Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.6.2011 15:35
rensin

XXX.XXX.215.182

velice prosím o radu. Mám korelu a nevím, zda je to sameček, či samička.

2.6.2011 15:41
burunduk

XXX.XXX.209.124

Dobrej dotaz v psím fóru :-)):-))
Takže já tipuju samička :-)

2.6.2011 15:47
hankaapes

XXX.XXX.101.77

rensin napsal(a):

Snad se to dá poznat podle ozobí, sameček má myslím modré a samička béžové, ale nejsem si jistá. Bylo by lepší se zeptat na cizokrajném ptactvu:-)

2.6.2011 16:11
pinoha

XXX.XXX.69.167

hankaapes napsal(a):
Snad se to dá poznat podle ozobí, sameček má myslím modré a samička béžové, ale nejsem si jistá. Bylo by lepší se zeptat na cizokrajném ptactvu:-)

To se týká andulek. U korel to, myslím, neplatí!
Lucie

2.6.2011 16:34
tancoska

XXX.XXX.64.4

Už jsem myslela že jsem blbě klikla a jsem u ptáků smajlík.Já se teda nevyznám ale někde jsem četla že se to pozná podle nějakých vlnek ze spodu na peří.Ale zadavatel už určitě na ptáky písnul :-)

2.6.2011 17:06
burunduk

XXX.XXX.209.124

tancoska napsal(a):
Už jsem myslela že jsem blbě klikla a jsem u ptáků smajlík.Já se teda nevyznám ale někde jsem četla že se to pozná podle nějakých vlnek ze spodu na peří.Ale zadavatel už určitě na ptáky písnul :-)

Jo no, taky jsem se nasmála... kliknu a najednou pták :-))

3.6.2011 13:02
rachel

XXX.XXX.60.145

burunduk napsal(a):
Jo no, taky jsem se nasmála... kliknu a najednou pták :-))

Skoro jako včera u nás v koupelně :-):-)
Kouknu - a tam pták smajlík

3.6.2011 13:06
rachel

XXX.XXX.60.145

tancoska napsal(a):

Samci mívají převážně žlutou hlavu a líce, zatímco u samic je tato žlutá barva sotva znatelná.
Prostě samci jsou takoví více vybarvenější a samičky jakoby vybledlé. Bohužel foťák může zkreslovat, ale já si myslím, že je to kluk :-)

3.6.2011 13:35
burunduk

XXX.XXX.209.124

rachel napsal(a):

:-) :-)

3.6.2011 18:10
tancoska

XXX.XXX.64.4

rachel napsal(a):

pták jako pták nebo pták jako pták??? smajlíksmajlíksmajlík,si mě málem zabila.

3.6.2011 19:51
rachel

XXX.XXX.60.145

tancoska napsal(a):
pták jako pták nebo pták jako pták??? smajlíksmajlíksmajlík,si mě málem zabila.

Ten lepšejší smajlíksmajlíksmajlík

3.6.2011 21:16
kalliope

XXX.XXX.240.17

rensin napsal(a):

Neivm, ale někde jsem četla, že takový rozpoznávací znak je podle toho jak ječí, samec prý je užvaněnej, furt něco křičí, zpívá nebo brblá (což mohu potvrdit), sami prý jen občas "hýkne", jinak je spíš tišší....

3.6.2011 21:20
tancoska

XXX.XXX.64.4

rachel napsal(a):
Ten lepšejší smajlíksmajlíksmajlík

Nó tak teď už jsem fakt mrtvá :-):-):-),by mě nikdy nenapadlo že budu brečet smíchy díky "korele" :-)

3.6.2011 21:35
rachel

XXX.XXX.60.145

tancoska napsal(a):
Nó tak teď už jsem fakt mrtvá :-):-):-),by mě nikdy nenapadlo že budu brečet smíchy díky "korele" :-)

smajlík
Sranda musí být :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.6.2011 15:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak mi jsme jednou měli korelího Honzu, do té doby, než snesl (a) vajíčko. Pak už to byla Honzička:-))

5.6.2011 07:15
samain

XXX.XXX.165.79

Podle téhle fotky se moc nepozná, ale pohlaví u korely se rozhodně nerozezná podle zbarvení hlavičky nebo řevu. Samička má širší postoj a na spodku ocasu vlnky - samec má tečky. nejlépe se to rozezná při letu.

5.6.2011 08:52
rachel

XXX.XXX.60.145

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak mi jsme jednou měli korelího Honzu, do té doby, než snesl (a) vajíčko. Pak už to byla Honzička:-))

No je fakt, že kolikrát se v posouzení pohlaví sekne i zasloužilý chovatel:-)

5.6.2011 10:31
tancoska

XXX.XXX.64.4

samain napsal(a):
Podle téhle fotky se moc nepozná, ale pohlaví u korely se rozhodně nerozezná podle zbarvení hlavičky nebo řevu. Samička má širší postoj a na spodku ocasu vlnky - samec má tečky. nejlépe se to rozezná při letu.

já to věděla že jsem četla něco o vlnkách,akorát jsem nevěděla kdo je má :-))

5.6.2011 10:36
tancoska

XXX.XXX.64.4

rachel napsal(a):
No je fakt, že kolikrát se v posouzení pohlaví sekne i zasloužilý chovatel:-)

Kámoška koupila samečka žaka,jmenuje se Venda a mluví božsky.Když jsem u ní byla na návštěvě tak jsme si moc nepokecaly,byla jsem z něho hotová smajlík.Pak mu koupila samičku jenže se sobě nějak nelíbili,byl furt problém s napadáním.Nechala je odborníkem vyšetřit a zjistilo se že Venda je Vendule :-)),druhou samičku teda vrátila a má jen Venduli.Kámoška má i dva piťáky a jak na ně mluví tak papouch je umí dobře buzerovat a já brečela smíchy když jí dva psi poslouchali.Když měla vendule pečený stehýnko,jen zbytky masíčka a koštovala si tak psi seděli u klece a slintali.Vendule na ně řvala "nesomruj,běž na místo a zůstaň" psi se sklopenou hlavou odešli smajlík.Kdybych to na vlastní oči neviděla,nevěřila bych.

6.6.2011 09:41
rachel

XXX.XXX.60.145

tancoska napsal(a):
Kámoška koupila samečka žaka,jmenuje se Venda a mluví božsky.Když jsem u ní byla na návštěvě tak jsme si moc nepokecaly,byla jsem z něho hotová smajlík.Pak mu koupila samičku jenže se sobě nějak nelíbili,byl furt problém s napadáním.Nechala je odborníkem vyšetřit a zjistilo se že Venda je Vendule :-)),druhou samičku teda vrátila a má jen Venduli.Kámoška má i dva piťáky a jak na ně mluví tak papouch je umí dobře buzerovat a já brečela smíchy když jí dva psi poslouchali.Když měla vendule pečený stehýnko,jen zbytky masíčka a koštovala si tak psi seděli u klece a slintali.Vendule na ně řvala "nesomruj,běž na místo a zůstaň" psi se sklopenou hlavou odešli smajlík.Kdybych to na vlastní oči neviděla,nevěřila bych.

No tak to je naprosto božský smajlík
Taky bych chtěla takovýho papoucha, ale zatím jsem nenaučila mluvit ani andulu, ani korelu, ani pyruru.
Potřebovala bych nějakýho už mluvícího, zatím ale jen šetřím :-)
Už vidím reakci našeho psa, když na něj mluví pták smajlíksmajlík Učím ho plašit holuby, ale dobře ví, že papoušky co máme doma honit nesmí....
Tuhle se mu pyrurák čepýřil na ocasu a pes z toho byl dost nervní, ale než jsem stačila vytáhnout foťák, tak si šli každej na místo....:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík