Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2011 12:43
agnes

XXX.XXX.170.175

Ahojky všem.
Ráda bych si koupila štěndo mého vysněného JRT. :-)Počítám s velkou pozorností, každodenním několikahodinovým pobytem venku atd., ráda bych i navštěvovala cvičák. Mám koně a ráda bych, aby si hafan zvykl na pobyt ve stáji, koní se nebál, ale měl z nich patřičný respekt, časem třeba na vyjížďky chodil s námi atd. Pracuji sice ve směnném provozu, ale nějak bychom to s přítelem pořešili, aby pejsek dostal vše co potřebuje, byl co nejméně sám... Mému koníkovi taky věnujeme pravidelnou každodenní péči a věřím, že by to určitě šlo nějak zkombinovat.
Chtěla bych se naučit co nejvíce a (nejspíš) fenečku mít dobře vychovanou, přátelskou a poslušnou. Proto jsem se chtěla zeptat, kde nabrat co nejvíce zkušeností, nebo poprosit o zkušenosti vaše, zejména co se týká výchovy, péče, výživy atd. Na co si dát nevětší pozor, co je potřeba zařídit, uděla, jakou péči poskytnout atd. Vím, že jackové jsou celkem obtížná rasa a tak nechci nic zanedbat, nepatřím mezi lidi, kteří si jen vyhlídnou pejska na obrázku a později si ho koupí, aniž by věděli, do čeho jdou...smajlík
Pořád se mi honí v hlavě spousta otázek...smajlík
Jaké očkování, odčervování a další veterinární péče je potřebná, jak často a na kolik cca vyjde v základu?
Jak a čím krmit malé štěně a později dospělého psa? Jaké další doplňky jsou vhodné? Ideálně bych chtěla krmit kompletními granulemi, popř. občas koupit konzervu atd. Které jsou ty nej. a zahrnují vše potřebné? Abych nemusela mít obavy, zda dostane všechny důležité živiny, nebude mu nic chybět, ale bude vitální a v dobré kondici?
Jak pejska vhodně socializovat, cvičit a vychovat?
Poradíte nebo napíšete, kde hledat kvalitní info, prosím?smajlík

22.6.2011 12:55
agnes

XXX.XXX.170.175

Jo a ještě jak je to s poplatky atd???

22.6.2011 13:00
ivucha

XXX.XXX.146.97

Raslík je dobrá volba, tady zjistíš všechno co potřebuješ http://www.jackrusselterier.info/index.php :-)

22.6.2011 13:03
agnes

XXX.XXX.170.175

Děkuju moc!:-)
Hodně lidí mě sice od toho zrazuje, že to je složité svérázné, neposlušné plemeno atd. ale snad nebude tak zle, když se hafovi budem fakt věnovat... Navíc myslím, že jsem hodně aktivní člověk, proto taky potřebuju pejska, který bude se mnou tohle všechno sdílet a ne nějakého peciválka gaučáka. :-)
Na stránku určitě kouknu, díky moc za tip!:-)

22.6.2011 13:18
ivucha

XXX.XXX.146.97

Svérázné plemeno to je, ale taky velmi učenlivé, chytré, až vyčůrané:-) Mám 10ti měsíční fenku, venku je to drak, ale doma je zlatá. Ke zvířatům taky v pohodě, když si zvykne od mala:-)

22.6.2011 13:36
agnes

XXX.XXX.170.175

Jů, paráda, už aby to bylo, musím ještě nejdřív dořešit nějaké věci, ale zas aspoň mám čas si nastudovat nějaké informace atd. Ale nemůžu se už dočkat!!!
Ještě dotaz, dá se věřit inzerátům typu: čistokrevný JRT bez PP??? Chci pejska jen pro radost a nepotřebuji PP, ale mám trochu obavy, aby byl zdravotně v pořádku a abych se pak jednou nedivila, co z něj vyrostlo... :-))

22.6.2011 13:43
agnes

XXX.XXX.170.175

Jinak fenečka je moc krásná. Jak se jmenuje???

22.6.2011 13:47
hankaapes

XXX.XXX.101.77

agnes napsal(a):
Jů, paráda, už aby to bylo, musím ještě nejdřív dořešit nějaké věci, ale zas aspoň mám čas si nastudovat nějaké informace atd. Ale nemůžu se už dočkat!!!
Ještě dotaz, dá se věřit inzerátům typu: čistokrevný JRT bez PP??? Chci pejska jen pro radost a nepotřebuji PP, ale mám trochu obavy, aby byl zdravotně v pořádku a abych se pak jednou nedivila, co z něj vyrostlo... :-))

Vždycky je riziko, že i pes s PP nebude zdravý, ale bez PP může být i dané rase nepodobný, přerostlý, bázlivý....ale může být i krásný a potom vás bude mrzet, že s ním nemůžete na výstavu..

22.6.2011 13:53
ivucha

XXX.XXX.146.97

Já bych do bez PP nešla, naši první feňuli, jsem vykoupila z množírny. Byla to hromádka neštěstí, vyhublá, špinavá, se zánětem kůže, Buhužel měla taky nemocné ledviny a po půl roce jsme o ni přišli. Na takových zvířatech se množí:-( Samozdřejmě nejsou všichni stejní, když bez PP, tak opravdu důkladně vybrat.
Takhle byla hubená:-(

22.6.2011 14:05
majasbom

XXX.XXX.181.121

tak zrovna u téhle rasy bych do bez PP nešla v žádnem případe.Chodí ke mně na socializaci 8 jtr a jen dva jsou opravdu raslové a s toho je jeden s pp a druhy bez pp a 5 z nich už jsoun po operace luxace.takže i s pp bych si vybírala hodně dlouho

22.6.2011 14:21
ivucha

XXX.XXX.146.97

majasbom napsal(a):
tak zrovna u téhle rasy bych do bez PP nešla v žádnem případe.Chodí ke mně na socializaci 8 jtr a jen dva jsou opravdu raslové a s toho je jeden s pp a druhy bez pp a 5 z nich už jsoun po operace luxace.takže i s pp bych si vybírala hodně dlouho

souhlas, i s PP vybírat, je totiž mnoho CHS, které si s množírnami nezadají

22.6.2011 14:40
zuzina

XXX.XXX.169.86

majasbom napsal(a):

S tímhle souhlasím. I u psa s PP, pokud se jedná o módní plemeno, bych hodně dobře vybírala CHS.

22.6.2011 15:05
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

agnes napsal(a):

- jo , jo , rozhodně s PP , abyste se nedivila , co z něj vyroste . . . . . .jako ten pán na moderce 18.1. (letos)
( rada - jack russel )
- ke koni - na vyjížky bych (já) volila jinou rasu . . . . .

22.6.2011 21:55
conie

XXX.XXX.136.227

Při volbě tohoto plemena je vekmi důležitá socializace a to co nejdříve. Pokud má být JRT v pohodě s ostatními psy a nzvířaty, potřebuje nutně včasnou socializaci mezi lidmi a zvířaty. Majitel by neměl zapomenout, že si pořizuje teriéra, který má téměř nezdolný temperament, tomu odpovídá i jeho ničitelská schopnost v bytě i na zahradě. Zvládnutý JRT je úžasný komplic všech aktivit, neúnavný kámoš i mazel. Ale nezvládnutý JRT přináší mnoho problémů- hlavně nesnášenlvost s ostatními psy svého pohlaví, aleať si chovatelé tvrdí, co chtějí. mi dalšmi zvířaty. Rozhodně JRT není pes pro začátečníky,

23.6.2011 00:30
agnes

XXX.XXX.63.105

hankaapes napsal(a):
Vždycky je riziko, že i pes s PP nebude zdravý, ale bez PP může být i dané rase nepodobný, přerostlý, bázlivý....ale může být i krásný a potom vás bude mrzet, že s ním nemůžete na výstavu..

Jj, to je mi jasné... Ale na druhou stranu znám i hodně lidí, kterým koupě bezpapíráčka vyšla bez problémů. Na výstavy apod. nebude čas a ani mě to nijak neláká. :-)
Chci jen pejska pro radost a tato rasa se mi moc líbí, jak vzhledově, tak i svou povahou (co jsem tak měla štěstí jich několik poznat)... :-)Že nebude 100% výstavně tabulkový co se týče exteriéru mě až tak netrápí, spíš bych měla trochu obavy o zdravotní stav. Ale je fakt, že i u hafana s PP může být třeba nějaká vrozená vada apod. Vždycky je to trochu risk a pak jde spíš o to, jestli je prodejce "prase" a něco vám zatají, nebo to popř. ani sám neví... :-(

23.6.2011 00:32
agnes

XXX.XXX.63.105

ivucha napsal(a):
Já bych do bez PP nešla, naši první feňuli, jsem vykoupila z množírny. Byla to hromádka neštěstí, vyhublá, špinavá, se zánětem kůže, Buhužel měla taky nemocné ledviny a po půl roce jsme o ni přišli. Na takových zvířatech se množí:-( Samozdřejmě nejsou všichni stejní, když bez PP, tak opravdu důkladně vybrat.
Takhle byla hubená:-(

Jejda, to je hrozný. :-( Doufám, že budu mít víc štěstí. Ideální by bylo vzít s sebou vetku ať se na něj osobně podívá a poradí, ale nevím, jestli mi to vyjde a taky, zda prodávající s tím nebude mít nějaký problém... I když pokud ano, tak to taky o něčem svědčí...smajlík

23.6.2011 00:33
agnes

XXX.XXX.63.105

Ajj, sakryš. Tak k tomuto nemám moc slov... Ale veterinářka by takovéto vady měla poznat, ne? Takže pokud bych ji sehnala, tak by to mohlo vyjít...

23.6.2011 00:34
jafar

XXX.XXX.30.22

Tak by mě zajímalo, proč lidi tak podléhají módním vlnám psů. Je tolik různých ras, pak je v TV pár reklam, na seznamu dají obrázek psa a už to jede. Lapnou to rukou množitelé a plemeno je v háji a to ne zeleném.

23.6.2011 00:36
agnes

XXX.XXX.63.105

rapotacka11 napsal(a):
- jo , jo , rozhodně s PP , abyste se nedivila , co z něj vyroste . . . . . .jako ten pán na moderce 18.1. (letos)
( rada - jack russel )
- ke koni - na vyjížky bych (já) volila jinou rasu . . . . .

No, jde taky o to, že chci sice pejska ke koni, ale bydlím v paneláku a nemůžu tam mít velkého psa... Navíc případně, pokud bych jela někam na dovolenou v budoucnu, bude asi lepší pejsek menší.
Vyjížďky samozřejmě by nebyly každodenní, dálkové a nutné by bylo přizpůsobit tempo. Nechci si psa uhnat, to je mi jasné.

23.6.2011 00:39
agnes

XXX.XXX.63.105

Ano, tohle právě o této rase vím a je mi zcela jasné, že to asi není úplně jednoduché. Pevně věřím, že většina psů zvykaných od štěněte se ale naučí a přizpůsobí, aby se snášeli i s jinými psy a zvířaty... Socializace nebude problém, rádi bychom venčili i s dalšími nekonfliktními pejsky občas a na koně a další zvířátka taky budeme navykat postupně, ale začneme co nejdříve...

23.6.2011 00:44
agnes

XXX.XXX.63.105

jafar napsal(a):
Tak by mě zajímalo, proč lidi tak podléhají módním vlnám psů. Je tolik různých ras, pak je v TV pár reklam, na seznamu dají obrázek psa a už to jede. Lapnou to rukou množitelé a plemeno je v háji a to ne zeleném.

NEJSEM JEDNA Z TĚCH, KTERÁ PODLÉHÁ REKLAMÁM ATD.
Tento pes se mi líbí už hoooodně hodně dlouho, vlastně od malička. Žel bohu dříve jich tu tolik nebylo, teď jich je stále víc a víc, avšak mnohdy na úkor kvality chovu. Nechci ale tohoto pejska jen kvůli jeho módnosti.
Líbí se mi vzhledově, povahově i svou praktičností. Je to pes malého plemene, avšak je dostatečně aktivní a žádný gaučák. + je pro mne i jeho krátká srst. A tito psíci jsou mnohde chováni právě v souvislosti s jezdectvím. I proto chci spojit své dva sny.

23.6.2011 05:54
debri

XXX.XXX.16.138

agnes napsal(a):
Tento pes se mi líbí už hoooodně hodně dlouho, vlastně od malička. Žel bohu dříve jich tu tolik nebylo, teď jich je stále víc a víc, avšak mnohdy na úkor kvality chovu. Nechci ale tohoto pejska jen kvůli jeho módnosti.
Líbí se mi vzhledově, povahově i svou praktičností. Je to pes malého plemene, avšak je dostatečně aktivní a žádný gaučák. + je pro mne i jeho krátká srst. A tito psíci jsou mnohde chováni právě v souvislosti s jezdectvím. I proto chci spojit své dva sny.

Už se těším až lidi začnou chttít toho krásnýho pejska s reklamy tuším na K I U.smajlíksmajlík

23.6.2011 08:11
zuzina

XXX.XXX.169.86

agnes napsal(a):
Jj, to je mi jasné... Ale na druhou stranu znám i hodně lidí, kterým koupě bezpapíráčka vyšla bez problémů. Na výstavy apod. nebude čas a ani mě to nijak neláká. :-)
Chci jen pejska pro radost a tato rasa se mi moc líbí, jak vzhledově, tak i svou povahou (co jsem tak měla štěstí jich několik poznat)... :-)Že nebude 100% výstavně tabulkový co se týče exteriéru mě až tak netrápí, spíš bych měla trochu obavy o zdravotní stav. Ale je fakt, že i u hafana s PP může být třeba nějaká vrozená vada apod. Vždycky je to trochu risk a pak jde spíš o to, jestli je prodejce "prase" a něco vám zatají, nebo to popř. ani sám neví... :-(

Taky s pesany nechodím na výstavy - tak úplně mě to nenadchlo. Takže by někdo mohl říci, že mám doma v šuplíku zbytečně 4 PP. Ale já jsem spokojená - mám bezva parťáky na sport, ze kterých vyrostlo přesně to, co jsem chtěla - povahově i vzhledově. 3 z nich jsou po zdravotní stránkce zatím v pořádku. S jedním jsme měli zdravotní potíže. Ale to se může stát - jsou to živí tvorové.
Jsem dost nevěřící člověk a vůbec v dnešní době bych prostě z koupě psa bez PP měla strach. A vůbec to není o tom, že si myslí, že pes bez PP je něco míň. Je to jen kvůli lidem a kvůli tomu, co vám jsou schopni nalhat, proč pes nemá PP. Ono tedy i u psů s PP musíte pečlivě vybrat chovku - ale tam toho přeci jen můžete zjistit trochu víc.
Ještě to přehodnoťte - u každého plemene se nerodí jen samí šampioni, vždy se najde i někjaké exteriérově slabší štěně, které je pak levnější. A v dnešní době ty ceny papírových psů nejdou do žádných závratných výšek.
Hodně štěstí při vybírání psího kámoše

23.6.2011 10:53
majasbom

XXX.XXX.181.121

prblém je ,že vy potřebujete zdraveho psa,nedavno jsem se dozvěděla že kamaradky JRT kterého měla u koní zemřela na nemoc srdce,kdyby to byla gaučak,nemusele se to projevit v takovém rozsahu.byla bez PP a bohižel měla štenda.Jedno zemřelo v roce.Fenka měla luxaci,kamoška si štěnata bohužel nenechala vymluvit

23.6.2011 12:19
jafar

XXX.XXX.30.22

agnes napsal(a):

Nepsala jsem, že zrovna vy jste podléháte reklamám, je to všeobecně. Například český strakatý pes (horákův laboratorní pes) je naše plemeno. Je to sportovní pes, barvu si vybere snad každý, ke koním asi vhodnější, má delší nožky :-)
Nijak zvlášt nepodlehl módnímu vlivu a rozšíření by si zasloužil. Když vidím všude na ulici jacky, nepřijde mi, že by tohle plemeno bylo zvlášť vhodné do bytu, na sídliště, k dětem a přesto se šíří velmi rychle. Mě se například líbí více foxterier, který zaznamenal boom v dobách dávných a pak se pomalu vytratil. Býval to pes městský, nyní ho má pouze pár nádšenců a myslivci. Přitom je to plemeno myslím si lepší jak jack. Omlouvám se příznivcům, ale opravdu je pro mě jack takový vořechoidní, neustálený, no prostě znám lepší plemena a nikdo je lavinovitě nešíří. V čem to asi je. Módnost pleni nikdy neprospívá. Jeden čas to byl Ami cocker, plemeno s dlouhou srstí, sportovní a náročné na správnou údržbu srsti. Jsou vidět zbytky vlny, tlustí, strojkem oholení a nepodobající se standardu plemene.

23.6.2011 12:51
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

majasbom napsal(a):
prblém je ,že vy potřebujete zdraveho psa,nedavno jsem se dozvěděla že kamaradky JRT kterého měla u koní zemřela na nemoc srdce,kdyby to byla gaučak,nemusele se to projevit v takovém rozsahu.byla bez PP a bohižel měla štenda.Jedno zemřelo v roce.Fenka měla luxaci,kamoška si štěnata bohužel nenechala vymluvit

- luxaci má i pes známých - s luxusním rodokmenem . . . . .

23.6.2011 18:08
majasbom

XXX.XXX.181.121

co znamená luxusní rodokmen? pro mě zdrava ,pěkná ,však jsem psala že se musí vybírat i u s PP.

23.6.2011 22:06
agnes

XXX.XXX.63.105

Nevím, prč zde na psím fóru musí neustále všichni jen rýpat, útočit na druhé a chovat se k sobě hnusně... Na ostatních zvířecích fórech mi to teda přišlo mnohem přátelštější. Čekala jsem nějaké rady, vaše zkušenosti a tipy kde načerpat informace a místo toho se zde setkávám stále s kritikou a útoky.
Myslíte, že jsem nikdy neměla psa? Že nedokážu vychovat zvíře? Psy jsme vždy měli, navíc můj kůň je snad ten nejhodnější na světě. A jací jsou jackové vím taky moc dobře. Je mi jasné, že to není hračka nebo robot, který poslouchá na slovo sám od sebe. Tuším že to možná nebude úplně jednoduché. Přesto kolik naprostých laiků si ho koupilo a (ne sice všichni), ale dokázalo ho dobře vychovat, vycvičit socializovat atd.???
Nejsem sice žádný odborník přes psy, ale zase úplný laik taky nejsem a mám aspoň snahu se něco dozvědět, naučit a vědět, nač si dát pozor a ne pak plakat nad nevychovaným a nezvladatelným, popř. nebezpečným psem.
Nerozumím tomu, proč si zde nemůžeme psát jako rozumní dospělí lidé, kteří mají podobnou zálibu a lásku. Místo toho jen narážky apod. a to nemluvím jen o tomto příspěvku, který jsem zde založila, ale i o mnohým dalších, které jsem zde četla...

23.6.2011 22:07
agnes

XXX.XXX.63.105

smajlík... i když možná spíš :-(smajlík. Každopádně to bude asi zajímavé.

23.6.2011 22:09
agnes

XXX.XXX.63.105

agnes napsal(a):
smajlík... i když možná spíš :-(smajlík. Každopádně to bude asi zajímavé.

To byla reakce na : Už se těším až lidi začnou chttít toho krásnýho pejska s reklamy tuším na K I U.
Zapomněla jsem citovat...smajlík

23.6.2011 22:10
agnes

XXX.XXX.63.105

zuzina napsal(a):
Taky s pesany nechodím na výstavy - tak úplně mě to nenadchlo. Takže by někdo mohl říci, že mám doma v šuplíku zbytečně 4 PP. Ale já jsem spokojená - mám bezva parťáky na sport, ze kterých vyrostlo přesně to, co jsem chtěla - povahově i vzhledově. 3 z nich jsou po zdravotní stránkce zatím v pořádku. S jedním jsme měli zdravotní potíže. Ale to se může stát - jsou to živí tvorové.
Jsem dost nevěřící člověk a vůbec v dnešní době bych prostě z koupě psa bez PP měla strach. A vůbec to není o tom, že si myslí, že pes bez PP je něco míň. Je to jen kvůli lidem a kvůli tomu, co vám jsou schopni nalhat, proč pes nemá PP. Ono tedy i u psů s PP musíte pečlivě vybrat chovku - ale tam toho přeci jen můžete zjistit trochu víc.
Ještě to přehodnoťte - u každého plemene se nerodí jen samí šampioni, vždy se najde i někjaké exteriérově slabší štěně, které je pak levnější. A v dnešní době ty ceny papírových psů nejdou do žádných závratných výšek.
Hodně štěstí při vybírání psího kámoše

Děkuji moc za názor... Ještě popřemýšlím a taky uvidím podle nabídek a možností.:-)

23.6.2011 22:13
agnes

XXX.XXX.63.105

majasbom napsal(a):

Jejda, tak to je hrozné... Pravda, u gaučáka by se nemuselo tak projevit... I když... To riziko je tu vždy, i když u pejska bez PP nejspíš vyšší. Taky hodně záleží přímo na chovu. To asi nejen u JRT, ale i jiných ras. No, ještě uvidíme...

23.6.2011 22:22
agnes

XXX.XXX.63.105

jafar napsal(a):
Nepsala jsem, že zrovna vy jste podléháte reklamám, je to všeobecně. Například český strakatý pes (horákův laboratorní pes) je naše plemeno. Je to sportovní pes, barvu si vybere snad každý, ke koním asi vhodnější, má delší nožky :-)
Nijak zvlášt nepodlehl módnímu vlivu a rozšíření by si zasloužil. Když vidím všude na ulici jacky, nepřijde mi, že by tohle plemeno bylo zvlášť vhodné do bytu, na sídliště, k dětem a přesto se šíří velmi rychle. Mě se například líbí více foxterier, který zaznamenal boom v dobách dávných a pak se pomalu vytratil. Býval to pes městský, nyní ho má pouze pár nádšenců a myslivci. Přitom je to plemeno myslím si lepší jak jack. Omlouvám se příznivcům, ale opravdu je pro mě jack takový vořechoidní, neustálený, no prostě znám lepší plemena a nikdo je lavinovitě nešíří. V čem to asi je. Módnost pleni nikdy neprospívá. Jeden čas to byl Ami cocker, plemeno s dlouhou srstí, sportovní a náročné na správnou údržbu srsti. Jsou vidět zbytky vlny, tlustí, strojkem oholení a nepodobající se standardu plemene.

Naprostý souhlas.
Každopádně já už jsem pro tuto rasu rozhodnutá. Po dloooouhatánském přemýšlení a přehodnocování...
ČSP je super hafan taky. Ale je pro mě už velký a ani se mi tolik nelíbí. Foxterier o samo. Pro moje představy je ideální JRT, navíc by to byl splněný sen z dětství, kdy jsem se do jednoho zamilovala. Líbí se mi svou velikostí, zbarvením, povahou, i tou "voříškoidností". :-))
A taky je rozdíl mít psa do bytu a psa do bytu... Podle mého nejde ani tak o to, kam večer hafan ulehne, jako spíš o to, kolik má přes den pohybu, jak často a dlouho je venku, jaká je jeho pohybová aktivita atd.

24.6.2011 15:41
debri

XXX.XXX.16.138

agnes napsal(a):
To byla reakce na : Už se těším až lidi začnou chttít toho krásnýho pejska s reklamy tuším na K I U.
Zapomněla jsem citovat...smajlík

Určo právě mi reklama šlohla vařečku a snažíla se ji sežrat:-):-)

26.6.2011 09:48
agnes

XXX.XXX.63.105

:-)):-)smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík