Ahoj! Tak už druhý týden máme novou fenečku (štěně NO). Doma máme ještě malou kříženku (7let). Zatím štěndo zvykáme na auto, dost kňučí a slintá, takže cestujeme jen krátké vzdálenosti a vždycky jede manžel se mnou, aby štěndo uklidňoval a usměrňoval. Jsem ale na mateřské, mám ještě půlroční miminko a tak řeším, jak "poskládat" mimčo a psy do auta, když pojedu sama. Problém totiž je, že musím do auta narvat i kočár a ten mi zabere v kombiku celej kufr
. Takže prosím o radu hlavně pejskařky s dětmi
.
Takže když pojedete tak vy budete řídit,mimčo v sedačce a jeden pes?To by neměl bejt problém ne?Pes v kufru a mimčo na zadní sedačce.Hlavně bych dala mříž aby vám pes neskočil na mimčo.Nebo bych koupila pro tyhle zvláštní příležitosti starší kočár kterej když složíte tak nezabere moc místa.Já měla suprovej,byl to Graco(Gracco) a ten se složil na placku.Byl už trošku sportovní,ne pro novorozeně ale od půl roku v pohodě.Jinak za pár měsíců už vám bude stačit golfáč a ten složíte už parádně.
Ne ne, ja jako ridic a dva psi. Doted jsem jezdila: mimco v autosedacce na zadnim sedadle a stara fenule vedle pripoutana, kocar v kufru. Asi sezenu nejakej jinej kocar, mam Xlandera a ten podvozek je pres celej kufr. Napadlo me sehnat sportak, kterej dam za sedadlo ridice a uvolni se mi tak kufr. Stendo je docela divoky, takze bych ji chtela davat radsi do kufru, kde pak stejne jako velka bude jezdit. Hlavne doufam, ze si na cestovani brzy zvykne, zatim je to hruza
misha
napsal(a):
Ne ne, ja jako ridic a dva psi. Doted jsem jezdila: mimco v autosedacce na zadnim sedadle a stara fenule vedle pripoutana, kocar v kufru. Asi sezenu nejakej jinej kocar, mam Xlandera a ten podvozek je pres celej kufr. Napadlo me sehnat sportak, kterej dam za sedadlo ridice a uvolni se mi tak kufr. Stendo je docela divoky, takze bych ji chtela davat radsi do kufru, kde pak stejne jako velka bude jezdit. Hlavne doufam, ze si na cestovani brzy zvykne, zatim je to hruza
Určitě si pořiďte sporťák a hlavně nejdřív zkuste složit jak bude vypadat složenej.Škoda že jsem už ten můj věnovala,byl super skladnej.Možná bych si na NO pořídila přepravku,nebude tak jančit když nebude mít prostor.A zvykne si nebojte,moje fena sice nevyváděla ale hrozně slintala a většinou i poblila.Přejde to.
Mě by se moc nechtělo vozit psa vedle dítěte...
Přece jen nevíte, co se může stát, může se pes leknout (čehokoliv) a dítěti, ač nechtěně, ublížit.
My jsme měli takovou clonu mezi děckem a psem. Bylo to jako mřížka co předěluje kufr od zadních sedadel, ale bylo to v polovině zadních sedadel. Vím, že by můj pes schválně neublížil, ale takhle jsem byla prostě klidnější.
Tak jsem ten kocarek Graco nasla na sbazaru, tak uvidim, jestli je jeste k mani. Ja jsem mela doted fenuli vedle mimca pripoutanou tak, ze na miminko nemohla. Dopredu mimco dat nemuzu kvuli airbagu. Rachel, kde bych sehnala tu mriz na zadni sedacku? Ja jsem nasla jen tu mezi zadni sedacky a kufr.
misha
napsal(a):
Tak jsem ten kocarek Graco nasla na sbazaru, tak uvidim, jestli je jeste k mani. Ja jsem mela doted fenuli vedle mimca pripoutanou tak, ze na miminko nemohla. Dopredu mimco dat nemuzu kvuli airbagu. Rachel, kde bych sehnala tu mriz na zadni sedacku? Ja jsem nasla jen tu mezi zadni sedacky a kufr.
Kupovali jsme ji v Německu. V Čechách jsem ji bohužel nikde neviděla. Ale možná by šla nechat i vyrobit.
To je škoda, že se tohle téma neřešilo dříve. V prosinci jsme ji prodali na Aukru, protože jsme pořídili nové větší auto.
Jen tak mimochodem... Airbag na sedadle u spolujezdce (ale i u řidiče) by měl mít možnost vypnutí právě z důvodu převozu miminek, těhotných ve vyšším stádiu těhotenství, apod...