Dobrý den...
mám docela problém.
Sousedka,postarší lady která všechno zná všechno ví a všude byla, krmí část jejich a část toulavých koček. Kočky jsou očividně nemocné....vypadá to jako prašivina a některé se i zvláštně motají jakoby měli neurologické potíže. Tyto kočky lezou po naší zahradě kde mají naši psi hračky,kosti na hraní atd. kočkám je jedno kam se vy**ou a s oblibou to bývá naše zahrada. Za prvé mám strach o své psy aby od nich něco nechytili protože ví o tom že tam lezou a očuchávají právě ta místa kam chodí ty kočky a za další se mi zanedlouho narodí miminko a při představě že mi dělají do pískoviště
Má někdo podobný problém?? Jak jste ho řešili?? Je vůbec nějaká obrana možná ??
rapotacka11
napsal(a):
Snad jen šikovný pes . . .
Což o to ....pes je to velmi šikovný...ale to by v souvislosti mých obav o jeho zdraví kvůli těm pos*anym kočkám jaksi pozbylo smysl.
A plot víc zabezpečit nejde a ostnatý drát teda fakt ne....ty potvory se stejně dostanou všude
Spíš sem myslela jestli je nějakej metr na sousedku....
sunin
napsal(a):
Což o to ....pes je to velmi šikovný...ale to by v souvislosti mých obav o jeho zdraví kvůli těm pos*anym kočkám jaksi pozbylo smysl.
A plot víc zabezpečit nejde a ostnatý drát teda fakt ne....ty potvory se stejně dostanou všude
Spíš sem myslela jestli je nějakej metr na sousedku....
Je mi docela líto těch koček, jak o nich píšete. Ony za to nemůžou, že se o ně nikdo nepostará. Když si představím, chodit někde nemocná, bolavá, a ještě mě budou odevšad vyhánět... Když jsme si koupili domek, taky měla sousedka kočky. Nebyla s ní řeč, když to na ní přišlo, tak vraždila už větší koťata - děs. Tak jsme je tajně nechali vykastrovat (stejně na to přišla) a i svrab jsme vyléčili - v dnešní době už to není takový problém a nebylo to ani drahý. Zůstalo tam sedm koček, ale relativně zdravých.
Nabízím k zapůjčení svého antikočkaře. Po jeho razii kočky neuvidíte na 100 kilometrů
Nějaký metr na ni musí být. Přece nikdo nemůže jen tak beztrestně chovat nemocná zvířata, u kterých hrozí přenos choroby. Co zkusit nahlásit to na KVS? Ti se přece zabývají monitoringem nákaz, ne? Pokud kočky lezou i na váš pozemek (a znečisťují jej) a prokáže se, že jsou nemocné, je to opravdu důvod k prošetření. A ještě větším důvodem je zdraví vašeho mimča. Ve vaší situaci bych se zřejmě poradila s veterinářem, ten by nějaké kloudné informace podat mohl.
krysak
napsal(a):
Je mi docela líto těch koček, jak o nich píšete. Ony za to nemůžou, že se o ně nikdo nepostará. Když si představím, chodit někde nemocná, bolavá, a ještě mě budou odevšad vyhánět... Když jsme si koupili domek, taky měla sousedka kočky. Nebyla s ní řeč, když to na ní přišlo, tak vraždila už větší koťata - děs. Tak jsme je tajně nechali vykastrovat (stejně na to přišla) a i svrab jsme vyléčili - v dnešní době už to není takový problém a nebylo to ani drahý. Zůstalo tam sedm koček, ale relativně zdravých.
No pardon,ale se sousedkou není řeč,kočky tam natahala,pouze je krmí nestará se a já se nehodlám starat o něčí kočky....to bych si zrovna mohla doma zařídit útulek a to opravdu ne !
Žádnou averzi vůči kočkám všeobecně nemám,také jsme měli kocoura kterého jsme měli vypiplaného,čistého a zdravého přesto že chodil i ven,než nám ho přejelo auto.
A v prvé řadě mi jde o zdraví mých psů a budoucího miminka než o nějaké kočky,které sice nemůžou za demenci ženské co je dotáhla,ale mě prostě vadí.
krysak
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale zadavatelka si zachovala zdravý rozum. Vám přijde normální, aby v jiném stavu sbírala toulavé, nemocné kočky? Taková toxoplasmóza vám nic neříká? A že je chce vyhnat? To si má jako nechat znečisťovat pozemek, na kterém těhotná běžně chodí a budou si tam hrát její děti? Trochu mimo, nemyslíte?
sunin
napsal(a):
No pardon,ale se sousedkou není řeč,kočky tam natahala,pouze je krmí nestará se a já se nehodlám starat o něčí kočky....to bych si zrovna mohla doma zařídit útulek a to opravdu ne !
Žádnou averzi vůči kočkám všeobecně nemám,také jsme měli kocoura kterého jsme měli vypiplaného,čistého a zdravého přesto že chodil i ven,než nám ho přejelo auto.
A v prvé řadě mi jde o zdraví mých psů a budoucího miminka než o nějaké kočky,které sice nemůžou za demenci ženské co je dotáhla,ale mě prostě vadí.
Bylo mi jasný, že tahle rada asi nezabere :-) Tak jsem to aspoň zkusila. Škoda, že se každej stará jen o sebe.
veruha
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale zadavatelka si zachovala zdravý rozum. Vám přijde normální, aby v jiném stavu sbírala toulavé, nemocné kočky? Taková toxoplasmóza vám nic neříká? A že je chce vyhnat? To si má jako nechat znečisťovat pozemek, na kterém těhotná běžně chodí a budou si tam hrát její děti? Trochu mimo, nemyslíte?
Toxoplazmóza mi něco říká, někdy jsem jí prodělala a mám na ní protilátky. Vím, jak se dá nakazit. Těhotná jsem taky byla a neměla jsem potřebu žít ve sterilním prostředí. Jestli vám připadám mimo, vaše věc, je mi to fuk.
krysak
napsal(a):
Bylo mi jasný, že tahle rada asi nezabere :-) Tak jsem to aspoň zkusila. Škoda, že se každej stará jen o sebe.
Já se v prvé řadě starám o své budoucí miminko jelikož jsem před třemi roky potratila a v další řadě o své psy....nehodlám se nakazit já a ani psi. Takové dojemné skutky jako posbírat všechny nemocné kočky je sice hezké nicméně né každý o to má zájem. To máte doma útulek a sbíráte venku co najdete?? Já tedy ne
krysak
napsal(a):
Toxoplazmóza mi něco říká, někdy jsem jí prodělala a mám na ní protilátky. Vím, jak se dá nakazit. Těhotná jsem taky byla a neměla jsem potřebu žít ve sterilním prostředí. Jestli vám připadám mimo, vaše věc, je mi to fuk.
vážně vtipný....stáj moc sterilní ale nebude co??
Ano přijdete mi mimo tak běžte spravovat svůj útulek a svoje moralizování o tom jak jsem ošklivá že nechci zaplatit léčbu a kastraci všech koček co mi sem lezou si nechte pro sebe.
krysak
napsal(a):
Každý bohužel tyto protilátky nemá. Sterilní prostředí a situace, ve které se zadavatelka nachází, to je opravdu rozdíl!
sunin
napsal(a):
Dobrý den...
mám docela problém.
Sousedka,postarší lady která všechno zná všechno ví a všude byla, krmí část jejich a část toulavých koček. Kočky jsou očividně nemocné....vypadá to jako prašivina a některé se i zvláštně motají jakoby měli neurologické potíže. Tyto kočky lezou po naší zahradě kde mají naši psi hračky,kosti na hraní atd. kočkám je jedno kam se vy**ou a s oblibou to bývá naše zahrada. Za prvé mám strach o své psy aby od nich něco nechytili protože ví o tom že tam lezou a očuchávají právě ta místa kam chodí ty kočky a za další se mi zanedlouho narodí miminko a při představě že mi dělají do pískoviště
Pískoviště pro malé dítě by mělo být zakryté tak jako tak.
A o psy bych se nebála.
Kdybyste věděla, co za havěť se potuluje v noci po zahradě, to byste asi koukala.
Byla jsem svědkem, jak v noci v jednom městě cca 5000 obyvatel vylézaly maxi-myšky z kanálů a šmejdili po zahradě, jestli něco nezbylo po lidech k snědku....
Humus....
sunin
napsal(a):
Já se v prvé řadě starám o své budoucí miminko jelikož jsem před třemi roky potratila a v další řadě o své psy....nehodlám se nakazit já a ani psi. Takové dojemné skutky jako posbírat všechny nemocné kočky je sice hezké nicméně né každý o to má zájem. To máte doma útulek a sbíráte venku co najdete?? Já tedy ne
Ne útulek nemám, ale dokážu soucítit s ostatními tvory a nemyslím si, že já jsem to nejdůležitější na světě. Tahle situace se takhle dobře vyřešila, sousedka měla zdravé kočky, které už se dál nemnožily. Je to navrhnuté jedno řešení. Neradila jsem vám mazlit se s cizíma nemocnýma kočkama. Když to nejde takhle pomoct, tak to nejde. Připomíná mi to sousedku, která když k ní vítr přifoukne papír, odkopne ho k dalšímu sousedovi, než by ho sebrala. Její věc to není, ať se stará někdo jinej. Kdyby se takhle choval každej
sunin
napsal(a):
vážně vtipný....stáj moc sterilní ale nebude co??
Ano přijdete mi mimo tak běžte spravovat svůj útulek a svoje moralizování o tom jak jsem ošklivá že nechci zaplatit léčbu a kastraci všech koček co mi sem lezou si nechte pro sebe.
Ježiš, vy chodíte do stáje, co když na vás dejchne kůň a lítaj tam mouchy, taková masařka, bůh ví, jestli před chvilkou nelezla po kočičím hovínku, vy jste nezodpovědná!!!
No bohužel to zvrácený názor není....sice bydlím v Brně ale na okraji který už připomíná vesnici a faktem je že k potulným kočkám se tu chovají jako k plevelu....buď je topí nebo střílí....já hledám rozumné řešení ale nehodlám se starat o všechno co někomu nestojí za to aby mu zajistil odpovídající péči.
Uživatel s deaktivovaným účtem

krysak
napsal(a):
Ne útulek nemám, ale dokážu soucítit s ostatními tvory a nemyslím si, že já jsem to nejdůležitější na světě. Tahle situace se takhle dobře vyřešila, sousedka měla zdravé kočky, které už se dál nemnožily. Je to navrhnuté jedno řešení. Neradila jsem vám mazlit se s cizíma nemocnýma kočkama. Když to nejde takhle pomoct, tak to nejde. Připomíná mi to sousedku, která když k ní vítr přifoukne papír, odkopne ho k dalšímu sousedovi, než by ho sebrala. Její věc to není, ať se stará někdo jinej. Kdyby se takhle choval každej
v tomhle s vámi souhlasím ,každý se stará jen o sebe a málokdo je ochoten pomoci, zadavatelka vidí sebe svoje miminko ,svoje psy, ale že i ty kočky cítí hlad ,bolest ,že trpí to už jde mimo ní ,vyhnat ,vyhubit jsou ošklivé nemocné tak co s nimi, ale co takhle trošku pomoci.
napsal(a):
v tomhle s vámi souhlasím ,každý se stará jen o sebe a málokdo je ochoten pomoci, zadavatelka vidí sebe svoje miminko ,svoje psy, ale že i ty kočky cítí hlad ,bolest ,že trpí to už jde mimo ní ,vyhnat ,vyhubit jsou ošklivé nemocné tak co s nimi, ale co takhle trošku pomoci.
Dobrá....když máte tak dobré srdce které já asi nemám tak si pro ně přijeďte a postarejte se....kdyby jedno dvě zvířata...těm se ještě pomoci dá ale když jich je 15??? To fakt ne
krysak
napsal(a):
To doufám že ne, že to je jenom váš zvrácený názor. Většina lidí je snad normálních.
Ne, nemám zvrácený názor, mám oči. Víte, z praxe znám případ dítěte, jehož matka v graviditě prodělala právě toto onemocnění. A při pohledu na tu maličkou byste jistě i vy změnila názor. Chcete diagnózu? Prosím: těžké porušení motoriky dolních končetin, zbytky zraku, lehká nedoslýchavost, psychické problémy, mentální retardace. Je libo ještě detailní popis toho, jak se to dítě vláčí po doktorech a trpí při rehabilitacích?
Neříkám, že to potká každého, kdo přijde do styku s kočkou, ale proč se tomuhle dobrovolně vystavovat? Jaký má to dítě život? Ano, kočky za to nemůžou, ale to dítě taky ne.
Já bych je nestřílela, nebojte, i já občas sbírám zvířecí bezdomovce, ale těhotná bych se tomu vystavovat jistě nechtěla. Proto říkám, kontaktovat KVS, útulek, apod.
sunin
napsal(a):
Dobrý den...
mám docela problém.
Klidně zapůjčím svoji čubu na 2 dny kočka už se za plot ani nepodívá
sunin
napsal(a):
Dobrá....když máte tak dobré srdce které já asi nemám tak si pro ně přijeďte a postarejte se....kdyby jedno dvě zvířata...těm se ještě pomoci dá ale když jich je 15??? To fakt ne
Na to jste hodně daleko. Takových chudáků koček je, to bych mohla začít hned ve vedlejší vesnici. Zkuste třeba kontaktovat v okolí nějakej kočičí útulek, mohli by poradit, jak to řešit.
krysak
napsal(a):
Na to jste hodně daleko. Takových chudáků koček je, to bych mohla začít hned ve vedlejší vesnici. Zkuste třeba kontaktovat v okolí nějakej kočičí útulek, mohli by poradit, jak to řešit.
No vidíte a vy se pozastavujete nad tím že nehodlám kastrovat a zaplatit léčbu sousedčiných koček. já bych mohla začít tady u nás a než bych došla do půlky měla bych jich minimálně 40.
Útulek kontaktovat můžu ale pevně věřím že za pár dnů tady budou znova jiné.
sunin
napsal(a):
No vidíte a vy se pozastavujete nad tím že nehodlám kastrovat a zaplatit léčbu sousedčiných koček. já bych mohla začít tady u nás a než bych došla do půlky měla bych jich minimálně 40.
Útulek kontaktovat můžu ale pevně věřím že za pár dnů tady budou znova jiné.
Ale vám vadí jen ty sousedčiny kočky, ne? Ale ne, uznávám, jestli jich je fakt tolik, tak to už je pro jednoho dost náročný.
Útulek kontaktovat můžu ale pevně věřím že za pár dnů tady budou znova jiné. Asi by si od vás útulek všechny kočky nevzal, spíš odchyt, nechat vykastrovat, přeléčit a vrátit zpátky.

sunin
napsal(a):
kdyby byly blízko mě postarám se o ně, sama mám doma pět nalezených koček a dalších x k nám chodí na žrádlo ,a už tím že dostanou nažrat se stávají odolnější proti nemocem třeba, mám 4 psy z toho dva nalezence a jednoho zachráněného z e špatných podmínek a pokud se v mém okolí objeví další ubohý tvor postarám se o něj ,mám totiž zvířata ráda a nejen ty svoje, nikdo po vás nechce aby ste si je brala do postele nebo se s nima muckala ,ale domluvit se se sousedkou ,přidat nakrmení ,veterináře ,vysvětlit ,poučit protože stará babka ani neví že jsou nemocné nebo kontaktovat útulek ,všechno jde když se chce, a toxoplazmozu můžete dostat i z blbě zpracovaného masa, ono těhotenství je normální stav a člověk se při tom nemusí uzavírat do sterilního prostředí, jsou horší věci než pár koček a když se má něco stát stane se, kdysi mě někdo jako malé napsal do památníku konej dobro a nečekej na odplatu já se tím řídím vám to asi nic neříká, co tady čekáte za rady , že vám tu poradíme jak kočky postřílet ,otrávit nebo co jako vám vadí tak se postarejte vy.
Zadavatelku chápu...před více jak dvaceti lety naše sousedka chovala taky kočky, zhruba ve stejném počtu jako u zadavatelky,...tehdy sestra měla pár měsíců a spala v kočárku na dvorku a kočky jí do něj vlezly...těžko říct, jak by to dopadlo kdyby si jich máma včas nevšimla (udešené nebo poškrábané dítě?)...sousedka musela samozřejmě kočky zredukovat. Nevím, zda je rozdala nebo co s nimi udělala, ale pak měla jen dvě.
On je opravdu rozdíl, když vám přes zahradu občas přejde nějaká kočka, kuna, potkan apod. a když máte ze zahrady trvale "kočičí obývák" Miluju všechna zvířata a nedělám mezi nimi rozdíl, ale Míšu v tomto naprosto chápu, neboť vím, jaké to je ( mmch Míšo, gratuluji k budoucímu potomkovi a přeji vám oboum hlavně zdravíčko!
).
První, co bych udělala, že bych si šla s paní promluvit, vzala třebas kafe, bábovku a zašla k ní, rozumně a v klidu jí vysvětlila, co ti vadí a trápí tě s tím, že bys třebas pomohla sehnat nějaké kamarády, kteří by byli ochotni pro kočky postavit nějaký výběh. Kočky by si žili v klidu a míru, ale nijak by nikoho neobtěžovali, když by byli v uzavřeném výběhu ( takový obří kotec pro čičiny že ). Chovají se takto spousty koček, jejich majitelé jim venku postaví voliéry, někdy s možností přístupu domů, jindy je tam nosí a odnáší pak zase dom, jiné kočky ve voliérách žijí trvale, mají-li tam k dispozici chráněný domeček, boudičku, se slámou a dostatek krmiva Paní bych také vysvětlila základy dobrého krmení a veterinární péče o kočky. Spojila bych se s nějakou organizací na ochranu zvířat v místě, a paní bych vysvětlila, že je možné od nich získat pomoc a rady ( krmení, veterinář, kastrace a umístění některých koček do adoptivních rodin, či útulku ).
Teprve pak,, pokud by to nepomohlo, což je ale malá pravděpodobnost, bych přemýšlela co dál. Možností je samo dost, od bezpečných odchytových pastí, kdy se pak kočka převeze někam daleko ke statku apod., až po ty horší varianty, které tu rozepisovat nebudu, neboť nejsem ten typ, co to takto řeší.
Dá se zakoupit odpuzovač koček, kdy kočka šlápne na čidlo a vstříkne na ni voda, či jiná ne nebezpečná, ale kočce protivná látka. S trochou zručnosti to zvládne i domácí kutil. Dá se natáhnout na plot a v místech, kudy kočky přelézají, podlézají, elektrický ohradník, taky působí velice dobře. Dá se vyspravit plot, zeď, aby se možnost vniknutí kočky zmenšila na minimum a pro kočku to bylo velice složité, což sice kočkám zcela nezabrání vlézt na zahradu, ale stížené podmínky to silně kočce znechutí a počet koček se rozhodně zmenší.
Já tu takto bojuji s holubama sousedů, mají je na maso, jenže holub těch nemocí přenáší snad víc, než kočka, nemluvě o tom, že pes má menší šanci ho chytit, než kočku, a že holubí trus je všude a stále.....
Psi by chytnout svrab neměli pokud se koček vyloženě nedotýkají, jinak je jistě odčervujete tak ani bobky by jim neměli nic udělat, pískoviště si prostě musíte zakrývat, také to tak děláme, chodí nám tam i naše vlatstní kočky, jestli se motaj tak můžou mít kočičičí aids a ten je přenosný jen mezi kočkami pohlavně (FIPka nebo něco takového to je), ale spíš možná maj ten svrab takže pomřou sami tak i tak... Podle mě se nemusíte bát že by se psi nějak nakazili... a dítko? Spousta dětí toxopl. měla a rodiče o tom ani neví, možná horší jsou roupy. Prostě musíte dítko hlídat a naučit ho že se ručičky do pusy nestrkají, že se musí umýt když přijde z písku domů a tak...
Můj otec to řešil tak, že si v hornbachu koupil dutou tyčku s otvorem trochu větším než hrášek, pytlík sušeného hráchu a používal to jako flusadlo. Tyč byla asi metr dlouhá, takže sílu ten "náboj" docela měl A trefit se není těžké, zkoušela jsem to... Kočky se do měsíce odnaučily chodit nám na zahradu
Nebo pokud se nebojíte, že se pomstí, tak volat odchytovku pokaždé, když kočku jen zahlédnete. Označené je má asi těžko.
Horka zkusenost mych rodicu:
Jejich sousedka mela jednu dobu tech kocek asi 40, neockovane, nekastrovane, mnozily se mezi sebou jak kralici, no hnus. Kocky nejak pochopily, ze vencit se maji jen na zahradu mych rodicu a byl to fakt hnus, kdo nezazil neuveri. Jedna z tech kocek se nejakym zahadnym zpusobem dostala do nepristupne konstrukce strechy domu mych rodicu a porodila tam kotata nacez je opustila a nechala je tam zdechnout hladem (to rvani kotat hlady o nervy, musela se kvuli nim rozebrat strecha, myslite ze sousedka zaplatila naklady?). A to nemluvim o kocicim revu, kdyz se to mrouskalo. Sousedka ani po dobrem, ani po zlem nezabrala, dokonce jsme ji nabizeli, ze kocky nechame vykastrovat na nase naklady, ale ta krava byla presvedcena, ze je pri narkoze otravime ...
- prakem to tata zkousel, ale ty svine byly sice na chvili ostrazite a za chvili to jelo zase
- na rovinu priznam, ze je zkouseli i travit, ale ta kocka to vzdycky nejak vycitila a vyhla se tomu, podle veta kocku spolehlive usmrti aspirin, ale uz si nepamatuju proc a v jake davce.
- kockopes sice zabral, ale svoji koskodrsnou fenu jsem jim tam nemohla nechat donekonecna a navic jsem mela strach, ze od tech kocek neco chyti.
Nakonec ty kocky zacaly mit evidentni zdr.potize (presne jak zadavatelka tvrdi) a pochcipaly samy. Ted jich tam ma myslim 7 nebo 8, ale porad lepsi nez 40.
Ja kocky rada nemam, duvod tady uz nekdo zminil (toxoplasma), a netajim se tim. Nemusela jsem je uz nez se tak silenym zpusobem vyhrotila ta situace s kockama u nasich. Uplne chapu zadavatelku dotazu. Ja osobne bych doporucila durazne varovat sousedku, ze jak jeji kocky budou stale lezt na vas pozemek, tak je budete travit (resp. "mate tam navnady proti potkanum a co kdyby to ta kocka sezrala ze"). Kdyz uz nic, tak si na ne aspon zacne davat vic bacha.
No teda tak to je vážně humus....takový problém tady až tak nemám ale i těch 10-15 koček na vcelku malé zahradě udělá dost.
Mati děkuji za gratulace...teď už by mělo jít vše tak jak má a být v pořádku.
Já mám kočky ráda...ale...kočky o které se jejich majitel stará,jako každý zodpovědný člověk co si pořídí zvíře ať už jakékoli.
Kočkám nechci fyzicky ubližovat než vymýšlení flusaček a trávení (nicméně díky za všechny rady) to bych na ně rovnou mohla pustit psa nebo vzít vzduchovku a to nechci. Spíš jsem chtěla vědět jestli je nějaká možnost postihu sousedky když se o kočky nestará (pouze je venku nakrmí a tím to hasne) ale jak jsem se dočetla tak asi ne,což mě teda maximálně vytáčí protože svá zvířata si hlídám aby nikde nic nezničili, neobtěžovali a neznečišťovali a to od psa až po koně.
Já tedy radím psa . . . .přesto , že kočky miluju . . . . .
U nás , když byl pes - byl i klid.
Zahrádku máme menší - asi 3 ary.
Když byl pes , kočky (cizí) si dávaly pozor , na zahradě se nezdržovaly , jen přes ní obezřetně přebíhaly - k sousedům
a nebo domů.
Pes je nezabíjel , ale prohnal vždycky .
Bud' stihly přeběhnout - nebo to měly s mezipřistáním na některém stromě.

sunin
napsal(a):
No teda tak to je vážně humus....takový problém tady až tak nemám ale i těch 10-15 koček na vcelku malé zahradě udělá dost.
Já mám kočky ráda...ale...kočky o které se jejich majitel stará,jako každý zodpovědný člověk co si pořídí zvíře ať už jakékoli.
Kočkám nechci fyzicky ubližovat než vymýšlení flusaček a trávení (nicméně díky za všechny rady) to bych na ně rovnou mohla pustit psa nebo vzít vzduchovku a to nechci. Spíš jsem chtěla vědět jestli je nějaká možnost postihu sousedky když se o kočky nestará (pouze je venku nakrmí a tím to hasne) ale jak jsem se dočetla tak asi ne,což mě teda maximálně vytáčí protože svá zvířata si hlídám aby nikde nic nezničili, neobtěžovali a neznečišťovali a to od psa až po koně.
postih jí nehrozí ,vždyt vždycky může říct že ty kočky nejsou její ,to že krmí toulavé kočky na tom nic trestného není ,poviností obce je postarat se o zaběhlá a bezprizorní zvířata ,zkusete to na obecním úřadě ,at kočky pochytají a odvezou do útulku, jejich povinnost to sice je ale myslím že neuspějete.
sunin
napsal(a):
Já mám kočky ráda...ale...kočky o které se jejich majitel stará
Tak tohle mi právě hlava nebere. Takže ty kočky, co maj smůlu, že se o ně nikdo nestará, ty ráda nemáte. No nic...
Chcete postih sousedky. Podle toho co píšete, ona si ale ty kočky asi nepořídila, začala krmit a ony se k ní nastěhovaly. Za to můžou všichni lidi v okolí, že se nepostarají o svoje kočky, nechají je množit. Podle mě by tohle měl řešit místní úřad, jestli s tím bude sousedka souhlasit.
napsal(a):
kdyby byly blízko mě postarám se o ně, sama mám doma pět nalezených koček a dalších x k nám chodí na žrádlo ,a už tím že dostanou nažrat se stávají odolnější proti nemocem třeba, mám 4 psy z toho dva nalezence a jednoho zachráněného z e špatných podmínek a pokud se v mém okolí objeví další ubohý tvor postarám se o něj ,mám totiž zvířata ráda a nejen ty svoje, nikdo po vás nechce aby ste si je brala do postele nebo se s nima muckala ,ale domluvit se se sousedkou ,přidat nakrmení ,veterináře ,vysvětlit ,poučit protože stará babka ani neví že jsou nemocné nebo kontaktovat útulek ,všechno jde když se chce, a toxoplazmozu můžete dostat i z blbě zpracovaného masa, ono těhotenství je normální stav a člověk se při tom nemusí uzavírat do sterilního prostředí, jsou horší věci než pár koček a když se má něco stát stane se, kdysi mě někdo jako malé napsal do památníku konej dobro a nečekej na odplatu já se tím řídím vám to asi nic neříká, co tady čekáte za rady , že vám tu poradíme jak kočky postřílet ,otrávit nebo co jako vám vadí tak se postarejte vy.
Díky, jsem ráda, že pár takových lidí ještě je..
krysak
napsal(a):
Já mám kočky ráda...ale...kočky o které se jejich majitel stará
Tak tohle mi právě hlava nebere. Takže ty kočky, co maj smůlu, že se o ně nikdo nestará, ty ráda nemáte. No nic...
Chcete postih sousedky. Podle toho co píšete, ona si ale ty kočky asi nepořídila, začala krmit a ony se k ní nastěhovaly. Za to můžou všichni lidi v okolí, že se nepostarají o svoje kočky, nechají je množit. Podle mě by tohle měl řešit místní úřad, jestli s tím bude sousedka souhlasit.
Asi moc neumíte číst.....psala jsem že půlku si jich pořídila a druhou půlku sem nalákala krmením a vesele se množí.
krysak
napsal(a):
Už jste s tou sousedkou o tom mluvili? Jaký na to má ona názor?
Ano mluvili.....jaký má názor netuším protože ihned začala slovně napadat takže jsme se dál ani nedostali.....nicméně hodně o ní vypovídá i to že sproste ječela na další sousedku které uteklo dítě i pes dohromady a prvně šla chytat malého a pak až psa a nakonec jí musela koupit krmení na kterém si pochutnal pejsan co jí prchnul....z toho je úžasně patrné že ostatní zvířata nesmí to co její kočky dělají běžně......prostě baba na facku
U nasich to taky zacalo jen "par" kockama. Potom si ty chuderky dovedly zvenku jeste chudinkovatejsi pribuzenstvo a tudiz je nutne se o vsechny postarat a pak uz to rostlo geometrickou radou...
Pani taky "mila" jak troky, znama po okoli tim, ze si pujcuje penize a nevraci je a do toho chlasta. Zadna rec s ni nebyla ani po dobrem, ani po zlem, nic nepomohly pokecy nad kafem nebo vyhruzna hromotlucka postava meho otce (tedy k fyz.nasili nedoslo nikdy, jen k pousteni hruzy).
U nas pomohlo jen, ze to vychcipalo samo. Jestli je pani tak prijemna jak tvrdite, tak musite byt jeste neprijemnejsi nez ona, zacit travit nebo cekat az to samo od sebe pochcipa (u rodicu to trvalo pres pul roku!). Jo a jak to zacne chcipat, tak se pripravte, ze budete mit kocici mrtvoly vsude. U te damy se ty kocky nemely natolik dobre, aby tam umrely, takze chodily dodychavat k nasim do okrasnych keru. Mama chytla malem infarkt protoze na jednu mrtvolu dokonce slapla. A baba vysmata jak leco
Co člověk, to jiný názor Já sama mám taky kočky ráda, ale nehodlala bych se starat o několik desítek nemocných zvířat - zadavatelka čeká rodinu a má úplně jiné starosti. Nebála bych se toho, že by psovi mohly kočky uškodit, pokud je odhání, tak bych si pomohla jím (jak psalo více lidí výše, půjčit Vám mou fenu nebo psa, tak máte po starostech, a to definitivně). Taky jsem u sebe necelý rok měla psa, kterého jsem si vzala do deposita, léčila ho, stál mě víc než oba moji psi dohromadi, ale zachraňovat takové množství sousedovic koček, do toho bych teda nešla. Zavolat odchytovou službu, to navrhuju já.
veruha
napsal(a):
Ne, nemám zvrácený názor, mám oči. Víte, z praxe znám případ dítěte, jehož matka v graviditě prodělala právě toto onemocnění. A při pohledu na tu maličkou byste jistě i vy změnila názor. Chcete diagnózu? Prosím: těžké porušení motoriky dolních končetin, zbytky zraku, lehká nedoslýchavost, psychické problémy, mentální retardace. Je libo ještě detailní popis toho, jak se to dítě vláčí po doktorech a trpí při rehabilitacích?
Neříkám, že to potká každého, kdo přijde do styku s kočkou, ale proč se tomuhle dobrovolně vystavovat? Jaký má to dítě život? Ano, kočky za to nemůžou, ale to dítě taky ne.
Já bych je nestřílela, nebojte, i já občas sbírám zvířecí bezdomovce, ale těhotná bych se tomu vystavovat jistě nechtěla. Proto říkám, kontaktovat KVS, útulek, apod.
Když jsem byla těhotná, tak jsem se také obávala o zdraví mého dítěte. Prostudovala jsem celý internet, knihovnu a ptala se veterinářů. Ano těhotná žena je ohrožena toxoplazmosou, tedy hlavně ten drobek, co ho nosí pod srdcem. Ale i tomu se dá vyhnout, při práci na zahradě, rytí v zemi používat rukavice, při styku s kočkami, hlavně jejich výkaly (vynášení kočičího wc) si důkladně umýt ruce. Nejnebezpečnější je pojídání kočičích výkalů, což si myslím, že u dospěláka nehrozí. Nebezpečí je právě u malých dětí, že strkají vše do pusy. Každé zvíře Vás může něčím nakazit, stačí ale dodržovat základy hygieny a bude vše OK.
Jinak si myslím, že paní co navrhla kastraci koček měla velmi dobrý nápad. Možná by nebylo na škodu domluvit se s místním útulkem. Náš útulek vždy jednou za čas odchytává v určitých lokalitách kočky, které pak veterinář na náklady města vykastruje. Jestliže nejsou všechny kočky sousedky, ale jen je krmí, tak by se to třeba přes město dalo nějak řešit. Odchytávat by jste je nemusela Vy, ale třeba manžel, nebo právě zaměstnanci z útulku. Při kastraci by se rovnou přeléčil svrab, a měli by jste určitě na delší dobu klid.
alfi pav
napsal(a):
U nasich to taky zacalo jen "par" kockama. Potom si ty chuderky dovedly zvenku jeste chudinkovatejsi pribuzenstvo a tudiz je nutne se o vsechny postarat a pak uz to rostlo geometrickou radou...
Pani taky "mila" jak troky, znama po okoli tim, ze si pujcuje penize a nevraci je a do toho chlasta. Zadna rec s ni nebyla ani po dobrem, ani po zlem, nic nepomohly pokecy nad kafem nebo vyhruzna hromotlucka postava meho otce (tedy k fyz.nasili nedoslo nikdy, jen k pousteni hruzy).
U nas pomohlo jen, ze to vychcipalo samo. Jestli je pani tak prijemna jak tvrdite, tak musite byt jeste neprijemnejsi nez ona, zacit travit nebo cekat az to samo od sebe pochcipa (u rodicu to trvalo pres pul roku!). Jo a jak to zacne chcipat, tak se pripravte, ze budete mit kocici mrtvoly vsude. U te damy se ty kocky nemely natolik dobre, aby tam umrely, takze chodily dodychavat k nasim do okrasnych keru. Mama chytla malem infarkt protoze na jednu mrtvolu dokonce slapla. A baba vysmata jak leco
Já mám kočky ráda, ač bych si taky nevzala 20 košek od sousedky, přesto bych se nikdy nesnížila k takový hanebnosti, abych je trávila. Umíte si vůbec představit, jak dlouho to trvá a jak to zvíře u toho trpí? Kočka za debilní ženskou nemůže a na druhou stranu, Vy to vidíte že Vám kočky s....na zahradu, ale pokud je aspň krmí, zkuste si představit, co krmení 20ti koček obnáší. Jestli se ty kočky k ní stěhujou sami od jiných málo zodpovědných majitelů, kteří je nekrmí, potom ač s ní není řeč, tak je to hodný člověk, pokud je alespoň nakrmí! To, že chodí k Vám na zahradu je věc jiná a pokud kočky nejsou přímo její a jen se u ní slézají, potom ani nevidím důvod, proč by ona měla řešit Vaši zahradu nebo jejich svrab. Zavolejte si odchytovku, policii nebo nevím koho, ale uboze trávit zvířata, to je fakt pod úroveň. Zkuste si představit, že se Váš pes vys...někomu před branku a on ho na oplátku půjde otrávit a Vy se jen budete dívat, jak pomalu umírá v křečích, než stihnete přijít na to, co mu je, pokud to vůbec stihnete...co sám nerad, nečiň jinému a rady typu trávit kočky, když není s babou řeč jsou fakt jen od lidí, co jim láska ke zvířeti nic neříká. Pokud mám zvířata ráda, nikdy bych je záměrně netýrala. Taky mi vadí špačci, ve stromě jich je hned několik hnízd, stačilo by díru zacpat a ona by ta mláďata pomřela, ale jak by se předtím trápila?! Buď rychle anebo nijak!
ditus
napsal(a):
Já mám kočky ráda, ač bych si taky nevzala 20 košek od sousedky, přesto bych se nikdy nesnížila k takový hanebnosti, abych je trávila. Umíte si vůbec představit, jak dlouho to trvá a jak to zvíře u toho trpí? Kočka za debilní ženskou nemůže a na druhou stranu, Vy to vidíte že Vám kočky s....na zahradu, ale pokud je aspň krmí, zkuste si představit, co krmení 20ti koček obnáší. Jestli se ty kočky k ní stěhujou sami od jiných málo zodpovědných majitelů, kteří je nekrmí, potom ač s ní není řeč, tak je to hodný člověk, pokud je alespoň nakrmí! To, že chodí k Vám na zahradu je věc jiná a pokud kočky nejsou přímo její a jen se u ní slézají, potom ani nevidím důvod, proč by ona měla řešit Vaši zahradu nebo jejich svrab. Zavolejte si odchytovku, policii nebo nevím koho, ale uboze trávit zvířata, to je fakt pod úroveň. Zkuste si představit, že se Váš pes vys...někomu před branku a on ho na oplátku půjde otrávit a Vy se jen budete dívat, jak pomalu umírá v křečích, než stihnete přijít na to, co mu je, pokud to vůbec stihnete...co sám nerad, nečiň jinému a rady typu trávit kočky, když není s babou řeč jsou fakt jen od lidí, co jim láska ke zvířeti nic neříká. Pokud mám zvířata ráda, nikdy bych je záměrně netýrala. Taky mi vadí špačci, ve stromě jich je hned několik hnízd, stačilo by díru zacpat a ona by ta mláďata pomřela, ale jak by se předtím trápila?! Buď rychle anebo nijak!
Já bych taky ty kočky netrávila. Neměla bych na to žaludek. Ani by mi nevadilo, kdyby mi sem tam něčí kočka přeběhla přes zahradu. Jenže dokážu pochopit, že někomu se prostě nelíbí, že mu chodí 20 koček kálet na zahradu a s majitelem není řeč. Jasně nejrozumnější řešení je zavolat odchytovku. Ale zase uznejte, že je to dost nezodpovědné a sobecké připoutat si k sobě x koček, které obtěžují okolí a sousedy. Psa si musí každý zabezpečit, tak aby se na nikoho ani křivě nepodíval, ale kočky mohou cokoliv. To se prostě některým lidem (viz. zadavatelka) nelíbí. Ona opravdu svoboda každého končí tam, kde začíná svoboda druhého.
A pokud se můj pes někomu vysere břed branku, tak to uklidím.
ditus
napsal(a):
Jestli jste naprosto stejnou situaci nezazila, tak nesudte.
Opravdu bych Vam tu situaci prala zazit na vlastni kuzi a pochopila byste, proc se nasi uchylili k pokusum ty kocky travit. Navic, kdyz jste si zjevne tak presne precetla muj prispevek, tak jste taky videla, ze se kocky vsem temto pokusum vyhnuly.
40 kocek rvoucich dnem i noci, zpusobujicich skody (viz rozebirani strechy...), chodicich srat na vasi zahradu, nemocnych a zdechajicich skoro pod vasimi schody. Nasi v tom hnusu zili vic nez rok a i kdyz si stezovali, myslite si, ze obec ci policie neco udelala?
A jak asi musela ta uboha kocicka trpet, kdyz potom sla zdechnout chuderka na zahradu rodicu? A byla tam sama opustena bez pomoci a stejne ji jeji utrpeni nikdo nezkratil. A jak dlouho predtim musela ta uboha kocicka trpet, kdyz chodila evidentne nemocna po cizich pozemcich a jeji majitelka se ani neobtezovala ji nijak lecit natoz aby prijala nabizenou pomoc s odchytem a kastraci zvirat?
Mozna jsem neprijemne ironicka, ale ja jsem u nasich v te dobe musela prespat 2 noci a treti den jsem utikala jak o zavod k sobe domu. To byla HRUZA. A oni v tom zili vic nez rok. Mam rada zvirata (i kdyz kocky nemusim) a vydrzim pomerne hodne, ale toto byla fakt sila i na me.
alfi pav
napsal(a):
Opravdu bych Vam tu situaci prala zazit na vlastni kuzi a pochopila byste, proc se nasi uchylili k pokusum ty kocky travit. Navic, kdyz jste si zjevne tak presne precetla muj prispevek, tak jste taky videla, ze se kocky vsem temto pokusum vyhnuly.
40 kocek rvoucich dnem i noci, zpusobujicich skody (viz rozebirani strechy...), chodicich srat na vasi zahradu, nemocnych a zdechajicich skoro pod vasimi schody. Nasi v tom hnusu zili vic nez rok a i kdyz si stezovali, myslite si, ze obec ci policie neco udelala?
A jak asi musela ta uboha kocicka trpet, kdyz potom sla zdechnout chuderka na zahradu rodicu? A byla tam sama opustena bez pomoci a stejne ji jeji utrpeni nikdo nezkratil. A jak dlouho predtim musela ta uboha kocicka trpet, kdyz chodila evidentne nemocna po cizich pozemcich a jeji majitelka se ani neobtezovala ji nijak lecit natoz aby prijala nabizenou pomoc s odchytem a kastraci zvirat?
Mozna jsem neprijemne ironicka, ale ja jsem u nasich v te dobe musela prespat 2 noci a treti den jsem utikala jak o zavod k sobe domu. To byla HRUZA. A oni v tom zili vic nez rok. Mam rada zvirata (i kdyz kocky nemusim) a vydrzim pomerne hodne, ale toto byla fakt sila i na me.
Ne, nezažila jsem tuhle situaci a věřte, že by mi to taky dost vadilo, ale vybíjet se na zvířatech, která za to nemohou?
Ano, nemocná kočka chudák šla umřít na zahradu k rodičům(vaše nenávist ke kočkám z vás hodně čiší, řeknete o svém psu že zdechnul, chcípnul atp.?), ale abych jí v tom utrpení pomáhala, k tomu bych se fakt nesnížila. Když mě to štve, heldám řešení, pokud se kočky trápí, je humánnější způsob, jak se jich zbavit.
Kastrace je prevence, kastrovat cizí kočky je dost nadstandard, to chápu, ale když se chce, všechno jde a ono někdy nestačí jen zajít na obec a říct, hele mě vadí sousedovic kočky, něco s tím udělejte, možná by stálo za to se tím zaobírat víc a dkyž je to neúnosný, tak to řešit i přes policii...trávení koček je týrání, protože úmyslně zabít zvíře může jen veterinář a jen humánním způsobem- tj. injekcí, ne ho otrávit nebo umlátit lopatou.
Fajn, napsala jsem, když se vys...Váš pes jinýmu před barák...někdo to uklízí, ale jsou i ti, co ne a taky jim snad psa nepůjdu otrávit, ač ho za to nenávidím. Když ho vidím, ženu ho s klackem v ruce od vrat, protože pes se potuluje sám, až mě to fakt naštve, seberu to hovno a půjdu ho dát před branku majiteli...ale psa mu rozhodně nepůjdu otrávit. Jo, pes odnaproti nám zabil kočku, toho bych snad i otrávila, udělat to znovu, ale podle hesla oko za oko, na jeho kontě náš kocour jistě nebyl první. Ale za hovno na zahradě nebudu cizím trávit zvířata...to si ospravedlňujte jak chcete
alfi pav
napsal(a):
Ne, nezažila jsem tuhle situaci a věřte, že by mi to taky dost vadilo, ale vybíjet se na zvířatech, která za to nemohou?
Ano, nemocná kočka chudák šla umřít na zahradu k rodičům(vaše nenávist ke kočkám z vás hodně čiší, řeknete o svém psu že zdechnul, chcípnul atp.?), ale abych jí v tom utrpení pomáhala, k tomu bych se fakt nesnížila. Když mě to štve, heldám řešení, pokud se kočky trápí, je humánnější způsob, jak se jich zbavit.
Kastrace je prevence, kastrovat cizí kočky je dost nadstandard, to chápu, ale když se chce, všechno jde a ono někdy nestačí jen zajít na obec a říct, hele mě vadí sousedovic kočky, něco s tím udělejte, možná by stálo za to se tím zaobírat víc a dkyž je to neúnosný, tak to řešit i přes policii...trávení koček je týrání, protože úmyslně zabít zvíře může jen veterinář a jen humánním způsobem- tj. injekcí, ne ho otrávit nebo umlátit lopatou.
Fajn, napsala jsem, když se vys...Váš pes jinýmu před barák...někdo to uklízí, ale jsou i ti, co ne a taky jim snad psa nepůjdu otrávit, ač ho za to nenávidím. Když ho vidím, ženu ho s klackem v ruce od vrat, protože pes se potuluje sám, až mě to fakt naštve, seberu to hovno a půjdu ho dát před branku majiteli...ale psa mu rozhodně nepůjdu otrávit. Jo, pes odnaproti nám zabil kočku, toho bych snad i otrávila, udělat to znovu, ale podle hesla oko za oko, na jeho kontě náš kocour jistě nebyl první. Ale za hovno na zahradě nebudu cizím trávit zvířata...to si ospravedlňujte jak chcete
U nás to u toulavých koček funguje tak, že se zavolá městská policie, ta kočku odveze na veterinu, která má s městem smlovu, kočku vykastrují a odvezou jí nejčastěji zpátky na místo. U nás totiž nefunguje městský útulek pro kočky, jen pro psy - kočky tam berou jen ve vážném stavu nebo koťata. Každopádně u nás pobíhá koček spousta a i my máme 3, takže bych si nedovolila volat měšťáky, jelikož nevím, zda kočka něčí není a přeci jen rizika kastrace jsou.... Kočky prostě chodí všude, je to jejich život. Koneckonců jako malé jsme se sestrou prodělaly toxoplazmozu - rády hrabaly v písku a hlíně, dělaly si "kafíčka", závodily v pojídání písku apod., rodiče nás krmili "zdravým králičím masem" - samozřejmě králíci se krmili normálně trávou, takže to pravděpodobně byl právě díky masu.
Riziko nákazy toxoplazmozou od kočky je tak 20%, to horší je když se pozře špatně upravené maso - dle studií je 80% nákaz právě díky špatně upravenému masu.
Mě to s těmi kočkami přijde celé uplně na hlavu postavené. Dřív taky bylo normální, že psi chodili všude, nebo byli uvázaní u boudy. A už se to nedělá (většinou). Teď musí být psi na vodítkách, nejlépe s náhubky, oočkovaní pomalu i proti rýmně, nedej bože jak váš ps vleze někomu na zahradu!! A nedej bože že u toho nemá na krku deset známek o tom ,kde všude je registrovaný, na co všechno je očkovaný,.... a co kočky? Nic. Prostě si lítají kde chtějí, dělají co chtějí, překážejí, ohrožují dopravu, ohrožují lidi nemocemi, .... a já mám jen sedět a koukat? Dovedete si vůbec představit, co se ve mě odehrává, když jdu se psem, ten má průjem, upustí kapičku do trávy a v tom na mě vylítne madam, jejíž kočky nám denně serou po zahradě, ať si to jdu uklidit? Prostě asi takhle. Já si svoje zvířata hlídám, nikoho neobtěžujou, mám je pod dohledem, pokud je to fyzicky možné, tak po nich uklízím a to samé vyžaduji od majitelů ostatnch zvířat. Jedno jakých, jedno jestlo koček nebo aligátorů... Prostě ohledy a respektování, nic jiného. Pokud můj pes zakousne nějakou kočku u nás na zahradě, pak jediné, co mě bude zajímat je to, jestli něco nechytil...
Mě spíš děsí to, kolik lídí by takového "chovatele" podporovalo. Samozřejmě neschvaluji trávení a jiné věci. Ale přijde mi trošku divné, když se tady ozve tolik lidí, že by je vyléčili, vykastrovali, snad by je krmili...a ženská by si tahala další a další kočky vesele dál...proč taky ne, vyléčí ji je sousedi..... tak se jí bude líbit další koťátko zadara někde ve vedlejší vesnici nebo bazoši a šup pro něj....vždyť je to stejné podporování týrání, jako si brát např štěně od množitelů, léčit množitelům v kravíně psy...atd...prostě úplně to samé, proti čemu tady každý zbrojí a chtě nechtě prostě tím ty lidi podporujete. Nikdy nevíte, co to je za člověka, pokud je to šílená ženská, která je má jen aby je měla a nic víc a bude vidět, jak se jejim čičinkám daří, pochybuju, že přestane přibírat nové. Je to hnusné, ale u těch nemocných je aspoň trošku přirozená selekce....pochybuju, že třeba lišky v lese všichni léčíte od svrabu...chudinky... Nehledě na to, že zadavatelka je těhotná, nejde o sterilní prostředí, ale o toxoplazmózu..o které tu byla již řeč...ale přijde mi, že si tu o ní moc lidí nepřečetlo ani ťuk- článek třeba zde http://www.solen.cz/pdfs/int/2005/03/03.pdf - str 121 =vrozená toxoplazmóza. Ale doporučuji přečíst celé. Pokud článku nerozumíte, tak nemáte právo moralizovat.
pak tu máme škrkavky...dobře, pískoviště se dá zakrýt, ale vy nepouštíte své dítko batolit se po zahradě...vy myslíte, že se dá vajíčko škrkavky spatřit? a vyhnout se mu? ....myslim, že ty kočky mají škrkavky na 100%.....u lidí pak taková larva migrans visceralis či ocularis....výborná věc...
Pokud se s majitelkou koček nedá mluvit rozumně, zeptala bych se jí, jestli jsou kočky její, pokud řekne, že ne- kontaktovala bych útulek....pokud řekne že jo- kontaktovala bych KVS - pořád dokola...s tím, že jsem těhotná a je ohroženo zdraví plodu....možná to bude k ničemu, bohužel u nás zákon chrání spíše ty lidi, kteří zvířata týrají....a odnáší to ti, co mají vše v pořádku a jejich zvířata mají vše, co potřebují a nikoho neobtěžují.
A ještě si dovolím jednu radu, pro ty, co tu tak moralizovali a házeli chytré a odvážné řeči o léčbě do tmy.....myslím, že by se zde našlo spoustu lídí, kteří ty nemocné kočky pochytají a převezou klidně přes celou republiku až k vám domů, kde se o všechny můžete s láskou postarat...bylo tu víc takových, tak si je můžete třeba podělit a budou všichni spokojeni, ale počítejte s tím, že do roka si pojedete pro další dvacítku nových nemocných koček....ale aspoň by teď, v těhotenství, měla zadavatelka klid....myslim to vážně...když tu tak vehementně moralizujete, tak jednejte, ať vašim slovům můžeme věřit.
Hezký den všem
sapinka
napsal(a):
Mě spíš děsí to, kolik lídí by takového "chovatele" podporovalo. Samozřejmě neschvaluji trávení a jiné věci. Ale přijde mi trošku divné, když se tady ozve tolik lidí, že by je vyléčili, vykastrovali, snad by je krmili...a ženská by si tahala další a další kočky vesele dál...proč taky ne, vyléčí ji je sousedi..... tak se jí bude líbit další koťátko zadara někde ve vedlejší vesnici nebo bazoši a šup pro něj....vždyť je to stejné podporování týrání, jako si brát např štěně od množitelů, léčit množitelům v kravíně psy...atd...prostě úplně to samé, proti čemu tady každý zbrojí a chtě nechtě prostě tím ty lidi podporujete. Nikdy nevíte, co to je za člověka, pokud je to šílená ženská, která je má jen aby je měla a nic víc a bude vidět, jak se jejim čičinkám daří, pochybuju, že přestane přibírat nové. Je to hnusné, ale u těch nemocných je aspoň trošku přirozená selekce....pochybuju, že třeba lišky v lese všichni léčíte od svrabu...chudinky... Nehledě na to, že zadavatelka je těhotná, nejde o sterilní prostředí, ale o toxoplazmózu..o které tu byla již řeč...ale přijde mi, že si tu o ní moc lidí nepřečetlo ani ťuk- článek třeba zde http://www.solen.cz/pdfs/int/2005/03/03.pdf - str 121 =vrozená toxoplazmóza. Ale doporučuji přečíst celé. Pokud článku nerozumíte, tak nemáte právo moralizovat.
pak tu máme škrkavky...dobře, pískoviště se dá zakrýt, ale vy nepouštíte své dítko batolit se po zahradě...vy myslíte, že se dá vajíčko škrkavky spatřit? a vyhnout se mu? ....myslim, že ty kočky mají škrkavky na 100%.....u lidí pak taková larva migrans visceralis či ocularis....výborná věc...
Pokud se s majitelkou koček nedá mluvit rozumně, zeptala bych se jí, jestli jsou kočky její, pokud řekne, že ne- kontaktovala bych útulek....pokud řekne že jo- kontaktovala bych KVS - pořád dokola...s tím, že jsem těhotná a je ohroženo zdraví plodu....možná to bude k ničemu, bohužel u nás zákon chrání spíše ty lidi, kteří zvířata týrají....a odnáší to ti, co mají vše v pořádku a jejich zvířata mají vše, co potřebují a nikoho neobtěžují.
A ještě si dovolím jednu radu, pro ty, co tu tak moralizovali a házeli chytré a odvážné řeči o léčbě do tmy.....myslím, že by se zde našlo spoustu lídí, kteří ty nemocné kočky pochytají a převezou klidně přes celou republiku až k vám domů, kde se o všechny můžete s láskou postarat...bylo tu víc takových, tak si je můžete třeba podělit a budou všichni spokojeni, ale počítejte s tím, že do roka si pojedete pro další dvacítku nových nemocných koček....ale aspoň by teď, v těhotenství, měla zadavatelka klid....myslim to vážně...když tu tak vehementně moralizujete, tak jednejte, ať vašim slovům můžeme věřit.
Hezký den všem
Mluvíte mi z duše! . Úplně jste vystihla to, co si myslím, že by následovalo, kdyby se o kočky té ženské někdo staral. Taky si myslím, že kdyby viděla, že jí někdo pomáhá, dotáhla by domů dalších x nemocných zvířat. Tohle není řešení. Ta ženská je dle mého názoru pěkně šáhlá, když si pobere zvířata, o která se pak nestará. Takovým se nemá pomáhat, ale zvířata jim odebírat!
sapinka
napsal(a):
Hezký den všem
Tak já se hlásím jako jedna z těch, kdo nenavrhoval na kočky zapůjčit svého statečného psa, trávit, střílet, atd. Psala jsem, jak bych to řešila já, kdyby to bylo u sousedů. Je to pro mě opravdu jediné přijatelné řešení, pomoci kočkám, které do té bídy přišly nevinně. Taky jsem to tak udělala, šlo o sedm koček (odvezli jsme je na kastraci a pan veterinář - po zjištění okolností - je operoval jen za cenu léčiv) a jednoho kocoura. Sousedka byla trochu bláznivá stará paní, další kočky si ale nepořizovala. Když zemřela, starali jsme se o kočky dál, umřely postupně stářím, loni poslední, bylo jí 17 let. To jen na okraj. Mně kočky prosím nevozte, pomáhám tady ve svém okolí. Musela bych být milionářka, abych se mohla postarat ještě o kočky na druhém konci republiky. Bohužel situace okolo koček je strašná, je pořád spousta blbců, co nechává kočky rodit, a pak hledá, kam s nima. A to i tady mezi fauňákama. Ptám se zadavatelky - už jste zkoušela kontaktovat místní útulek? Jak znám ten u nás, určitě by pomohli, ale to záleží na lidech.
veruha
napsal(a):
Mluvíte mi z duše! . Úplně jste vystihla to, co si myslím, že by následovalo, kdyby se o kočky té ženské někdo staral. Taky si myslím, že kdyby viděla, že jí někdo pomáhá, dotáhla by domů dalších x nemocných zvířat. Tohle není řešení. Ta ženská je dle mého názoru pěkně šáhlá, když si pobere zvířata, o která se pak nestará. Takovým se nemá pomáhat, ale zvířata jim odebírat!
Asi nevíte, jak to u koček chodí. Ty nemusí nikdo dotáhnout domů, jdou samy tam, kde je někdo nakrmí. Třeba to ta paní nezvládá, je jí koček jenom líto, ani nemusí být blázen. Jestli ale je, měl by zasáhnout úřad.
krysak
napsal(a):
Asi nevíte, jak to u koček chodí. Ty nemusí nikdo dotáhnout domů, jdou samy tam, kde je někdo nakrmí. Třeba to ta paní nezvládá, je jí koček jenom líto, ani nemusí být blázen. Jestli ale je, měl by zasáhnout úřad.
V pořádku asi úplně nebude, když jí nevadí množství nemocných zvířat okolo a dle zadavatelky s ní není ani rozumná řeč. Nemyslela jsem tím "dotáhnutím domů" to, že je záměrně drží na pozemku, vím, že kočka jde tam, kde je žrádlo. Ale ona je tam přesto dotáhla (přilákala), tím, že je krmí. Nakrmit je je sice šlechetné, ale krmení není jedinou péčí o zvíře, což paní zřejmě nedochází. Tohle prostě není správná pomoc ani normální jednání. Kočky sice budou nažrané, ale stejně prolezlé nemocemi a zbytečně přemnožené, sousedům to navíc ztěžuje život, zasáhnout musí opravdu nějaká instituce.
Já souhlasím s krysákem. Tyhle staré paní se starají většinou o opuštěné kočky, protože jsou opuštěné taky. Ale na léčení už nezbývá. Stav koček v naší zemi je opravdu žalostný. Majitel nedá ani cca 150 Kč za očkování a když kočka onemocní, prostě ji někam vyhodí,nejlépe odveze pěkně daleko, aby netrefila domů.Pokud je březi a nemá na to, aby koťata utopil, šup s ní pryč. Když babkám navrhuju kastraci, a místní vet nabídl, že jim je vykastruje za 200 Kč, stejně to neudělají. Tak jsme jim je nakonec odčervili, vykastrovali, naočkovali, odsvrabili, přeléčili a v sousedství je klid. Myslím, že všude se najde veterinář, který by takhle pomohl.
vikyy
napsal(a):
Já souhlasím s krysákem. Tyhle staré paní se starají většinou o opuštěné kočky, protože jsou opuštěné taky. Ale na léčení už nezbývá. Stav koček v naší zemi je opravdu žalostný. Majitel nedá ani cca 150 Kč za očkování a když kočka onemocní, prostě ji někam vyhodí,nejlépe odveze pěkně daleko, aby netrefila domů.Pokud je březi a nemá na to, aby koťata utopil, šup s ní pryč. Když babkám navrhuju kastraci, a místní vet nabídl, že jim je vykastruje za 200 Kč, stejně to neudělají. Tak jsme jim je nakonec odčervili, vykastrovali, naočkovali, odsvrabili, přeléčili a v sousedství je klid. Myslím, že všude se najde veterinář, který by takhle pomohl.
Takový veterinář se jistě najde - kort v menších městech.
Ale pokud majitel zvířete nechce, nedá se nic dělat.
Bavte se s blbcem bez klacku....