Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.5.2011 14:02
pejskomil

XXX.XXX.127.192

Chtěla bych se zeptat někoho kdo už má kartáč furminator, nebo jeho zřejmě zrovna neoriginálně okopírovanou levnější verzi furmaster, jak je s nimi spokojen. Chtěla bych některý z nich pořídit svému psovi (beaglovi), ale za prvé nejsem si jistá jestli to vůbec funguje a za druhé jestli se vyplatí koupit ten originál (furminator) nebo stačí ta "kopie" (furmaster)? Moc děkuju za jakýkoliv názor. :-)

25.5.2011 14:08
rachel

XXX.XXX.60.145

Dobrý den, mám origoš Furminátor na zlatého retrívra a obyč. vesnický kočky.
Jsem s ním naprosto spokojená.
Musím říct, že furminátor je pro mě v těchto dnech línání požehnání.:-)
O tom druhém kartáči jsem neslyšela, ale osobně moc nevěřím napodobeninám....

25.5.2011 14:54
inusanka

XXX.XXX.197.84

Mám NF a od furminátoru mne odrazuje jen to, že v návodu píší že srst musí být suchá. Což tedy náš pes občas dost často není. Buď je ráno ucouraný z rosy, nebo odpoledne po procházce z vody. Jak to stedy je a funguje?
Děkuji za odpověď

25.5.2011 14:59
argoska

XXX.XXX.119.89

Já mám origoš furminátor na GR a naprostá spokojenost, můžu si pořídit z chlupů svetr:-)) Chvíli jsem uvažovala i o nákupu levnější varianty, ale nakonec ten origoš zase o tak moc dráž nepřišel a je to jistota, že to psu neublíží (u těch napodobenin furminátoru např. z aukra si nejsem jistá, jestli jsou třeba stejné ty zuby,ostrost apod - ale žádnou napodobeninu jsem v ruce neměla, tak nevím, někdo si je chválí). Furmaster neznám.
Petra

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.5.2011 15:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

inusanka napsal(a):
Mám NF a od furminátoru mne odrazuje jen to, že v návodu píší že srst musí být suchá. Což tedy náš pes občas dost často není. Buď je ráno ucouraný z rosy, nebo odpoledne po procházce z vody. Jak to stedy je a funguje?
Děkuji za odpověď

No, obecně je blbost česat mokrého psa hřebenem se zuby blízko sebe, dyť si tu srst akorát zničíte. Chlupy se budou lepit k sobě, zacuchají se a hřebenem si jí polámete. Samozřejmě když je pes vyčesaný tak se potom namočit může.

Mám furminátor na kočky, dvě krátkosrsté a jednu polodlouhosrstou a tam super bez výhrad. Na hovíky s delší srstí už to zase takový hit není, na ty mám hřebenů víc a první kolo při línání dělám takovým hrablem s delšími zuby, který se fakt hovíkům dostane až ke kůži, na to je furminátor příliš krátký. Furminátorem je až dodělávám, aby byly pryč fakt všechny vylínalé chlupy - a u těchto psů opatrně, pořád to funguje na principu trimovacího nože.

U NF to bude něco podobného - hodně hustá srst, kde i furminátor v podstatě jezdí po povrchu. Jenom s ním ho určitě nevyčešete, to chce delší hrablo s řidčími zuby, který fakt zajede až do podsady.

25.5.2011 15:36
pejskomil

XXX.XXX.127.192

rachel napsal(a):
Dobrý den, mám origoš Furminátor na zlatého retrívra a obyč. vesnický kočky.
Jsem s ním naprosto spokojená.
Musím říct, že furminátor je pro mě v těchto dnech línání požehnání.:-)
O tom druhém kartáči jsem neslyšela, ale osobně moc nevěřím napodobeninám....

Zrovna jsem se koukala na stránkách jedné prodejny do popisu furminatoru že cituji "Z důvodu rozdílných struktur srsti je FURminator deLuxe u následujících ras (např. rasy, které neztrácí žádnou srst) použitelný jen podmíněně" a byl mezi těmito plemeny uveden bígl. Vím, že se bíglové řadí spíš k hladkosrstým plemenům tak by mě zajímalo jak furminator snáší vaše kočičky... předpokládám, že vesnický mix bude asi krátkosrstý. Náš pes líná jako šílený a já už se na to nemůžu dívat, kdo to má pořád uklízet. :-))

25.5.2011 15:55
kimicat

XXX.XXX.25.251

pejskomil napsal(a):
Zrovna jsem se koukala na stránkách jedné prodejny do popisu furminatoru že cituji "Z důvodu rozdílných struktur srsti je FURminator deLuxe u následujících ras (např. rasy, které neztrácí žádnou srst) použitelný jen podmíněně" a byl mezi těmito plemeny uveden bígl. Vím, že se bíglové řadí spíš k hladkosrstým plemenům tak by mě zajímalo jak furminator snáší vaše kočičky... předpokládám, že vesnický mix bude asi krátkosrstý. Náš pes líná jako šílený a já už se na to nemůžu dívat, kdo to má pořád uklízet. :-))

My ho mame na dva britske kocoury a byl by skvely - soude podle tech dvou prohrabnuti, ktere mi dovoli, pak uz pry neeeee :-)

Tak si ho schovavam na budouciho erdela, to by mel byt idealni.

25.5.2011 16:50
rude

XXX.XXX.13.149

také ho mám na NF psa. když líná dobře se s ním vyčeše hlava a tváře, které klasický hřeben nevezme. jinak jsem si ověřila, že pokud budu česat furminátorem vyčesaného psa, bude mu to řezat chlupy a brát i ty, které nemá :-( mám ten z aukra za asi 350,-

25.5.2011 19:55
rachel

XXX.XXX.60.145

pejskomil napsal(a):

Ano, ano, vesnické kočky bylo myšleno krátkosrsté. Snáší to v pohodě, naopak se mi zdá, že se jim to ještě líbí :-)
No nevím, co je kde psáno, ale my jsme Furminátor na Bígla zkoušeli (tchýně ho má) a v pohodě. Je ale pravda, že s ním musíte zacházet jinak, než když češete psa s hustou podsadou. Prostě párkrát jen tak přeject.... moc to nepřehánět.
Ale srst mu to určitě nezničilo, to se nebojte:-)

25.5.2011 19:57
rachel

XXX.XXX.60.145

inusanka napsal(a):
Děkuji za odpověď

Mokrého psa NEČESAT!!!
Akorát byste mu zničila srst.

26.5.2011 08:04
nefrit

XXX.XXX.157.1

Mám furminátor a mám psy s delší srstí i takovou středně dlouhou. Pro ty s dlouhou srstí mi to vhodný nepřipadá, protože jim to tu srst spíš škube. Pro ty s kratší to je fajnová věc. Takže pro bígla to bude dobrý. Ale třeba už pro leonbergera nee

27.5.2011 14:06
conty

XXX.XXX.224.76

pejskomil napsal(a):
Chtěla bych se zeptat někoho kdo už má kartáč furminator, nebo jeho zřejmě zrovna neoriginálně okopírovanou levnější verzi furmaster, jak je s nimi spokojen. Chtěla bych některý z nich pořídit svému psovi (beaglovi), ale za prvé nejsem si jistá jestli to vůbec funguje a za druhé jestli se vyplatí koupit ten originál (furminator) nebo stačí ta "kopie" (furmaster)? Moc děkuju za jakýkoliv názor. :-)

Mám jej na malinoise,ale vyčesávám je pouze při línání.Koupila jsem jej na Aukru:http://im.aukro.cz/listing.php/search?string=furminator&category=7279:-)

27.5.2011 14:18
albona

XXX.XXX.1.14

My máme doma originál, ten největší, tehdy jsme za něj dali 1300, ale výbornej... Máme berňáky, vyčeše to krásně, není potřeba to předtím projet nějakým jiným hřebenem, chytí i tu špičku chlupu na povrchu srsti, vyčesává to jenom ty škaredý starý chlupy... Během línání je k nezaplacení, párkrát přejedete a je vyčesáno. Jinak když už je pes vyčesaný, tak to netahá nic, ani jsem si nevšimla, že by ničil srst...:-)

27.5.2011 15:19
pejskomil

XXX.XXX.127.192

conty napsal(a):
Mám jej na malinoise,ale vyčesávám je pouze při línání.Koupila jsem jej na Aukru:http://im.aukro.cz/listing.php/search?string=furminator&category=7279:-)

Taky jsem se koukala na aukro a jsou tam mnohem lepší ceny.. to mě láká, ale mám strach z té kvality.... nemohl(a) by jste mi dát tip od koho jste to třeba koupil(a) vy? .. Příjde mi trochu podezřelé, že ve zverimexech cena skoro neklesne pod 1000 Kč a tam je prodávají jako nové za pár stovek..

27.5.2011 16:32
argoska

XXX.XXX.173.61

pejskomil napsal(a):
Taky jsem se koukala na aukro a jsou tam mnohem lepší ceny.. to mě láká, ale mám strach z té kvality.... nemohl(a) by jste mi dát tip od koho jste to třeba koupil(a) vy? .. Příjde mi trochu podezřelé, že ve zverimexech cena skoro neklesne pod 1000 Kč a tam je prodávají jako nové za pár stovek..

Já ho kupovala tady: http://pet-food.cz/59-hrebeny-kartace

A tak velký rozdíl to zase od těch aukráckých není

27.5.2011 17:41
sunin

XXX.XXX.38.17

Našla jsem že je furminator vhodný i pro krátkosrstá plemena....mám dobrmana a chlupy máme celoročně všude....občas mě chytá nerv a nejradši bych naháče když to vidím :-|......tak se chci zeptat zda by byl vhodný i pro dobrmana a jak často používat??

28.5.2011 09:02
kalliope

XXX.XXX.52.25

pejskomil napsal(a):

My máme jakoby furminátor asi za dvě stovky z Polska a nemůžu si to vynachválit !! Opravdu to bere ty nejjemnější chloupky, které nám obyčejně poletují po domácnosti, takže já si ho chválím. Ostrost zubů řekla bych docela normální, psovi to nijak neubližuje, anopak, psi, kteří dřív nepostáli, protože je standarní kartáč tahal, tak teď o česání ani nevědí ...

28.5.2011 09:47
fifa

XXX.XXX.55.246

Doma mám furminátor z aukra a nemůžu si ho vynachválit. Mám ho pro rotvajlerku a argentinskou dogu + kočky.
Na kočky a rotvíka je výbornej. Bere to krásně podsadu a ostatní chlupy to nebere. Argentina má kraťoučké, tvrdé chlupy které to prostě nebere. Zkoušela jsem ho na NO, hasky..... a na ty je fantastickej.

28.5.2011 09:54
nadja

XXX.XXX.213.74

sunin napsal(a):
Našla jsem že je furminator vhodný i pro krátkosrstá plemena....mám dobrmana a chlupy máme celoročně všude....občas mě chytá nerv a nejradši bych naháče když to vidím :-|......tak se chci zeptat zda by byl vhodný i pro dobrmana a jak často používat??

Mám dobrmana a na něj je teda absolutně k ničemu. Teda pokud váš dobrman nemá podsadu .... náš samo nemá. Akorát mu tím podrápete kůži.
Používám ho na beauceronku a je super. Na dobrouše je dobrý gumový hřbílko a když líná hodně, tak i pilka.

28.5.2011 13:20
sunin

XXX.XXX.38.17

nadja napsal(a):
Mám dobrmana a na něj je teda absolutně k ničemu. Teda pokud váš dobrman nemá podsadu .... náš samo nemá. Akorát mu tím podrápete kůži.
Používám ho na beauceronku a je super. Na dobrouše je dobrý gumový hřbílko a když líná hodně, tak i pilka.

smajlíksmajlík jj mám dobrmana s podsadou :-)
Takže na prd i když tam píšou to co píšou......pilku používáme....snad jediné co trochu pomůže,gumová hřbílka jsou u nás úplně na nic.....jak koňská tak psí smajlík

28.5.2011 14:44
fifa

XXX.XXX.55.246

pro krátkosrtstého psa je skutečně problém najít něco co funguje:( Pro psy s trošičku delší srstí je furminátor dobrý, ale kraťoučká srst jako má např boxer, jack, stafbullík.... je na nic. Bere to minimální množství chlupů:( Sama pořád hledám to pravé a ač prodávám ve zverimexu, mám CHS a tak objíždím vystavy, vyzkoušela vše možné, tak jsem nenašla nic pořádného.

28.5.2011 15:25
conty

XXX.XXX.224.76

argoska napsal(a):
Já ho kupovala tady: http://pet-food.cz/59-hrebeny-kartace

A tak velký rozdíl to zase od těch aukráckých není

No i s poštou to tam vyjde na cca 480Kč a z Aukra jej mám za necelý tři stovky aji s poštou,tak to už je rozdíl,ne?:-)

28.5.2011 15:30
conty

XXX.XXX.224.76

pejskomil napsal(a):

Mám jej od tohoto prodejce http://im.aukro.cz/original-furminator-large-10-16cm-nove-i1630978940.html a jsem spokojená.Kupovala jsem dalších pět pro známé a taky spokojenost:-)

28.5.2011 15:31
nexxi

XXX.XXX.185.194

co se vůbec stane když vezmu furminatorem drsnosrstýho psa?

28.5.2011 15:32
conty

XXX.XXX.224.76

nexxi napsal(a):
co se vůbec stane když vezmu furminatorem drsnosrstýho psa?

Odkud jste,půjčím Vám ho a uvidíte:-)

28.5.2011 15:38
nexxi

XXX.XXX.185.194

conty napsal(a):
Odkud jste,půjčím Vám ho a uvidíte:-)

jee moc děkuju za nabídku, ale my furminátor doma máme na moju kříženku, ale máme doma drsnosrstýho jezevčíka a dost silně líná, tak by mě zajímalo, jeslti mu tím nepoškodím srst, ale spíš jako mi nejde o estetiku, ale o funkci kožichu. Není výstavní

28.5.2011 15:44
conty

XXX.XXX.224.76

nexxi napsal(a):
jee moc děkuju za nabídku, ale my furminátor doma máme na moju kříženku, ale máme doma drsnosrstýho jezevčíka a dost silně líná, tak by mě zajímalo, jeslti mu tím nepoškodím srst, ale spíš jako mi nejde o estetiku, ale o funkci kožichu. Není výstavní

Tak to zkuste a uvidíte,jestli z něj něco vyčešete,ale myslím,že by to mělo být O.K..Já s tím vyčesávám jedině pokud línají,jinak z nich stejně nic nejde:-)

28.5.2011 15:50
joli

XXX.XXX.184.83

Také jsem nad ním přemýšlela, ale píšete, že na krátkostrstá plemena je k ničemu.. Takže s bulíkem mi to asi moc nepomůže.. Hrozně pelichá, chlupy jsou všude, pelech luxuju a i tak to vypadá, že tam nechala svetr... Kartáčuju hřbílkem na koně, chlupů vypadá dost, ale když se o něco opře, chlupy jsou i tam..

28.5.2011 15:53
nexxi

XXX.XXX.185.194

joli napsal(a):
Také jsem nad ním přemýšlela, ale píšete, že na krátkostrstá plemena je k ničemu.. Takže s bulíkem mi to asi moc nepomůže.. Hrozně pelichá, chlupy jsou všude, pelech luxuju a i tak to vypadá, že tam nechala svetr... Kartáčuju hřbílkem na koně, chlupů vypadá dost, ale když se o něco opře, chlupy jsou i tam..

u krátkosrstého plemene - mopse - když jsme chtěli aby pustil co nejvíc chlupů, tak jsme ho vykoupali ve vaně (do odpadu samozřejmě sítko). možná by stálo za to zkusit ten koupací furminárot, pořádně vyčvachtat hafana, napěnit šamponem a promasírovat tím koupacím.. ale je to jen takovej odhad

28.5.2011 16:00
conty

XXX.XXX.224.76

joli napsal(a):

No,jestli má nějakou podsadu,tak by to mělo jít vytahat.Zkoušeli jsme to na RTW a šlo to úplně bomba.Někdo výš tady psal,že s tím vyčesává i argentince a je spokojenej,tak ten bulík by mohl jít taky:-)

28.5.2011 16:08
fifa

XXX.XXX.55.246

To jsem psala já:-) ale že to na argentinu nefunguje protože má moc krátké chlupy. Myslim, že to na bulíka taky nepůjde, ale určitě by nebylo špatné to někde vyzkoušet - třeba na výstavě. Na rtw to funguje bezvadně

28.5.2011 16:09
nexxi

XXX.XXX.185.194

nexxi napsal(a):
u krátkosrstého plemene - mopse - když jsme chtěli aby pustil co nejvíc chlupů, tak jsme ho vykoupali ve vaně (do odpadu samozřejmě sítko). možná by stálo za to zkusit ten koupací furminárot, pořádně vyčvachtat hafana, napěnit šamponem a promasírovat tím koupacím.. ale je to jen takovej odhad

http://www.zverda.cz/ch.potreby/hrebeny/furminator-koupaci-kartac-tubnub-1ks-%5B10661%5D?ItemIdx=11

30.5.2011 08:16
kobroor

XXX.XXX.41.2

Je to jen pro psy s podsadou. Já ho mám taky doma, mám německýho ovčáka a středoasiata, ale ani jednoho to pořádně nevyčeše. Záda a boky, kde jsou chlupy kratší, tam to vyčeše, ale krk a zadek, kde je srst delší, tam ne. Rozhodně to není ale tak, že 3x přejedu a je pes vyčesanej. Pro mě zůstává nejlepší řešení hustší hřeben s delšíma zubama a pak kartáč. Furminátor - zbytečná investice...

Přidejte reakci

Přidat smajlík