velice prosím o radu. Mám korelu a nevím, zda je to sameček, či samička.
tancoska
napsal(a):
Už jsem myslela že jsem blbě klikla a jsem u ptáků .Já se teda nevyznám ale někde jsem četla že se to pozná podle nějakých vlnek ze spodu na peří.Ale zadavatel už určitě na ptáky písnul
Samci mívají převážně žlutou hlavu a líce, zatímco u samic je tato žlutá barva sotva znatelná.
Prostě samci jsou takoví více vybarvenější a samičky jakoby vybledlé. Bohužel foťák může zkreslovat, ale já si myslím, že je to kluk
rensin
napsal(a):
velice prosím o radu. Mám korelu a nevím, zda je to sameček, či samička.
Neivm, ale někde jsem četla, že takový rozpoznávací znak je podle toho jak ječí, samec prý je užvaněnej, furt něco křičí, zpívá nebo brblá (což mohu potvrdit), sami prý jen občas "hýkne", jinak je spíš tišší....
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mi jsme jednou měli korelího Honzu, do té doby, než snesl (a) vajíčko. Pak už to byla Honzička
samain
napsal(a):
Podle téhle fotky se moc nepozná, ale pohlaví u korely se rozhodně nerozezná podle zbarvení hlavičky nebo řevu. Samička má širší postoj a na spodku ocasu vlnky - samec má tečky. nejlépe se to rozezná při letu.
já to věděla že jsem četla něco o vlnkách,akorát jsem nevěděla kdo je má
rachel
napsal(a):
No je fakt, že kolikrát se v posouzení pohlaví sekne i zasloužilý chovatel
Kámoška koupila samečka žaka,jmenuje se Venda a mluví božsky.Když jsem u ní byla na návštěvě tak jsme si moc nepokecaly,byla jsem z něho hotová .Pak mu koupila samičku jenže se sobě nějak nelíbili,byl furt problém s napadáním.Nechala je odborníkem vyšetřit a zjistilo se že Venda je Vendule
,druhou samičku teda vrátila a má jen Venduli.Kámoška má i dva piťáky a jak na ně mluví tak papouch je umí dobře buzerovat a já brečela smíchy když jí dva psi poslouchali.Když měla vendule pečený stehýnko,jen zbytky masíčka a koštovala si tak psi seděli u klece a slintali.Vendule na ně řvala "nesomruj,běž na místo a zůstaň" psi se sklopenou hlavou odešli
.Kdybych to na vlastní oči neviděla,nevěřila bych.
tancoska
napsal(a):
Kámoška koupila samečka žaka,jmenuje se Venda a mluví božsky.Když jsem u ní byla na návštěvě tak jsme si moc nepokecaly,byla jsem z něho hotová .Pak mu koupila samičku jenže se sobě nějak nelíbili,byl furt problém s napadáním.Nechala je odborníkem vyšetřit a zjistilo se že Venda je Vendule
,druhou samičku teda vrátila a má jen Venduli.Kámoška má i dva piťáky a jak na ně mluví tak papouch je umí dobře buzerovat a já brečela smíchy když jí dva psi poslouchali.Když měla vendule pečený stehýnko,jen zbytky masíčka a koštovala si tak psi seděli u klece a slintali.Vendule na ně řvala "nesomruj,běž na místo a zůstaň" psi se sklopenou hlavou odešli
.Kdybych to na vlastní oči neviděla,nevěřila bych.
No tak to je naprosto božský
Taky bych chtěla takovýho papoucha, ale zatím jsem nenaučila mluvit ani andulu, ani korelu, ani pyruru.
Potřebovala bych nějakýho už mluvícího, zatím ale jen šetřím
Už vidím reakci našeho psa, když na něj mluví pták Učím ho plašit holuby, ale dobře ví, že papoušky co máme doma honit nesmí....
Tuhle se mu pyrurák čepýřil na ocasu a pes z toho byl dost nervní, ale než jsem stačila vytáhnout foťák, tak si šli každej na místo....