V pátek 24. 06. 2011 byl ztracen 13-ti letý kříženec menšího vzrůstu, bílo – hnědé barvy. Trpí epileptickými záchvaty a potřebuje prášky. Slyší na jméno HOFMAN.
V 18:20 byl přivázán na Lužinách u Billy,
takže ho někdo odvedl…
Jakákoliv informace bude finančně odměněna!!!
Kontaktní tel. : 604 306 212
Pomozte najít psa, ztratil se na Lužinách u Billy, byl zde přivázán, takže ho nejspíš někdo odvedl, pes menšího vzrůstu, slyší na jméno Hofman... POMOZTE, SDÍLEJTE! Pokud máte nějaké informace, pište prosím na Domi25@seznam.cz .
na kamerovém záznamu z metra jsou s hofmanem viděni nějací dva kluci, jak ho vedou do metr a odjíždějí směr centrum..
hned po odcizeni 24.6.2011 videni dva 20-ti letí chlapci s Hofmankem ve stanici florenc..!! nejspise dal prestupovali...
Vypsané nálezné 10 000.-
Prosíme pomozte najít rodinného miláčka.
veradisia
napsal(a):
Máte to na facebooku? Tam se to rozšíří hodně rychle,kdyby jo hoďte odkaz taky budu sdílet.....
Na Facebooku jsem to nenašla. Nevíte někdo jak se taková věc vytváří? Neumím to. Přitom je to super možnost, jak to rychle rozkřiknout mezi lidi.
Prosím, jestli je tu někdo, kdo to umí, udělejte to...
krysak
napsal(a):
To je mi líto. Tak snad to bude poučení pro ostatní, pes uvázaný u obchodu, ještě u takovýho, jako je Billa, je naprosto bezmocný. Docela se divím, že zadavatel/ka, který má svého psa určitě hodně rád, mu něco takovýho udělá....
Něco takového udělá? Dokud jsem bydlela ve městě, vždy chodil můj pes nakupovat se mnou. Dokud mohli psi běhat po městě na volno, čekal nepřivázaný u obchodu, s vyhláškou, že psi musí mít vodítko, jsem ho přivazovala. Bydlela jsem v paneláku, to jsem jako měla přijít z práce domů, a říci psovi, že se musí rychle vyčůrat a zpět domů, neboť já musím jít rychle nakoupit než mi zavřou? Ne prostě jsme spojili dvě věci, já nákup a on venčení. Jediné v čem paní udělala chybu, tak že pejska nenaučila vrčet na cizí lidi, neboť v dnešní době už to opravdu jinak nejde. Aby jim tak ruce upadly zlodějům.
kikipet
napsal(a):
Něco takového udělá? Dokud jsem bydlela ve městě, vždy chodil můj pes nakupovat se mnou. Dokud mohli psi běhat po městě na volno, čekal nepřivázaný u obchodu, s vyhláškou, že psi musí mít vodítko, jsem ho přivazovala. Bydlela jsem v paneláku, to jsem jako měla přijít z práce domů, a říci psovi, že se musí rychle vyčůrat a zpět domů, neboť já musím jít rychle nakoupit než mi zavřou? Ne prostě jsme spojili dvě věci, já nákup a on venčení. Jediné v čem paní udělala chybu, tak že pejska nenaučila vrčet na cizí lidi, neboť v dnešní době už to opravdu jinak nejde. Aby jim tak ruce upadly zlodějům.
Na tohle se snad nedá ani nic napsat....
kikipet
napsal(a):
to jsem jako měla přijít z práce domů, a říci psovi, že se musí rychle vyčůrat a zpět domů, neboť já musím jít rychle nakoupit než mi zavřou?
Ne, měla jste ho vzít ven na pár minut, chvilku povenčit, pak ho zavést domů, jít nakoupit, a po přinesení nákupu s ním jít na dlouhou procházku.
burunduk
napsal(a):
to jsem jako měla přijít z práce domů, a říci psovi, že se musí rychle vyčůrat a zpět domů, neboť já musím jít rychle nakoupit než mi zavřou?
Ne, měla jste ho vzít ven na pár minut, chvilku povenčit, pak ho zavést domů, jít nakoupit, a po přinesení nákupu s ním jít na dlouhou procházku.
Tak tohle mi už přijde opravdu mimo téma, to zaprvé. A za druhé, já pravidelně chodím se psem nakupovat, jenom se psem a neznám nikoho, kdo by psa u obchodu ještě neuvázal.
burunduk
napsal(a):
Jakmile jsem přišla domů z práce, od psů jsem už nešla. Chodili se mnou do obchodu, do knihovny, na pivko do zahradní restaurace, i koupat jsem se kvůli nim chodila do bahňáku, a ne na koupaliště. Nevím jak to vysvětlujete Vy vašim psům, ale moji by tohle nepochopili. Pojďte na 5 minut ven, a pak zase hned domů. Teď bydlím v rodinném domku, ale psy tahám všude sebou, doma zůstávají minimálně. Teď už je jiná doba, a asi i Praha je jiná, ale u nás se ještě před 6 roky psi (to jsem bydlela ve městě), před obchodem nekradli. A už vůbec ne oříšci.
loolucy
napsal(a):
Tak tohle mi už přijde opravdu mimo téma, to zaprvé. A za druhé, já pravidelně chodím se psem nakupovat, jenom se psem a neznám nikoho, kdo by psa u obchodu ještě neuvázal.
Takže když čtete tuto zoufalou výzvu - a věřte, že není ojedinělá - pořád budete uvazovat psa u obchodu? Zvláštní.... Z mých známých by zase nikdo u krámu psa nenechal, natož u těch velkých obchoďáků. Vždycky žasnu, když vidím třeba bílého pudlíka přivázeného na flexině, už kvůli tomu vodítku je to dost odvážný
loolucy
napsal(a):
Jasně chápu, ale toto mi příjde až moc absurdní. Asi taky záleží, kde bydlíte....Ale myslím, že ještě žijeme v době, kdy je běžné vídat psa u obchodu.
Je to smutné, ale opravdu je taková doba ..jak vidíte, kradou se i voříšci.
Já mám drahé psy (drahé ve smyslu pořizovací hodnoty), drazí jsou pro mě samozřejmě i citově, a proto je před obchody nenechávám.
Beru je s sebou jen tam, kde mi jsou na očích - jak tu někdo psal - restaurace, zahrádky, koupák atd.
Já jsem vždy byla pro prevenci, ať se to týká čehokoliv, raději nebudu riskovat s psem před obchodem uvázaným, aby mu buď někdo dal něco otrávaného (akce nenávistných nepejskařů) nebo ho ukradl nebo ho prostě jen tak vypustil z vodítka.
Pro info - bydlíme v Olomouci.
krysak
napsal(a):
Takže když čtete tuto zoufalou výzvu - a věřte, že není ojedinělá - pořád budete uvazovat psa u obchodu? Zvláštní.... Z mých známých by zase nikdo u krámu psa nenechal, natož u těch velkých obchoďáků. Vždycky žasnu, když vidím třeba bílého pudlíka přivázeného na flexině, už kvůli tomu vodítku je to dost odvážný
Ano, budu svoji čubinu stále uvazovat u obchoďáku, někdy není ani uvázaná. Neuvazuji tam jen štěňata, ale ostatní psi běžně a stále budu. Samozřejmě, lituju pejska, který byl odcizen. Ale podle mě je větší pravděpodobnost, že se s ním vybouráte, než že ho někdo ukradne. Ale samozřejmě, něco jiné je to v Praze - ale tam nežiji, nemohu posoudit.
loolucy
napsal(a):
Ano, budu svoji čubinu stále uvazovat u obchoďáku, někdy není ani uvázaná. Neuvazuji tam jen štěňata, ale ostatní psi běžně a stále budu. Samozřejmě, lituju pejska, který byl odcizen. Ale podle mě je větší pravděpodobnost, že se s ním vybouráte, než že ho někdo ukradne. Ale samozřejmě, něco jiné je to v Praze - ale tam nežiji, nemohu posoudit.
Ale podle mě je větší pravděpodobnost, že se s ním vybouráte, než že ho někdo ukradne.
Dobrý no
Vašim psům přeju hodně štěstí...
Každý svého štěstí strůjcem. Nic víc k tomu asi není co dodat.
Abyste za pár týdnů nebo měsíců zde neměli výzvu, že byl ukraden Váš pes... vzkaz těm, co stále budou uvazovat i nadále své psy u obchodů.
Nikomu bych ten pocit nepřála, zažila jsem hodně majitelů v slzách, když vyšli před obchod a pes byl fuč.
loolucy
napsal(a):
Proč myslíte? Myslím, že to, že psa nechám před obchodem ze mě ještě nedělá někoho, kdo se o psa neumí postarat...
Postarat? To nevím, neznám vás. Ale když ho necháte samotného uvázaného před obchodem (nebo obchoďákem, jak jste psala) tak musíte počítat s tím, že tam třeba jednou nebude. Nebo to je podle vás fakt úplně vyloučený?? Asi jste zaspala dobu.
krysak
napsal(a):
Postarat? To nevím, neznám vás. Ale když ho necháte samotného uvázaného před obchodem (nebo obchoďákem, jak jste psala) tak musíte počítat s tím, že tam třeba jednou nebude. Nebo to je podle vás fakt úplně vyloučený?? Asi jste zaspala dobu.
Tak samozřejmě, stát se to může, to neříkám, ale když někdy nemám jinou možnost...
broo

XXX.XXX.52.6
burunduk
napsal(a):
Abyste za pár týdnů nebo měsíců zde neměli výzvu, že byl ukraden Váš pes... vzkaz těm, co stále budou uvazovat i nadále své psy u obchodů.
Nikomu bych ten pocit nepřála, zažila jsem hodně majitelů v slzách, když vyšli před obchod a pes byl fuč.
já zase zažila děcka,, co po uvázaném psu házely kameny, dráždily ho klackem.. dospělí kolem chodili a nic.. ještě mě poslaly do pi*e když jsem jim řekla, at toho nechají.
Já mám dva psy a uvazuji je jen u nás ve vsi, když jdu do květinářství na pár minut. Je mimo chodníky, mimo trasy děcek a lidí.. Navíc mám dva stafbulíky, takže se nás stejně bojí
ale uvázat je u obchodáku někde ve městě?? Bydlela jsem jak v centru Brna, tak na sídlišti a ani na jendom místě bych si psiska nechat nelajzla.
Na to je mám dost ráda a nakoupit jsem taky zvládal.. jak jen jsem to dělala ?? Asi jsem superman
burunduk
napsal(a):
Takže raději půjdete rychle po práci koupit rohlíky s možností, že přijdete o psa.
Neuvěřitelný přístup...
co to tady melete zadavatelka chce pomoci ne kritiku uz se to stalo tak ji nechte a netrapte ji ne???kdyby clovek nebyl mrcha zlodejska tak je svet docela krasny
hlavne at pejska najdete
jessika1
napsal(a):
co to tady melete zadavatelka chce pomoci ne kritiku uz se to stalo tak ji nechte a netrapte ji ne???kdyby clovek nebyl mrcha zlodejska tak je svet docela krasny
hlavne at pejska najdete
Nemeleme, radíme.. a píšeme, jak problémům předcházet. Pro psa bohužel nemůžeme už nic udělat, takže těžko zadavatelce přímo pomůžeme.
Ráda pomáhám lidem, zvláště těm, kteří se do problému/-ů nedostali vlastní blbostí a liknavostí.
Rozumný člověk nebo ten, který občas sleduje zprávy, ve kterých je tohle častým jevem, že byl ukraden pes, tak takový člověk prostě psa před obchodním domem NENECHÁ! Zvláště pokud ho má rád a nemá ho jen jako věc u boudy před domem a pod.
Pokud nechá, zcela jistě se brzy stane tento scénář.
Samozřejmě zadavatelce nepřeji nic zlého, i mým přáním - jak už jsem psala - je, aby se pes našel.
Jen se obávám, že až ho najde, bude jej zase nechávat uvázaného před obchodem.
burunduk
napsal(a):
Nemeleme, radíme.. a píšeme, jak problémům předcházet. Pro psa bohužel nemůžeme už nic udělat, takže těžko zadavatelce přímo pomůžeme.
Ráda pomáhám lidem, zvláště těm, kteří se do problému/-ů nedostali vlastní blbostí a liknavostí.
Rozumný člověk nebo ten, který občas sleduje zprávy, ve kterých je tohle častým jevem, že byl ukraden pes, tak takový člověk prostě psa před obchodním domem NENECHÁ! Zvláště pokud ho má rád a nemá ho jen jako věc u boudy před domem a pod.
Pokud nechá, zcela jistě se brzy stane tento scénář.
Samozřejmě zadavatelce nepřeji nic zlého, i mým přáním - jak už jsem psala - je, aby se pes našel.
Jen se obávám, že až ho najde, bude jej zase nechávat uvázaného před obchodem.
za chvili zlodeji ukradnou vsechno dnes neni nic a nikde bezpecno ja mam jorka a pred obchodakem bych ho nenechala ani za milion na to ho miluji a me deti taky .a zadavatelce HODNE STESTI bude ho potrebovat
jessika1
napsal(a):
za chvili zlodeji ukradnou vsechno dnes neni nic a nikde bezpecno ja mam jorka a pred obchodakem bych ho nenechala ani za milion na to ho miluji a me deti taky .a zadavatelce HODNE STESTI bude ho potrebovat
Tak jorka bych tam také nenechala, to opravdu ne. Taky bych řekla, že je rozdíl v rase a v chování psa
loolucy
napsal(a):
Tak jorka bych tam také nenechala, to opravdu ne. Taky bych řekla, že je rozdíl v rase a v chování psa
dnes se tyto male plemena kradou na objednavku i do ciziny znam neco nasi sousedce ukradli psa pri venceni pockali az pes zajde za panelak a nez tam sousedka dosla par vterin to bylo otevrelo se auto psa sebrali a byli fuc dodnes ho nema ale nasla foto v nejake soutezi o nejhezciho psa az na druhe strane republiky a psa ji nevrati
pry ho koupili s papirama tak to je bordel v tomto state a nikde se nedomuzete spravedlnosti
Na Lužinách jsme bydleli. Teď jsme o zastávku metra vedle. Do té Billy jsme chodili denně nakupovat. Máme fenku plemene s relativně vysokou pořizovací cenou. Už jen kvůli tomu jsme ji tam nikdy neuvázali. Nevím, v dnešní době my to přijde jako peníze položené na zemi. Kdokoliv si může nabídnout . Tím nechci zadavatelku kritizovat. Pro ostatní, co psali, jak mají vysvětlit psovi, že jde na 5 min ven... Co je to za nesmysl? Ono jde taky dojít nejdřív nakoupit a pak venčit. Těch 20 min navíc pes doma přežije.
Škoda, že není pejsek "jen" zaběhlý. Při procházkách bych byla na pozoru. Jak jste získali kamerový záznam z metra?
Já bych sice psa nikdy neuvázala, nicméně se mi nelíbí, že kvůli tomu někoho napadáte. To je prostě ta dnešní hrozná zkažená doba, člověk aby se bál pohnout.... Například starší lidé přivazují své psy před obchodem pořád, respektive nejen oni. Na sídlišti plném různých podivných existencí a denně tam nějakej hafan sedí. Jde spíš o to, že lidé si říkají, že jejich voříška nikdo nebude chtít, ale bohužel dneska už ukradnou všechno Majitel musí být v dnenší době opatrnější, ale nadávat máte na ty parcha.ty, co jim to za to stojí, krást nějakýho starýho nemocnýho vořecha a ani si neuvědomují, jaou bolest tím způsobí.
nejste trochu paranoidní ? Nechávám své psy před obchodem 20 let a moji známí taky, nikdy se nikomu pes neztratil, nevidím důvod proč ho tam nenechat. Z jednoho případu uděláte aféru ( bůh ví jak to opravdu bylo ), bydlím v centru Prahy, několik let jsem žila na sídlišti a nikdy se v mém okolí žádný pes neztratil, tedy né ten co byl uvázaný, naopak Ti co lítali volně se občas zaběhli. Myslím, že ten vztah ke psům někteří opravdu přehánějí. A už vůbec nechápu proč by někdo kradl křížence ?
burunduk
napsal(a):
můžete být konkrétní kolik těch majitelů bylo ? Buď žijete ve slamu kde psy žerou nebo v nějakém špatném snu. Znovu opakuju že neznám nikoho komu psa někdo ukradl a žiju v Praze a pejskářů znám opravdu dost.
Uživatel s deaktivovaným účtem

loolucy
napsal(a):
tak já vám můžu říct že sem svého psa ještě nikdy a ani na minutu před krámem neuvázala a nikdy to neudělám ,a to je velký ,docela ostrý ale člověk nikdy neví. viděla sem děti jak hladily uvázaného psa a chtěly ho odepnout z vodítka , kdybych je neviděla chudák mohl kvůli nim třeba skončit pod autem, o tom že psy někdo odvázal a odvedl sem slyšela mockrát ,krom toho uvázaného psa může třeba napadnout jiný pes ,a nebo může i někoho pokousat třeba dítě. prostě je lepší když pes vydrží doma bez venčení o hoďku dýl než abych ho nechávala u krámu a nebo ho rychle vyvenčím jdu jedu nakoupit a pak s ním jdu znova ven to se nedá nic dělat ale psa uvázaného nikde a nikdy nenechám.
loolucy
napsal(a):
cinkalu
napsal(a):
vy jste blázen, chtělo by to navštívit Chocholouška, ten by Vám možná pomohl, a když ne Vám tak Vašim psům určitě
Sice se očividně dobře bavíte, ale děje se to.... To si myslíte, že si to zadavatel vymyslel? Nemluvě o tom, že já osobně znám dva psy, kteří byli odcizeni. V poslední době je o krádežích slyšet čím dál víc, nevím čemu se divíte. Možná to nazýváte paranoiou, ale mám krásného mladého psíka, který lidi miluje, střední velikost - uvázat ho bych opravdu přirovnala k tomu položení peněz někde na cestu. Je to každýho věc, ale nechápu proč by někdo měl jít k Choholouškovi. Jak jsem psala, neodsuzuju ale ani ty, co psy přivazují.
Já sama jednou za uherák nechala psíka u obchodu, nechodila jsem účelně nakupovat s ním ale když byla cesta kolem a já něco potřebovala prostě jsem ho tam na tu chvilku nechala a zaběhla na nákup nevidím na tom nic tragického jak to tady někteří berou. Mám také menšího oříška a prostě mě nikdy nenapadlo proč by ho někdo měl krást, ovšem po této zkušenosti ho tam už NIKDY nenechám ani minutu.
Hledání tohoto pejska, je i varováním pro ostatní, náhoda je blbec a může se to stát nám všem stejně tak jako v případě majitelky psa. Také jé dobré nepodcenovat kontakt na majitele psa na obojku.
roxy live
napsal(a):
Já sama jednou za uherák nechala psíka u obchodu, nechodila jsem účelně nakupovat s ním ale když byla cesta kolem a já něco potřebovala prostě jsem ho tam na tu chvilku nechala a zaběhla na nákup nevidím na tom nic tragického jak to tady někteří berou. Mám také menšího oříška a prostě mě nikdy nenapadlo proč by ho někdo měl krást, ovšem po této zkušenosti ho tam už NIKDY nenechám ani minutu.
Hledání tohoto pejska, je i varováním pro ostatní, náhoda je blbec a může se to stát nám všem stejně tak jako v případě majitelky psa. Také jé dobré nepodcenovat kontakt na majitele psa na obojku.
No však já taky neříkám, že jsem "paranoidní" od přírody :D Ale protože vím, že se to v mém okolí stalo a děje se to čím dál častěji na nejrůznějších místech republiky, rozhodně to nepodceňuju. Navíc je ten náš čistokrevný pes, na pohled líbivý, velmi kontaktní.... Zkrátka raději si stokrát dát pozor a možná být až zbytečně opatrný než pak odejít s pláčem a psa už nikdy nenajít. To bych si neodpustila.
cinkalu
napsal(a):
můžete být konkrétní kolik těch majitelů bylo ? Buď žijete ve slamu kde psy žerou nebo v nějakém špatném snu. Znovu opakuju že neznám nikoho komu psa někdo ukradl a žiju v Praze a pejskářů znám opravdu dost.
Ano, mohu - 4.
Ne, nežiju ani ve slamu, ani ve špatném snu. Ziji ve meste nad sto tisic obyvatel. Ale na tom nezalezi. Kdekoliv a kdykoliv se může ve městě/vesnici objevit nějaký magor, kterému se Váš pes zalíbí, a vezme vám jej, zatímco budete v obchodě nakupovat.
A že se to Vám nebo Vašim známým ještě nestalo, neznamená, že se to stát nemůže.
a k Vašemu výkřiku:
vy jste blázen, chtělo by to navštívit Chocholouška, ten by Vám možná pomohl, a když ne Vám tak Vašim psům určitě
aha, dobre, hlidam si sve psy a predchazim problemum s odcizenim tim, ze je mam stale na ocich -- jsem tedy blazen. Jasne
Ja i mi psi jsou v poradku. Pokud jste na zaklade mych prispevku presvedcena, ze je tomu naopak, Vas problem.
Pro zadavatelku:
Jsem rada, ze jste se poucila. Nekteri tu i pres Vas pribeh budou psy nadale nechavat privazane. Skoda.
burunduk
napsal(a):
Ano, mohu - 4.
Ne, nežiju ani ve slamu, ani ve špatném snu. Ziji ve meste nad sto tisic obyvatel. Ale na tom nezalezi. Kdekoliv a kdykoliv se může ve městě/vesnici objevit nějaký magor, kterému se Váš pes zalíbí, a vezme vám jej, zatímco budete v obchodě nakupovat.
A že se to Vám nebo Vašim známým ještě nestalo, neznamená, že se to stát nemůže.
a k Vašemu výkřiku:
aha, dobre, hlidam si sve psy a predchazim problemum s odcizenim tim, ze je mam stale na ocich -- jsem tedy blazen. Jasne
Ja i mi psi jsou v poradku. Pokud jste na zaklade mych prispevku presvedcena, ze je tomu naopak, Vas problem.
Pro zadavatelku:
Jsem rada, ze jste se poucila. Nekteri tu i pres Vas pribeh budou psy nadale nechavat privazane. Skoda.
V tom případě jsem taky blázen,ani jednoho z našich psů nenechávám nikde přivázaného. Pořídila jsem si je a jsem za ně zodpovědná a nikdy bych si neodpustila,kdyby je kvůli mé blbosti ukradli,mohla bych jen doufat,že zkončí u dobrého páníčka,ale řekla bych,že z 90% zkončí buď mrtví nebo vyhození někde na ulici
Někteří je budou určitě přivazovat dále ale určitě bude i pár těch, kteří už si dají pozor tedy aspon doufám.
A přestante tady prosím do sebe a do mě rejt, provokovat ! Vždyt se vše dá vysvětlit jinou cestou než osočováním ne ? Obzvlášt když vůbec netušíte jak se věci mají a hned se tady dozvím, že ač se snažím jen pomoc kamarádce jsem pomalu já ta kráva co nechala psa u obchodu :( Po dobrém jde vše lépe a je to fakt vyzkoušený na vlastní kůži, mrzí mě když vidím jak tady na sebe lídé hází špínu ještě v případě kdy je to opravdu nevhodné když se stalo takové neštěstí by to chtělo spíše slova podpory.
roxy live
napsal(a):
Někteří je budou určitě přivazovat dále ale určitě bude i pár těch, kteří už si dají pozor tedy aspon doufám.
A přestante tady prosím do sebe a do mě rejt, provokovat ! Vždyt se vše dá vysvětlit jinou cestou než osočováním ne ? Obzvlášt když vůbec netušíte jak se věci mají a hned se tady dozvím, že ač se snažím jen pomoc kamarádce jsem pomalu já ta kráva co nechala psa u obchodu :( Po dobrém jde vše lépe a je to fakt vyzkoušený na vlastní kůži, mrzí mě když vidím jak tady na sebe lídé hází špínu ještě v případě kdy je to opravdu nevhodné když se stalo takové neštěstí by to chtělo spíše slova podpory.
A už je to na facebooku? Někteří opravdu nečtou,že šlo o psa kamarádky a,že ho tam ani nepřivázala ona,ale to co tady někteří psali mě teda opravdu naštvalo,jako psát někomu,že je blázen atd. jen kvůli tomu,že je zodpovědný a nenechává psa nikde přivázeného mi příjde padlé na hlavu,holt někteří nesnesou pomyšlení,že někdo v tomhle století je zodpovědný.... Až to bude na fb nebo jestli už je dejte sem odkaz,určitě bude hodně lidí sdílet a pejsek se snad najde
cinkalu
napsal(a):
to teda aby jste ty psy nepouštěli raději ani z vodítka, co kdyby "náhodou" utekli, nebo je napadl jiný pes atd. atd. To se taky stává .Říkám, že to hraničí s paranoiou. Nebo raději nevycházejte z baráku, mohla by vás náhodou přejet tramvaj
Tak s tímhle opravdu souhlasím
A do trávy s něma chodíte? Co kdyby chytli klíště!
veradisia
napsal(a):
A už je to na facebooku? Někteří opravdu nečtou,že šlo o psa kamarádky a,že ho tam ani nepřivázala ona,ale to co tady někteří psali mě teda opravdu naštvalo,jako psát někomu,že je blázen atd. jen kvůli tomu,že je zodpovědný a nenechává psa nikde přivázeného mi příjde padlé na hlavu,holt někteří nesnesou pomyšlení,že někdo v tomhle století je zodpovědný.... Až to bude na fb nebo jestli už je dejte sem odkaz,určitě bude hodně lidí sdílet a pejsek se snad najde
Už jsem majitelce psala at vytvoří skupinu na fb tak snad to zařídí, pokud ne zkusím se na to třeba vrhnout sama a hodím sem pak ten odkaz. Mají další stopu a to, že byli viděni na hlavním nádraží. Někdo se tady ptal jak se dostali k těm záznamům, tak tuším že policii ketrý si je vyžádala.
Ale je to fakt divné aby někdo vzal cizího psa a hned s ním jel někam pryč :/
cinkalu
napsal(a):
to teda aby jste ty psy nepouštěli raději ani z vodítka, co kdyby "náhodou" utekli, nebo je napadl jiný pes atd. atd. To se taky stává .Říkám, že to hraničí s paranoiou. Nebo raději nevycházejte z baráku, mohla by vás náhodou přejet tramvaj
Auto a barák taky necháváte odemčený že? Nebo jste snad paranoidní? No nic......
K těm krádežím u obchodů.Neříkám, že když jsem ještě bydlela v Praze, že jsem psa nikdy nepřivázala před obchodem.Ale vždy před malým a tak, abych na něj pokud možno viděla.Naši bydlí dlouhá léta v Braníku, léta měli psa, takže znávali všechny pejskaře po okolí.A tam skutečně jednu dobu docházelo ke krádežím psů a to i oříšků.Příčina byla jednoduchá, bydlí tam komunita našich spuobčanů a ta si přivydělávala pár let tím, že ukradla psa před obchodem, buďto si majitele vyčíhala, nebo pes měl adesu na krku a pak za něj chtěla výkupné.Většinou částku okolo 3000,-Kč.Když majitel zaplatil, psa dostal, když ne, psa už neviděl.Znávala jsem konkrétní lidi, co se jim takto pes stratil a náhodou se zas nalezl-za 3000,-.Takže proto se kradou i voříšci(i když asi nejen pro to).Zadavatelce přeji, aby její kamarádka psa nalezla a byl v pořádku.

moje sestra má labradora a docela supr vycvičeného pes byl zvyklý čekat před obchodem ani ho neuvazovala vždycky ležel ani se nehnul , jednou vylezl z krámu a pes nikde, jak tam tak lítala ,brečela každého se ptala nějaké děti jí řekly že ho odvedla nějaká bába někam běžely a za chvíli psa přivedli . někdo mu musel připnout vodítko co leželo vedle něj na zemi a pes dobrovolně odešel , ono odtáhnout takového psa násilím by se moc nedalo je to celé divné ale fakt se to stalo , já bych nikdy psa nikde nenechala ani na krátkou dobu ne na to ho mám příliš ráda a představa že by si na něm někdo třeba pochutnal ...
krysak
napsal(a):
ida, dobrý příklad, kolo taky málokdo nechá jen tak u krámu, zamyká se, proč asi. Jinak si myslím, že tady cinkalu jenom provokuje, tak pitomá snad není.
To víte, že provokuje a převrací to..... ale princip je stejný - zabezpečím si to na čem mi záleží nebo ne. Jak jsem psala, je mi jedno, jestli si někdo svýho psa nechá uvázanýho před obchodem, ale osočovat ostatní majitele, že jsou případ pro Chocholouška - to mě fakt dostalo.
no já to beru asi tak, jako co by s mým psem kdo asi tak dělal, dnes je přepsíno úplně fšude a psy jsou dost dostupný pro každýho. Proč by kradl zrovna mýho u sámošky ? Protože jsem nikdy nikoho nezažila komu by se to stalo, kromě tady toho směšnýho fóra, kde si každej hraje na spasitele a moralistu. A provokavat přecitlivělé labily mě fakt baví
helps
napsal(a):
To víte, že provokuje a převrací to..... ale princip je stejný - zabezpečím si to na čem mi záleží nebo ne. Jak jsem psala, je mi jedno, jestli si někdo svýho psa nechá uvázanýho před obchodem, ale osočovat ostatní majitele, že jsou případ pro Chocholouška - to mě fakt dostalo.

cinkalu
napsal(a):
no já to beru asi tak, jako co by s mým psem kdo asi tak dělal, dnes je přepsíno úplně fšude a psy jsou dost dostupný pro každýho. Proč by kradl zrovna mýho u sámošky ? Protože jsem nikdy nikoho nezažila komu by se to stalo, kromě tady toho směšnýho fóra, kde si každej hraje na spasitele a moralistu. A provokavat přecitlivělé labily mě fakt baví
Před časem jsem uvázala mladého psa v Brně před pekařem. Trochu stranou, u ohrady. Stála jsem frontu na chleba a psa jedním okem jistila. Zastavila se u něj ženská se slovy : Chudáček, tady je vždycky uvážou, když už je nechtěj, podívejte, jak je smutný a hladový, chceš kousek rohlíčku ? Nevěděla jsem, čeho se bát víc, jestli jí rafne do ruky s rohlíkem, nebo jestli se nechá v rušném centru města odvázat. Stačila jsem chleba koupit a vysvobodit svého psa ze shluku lidí, kteří se radili, co s chudákem psem.
Takže i tohle může být motiv, jak může zmizet pes uvázaný před obchodem.( Nemyslím si, že je to tenhle případ, to jen pro Cinkalu )

Ukradení psi jsou bohužel druhá strana přehnané socializace. Ani pes žijící ve městě nemusí milovat všechny lidi na potkání. I malý pes se dá vycvičit tak, aby udělal kravál, když na něj bude chtít někdo cizí v nepřítomnosti paníka sahat.
Když malý knírač střežil páníkovu tašku, nebo čepici, tak se k tomu malému čertu nikdo nepřiblížil. A tady někdo píše, že se dá labrador odvést cizím člověkem !
napsal(a):
Ukradení psi jsou bohužel druhá strana přehnané socializace. Ani pes žijící ve městě nemusí milovat všechny lidi na potkání. I malý pes se dá vycvičit tak, aby udělal kravál, když na něj bude chtít někdo cizí v nepřítomnosti paníka sahat.
Když malý knírač střežil páníkovu tašku, nebo čepici, tak se k tomu malému čertu nikdo nepřiblížil. A tady někdo píše, že se dá labrador odvést cizím člověkem !
Můj retrívr je naučen, že s cizími nesmí, ale mám ho moc ráda na to, abych to riskovala....
napsal(a):
No souhlasím s tím, že pes nemusí milovat všechny lidi, ale učit ho záměrně po každém řvát je dost kontraproduktivní pokud chcete ve městě nějak v klidu soužít. A co je divného na tom, že někdo odvede labíka? Přece jsou využíváni jako asistenční protože jsou to(bývali) přátelští neagresivní psi.
loolucy
napsal(a):
Proč myslíte? Myslím, že to, že psa nechám před obchodem ze mě ještě nedělá někoho, kdo se o psa neumí postarat...
Nikdo netvrdí, že se neumíte o svého pejska postarat. Ale před obchodem bych prostě psa uvázaného nenechala. Možná někde na vesnici, kde z malého krámku na pesjka vidíte, ale fakt ne ve městě před supermarketem.

helps
napsal(a):
No souhlasím s tím, že pes nemusí milovat všechny lidi, ale učit ho záměrně po každém řvát je dost kontraproduktivní pokud chcete ve městě nějak v klidu soužít. A co je divného na tom, že někdo odvede labíka? Přece jsou využíváni jako asistenční protože jsou to(bývali) přátelští neagresivní psi.
Naučit psa, že se na něj bez přítomnosti majitele nesahá, neznamená naučit ho řvát po každém, kdo jde okolo. Jinak nejsem zastáncem uvazování psů u obchodů. Jednak proto, že po sobě řvou a chudáci lidi, kteří bydlí u obchodu. A taky ty rozklepané psy lituji. Někdy se klepou zimou, někdy strachy.
napsal(a):
Naučit psa, že se na něj bez přítomnosti majitele nesahá, neznamená naučit ho řvát po každém, kdo jde okolo. Jinak nejsem zastáncem uvazování psů u obchodů. Jednak proto, že po sobě řvou a chudáci lidi, kteří bydlí u obchodu. A taky ty rozklepané psy lituji. Někdy se klepou zimou, někdy strachy.
Litujete? Můj pes neštěká, neklepe se jen si tam spokojeně leží!
rachel
napsal(a):
Chjo, tady se to zase "vystříbřilo"......
No aspoň téma nezapadne a pejsek se snad co nejdříve najde....
Taky mě to napadlo, že téma alespoň nezapadne, a pejsek se najde.
Já jsem ta co nechávala psa u obchodu. Když nad tím tak přemýšlím, tak mě to nechávalo klidnou pro to, že jsem věděla, že psa nikdo neodvede. On by se nenechal. Sice měl 10 kg, ale do ruky se nechal vždy vzít jen ode mě. A obojek měl vždy nasazen tak, aby se z něho vyvlíkl, a věděla jsem, že to velice dobře umí. Je to kříženec, kterého si člověk zamiluje pro povahu, ale určitě ne díky vzhledu . Takže jsem se o něho fakt nebála. Teď máme dvě chovně feny, tu jednu bych tam i chvíli nechat mohla, neboť cizího člověka k sobě nepustí, je fakt, že ta druhá by odešla s každým.
Tahle doba je naprd. Psi musí být na vodítku, jinak dostanete pokutu. Nesmíte nechat chvíli psa před obchodem, aby vám ho někdo neukradl. Začínají se zakazovat určitá plemena, tedy zatím ne v Čechách, no ale kdo ví.
kikipet
napsal(a):
Taky mě to napadlo, že téma alespoň nezapadne, a pejsek se najde.
Já jsem ta co nechávala psa u obchodu. Když nad tím tak přemýšlím, tak mě to nechávalo klidnou pro to, že jsem věděla, že psa nikdo neodvede. On by se nenechal. Sice měl 10 kg, ale do ruky se nechal vždy vzít jen ode mě. A obojek měl vždy nasazen tak, aby se z něho vyvlíkl, a věděla jsem, že to velice dobře umí. Je to kříženec, kterého si člověk zamiluje pro povahu, ale určitě ne díky vzhledu . Takže jsem se o něho fakt nebála. Teď máme dvě chovně feny, tu jednu bych tam i chvíli nechat mohla, neboť cizího člověka k sobě nepustí, je fakt, že ta druhá by odešla s každým.
Tahle doba je naprd. Psi musí být na vodítku, jinak dostanete pokutu. Nesmíte nechat chvíli psa před obchodem, aby vám ho někdo neukradl. Začínají se zakazovat určitá plemena, tedy zatím ne v Čechách, no ale kdo ví.
Já jsem za nařízení vodítek ráda.... Nesnáším, když se ke mě žene cizí pes jen tak a páník je bůhví kde...
rachel
napsal(a):
Já jsem za nařízení vodítek ráda.... Nesnáším, když se ke mě žene cizí pes jen tak a páník je bůhví kde...
Nařízení vodítek na psy je blbost. Měla by se nařídit vodítka na blbé páníčky (tedy úplně nejlépe dost tučné pokuty). Proč by moji na slovo poslouchající cvičení psi, měli kvůli blbům chodit celý život na vodítku? Ale to je jiné téma.
No já jsem pro třeba v centru města to je jasné, ale nevím proč by můj pes nesměl běhat bez vodítka jen kvůli ostatním pitomcům, co si psa neumí vycvičit. Naštěstí u nás pes opravdu na volno může, jen v některých středových částech města ne. Je pravda, že tím toho samozřejmě využívají i ti, kteří mají psy nevychované a je to občas otrava, ale pro mě furt lepší občas potkat nějakýho blbce než bejt odkázaná na jednu pitomou ohrádku uprostřed města.
ano je to trošku diskriminace muset mít psa na vodítku , na druhou stranu myslím, že to moc nikdo nekontroluje, já mám vychovaného psa , často ho mám na volno a chodíme tak i kolem strážníků a nikdy mě nepokutovali. Spíše myslím že kdyby se něco stalo tak na vině je pak ten co měl psa na volno jak to mu bylo v případě kdy nějaký ten pes potrahal dva malé pejsky jelikož si je paničky nehlídaly a majitelka psa neudržela.
Tak ještě přikládám fotografie chlapců co pejska odvedli, dnes vytvoříme skupinu na fb a já mám stoc hutí zavolat do televize :/
Tak zde přidávám odkaz na skupinu na facebooku tak sdílejte, sdílejte a sdílejte . Skupina se jmenuje ukradený pes- prosíme o pomoc . Děkujeme !
https://www.facebook.com/# !/groups/185641138156994?ap=1
Tak doufám, držím palce...... a doufám, že budou po zásluze potrestáni - jestli ne policií, tka že jim aspoň někdo pořádně rozbije hubu. Hlavně ať se najde pes živý a zdravý - nedovedu si představit, jak bych se cítila, koukat na ty jejich ksichty, jak mi odvádějí psa. Hodně štěstí a dejte vědět!
roxy live
napsal(a):
Tak ještě přikládám fotografie chlapců co pejska odvedli, dnes vytvoříme skupinu na fb a já mám stoc hutí zavolat do televize :/
A do té televize bych určitě zavolala, Nova ma rada takovyhle informace a urcite Vam vyjdou vstric a uverejni hlavne ty fotky tech debilu. Aspon je uvidi co nejvic lidi. Ale ted me napada - mozna hrozi, ze borci ze vzteku, ze je videlo pul naroda v TV, psovi treba neco udelaji. No musite to zvazit.
Právě se trošku bojím to do té televize dát, to by ještě chtělo hlavně řádně probrat s majitelkou pejska ale ráda by jsem to udělala, ale jelikož chlapci jsou nejspíše z mého okolí, nerada by jsem ve finále ještě měla problém sama, znáte to pořekadlo, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán :/
roxy live
napsal(a):
Právě se trošku bojím to do té televize dát, to by ještě chtělo hlavně řádně probrat s majitelkou pejska ale ráda by jsem to udělala, ale jelikož chlapci jsou nejspíše z mého okolí, nerada by jsem ve finále ještě měla problém sama, znáte to pořekadlo, že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán :/
Však nemusí v tv uvést, kdo tu reportáž navrhl. Takže toho bych se nebála. Prostě jen dáte podnět. Někdy přece jen ukážou fotky a řeknou - tento muž/žena jsou hledáni, způsobili to a to ..kdo je zná, zavolejte na toto číslo k nám do televize. Něco takovýho.
Teď jen s majitelkou psa probrat to pripadny uskozeni, ktery muze nastat uverejnenim pribehu.
No s TV bych asi taky ještě počkala - už to vypadá, že jsou blízko k dopadení a kdyby to odvysílali, obávám se, že by mohli zpanikařit a jesi ještě psa mají, tak se ho nějak zbavit..... nevím, ale spíš bych se soustředila na ty lidi, policii a sdílení - na FB už někdo psal, že je zná asi od vidění, tak s těmi by se to chtělo domluvit, kdo tam v okolí bydlí, aby kontaktoval policii nebo majitelku, když je uvidí.
posouvám, zatím bohužel nic nového, ale byla dnes reportáž na tv Prima http://prima.stream.cz/krimi-zpravy/596882-krimi-zpravy-5-7-2011
helps
napsal(a):
Auto a barák taky necháváte odemčený že? Nebo jste snad paranoidní? No nic......
a víte že třeba já jo? Kolikrát mám auto před domem na silnici celý den se staženými okínky (nebo když vyzvedávám dítě ve školce) a nikdy mi tam nikdo nic neukradl. Dům mám také odemčený a před ním psy. Když někdy jedeme na víkend pryč nezamykáme ho. Zatím nám nikdo nic neukradl. Psy nechávám u obchodu také přivázané (velké plemeno) a jen jednou se mi stalo že tam pes nebyl. Vyvlíkl se z obojku a utekl domů. I děti v kočárku jsem před tím obchodem nechávala. Jenže nakupuji rychle a obchod je malý takže tam nejsem hodinu.
kikipet
napsal(a):
Nařízení vodítek na psy je blbost. Měla by se nařídit vodítka na blbé páníčky (tedy úplně nejlépe dost tučné pokuty). Proč by moji na slovo poslouchající cvičení psi, měli kvůli blbům chodit celý život na vodítku? Ale to je jiné téma.
psi jsou na vodítku díky "majitelům" kteří nechápou, že jejich v lepším případě otravný pes obtěžuje lidi kteří o to nestojí. Jak jinak to těmto lidem vysvětlit když nepoužívají mozek? Každý o dotěrného psa prostě nestojí a psů je čím dál víc. Stejně tak se díky "zodpovědným páníčkům" zakazují určitá plemena. Vždy na to doplácí ti slušní. Bohužel.
argoska
napsal(a):
No paráda , to je nejdůležitější. A zjistilo se, jak se to tedy vůbec stalo?
To nevím. Prý byl v chotěboři,přihlásil se ten kdo ho odvazal a dočastně přivlastnil,ale bylo to pozdě večer takže panička jen napsala,že je doma a šla spát,uvidíme jestli nám k tomu později řekne něco víc. Každopádně nejvíc pomohla ta reportáž na tv prima
veradisia
napsal(a):
To nevím. Prý byl v chotěboři,přihlásil se ten kdo ho odvazal a dočastně přivlastnil,ale bylo to pozdě večer takže panička jen napsala,že je doma a šla spát,uvidíme jestli nám k tomu později řekne něco víc. Každopádně nejvíc pomohla ta reportáž na tv prima
dekuji tato zprava me potesila a Hofmanovi pusinku a pohlazeni
včera http://prima.stream.cz/krimi-zpravy/596882-krimi-zpravy-5-7-2011
jinak mám taky hroznou radost, že je už pejsek doma, super zpráva!
rachel
napsal(a):
A není to nakonec jedno?
Češi jsou národ zvědavců,tak to prostě je a já na tom nevidím nic špatného. Hodně lidí se do hledání a pomoci opravdu zapojilo a dělali vše pro to aby se pejsek našel,takže je celkem logické,že je zajímá proč se to vlastně stalo a co vedlo ty lidi k tomu aby Hofmanka vzali....
veradisia
napsal(a):
Češi jsou národ zvědavců,tak to prostě je a já na tom nevidím nic špatného. Hodně lidí se do hledání a pomoci opravdu zapojilo a dělali vše pro to aby se pejsek našel,takže je celkem logické,že je zajímá proč se to vlastně stalo a co vedlo ty lidi k tomu aby Hofmanka vzali....
Chápu, také by mne to zajímalo...
Ale pokud to majitelka nechce sdělit, tak bych to neřešila...
Co jsem zaslechla, tak prý ten jeden klučina si pejska prostě přivlastnil, že mu bude lépe u něj než u páníčka co ho nechá u krámu, tak psa zbalil a odjel. Díky reportáži v tv se ozvali lidé z místa kde chlapec bydlí že pejska zahlédli, ohlásili to na policii a tak kontaktovala majitelku psa a jelo se pro něj.