funguje úžasně.

24.1.2012 12:28
tetrivek

XXX.XXX.144.136

Ostatní psi to taky uměli od štěněte, nejdřív sedni a pak přesně položit piškot před ně a pomalu posouvat. Jenže u čuvače je problém že on si nechce lehnout. A už vůbec ne na záda aby ukázal břicho na podrbání. A tak mu drbu břicho když stojí, líbí se mu to, ale nedokáže vydržet ležet..........
Ostatní psi si lehnou na povel i si nechají drbat břicho, jedna fena i od cizých, ale s čuvačem se nedá hnout.
Ale u něj mi to tolik nevadí, je na hlídání a na mazlení.
Jen si myslím jestli to taky od něj není nějaký projev dominance, protože to nesnáší od štěněte.

24.1.2012 12:52
denni2011

XXX.XXX.64.242

tetrivek napsal(a):
Ostatní psi to taky uměli od štěněte, nejdřív sedni a pak přesně položit piškot před ně a pomalu posouvat. Jenže u čuvače je problém že on si nechce lehnout. A už vůbec ne na záda aby ukázal břicho na podrbání. A tak mu drbu břicho když stojí, líbí se mu to, ale nedokáže vydržet ležet..........
Ostatní psi si lehnou na povel i si nechají drbat břicho, jedna fena i od cizých, ale s čuvačem se nedá hnout.
Jen si myslím jestli to taky od něj není nějaký projev dominance, protože to nesnáší od štěněte.

Náš Dennis už umí - sedni, lehni, ke mě, dokonce občas i vydrží "odložení", v tom problém nějak extra nevidím, když jdeme na procházku jde taky pomalu, už i přestal tahat, ikdyž občas zatáhne, ale to je taky v normě, jediné to cvakání zubama a vrčení......jako on nekousne, protože kdyby mě chtěl kousnout, tak už jsem asi sežraná, protože je tak rychlej, že bych se nestačila ani otočil a byla bych nazemi a pokousaná, takže on nás asi přímo kousnout nebo napadnout nechce, asi si fakt jen dokazuje tu jeho dominantu, ale už jsem asi přišla na to jak ho to odnaučil, a to tím, že umí povel "sedni" takže když začne zlobit, řeknu fuj a sedni a on sedne a pak se mi ho podaří chytit za obojek a pak už je zase klidný jako beránek, no doufám, že je to jen psí pubertou a že brzo přestane, protože se to naštěstí nestupňuje, tak aspon v tom vidím positiva :-)

30.1.2012 21:41
ruspes

XXX.XXX.48.211

Čuvač je báječné plemeno, má ho můj kamarád a nedá na něj dopustit. Až mě jednou můj bafan opustí, tak si pořídím jedině čuvače:-)

31.1.2012 08:21
denni2011

XXX.XXX.64.242

tak my už jsme udělali velký pokrok a můžu říct , že náš Denísek je neskutečně chytrý a šikovný pes...ikdyž je tvrdohlavý, ale opravdu velice chytrý....dlouho nám trvalo "přivolání" ale už i to zvládá :-) mám z něho opravdu velkou radost... dokonce už začínáme s "odložením" a myslím, že to půjde :-), vypadá to, že ta nejhorší "puberta" je už za ním :-) .... je to prostě miláček... hlavně hrozně rád dává Pac... to je úplně blaženej, když ji může dát :-)

31.1.2012 10:13
danurba

XXX.XXX.237.3

tetrivek napsal(a):

To my Koru učíme od malička povel "sudy" (povely si vymýšlím sama, nechodím nikam na cvičák), chci, aby když si lehne, se převalila přes záda. Zatím to nepochopila, jen se pooží na bok, ale i to je pokrok. Myslela jsme ten povel jako srandu, ale teď mi došlo, že bude i užitečný. Máme nemocnou fenu NO a bylo potřeba, aby si na veterině lehla na bok a byl trochu problém jí položit. Takže u Kory dáme povel a bude to jednoduché. Taky jí učíme povel "zuby", po tomhle povelu ví, že jí kouknu do tlamy a pak dostane pamlsek. Dana

31.1.2012 10:23
denni2011

XXX.XXX.64.242

tak to náš Denis si lehne úplně v pohodě, když mám v ruce piškotek :-) dokonce na cvičáku už přešel lávku... a to se bránil zuby nehty, a na břiše se drbat nechá taky zcela v pohodě, jenom u toho musí mít nějakou hračku v hubě aby si ji kousal, protože jinak kouše mě :-), zavírá u toho oči a úplně si to drbání užívá :-) lump jeden

31.1.2012 15:33
denni2011

XXX.XXX.64.242

denni2011 napsal(a):
tak to náš Denis si lehne úplně v pohodě, když mám v ruce piškotek :-) dokonce na cvičáku už přešel lávku... a to se bránil zuby nehty, a na břiše se drbat nechá taky zcela v pohodě, jenom u toho musí mít nějakou hračku v hubě aby si ji kousal, protože jinak kouše mě :-), zavírá u toho oči a úplně si to drbání užívá :-) lump jeden

Denísek :-)

31.1.2012 20:14
tetrivek

XXX.XXX.250.210

Takhle jsme zkoušeli na podzim. Je pravda že povel lehni se mi bude hodit i při vyčesávání. Ale jak řikáte je to zlatý pes, který naučený povel nezapomíná, jen je trošku tvrdohlavější. Tady Rocky kouká smutně

23.4.2012 22:06
danurba

XXX.XXX.50.200

Oprašuji zapadlé vlákno. Nemám cice žádnou čerstvou fotku naší slečny Kory, ale stejně jsem z její inteligence, chápavosti a pracovitosti pořád stejně nadšená. Začala jsem s naším stádečkem koz chodit na pastvu k řece, kde je každé odpoledne dvě hodiny hlídám, než se nažerou. Kora chodí samozřejmě s námi a projevuje se jako šikovný pastevec. Nikdo jí to neučil a stejně celou dobu udržuje stádo v jednom houfu a zahání případné opozdilce. Někdy až moc, kozy jsou z ní už trochu na infarkt. Ale dneska jako by pochopila, že během pasení není nutné, aby byly na sobě namačkané, dávala jim větší volnost, no chválila jsem jí tím nejlíbeznějším hláskem :-). A nedávno stál v řece nějaký rybář, Koře asi připadalo, že je moc blízko, štěkala na něj opravdu výhružně, až jsem se bála, jestli ho nepůjde do tý vody sežrat.
Učíme se poslušnosti, sice přivolání není dokonalé, ale nakonec vždycky přiběhne a je to čím dál lepší. Ale je jí teprve 13 měsíců, tak má je v pubertě, tak má na nějaké to zlobení nárok.
Přece jen jsem jednu čerstvější fotku našla - Kora ve stáji

24.4.2012 17:32
brno

XXX.XXX.113.236

Přikládám jednu z nedávné doby. Vaše feňule má ideální práci. To náš Barny jenom kontroluje stav na zahrádce a prohání se se sousedovým Bobem podél plotu (při tom olamuje tůje, co tam rostou).

24.4.2012 20:23
danurba

XXX.XXX.50.200

No ideální...jak pro koho. Na pastvinu jí samotnou pustit nemůžu, protože tam honí ovce a hlavně jehňata, ne že by je lovila, ale když se dostane do ráže - no nevím nevím, jak by to dopadlosmajlík. A ovcím ten stres taky neprospívá. A po tom, co řádně prožene ovečky, najde si nějaký pěkně čerstvý a nejlépe trochu průjmovitý kobylinec a během pár chvil je z bílé feny hnědozelená.smajlík A ta vůně!!! Ze svého luxusního parfému má tak obrovskou radost, že se o něj musí s náma podělit. Takže jsem pak od pasu dolů naparfémovaná a hnědozelená taky. Ještě že mají tu samočistící srst, jakmile ten fujtajbl uschne, samo se to odrolí. Už 11 měsíců se nenudím smajlík.

29.4.2012 11:46
serigala

XXX.XXX.59.26

Já sobně si myslím, že mám největšího rasistu v okolí, raději bych se nezmiňovala, po kom to má. Ale prej je to u bílého psa celkem normální. Velké psy nemá rád už od svého roku, teď se jen snažíme, aby neřešil zbytečné blbosti, nechci, aby si se psy hrál, to je jeho volba, ale aby je nechal být, pokud ho neotravují. Na lidi je naprosto bez problémů, dokonce i veterináře měl rád, dokud ho neoperoval, ač před lidmi také uhýbá, ale to beru jako plus, neuskakuje, jen si couvne 5 cm dozadu, nepotřebuju psa, co jej má návštěva za chvíli na hlavě, s cizím člověkem by neodešel - za párek nevím no. Opravdu je to pes se svým názorem, ale svoji funkci "tůráka" a hlídače plní. Třeba teď jsem s ním odešla dokonce doktrekking (82km + 3km zacházka) a další den chtěl na procházku, ale ta mrcha panička nevyhověla. Nebýt toho horka, tak můžu říct, že je to pes podle představ - vodomilný, hlídací, všehoschopný. Eskalátor a výtah jsme nezkoušeli, ale jinak vleze fakt všude - hlavně že se jede na výlet. Jen to česání, po tom se se monu přestane bavít, ono jednoho stát 2 hodiny v kuse přestane bavít, ale je fakt, že i když to občas přeženu tak jen kníkne a zdrhne, agresivně vůči mě se projevil jen jednou, když měl masitou kost, ale to jen zavrčel a držel hubu. Jinak můžeme žrát klidně spolu :D

26.8.2012 14:07
lilith

XXX.XXX.42.112

Ahoj :-) přidávám se do vašeho klubu přátel bílých chlupatých koulí :-) Taky máme jednu dom. Má teprve necelé čtyři měsíce, ale už i tak ho máme plnou hlavu. Chování, které tady většina popisuje známe také, a konečně mě uklidnilo, že v tom nejsme sami. U předchozího psíka jsme nikdy takové chování nepozorovali.

tady je náš prcek

26.8.2012 20:33
danurba

XXX.XXX.50.200

lilith napsal(a):
Ahoj :-) přidávám se do vašeho klubu přátel bílých chlupatých koulí :-) Taky máme jednu dom. Má teprve necelé čtyři měsíce, ale už i tak ho máme plnou hlavu. Chování, které tady většina popisuje známe také, a konečně mě uklidnilo, že v tom nejsme sami. U předchozího psíka jsme nikdy takové chování nepozorovali.

tady je náš prcek

Jé, ňuňánek. Tak gratuluju k výběru toho nej nej pejska. :-)

26.8.2012 22:46
lilith

XXX.XXX.42.112

Zrovna bych se na vás obrátila s dotazem - začíná mi klopit jedno ucho, jakoby se "stočí nebo sroluje". Nevím jak to popsat. Viděla jsem to na fotce Denise nebo jak se pejsek jmenuje a tuším Ronyho. Je to jen věkem a mám vydržet nebo nějak zkusit lepit?

26.8.2012 22:46
lilith

XXX.XXX.42.112

lilith napsal(a):
Zrovna bych se na vás obrátila s dotazem - začíná mi klopit jedno ucho, jakoby se "stočí nebo sroluje". Nevím jak to popsat. Viděla jsem to na fotce Denise nebo jak se pejsek jmenuje a tuším Ronyho. Je to jen věkem a mám vydržet nebo nějak zkusit lepit?

Omlouvám se Rockymu, myslela jsem jehosmajlík

26.8.2012 23:44
serigala

XXX.XXX.59.26

lilith napsal(a):

Můj pes to má také, věkem se to nezpraví, spíše naopak, bude to vypadat jako u toho Denise nahoře. U některých psů jsem viděla, že uši sice krčí, ale při vzrušení je jim postaví tak, jak mají. Mému psu tedy dobrovolně nedrží. U jeho sourozence to řešila celá rodina, pokaždé, když ho uviděli, že to ucho krčí, narovnávali jej a masírovali tak, jak má být, ale v tom musíte vytrvat, ne jen jednou denně, ale vždy když bude příležitost. Další věc je žvýkačka, kterou ucho přilepíte tak, jak potřebujete, ale počítejte s tím, že ji jen tak nesudnáte. Já psovi omotala konce uší flastrem (jde v pohodě dát dolů) a spojila je pod krkem, jenže jsem v tom nevytrvala a tak to dopadlo, navíc měl pes už rok, takže to bylo horší, mu to nevadilo, ale obávám se, že tak malé štěně by si to sundalo. Pokud ale nebudete jezdit na výstavy, tak to ničemu nevadí, mému psu to podrží oná žvýkažka, ale nějak "inteligentně" daná, abych psovi nevytrhala polovinu chlupů pod uchem. Paradoxně mi na výstavách nejvíce vytýkají ocas, než ty obávané uši.

PS: Zkuste se zeptat u veterináře, určitě má s tímhle zkušenosti.

27.8.2012 14:32
lilith

XXX.XXX.42.112

Děkuji za radu,zkoušela jsem podlepit v tom zlomu náplastí. Chvilku to vypadalo nadějně,ale po hodině náplast povolila auž to nedrželo. Do psa cpeme sušené uši a jiné fujtajbly na chrupavky,ale nic. Zkusíme to lepení. Taky jsem studovala lepení uší u dobrmanů (na babku), ale toho se u jeho chlupatosti obávám. Navíc při jeho temperamentu to nevydrží víc jak hodinu...

27.8.2012 18:36
serigala

XXX.XXX.59.26

lilith napsal(a):
Děkuji za radu,zkoušela jsem podlepit v tom zlomu náplastí. Chvilku to vypadalo nadějně,ale po hodině náplast povolila auž to nedrželo. Do psa cpeme sušené uši a jiné fujtajbly na chrupavky,ale nic. Zkusíme to lepení. Taky jsem studovala lepení uší u dobrmanů (na babku), ale toho se u jeho chlupatosti obávám. Navíc při jeho temperamentu to nevydrží víc jak hodinu...

http://www.parson-jack-russell.wz.cz/usi.htm
Sice je to parson, ale měla jsem to něco jako na obrázcích dole, když to odděláte, sice to tahá, ale narozdíl od žvýkačky to sundáte bez většího množství chlupů, ale taky se to musí pořádně, jinak se to odlepuje samo.

31.8.2012 22:31
lilith

XXX.XXX.42.112

A jak pejsek nese ocas? Nebo jaký máte problém. Jsem vděčná za jakýkoliv postřeh,na co je třeba dát pozor.

31.8.2012 23:44
serigala

XXX.XXX.59.26

Tak ono kromě těch uší exteriér moc zpravit nejde, jedině zakrýt chlupama. Můj pes má kromě těch uší kratší ocas a strmější úhlení pánevních končetin, ale já bych si toho nevšimla nebýt na výstavě. Pomoct se občas dá špatně pigmentovaným místům (např. čumák) nějakým doplňkem, ale to vyzkoušené nemám, pigment máme v pořádku, jen jsem o tom někde četla. Jsem šťasná, že DKK máme na nule a že máme povahu takovou, jakou máme, ty výstavy chci ještě zkusit, jestli už dospěl, ale jen pro zábavu.

Ocas nosí jako typický čuvač, při vzrušení nahoře, ale nemá ho moc nad hřbetem, jinak pořád dole. Ale tomu nasazení, co posuzují, moc nerozumím, spíše vůbec.

Jediný problém vidím v tom, že ne a ne pochopit, že při 35°C do vody může, ale až poté, co panička nepoletí s ním :-)) a že ty kulaté věci, které nazývám granulemi, jsou k jídlu. Krmím masem, takže to asi ani nepochopí.

Jo, vlastně ještě jeden by tu byl, odmítá se řadit ke své plemenné příslušnosti (viz foto) :-)

1.9.2012 12:01
lilith

XXX.XXX.42.112

Ale je to krasavec, pěkný macek:-) Uvidíme,co nám ty ušiska udělají. Začínají vypadávat zuby,tak budou doufat,že je to tím. Uši masírujeme denně několikrát, tak snad to pomůže.

5.4.2013 13:02
petriska

XXX.XXX.20.141

Dobrý den,
naše čuvačí slečna dělá přesně to stejné. Celou dobu byla mazlivá ke všem, až jsme si s přitele říkali, že jsme vychovali vítacího psa. Ale poslední měsíc až 2 se začala takto chovat. Vypadá to, že někderým lidem nevěří a nechce se s nimi bratříčkovat. Dnes je ji 7 měsíců, je neohrožený hlídač, nikoho nepustí přes bránu, ale přitom ke známým a rodině je jako milius. Jessica je strašně chytrá a z toho vyplývá mnoho situací. Když jsme na procházce a volám ji ke mě, na 99% příjde, ale jsou i situace, kdy se na mě podívá pohledem, však nic neporvádím, jenom si tady čuchám, tak proč bych měla za tebou jít :) Jinak je opravdu skvělá. Máme ji v domě se zahradou, ale většinu času stejně tráví s námi v domě, protože se chce mazlit a hrát si. Je to náš první společný pes a opravdu lepší rasu jsme si vybrat nemohli :) Zvládá povely ke mě, čekej, sedni, lehni, pac, druhou pac a přítel ji naučil i čau, kdy dá packu nahoru a plácne si s ním a taky valipupek, kdy si lehne, převrátí se na záda a ukáže bříško. Ale je pravda, že před lidmi tento důkaz oddanosti ne vždy ukáže. Doufám, že se diskuze ještě rozjede, čuvačů je v dnešní době tak strašně málo, že by byla škoda nepodělit se o fotky, nápady, názory apod.

5.4.2013 13:55
plisak

XXX.XXX.236.4

mívala jsem čuvače, jmenoval se Robin, prima pes, s velikým smyslem pro humor. Jenže teď už jsem čuvačům nevěrná řadu let s jiným plemenem, ale slabost pro ně mám stále

5.4.2013 13:57
plisak

XXX.XXX.236.4

serigala napsal(a):
Tak ono kromě těch uší exteriér moc zpravit nejde, jedině zakrýt chlupama. Můj pes má kromě těch uší kratší ocas a strmější úhlení pánevních končetin, ale já bych si toho nevšimla nebýt na výstavě. Pomoct se občas dá špatně pigmentovaným místům (např. čumák) nějakým doplňkem, ale to vyzkoušené nemám, pigment máme v pořádku, jen jsem o tom někde četla. Jsem šťasná, že DKK máme na nule a že máme povahu takovou, jakou máme, ty výstavy chci ještě zkusit, jestli už dospěl, ale jen pro zábavu.

Ocas nosí jako typický čuvač, při vzrušení nahoře, ale nemá ho moc nad hřbetem, jinak pořád dole. Ale tomu nasazení, co posuzují, moc nerozumím, spíše vůbec.

Jediný problém vidím v tom, že ne a ne pochopit, že při 35°C do vody může, ale až poté, co panička nepoletí s ním :-)) a že ty kulaté věci, které nazývám granulemi, jsou k jídlu. Krmím masem, takže to asi ani nepochopí.

Jo, vlastně ještě jeden by tu byl, odmítá se řadit ke své plemenné příslušnosti (viz foto) :-)

čuvapanda?

14.4.2013 12:59
sajma

XXX.XXX.200.139

snad mě neukamenujetesmajlík přidávám našeho polovičního čuvače, je fiklý s ovčakem,ale ten ovčák nejspíš čistý nebylsmajlík...jinak povahově uplně čuvač,rodinu miluje, dýchal by za nás,na malou je uplně v pohodě,za bránou neuprostný hlídač,takto ve společnosti venku většinou cizí lidi přivítá tichým vrčením,očicháním a pak v pohodě,není utočný,není agresivní,ale svou psí kamaradku si hlídá před ostatními psi,miluje vodu,sežere snad všechno co do misky dostane-narozdíl od ovčandy...prostě BEN

5.5.2013 12:24
petriska

XXX.XXX.20.187

smajlík tak tady bych čuvače nepoznala smajlík

4.6.2013 13:58
a.durackova

XXX.XXX.10.30

Som rada, že je tu toto vlákno už som si myslela, že čuvače nikto nechová, my máme v rodine jedine toto plemeno, už moji prarodičia, teraz máme Lucku. Na fotke s kamoškou.

31.7.2013 17:26
natcha

XXX.XXX.39.16

Máme taky jednoho, v srpnu mu bude 8.. :) Je to zlato, má super povahu, je to už 3. čuvač v naší rodině.. Má špatný kyčle takže teď už chodí jenom na kratší procházky.. Od mala chodí bez vodítka a je to hroznej flegmatik, nic ho nenaštve..

31.7.2013 17:59
petriska

XXX.XXX.20.93

Čuvači jsou nejkrásnější!! Můžu se Vás jen zeptat, jaké používáte granule? Naše psí slečna právě oslavila své 1. narozeniny a začala frfňat další granulky smajlík

31.7.2013 23:42
natcha

XXX.XXX.39.16

Hehe, to znám :)) Ten náš si vybíral asi z 5 druhů granulí než mu jedny zachutnaly :D Kupujeme Purina Dog Chow a zatim spokojenost ;)

1.8.2013 08:26
petriska

XXX.XXX.20.217

My už právě taky zkoušeli všechno možné. Nějakou dobu jsme na Britech, ty ji chutnaly, ale najednou, sotva oslavila narozeniny, začala frfňat. Třeba už se cítí jako velká holka, ta zkouší, jestli ji to projde smajlík Ona celkově je strašná chytrolínka. Někdy na ni s přítelem čučíme s pusou dokořan, co zase vymyslela smajlík Pro pobavení přidávám fotku, jak šel čas smajlík

1.8.2013 09:52
natcha

XXX.XXX.39.16

petriska napsal(a):
My už právě taky zkoušeli všechno možné. Nějakou dobu jsme na Britech, ty ji chutnaly, ale najednou, sotva oslavila narozeniny, začala frfňat. Třeba už se cítí jako velká holka, ta zkouší, jestli ji to projde smajlík Ona celkově je strašná chytrolínka. Někdy na ni s přítelem čučíme s pusou dokořan, co zase vymyslela smajlík Pro pobavení přidávám fotku, jak šel čas smajlík

To ten náš, když byl mladší, byl úplně to samý.. Když už mu nějaký chutnaly, koupil se celej pytel a za dva týdny už si to zase rozmyslel a kupovali jsme jiné. smajlík Chce to zkoušet, koupit třeba na zkoušku 3kg a pomalu jí to přidávat do těch granulí, které má teď. Jo čuvači jsou chytří dost. smajlík Je to hrozný jak z takový malý koule je za chvíli obr pes smajlík smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2016 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

danurba napsal(a):
nenašla jsme tu žádné vlákno s tímto nádherným plemenem a to je myslím škoda, tak jedno zakládám. Dneska jsme si přivezli naší první čuvaččí holčičku, jmenuje se Kora a je náádherná. Snad se projeví jako dobrý hlídač a ovčák. Tady jí bylo asi 5 týdnů

Môžem sa spýtať, z akej je CHS?

ajhu

24.2.2017 21:38
ajhu

XXX.XXX.236.255

danurba napsal(a):

Ahoj,
zkusím oživit staré téma.
4 měsíční čuvačka.
Ten pytel dynamitu už začíná bouchat .

20.12.2018 15:15
tetrivek

XXX.XXX.211.31

Přidejte reakci

Přidat smajlík