Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ayla

15.5.2011 19:18
Ayla

XXX.XXX.60.169

Už se těšíme na štěně a mě by zajímalo kolik z vás zkušených kynologů je má doma? A jak jste se s nimi sžili?

Hezký den Monika

PS: Už jsme mám podobné téma na nemoderované d., ale sem vás možná chodí koukat více, tak se na mě nezlobte:-)

15.5.2011 21:27
many

XXX.XXX.16.149

Mam Šiperku, nedavno jsem si jí kopila a je fakt úžasná,chytrá učenlivá ,opravdu se s ní nenudit nebudete, máme kavkazáky a co ta s nimi provádí to se fakt jen tak nevidí,mam objednanou ještě jednu tak se na ní moc těším jak si budou holky hrát.

15.5.2011 21:28
many

XXX.XXX.16.149

Mam Šiperku, nedavno jsem si jí kopila a je fakt úžasná,chytrá učenlivá ,opravdu se s ní nenudit nebudete, máme kavkazáky a co ta s nimi provádí to se fakt jen tak nevidí,mam objednanou ještě jednu tak se na ní moc těším jak si budou holky hrát.

15.5.2011 21:44
many

XXX.XXX.16.149

Omlouvám se nějak jsem to omylem odeslala dvakrát

16.5.2011 08:42
ayla

XXX.XXX.60.169

many napsal(a):

Lepší dvakrát než vůbec ;) A co šiperka a uštěkanost? Je uštěkaná, není nebo se dá odnaučit ;) ? Bydlíme v paneláku... :-)

16.5.2011 09:15
nefrit

XXX.XXX.157.1

ayla napsal(a):
Lepší dvakrát než vůbec ;) A co šiperka a uštěkanost? Je uštěkaná, není nebo se dá odnaučit ;) ? Bydlíme v paneláku... :-)

Mám zcela čerstvou zkušenost se dvěma šiperkami na výstavě v Mladé Boleslavi. Šli jsme s naším štěnětem po výstavišti dole kolem plotu a napadla nás tam šiperka - normálně zaútočila na naše štěně a její páníček jen blbě čuměl a když jsme se ohradili že by si jí jako mohl odchytit. Jedině moje mohutné FUJ pomohlo, jinak by dostala ledovou asprchu, protože jsem měla v ruce misku s vodou. Nevím jestli by ta sprcha nebyla vhodná spíš na páníčka.
A to jsme si jich nikterak nevšímali, jen jsme šli kolem nich. Ona napřed šla k nám štěndo očuchat a pak po něm normálka vystartovala :-(

16.5.2011 09:24
alboni

XXX.XXX.28.74

nefrit napsal(a):
Mám zcela čerstvou zkušenost se dvěma šiperkami na výstavě v Mladé Boleslavi. Šli jsme s naším štěnětem po výstavišti dole kolem plotu a napadla nás tam šiperka - normálně zaútočila na naše štěně a její páníček jen blbě čuměl a když jsme se ohradili že by si jí jako mohl odchytit. Jedině moje mohutné FUJ pomohlo, jinak by dostala ledovou asprchu, protože jsem měla v ruce misku s vodou. Nevím jestli by ta sprcha nebyla vhodná spíš na páníčka.
A to jsme si jich nikterak nevšímali, jen jsme šli kolem nich. Ona napřed šla k nám štěndo očuchat a pak po něm normálka vystartovala :-(

To je sice blbá zkušenost, nicméně to není nic vypovídajícího o tohle plemeni. Stejně tak může zaútočit jakýkoli pes od bišona po boxera a neznamená to, že rasa jako taková je agresívní. Prostě je to konkrétní jedinec. Já šiperky neznám, nemám je, ale kdykoli jsem se s nimi na výstavě setkala, tak se mi naopak jevili jako milí psíci, kteří rádi blbnou a jsou vstřícní.

16.5.2011 10:13
awake

XXX.XXX.184.85

nefrit napsal(a):

pokud "páníček" nic neudělal, tak ještě že měl "jen" šiperku. Kdyby takto "vychoval" větší plemeno tak potěš. Ono jednání Majitele o ledasčem svědčí. Normální člověk nenechá svého psa nikoho otravovat natož ohrožovat.

16.5.2011 10:20
awake

XXX.XXX.184.85

také mě zajímá víc informací. Přemýšlím nad jejím pořízením tak do roka do dvou. Kdysi mě odradili na výstavě tři, kteří chvilku nepostáli a pořád štěkali, ale teď by mi to už moc nevadilo:-) /byla by v domečku/.
Mě by zajímalo jestli jsou vhodné i k měnším dětem. Děti nejsou žádní tyrani, ale přeci je to malý pes. Jestli malé děti zvládne psychicky. Vím že je to o výchově, ale právě povahou by se mi líbil třeba Stafbul, ale chtěla bych psa který kdyby chtěl, mohl by být i venku. Pořád nad ní váhám kvůli její malé velikosti.

16.5.2011 10:23
astlolita

XXX.XXX.64.182

my teď velde nich měli kruh na výstavě v Praze, já byla dokonce uplně na kraji, takže kolem mě chodily do kruhu a mě se moc líbily. Přišli mi temperamentní, ale nijak neštěkaly, byly moc milé :-)

16.5.2011 13:05
ayla

XXX.XXX.60.169

nefrit napsal(a):

Tak to je vážně blbá zkušenost, ale jak už bylo řečeno, asi to byla vina víc páníčkova než šiperky... Aspoň, že to dobře dopadlo :-)

16.5.2011 13:08
ayla

XXX.XXX.60.169

Osobní zkušenost zatím nemám, ale mluvila jsem s několika chovateli a prý je k dětem výborná... i teď si píšu s jednou majitelkou a také má pozitivní zkušenost, zkus jí napsat, má tyhle stránky http://siperka-schipperke.webnode.cz/. my s přítelem děcka plánujem do budoucna taky, takže se jí budeme snažit dobře socializovat k dětem :) :-)

16.5.2011 16:55
awake

XXX.XXX.184.85

děkuji za tip. Já už před časem kontaktovala http://www.schipperke-blackline.cz :-)

21.5.2011 16:37
kaskada

XXX.XXX.126.6

Šiperka je právem řazena do FCI skupiny č. 1, mezi ovčáky. Sem patří zejména svou dobrou ovladatelností, radostí z pohybu a dobrou cvičitelností. Není problém s šiperkou cvičit podle ZŘ KJ Brno (zkoušky ZOP a vyšší) nebo podle NZŘ pro malá plemena - ZZO, ZMMP, ....
Zvládají ale také jiné sporty jako tanec se psem a výborné jsou na agility. Šiperka může dobře skládat i stopařské nebo záchranářské zkoušky. Prostě je jen na majiteli, jakým směrem šiperku povede. Pokud má dostatek pohybu a také psychického zaměstnání (tím myslím, že sebevětší zahrada problém neřeší), pak je šiperka i báječným rodinný psem a ideální volbou také pro starší nebo hendikepované majitele a rodiny s dětmi.
Je pravda, že šiperka není gaučový pes, bedlivě hlídá a prostě vše hlásí. Nemusí ale nutně jít o uštěkanost, jako u jiných plemen, je hlavně na majiteli, kolik času šiperce věnuje, za co ji chválí nebo zda ji ponechá svému osudu.
Co se týče otázek šiperka - dítě, tak prosím mějte na paměti, že šiperka (ikdyž inteligentní plemeno) je pořád "jen" pes a dítě, ikdyž sebehodnější, prostě ještě nemůže domyslet veškeré důsledky svého jednání a vždy by měl mít rodič psa pod kontrolou a korigovat také chování dítěte.

21.5.2011 17:42
ayla

XXX.XXX.60.169

S těmi dětmi je to samozřejmé...pes je pořád pes ;) :-)

23.5.2011 11:37
verug

XXX.XXX.37.128

Jé šiperky, moje oblíbené téma ( a zvíře). Sama mám jednu příšerku, a znám asi další 3-4 šiperky (není to moc, ale také to není zrovna početné plemeno). Pro každou šiperku platí, že to je obrovská osobnost, co jednou povolíte už nevemete zpátky, a dost často se stává, že vás šiperka bude prostě ignorovat. Vše je samozřejmě o výchově, já jsem s tou svou naprosto spokojená, ale nemyslím si, že je to pes pro začátečníky - právě kvůli té své osobitosti. Výhodou je, že jsou velice dobře motivovatelné. S uštěkaností se to má tak, že prostě hlídají a hlásí. Neštěkají "zbytečně", ale cizí lidi ohlásí. My bydlíme v paneláku a zredukovali jsme štěkání na minimum, ale nemůžu říct, že je úplně potichu.
Pokud si budete chít o šiperkách popovídat, budu ráda, klidně se ozvětě :-) Je s něma fakt sranda, ale rozhodně se nedají považovat za úplně "jednoduché" plemeno, to si rozhodně nemyslím.:-)

23.5.2011 16:09
awake

XXX.XXX.184.85

takže u nás zatím zůstává při výběru na čísle 1 a jasný favorit:-). Teď už jen tak rok, dva a mohla by být domasmajlík

6.6.2011 14:49
arkana

XXX.XXX.208.102

Ahoj , přemýšlím o tom že bych si pořídila šiperku, potřebuji malého psa do bytu a chtěla bych se zeptat, jak moc šiperka líná, podmínka rodičů je , že nesmí moc pouštět chlupy =(

6.6.2011 15:14
ayla

XXX.XXX.60.169

arkana napsal(a):
Ahoj , přemýšlím o tom že bych si pořídila šiperku, potřebuji malého psa do bytu a chtěla bych se zeptat, jak moc šiperka líná, podmínka rodičů je , že nesmí moc pouštět chlupy =(

Já se chystám pořídit si šiperku a mluvila jsem s několika chovateli... šiperka líná cca dvakrát do roka, během téhle doby se musí srst vyčesávat, mimo toto období si myslím, že stačí běžná údržba. A když jsem byla na návštěvě v CHS mimo línací období, tak z nich nějaká kvanta chlupů nepadaly...

Ale pokud si vaši nepřejí žádné chlupy doma, možná byste se měli poohlédnout po nelínajících plemenech jako jsou pudl, jorkšír, silky teriér nebo bišonek... labutěnka. Nebo se poohlédnout u plemen, která se trimují...

No a pokud se ti líbí šiperka povahou a vzhledem, tak zkuste navštívit s rodiči nějakou CHS šiperek, budete mít lepší představu a vaši si o tom línání pokecají s chovatelem:-)

Můžu doporučit CHS z Karlových Varů nebo Taien v Praze...moc milé chovatelky :-)

Důležité je ale vybírat i podle povahy a nejen podle srsti.

Mně nějaký ten chlup doma nevadí:-)

Monika

6.6.2011 16:14
verug

XXX.XXX.54.224

Souhlasím s příspěvkem výše. Během roku (kvalitní) srst padá minimálně. Ale během línání (což je právě teď) vysávám a zametám denně i několikrát - ani náš zlatý retrívr takhle chlupy nepouštěl. Nevím, kde se na tak malém tělíčku bere tolik chlupů :-). Samozřejmě i během roku sem tam objevíte chlup (třeba v lednici :-D ). Ale není to nic, co by se nedalo přežít 2x do roka (po dobu cca 3 týdnů až měsíce - pokud je v bytě). Pokud chcete opravdu nelínajícího psa tak šiperka (bohužel) líná, tak jako většina psů. Ale je samozřejmě i mnoho nelínajících plemen. Na její obranu ale musím říct, že chlupy se velice dobře dají uklidit, narozdíl třeba od ridgebacka, dalmatina atp....

6.6.2011 20:39
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
Souhlasím s příspěvkem výše. Během roku (kvalitní) srst padá minimálně. Ale během línání (což je právě teď) vysávám a zametám denně i několikrát - ani náš zlatý retrívr takhle chlupy nepouštěl. Nevím, kde se na tak malém tělíčku bere tolik chlupů :-). Samozřejmě i během roku sem tam objevíte chlup (třeba v lednici :-D ). Ale není to nic, co by se nedalo přežít 2x do roka (po dobu cca 3 týdnů až měsíce - pokud je v bytě). Pokud chcete opravdu nelínajícího psa tak šiperka (bohužel) líná, tak jako většina psů. Ale je samozřejmě i mnoho nelínajících plemen. Na její obranu ale musím říct, že chlupy se velice dobře dají uklidit, narozdíl třeba od ridgebacka, dalmatina atp....

To je ale úžasná fotka mokrý šiperky!!! :-)Jak máte starou? A kluka nebo holku? :-) M.

6.6.2011 20:49
verug

XXX.XXX.54.224

Máme holku, má teď 2,5 let. Jmenuje se Herrynka (Dorotka Cidabro oficiálně). Je to perfektní pejsek, ale tak trochu ďáblík. Je ní sranda. Tady na fotce těsně po tom, co se "navoněla" na procházce.

Fotil K. Rakyta

6.6.2011 20:50
verug

XXX.XXX.54.224

verug napsal(a):
Máme holku, má teď 2,5 let. Jmenuje se Herrynka (Dorotka Cidabro oficiálně). Je to perfektní pejsek, ale tak trochu ďáblík. Je ní sranda. Tady na fotce těsně po tom, co se "navoněla" na procházce.

Fotil K. Rakyta

samozřejmě ne tady, ale výše na fotce ...

6.6.2011 20:58
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):

Fotil K. Rakyta

Tak to jsem viděla videa té vaší čertice...je nádherná :-) Už se těším, až budeme mít toho našeho kluka taky doma. M.

6.6.2011 21:10
verug

XXX.XXX.54.224

ayla napsal(a):
Tak to jsem viděla videa té vaší čertice...je nádherná :-) Už se těším, až budeme mít toho našeho kluka taky doma. M.

Jéé vážně :-) Tak to jsme rádi :-) Vy plánujete pejska jo? Tak to přeji pevné nervy a jemnou ruku, s některýma (šiperkama) je to docela záhul :-)

6.6.2011 21:26
awake

XXX.XXX.184.85

verug napsal(a):
Jéé vážně :-) Tak to jsme rádi :-) Vy plánujete pejska jo? Tak to přeji pevné nervy a jemnou ruku, s některýma (šiperkama) je to docela záhul :-)

to jsou všechno domací psiska, nebo jen kámoši? Krásná fotka:-)

6.6.2011 21:26
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):

V červenci vyzvedáváme štěndo... snad budeme mít šťastnou ruku a nebude to megatorpédo, ale jen torpédo...:-)) Máte nějaké tipy? V čem přesně záhul:-) ? Sice jsem načetla stohy a mluvila s chovateli, ale vy máte ještě nějaké eso v rukávu? Na co se mám připravit?:-)

6.6.2011 21:38
verug

XXX.XXX.54.224

awake napsal(a):
to jsou všechno domací psiska, nebo jen kámoši? Krásná fotka:-)

Moji jsou puma a šiperka. Retrívr je od mých rodičů. Je to už starý pán. Bernardýnka je od mojí kamarádky - taky torpédo :-)

6.6.2011 21:44
verug

XXX.XXX.54.224

ayla napsal(a):
V červenci vyzvedáváme štěndo... snad budeme mít šťastnou ruku a nebude to megatorpédo, ale jen torpédo...:-)) Máte nějaké tipy? V čem přesně záhul:-) ? Sice jsem načetla stohy a mluvila s chovateli, ale vy máte ještě nějaké eso v rukávu? Na co se mám připravit?:-)

No o tu aktivitu - o tu bych se ani tak nebála. Ale jde spíše o to, že jsou velmi chytré, nebojácné a samostatné. Takže doporučuji ze začátku nedopřávat nekotrolovatelnou nekonečnou volnost. Samozřejmě pohyb, ale ne za každou cenu navolno a vše dobré musí pocházet jen od vás. Takže ne aby si odbíhala a hledala stopičky, zajíčky, jídlo atd atd.
Jsou to trochu teriérské povahy v tomhle -jednou povolená věc je navždy povolená věc. Jsou to na výcvik a spolupráci takoví tvrdí a méně kontaktní pejsci když "ujede vlak" hned na začátku. Ale o to více pracují, když se to zvládne.

6.6.2011 21:57
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
No o tu aktivitu - o tu bych se ani tak nebála. Ale jde spíše o to, že jsou velmi chytré, nebojácné a samostatné. Takže doporučuji ze začátku nedopřávat nekotrolovatelnou nekonečnou volnost. Samozřejmě pohyb, ale ne za každou cenu navolno a vše dobré musí pocházet jen od vás. Takže ne aby si odbíhala a hledala stopičky, zajíčky, jídlo atd atd.
Jsou to trochu teriérské povahy v tomhle -jednou povolená věc je navždy povolená věc. Jsou to na výcvik a spolupráci takoví tvrdí a méně kontaktní pejsci když "ujede vlak" hned na začátku. Ale o to více pracují, když se to zvládne.

Jo o tom už jsem taky něco slyšela...jsou to chytrolíni:-) Doufám, že to zvládneme. Nesmíme ho nechat zvlčit:-)) A budeme se snažit ho maximálně socializovat...:-)

8.6.2011 10:49
ally

XXX.XXX.57.193

krásná bernardýnka :-)

8.6.2011 11:30
awake

XXX.XXX.184.85

verug napsal(a):
Moji jsou puma a šiperka. Retrívr je od mých rodičů. Je to už starý pán. Bernardýnka je od mojí kamarádky - taky torpédo :-)

jaký je Pumi v povaze v porovnání s Šiperkou?

8.6.2011 12:34
verug

XXX.XXX.54.224

awake napsal(a):
jaký je Pumi v povaze v porovnání s Šiperkou?

Hodný :-)) .. Pumík byl to nejhodnější štěňátko jaké jsem kdy měla. Šiperky mi příjdou tvrdší, méně hysterické (téměř vůbec) a ne tolik "přetáčivé". Pumik mi příjde o hodně citlivější, kontaktnější a více cholerický (nemyslím agresivní, ale takovou tu "vrozenou" výbušnost). Je to prostě více ovčák. Je dost možné, že je to ale velmi subjektivní názor...
Já nejsem úplně zastáncem rozlišování plemen, co se výcviku (i výchovy) týče. Kolikrát je to na škodu, protože psí zlozvyky kolikrát zbytečně omlouváme příslušností k určitému plemeni. Ale samozřejmě je dobré o typických vlastnostech vědět a pracovat na nich (ať už jde o potlačení nebo zesílení určitého povahového rysu). Takže u nás to v praxi znamená, že puma se učí hodně sebeovládání (protože má dobrý drive) oproti šiperce, která má taktéž výborný drive, ale tam je to spíše o důslednosti ve výchově.
Jinak žádné extra zásadní rozdíly mě nenapadají. Shrnula bych to tak, že pumi je více "komunikativní" vůči majiteli, kdežto u šiperky se na tom musí více pracovat. No a to sebeovládání - to ostatně platí u všech psů.
Jinak co se agrese týče, tak to neznám ani u jedné. Šiperka se vživotě nepoprala (ona víceméně psy totálně ignoruje - pokud na ni vyjedou tak je obejde obloukem, bez nějaké reakce) a puma to stejné. Ta je více submisivní, což mi hodně pomohlo v začítcích, protože o psy nikdy moc nejevila zájem (spíše je ode mě odháněla.)

8.6.2011 12:35
verug

XXX.XXX.54.224

a tady obě krasotinky pohromadě :-)

8.6.2011 12:38
verug

XXX.XXX.54.224

ally napsal(a):
krásná bernardýnka :-)

Vyřídím, kamarádka bude mít radost. Je to vážně perfektní pes. Říkáme jí borderka, je neuvěřitelně aktivní, hravá, pracovitá a chytrá (vyčůraná).:-))

10.6.2011 15:29
kaskada

XXX.XXX.126.6

Ambrož od Kopce Zebína na ukázce agility

10.6.2011 15:30
kaskada

XXX.XXX.126.6

A naše Šmuďa smajlík (Ch. Barbie Cidabro)

10.6.2011 15:31
kaskada

XXX.XXX.126.6

občas si se Šmuďou zaběhá její páníček Pavlík.

13.6.2011 14:04
awake

XXX.XXX.184.85

many napsal(a):

škoda že jste nebyla s holkou Šiperčí v Rokycanech. Takto jsem byla nucena obdivovat jen jednu:-)

13.6.2011 15:04
awake

XXX.XXX.184.85

kaskada
tak koukám, že jsem obdivovala holku Dixinku od Vás. Má super povahu:-) a navíc je moc krásnásmajlík

17.6.2011 23:59
awake

XXX.XXX.184.85

jak velký je potřeba plastový pelíšek na Šiperku? Jde mi o rozměr dna a aby tam měla ještě dost místa.

19.6.2011 10:25
ayla

XXX.XXX.60.169

Pelíšek se asi chystám koupit ten s užitnou plochou cca 55 cm...

Jinak tady nabízím k zkouknutí toho našeho krtka :)

http://www.youtube.com/watch?v=vBchZ6aWrx8

Monika

19.6.2011 11:21
awake

XXX.XXX.184.85

jé, ten je krásnejsmajlík a nějakej mooooc klidnejsmajlík. No jo mimi:-)

Teď koukám že mě dostala další Šiperka:-)) - http://www.youtube.com/watch?v=spRZ9x-aOHA

19.6.2011 21:45
verug

XXX.XXX.65.105

awake napsal(a):
jé, ten je krásnejsmajlík a nějakej mooooc klidnejsmajlík. No jo mimi:-)

Teď koukám že mě dostala další Šiperka:-)) - http://www.youtube.com/watch?v=spRZ9x-aOHA

:-) To je naše šišerka Herrynka... bože to je hrozné video :-)):-)):-)) ale jde tam vidět, jak jsou šikovné když něco chtějí :-)

19.6.2011 21:55
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
:-) To je naše šišerka Herrynka... bože to je hrozné video :-)):-)):-)) ale jde tam vidět, jak jsou šikovné když něco chtějí :-)

To je super video :) doma ho dostávám za příklad:-)

19.6.2011 22:18
verug

XXX.XXX.65.105

ayla napsal(a):
To je super video :) doma ho dostávám za příklad:-)

Tady měla Herrynka dva měsíce, fakt to bylo šikovné miminko...
http://www.youtube.com/watch?v=FoYGaadoTDA

20.6.2011 15:18
awake

XXX.XXX.184.85

verug napsal(a):

teda ta je úžasnásmajlík:-)

20.6.2011 15:52
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):

je skvělá, ale bude to i zásluha paničky:-) Koukala jsem na hafících, že jste z Plzně, je to tak? Zajímalo by mě kam chodíte agilitovat:-) Monika

20.6.2011 16:02
verug

XXX.XXX.65.105

ayla napsal(a):
je skvělá, ale bude to i zásluha paničky:-) Koukala jsem na hafících, že jste z Plzně, je to tak? Zajímalo by mě kam chodíte agilitovat:-) Monika

Jsem z Plzně, ale až poslední rok a půl. Jinak jsem z Karviné. Agilitíme si samy se dvěma kamarádkami. Nejčastěji v parku.

Sem tam zajedeme i do Nýřan.

http://www.youtube.com/watch?v=avMUXCQb4AM

To už je taky trochu starší video, dneska už to zase vypadá trochu jinak (doufám, že lépe) :-D

20.6.2011 16:12
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
Jsem z Plzně, ale až poslední rok a půl. Jinak jsem z Karviné. Agilitíme si samy se dvěma kamarádkami. Nejčastěji v parku.

Sem tam zajedeme i do Nýřan.

http://www.youtube.com/watch?v=avMUXCQb4AM

To už je taky trochu starší video, dneska už to zase vypadá trochu jinak (doufám, že lépe) :-D

U nás je nepopulárnější tohle:

http://www.youtube.com/user/SantosTobi#p/u/16/Ucxt08ApxYk

i když abych se přiznala, nejvíc stejně teď čučím natoho našeho krtečka a přemýšlím co v tom brně dělá a jak se má:-)) ...blázen no...utěšuju se u nákupu výbavičky:-)

takže asi nemáte zkušenost se cvičákem na Košutce, co?smajlík:-)

M.

20.6.2011 16:41
verug

XXX.XXX.65.105

ayla napsal(a):
U nás je nepopulárnější tohle:

http://www.youtube.com/user/SantosTobi#p/u/16/Ucxt08ApxYk

i když abych se přiznala, nejvíc stejně teď čučím natoho našeho krtečka a přemýšlím co v tom brně dělá a jak se má:-)) ...blázen no...utěšuju se u nákupu výbavičky:-)

takže asi nemáte zkušenost se cvičákem na Košutce, co?smajlík:-)

M.

Tak to je jasné, taky jsem pořád sledovala malé pumy (Herrynka videa žádné neměla). Vy jste taky z Plzně?! no já jsem o Kušutce neslyšela nic špatného a abych pravdu řekla, taky o nich přemýšlím. :-)

20.6.2011 17:39
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
Tak to je jasné, taky jsem pořád sledovala malé pumy (Herrynka videa žádné neměla). Vy jste taky z Plzně?! no já jsem o Kušutce neslyšela nic špatného a abych pravdu řekla, taky o nich přemýšlím. :-)

Já mám právě cvičák na Košutce za barákem, protože tu bydlím ;) tak jsem se chtěla poptat na reference...nerada bych chodila jinam, když tady to mám za barákem :-) Ale asi bude dobrý, tady je v okolí strašně hafanů a všichni chodí tam :-)

Akorát tam budeme asi suvéréně nejmenší :-)

M.

7.8.2011 00:17
aculka

XXX.XXX.173.201

Chtěli bychom si pořídit šiperku, ale váháme zda je vhodné mít ji v bytě...nemáte někdo zkušenost s chováním šiperek v bytě (zda něco okusují, ničí nábytek atd.)? Času na ni budeme mít dost, nudit se rozhodně nebude :Dsmajlík

7.8.2011 08:28
verug

XXX.XXX.54.215

Tak ničí jako každé štěňátko, ale je to o výchově. Nám jako malá "sežrala" a rozškrábala snad dvě stěny a vytrhala kusy korkové podlahy. Ale teď už neničí nic. Pokud se pes nenudí, tak neničí žádný. U štěňátek bych to ničení nenazývala je to normální chování, jen jde o to, aby to nepřetrvalo do dospělosti. Malé štěně stejně musíte mít pod dohledem. Jsou uštěkanější, naše malá "hlídala" snad už od 10 týdnů. ale pokud píšete, že na ní budete mít hodně času, tak proč si ji nepoříit, užijete si hodně srandy:-)

7.8.2011 16:05
ayla

XXX.XXX.60.169

Máme teď v našem 1+1 tříměsíčního šiperáka... zatím se oběti počítají jen v řádu několika desítek papírových kapesníků a jedné role toaleťáku :) Loužičky dělá venku, doma jen jednu v noci na plenku... bobek doma byl snad jeden, dva...spí v pelechu. Štěkat se naučil minulý týden a používá to jen při hraní... Jediné otravné je to neustálé zastavování od cizích : Jéé, to je hezká kočička. Vy máte špiclíka? Copak je to za rasu? Můžu si ho pohladit? apod. :-)

Monika

12.8.2011 13:13
ayla

XXX.XXX.60.169

Ahoj, měla bych dotaz.

Kolik vážila vaše šiperčata ve třech měsících?

Abych měla představu, jak je na tom s 2,3 kg ten náš...denní dávku granclí nesežere. Žebra hmatatelná, ale žádný extrém. Když je mokrý, zdá se hubený. Grancle máme RC a příští týden začneme přecházet na Arden Grange.... Za dobu, co je u nás nepřibral a vytáhl. Fakt je, že byl děsná koule...

Díky

Monika

12.8.2011 15:53
verug

XXX.XXX.54.215

ayla napsal(a):
Ahoj, měla bych dotaz.

Kolik vážila vaše šiperčata ve třech měsících?

Abych měla představu, jak je na tom s 2,3 kg ten náš...denní dávku granclí nesežere. Žebra hmatatelná, ale žádný extrém. Když je mokrý, zdá se hubený. Grancle máme RC a příští týden začneme přecházet na Arden Grange.... Za dobu, co je u nás nepřibral a vytáhl. Fakt je, že byl děsná koule...

Díky

Monika

Pokud je zdravý, tak bych váhu neřešila, je možné, že mu teď padají zuby a má s granulema problémy. Kolik vážila Herrynka nevím, ale určitě měla nadváhu. Protože jsem bydlela v tu dobu ještě s rodičema a ti ji i přes moje zákazy pořád krmili. Nežravostí Herrynka nikdy netrpěla :-) Váhu neřešte. POkud je odčervený, zdravý a vitální ...Každý pes to má nastavené jinak. Říkala jste, že jste z Plzně?

12.8.2011 17:05
ayla

XXX.XXX.60.169

Jojo...Košutka. Zuby má asi ještě všechny... vypadá ok, tak to nechám.... dneska prvně ochutnal AG a snad mu chutnají... tak na ně postupně přejdeme a uvidíme....

Jen jsem měla obavy, je doma už měsíc a nepřibral.... jenže když jsme ho přivezli, tak byl nějakej kulaťoučkej :-))

M.

13.8.2011 19:35
verug

XXX.XXX.54.215

ayla napsal(a):
Jojo...Košutka. Zuby má asi ještě všechny... vypadá ok, tak to nechám.... dneska prvně ochutnal AG a snad mu chutnají... tak na ně postupně přejdeme a uvidíme....

Jen jsem měla obavy, je doma už měsíc a nepřibral.... jenže když jsme ho přivezli, tak byl nějakej kulaťoučkej :-))

M.

Tak štěňátka jsou takové kuličky, ale vyrostou z toho rychle. Šiperka už v 5 měsících má víceméně velikost dospělého psa. My jsme taky z Plzně, tak pokud byste měla zájem, můžeme se někde potkat.

15.8.2011 10:54
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
Tak štěňátka jsou takové kuličky, ale vyrostou z toho rychle. Šiperka už v 5 měsících má víceméně velikost dospělého psa. My jsme taky z Plzně, tak pokud byste měla zájem, můžeme se někde potkat.

Tak zájem určitě máme smajlík

Ačkoliv zatím bylo naše štěnisko samo doma hodné, dneska prvně tam zůstalo dvě hoďky RÁNO samo. Bylo čerstvé a neutahané, takže to vypadá, že celé dvě hoďky proštěkal a postaral se o to slušný svinčík doma a dokonce jsem našla stopy od mých očních stínů, které zdemoloval, i na stole. Náš pes je asi superman.:-|

Njn, naše chyba...zatím byl vždycky po procházce a bez problémů...tentokrát se prochajda trochu ošidila a ejhle:-)

M.B.

15.8.2011 15:17
verug

XXX.XXX.54.215

ayla napsal(a):
Tak zájem určitě máme smajlík

Ačkoliv zatím bylo naše štěnisko samo doma hodné, dneska prvně tam zůstalo dvě hoďky RÁNO samo. Bylo čerstvé a neutahané, takže to vypadá, že celé dvě hoďky proštěkal a postaral se o to slušný svinčík doma a dokonce jsem našla stopy od mých očních stínů, které zdemoloval, i na stole. Náš pes je asi superman.:-|

Njn, naše chyba...zatím byl vždycky po procházce a bez problémů...tentokrát se prochajda trochu ošidila a ejhle:-)

M.B.

No já jsem to řešila utaháním a klecí .. protože šlo o život. Ona cokoliv rozkousala tak snědla...V kleci byla málo tu dobu jsem studovala a měla zkouškové, takže jsem s ní byla víceméně 24hodin denně, ale někdy to prostě nešlo. O samotě v pokoji jsem ji nechat nemohla. Nešlo mi o zničené věci, ty se djaí nahradit, ale ona byla schopná se tím snad i udávit.
Napíšu vám na sebe email, ozvěte se a zajdeme ven :-)

schipperkeHerry@email.cz

16.8.2011 08:31
ayla

XXX.XXX.60.169

verug napsal(a):
No já jsem to řešila utaháním a klecí .. protože šlo o život. Ona cokoliv rozkousala tak snědla...V kleci byla málo tu dobu jsem studovala a měla zkouškové, takže jsem s ní byla víceméně 24hodin denně, ale někdy to prostě nešlo. O samotě v pokoji jsem ji nechat nemohla. Nešlo mi o zničené věci, ty se djaí nahradit, ale ona byla schopná se tím snad i udávit.

schipperkeHerry@email.cz

Asi máte plnou schránku...:-)

16.8.2011 11:03
verug

XXX.XXX.54.215

ayla napsal(a):
Asi máte plnou schránku...:-)

Aha, ted z by to melo byt OK...

12.9.2011 19:25
aculka

XXX.XXX.158.158

Ahoj, tak už je v Plzni o jednoho nezbedu víc:) Rádi bychom se někdy sešli (bydlíme na sylvánu) a probrali zkušenosti a rady:) Jestli byste chtěli, tak nám stačí napsat, kdy a kde a my se ukážem:) A jedna fotka z vřesu;)

13.9.2011 06:36
ayla

XXX.XXX.60.169

aculka napsal(a):
Ahoj, tak už je v Plzni o jednoho nezbedu víc:) Rádi bychom se někdy sešli (bydlíme na sylvánu) a probrali zkušenosti a rady:) Jestli byste chtěli, tak nám stačí napsat, kdy a kde a my se ukážem:) A jedna fotka z vřesu;)

To je fešák ;) Sešlost by bylo prima, časově se mi teď nedaří, ale snažila bych se :) M.

13.9.2011 09:26
verug

XXX.XXX.124.177

My jsme všema tlapkama pro :-) Vezmene i naši ségru. Co třeba neděle dopoledne?

14.9.2011 09:27
aculka

XXX.XXX.158.158

No sešlost v něděli by vyhovovala i nám, ale spíš někdy po obědě, musíme ještě dorazit z Pardubic;) Telefon na nás je 724760120, tak se domluvíme po sms;) už se těšíme:)

14.9.2011 09:42
verug

XXX.XXX.124.177

dobře tak po obědě by to šlo taky, ideálně ale co nejdříve :-)

14.9.2011 21:14
ayla

XXX.XXX.60.169

Dingo jde zítra nejspíš na operaci pupečníkové kýly, takže my nic slíbit nemůžeme....Sice se mu zmenšila, ale uvidíme dle názoru veta.

Monika B.

PS: Kolik váží Herry? Mně přijde nějaká maličká oproti tomu našemu habánovi....

14.9.2011 22:24
verug

XXX.XXX.124.177

ayla napsal(a):
Dingo jde zítra nejspíš na operaci pupečníkové kýly, takže my nic slíbit nemůžeme....Sice se mu zmenšila, ale uvidíme dle názoru veta.

Monika B.

PS: Kolik váží Herry? Mně přijde nějaká maličká oproti tomu našemu habánovi....

Herry je právě že na fenu veliká (teda standartní, ale je spíše větší) Ta malinká to byla naše sestra Dixinka :-)
Jinak Herry váží 6,3 kg. Psi jsou tak dvakrát větší, to se nebojte :-)

15.9.2011 08:39
ayla

XXX.XXX.184.84

No a ještě jedna věc mi trochu dělá starost :D ten náš pakouš má u kořene ocasu bílé chlupy...takové do půl bílé a pak černé ...na pohled to je vidět, jen když se prohrabuju srstí na ocásku, ale standart je černá barva a ne černá s troškou bílých chlupů :-)

Monika

15.9.2011 10:52
verug

XXX.XXX.124.177

ayla napsal(a):
No a ještě jedna věc mi trochu dělá starost :D ten náš pakouš má u kořene ocasu bílé chlupy...takové do půl bílé a pak černé ...na pohled to je vidět, jen když se prohrabuju srstí na ocásku, ale standart je černá barva a ne černá s troškou bílých chlupů :-)

Monika

Herry má taky sem tam bílý chlup. Nevím sice jak moc to má ten váš, ale pokud se jedná o pár chlupů, které nejdou pořádně ani vidět, tak je vytrněte a máte po starosti :-)

17.9.2011 16:07
aculka

XXX.XXX.42.247

Ahoj, v kolik a kde se tedy zítra sejdeme?:)

17.9.2011 16:41
aculka

XXX.XXX.42.247

Dneska bylo hezky a tak posíláme pár fotek našeho prďoly:)
https://picasaweb.google.com/jakub.krieger/Manitou?authuser=0&feat=directlink

17.9.2011 17:18
verug

XXX.XXX.124.177

aculka napsal(a):
Dneska bylo hezky a tak posíláme pár fotek našeho prďoly:)
https://picasaweb.google.com/jakub.krieger/Manitou?authuser=0&feat=directlink

Ahoj, právě jsem přišla z práce. Bohužel dříve protože mám chřipku, takže zítřek musím zrušit. Tak buďto to zrušíme a přesuneme na jindy, nebo se budete muset projít bez nás smajlík

17.9.2011 18:45
aculka

XXX.XXX.42.247

verug napsal(a):
Ahoj, právě jsem přišla z práce. Bohužel dříve protože mám chřipku, takže zítřek musím zrušit. Tak buďto to zrušíme a přesuneme na jindy, nebo se budete muset projít bez nás smajlík

tak brzké uzdravení a snad to příště vyjde:)... Stačí nám zase napsat sem a domluvíme se;)

5.12.2011 12:02
ayla

XXX.XXX.110.2

verug napsal(a):

schipperkeHerry@email.cz

Po dlouhé době zdravíme.

Tak už máme taky klec...vešla by se tam i doga, možná dvě ;) dneska bude prvně premiéra i s odchodem z bytu...jsem na chlapce zvědavá. Demolice lina na podlaze se mu už začala stávat životu nebezpečnou, takže jsme i po poradě na cvičáku museli taky koupit klec....akorát doufám, že z toho vyroste a nebude to celoživotní....

Můžu se zeptat, co jste dali na dno? Ten plech na dně se mi nelíbí, má ostré hrany...Zatím tam je lino, ale problém s okusováním ho vylučuje....

Díky a hezký den

Monika a Dingo

5.12.2011 12:28
verug

XXX.XXX.37.11

ayla napsal(a):
Po dlouhé době zdravíme.

Tak už máme taky klec...vešla by se tam i doga, možná dvě ;) dneska bude prvně premiéra i s odchodem z bytu...jsem na chlapce zvědavá. Demolice lina na podlaze se mu už začala stávat životu nebezpečnou, takže jsme i po poradě na cvičáku museli taky koupit klec....akorát doufám, že z toho vyroste a nebude to celoživotní....

Můžu se zeptat, co jste dali na dno? Ten plech na dně se mi nelíbí, má ostré hrany...Zatím tam je lino, ale problém s okusováním ho vylučuje....

Díky a hezký den

Monika a Dingo

No já jsem ji měla v ohrádce na plínkách a pod ní byla ještě deka. Ale byla tam úplně od mimina párkrát jinak bylla pod 100% dozorem, takže jí to přešlo hodně rychle. Neměla jsem klasickou klec. Zkuste tam nalepit koberec nebbo gumu a treba to prikryt jeste dekou, kterou zastrcite pod klec... Nekdy se uz musime sejit :-) Napiste kdy muzete pokud nebudu v praci tak zajdeme ven :-)

5.12.2011 18:10
ayla

XXX.XXX.110.2

verug napsal(a):
No já jsem ji měla v ohrádce na plínkách a pod ní byla ještě deka. Ale byla tam úplně od mimina párkrát jinak bylla pod 100% dozorem, takže jí to přešlo hodně rychle. Neměla jsem klasickou klec. Zkuste tam nalepit koberec nebbo gumu a treba to prikryt jeste dekou, kterou zastrcite pod klec... Nekdy se uz musime sejit :-) Napiste kdy muzete pokud nebudu v praci tak zajdeme ven :-)

Zdravím, tak první chvíle v kleci OK až na vylitou vodu...na tom musím ještě zapracovat. My můžeme ve čtvrtek a v pátek odpovedne cca od tří..... :-)

5.12.2011 20:49
verug

XXX.XXX.37.11

ve čtvrtek dělám do tří, tak nejdříve asi ve 4 bych mohla ...to uz se sice stmívá ale tak hodku jeste stihnem.. a kde pujdem? do borskeho parku?

6.12.2011 08:34
ayla

XXX.XXX.110.2

Klidně :) a sraz dáme kde? Přijedeme tramvají, tak někde tam?

M.B.

6.12.2011 12:38
verug

XXX.XXX.37.11

Před parkem naproti toho učiliště. Tak počítám ve čtvrtek ve 4 :-) Řeknu i naší sestře Dixince :-)

6.12.2011 12:42
ayla

XXX.XXX.110.2

Super, těšíme se :)

M.

7.12.2011 21:44
verug

XXX.XXX.37.11

ayla napsal(a):
Super, těšíme se :)

M.

Ahoj, snad si to stihnes precist. Bohuzel zitra musim zustat vc praci dele, tak to prehodime na pozdeji, ju? Napisu dalsi termin.

8.12.2011 08:39
ayla

XXX.XXX.110.2

OK :) Stihla jsem to přečíst ... M

11.12.2011 12:29
hanele

XXX.XXX.152.11

Jak je to s šiperčími ocásky? Ve standardu mají napsané, že v pohybu má být ocásek nesený v linii hřbetu, překlopený se toleruje ale je nežádoucí. Co jsem se ale dívala na fotky, spoustu fotek šiperek, tak pokud mají ocásek, v 99,9% ha mají překlopený přes hřbet, případně až stočený ... smajlík
Nicméně se stočeným ocáskem jsou prostě kouzelné ... :-)

11.12.2011 13:03
verug

XXX.XXX.37.11

ayla napsal(a):
OK :) Stihla jsem to přečíst ... M

DObrý den, bohuzel na vas nemam jiny kontakt, tady je můj mobil at mame jednodussi domluvu 776141150

11.12.2011 13:06
verug

XXX.XXX.37.11

hanele napsal(a):
Jak je to s šiperčími ocásky? Ve standardu mají napsané, že v pohybu má být ocásek nesený v linii hřbetu, překlopený se toleruje ale je nežádoucí. Co jsem se ale dívala na fotky, spoustu fotek šiperek, tak pokud mají ocásek, v 99,9% ha mají překlopený přes hřbet, případně až stočený ... smajlík
Nicméně se stočeným ocáskem jsou prostě kouzelné ... :-)

No já nejsem zrovna ta co by měla odpovídat, my nevystavujeme, ale v pohybu siperky trochu ocasek povoluji. Kdyz se zastavi, tak ho stoci zpatky nahoru. Zadouci je pry prave ten "volnejsi" ocasek, ne tak pevne stoceny, ale v podstate zatoceny ho maji fakt vsechny..jen nektere vice a nektere mene. V tom pohybu ho jen nektere povoli, ale "nerozmotaji" uplne :-)

11.12.2011 16:30
hanele

XXX.XXX.152.11

Aha, takže normálně překlopený a v pohybu by měl jít do linie se hřbetem? To je zajímavé ... děkuji! :-)
Šiperky se mi moc líbí. Moje srdeční záležitost je shiba, ale nevyhovuje mi její nezávislost, člověk si ji musí moc hlídat nebo ji mít na vodítku a to se mi nelíbí. Líbí se mi když si mně psi hlídají, tak jako moje borderteriérky. Ani v lese se ode mně moc nevzdalují. Tak šiperka je shibě dost podobná vzhledově, a nemá tu její nezávislost. Tak možná jednou ... :-)

11.12.2011 16:38
verug

XXX.XXX.37.11

hanele napsal(a):
Aha, takže normálně překlopený a v pohybu by měl jít do linie se hřbetem? To je zajímavé ... děkuji! :-)
Šiperky se mi moc líbí. Moje srdeční záležitost je shiba, ale nevyhovuje mi její nezávislost, člověk si ji musí moc hlídat nebo ji mít na vodítku a to se mi nelíbí. Líbí se mi když si mně psi hlídají, tak jako moje borderteriérky. Ani v lese se ode mně moc nevzdalují. Tak šiperka je shibě dost podobná vzhledově, a nemá tu její nezávislost. Tak možná jednou ... :-)

No nejsou sice nezávislé jako šiby, ale hlídat si vás určitě nebudou. Ony mají pořád tolik práce a jsou tak nebojácné a chytré, že vás nepotřebují mít neustále na blízku. Vymění vás za něco zajímavějšího raz dva. Ale není to nic čeho by se tréninkem nedalo zbavit (mluvím velmi z vlastní zkušenosti)... Rozhodně existují psi, kteří se vás drží více, šiperka to určitě nebude, ta má neustále hodně práce. Ale jak říkám, je to o tom jak si ji vychováte, určitě to bude snažší než u šiby.

11.12.2011 16:46
hanele

XXX.XXX.152.11

No oni ti bordeři taky nejsou vyloženě "zápaťáci", taky je to o výchově. Ale jako prvního psa jsem měla haskyho a vím co je to nezávislá povaha. Proto už shibu nee ... jsou to úžasní psi s perfektní povahou, ale volný pohyb v přírodě je pro ně prostě priorita. Hasky/shiba prostě může být skvěle vychovaný, ale když jdete přírodou, pořád ho musíte intenzivně sledovat a vždykcy vidět všechno dřív než on.

11.12.2011 16:51
verug

XXX.XXX.37.11

hanele napsal(a):
No oni ti bordeři taky nejsou vyloženě "zápaťáci", taky je to o výchově. Ale jako prvního psa jsem měla haskyho a vím co je to nezávislá povaha. Proto už shibu nee ... jsou to úžasní psi s perfektní povahou, ale volný pohyb v přírodě je pro ně prostě priorita. Hasky/shiba prostě může být skvěle vychovaný, ale když jdete přírodou, pořád ho musíte intenzivně sledovat a vždykcy vidět všechno dřív než on.

Jojo, ale třeba oproti mému druhému psovi je to fakt rozdíl (ten si mě hlídá o 100% víc) a to je šiperka starší. Na druhou stranu, od Herrynky sestra Dixinka, tak ta se drží u paničky více a ti taky mají doma borderteriéra :-). Moje Herry je šílená poletucha, což já fakt nemám ráda, ale hodně se to zlepšilo, dneska už je to hodně omezené, a když se přestane kontrolovat tak jde na vodítko a má "po ptákách" :-)

11.12.2011 17:11
ayla

XXX.XXX.110.2

hanele napsal(a):

Zdravím,
náš půlroční Dingo je paniččin mazánek :-)) Venku se tváří nezávisle, ale jak zalezu za strom, už mě nahání... U nás tedy nezávislost akorát... žádný závislák a ani samostatná jednotka, ale větší část puberty máme ještě před sebou...:-)

A zdechlinám a h..... nemohu konkurovat :-)

M.

11.12.2011 19:55
hanele

XXX.XXX.152.11

Dingem myslíte shibu? Však počkejte až dospěje ... :-)

11.12.2011 19:58
hanele

XXX.XXX.152.11

Aha, už to čtu, Dingo je šiperka! Jméno mi evokovalo zrzavou shibu ... :-)

12.12.2011 08:44
ayla

XXX.XXX.110.2

hanele napsal(a):
Aha, už to čtu, Dingo je šiperka! Jméno mi evokovalo zrzavou shibu ... :-)

Kdepak....černý jako uhel ;) Shiby se nám ale taky hodně líbily... nakonec ale povahově zvítězila šiperka...přeci jen je to ovčák :-) i když si to u nás na cvičáku nemyslí... prý skoroovčák:-(

M.B.

12.12.2011 18:02
hanele

XXX.XXX.152.11

ayla napsal(a):
Kdepak....černý jako uhel ;) Shiby se nám ale taky hodně líbily... nakonec ale povahově zvítězila šiperka...přeci jen je to ovčák :-) i když si to u nás na cvičáku nemyslí... prý skoroovčák:-(

M.B.

No jo, lidi rádi posuzují to co neznají ... :-))

12.12.2011 18:17
ayla

XXX.XXX.110.2

Ovčák je u nich jen velkej hafansmajlík ale FCI smýšlí jinak:-)

18.3.2012 19:36
australanda

XXX.XXX.200.153

Ahoj já jsem si před měsícem pořídila šiperku už odrostlejší 8 mesicu.A je hodně uštěkavá a takový pruzkumnik.Vcera mi utekla k sousedum .Moc se nám nechce poslouchat je to mazec.

26.3.2012 18:32
aculka

XXX.XXX.153.126

Ahoj, chodí někdo z vás v Plzni na agility? Chtěli bychom to vyzkoušet...:D

26.3.2012 19:11
ayla

XXX.XXX.110.2

Krásná fotka :) my chodíme na cvičák, na agility ne :)

Monika

26.3.2012 19:54
verug

XXX.XXX.53.90

aculka napsal(a):

Ahoj jo zakládáme "agiškolu". Od půlky dubna už snad pojedeme naplno :-) Pokud budete mít zájem napište mi na Vás email.

27.3.2012 17:05
helps

XXX.XXX.169.8

aculka napsal(a):

V Plzni je toho víc, koukni na web třeba ZKO Křimice nebo na Doubravce... nevím jaké ty kluby jsou, ale vybrat se dá

28.3.2012 11:56
aculka

XXX.XXX.153.126

verug napsal(a):
Ahoj jo zakládáme "agiškolu". Od půlky dubna už snad pojedeme naplno :-) Pokud budete mít zájem napište mi na Vás email.

email je: jakub.krieger@gmail.com , tak mi prosím zašlete bližší info. Děkuji:)

6.4.2012 12:25
jadin

XXX.XXX.110.14

Já chodím s naší šípinou do Křimic na agility několik měsíců.Teď na jaře začneme chodit na nový cvičák v Doudlevcích.

6.4.2012 13:52
australanda

XXX.XXX.200.153

many napsal(a):

Ahoj,koupila jsem si šiperku teda už odrostlejší štěně.A zdá se mi že mi pořád venku moc neduvěřuje.Jsem zvyklá svou australandu v lese poustet na volno ale u Minie když ji pustím tak si mě vubec nehlídá a nekdy i uteče za něčím jiným.Taky Vám to Vaše šiperky dělaj.Někdy ani neposlechne.A ve městě musíme chodit jen na voditku.Jinak je to fajn psík

6.4.2012 22:43
jadin

XXX.XXX.110.14

Ahoj,já mám tříletou šiperku. Jako mimča byla poletucha,ale naučila se hlídat si mě,vrací se ke mě sama,samozřejmně jsem tomu musela napomoci.Vodítko moc nepoužíváme.Bezproblému mě doprovácí u kola nebo koně.

8.4.2012 14:38
australanda

XXX.XXX.200.153

Mám problém s učením čistotnosti.venku se normálně vyvenčí ale jak přijdem dom tak po hodině se vyčurá třeba na lino.Když ji chytnu při činu tak dostane vyprask a je venku ale pak to udělá zas.Nevíte někdo jak ji to mám odnaučit?

8.4.2012 15:47
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

australanda napsal(a):
Mám problém s učením čistotnosti.venku se normálně vyvenčí ale jak přijdem dom tak po hodině se vyčurá třeba na lino.Když ji chytnu při činu tak dostane vyprask a je venku ale pak to udělá zas.Nevíte někdo jak ji to mám odnaučit?

Rozhodně ji přestaň bít nebo jinak trestat! Štěně z toho nic nepochopí a jen se tě začne bát. Navíc - myslíš si, že pomůže trestat štěndo za to, že neumí něco, co ho ještě nikdo nenaučil? Pomůže děcku naučit se chodit na nočník, když ho zbiješ za každé vyčůrání do plíny?smajlík

Prostě s ní budeš muset chodit ven častěji - po probuzení, jídle, hře, klidně každou půlhodinu nebo hodinu. A doma sledovat štěndo jako ostříž, jestli se nechystá čůrat - většinou je to poznat, štěndo předtím chviličku čenichá nebo se točí na místě, no a v tu vteřinu ji musíš lapnout a pádit ven v pantoflích. Venku za vyvenčení pochvala a LUXUSNÍ pamlsek, něco opravdu extra! A když to nestihneš a malá se ti vyvenčí doma, uvědom si, že to není její chyba, ale tvoje - TY jsi to nepoznala včas.

A hlavně spoustu klidu a trpělivosti - naučila se to všechna štěnda, dřív nebo později. Ale čím víc budeš na malou tlačit, tím komplikovanější to ve výsledku bude.

8.4.2012 15:58
australanda

XXX.XXX.200.153

kolemjdouci2 napsal(a):
Rozhodně ji přestaň bít nebo jinak trestat! Štěně z toho nic nepochopí a jen se tě začne bát. Navíc - myslíš si, že pomůže trestat štěndo za to, že neumí něco, co ho ještě nikdo nenaučil? Pomůže děcku naučit se chodit na nočník, když ho zbiješ za každé vyčůrání do plíny?smajlík

Prostě s ní budeš muset chodit ven častěji - po probuzení, jídle, hře, klidně každou půlhodinu nebo hodinu. A doma sledovat štěndo jako ostříž, jestli se nechystá čůrat - většinou je to poznat, štěndo předtím chviličku čenichá nebo se točí na místě, no a v tu vteřinu ji musíš lapnout a pádit ven v pantoflích. Venku za vyvenčení pochvala a LUXUSNÍ pamlsek, něco opravdu extra! A když to nestihneš a malá se ti vyvenčí doma, uvědom si, že to není její chyba, ale tvoje - TY jsi to nepoznala včas.

A hlavně spoustu klidu a trpělivosti - naučila se to všechna štěnda, dřív nebo později. Ale čím víc budeš na malou tlačit, tím komplikovanější to ve výsledku bude.

No to bych chápala ale ono už je skoro roční.Tak jsem se s tímhle nesetkala.No mě se zdá že ona dobře ví co udělala je prostě vychcaná.U mé první fenky jsem to dála tak když jsem ji chytla při činu tak dostala na prdel a pak se to opakovalo 4x a dala si majzla
.Ona je taková zvláštní.Kdyz jsem byla 10 hodin v práci a byla zavřená v chodbě tak jsem přišla a nic neudála.
Tak díky za radu

8.4.2012 19:04
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

australanda napsal(a):
No to bych chápala ale ono už je skoro roční.Tak jsem se s tímhle nesetkala.No mě se zdá že ona dobře ví co udělala je prostě vychcaná.U mé první fenky jsem to dála tak když jsem ji chytla při činu tak dostala na prdel a pak se to opakovalo 4x a dala si majzla
.Ona je taková zvláštní.Kdyz jsem byla 10 hodin v práci a byla zavřená v chodbě tak jsem přišla a nic neudála.
Tak díky za radu

Ale však před pár dny jsi psala, že sis ji zrovna koupila jako odrostlé štěndo. Tak bych to brala tak, že se prostě doteď neměla šanci naučit, kde se má venčit. A o to víc trpělivosti to bude potřebovat, protože už má zažité určité zlozvyky.

No mě se zdá že ona dobře ví co udělala je prostě vychcaná.
Prosím, nepromítej si do psa svoje pocity. Fakt ne. Navíc sama vidíš, že tvůj přístup na ni nefunguje. Nevím, z jakých je podmínek a co tam zažila, ale tipuju, že úplně růžičkové to nebylo. A o to citlivěji k ní musíš přistupovat. Pokud ti tvoje předchozí fenka skousla tyhle výchovné metody (za loužičku nekompromisně seřezat), není to ani tak potvrzení kvality těchto metod, ale spíš potvrzení kvality povahy tvé fenky, která ti byla schopná "odpustit" i takovéhle zásahy. Ne každý pes je ale takový, že ti odpustí skoro jakoukoliv výchovnou metodu.

8.4.2012 19:16
australanda

XXX.XXX.200.153

kolemjdouci2 napsal(a):
Ale však před pár dny jsi psala, že sis ji zrovna koupila jako odrostlé štěndo. Tak bych to brala tak, že se prostě doteď neměla šanci naučit, kde se má venčit. A o to víc trpělivosti to bude potřebovat, protože už má zažité určité zlozvyky.

No mě se zdá že ona dobře ví co udělala je prostě vychcaná.
Prosím, nepromítej si do psa svoje pocity. Fakt ne. Navíc sama vidíš, že tvůj přístup na ni nefunguje. Nevím, z jakých je podmínek a co tam zažila, ale tipuju, že úplně růžičkové to nebylo. A o to citlivěji k ní musíš přistupovat. Pokud ti tvoje předchozí fenka skousla tyhle výchovné metody (za loužičku nekompromisně seřezat), není to ani tak potvrzení kvality těchto metod, ale spíš potvrzení kvality povahy tvé fenky, která ti byla schopná "odpustit" i takovéhle zásahy. Ne každý pes je ale takový, že ti odpustí skoro jakoukoliv výchovnou metodu.

Jo to jsem psala.Tedka to bude třetí měsíc co ji mám.Ale myslela jsem jak už je starší tak že to už pochopila že čurat doma se nesmí.
Je z dobrých podmínek.U chovatelky se měla fajn žila venku v kotci.
Tak snad to nějak zvládnem bude se snazit ji netrestat když budu doma.
No a mohu se zeptat ? Máme problém s poslušností.Když je venku na volno tak bere čáru a neposlechne na přivolání ale když za sebou tahá vodítko tak je to trošku jiný a i přijde na zavolání.To ji vždy hodně pochválím a když má chut tak si vezme taky pamlsek.Jinak mi na ní celkem vadí ta její nezávislost venku.Dá se to nějak odnaučit aby si mě více hlídala? Děkuji za odpověd

Ono se jinak nedá svítit:-(

8.4.2012 19:26
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

australanda napsal(a):
Jo to jsem psala.Tedka to bude třetí měsíc co ji mám.Ale myslela jsem jak už je starší tak že to už pochopila že čurat doma se nesmí.
Je z dobrých podmínek.U chovatelky se měla fajn žila venku v kotci.
Tak snad to nějak zvládnem bude se snazit ji netrestat když budu doma.
No a mohu se zeptat ? Máme problém s poslušností.Když je venku na volno tak bere čáru a neposlechne na přivolání ale když za sebou tahá vodítko tak je to trošku jiný a i přijde na zavolání.To ji vždy hodně pochválím a když má chut tak si vezme taky pamlsek.Jinak mi na ní celkem vadí ta její nezávislost venku.Dá se to nějak odnaučit aby si mě více hlídala? Děkuji za odpověd

Ono se jinak nedá svítit:-(

Když žila v kotci, jak se asi měla naučit čistotnosti? Ber to tak, že ji to prostě musíš naučit od začátku, jako malé štěndo.

A s tou "nezávislostí" je to podle mě taky hodně dané tím, že se jí nejspíš u chovatelky až tolik nevěnovali, navíc je zrovna v tom nejhorším "telecím" věku. Klidně bych ji nechala za sebou pořád tahat dlouhou lehkou šňůru, ať ví, že na ni vždycky můžeš. A k tomu bych u sebe nosila nějaké hodně super pamlsky a různé hračky - míčky, přetahovadla, pískací hračky... Prostě u mámy je sranda;-)

8.4.2012 19:40
australanda

XXX.XXX.200.153

kolemjdouci2 napsal(a):
Když žila v kotci, jak se asi měla naučit čistotnosti? Ber to tak, že ji to prostě musíš naučit od začátku, jako malé štěndo.

A s tou "nezávislostí" je to podle mě taky hodně dané tím, že se jí nejspíš u chovatelky až tolik nevěnovali, navíc je zrovna v tom nejhorším "telecím" věku. Klidně bych ji nechala za sebou pořád tahat dlouhou lehkou šňůru, ať ví, že na ni vždycky můžeš. A k tomu bych u sebe nosila nějaké hodně super pamlsky a různé hračky - míčky, přetahovadla, pískací hračky... Prostě u mámy je sranda;-)

To právě dělám a i to mi říkala chovatelka at tahá za sebou šnurku kdyby tak ji mohu líp chytnout.
No moc se jí nevěnovala ale už si zvykla aj na auta akorát nákladáky a vlaky ji dělaj problém a bojí se.
No s těma pamlskama bude problém.Žiju s rodiči a ještě snáma žije babka která bydlí dole a ta ji pořád dává nějaký žrádlo.Tak mám celkem problém ji motivovat něčím dobrým.Když jsem sní byla 14dní sama tak mi za granulky udála třebas kotrmelec .Na míčky a přetahovadla moc není .
Ok tak já to vyzkouším.Ven nechodíme samy vlastním eště AUO fenku a tak je to i jiný.

28.5.2012 15:28
klafka

XXX.XXX.115.216

australanda napsal(a):
To právě dělám a i to mi říkala chovatelka at tahá za sebou šnurku kdyby tak ji mohu líp chytnout.
No moc se jí nevěnovala ale už si zvykla aj na auta akorát nákladáky a vlaky ji dělaj problém a bojí se.
No s těma pamlskama bude problém.Žiju s rodiči a ještě snáma žije babka která bydlí dole a ta ji pořád dává nějaký žrádlo.Tak mám celkem problém ji motivovat něčím dobrým.Když jsem sní byla 14dní sama tak mi za granulky udála třebas kotrmelec .Na míčky a přetahovadla moc není .
Ok tak já to vyzkouším.Ven nechodíme samy vlastním eště AUO fenku a tak je to i jiný.

ahoj mám bišonka a chtěla bych si pořídit šiperku je to dobrý nápad? měla bych si pořídit velkou střední nebo malou šiperku?

28.5.2012 15:53
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

VELKOU

28.5.2012 18:08
ayla

XXX.XXX.110.2

klafka napsal(a):
ahoj mám bišonka a chtěla bych si pořídit šiperku je to dobrý nápad? měla bych si pořídit velkou střední nebo malou šiperku?

Zdravím... nejsem si jistá, zda se vám tady u nás povede takto dělit šiperky :-)) spíše je nutné se optat, jak velká je matka a otec a dle toho si udělat obrázek. Chovatelů tu není tolik, aby se to takto přesně dělilo...ale možná se pletu ;) Náš roční Dingo má 6,5 kila...

28.5.2012 19:41
awake

XXX.XXX.115.136

Ona má Šiperka tři velikosti? Já myslela, že se dělí podle váhy na dvě.

28.5.2012 21:17
australanda

XXX.XXX.200.153

klafka napsal(a):

Ona je velká šíperka? To šlyším poprvé ja ma šiperku malou ma cca 30cm a vaha do 5kg.Já myslela že s delí jen podle vahy .Do 5kg a pak do 9kg
Ja jsem si ji poridila uz odrostelsi a ja osobne bych uz si ji neporidila.Nemuzu ji nechat na volno jelikoz se me vubec nedrzi .Uz bych si poridila jedine klidnejsiho pesana šiperku uz ne je hodne aktivni

terka1234

10.5.2017 22:05
terka1234

XXX.XXX.167.109

Šiperka je skvělý pes, máme fenku je venku, občas jde do baráku, uštěkaná rozhodně není(jde o výchovu) jak už bylo řečeno skvělý hlídač, ale do bytu bych nedoporučovala. Je to pes, který potřebuje hodně pohybu ( nestačí jedna procházka )! Je to sice malý psík ale hodně akční , nerada to říkám, ale do bytu bych ji raději opravdu nebrala - to je ale samozzřejmě vaše věc, jakeho budete mít psa toto byl jen můj názor...

Přidejte reakci

Přidat smajlík