Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.6.2011 11:32
jitka ou

XXX.XXX.30.69

Byl mi doručen mail, s nabídkou štěněte zdarma. Prý se jich narodilo moc. Podle fotografie asi 11. Šokovala mně poznámka, že když se je nepodaří někomu dát. že je budou muset uspat. To se snad proboha už nesmí. Přece veterinář může uspat jen zvíře, které již nemá šanci žít?! Nebo se mýlím? Štěňata na fotce byli už docela velký.
Nevíte, co na to zákon proti týrání zvířat?

17.6.2011 11:37
veruha

XXX.XXX.66.66

Tyhle e-maily jsou docela rozšířené. Jedná se zřejmě o hoax (poplašnou zprávu). Taky mi jich už do schránky přišlo ažaž. Od retrívrů, přes pudlíky, jorky, po NOčka......

http://www.hoax.cz/hoax/psik---7-stenat-retrivru-7-golden-retriever/

17.6.2011 12:03
jessika1

XXX.XXX.226.136

jitka ou napsal(a):
Byl mi doručen mail, s nabídkou štěněte zdarma. Prý se jich narodilo moc. Podle fotografie asi 11. Šokovala mně poznámka, že když se je nepodaří někomu dát. že je budou muset uspat. To se snad proboha už nesmí. Přece veterinář může uspat jen zvíře, které již nemá šanci žít?! Nebo se mýlím? Štěňata na fotce byli už docela velký.
Nevíte, co na to zákon proti týrání zvířat?

chovatelce se asi spis chce nekdo pomstit tento inzerat je vylepeny ve Zdare nad sazavou na jednom zverimexu a uz v unoru jsem tento inzerat dostala byl stejny i stenata je to blbost nejakehosmajlík magora asi se nudi a tak to dopada z nudy a clovek je mrcha sam a zadny vet by nemel uspat zdrave stene

17.6.2011 12:28
jazzinka

XXX.XXX.226.101

zákon na ochranu zvířat proti týrání na to v §5 praví:
(2) Důvodem k usmrcení je:
... g) regulování populace zvířat v lidské péči a volně žijících zvířat; ........

Neboli veterinář je oprávněn usmrtit i zcela zdravé štěně. Tyhle maily opravdu většinou jen hrají na city.
Jinak si myslím, že je lepší nechtěná štěňata hned po narození usmrtit než je pak šoupnout pseudohumanisticky do útulku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík