Uz tu toto tema sice bylo, ale pred peti lety, tak si dovolim zalozit nove vlakno... Podelte se o fotecky, pribehy, zkusenosti s vasim erdelim stestim.. Stale jich na ulici potkavam minimum (v Praze se mi to povedlo snad jen dvakrat).
Nam se ten nas prvni teprve pred par dny narodil a pojedeme si pro nej az v polovine cervence, ale prikladam alespon prvni fotecku naseho noveho clena rodiny a pozdeji budu pridavat dalsi. Je to pes a jmenuje se Iggy.
Já teda Erdelíka nemám - ale na LVT vloni se moje čubina do jednoho zaláskovala
já mám erdela tak z 1/10 na foto 7 měsíců dnes 15 měsíců a 50 kg. Přeji hodně štěstí a radosti s miminkem.
cinkalu
napsal(a):
já mám erdela tak z 1/10 na foto 7 měsíců dnes 15 měsíců a 50 kg. Přeji hodně štěstí a radosti s miminkem.
dekuji..
mate krasneho pejska, ale spis mi prijde jak velky knirac nez erdelterier z tehle fotky
50 kg.... no to je tedy neco, drobecek, co?
erdel ma mit nekde kolem 25kg v dospelosti, tak to budem polovicni nez vy
kimicat
napsal(a):
dekuji..
mate krasneho pejska, ale spis mi prijde jak velky knirac nez erdelterier z tehle fotky
50 kg.... no to je tedy neco, drobecek, co?
erdel ma mit nekde kolem 25kg v dospelosti, tak to budem polovicni nez vy
je to ruský černý teriér, erdela a knírače má v předcích
tancoska
napsal(a):
pěknej mrňous ,ty "kšírky" jsou super.Znám jen obojky ale tohle je fakt dobrý a určitě bezpečnější než ten obojek.
Zad: My se jedeme teda podivat az v sobotu, ale podle te druhe fotky si myslim, ze je to obojek a jen je tak dlouhy, ze se ten konec dostal az takhle pod packu a jen to vypada jako ksirky
memmory
napsal(a):
Já teda Erdelíka nemám - ale na LVT vloni se moje čubina do jednoho zaláskovala
OT: A ted nevim, do ktereho se zamilovala :-D Jinak moc zdravíme z Brna..Jedete letos opet? Jinak pekna fotecka, tvoje fotky jsem nevidela, brachum to slusi :-D
Tak to je fajn, ze se vyber vydaril..ja to rikala, ze to nakonec pujde ani nebudete vedet jak :-) Nebojte, erdela budete milovat a on vas, je to pes, ktery umi dat neskutecnou lasku, komediant, ktery neustale vymysli, cim by panecka prechytracil..A svoje lidi miluje a byl by ochotny za ne polozit zivot..
A tady ten muj jeste jednou
kes
napsal(a):
OT: A ted nevim, do ktereho se zamilovala :-D Jinak moc zdravíme z Brna..Jedete letos opet? Jinak pekna fotecka, tvoje fotky jsem nevidela, brachum to slusi :-D
Tak to je fajn, ze se vyber vydaril..ja to rikala, ze to nakonec pujde ani nebudete vedet jak :-) Nebojte, erdela budete milovat a on vas, je to pes, ktery umi dat neskutecnou lasku, komediant, ktery neustale vymysli, cim by panecka prechytracil..A svoje lidi miluje a byl by ochotny za ne polozit zivot..
Ale snazila jsem se na to jit rozumem.... Do te doby, nez jsme ho uvideli
Mate moc krasneho pejska. Vsak mi se na to jeho "komedianstvi" uz tesime a k tomu doma dva britsti kocouri Bude to sranda...
Take prikladam dalsi z dnesni navstevy...
kimicat
napsal(a):
Mate moc krasneho pejska. Vsak mi se na to jeho "komedianstvi" uz tesime a k tomu doma dva britsti kocouri Bude to sranda...
no fuj, takova hrubka.... samozrejme ze MY
kimicat
napsal(a):
Nadhernej drobek :-) Ono to dost casto rozumem nejde..Ja puvodne chtela bulteriera, ale ten muj erdeli kluk mi tak ucaroval, ze jsem vedela, ze jineho psa nechci :-) a dnes uz bych vousace nevymenila za nic
kes
napsal(a):
Ne ne letos nejedem :) ... zamilovala se do toho co po něm vyjela na stopě - ouška ležící
memmory
napsal(a):
Já měla info že je to kupýr ... tak nevím no
100% neni, normalne sklada usi na hlavu smerem dozadu, jen kdyz ho neco hodne zajima, tak je zvedne takto dopredu- nema je takto porad. Bohuzel v tomto PC nemam zadou jeho fotku. Ale kupirak to opravdu neni (teda co se tyce usi, ocasek zkraceny ma).
Tak to zase trosku ozivime dalsi foteckou
Pridejte se s dalsimi! Jsem zvedava na vase vousata zlaticka
kes
napsal(a):
Takze do meho lovce zen:-) Musim mu to rict, bude mit radost
Stejně je ten svět malej :) ... ano tvůj lovec vrčících žen očaroval i mě
memmory
napsal(a):
Stejně je ten svět malej :) ... ano tvůj lovec vrčících žen očaroval i mě
Teda, ted jsi ho prozradila Krome toho, ze je lovec zen je take velkym milovnikem piva
kes
napsal(a):
Nahodou, my se radi pokochame miminkem:-)
no problem... mam jich dost
ted jsme byli na prvni navsteve, tak jsem i nejake udelala ja... krom toho, ze porad otravuju chovatelku at mi posila dalsi a dalsi..... stava se ze me pomalu, ale jiste totalni psi silenec a magor
kimicat
napsal(a):
juuuuu, vy s nim behate agility?
My bysme chteli, ale bylo nam receno, ze to pro to neni uplne typicke plemeno, ale samozrejme to s nim muzeme zkusit. Jak vam to jde? Bavi ho to?
Nebehame, jen tak pro srandu si obcas prejdeme nejake prekazky (psi vybehy...), tohle je z tabora a docela mu to slo i ho to docela bavilo. Ale byla tam fenka erdela se kterou agi delaji a ta byla sikovna a bavilo ji to moc a moc ji to slo. Taky sme tam zkouseli fyball:-)
kes
napsal(a):
Nebehame, jen tak pro srandu si obcas prejdeme nejake prekazky (psi vybehy...), tohle je z tabora a docela mu to slo i ho to docela bavilo. Ale byla tam fenka erdela se kterou agi delaji a ta byla sikovna a bavilo ji to moc a moc ji to slo. Taky sme tam zkouseli fyball:-)
no super, tak to nebude uplne od veci to zkusit....
To jezdite na ten LVT od AT klubu? Jaky je? My ho letos nestihneme, v cervenci si prcka teprve bereme domu, ale pristi rok bych o nem asi uvazovala.
kimicat
napsal(a):
no super, tak to nebude uplne od veci to zkusit....
To jezdite na ten LVT od AT klubu? Jaky je? My ho letos nestihneme, v cervenci si prcka teprve bereme domu, ale pristi rok bych o nem asi uvazovala.
Nene, byli jsme ve Svojanove- www.ambergold.cz a moc se nam to libilo, tak letos jedeme znovu..
kes
napsal(a):
Nene, byli jsme ve Svojanove- www.ambergold.cz a moc se nam to libilo, tak letos jedeme znovu..
Noooo tož to jo a vemte si hlavně chatku s elektrikou - jako jsem měla v loni já
memmory
napsal(a):
Noooo tož to jo a vemte si hlavně chatku s elektrikou - jako jsem měla v loni já
nam staci bez elektriky, ale zato v klidecku a hned u lesika..bez toho aby tama porad nekdo chodil :-)
Iggy se hlasi, ze uz se kouka na svet a uz zkousi zda ho nohy unesou :)
Teda jsem si myslela, ze tu bude vic lidi, kteri AT maji, ale na druhou stranu zaplatpanbuh, ze to neni "modni plemeno"....
pridavam jeste jednu ocaskovou
kimicat
napsal(a):
Teda jsem si myslela, ze tu bude vic lidi, kteri AT maji, ale na druhou stranu zaplatpanbuh, ze to neni "modni plemeno"....
pridavam jeste jednu ocaskovou
Ti jsou sladci...No jo, fousacku moc neni, ale budme radi :-)
kes
napsal(a):
Ti jsou sladci...No jo, fousacku moc neni, ale budme radi :-)
Mate pravdu, jsem rada Ale zas bych se na fotecky ostatnich rada podivala
A takhle treba....., cim sveho vousace krmite? Granulky nebo BARFujete?
Ja bych to videla spis na granule, minimalne v prvnim roce a akorat vybiram jake to budou, samozrejme taky uvidime podle toho jak mu sednou..
kimicat
napsal(a):
Mate pravdu, jsem rada Ale zas bych se na fotecky ostatnich rada podivala
A takhle treba....., cim sveho vousace krmite? Granulky nebo BARFujete?
Ja bych to videla spis na granule, minimalne v prvnim roce a akorat vybiram jake to budou, samozrejme taky uvidime podle toho jak mu sednou..
BARFují to si ještě pamatuju jak po ráno stála s miskou instantních nudlí a míchala
no, nevim, jestli pouzivat moderni slovo BARF..Krmim masem- nekdy varene, nekdy syrove se zeleninkou a prilohama. Puvodne jsem chtela krmit granule (kvuli svemu pohodli), ale po sestych (nebo kolikatych) vyzkousenych granulich (vcetne hypoalergenich receptur kralik+ryze..) a po kazdych granulych prujem jsem to vzdala. Rozhodnuti bylo jasne, radeji bez prujmu a vse pekne stravene, nez prujem a stejne se z vyvazene stravy stane "nevyvazena"..
Jedine, co je trocku horsi jsou akce, ale zvladli jsme i tyden na tabore bez lednicky (z toho jsem mela strach), ale nakonec to bylo bez problemu.
A nakonec jsem zjistila, ze maso je slozitejsi akorat v tom, ze to clovek nesmi zapomenout vytahnout z mrazaku a trva to jen o chvilicku dyl. A asi uz vzdycky budu krmit maso i u dalsiho bfana a od stenete, granulim uz neverim vubec nic..
No neni to hezci podivana nez na psa s miskou susenek?
kes
napsal(a):
no, nevim, jestli pouzivat moderni slovo BARF..Krmim masem- nekdy varene, nekdy syrove se zeleninkou a prilohama. Puvodne jsem chtela krmit granule (kvuli svemu pohodli), ale po sestych (nebo kolikatych) vyzkousenych granulich (vcetne hypoalergenich receptur kralik+ryze..) a po kazdych granulych prujem jsem to vzdala. Rozhodnuti bylo jasne, radeji bez prujmu a vse pekne stravene, nez prujem a stejne se z vyvazene stravy stane "nevyvazena"..
Jedine, co je trocku horsi jsou akce, ale zvladli jsme i tyden na tabore bez lednicky (z toho jsem mela strach), ale nakonec to bylo bez problemu.
A nakonec jsem zjistila, ze maso je slozitejsi akorat v tom, ze to clovek nesmi zapomenout vytahnout z mrazaku a trva to jen o chvilicku dyl. A asi uz vzdycky budu krmit maso i u dalsiho bfana a od stenete, granulim uz neverim vubec nic..
No neni to hezci podivana nez na psa s miskou susenek?
My asi prvne zkusime ty granule. Pokud by se vyskytl problem, tak bych to varene nebo syrove zvazila. Ale pravdepodobne budu treba kousky syroveho zpestrovat, kocouri take dostavaji.
Urcite je to svym zpusobem pohodlnost a nedostatek casu, ktery radeji budu venovat psovi venku nez pripravou masa. Ale snazim se vybrat mezi superpremiovymi granulemi, tak doufam, ze mu nektere sednou a bude v nich mit vse co potrebuje. Od chovatelky bude navykly na steneci Royal Canin, ale urcite ho preucim na neco jineho.
kes
napsal(a):
No, roste jako z vody..Pekne si to stenatko uzivejte, pak z toho bude velikej chlap a ani si nebudete pamatovat, jak to bylo roztomile stenatko..
Jj, urcite. Jen uz se nemuzu dockat az ho budeme mit doma. V patek jsme byli na navsteve a uz mi bylo uplne smutno, ze nejede s nami. Jeste nas ceka navsteva na 6ti tydnech (za 14 dni) a pak za dalsich 14 dni hura pro nej
Mel by z nej byt poradne velky pes, na to se tesime, presne takoveho jsme chteli
memmory
napsal(a):
Krásnej jak psík tak fotka .. kdo fotí ty nebo chovatel ?
Jak co, neco ja, neco pritel a neco chovatelka.
Tahle posledni je zrovna od chovatelky...
A tahle je ode me z dnesni navstevy, ale moc se mi ty fotky nevedou :)
Vypada to, ze budu asi jedina kdo bude toto tema posouvat :) ale co by ne.. leti dalsi fotecka...
kimicat
napsal(a):
Vypada to, ze budu asi jedina kdo bude toto tema posouvat :) ale co by ne.. leti dalsi fotecka...
Ahoj, ja jsem nemela moc casu- delala jsem posledni statnici, pak spousta papirovani a ted jsme si uzili dovolenou..
kes
napsal(a):
páneček zlobil a oblíkl psa do trička a ten se jen smál :-D
tak ten je bozi, taky mame jednu trickovou maminy naseho stenda :)
A uz zitra je ten velky den D!! Rano si pro nej jedeme a je to pekny macek, uz ma pres 5 kg :)
kimicat
napsal(a):
Tak jsme konecne doma :) A je to andilek s dablem v tele :)
Cetla jsem na nemoderce, ze se trapite s kocoury. Ja bych je neoddelovala, nechat at si vsichni jdou kam chteji, zvlast pokud maleho nejak moc nezajimaji (kdyby za nima porad lital a lovil je, tak je to jina). Ja bych se nebala, ze pojde hlady, on si zvykne za par dni, neboj :-) Hlavne at ma kam utect, jidlo nekde, kde ho u zrani nebude rusit pes..Ono se to upravi, jen to chce trpelivost a vydrzet..
Uživatel s deaktivovaným účtem

memmory
napsal(a):
no jo no kupýrák
Erdelům se snad uši nikdy nekupírovaly .
kes
napsal(a):
Cetla jsem na nemoderce, ze se trapite s kocoury. Ja bych je neoddelovala, nechat at si vsichni jdou kam chteji, zvlast pokud maleho nejak moc nezajimaji (kdyby za nima porad lital a lovil je, tak je to jina). Ja bych se nebala, ze pojde hlady, on si zvykne za par dni, neboj :-) Hlavne at ma kam utect, jidlo nekde, kde ho u zrani nebude rusit pes..Ono se to upravi, jen to chce trpelivost a vydrzet..
Uz se to trochu zlepsilo, kocourum jsme udelali zazemi se vsim co potrebuji v pracovne a dle potreby (kdyz se potrebuji v klidu nazrat nebo pes moc radi) je tam zavirame, jinak tam pes chodi a kocouri ho pozoruji z vysokeho splhadla. Nastesti uz se trochu srovnal i ten druhy a kdyz stene spi, tak se odvazi si ho jit tak z pul metru ocuchat :) Takze verim v lepsi zitrky :)
Trochu me vydesila nejaka zenska na jinem foru, jak jsem si vubec mohla poridit teriera ke kockam, ze je zabije, ze je to otazka casu, ze nikdy nesmi byt spolu sami, atd... No bylo mi z toho na nic, i kdyz me vsichni chovatele ujistovali, ze kdyz s nimi bude od stenete, tak to bude v pohode. Tak uz jsem to ted hodila za hlavu a radsi na fora nechodim, resime to po svem a jde to :)
Chci se jen podelit o roztomilou fotecku naseho Iggyho, ktery prave zjistil, ze tvaroh je ta nejuzasnejsi mnamka na svete :)
tak my jsme měli jenom jejich "menší verzi" - velšteriérky a akaždá byla uplně jiná. Měla jsem tu čest se třemi fenkami.
Vím,že erdel je jiný,ale má něco z toho prcka v sobě nebo ne?
Tak to bohuzel nedokazu posoudit. Toto je nas prvni Erdel, predtim jsme meli jen NO a zadneho Velsika osobne neznam... Treba nekdo jiny by mohl vedet.
Zase jsem kousek povyrostl.... ehm... vlastne rostu kazdy den kousek... az moc
A co ostatni strapati rostaci, je tu nekdo??
Tady to vypada jak moje soukroma galerie :) Skoda, ze tu neni vice erdelaru :(
kes
napsal(a):
Ahooooj, ja mam spoustu jine prace a tak internet moc nestiham..roste do krasy, drobek :-) my jsme si uzili v srpnu tabor :-) Co kocky, uz je u vas klid?
chtela jsem vlozit fotku, ale nejde to, tak snad pozdeji..
Ahoj :) To chapu, taky mam prace dost, ale jsem svym psem malicko posedla, tak si na i na tohle cas najdu, i kdyby po nocich :) Dekujem za pochvalu, na tabor doufam take pristi rok vyrazime. Kocouri uz jsou v pohode, kamaradi s nim nejsou, ale uz kolem nej normalne behaji, obcas mu decentne nafackuji, ale jsou opatrni a pes se je jen snazi ocuchavat, obcas malicko stipne do zadku, aby popobehli :) Tak snad to bude v pohode, verim tomu.
Ja ted nove fotecky nemam, ale vcera bylo mrnousovi pul roku, tak jsem udelala takove video, muj prvni amatersky pocin :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4QEx7JVVlGY
kimicat
napsal(a):
Ahoj :) To chapu, taky mam prace dost, ale jsem svym psem malicko posedla, tak si na i na tohle cas najdu, i kdyby po nocich :) Dekujem za pochvalu, na tabor doufam take pristi rok vyrazime. Kocouri uz jsou v pohode, kamaradi s nim nejsou, ale uz kolem nej normalne behaji, obcas mu decentne nafackuji, ale jsou opatrni a pes se je jen snazi ocuchavat, obcas malicko stipne do zadku, aby popobehli :) Tak snad to bude v pohode, verim tomu.
Ja ted nove fotecky nemam, ale vcera bylo mrnousovi pul roku, tak jsem udelala takove video, muj prvni amatersky pocin :)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4QEx7JVVlGY
Video pěkné:-) Nějak nám to tu upada, tak sem zkusím nacpat nějáké fotečky z tábora- třeba to tentokrát pujde..
Naše kamarádka Týna
kes
napsal(a):
Tak jsem vlozila jednu fotku a dalsi opet nejdou.. A jak se dari s prckem? Ja ted travim spoustu casu v praci- sice je tu se mnou, tak ma prez poleden dlouhou vychazku, ale na vycvik a podobne aktivity uz cas neni :-( Snad az bude vic tepla..
Zdravim! Take jsem to tu ted nejak zanedbavala
Iggymu uz bylo 9 mesicu, hrozne to leti a uz ma 30 kg, je to poradny hafan. Ale musim zatukat, ze az na par znicenych veci doma, je to skvely pes, na to, ze na nej prichazi puberta, tak posloucha jeste velmi dobre, dokonce velmi vazne uvazuji nad ZZO zkouskou v kvetnu, ale musime jeste naucit aport, tak uvidime jak to pujde . Jinak nas v dubnu ceka svod a v kvetnu prvni vystava, same nove zkusenosti. A pak v lete erdeli tabor. Planu spousta, tak doufam, ze vse tak nejak i vyjde.
No a k memu drivejsimu presvedceni.. Ze budu krmit granulemi Ano, krmila jsem tak pul roku a ted uz asi druhy mesic krmim syrovym s prilohami, konecne jsem se rozhoupala. Pes je nadseny, ale teda musim priznat, ze ma cas od casu stale ridsi bobek nebo primo prujem. Hodne je to o tom, ze zkousime jake druhy masa mu sedi lepe a ktere mene. Tak snad nic nezkazim, vychazim hodne ze stranek www.manwe.eu.
A kocouri uz se davno se psem smirili, maji svou mistnost - nasi pracovnu, kde maji ve dverich mala litaci dvirka, takze se tam muzou schovat kdyz chteji a kdyz ne, tak jsou se psem. Pes si jich stejne moc nevsima, jen je obcas cumakem trochu popostouchne, at popobehnou
A nakonec jedna fotecka v zimnim zatisi
A co je noveho u vas? Uz se nam to pocasi snad pomalu trochu lepsi a cloveka to tahne vice ven, ze
Ahoj :-)
U nás asi nic nového- pesan se mnou chodí do práce ( má tu dvě kamarádky, tak je asi spokojenej) a v poledne chodíme na vycházky. Teď moc cvičit nestíháme- spíš vůbec a to bych chtěla na jaře konečně udělat ty ZZO, možná ZPU1, ale hlavně bych chtěla zapracovat na jeho projevu při cvičení- moc ho to nebaví, tak chci zapracovat na tomto- tak má alespoň teď pauzu a pak začneme znovu. Na ZZO bežte a pokud do května nebudete umět aport dle tvých představ, tak bežte na ZOP- tam aport není a alespoň se otrkáte..
To je dobře, že už si i kočičáci zvykli :-) a dvířka jsou super nápad :-)My teď vypadáme jako jedna velká chlupatá koule..Ty jo, 30 kg to je pořádnej kus psa..Ten můj má 26-28 dle kondice, ale je pravda, že není tak moc mohutnej, je víc atlet :-) Ale pozor, mě tu kdysi někdo napadl, že není možné, aby měl v 8 měsících erdel 28kg, že musí být tlustej a já byla ráda, že je konečně alespoň trochu kus psa..:-D Odborníci..
Žádnou zimní v počítači nemám, tak taková jedna letní :-) A taborove fotky mi to nechce nahravat- nevim proc..
A s tím masem se neboj:-) ono se to zas tak moc pokazit nedá, pokud není člověk úplnej blb..To že má průjem se stává- pozor na to, abys nedala třeba moc vnitřností- to je prožene spolehlivě, tučné.. Navíc, když baštil granule, tak může mít i průjem po mase-než si střeva zvyknou..Hlavně pestrá strava a bude to v pohodě :-)
V rámci propagace plemene bych Vás všechny ráda seznámila s Americkou akitou, letos plánujeme štěňátka a tak bych Vás všechny pejskaře chtěla poprosit o pomoc s propagací - sdílejte na svém webu, nebo mezi své přátele, na FB,... náš web www.akemizara.cz Děkuji
kes
napsal(a):
A s tím masem se neboj:-) ono se to zas tak moc pokazit nedá, pokud není člověk úplnej blb..To že má průjem se stává- pozor na to, abys nedala třeba moc vnitřností- to je prožene spolehlivě, tučné.. Navíc, když baštil granule, tak může mít i průjem po mase-než si střeva zvyknou..Hlavně pestrá strava a bude to v pohodě :-)
Ahooj,
muzu se prosim te zeptat ohledem toho krmeni? Pes ma cca tech 30 kg, asi by mohl mit o kilco dve min nebo se aspon takhle udrzet, ale porad bojuju s tim jak velkou davku mu davat. Zatim vazim, stale to nemam v oku a davam denni davku cca 800g (400g maso+vnitrnosti, 200g kosti, 200g zelenina nebo priloha), myslis ze to odpovida tak zhruba tomu jak krmite vy? Kosti na okusovani pres den do davky nepocitam, ani pamlsky ne (coz bych mozna mela, pri vycviku jich sni dost)... Nekdy ma misto casti masa treba jogurt, tvaroh a tak.
Vim, ze nekdo to vazi nekdo ne, pokud ty ne, tak myslis, ze to aspon tak nejak plus minus muze odpovidat tomu kolik psovi davas ty? Nechystate se nahodou na tabor v cervenci od AT klubu? Myslim, ze je to v Roudnici (nebo Rudne nebo tak nejak :))
Jinak u nas ten projev ted taky stoji za prd :( Pricitam to puberte, ale je mi z toho obcas na placu i smutno, tak to nevzdavam a snad zas tu jiskru v oku uvidim casteji az ho to jaro a puberta prejde :) jako posloucha, ale presne jak pises... nevypada, ze by ho to bavilo.
Diky,
Katka
prikladam jednu obranarskou :)
Ja myslim, ze davas mozna az moc, ja teda trosku flakam kosti- on je hltoun, takze mi po nich zvraci- tudiz je krmim v mletych smesich a asi nedostava kolik by mel, ale obcas nasypu vitaminy a nemame problem. Jinak krmim kilovku dva dny takze ma 500g masa (masa s kostmi) plus zeleninu a prilohu od oka (dle jeho momentalni zravosti priblizne 200g, ale davam i vice). Nevazim a vazit odmitam, davam od oka a podle stavu psa a taky podle prace. Jinak obcas dostane ucho, morkove kosti..podle toho jak moc cvicime/necvicime a jak moc u toho pamlskuju ubiram i z krmne davky. Nekrmim podle tabulek a myslim, ze to ani neni potreba, hlavne se snazit trosku o pestrost, obcas nasypat nejake doplnky- proste nedelat z toho zbytecnou vedu.
a tady mas tabulku na vypocet KD, pokud ji neznas http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=141&Itemid=57
Erdelterieri se tu nejak nenosi, co? Nebo přibyl tu někdo??
My mame aspon nove stranky www.iggyterno.cz, tak mrknete a mejte se..
Dobrý den vespolek.
Tak se hlásím mezi nadšené erdeláře :-). Máme dvouletou fenečku Coru, takového ďáblíka :-). Někde jsem tu četla, o radostném projevu, tak ten my máme super radostný. Moc ráda cvičí a učí se nové dogdancingové kousky, zvlášť, když mám v ruce dobrotky :-D. Laškujeme se záchranářským výcvikem, protože je výborná při prohledávání terénu. Což je možná i negativum, protože žijeme v lese, takže prohledává terén každou chvilku a přivolání v lese teda zrovna nic moc (resp. jo, ale až po řádném očuchání podstatnějších věcí :-) ). Pořád to svádím na pubertu, ale už s tím budu muset přestat :-D.
Trošku zápolíme se žrádlem... naše vlkodavka zdlábne cokoli, nejraději syrové, a tak když to jde, BARFujeme (akorát nemám velký mrazák a žijeme na polosamotě, tak občas to fakt nejde). Erdelí princezna ale do huby něco tak "hnusného" jako syrové maso téměř nevezme... snažím se ji pomalu převést, ale je to o náhodě. V tomhle směru se u ní projevuje typická teriéří hlava, pokud něco nechce, nic s ní nehne - je schopna hladovět i 4 dny, než aby to sežrala. :-)
Ale jinak je báječná, veselá, úžasný diblík, člověk se s ní musí pořád smát. :-)
Přikládám fotečku - pokud ji protlačím.
Sabina.01

XXX.XXX.6.234