Happydog2

XXX.XXX.78.67
Mám doma roční fenku americké akity, kdo neví: http://www.happydogs.wbs.cz/Amerakita---B-Shes-Lovely-ZARA.html chodila jsem s ní na cvičák a základy poslušnosti umí.
Ráda bych ji naučila nějaké další "blbůstky" prostě jen tak pro zábavu a vyplnění volného času. Ovšem nevím ani co a ani jak
Proto bych ráda poprosila každého kdo něco s pejskem umí, aby mi napsal co a hlavně jak na to vím, že je to doost individuální, ale každá rada dobrá.
Předem moc děkuji každému, kdo se o něco podělí.
Happydog2
napsal(a):
Mám doma roční fenku americké akity, kdo neví: http://www.happydogs.wbs.cz/Amerakita---B-Shes-Lovely-ZARA.html chodila jsem s ní na cvičák a základy poslušnosti umí.
Ráda bych ji naučila nějaké další "blbůstky" prostě jen tak pro zábavu a vyplnění volného času. Ovšem nevím ani co a ani jak
Proto bych ráda poprosila každého kdo něco s pejskem umí, aby mi napsal co a hlavně jak na to vím, že je to doost individuální, ale každá rada dobrá.
Předem moc děkuji každému, kdo se o něco podělí.
tak my sme se třeba učili skákat přes nohu (natáhnu nohu a řeknu přes) to je asi nejjednodušší:dám nohu ze začátku nízko a pamlsek dám za ni jr třeba dobré prvně nohu opřít o zed aby to nemohla obejít a pak zvyšovat...pak točit se do leva do prava (taky jednoduché) dám povel okolo a ukážu směr kam se má točit učila sem jí to tak že si ji posadím před sebe a kolem osy před jejím čumákem otočím pamlskem(moc nevím jak to vysvětlovat nejlepší je to vidět :) ...pak válet sudy a lehat na záda to sem ji učila tak že sem ji dala povel lehni a pak záda a otočila ji na záda dala pamlsek když tohle uměla tak sem dala povel záda a pak sudy aby se jakoby na zemi o 360 stupnu pretocila samzřejmě za pamlskem :),pak umíme proskakovat rukou (dám jakoby ruku v bok a ona proskočí) to by asi s akitou nešlo kvůli velikosti :) pak skákat do náruče to též velikost vám to asi nedovolí prosit a stydět se a další mě ted nenapadají...tak hodně štěstí a třeba vám moje nápady a rady budou k něčemu
Moc děkuji!! Jasně, že budou. Začneme to hnedka postupně zkoušet. Já na tohle totiž vůbec nemám hlavu, ale zároveň ji nechci nechat jen tak povalovat. Takže opravdu moc děkuji, je ještě mladá tak ať se snaží :-) Jen teda skákání do náruče opravdu vynecháme - to bych skončila na zemi :)) ale jinak děkuji za rady.
happydog2
napsal(a):
No vy pejska sice nemáte, ale knížky máte zmáknuté lépe jak já - moc děkuji !! :-) Jaké plemeno budete mít? Přeji hodně radosti s pejskem!!
Mám už postarší psí dámu, ale ta mi na nějaké trojčení už kašle . Jinak pořizujem ještě švýcarského ovčáka a s tím bych chtěla v budoucnu pár prkotinek nacvičit :). Takže už tak různě pročítám a plánuju, jak ho různě zabavit. Ty cviky v knížce se mi zdají dobře popsané, ale jak říkám, ještě nemám hlavního aktéra, takže bych třeba uvítala i nějakou zkušenost majitele, který to podle knihy už zkoušel a může napsat, jestli to stojí za to :). Tak zkuste třeba vy a napište :).
happydog2
napsal(a):
JJ, zkusíme a dala bych vědět. Já mám ještě fenku Bernardýna a tu by k ničemu nikdo nedonutil :)) ale ti bílí ovčáci jsou nádherní a myslím, že i tohle cvičeníčko jim půjde.
Bernardýn je už od dob Beethovena můj sen, ale v paneláku bych ho mít nemohla, takže vám ho budu alespoň závidět :). Pokud Akitka pochytí něco z knížky, šup sem s průběhem výcviku, moc mě to zajímá . Sice máme odlišné pesany, ale pro představu postačí :).
veruha
napsal(a):
Nevím, jestli znáte knihu od Kyry Sundance - 101 psích triků. Kupovat nemusíte (jestli chápete). Tam jsou různé vtipnosti i užitečnosti, návody i s fotkama. Já teda ještě nic nemám odzkoušeno v praxi (na psíka teprv čekám), ale třeba se vám tam něco zalíbí :). Hezký den.
Na tuhle knizku cekam uz pres dva mesice... Prvni vydani je beznadejne vyprodane a druhe se ma dotisknout.
Jenze termin vydani byl na zacatku kvetna a furt nic
kimicat
napsal(a):
Na tuhle knizku cekam uz pres dva mesice... Prvni vydani je beznadejne vyprodane a druhe se ma dotisknout.
Jenze termin vydani byl na zacatku kvetna a furt nic
Taky jsem ji nemohla dlouho sehnat, tak jsem si bohužel musela poradit jinak. Zadala jsem do vyhledávače "101 psích triků ke stažení zdarma" a běžela si koupit náplň do tiskárny .
sunin
napsal(a):
101 psích triků mám doma....je to pěkná a šikovně popsaná knížka.....jenže mám psíka takovou aktivku že dá opravdu hodně práce aby se soustředil na jedno a nedělal všechno dohromady tak nám to trvá o to dýl
jo a je to sice už půl roku ale objednávala jsem z netu a došla mi do týdne.
A jaké cviky už jste zvládli? Máte zmáknuto i něco ze sekce "pro experty"?
veruha
napsal(a):
A jaké cviky už jste zvládli? Máte zmáknuto i něco ze sekce "pro experty"?
ne ne tam jsme se jeste zdaleka nedostali....knížku už mám sice dýl ale pořád se placatíme tak nějak na začátku.....jo a taky jsem se někde dočetla další hezkej tip na zabavení psa doma......krabičky po domě nebo po místnosti,do jedné dobrotu a hledáme a hledáme....ale to se mi musí fakt chtít