Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2011 14:16
petule88

XXX.XXX.73.106

ahojky,

chci se zeptat, zda jsou ještě k nalezení nějaké psí hřbitovy? nejlépe kolem prahy...rodiče mají kokřinku, které náhne už na pomalu už připravovat, že to jednou přijde...u doktora se nám ji nechávat nechce, pohřbít ji nemáme kde, tak jsme chtěli na psí hřbitov,ale vůbec nevím zda někde nějaký funguje...můžete mi někdo poradit?

děkuji

10.5.2011 14:47
cinkalu

XXX.XXX.42.99

Psí hřbitov je ve Starých Bohnicích na Praze 8, ale podle toho co jsem slyšela už se tam nepohřbívá. Ale za zeptání nic nedáte.

10.5.2011 14:53
petule88

XXX.XXX.73.106

cinkalu napsal(a):
Psí hřbitov je ve Starých Bohnicích na Praze 8, ale podle toho co jsem slyšela už se tam nepohřbívá. Ale za zeptání nic nedáte.

o tom jsem taky slyšela..jen nikde jsem nenašla kontakt...ale co jsem četla ve starších článcích tak asi už opravdu nepohřbívají...kdyby vás napadl ještě nějaký prosím napište mi to sem :-)

děkuju

10.5.2011 14:57
petule88

XXX.XXX.73.106

ježiši, opravuju text :)

chci se zeptat, zda jsou ještě k nalezení nějaké psí hřbitovy? nejlépe kolem prahy...rodiče mají kokřinku, které náhne na 16let, takže se na to už pomalu musíme připravovat, že to jednou přijde...u doktora se nám ji nechávat nechce, pohřbít ji nemáme kde, tak jsme chtěli na psí hřbitov,ale vůbec nevím zda někde nějaký funguje...můžete mi někdo poradit?

10.5.2011 15:24
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Jediné co jsem zjistila je, že se v Bohnicích pořád pejsci pohřbívají. Jediné spojení které mám je : Pavel Lukáš Dolákova 529 18100 Praha 8, tel/záznam. 233550564. Nevím ale , jestli je kontakt pořád platný. Další psí hřbitůvek je pod Řípem, ale nevím přesně kde.

10.5.2011 15:28
alboni

XXX.XXX.28.74

cinkalu napsal(a):

Máme tam pesana, je to tam fakt hezký - lepší než dendreologická zahrada, naprostá záplava všech možných stromů dovezených až z tramtárie. na pidihrobečkách ohraničených plůtkem jsou kromě porostu i hračky, které tam lidi nosí. Původně jsem nechtěla mít psa na hřbitově, bylo to přání mé mamky, ale když jsem to pak viděla, přišlo mi to tam roztomilé. Ale od 2007 se tam opravdu už nepohřbívá, je plno a zřizovateli neovolili rozšířit plochu o sousední pozemky. Myslím, že jinak v Čechách nic není, jedině možnost zpoplenění a uložení do speciálních psích uren v Brně (tedy jestli se nepletu). Tu si pak člověk odveze domů.

10.5.2011 15:40
hankaapes

XXX.XXX.101.77

www.hrbitov-nenia.cz/ tam pohřbívají určitě, je to u Roudnice n.Labem

10.5.2011 15:50
petule88

XXX.XXX.73.106

alboni napsal(a):
Máme tam pesana, je to tam fakt hezký - lepší než dendreologická zahrada, naprostá záplava všech možných stromů dovezených až z tramtárie. na pidihrobečkách ohraničených plůtkem jsou kromě porostu i hračky, které tam lidi nosí. Původně jsem nechtěla mít psa na hřbitově, bylo to přání mé mamky, ale když jsem to pak viděla, přišlo mi to tam roztomilé. Ale od 2007 se tam opravdu už nepohřbívá, je plno a zřizovateli neovolili rozšířit plochu o sousední pozemky. Myslím, že jinak v Čechách nic není, jedině možnost zpoplenění a uložení do speciálních psích uren v Brně (tedy jestli se nepletu). Tu si pak člověk odveze domů.

viděla jsem fotky a opravdu se mi to moc líbilo...škoda, že už se tam nepohřbívá...chjo, proč na ty naše milované pejsky nikdo nemyslí a nedělají se hřbitůvky...smajlík... já si právě nedokážu představit to zpopelnění no..jet do brna s ní...pak tam nechat zpopelnit a zas ji vezt domu...no proberu to doma...

10.5.2011 16:02
petule88

XXX.XXX.73.106

hankaapes napsal(a):
www.hrbitov-nenia.cz/ tam pohřbívají určitě, je to u Roudnice n.Labem

no tak aspoň něco :-) sice je to trochu z ruky ...ale pokud nic jiného nenajdu, bude to asi to nejlepší:-) chceme aspoň trochu důstojný odchod pro tu naši babču :-) děkuju za odkaz :-)

11.5.2011 08:19
greiz

XXX.XXX.232.4

V Hradci Králové u lesního hřbitova máte i hřbitov pro zvířata http://www.tshk.cz/cs/strediska/mestska-pohrebiste

11.5.2011 08:51
rude

XXX.XXX.13.149

v Hradci na lesním hřbitově máme pohřbeného pejska už i my, je to tam moc hezké, klidné prostředí v lese, pán co to obhospodařuje je hrozně milý a vstřícný, ale z Prahy trochu z ruky...

11.5.2011 11:59
rachel

XXX.XXX.60.145

nevíte o nějakých fotečkách? Googlím, ael stále nic.... Lesní hřbitov se mi zdá jako zajímavá možnost, kam pejska uložit.

11.5.2011 12:57
petule88

XXX.XXX.73.106

rude napsal(a):
v Hradci na lesním hřbitově máme pohřbeného pejska už i my, je to tam moc hezké, klidné prostředí v lese, pán co to obhospodařuje je hrozně milý a vstřícný, ale z Prahy trochu z ruky...

to zní skvěle, sice trošku z ruky ale co by jsme pro ní neudělali :) ...a přikláním se k dotazu zda nejsou nějaké fotečky k nalezení :)

11.5.2011 13:00
rude

XXX.XXX.13.149

jestli o to stojíte, tak vám to vyfotím, dnes tam jedem upravit Hagimu hrobeček a dát pomník smajlík budu si fotit i jeho hrobeček tak vám můžu cvaknout jak to vypadá okolo...

11.5.2011 13:41
impact

XXX.XXX.204.5

rude napsal(a):
jestli o to stojíte, tak vám to vyfotím, dnes tam jedem upravit Hagimu hrobeček a dát pomník smajlík budu si fotit i jeho hrobeček tak vám můžu cvaknout jak to vypadá okolo...

Ach bože.. To mě mrzí.. Tak už i vy. smajlík

11.5.2011 13:55
holly

XXX.XXX.52.38

11.5.2011 14:27
petule88

XXX.XXX.73.106

rude napsal(a):

smajlík ach jo..je to moc smutný, škoda že tomu prostě nejde zabránit...ale aspoň důstojný pohřeb si zaslouží ti naši mazlíci...nechat je někde spálit v kafilérce se mi fakt nelíbí...

11.5.2011 14:30
petule88

XXX.XXX.73.106

holly napsal(a):
tohle je ten u Řípu.....

super, vypadá to moc pěkně :-) , sice doufám, že to nebudeme ještě dlouho potřebovat ale......a nevíte kolik to tam stojí? jako uložení..pohřeb...a nějaký poplatek roční?

11.5.2011 14:39
petule88

XXX.XXX.73.106

burunduk napsal(a):
Našla jsem nějaké fotky hřbitovů:

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20100522095529/necyklopedie/images/1/17/Psi_hrbitov.JPG
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQviKPCC2DAogQq__6s0i0Ehjg_Qlv4scT0jQDsMwIyCrQCMZseR89ZzXs5cw
http://img.mf.cz/947/321/IMG-0465.JPG
http://www.huptych.cz/images/fotogalerie/sekce_2/hrbitov_psu_1.jpg

..moc hezké hrobečky

achich...jsou to krásné hrobečky..všechny..., je z nich vidět jak moc je ti lidé měli rádi smajlík

11.5.2011 16:11
rachel

XXX.XXX.60.145

rude napsal(a):

Zajímalo by mne to. Jestli vložíte pár fotek, budu ráda.
Nikdy jsem na žádném zvířecím hřbitově nebyla.

11.5.2011 16:14
rachel

XXX.XXX.60.145

petule88 napsal(a):
achich...jsou to krásné hrobečky..všechny..., je z nich vidět jak moc je ti lidé měli rádi smajlík

Souhlasím. Děsím se doby, až jednou budu muset tuto věc řešit já se svým psem :-|

11.5.2011 16:16
rude

XXX.XXX.13.149

dobře. jen nevím, zda je vhodné dávat to sem na faunu, aby mě někdo nenapadnul, že jsem morbidní....smajlík ale i o tom je život s pejsky, bohužel... :-(

11.5.2011 17:08
petule88

XXX.XXX.73.106

rude napsal(a):
dobře. jen nevím, zda je vhodné dávat to sem na faunu, aby mě někdo nenapadnul, že jsem morbidní....smajlík ale i o tom je život s pejsky, bohužel... :-(

pokud vám to nevadí, klidně sem fotku dejte...aspoň si uděláme představu do jakého prostředí ty naše miláčky dáme, morbidní určitě nebudete, bohužel i o tomto je život přesně jak píšete....nic jiného se nedá dělat... ...smajlík my se na to připravujeme s 16letou kokřinkou co mají rodiče...pak mají 3letou Ridgebacku a já mám 10měsíční štěně dobrmana..všichni pejsci jsou pro mě strašnou srdcovkou a vůbec si nedokážu představit, že tu nebudou...ale takový je život...tak ať mají aspoň důstojný odchod, to jediné pro mě budeme moct ještě udělat, a my to určitě uděláme :-)

11.5.2011 18:01
rachel

XXX.XXX.60.145

rude napsal(a):

To si myslím, že není nic morbidního. Všichni tam přece jednou musíme a je hezké vidět, že někdo měl svého čtyřnožce tak rád, že mu zařídil a pečuje mu o hrobeček:-). Nevidím na tom vůbec nic morbidního...

To vás tu spíš napadnou, že krmíte jinou značkou granulí, než oni smajlík

11.5.2011 18:39
petule88

XXX.XXX.73.106

rachel napsal(a):
To si myslím, že není nic morbidního. Všichni tam přece jednou musíme a je hezké vidět, že někdo měl svého čtyřnožce tak rád, že mu zařídil a pečuje mu o hrobeček:-). Nevidím na tom vůbec nic morbidního...

To vás tu spíš napadnou, že krmíte jinou značkou granulí, než oni smajlík

smajlík haha s granulemi je to hezky řečeno :-))

11.5.2011 19:16
rude

XXX.XXX.248.133

dobrá, tak tady pár fotek, takto to vypadá z dálky - je to oplocené.

11.5.2011 19:17
rude

XXX.XXX.248.133

takto za branou začínají řady

11.5.2011 19:18
rude

XXX.XXX.248.133

hrobečky jsou rozmístěny takto mezi stromy...

11.5.2011 19:22
rude

XXX.XXX.248.133

je jich tam prý na 800...

a dovolím si vložit i hrobeček našeho miláčka... smajlík pokaždé mě to tam sebere, člověk vidí tolik opečovaných hrobů, zapálené svíčky, kostičky, obojky a hračky na hrobech... smajlík je to krásné a na jednu stranu hrozně smutné...

11.5.2011 20:49
petule88

XXX.XXX.107.31

rude napsal(a):

a dovolím si vložit i hrobeček našeho miláčka... smajlík pokaždé mě to tam sebere, člověk vidí tolik opečovaných hrobů, zapálené svíčky, kostičky, obojky a hračky na hrobech... smajlík je to krásné a na jednu stranu hrozně smutné...

je mi to moc líto...vůbec se nedivím, že vás to sebere...smajlík nevím, až nás to potká, jak to vůbec ustojím...je to moc smutné, ale zas na druhou stranu je to milé, že ty lidi nezapomněli, starají se o ten hrobeček a nosí tam stále hračky...pro tyhle lidi to prostě byli členové rodiny ne jen pes...chjo...ale musím říct, že to tam vypadá krásně jak je to v tom lese, v přírodě...a to je v tom Hradci?

11.5.2011 22:19
rachel

XXX.XXX.60.145

rude napsal(a):

Teda jsem fakt překvapená, takhle pěkný jsem to nečekala. Také mne dostane, když tam vidím ty hračky. Vy jste udělali hezký hrobeček. Také se toho děsím, až to jednou budu muset řešit. Teď teda nemyslím psí hřbitov - pohřbím ho u našich na zahradě, ale jak zvládnu ten jeho odchod to nevím. Čekala jsem na něj celých deset let, než jsem si ho konečně mohla pořídit. Nerada přirovnávám psy k dětem, ale tady v tom případě je to naprosto přesný - vymodlenej mazel :-)

12.5.2011 10:40
jirinajanickova

XXX.XXX.101.77

ráda bych viděla hroby lidských rodinných příslušníků lidí, kteří takto pečují o hrobečky svých psů ... smajlík

12.5.2011 10:56
rude

XXX.XXX.13.149

ano je to v Hradci Králové.

sama jsem byla překvapená, vzhledem k naší hnusné společnosti, krutosti lidí a vztahu ke zvířatům to bylo dost potěšující, že je pořád dost lidí, kteří své psy brali za něco víc a chtějí jim zařídit důstojný poslední odpočinek.

12.5.2011 11:15
petule88

XXX.XXX.73.106

rude napsal(a):
ano je to v Hradci Králové.

sama jsem byla překvapená, vzhledem k naší hnusné společnosti, krutosti lidí a vztahu ke zvířatům to bylo dost potěšující, že je pořád dost lidí, kteří své psy brali za něco víc a chtějí jim zařídit důstojný poslední odpočinek.

Opravdu mě fotky potěšili :-) máte naprostou pravdu, že v dnešní době bych to očekávála už jen málo...jsem ráda, že ještě dnes se najdou lidi, kteří si cení všeho co pro ně pejsek za svůj život udělal, kolik radosti jim dal a tak mu dopřejí důstojný odpočinek a vzpomínají na něj...a ne jen, že ho ve stáru nechají hned uspat protože prostě stojí více peněz, nebo ho vyhodí z auta, že už není takový jako dřív a nebo ho někde uvážo,u ať pojde....moc mě to potěšilo, že se stále najde dost lidí co pro ně udělají vše co můžou:-) a z hrobečků je vidět jaký krásný život ti pejskové určitě měli :-)

12.5.2011 12:40
haka

XXX.XXX.141.16

Psí hřbitov je v Kutné hoře, to je asi tak 60 km od PH.

Kontakt je 777 833 423, email: martin.kh@seznam.cz

Píšou, že to chce zavolat a pak přinést potvrzení o tom, že zvíře nezemřelo na infekční nemoc.

12.5.2011 13:52
petule88

XXX.XXX.73.106

haka napsal(a):
Psí hřbitov je v Kutné hoře, to je asi tak 60 km od PH.

Kontakt je 777 833 423, email: martin.kh@seznam.cz

Píšou, že to chce zavolat a pak přinést potvrzení o tom, že zvíře nezemřelo na infekční nemoc.

aha no vida, další hřbitůvek :-) děkuji za kontakt..a nejsou někde k dispozici fotky, aby jsme věděli případně do čeho jdeme nebo na porovnání s ostatníma hřbitůvkama? děkuji:-)

12.5.2011 14:40
haka

XXX.XXX.141.16

petule88 napsal(a):
aha no vida, další hřbitůvek :-) děkuji za kontakt..a nejsou někde k dispozici fotky, aby jsme věděli případně do čeho jdeme nebo na porovnání s ostatníma hřbitůvkama? děkuji:-)

Není zač :) Tento hřibitůvek je tam chvíli asi rok, takže to tam bude vypadat jinak v porovnání s ostatními, ale je vidět,že se tam o to starají a budují nové věci.
Nakonec jsem našla i www ty jsou:
http://zvirecihrbitov.jidol.cz/

Přidejte reakci

Přidat smajlík