Dobry den, mam taky problem s mojou fenkou. prestahovali sme sa do domu, ktory ma mensiu zahradu, na aku bola doteraz zvyknuta. na zaciatku nebol problem, vycikala sa, ale zacal som s nou chodievat na dlhsie prechadzky na pole a odvtedy nechce cikat inde, len na tom poli. je tam stastna, nahana tam zajace, ma tam plno zaujimavych pachov. neviem ako ju prinutit aby cikala aj v zahrade, kedze nemam kazdy tolko casu, aby som s nou siel trikrat denne na pole. neviete mi pomoct? stano
ved som s nou uz bol asi pol hodiny, aj som ju mal na voditku a skusal sa s nou prechadzat a nic. a najhorsie na tom, ze ona je schopna necurat aj cely den. par krat sa mi podaril, ze sa vycurala a samozrejme som ju vychvalil a dal jej maskrty no nic... ona je tak tvrdohlava, ze neviem, prespekulovany pes. no nic, idem to skusit zase.
jandzis
napsal(a):
a vedeli by ste mi nejako poradit ako ju to mam naucit? ja som myslel, ze to vie ale ked som jej to zacal hovorit, nech sa idee vycikat tak si sadne. ja si myslim, ze ona tusi, ze ked sa nevycika tu tak ju zoberiem na to pole...
- když čůrá , opakujte pochvalným tonem stále 1 slovo.
My jsme např. používali slovo loužička .
Tzn. při čůrání jsme byli poblíž a každý "výkon" jsme tímto slovem komentovali.
Nedáváte povel ( zatím ho nezná). Jen důsledně každé čůrání komentujete.
A do týdne to musí umět.
Se psem jsme si odmala hráli a učili ho vše , co může v životě potřebovat.
Jít na záchod na povel se hodí když se cestuje , když jdem např. někam na náměstí a tam se nehodí , aby si pes ulevil.
Udělá to , kde mu řeknu. Snad měl vypěstovaný podmíněný reflex.
Na slovo loužička dělal obě potřeby.
Třeba si zvolte slovo záchod . . . .nebo si vymyslete jiné.