Pro ty, co jsou psům typu bull nakloněni :) 13

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2011 21:45
joli

XXX.XXX.73.182

Naše původní 13ka byla vymazaná, nevím proč... Zakládám tedy znovu, ale bohužel už si nepamatuju, co se psalo v předchozí jako poslední :) Takže kdo si pamatuje, ať naváže a jestli ne, tak začínáme nové téma :)

30.6.2011 21:54
tancoska

XXX.XXX.64.4

Tak snad nám to nikdo nesmaže :-)

30.6.2011 22:04
albertkh

XXX.XXX.27.146

tancoska napsal(a):
Tak snad nám to nikdo nesmaže :-)

Jj, jsem si říkala, jestli mi už hrabe, když jsem hledala třináctku smajlík

1.7.2011 07:02
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

albertkh napsal(a):
Jj, jsem si říkala, jestli mi už hrabe, když jsem hledala třináctku smajlík

Taky jsem měl stejný pocit. Ono to jde smazat? Kdo to může vůbec udělat?
Jinak náš skoropůlroční Barney už při čurání zvedá nožičku (ještě né vždy) ... prý začíná puberta :-) A já chci zkusit 1 výstavu - to bude boj

1.7.2011 09:30
joli

XXX.XXX.73.182

Taky jsem si říkala, že jsem asi slepá :)

Tondo neboj, boj to nebude. Na výstavy se většinou vstává celkem brzo ráno (nevím, jak daleko to máte), v areálu si jdeš omrknout, kde to vlastně budete vystavovat, to můžeš vzít Bárnyho s sebou, dojdeš si pro papíry, párkrát se projdete po areálu mezi stánky, než na vás přijde řada, tak budete někde zevlovat, možná si Bárny s někým pohraje a než půjdete do kruhu, tak se Bárny trochu unaví :) Pak bude jak profík :) S Casčou jsme nacvičovaly postoj, běh u nohy jenom párkrát, sama jsem si říkala, že by to chtělo vypilovat víc, ale nakonec to zvlládla pomalu jak profík :)

1.7.2011 09:43
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Joli je to v Ostravě... takže to je kousek. Co se týká dopravy, tak největší problém bude spíš zaparkovat :-) Já mám spíš obavu z toho že jsem laik (pes taky). nevím kde se hlásit, co vzít sebou, co můžu a co ne, mám jít po chození v kruhu domů nebo čekat na konec, mám toho plnou hlavu..

1.7.2011 10:05
joli

XXX.XXX.73.182

tondaschumacher napsal(a):
Joli je to v Ostravě... takže to je kousek. Co se týká dopravy, tak největší problém bude spíš zaparkovat :-) Já mám spíš obavu z toho že jsem laik (pes taky). nevím kde se hlásit, co vzít sebou, co můžu a co ne, mám jít po chození v kruhu domů nebo čekat na konec, mám toho plnou hlavu..

Byla jsem na tom stejně :) Kde se hlásit, to se zeptáš, já jsem taky vlezla někam do kanceláře a oni mě poslali na správné místo :) A nejspíš tam budou i šipky, nebo ti řeknou při příjezdu, kam máš jít. S sebou.. předváděčku, normal obojek a vodítko :) Možná flašku s vodou, i když voda by tam měla být. Pokud budeš na Bárnyho použvat klec, tak tu. My jsme celé dopoledne chodili, občas jsme si sedli do auta, než na nás přišla řada. Žádnou klec ani stan pro Casi nemám. Po chození v kruhu vás posuzovatel ohodnotí a pak záleží na vás, jestli tam zůstanete dál na čumendu, nebo ne :) A když si nebudeš jistej, vždycky je koho se zeptat :)

1.7.2011 10:59
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

ještě k tomu obojku a vodítku. Nic na výstavu zatím nemám. Jaké může být vodítko? Může být i klasika nebo nějaké spešl výstavní? A obojky mám vesměs červené... to asi ne co?:-)

1.7.2011 11:14
burunduk

XXX.XXX.209.124

wtf
to smazání teda nechápu a žádám vysvětlení! :) ..ne od vás, ale - kdo má právo mazat moderovaný diskuze? Ta paní Nohelová? Jestli se s ní někdo přátelíte, zeptejte se jí.
Dík.
Nejsem si vědoma, že bychom něco porušily-li.
Jinak poslední příspěvky byly o těch jménech.. a pak už nevím.

broo

1.7.2011 11:15
broo

XXX.XXX.226.212

joli napsal(a):
Byla jsem na tom stejně :) Kde se hlásit, to se zeptáš, já jsem taky vlezla někam do kanceláře a oni mě poslali na správné místo :) A nejspíš tam budou i šipky, nebo ti řeknou při příjezdu, kam máš jít. S sebou.. předváděčku, normal obojek a vodítko :) Možná flašku s vodou, i když voda by tam měla být. Pokud budeš na Bárnyho použvat klec, tak tu. My jsme celé dopoledne chodili, občas jsme si sedli do auta, než na nás přišla řada. Žádnou klec ani stan pro Casi nemám. Po chození v kruhu vás posuzovatel ohodnotí a pak záleží na vás, jestli tam zůstanete dál na čumendu, nebo ne :) A když si nebudeš jistej, vždycky je koho se zeptat :)

Klec se na výstavě fakt hodí. Pes má klid a ty alepson vymezený prostor u kruhu.
Doražte už brzo ráno, první jděte ke kruhu, zaberte místo a pak až oblítávejte čísla a katalog. jinak se může stát, že žádné místo už nebude.. :-)

Vodu sebou určitě. Sice jsou wc, kde se dá voda načepovat, ale lítat s miskou, prodírat se davy lidí... flaška je pohodlnější :-)

Když si vzpomenu jak na mojí první výstavě s Benem jsme zůstali v kruhu jen asi 2 a já se ptala pána vedle jestli je to dobře nebo blbě :-D
S ještěrkou jsem zase odcházela z kruhu předčasně :-))

1.7.2011 12:46
joli

XXX.XXX.73.182

burunduk napsal(a):
wtf
to smazání teda nechápu a žádám vysvětlení! :) ..ne od vás, ale - kdo má právo mazat moderovaný diskuze? Ta paní Nohelová? Jestli se s ní někdo přátelíte, zeptejte se jí.
Dík.
Nejsem si vědoma, že bychom něco porušily-li.
Jinak poslední příspěvky byly o těch jménech.. a pak už nevím.

To nevím, já se s ní neznám ani "písemně" :)
Napadlo mě, že možná někdo zažádal o smazání 12ky kvůli těm posledním příspěvkům, ale smazali omylem tohle.. Jinak si to vysvětlit neumím..

1.7.2011 12:48
joli

XXX.XXX.73.182

broo napsal(a):
Klec se na výstavě fakt hodí. Pes má klid a ty alepson vymezený prostor u kruhu.
Doražte už brzo ráno, první jděte ke kruhu, zaberte místo a pak až oblítávejte čísla a katalog. jinak se může stát, že žádné místo už nebude.. :-)

Vodu sebou určitě. Sice jsou wc, kde se dá voda načepovat, ale lítat s miskou, prodírat se davy lidí... flaška je pohodlnější :-)

Když si vzpomenu jak na mojí první výstavě s Benem jsme zůstali v kruhu jen asi 2 a já se ptala pána vedle jestli je to dobře nebo blbě :-D
S ještěrkou jsem zase odcházela z kruhu předčasně :-))

Klec se asi hodí, ale my jsme vystavovali venku, což bylo super, a měli jsme auto kousek od kruhu, takže jsme si tam mohli zalézt :) Jinak jsme stejně pořád courali mezi stánkama, wc a občerstvením :-D

1.7.2011 12:55
burunduk

XXX.XXX.209.124

joli napsal(a):
To nevím, já se s ní neznám ani "písemně" :)
Napadlo mě, že možná někdo zažádal o smazání 12ky kvůli těm posledním příspěvkům, ale smazali omylem tohle.. Jinak si to vysvětlit neumím..

Aha. Jo no. To by štymovalo.
Třeba sem někdo hodí vysvětlení.
Pašíček (brabantice) leží pode mnou a dnes vypadá obzláště jako měch, nebo spíš jak koza v posledním stádiu březosti :-))

broo

1.7.2011 19:22
broo

XXX.XXX.52.6

joli napsal(a):
Klec se asi hodí, ale my jsme vystavovali venku, což bylo super, a měli jsme auto kousek od kruhu, takže jsme si tam mohli zalézt :) Jinak jsme stejně pořád courali mezi stánkama, wc a občerstvením :-D

to jste měli fajn, aleto byla nějaká menší výstava, ne ?

Já výstavy neprožívám, přijdou mi nudné :-D
Chodím se koukat, pokecat a nakoupit "nezbytnosti" :-)

1.7.2011 19:33
joli

XXX.XXX.73.182

broo napsal(a):
to jste měli fajn, aleto byla nějaká menší výstava, ne ?

Já výstavy neprožívám, přijdou mi nudné :-D
Chodím se koukat, pokecat a nakoupit "nezbytnosti" :-)

MVP v Budějicích :-))
My jsme se taky nudili, proto jsme chodili... a panička pořád potřebovala na WC :-D Asi jsem toho moc vypila :)

broo

1.7.2011 19:44
broo

XXX.XXX.52.6

joli napsal(a):
MVP v Budějicích :-))
My jsme se taky nudili, proto jsme chodili... a panička pořád potřebovala na WC :-D Asi jsem toho moc vypila :)

tož tam bylo asi málo stánků :-)))) já než projdu stánky, tak je pomalu konec výstavy :-D

2.7.2011 06:58
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

broo napsal(a):
tož tam bylo asi málo stánků :-)))) já než projdu stánky, tak je pomalu konec výstavy :-D

:-)To věřím. Já byl na výstavě jen 2x a vždy sám bez psa jen na čumendu... abych věděl jak to chodí. A taky jsem tam u těch stánků nechal půl výplaty pro Bárnyho. Jenže nyní chci už jít se psem a to se asi nebudu moci nějak courat po stáncích. Nedávno v Ostravě jsem tam jel abych viděl od kámošky stafbula v kruhu... Tvrdl jsem u kruhu dost dlouho a jak jsem byl na WC tak on byl zavolán do kruhu... takže jsem ho viděl až na webu na fotkách :-) No a ještě horší by bylo kdybych tam u stánků očumoval vodítka a barney by měl být zrovna vystavován...

2.7.2011 10:27
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo

2.7.2011 13:03
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):
A naše budoucí "aportérka" :-))

Hezcí :-)))

Já dneska byla s ještěřicí zase na agi a musím říci, že ona je taaaka nadšená a šikovná a já taaaakový neschopný páníček :-D

Hele, jak jí vysvětlit, že když dělá zonu na houpačce ( tu už dole, po přeběhu), že když ji uvolním do pokračování běhu, že nemá vyskočit a snažit semi dát hubana .Dělá to ikdyž jsem dál od houpačky, dělá to prostě vždycky.. je tak nadšená a spokojená, že skáče jak gumídek :-)))

Prostě blázínek :-)

Cvičitelka říká, že holt jsou psiska, co na ně nemůžeš na parkuru skoro mluvit natož chválit, nebo se hned rozradostní a valí se pomazlit .

2.7.2011 13:20
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):

Já dneska byla s ještěřicí zase na agi a musím říci, že ona je taaaka nadšená a šikovná a já taaaakový neschopný páníček :-D

Hele, jak jí vysvětlit, že když dělá zonu na houpačce ( tu už dole, po přeběhu), že když ji uvolním do pokračování běhu, že nemá vyskočit a snažit semi dát hubana .Dělá to ikdyž jsem dál od houpačky, dělá to prostě vždycky.. je tak nadšená a spokojená, že skáče jak gumídek :-)))

Cvičitelka říká, že holt jsou psiska, co na ně nemůžeš na parkuru skoro mluvit natož chválit, nebo se hned rozradostní a valí se pomazlit .

Já taky nemůžu Itaku moc chválit při poslušnosti.Jakmile řeknu šikulka atp tak taky skáče a je jak živel.Budeš muset asi trochu zpřísnit.Když skočí tak říct důrazně NE!Nebo nevím jestli u agility se to může ale zkusit když s ní houpačka jde dolu tak vystihnout moment kdy skáče a říct důrazně k noze,aby neskočila.Nevím jak při tréninku ale možná by bylo dobrý odměnit až po ukončení celýho kolečka překážek.Aby se soustředila na ty překážky a nebyla rozptýlená z každý pochvaly.Ale za 1. nevím jakou má povahu tvoje fenka a za 2. nevím o agility vůbec nic :-).Já při poslušnosti odměňuju pamlskama aby byli víc v klidu a až třeba po celý chůzi odměním balonkem a hrou.Pamlsky mám na upoutání pozornosti a odměna je divoká.Třeba Ozáka musím hódně krotit jinak cvičí nepřesně a až moc živě jenže to nám pak strhávaj body za nepřesnost.A Itaka ta umí skákat do náruče takže tam stačí pochvala příjemným veselým hlasem "to je dobřééé" a mám jí na hlavě smajlík.

2.7.2011 13:23
tancoska

XXX.XXX.64.4

Ještě jsem zapoměla,to je právě to těžký najít to nejlepší na co pes nejlíp poslouchá.Aby si věděla že mu to nezhnusíš nebo naopak aby nebyl jak rozjetej buldozer :-)).Takže musíš hledat jak to bude fungovat.Já teď např. našla možnost jak Itaku naučit aport.Předtím by ho nevzala do huby.A minule mi už aport přinesla akorát že bez předsednutí,na tom ještě zapracujem.

2.7.2011 13:44
zuzina

XXX.XXX.123.184

broo napsal(a):

Snad nevadí, když se vám vnutím do tématu - Broo, dělá Tvoje fenka sbíhané nebo zastavované zóny?

broo

2.7.2011 14:35
broo

XXX.XXX.52.6

zuzina napsal(a):
Snad nevadí, když se vám vnutím do tématu - Broo, dělá Tvoje fenka sbíhané nebo zastavované zóny?

zuzina:
zastavované, jen áčko sbíhá, neb jak nebrzdí ( je to na nic moc prudé, asi ) a prostě se na zoně převracela přes hlavu . Jakmile může seběhnout, tak jde krásně plynule přes zonu.
Jsme na začátku, "běháme" asi 4-5 měsíců ...

Ona je poděs. Děsně jí všcehno baví, je rychlá jak průjem a ze všeho taaak nadšená.
ani jsem nechtěla agi dělat, ale jí to tak chytlo, že to baví i mě :-)

broo

2.7.2011 14:39
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):
Já taky nemůžu Itaku moc chválit při poslušnosti.Jakmile řeknu šikulka atp tak taky skáče a je jak živel.Budeš muset asi trochu zpřísnit.Když skočí tak říct důrazně NE!Nebo nevím jestli u agility se to může ale zkusit když s ní houpačka jde dolu tak vystihnout moment kdy skáče a říct důrazně k noze,aby neskočila.Nevím jak při tréninku ale možná by bylo dobrý odměnit až po ukončení celýho kolečka překážek.Aby se soustředila na ty překážky a nebyla rozptýlená z každý pochvaly.Ale za 1. nevím jakou má povahu tvoje fenka a za 2. nevím o agility vůbec nic :-).Já při poslušnosti odměňuju pamlskama aby byli víc v klidu a až třeba po celý chůzi odměním balonkem a hrou.Pamlsky mám na upoutání pozornosti a odměna je divoká.Třeba Ozáka musím hódně krotit jinak cvičí nepřesně a až moc živě jenže to nám pak strhávaj body za nepřesnost.A Itaka ta umí skákat do náruče takže tam stačí pochvala příjemným veselým hlasem "to je dobřééé" a mám jí na hlavě smajlík.

Právě že ona se ze začátku houpačky děsně bála, takže se pořád chválila a chválila a ted ji přeběhne , zastaví zonu, já udělám krok vpřed ( ještě nejsme tak, abych jako běžela plynule) a dám pokyn poktačovat a ona ze zony vyskočí jak gumídek , nadšená, že ji zvládla a pak až běží dál.

Ona je fakt strašně, ale strašně nadšená. Když na ni houknu, tak bud se sesype a musím jib zase navnait, nebo houknu málo a ona se přiřítí za mnou a je totálně happy a vysmátá - ten vysmátej, nadšenej stafbulí úsměv .

Nejde mi najít ten prostředek.
Ten zvládnu při běžné vycházce, ale když je v rauši, tak ji jemným houknutím nevytrhnu a při silnějším sklopí hlavu, ouška a neví co a proč....

2.7.2011 14:50
zuzina

XXX.XXX.123.184

broo napsal(a):
zuzina:
zastavované, jen áčko sbíhá, neb jak nebrzdí ( je to na nic moc prudé, asi ) a prostě se na zoně převracela přes hlavu . Jakmile může seběhnout, tak jde krásně plynule přes zonu.
Jsme na začátku, "běháme" asi 4-5 měsíců ...

Ona je poděs. Děsně jí všcehno baví, je rychlá jak průjem a ze všeho taaak nadšená.
ani jsem nechtěla agi dělat, ale jí to tak chytlo, že to baví i mě :-)

Jj, taky máme doma jednoho psa, která houpačku a kladinu zastavuje a áčko sbíhá. Je to tedy mnohem těžší na učení.

Jen bych si trochu dovolila oponovat tancošce - já bych na parkuru nic nezpřísňovala - agility je hra a má být plná radosti a nadšení. A už vůbec bych po houpačce nepřiřazovala fenku k noze.

Nevím, jak odměnuješ, ale já osobně odměňuju zónu pamlskama. Dám povel zóna - on se mi zastaví a já ho tichým hlasem pochválím - jednou rukou ho pohladím a druhou mu dám pamlsek z dlaně mezi přední nohy. Pak ho tam nechám stát a odcházím a přicházím. A pak ho po několikátém vrácení pustím vpřed - buď do tunelu (pokud to je tunelomil) nebo mu hodím míček (v případě míčkomila). Nikdy ten pamlsek nedávej ve výši hlavy, ať si na zóně nezačně sedat. Dělám to jako když jsem učila povel lehni - žádné hlasité radování ani jásání. Prostě v klidu.

Zkusím tenhle dotaz ještě odpoledne položit na tréninku a když tak ještě napíšu.

2.7.2011 14:59
zuzina

XXX.XXX.123.184

Tak nejprve ho odměním,. když se zataví na zóně...

2.7.2011 15:00
zuzina

XXX.XXX.123.184

.. pak se narovnám (on musí stále stát na zóně)...

2.7.2011 15:02
zuzina

XXX.XXX.123.184

...jdu k následující překážce...

2.7.2011 15:09
zuzina

XXX.XXX.123.184

... a zavolám si ho. Teď záleží, jestli už vydrží Tvoje fenka stát na zóně delší dobu a jestli můžeš odejít dostatečně daleko. Když si odejdeš za následující překážku, tak ona bude muset nejprve tu překážku překonat a pak bych ji pořádně odměnila.

Nevím, třeba radím blbě. Ale prostě bych se snažila fenku co nejvíce namotitovat na ty překážky. O ty na parkuru jde (ne o mě jako o paničku).

Někdy je řešení hrozěn jednoduché - já jsem třeba měla problém se slalomem - pořád na mě skákal a vůbec se netrefoval mezi tyčky. Byla jsem už zoufalá - a pak když nás viděl jiný trenér, tak mě upozornil, že ruku, kterou ho vedu mezi tyčkama, mám hrozěn vysoko na jedho hlavou. Tak jsem ruku dala o hodně níž - ještě níž než čumák a hle pomohlo to. Už na mě neskáče. Takže taky by bylo určitě lepší, kdyby Ti poradil někdo, kdo Tě přímo vidí v té situaci naživo.

2.7.2011 16:42
tancoska

XXX.XXX.64.4

zuzina napsal(a):
Jj, taky máme doma jednoho psa, která houpačku a kladinu zastavuje a áčko sbíhá. Je to tedy mnohem těžší na učení.

Jen bych si trochu dovolila oponovat tancošce - já bych na parkuru nic nezpřísňovala - agility je hra a má být plná radosti a nadšení. A už vůbec bych po houpačce nepřiřazovala fenku k noze.

Nevím, jak odměnuješ, ale já osobně odměňuju zónu pamlskama. Dám povel zóna - on se mi zastaví a já ho tichým hlasem pochválím - jednou rukou ho pohladím a druhou mu dám pamlsek z dlaně mezi přední nohy. Pak ho tam nechám stát a odcházím a přicházím. A pak ho po několikátém vrácení pustím vpřed - buď do tunelu (pokud to je tunelomil) nebo mu hodím míček (v případě míčkomila). Nikdy ten pamlsek nedávej ve výši hlavy, ať si na zóně nezačně sedat. Dělám to jako když jsem učila povel lehni - žádné hlasité radování ani jásání. Prostě v klidu.

Zkusím tenhle dotaz ještě odpoledne položit na tréninku a když tak ještě napíšu.

V pohodě ;-),psala jsem že agility nedělám tak nevím.Jen jsem radila jeden z možností aby neskákala.Když by v tom pak Majka chtěla závodit,což je dost možný,tak aby neměla ztrátu času.Asi :-)).Taky mě napadlo jak píšeš to s tím pamlskem ale až když Majka psala že je fena citlivější.A to je to co píšu,musí si najít to co bude nejlepší podle povahy psa :-).
Jinak moc pěkný fotky :-)

2.7.2011 16:46
tancoska

XXX.XXX.64.4

zuzina napsal(a):
... a zavolám si ho. Teď záleží, jestli už vydrží Tvoje fenka stát na zóně delší dobu a jestli můžeš odejít dostatečně daleko. Když si odejdeš za následující překážku, tak ona bude muset nejprve tu překážku překonat a pak bych ji pořádně odměnila.

Nevím, třeba radím blbě. Ale prostě bych se snažila fenku co nejvíce namotitovat na ty překážky. O ty na parkuru jde (ne o mě jako o paničku).

Někdy je řešení hrozěn jednoduché - já jsem třeba měla problém se slalomem - pořád na mě skákal a vůbec se netrefoval mezi tyčky. Byla jsem už zoufalá - a pak když nás viděl jiný trenér, tak mě upozornil, že ruku, kterou ho vedu mezi tyčkama, mám hrozěn vysoko na jedho hlavou. Tak jsem ruku dala o hodně níž - ještě níž než čumák a hle pomohlo to. Už na mě neskáče. Takže taky by bylo určitě lepší, kdyby Ti poradil někdo, kdo Tě přímo vidí v té situaci naživo.

Můžu vědět kde trénujete?U nás nikde o agility nevím a mojí dceru by to bavilo.Fenku na to máme dost prdlou,ráda skáče a dělá blbosti který se naučí rychle.Kynologii dělám já,fenka sice cvičí ale není to asi až tak její parketa.

broo

2.7.2011 19:12
broo

XXX.XXX.52.6

zuzina napsal(a):

Děkuji. Krásný pesan :-)

Ona ty zony staví ale nahoře, ne až dole. Ale princip je stejný :-)
v podstatě to dělám podobně, ale neodcházím ještě až za další překážku, ale zatím jen na krok, dva a pak ji dám pokyn k pohybu dál.

Jinak, závodně to dělat nehodlám, max. neoficiálky, nemám koordinaci a dost to kazím, takže uvidíme :-))

2.7.2011 21:18
astlolita

XXX.XXX.200.174

Holky dneska jsem čuměla jak puk... Afinky bratr ve věku 13 měsíců získal titul junior šampion. Posledního CAJCe dostal dnes na výstavě v Mladé boleslavi, kde ho paní Březinová (ch. st. Tipit z Hanky, jedna z nejlepších v Evropě, vyváží psy i do USA) korunovala jakožto V1, CAJC, BOJ a BOB!! Ve velmi silné konkurenci mnohem starších psů, kteří mají podobných titulů už spousty... No, posuďte sami, že si všechny ty tituly právem zaslouží, je to nádhený pes!

3.7.2011 07:08
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Krasavec! Nedávno jsem v nějakém časopise četl článek s tou paní... o její chovce Tipit z Hanky a jejích psech... Nádhera opravdu. :-)
Jsem laik... co musí mít vůbec pes aby byl junior šampion? 5x V1 cajc? Pokud ano tak v jakém věku a čase to musí stihnout? Myslím od kolika měsíců věku do např 2 let atd. Ještě tomu nějak nerozumím... nechci mít z Bárnyho junior šampiona ale zajímá mne to - ale nějak v tom plavu..:-)

3.7.2011 07:14
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Přihlásil jsem Bárnyho na svou první výstavu. jeho premiéra (i moje:-)) bude 14 srpna na krajské výstavě v Ostravě... Držte palce! Cvičíme postoje, běháme a makáme na tom... i když ukočírovat takového bull (dozera):-) je fuška.
Mám pár dotazů:
1) jaké musím mít vodítko a obojek? Stačí poprvé nějaké obyčejnější v černé barvě?
2) co se děje jak má pes nějaký šrám nebo ranku, odřeninu atd? On je moc hrr a než se mu zahojí jedna tak má druhou. naposledy strkal čumák moc blízko plotu jak jsme šli navolno a hafan ho trochu sekl...jen málo ale jde to vidět.
3) bude ve třídě dorostu což je od 6 - 9 měsíců. Jaké ocenění tam, jde dostat nejlepší a jaké nejhorší? Tam ještě není V1, V2 atd co? Co jsem četl tak velmi nadějný VN a nadějný N... ještě něco jiného? Dík za info.:-)

broo

3.7.2011 08:19
broo

XXX.XXX.52.6

astlolita napsal(a):
Holky dneska jsem čuměla jak puk... Afinky bratr ve věku 13 měsíců získal titul junior šampion. Posledního CAJCe dostal dnes na výstavě v Mladé boleslavi, kde ho paní Březinová (ch. st. Tipit z Hanky, jedna z nejlepších v Evropě, vyváží psy i do USA) korunovala jakožto V1, CAJC, BOJ a BOB!! Ve velmi silné konkurenci mnohem starších psů, kteří mají podobných titulů už spousty... No, posuďte sami, že si všechny ty tituly právem zaslouží, je to nádhený pes!

Krásnej, to jo :-)
Dělá pesan i třeba sport nebo tak něco?

3.7.2011 08:54
albertkh

XXX.XXX.27.146

broo napsal(a):

Jen z toho co jsem pochytila v diskuzích a na webu, tak pesan určitě je sportovně vedený.

3.7.2011 08:58
albertkh

XXX.XXX.27.146

Přihlásil jsem Bárnyho na svou první výstavu. jeho premiéra (i moje:-)) bude 14 srpna na krajské výstavě v Ostravě... Držte palce! Cvičíme postoje, běháme a makáme na tom... i když ukočírovat takového bull (dozera):-) je fuška.
Mám pár dotazů:
1) jaké musím mít vodítko a obojek? Stačí poprvé nějaké obyčejnější v černé barvě?
2) co se děje jak má pes nějaký šrám nebo ranku, odřeninu atd? On je moc hrr a než se mu zahojí jedna tak má druhou. naposledy strkal čumák moc blízko plotu jak jsme šli navolno a hafan ho trochu sekl...jen málo ale jde to vidět.
3) bude ve třídě dorostu což je od 6 - 9 měsíců. Jaké ocenění tam, jde dostat nejlepší a jaké nejhorší? Tam ještě není V1, V2 atd co? Co jsem četl tak velmi nadějný VN a nadějný N... ještě něco jiného? Dík za info.:-)

Výstavní vodítko mít nemusí, ale vypadá to lépe. U takového prcka by úplně stačilo takové to http://www.spokojenypes.cz/predvadecky-rozdvojky-stopovacky/voditko-df-show-cerne-120-x-0-5-cm?id=53502 dělají se i silnější, ale my měli na psovi v dorostu tohle a pohoda.
Se šrámy neporadím, na výstavě jsme snad vždycky byli bez šrámu (klep klep)
Ocenění v dorostu jsou jak píšeš VN a N

3.7.2011 10:01
astlolita

XXX.XXX.200.174

Krasavec! Nedávno jsem v nějakém časopise četl článek s tou paní... o její chovce Tipit z Hanky a jejích psech... Nádhera opravdu. :-)
Jsem laik... co musí mít vůbec pes aby byl junior šampion? 5x V1 cajc? Pokud ano tak v jakém věku a čase to musí stihnout? Myslím od kolika měsíců věku do např 2 let atd. Ještě tomu nějak nerozumím... nechci mít z Bárnyho junior šampiona ale zajímá mne to - ale nějak v tom plavu..:-)

Na junior šampiona stačí 3x CAJC a musí se to stihnout ve třídě mladých, takže od 9 do 18 měsíců :-) Myslím, že v 13 měsících je to tedy veliký úspěch :-)

3.7.2011 10:03
astlolita

XXX.XXX.200.174

broo napsal(a):

Sporty dělá, sice rekreačně, ale každý den. Co vím tak obrany, stopy, poslušnost, chodí na dlouhé tůry a plavat. Podle mě s ním určitě bude majitelka skládat i nějaké zkoušky poslušnosti.

3.7.2011 10:14
masoterianka

XXX.XXX.248.111

astlolita napsal(a):
Na junior šampiona stačí 3x CAJC a musí se to stihnout ve třídě mladých, takže od 9 do 18 měsíců :-) Myslím, že v 13 měsících je to tedy veliký úspěch :-)

Na junioršampiona 3x CAJC, nebo 2x CAJC + 1 CAC získaný do 24 měsíců. Podmínky pro získání šampionátů jsou celkem pěkne napsané tady: http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=jak_na_to#kotva_2

3.7.2011 10:18
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Mám pár dotazů:

Dobře, že jedete na krajskou, ty jsou pro začátek nejlepší. Tam víceméně o nic nejde a bývá to tam takové "pohodovější". Pokud šrámy nejsou nijak velké nebo výrazné, tak to neřešte, asi ani rozhodčí to řešit nebude. Ničeho se nebojte, nikdo vás tam mučit nebude a ke štěňátkům v dorostu i rozhodčí leccos odpustí.

3.7.2011 10:34
astlolita

XXX.XXX.200.174

masoterianka napsal(a):
Na junioršampiona 3x CAJC, nebo 2x CAJC + 1 CAC získaný do 24 měsíců. Podmínky pro získání šampionátů jsou celkem pěkne napsané tady: http://www.cmku.cz/index2.php?stranka=jak_na_to#kotva_2

Díky :-)

3.7.2011 14:50
zuzina

XXX.XXX.123.184

tancoska napsal(a):
Můžu vědět kde trénujete?U nás nikde o agility nevím a mojí dceru by to bavilo.Fenku na to máme dost prdlou,ráda skáče a dělá blbosti který se naučí rychle.Kynologii dělám já,fenka sice cvičí ale není to asi až tak její parketa.

Já jsem z Jablonce a trénujeme agility v Liberci.
Stafbulíci jsou super na sport. Určitě by obě holky agility bavilo. Já znám stafbulíka, co dělá firsbee a je úplně luxusní.

broo

3.7.2011 14:56
broo

XXX.XXX.52.6

zuzina napsal(a):
Stafbulíci jsou super na sport. Určitě by obě holky agility bavilo. Já znám stafbulíka, co dělá firsbee a je úplně luxusní.

Myslíš Baldýska ? :-)) to je skvělej pesan :-) a ted začala i naše tetka a jde jí to taky nááramně .

3.7.2011 15:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

zuzina napsal(a):

jj známá firma Baldy smajlík
Tak Liberec je dálka,vím že dělaj agi v Klášterci a to je tak 20-25km od nás jenže myslím že to je v sobotu kdy já jezdím na druhou stranu na cvičák.No nevadí,uvidíme.

3.7.2011 15:21
zuzina

XXX.XXX.123.184

broo

3.7.2011 15:28
broo

XXX.XXX.52.6

zuzina napsal(a):
A Baldy v akci

Baldýska i jeho páníka Martina máme tu radost znát osobně :-) Je to krásněj pes . škoda, že se s Beníkem moc v lásce nemají ... kluci, no... :-D

3.7.2011 18:50
joli

XXX.XXX.73.182

Mám pár dotazů:

Když na to přijde, vodítko a obojek můžeš mít i obyč, když to není moc výrazné. Nám chovatel radil, že stačí i prádelní šňůra :) Nakonec jsem v OBI koupila kus bílého nylonového lana a předváděčku si udělala sama :) A nikdo nic nepoznal :) Vyšlo mě to asi na 50,- Kč.
Casi měla jedno místo malinko vylysalý a žádný komentář k tomu nebyl. Sem tam psi nějaké šrámy mají, ale moc se to neřeší. Prý na odřeniny pomáhá nějaká Kouzelná mastička, nebo tak nějak se to jmenuje, mají to u Oriflame.
V dorostu jsme nebyly, tak nevím :) Jen vím, že tam je VN, N...

3.7.2011 18:51
joli

XXX.XXX.73.182

tancoska napsal(a):

Agi je prej v Kynšperku, ale myslím, že v sobotu. Ale podle mě by nebyl problém s domluvou. Pár provizorních překážek je i v Aši..

3.7.2011 19:18
tancoska

XXX.XXX.64.4

joli napsal(a):
Agi je prej v Kynšperku, ale myslím, že v sobotu. Ale podle mě by nebyl problém s domluvou. Pár provizorních překážek je i v Aši..

ten mám myslím při cestě,nevíš jestli maj třeba webovky?

3.7.2011 20:10
tancoska

XXX.XXX.64.4

joli napsal(a):
http://zko-kynsperk.webnode.cz/

Díky,okouknu až vykoupu děti.Udělali si ve vaně pěnu a řáděj :-)).Jsem je musela vyfotit draky moje bláznivý smajlík

5.7.2011 13:24
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Je státní svátek a právě jsme se vrátili od veterináře. Stálo nás to tisícovku a hlavně nervy. Barney byl ještě včera ok, bobek měl ok, ale dnes v noci měl šílený průjem, a ráno 2x zvracel. Zrovna měníme granule tak to mohlo být tím. taky pil z kaluží...další důvod. A taky trochu okousal fíkus který je asi jedovatý. I kdyby to byl jakýkoliv důvod tak je jasné že má hodně citlivé zažívání (říkal MVDr).
Nemá někdo zájem o "žlutou" štěněčí Acanu a nebo Světle modré belcando pro mladé psy? Mám tu od každého čerstvě načatý velký pytel a asi to mám na nic. Ideálně osobní odběr Opava, Ostrava, Bruntál, Krnov. Budeme muset přejít na Proplan který dostával už jako mimčo u chovatele... Ach jo smajlík

5.7.2011 13:35
tancoska

XXX.XXX.64.4

Je státní svátek a právě jsme se vrátili od veterináře. Stálo nás to tisícovku a hlavně nervy. Barney byl ještě včera ok, bobek měl ok, ale dnes v noci měl šílený průjem, a ráno 2x zvracel. Zrovna měníme granule tak to mohlo být tím. taky pil z kaluží...další důvod. A taky trochu okousal fíkus který je asi jedovatý. I kdyby to byl jakýkoliv důvod tak je jasné že má hodně citlivé zažívání (říkal MVDr).
Nemá někdo zájem o "žlutou" štěněčí Acanu a nebo Světle modré belcando pro mladé psy? Mám tu od každého čerstvě načatý velký pytel a asi to mám na nic. Ideálně osobní odběr Opava, Ostrava, Bruntál, Krnov. Budeme muset přejít na Proplan který dostával už jako mimčo u chovatele... Ach jo smajlík

Granulema to není určitě,louže no nevím jak je odolnej ale moji chlastaj z louží normálně a jsou v poho.Tady bych to viděla buď na virózu nebo max. ten fikus.Po zlepšení bych normálně dávala dál to Belcando,možná tu Acanu bych nedala z důvodu řídký stolice u více psů.A to že vet řekne že má citlivý zažívaní,já bych zase nevěřila každýmu vetovi všechno na 100% protože psa zná jen tak z občasných návštěv a bohužel příznak jako blička/sračka může bejt z čehokoliv.Může to mít ze cvičáku,výstavy nebo prostě z venku.Jestli tě to Tondo uklidní tak tímhle si projde každej pejskař :-)

5.7.2011 13:55
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Pokud má průjem a zvrací takhle "jednorázově", nemusí to být hned citlivé zažívání. Naši psi taky pijí z louže, ale je možné, že to bylo i z toho, louže mohla obsahovat cokoliv, fíkus tomu přidá a přechod v granulích tomu také nepomůže. Takže bych řekla, že to může být jen shoda náhod. Uvídíte, jak to bude vypadat dále. U citlivého zažívání by byly problémy delší dobu. Jeden náš odchov měl podobné problémy a nakonec měl v bříšku kousek hračky, která ho tam dráždila.
Proč budete muset přejít na proplan?

5.7.2011 14:58
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Děvčata díky za odpověd. masoterianko... na Proplan proto protože to bylo první co dostával u chovatele jako prcek... Já pak přešel na Acanu ale jak píše tancoška měl po ní žluté a řídké bobky... Po dietce kdy dostával kuře, rýži a potom postupně Belcando se zlepšil na výbornou... To bylo min týden. ještě včera měl bobek suprový... krmil jsem Belcandem. nes v noci ale už jsem s ním vstával co 90 minut... ráno už blil a jak blil v 10 podruhé tak jsem valil k vetovi. měl osvátku otevřeno jen 2 hodinky tak jsem to stihl. dostal jsem nějaký prášek kterým mám posypat granule a potom tablety co má dostávat co 8 hodin. nejsou to antibiotika ale nějaké co pomáhají při průjmech...
Máte nějaký tip jak do psa dostat tabletu když on nechce? Já vždy udělám nožem do piškotu důlek a dám to tam... on to zblajzne i s piškotkem. Ale někdy sebere piškot a tabletu vyplivne... šikula.
On nyní vypadá jako pitt a né jako stafbul... je nohatý a pohublý. Musí nabrat!

5.7.2011 15:07
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Děvčata díky za odpověd. masoterianko... na Proplan proto protože to bylo první co dostával u chovatele jako prcek... Já pak přešel na Acanu ale jak píše tancoška měl po ní žluté a řídké bobky... Po dietce kdy dostával kuře, rýži a potom postupně Belcando se zlepšil na výbornou... To bylo min týden. ještě včera měl bobek suprový... krmil jsem Belcandem. nes v noci ale už jsem s ním vstával co 90 minut... ráno už blil a jak blil v 10 podruhé tak jsem valil k vetovi. měl osvátku otevřeno jen 2 hodinky tak jsem to stihl. dostal jsem nějaký prášek kterým mám posypat granule a potom tablety co má dostávat co 8 hodin. nejsou to antibiotika ale nějaké co pomáhají při průjmech...
Máte nějaký tip jak do psa dostat tabletu když on nechce? Já vždy udělám nožem do piškotu důlek a dám to tam... on to zblajzne i s piškotkem. Ale někdy sebere piškot a tabletu vyplivne... šikula.

Proč nezůstat u belcanda? Pokud má takové problémy, nechala byl belcando a zatím na nic nepřecházela a počkala jak to bude vypadat dál..
Já tablety dávám do taveného sýra, paštiky a podobně. snáz se to tam "ztratí" než v piškotu a nebo zabalím do plátku šunky, to zblajznou tak rychle, že se ani nevšimnou, že tam něco bylo.. tedy až na Kýkoše, ten tabletu objeví vždy, převaluje to v tlamce, polkne salám a tabletu vyplivne, takže otevřu tlamu, tabletku "hodím" až na kořen jazyka, zavřu, podržím, on polkne a hotovo.:-))

5.7.2011 18:42
tancoska

XXX.XXX.64.4

Tabletu dám do trojúhelníčku taveňáku což oba polknou aniž by věděli o tabletě.Ale měla jsem psa kterej to dělal jako pan Kýkoš a tabletu ze všeho vyplivl :-)).Jak píše masoterianka,otevřít hubu a tabletu jsem položila dozadu na konec jazyka a psovi zavřela hubu a držela.Poznáš kdy polkne.Jinak na průjem jsem dostala pastu která obnoví střevní mikroflóru a tři kila granulí nějaký spešl veterinární.Pak jsem dala normálně naše granule,tamty měli zklidnit trávení a opravdu pomohli.

broo

5.7.2011 19:01
broo

XXX.XXX.52.6

Pokud mu PP seděl, měli jste zůstat u PP. Nejsou to špatné granule a hodně stafbulíkům sedí. Moje malá na nich taky odrostla, až v 11 měsících jsme přešla na jiné granule, začala se hoodně zablovat - nabírat.

Přecházela bych pomalinku, přimícháváním a nestřídala značky .
Nabírat .. kolik má kilo, jak vypadá? Já osobně raději hubenější pesany.

Foto dnes ze zoo :-)

http://majka-ben.rajce.net/Zoo_Praha_5.7._2011

5.7.2011 19:06
joli

XXX.XXX.73.182

Tondo, já bych z toho takovou kovbojku nedělala :) Určitě sis taky zažil nějakou virózu, já jí měla asi před půl rokem a na WC jsem trávila každou půlhodinu, i když ráno už nebylo co.. :-)) A trvalo to tak od půl noci do dvou odpoledne. Takže Bárnyho mohlo potkat něco podobného.
Pokud po Belcandu nebyly problémy, tak opožděně se s největší pravděpodobností nedostavily :) Bylo by mu špatně hned po první dávce.
Jinak když se něco takového děje u nás, tak dám dietku, dostanou max suchý rohlík, nebo nějaký piškot a do misky místo vody slaboulinký černý čaj... Bez cukru samozřejmě, můžeš přidat trochu medu.. Ale není potřeba.

5.7.2011 19:25
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):
Pokud mu PP seděl, měli jste zůstat u PP. Nejsou to špatné granule a hodně stafbulíkům sedí. Moje malá na nich taky odrostla, až v 11 měsících jsme přešla na jiné granule, začala se hoodně zablovat - nabírat.

Pro mě je nejdůležitější jak granule psovi sedí a chutnaj.Takže neřeším až tak jméno a reklamu ale samozřejmě bych nedávala nějakej humáč.Třeba Calibru plno lidí odsoudí že to není superpr. a je to hnus.Náhodou Ozzymu šmakovala a hlavně neměl řídký.Podle toho se orientuju.Teď maj Pro pac a spokojenost.NIKDY jsem nemíchala ani rychle ani pomalu,prostě přejdu ze dne na den a pes se s tím vypořádá sám.Max má první den řidší ale druhej den už v poho.A vyzkoušela jsem,teda u Ozáka dost značek.Byl hrozně nežravej a hlavně míval kašovitou stolici což opravdu sebrat nešlo.
Na fotky jsem koukala,pěknej výlet a počasí vám vyšlo :-).Užili jste si to co?Jak na vás koukali v ZOO?A musej mít košík?

broo

5.7.2011 19:35
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):
Pro mě je nejdůležitější jak granule psovi sedí a chutnaj.Takže neřeším až tak jméno a reklamu ale samozřejmě bych nedávala nějakej humáč.Třeba Calibru plno lidí odsoudí že to není superpr. a je to hnus.Náhodou Ozzymu šmakovala a hlavně neměl řídký.Podle toho se orientuju.Teď maj Pro pac a spokojenost.NIKDY jsem nemíchala ani rychle ani pomalu,prostě přejdu ze dne na den a pes se s tím vypořádá sám.Max má první den řidší ale druhej den už v poho.A vyzkoušela jsem,teda u Ozáka dost značek.Byl hrozně nežravej a hlavně míval kašovitou stolici což opravdu sebrat nešlo.
Na fotky jsem koukala,pěknej výlet a počasí vám vyšlo :-).Užili jste si to co?Jak na vás koukali v ZOO?A musej mít košík?

já míchala jen s nadupanýma granulema a stejně průšvih.. takže jsem u střídání -k9, anky, PP, calibry, belcanda ... a spokojenost.
Přechod ze dne na den a nikdy problém .-)

ale pokud je pes citlivější, nebo malé štěně, tak bych jen tak nepřecházela..

V ZOO si nás i fotili :-D jinak pohoda. Ben byl spokojenej, štastnej . Raunka taky. Jsme ráda, že se výlet povedl uskutečnit.

Košík mít nemusí, jen na vodítku a nesmí štěkat na zvířata. Do pavilonů nesmí, ale tam bych je ani nebrala.

5.7.2011 19:46
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):
já míchala jen s nadupanýma granulema a stejně průšvih.. takže jsem u střídání -k9, anky, PP, calibry, belcanda ... a spokojenost.
Přechod ze dne na den a nikdy problém .-)

ale pokud je pes citlivější, nebo malé štěně, tak bych jen tak nepřecházela..

V ZOO si nás i fotili :-D jinak pohoda. Ben byl spokojenej, štastnej . Raunka taky. Jsme ráda, že se výlet povedl uskutečnit.

Košík mít nemusí, jen na vodítku a nesmí štěkat na zvířata. Do pavilonů nesmí, ale tam bych je ani nebrala.

Fakt po vás košík nechtěli?To je super.Měla si ho pro jistotu sebou nebo si věděla že nemusí mít?
Jinak do některejch pavilonů nešla ani moje dcera,kvůli smradu a ten vlhkej vzduch se jí nelíbil :-)
Tak to by jsme si mohli taky udělat výlet,třeba do Plzně psi nesmí.A když je výlet na celej den tak je doma nemůžu nechat.

broo

5.7.2011 19:49
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):
Fakt po vás košík nechtěli?To je super.Měla si ho pro jistotu sebou nebo si věděla že nemusí mít?
Jinak do některejch pavilonů nešla ani moje dcera,kvůli smradu a ten vlhkej vzduch se jí nelíbil :-)
Tak to by jsme si mohli taky udělat výlet,třeba do Plzně psi nesmí.A když je výlet na celej den tak je doma nemůžu nechat.

koše jsem samo měla, ale zůstaly v autě. ani nekontrolovali očkováky - idkyž je mít sebou musíš.
( což jsem byla i ráda, neb Ben má 3 letou vzteklinu a nevím jak by se na to tvářili... )
Nám projití celé ZOO trvalo hezkých 6 hodin :-))

5.7.2011 20:13
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Já pro jistotu to Belcando a Acanu dám kámošce... za min cenu ale co nadělám. U druhé kámošky jsem byl nafasovat Proplan sensitive pro prcky s lososem a budu mu dávat toto... pak koupím velký pytel a budu se modlit aby byl ok. Jinak teplotu neměl a už se od rána i zlepšil - myslím že je zase divočák jako vždy. Jinak na svůj věk půl roku má dost... už má 16.4 kg, ale je nohatý a vypadá opravdu jako pittbul. Mi se osobně taky líbí takový štíhlý pes a nemámrád ty buldokovité typy. Nejhezčí pes co jsem zatím na fotkách viděl je El paso ambasador sun, Ozzák od Tancošky a Angel... nevím dál:-)
Přidávám trochu neostré foto z včerejší procházky. Barney navolno v lese... nádherné počasí i procházka.

broo

5.7.2011 20:18
broo

XXX.XXX.52.6

Já pro jistotu to Belcando a Acanu dám kámošce... za min cenu ale co nadělám. U druhé kámošky jsem byl nafasovat Proplan sensitive pro prcky s lososem a budu mu dávat toto... pak koupím velký pytel a budu se modlit aby byl ok. Jinak teplotu neměl a už se od rána i zlepšil - myslím že je zase divočák jako vždy. Jinak na svůj věk půl roku má dost... už má 16.4 kg, ale je nohatý a vypadá opravdu jako pittbul. Mi se osobně taky líbí takový štíhlý pes a nemámrád ty buldokovité typy. Nejhezčí pes co jsem zatím na fotkách viděl je El paso ambasador sun, Ozzák od Tancošky a Angel... nevím dál:-)
Přidávám trochu neostré foto z včerejší procházky. Barney navolno v lese... nádherné počasí i procházka.

ta fotka je blbá :-)) vypadá, jakoby měl prohlá záda .
Pokud má 16 kilo, tak bych rozhodně nechtěla aby nabíral dál. Spíš na svalíkách, ale na to má času a času...

Ještěřice měla 16 kilo v 11 měsících a byla dost oplácaná, pak zhubla na necelých 15 a vypadá mnohem líp, ale taky má 13 měsíců. che to čas. Je to štěně a bude se ještě dodělávat, raději at je štíhlejší, než buclatej. Prostě tak akorát.

5.7.2011 20:25
agata

XXX.XXX.96.231

broo napsal(a):

Hezké fotky, Beníček je fakt pořádnej "řízek", ale krásnej, hrozně se mi líbí tihle zrzečci:-)

5.7.2011 20:27
agata

XXX.XXX.96.231

Jinak my byli se psama v Zoo v Praze několikrát a nikdy nám taky očkovák nekontrolovali a náhubky skutečně nosti nemusí, jen to vodítko, ale ani to tam bohužel někteří nedodržovali na něktrých místech..:-(

5.7.2011 22:10
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):
koše jsem samo měla, ale zůstaly v autě. ani nekontrolovali očkováky - idkyž je mít sebou musíš.
( což jsem byla i ráda, neb Ben má 3 letou vzteklinu a nevím jak by se na to tvářili... )
Nám projití celé ZOO trvalo hezkých 6 hodin :-))

Tak díky za info :-),určitě tam vyrazíme i když nevím jestli budou psi nadšený celou dobu na vodítku :-))
Já tam byla před 6lety když jsem byla těhotná s klukem,taky jsme tam byli dlouho protože je to tam velký.

5.7.2011 22:19
tancoska

XXX.XXX.64.4

Je vidět že máš vkus :-):-),Angel Jodiscan je moc pěknej.
Jestli už teď dovádí a je živej tak musel sežrat nějakej humus kterej ho prohnal.Protože když je to virový tak bejvaj tak 1-2dny spíš klidný a unavený.I když ne nějak hodně.Ale když mi Itaka sežrala něco venku tak měla sračku jak bič a jakmile jsem celou noc s ní prolítala po venku tak druhej den byla na zabití.Já dávám po bličce/sračce hladovku,žádná dieta kuře s rejží.Prostě si musí žaludek a střeva odpočinout.Jenže ta naše popelnice byla tak vysraná že měla šílenej hlad a stačilo šustnutí pytlíku,otevření lednice špajzu a byla jak feťák co potřebuje svojí dávku smajlík.A jinak tohle praktikuju i u dětí :-|,když je srajda blička tak jsou několik hodin bez jídla.Poradil mi to i Dr že je to nejlepší.Určitě nedávat rohlíky,piškoty a tyhle věci.Akorát to zatěžuje střeva a žaludek.A ťuk ťuk ťuk,funguje i bez léků.

broo

6.7.2011 09:22
broo

XXX.XXX.52.6

agata napsal(a):
Hezké fotky, Beníček je fakt pořádnej "řízek", ale krásnej, hrozně se mi líbí tihle zrzečci:-)

Agáta:
Ben není až takovej pořízek. Ale bohužel má v sobě trvale kolem 2-3 kilo vody kvůli špatnému srdíčku :-( Proto taky byl ve vozíčku, neudýchal by to. šel vždy tak 10 minut a pak už musel do vozíčku. normálně váží kolem 17 kilo, s vodou má kolem 20 kilo... Když jsem ho naposledy odvodnila, tak měl právě těch 17 kilo, ale vydrželo mu to jen 20 minut, pak zase začal být oteklej.
Takže bere diuretika, ale poslední dobou už holt je oteklej i tak.

jinak já tam žádného psa bez vodítka neviděla. Všuchni byli hezky disciplinovaní .-)

6.7.2011 12:07
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):
Agáta:
Ben není až takovej pořízek. Ale bohužel má v sobě trvale kolem 2-3 kilo vody kvůli špatnému srdíčku :-( Proto taky byl ve vozíčku, neudýchal by to. šel vždy tak 10 minut a pak už musel do vozíčku. normálně váží kolem 17 kilo, s vodou má kolem 20 kilo... Když jsem ho naposledy odvodnila, tak měl právě těch 17 kilo, ale vydrželo mu to jen 20 minut, pak zase začal být oteklej.
Takže bere diuretika, ale poslední dobou už holt je oteklej i tak.

jinak já tam žádného psa bez vodítka neviděla. Všuchni byli hezky disciplinovaní .-)

Tak to je jasný že musí být psi na vodítku akorát že já mám psy dost na volno.Za městem a i v parku když tam není plno lidí :-|:-)).Znáš to ty obličeje smrti atp.Minule jsem parkem jen procházela když jsem šla za město,Oz na vodítku a Ita na volno.Nejdřív hysterická maminka brala tak 5letýho kluka do náruče,podotýkám že Ita k nim nešla a byla na trávníku na druhý straně od nich.Pak šli dva starší páry a kus za nima jejich dospělý děti s tak tříletýma prckama.Když nás viděl asi dědeček tak se otočil k těm rodičům a houkl hlídejte si děti,bacha!A to bylo v rozmezí tří minut tyhle dva případy.Člověka to fakt otráví :-(

6.7.2011 13:04
joli

XXX.XXX.73.182

tancoska napsal(a):
Tak to je jasný že musí být psi na vodítku akorát že já mám psy dost na volno.Za městem a i v parku když tam není plno lidí :-|:-)).Znáš to ty obličeje smrti atp.Minule jsem parkem jen procházela když jsem šla za město,Oz na vodítku a Ita na volno.Nejdřív hysterická maminka brala tak 5letýho kluka do náruče,podotýkám že Ita k nim nešla a byla na trávníku na druhý straně od nich.Pak šli dva starší páry a kus za nima jejich dospělý děti s tak tříletýma prckama.Když nás viděl asi dědeček tak se otočil k těm rodičům a houkl hlídejte si děti,bacha!A to bylo v rozmezí tří minut tyhle dva případy.Člověka to fakt otráví :-(

Dovedu si to představit a otrávit to fakt dokáže. Já jsem minule šla se psema po městě, samozřejmě oba na vodítku a byla jsem asi 2 metry od nějakýho dítěte, tak 3 roky, pro který si matka hned doběhla a pomalu tam řvala "pozor ten pes!". Tak jsem jí řekla, že "ten pes" děti nežere..

6.7.2011 13:14
albertkh

XXX.XXX.27.146

joli napsal(a):
Dovedu si to představit a otrávit to fakt dokáže. Já jsem minule šla se psema po městě, samozřejmě oba na vodítku a byla jsem asi 2 metry od nějakýho dítěte, tak 3 roky, pro který si matka hned doběhla a pomalu tam řvala "pozor ten pes!". Tak jsem jí řekla, že "ten pes" děti nežere..

Mě už ani tak neotráví, když takhle kecají cizí lidi, ale včera jsme byli u příbuzných, které moc často nevídáme a ze začátku to bylo furt, hm, to je ten bojovej - klasika, kterou ani nekomunetuju, pak kolik lidí/psů už zakous, to jsem šla lehce do vrtule a když se mě zeptali, jaký je to heslo, který když se řekne, tak mu přecvakne v hlavě, tak říkám Albert :-)) /jeho jméno/ Je fakt, že během návštěvy se postupně uklidnili a snad pochopili, že to fakt není magor, kterej zabíjí na potkání a že ani mi nejsme magoři, kteří by si pořídili, resp. vychovali zabijáka.

6.7.2011 13:46
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Broo: pěkné fotky ze ZOO, kdysi jsme tam byli ještě s panem Kýkošem jako štěňátko, léta plánuju, že bysme tam vyrazili se stafinama, ale ještě to nějak nevyšlo. :-) Mrzí mi, že psi nemůžou do plzeňské, tu máme "u ruky".

Komentáře k bojovým psům už neřeším, spíš se s tím setkávám u Flájiny, zvláště v létě, kdy si Fláj pochrochtává po delší procházce a někoho potkáme, mají pocit, že to pochrochtávání je znamení útoku. :-) U Bazuky se mi to ještě nestalo, tu lidi považují za francouzského buldočka.:-)

Dneska bylo přes poledne u nás krásně, teploučko, sluníčko, tak jsem vynesla štěňátka ven na travičku. Seznámila se s Bazukou, Bazuka si je hned zamilovala, jen štěňátka se divila, jakto že ta druhá mamina nemá taky mlíčko.:-)

broo

6.7.2011 13:49
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):

já mám teda oba dva naučené v pohodě na vodítko. Sice mívám malou v 90 % na volno, ale dá se to.
Právěže v té ZOO si nás nikdo moc nevšímal - teda všímal, vozíku s Benem.
Jen jedna paní měla hysterckou reakci, ale neřeším to. Někdo se holt bojí a věří bulvaru...
Zase raději jsme, když si děcka odloví, než aby je nechali otravovat. Ben děti moc nemusí - většinou chce mít klid a děti přecejenom umí taaak hezky mávat ručičkama a výskat a on na ně pak štěkne aby ho nechaly bejt.Reya miluje všechny a všechno.... ta se zase k dětem hrne jak buldozer :-D

broo

6.7.2011 13:57
broo

XXX.XXX.52.6

albertkh napsal(a):
Mě už ani tak neotráví, když takhle kecají cizí lidi, ale včera jsme byli u příbuzných, které moc často nevídáme a ze začátku to bylo furt, hm, to je ten bojovej - klasika, kterou ani nekomunetuju, pak kolik lidí/psů už zakous, to jsem šla lehce do vrtule a když se mě zeptali, jaký je to heslo, který když se řekne, tak mu přecvakne v hlavě, tak říkám Albert :-)) /jeho jméno/ Je fakt, že během návštěvy se postupně uklidnili a snad pochopili, že to fakt není magor, kterej zabíjí na potkání a že ani mi nejsme magoři, kteří by si pořídili, resp. vychovali zabijáka.

hele, o příbuzných mi ani nemluv :-D

nás sezase ptají, kdy místo psů si pořídíme děti a kam pak ty bojový psy dáme, že jsou nebezpeční k dětem...

neřeším...

broo

6.7.2011 13:57
broo

XXX.XXX.52.6

masoterianka napsal(a):
Broo: pěkné fotky ze ZOO, kdysi jsme tam byli ještě s panem Kýkošem jako štěňátko, léta plánuju, že bysme tam vyrazili se stafinama, ale ještě to nějak nevyšlo. :-) Mrzí mi, že psi nemůžou do plzeňské, tu máme "u ruky".

Komentáře k bojovým psům už neřeším, spíš se s tím setkávám u Flájiny, zvláště v létě, kdy si Fláj pochrochtává po delší procházce a někoho potkáme, mají pocit, že to pochrochtávání je znamení útoku. :-) U Bazuky se mi to ještě nestalo, tu lidi považují za francouzského buldočka.:-)

Dneska bylo přes poledne u nás krásně, teploučko, sluníčko, tak jsem vynesla štěňátka ven na travičku. Seznámila se s Bazukou, Bazuka si je hned zamilovala, jen štěňátka se divila, jakto že ta druhá mamina nemá taky mlíčko.:-)

jsou krásní !!!!

mě lákí lešná, ale tam psiska taky nesmí... co se dá holt dělat

6.7.2011 14:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

masoterianka napsal(a):

Ta Plzeňská mě taky mrzí,byli jsme tam loni jenže to zas člověk nemůže na celej den aby psi v bytě netrpěli bez venčení.Já ty komentáře řeším podle svojí nálady,buď mlčím nebo si udělám srandu a někdy se dotčeně ozvu.Záleží co dotyčnej řekne a jaká je situace.Prckové jsou pěkný cvalíci :-) a rostou fakt rychle,za chvíli pujdou z baráku co?
Joli,já už jsem jedný hysterce řekla že už jsou psi po obědě že ty dvě děti jim stačili :-)),paní to asi docvaklo a dokonce se omluvila.
Lucko závidím ti příbuzenstvo :-):-),to musela bejt fajnová návštěva :-)

6.7.2011 14:06
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):

nás sezase ptají, kdy místo psů si pořídíme děti a kam pak ty bojový psy dáme, že jsou nebezpeční k dětem...

neřeším...

Majko jednoduchá odpověď :-) Na otázku co až mi psi sežerou děti (opravdu nepřeháním,takhle se mě zeptala jedna paní) jsem řekla že nevadí,uděláme nový smajlík a je to levnější než granule :-))

6.7.2011 16:23
albertkh

XXX.XXX.27.146

tancoska napsal(a):
Ta Plzeňská mě taky mrzí,byli jsme tam loni jenže to zas člověk nemůže na celej den aby psi v bytě netrpěli bez venčení.Já ty komentáře řeším podle svojí nálady,buď mlčím nebo si udělám srandu a někdy se dotčeně ozvu.Záleží co dotyčnej řekne a jaká je situace.Prckové jsou pěkný cvalíci :-) a rostou fakt rychle,za chvíli pujdou z baráku co?
Joli,já už jsem jedný hysterce řekla že už jsou psi po obědě že ty dvě děti jim stačili :-)),paní to asi docvaklo a dokonce se omluvila.
Lucko závidím ti příbuzenstvo :-):-),to musela bejt fajnová návštěva :-)

Pavli, ti je klidně půjčím :-)) Ne, tyhle fakt vídáme tak 4x do roka spíš na nějakých oslavách, tak ať si trhnou. Ani se mi k nim se psem nechtělo, když vím, jakej na něj mají názor a je fakt, že po 15min. jsem měla chuť se zvednout a odejít, ale nakonec se to nechalo, pesan byl naštěstí vylítanej, tak se tam choval vzorně a je to pindání po nějaký době přestalo bavit, asi z mích těžce sarkastických odpovědí pochopili, že to přehání.

6.7.2011 17:53
tancoska

XXX.XXX.64.4

albertkh napsal(a):
Pavli, ti je klidně půjčím :-)) Ne, tyhle fakt vídáme tak 4x do roka spíš na nějakých oslavách, tak ať si trhnou. Ani se mi k nim se psem nechtělo, když vím, jakej na něj mají názor a je fakt, že po 15min. jsem měla chuť se zvednout a odejít, ale nakonec se to nechalo, pesan byl naštěstí vylítanej, tak se tam choval vzorně a je to pindání po nějaký době přestalo bavit, asi z mích těžce sarkastických odpovědí pochopili, že to přehání.

Néééééééé nech si je :-) já bych totiž nebyla tak hodná jako ty :-)

6.7.2011 18:00
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

broo napsal(a):

neřeším...

Tak pod tohle se můžeme podepsat i my - oba máme 34 let a jsme bez dětí a slyším to často. Jinak u nás je příbuzenstvo na prd. Bydlím v baráku s rodiči a otec je takový (sprosté slovo:-() že o Bárnym mluví jako o bojovém čoklovi, zavírá před ním dveře do zahrady a samé naschvály. Sestra to samé... škoda slov. Vede k tomu i 4 letou neteřinku... místo aby byla ráda že strýček má štěnátko, tak řekne: Pozor, je tam strýc s tím čoklem atd. Už nechodím i na vlastní zahradu jak tam je segra s děckama (sestra tu je na dlouhodobé návštěvě u rodičů). Naopak tchýně ta Bárnyho miluje a všiml jsem si že ji pes i nějak dobře poslouchá - ano to je ta paní o které jsem si myslel že "bojového psa" nerozchodí ... smajlík
Jo a prcci jsou pěkně macatí.. paráda

broo

6.7.2011 19:00
broo

XXX.XXX.52.6

Tak pod tohle se můžeme podepsat i my - oba máme 34 let a jsme bez dětí a slyším to často. Jinak u nás je příbuzenstvo na prd. Bydlím v baráku s rodiči a otec je takový (sprosté slovo:-() že o Bárnym mluví jako o bojovém čoklovi, zavírá před ním dveře do zahrady a samé naschvály. Sestra to samé... škoda slov. Vede k tomu i 4 letou neteřinku... místo aby byla ráda že strýček má štěnátko, tak řekne: Pozor, je tam strýc s tím čoklem atd. Už nechodím i na vlastní zahradu jak tam je segra s děckama (sestra tu je na dlouhodobé návštěvě u rodičů). Naopak tchýně ta Bárnyho miluje a všiml jsem si že ji pes i nějak dobře poslouchá - ano to je ta paní o které jsem si myslel že "bojového psa" nerozchodí ... smajlík
Jo a prcci jsou pěkně macatí.. paráda

A tys věděl, jaký mají postoj tvoji rodiče k bull psům? Upřímně bych si psa nepořídila, pokud by s tím někdo s kým bydlím nesouhlasil. Ten pes to sakra dobře vnímá :-(

Ještě že bydlím od 18 od rodičů a rodina je jen pokud se spolu domluvíme a pohoda. Chce to najít komromis a pravidla. At to neodnáší tvůj pes.

6.7.2011 19:08
joli

XXX.XXX.73.182

Tak jsme vyrazili na prochajdu a jsem z toho vedra nějaká vyřízená :)
Koukám, probírali jste ZOO, my se chystáme do Prahy za měsíc a možná i do Chomutova. Tam je to taky fajn a pejsci můžou :)
Tady foto z dneška, ještě něco je na http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/Venku_6.7.11

6.7.2011 19:14
tancoska

XXX.XXX.64.4

joli napsal(a):
Tak jsme vyrazili na prochajdu a jsem z toho vedra nějaká vyřízená :)
Koukám, probírali jste ZOO, my se chystáme do Prahy za měsíc a možná i do Chomutova. Tam je to taky fajn a pejsci můžou :)
Tady foto z dneška, ještě něco je na http://casiopeapb.rajce.idnes.cz/Venku_6.7.11

Ani mi nemluv,přišla jsem mokrá jak myš.
V Chomutově se musí dávat víc pozor,po chodníku chodí pávi kachny husy .... jo a ten jeden páv je docela ostrej tak bacha aby ti nenapadl psy :-))

6.7.2011 19:16
joli

XXX.XXX.73.182

My jsme tam tenkrát potkali pelikána. A byl tam nějakej odvážnej tatínek, co k němu vzal tak 3letý dítě a osahávali ho tam.. No, já bych si to nelajzla...

6.7.2011 21:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

joli napsal(a):
My jsme tam tenkrát potkali pelikána. A byl tam nějakej odvážnej tatínek, co k němu vzal tak 3letý dítě a osahávali ho tam.. No, já bych si to nelajzla...

no tatínkové mají takový dobrý nápady :-)) občas to vidím u nás :-|smajlík

6.7.2011 21:18
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

broo napsal(a):
A tys věděl, jaký mají postoj tvoji rodiče k bull psům? Upřímně bych si psa nepořídila, pokud by s tím někdo s kým bydlím nesouhlasil. Ten pes to sakra dobře vnímá :-(

Ještě že bydlím od 18 od rodičů a rodina je jen pokud se spolu domluvíme a pohoda. Chce to najít komromis a pravidla. At to neodnáší tvůj pes.

matka je ok, to jen otec je podivín... to bych se nesměl ani ženit ani mít auto ani NIC. Já ho už neřeším :-) jen mne to trochu mrzí. Jinak o Bárnyho se neboj - každý kdo mne zná mi vždy říká že v druhém životě by chtěl být mojim psem :-)

6.7.2011 21:24
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Co se týká ZOO tak mi byli s Bárnym v Zoo Olomouc na Kopečku. On se Bárny narodil kousíček odtama a tak jsme tam s chovatelem udělali sraz vrhu B + jiných stafbulíků (foto na webu chovky). Sešli se všichni z vrhu krom jednoho pejska a byli tam i jiní stafíci... Že jsme buduli pozornost lidí asi netřeba povídat:-))
Kde všude můžou pejsci do ZOO? Já vím jen o Olomouci a Praze...to máme ale trochu z ruky tu Prahu. Jinak super ZOO je v Ostravě, ale tam pejsci nemůžou

6.7.2011 22:03
agata

XXX.XXX.96.231

Co já vím, tak třeba ještě do Dvora Králové smí pesani, tam bych se s nima chtěla někdy jet podívat...:-)

6.7.2011 22:12
joli

XXX.XXX.73.182

Do Brna myslím taky můžou.. Ale mě se ta ZOO nelíbí....

7.7.2011 20:24
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Dřív Barney dostával krmení 3x denně a na misku se doslova těšil... zvalil to do minuty. Nyní po té srajdě dostává nějaké probiotika nebo co to je... tabletky a prášek kterým sypu granulky a on je jak vyměněný. K misce čuchne a jde spát. Pokud už něco do sebe dostane tak to je jen minimum toho co dřív. Je horko, tak to je asi taky důvod... navíc ten jeho průjem (ten už je ok).
Kolik gramů granulek dáváte dospělému stafbulovi? Jen tak pro orientaci... Vím že záleží na značce granulí a na tom co pes dělá ale jen tak přibližně? A taky vám v těch hicech moc nežerou?
Jo a dnes má Barney přesně půl roku!

broo

7.7.2011 20:34
broo

XXX.XXX.52.6

Dřív Barney dostával krmení 3x denně a na misku se doslova těšil... zvalil to do minuty. Nyní po té srajdě dostává nějaké probiotika nebo co to je... tabletky a prášek kterým sypu granulky a on je jak vyměněný. K misce čuchne a jde spát. Pokud už něco do sebe dostane tak to je jen minimum toho co dřív. Je horko, tak to je asi taky důvod... navíc ten jeho průjem (ten už je ok).
Kolik gramů granulek dáváte dospělému stafbulovi? Jen tak pro orientaci... Vím že záleží na značce granulí a na tom co pes dělá ale jen tak přibližně? A taky vám v těch hicech moc nežerou?

moji dostávají dvakrát denně.
Jen granule, max jim je někdy zaliji vlažnou vodou - třeba ted ve vedrech. ( teda Ben je jinde, pokud nechce žrát déle než 3 dny, tak vymýšlím co bych mu dala..) Malá je vysavač, u té kdyby nechtěla žrát, tak se začnu dost bát co jí je.
Třeba se mu nelíbí ten prášek. Pokud už je ok a nemá potíže, tak bych se na nějaká probiotika vykašlala.

Oba dostávají kolem 200 gr na celej den. Nevážím to ovšem. Jen odhadem :-)

7.7.2011 20:46
loolucy

XXX.XXX.227.206

Zdravím, mám takovou blbou otázku, ale v tomhle jsem opravdu neznalec, jak se pozná stafík od pitta?:-))

7.7.2011 20:47
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Já mu to zkoušel dát i bez toho prášku.... nic moc. Mne právě překvapilo že dřív (celkem nedávno) byl jak vysavač. Zatřepal jsem miskou a už letěl - a dnes k tomu čuchne a jde chrnět. To bude ale tím horkem a tou srajdou... Uvidím za týden.

broo

7.7.2011 20:55
broo

XXX.XXX.52.6

Já mu to zkoušel dát i bez toho prášku.... nic moc. Mne právě překvapilo že dřív (celkem nedávno) byl jak vysavač. Zatřepal jsem miskou a už letěl - a dnes k tomu čuchne a jde chrnět. To bude ale tím horkem a tou srajdou... Uvidím za týden.

to je divný. a krmíš ted čím?
Asi bych dala den hladovku, nic mu nedala a měl by další den začít normálně žrát :-))

7.7.2011 21:04
masoterianka

XXX.XXX.248.111

loolucy napsal(a):
Zdravím, mám takovou blbou otázku, ale v tomhle jsem opravdu neznalec, jak se pozná stafík od pitta?:-))

Je to celkem jednoduché, pozná snad každý..:-) zde staffík

7.7.2011 21:06
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

broo napsal(a):
to je divný. a krmíš ted čím?
Asi bych dala den hladovku, nic mu nedala a měl by další den začít normálně žrát :-))

Máme ten proplan losos sensitive jak doporučil veterinář. On na tom vyrostl... to já pak začal s Acanou a Belcandem až měl tu srajdu kterou nyní léčíme.
Hladovku? On si ji dělá sám :-) potřebuju ho trochu vykrmit. Vypadá jak pitbul a né jak stafbulík. Skoro každý kdo ho vidí (i lidi co tomu rozumí) říkají že to je pitt. je totiž vysoký, nohatý a štíhlý...ale hezky stavěný.

7.7.2011 21:11
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

masoterianka...smajlík

7.7.2011 21:13
masoterianka

XXX.XXX.248.111

Ale asi jsi myslela "pita" - amerického pit bull teriéra

Staffordšírský bullteriér, jednoduše: menší, robustnější
Pitbullteriér: na vyšší noze, lehčí, atletičtější, "sportovnější"

Na foto pitbulteriér, můj "srdeční favorit". Gch.Nabuco

7.7.2011 21:13
loolucy

XXX.XXX.227.206

masoterianka napsal(a):
Je to celkem jednoduché, pozná snad každý..:-) zde staffík

Dobrý!smajlíksmajlík:-)

7.7.2011 21:15
loolucy

XXX.XXX.227.206

masoterianka napsal(a):

ajó, mě nedošlo, že je tam jen jedno "T":-)

7.7.2011 21:17
masoterianka

XXX.XXX.248.111

V těchle hicech je normální, že pes může jíst míň, možná mu nechutná ten prášek. Misku bych dala pryč a zkusila mu jí nabídnou později. Fláj taky dneska nesnědla všechno, je horko, normálně je to taky vysavač.:-)

7.7.2011 22:19
tancoska

XXX.XXX.64.4

masoterianka napsal(a):

Manky chceš mě zabít smajlík smajlík jsem vybouchla jak jsem uviděla Pitta.
Tohohle pita neboli chovku jsem objevila včera.Je opravdu krásnej.Můj kámoš(figurant) chce štěně a protože to je PC analfabet tak mi dal za úkol shánět.Byli jsme i na staff bull show ale řeknu ti že jsem zklamaná z lidí co pity maj.Nejsou tak otevřený jako stafíkáři.Byli jsme okouknout fenu po který by chtěl štěně,majitelka s náma zrovna moc nekomunikovala.Představili jsme se a řekla pár vět o feně a to bylo všechno.Taky jsem psala meil do jedný chovky a dodneška nic smajlík.Přitom si myslím že když je zájemce znalej,má doma angl.bulíka veterána a dělá už pár let kynologii tak by měl být chovatel rád že pujde štěně do zkušených rukou.Nebylo by to na to dělat ze sebe borce ale chce dělat sportov.kynologii+bull sporty.Fakt nevím co si mám myslet.

7.7.2011 22:29
tancoska

XXX.XXX.64.4

Máme ten proplan losos sensitive jak doporučil veterinář. On na tom vyrostl... to já pak začal s Acanou a Belcandem až měl tu srajdu kterou nyní léčíme.
Hladovku? On si ji dělá sám :-) potřebuju ho trochu vykrmit. Vypadá jak pitbul a né jak stafbulík. Skoro každý kdo ho vidí (i lidi co tomu rozumí) říkají že to je pitt. je totiž vysoký, nohatý a štíhlý...ale hezky stavěný.

Tondo měl jsi už někdy sračku/bličku?Jestli jo tak si měl chuť na jídlo?Já teda ne.Mě to postihlo zrovna před těma zkouškama a můžu ti říct že jsem měla asi 2-3dny žaludek úplně éééé :-)),mořská nemoc je nic proti tomu.Do toho to horko.Jinak nevím proč pospícháš na to ho vykrmit.Je to půlroční štěně u kterýho je i lepší když není vykrmenej a jestli to nevíš tak pes se ti bude dodělávat i do tří let.Některý jsou až ve čtyřech letech hotový.Tak nepospíchej,nech psa ať nežere protože on sám ví proč nechce.Hlady dobrovolně neumře.Jo a k tomu že je vysoký, nohatý a štíhlý tak to není ničím jiným než genama.Má to prostě daný a to opravdu nezměníš ;-).Dej mu misku ráno a večer,když nechce schovej.
Já dávám podle oka granule,jak píšeš záleží na značce ale většinou to je mezi 200-300g.Teď jsem psům ubrala,je horko tak nemaj takovou zátěž a i prochajdy nejsou tak vyčerpávající.Itaku můžu klidně trochu zhubnout a Ozzyho taky malinko.Já už teda krmím jen 1x denně a to večer po posledním venčení a zhltnou to jak nic.

7.7.2011 22:56
masoterianka

XXX.XXX.248.111

tancoska napsal(a):
Tohohle pita neboli chovku jsem objevila včera.Je opravdu krásnej.Můj kámoš(figurant) chce štěně a protože to je PC analfabet tak mi dal za úkol shánět.Byli jsme i na staff bull show ale řeknu ti že jsem zklamaná z lidí co pity maj.Nejsou tak otevřený jako stafíkáři.Byli jsme okouknout fenu po který by chtěl štěně,majitelka s náma zrovna moc nekomunikovala.Představili jsme se a řekla pár vět o feně a to bylo všechno.Taky jsem psala meil do jedný chovky a dodneška nic smajlík.Přitom si myslím že když je zájemce znalej,má doma angl.bulíka veterána a dělá už pár let kynologii tak by měl být chovatel rád že pujde štěně do zkušených rukou.Nebylo by to na to dělat ze sebe borce ale chce dělat sportov.kynologii+bull sporty.Fakt nevím co si mám myslet.

Hele dobrý štěně z dobrý linie se u pitů snad ani neprodávaj, ne že by nebyli, ale těžko je někdo prodává a už vůbec je neradi prodávaj někomu "neznámému". Infiltrovat se mezi pitbuláře a sehnat dobrý štěně je těžké, oproti tomu u stafíků to jde jako po másle. Takže mi tuten přístup ani moc nepřekvapuje. S bráchou by se nám taky líbila fenka pitbula, brácha se o pitbuly zajímá docela dlouho (dýl než máme stafíky), ale zatím na pitbulku nejsou podmínky, tak snad jednou..

broo

8.7.2011 08:05
broo

XXX.XXX.226.212

tancoska napsal(a):
Tondo měl jsi už někdy sračku/bličku?Jestli jo tak si měl chuť na jídlo?Já teda ne.Mě to postihlo zrovna před těma zkouškama a můžu ti říct že jsem měla asi 2-3dny žaludek úplně éééé :-)),mořská nemoc je nic proti tomu.Do toho to horko.Jinak nevím proč pospícháš na to ho vykrmit.Je to půlroční štěně u kterýho je i lepší když není vykrmenej a jestli to nevíš tak pes se ti bude dodělávat i do tří let.Některý jsou až ve čtyřech letech hotový.Tak nepospíchej,nech psa ať nežere protože on sám ví proč nechce.Hlady dobrovolně neumře.Jo a k tomu že je vysoký, nohatý a štíhlý tak to není ničím jiným než genama.Má to prostě daný a to opravdu nezměníš ;-).Dej mu misku ráno a večer,když nechce schovej.
Já dávám podle oka granule,jak píšeš záleží na značce ale většinou to je mezi 200-300g.Teď jsem psům ubrala,je horko tak nemaj takovou zátěž a i prochajdy nejsou tak vyčerpávající.Itaku můžu klidně trochu zhubnout a Ozzyho taky malinko.Já už teda krmím jen 1x denně a to večer po posledním venčení a zhltnou to jak nic.

Souhlasím do písmene.

Nevím proč každej chce psa vykrmovat .. pokud je hubenej a nasvaluje se, tak je to ok.

Je to štěně, pubošek.... :-) má moře času :-)

8.7.2011 08:53
tancoska

XXX.XXX.64.4

masoterianka napsal(a):
Hele dobrý štěně z dobrý linie se u pitů snad ani neprodávaj, ne že by nebyli, ale těžko je někdo prodává a už vůbec je neradi prodávaj někomu "neznámému". Infiltrovat se mezi pitbuláře a sehnat dobrý štěně je těžké, oproti tomu u stafíků to jde jako po másle. Takže mi tuten přístup ani moc nepřekvapuje. S bráchou by se nám taky líbila fenka pitbula, brácha se o pitbuly zajímá docela dlouho (dýl než máme stafíky), ale zatím na pitbulku nejsou podmínky, tak snad jednou..

Jasně,to chápu.Nemám to tak prolezlý abych věděla jaká chovka má dobrý linie.Musim uznat že i nechápu některý ty jejich označení v PP atp.Ale chtěl nebo chce štěně který bude po sportovně vedených rodičích.Na barvě mu nezáleží.Některý piti nám přišli na staff bull show takový laksní.Možná to je tím že je nemaj lidi který by věděli jak ve psech podpořit tu náruživost.Přišlo mi neprofesionální když táhli tříkolku že v cíli za odměnu dostali peška kterýho některý ani nějak moc nechtěli nebo ho dostali jednoduše do huby.Žádný pořádný,razantní zákusy nebo se se psem pořádně potahat.Když jsem viděla ten velkej rozdíl mezi pitem a SBT,to byli všichni takový srdcaři.Viděla jsem tu obrovskou chuť a hlavně radost že si uloví peška,pevný zákusy a tahačka s páníkem aby to psa bavilo.Nejsem zaujatá,já pita nechci takže na to koukám objektivně.Pro mě jsou dvě možnosti,buď pit nemá s prominutím schopnýho páníčka kterej by to v něm podpořil nebo nejsou tak hrrr jako stafíci.
Ještě mě napadlo,když jsem se jela poprvý podívat na stafíky právě na sbs tak jsem oslovila lidi se stafíkama,tam ty rozhovory nebrali konce.Na výstavě taky,prostě mi přišli ochotný a vstřícný.Tady u pitů jsou aspoň podle mě lidi takový uzavřenější a nepustí si mezi sebe jen tak někoho.To si všimneš i na tý sbs že je tam jen velice málo skupinek s více lidma.Je fakt že zas na druhou stranu chápu že asi ty zodpovědnější nechtěj aby se jejich odchovy dostali do špatných rukou jenže to by pak nemohli chovat skoro vůbec.Když jsem psala meil tak jsem nechala odkaz na moje stránky,fotky i cvičák aby viděli že nejsem ani já ani kámoš žádný trdla který chtěj psa na machrování.A myslím si že tímhle odměřeným přístupem akorát člověka odradí a buď si pak pořídí jiný plemeno nebo sáhne po /asi/pitovi.

8.7.2011 09:02
tancoska

XXX.XXX.64.4

broo napsal(a):
Souhlasím do písmene.

Nevím proč každej chce psa vykrmovat .. pokud je hubenej a nasvaluje se, tak je to ok.

Je to štěně, pubošek.... :-) má moře času :-)

Víš proč?Protože když se rozhodneš pro stafíka a projíždíš fotky tak jsou psi vždycky moc pěkně vyfocený,jsou široký a mohutný.Tak si uděláš představu že sbt má takhle vypadat.Jenže jsou i sbt který jsou i jemnější a štíhlejší,bohužel i nohatější a vyšší.A když zrovna na takovýho narazíš což u štěněte 2měsíčního není poznat tak si pak myslíš že je hubený a musíš ho vykrmit do toho pěknýho širokýho stafíka.Já jsem taky pochopila že Ozák nebude ten širokej sbt,nemá na to tu kostru.Furt jsem řešila co bych mohla udělat pro to aby měl širokej hrudník a nohy daleko od sebe.Neuděláš nic.Až mi otevřela oči chovatelka.Je tak stavěnej a musim to tak brát.A když bych ho vykrmila?Neladil by,měl by malou hlavu oproti tělu a byl by nevyváženej.A to je důležitější hned po tom že je zdravej,šťastnej.A chvála bohu za jeho povahu a chuť makat :-)

8.7.2011 12:55
denulka

XXX.XXX.229.17

tancoska napsal(a):

Pokud chce pracovní línii, tak mě napadl Václav Famfulík a jeho ch.s. Spark's. Je to figurant a chovem APBT se zabývá už dlouho. Jestli ale chová i dnes nevím. Pochází od něj např. mediálně známý Dak Martiny Štěpánkové http://www.esp-pinky.estranky.cz/clanky/americky-pitbull-terier---dak-vaclav_s-spark_s.html

a tady kontakt na něj: http://www.americanpitbullterrier.estranky.cz/clanky/kontakt.html

Jinak nevím, jestli někdo jiný dělá vyloženě pracovní línii, ale myslím, že většina pitů je nadšených a dá se s nima cokoliv dělat.

Líbí se mi tohle: http://www.choc-destruction.com/ http://www.inspirodogs.com/index.html

8.7.2011 15:23
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

děvčata asi jsem se zase blbě vyjádřil tak aby nedošlo k omylu ihned upřesním. ......... Já nechci Bárnyho vykrmovat. jen chci do něho něco dostat protože nějak nežral... ale je to tak jak píše Tancoška tak snad hladem dobrovolně neumře. Mi osobně se i líbí ty lehké velké typy co připomínají spíš Pitta (Né Bradda:-)) a né Stafbulla

8.7.2011 15:27
tancoska

XXX.XXX.64.4

denulka napsal(a):
Pokud chce pracovní línii, tak mě napadl Václav Famfulík a jeho ch.s. Spark's. Je to figurant a chovem APBT se zabývá už dlouho. Jestli ale chová i dnes nevím. Pochází od něj např. mediálně známý Dak Martiny Štěpánkové http://www.esp-pinky.estranky.cz/clanky/americky-pitbull-terier---dak-vaclav_s-spark_s.html

a tady kontakt na něj: http://www.americanpitbullterrier.estranky.cz/clanky/kontakt.html

Jinak nevím, jestli někdo jiný dělá vyloženě pracovní línii, ale myslím, že většina pitů je nadšených a dá se s nima cokoliv dělat.

Líbí se mi tohle: http://www.choc-destruction.com/ http://www.inspirodogs.com/index.html

Díky za snahu,Vencu znám osobně a nedávno jsem u něj dělala zkoušky.On už moc nechová,spíš maká.Samozřejmě i jeho jsem se ptala.
Právě že mě většina pitů na sbs nadšená nepřišla,čekala jsem víc.Bylo to takový vlažný.Taky jsem tam neslyšela takový ty zásadní povely,prostě si psy drží ale neslyšela jsem že by někdo řekl fuj,nesmíš,k noze,sedni..... Pro mě to bylo takový laický,hrrr tahat hrrr skákat ale nebyla tam žádná ovladatelnost psa.

8.7.2011 15:35
tancoska

XXX.XXX.64.4

děvčata asi jsem se zase blbě vyjádřil tak aby nedošlo k omylu ihned upřesním. ......... Já nechci Bárnyho vykrmovat. jen chci do něho něco dostat protože nějak nežral... ale je to tak jak píše Tancoška tak snad hladem dobrovolně neumře. Mi osobně se i líbí ty lehké velké typy co připomínají spíš Pitta (Né Bradda:-)) a né Stafbulla

Tondo mě Ozzy nežral 5dnů!Přežil to v pohodě :-)
Lidi dělaj taky to že má pes misku celej den k dispozici (neříkám že ty) a pes si veme podle toho jak chce.Nebo když vidí že nechce nějaký granule tak mu do granulí dávaj různý ňamky jako konzervy,lipánek,sýr atp.To je to nejhorší,pes rychle zjistí že dostane něco lepšího,chutnějšího a bude to dělat.Dám misku,nechám mu jí dokud žere.Jakmile odejde nebo když přijde a jen si čuchne a odejde okamžitě uklízím.Zjistí že si žrádlo musí sežrat dokud je protože jinak má hlad.Možná se tohle někomu nelíbí ale já je nebudu litovat že dneska nepapal.A v pátek je hladovka,vyprázdní si střeva a žaludek.Dělalo se to takhle už dřív a psům to prospěje.Znám i dost lidí který si jednou za čas udělaj takovej den o zele.+ovoc. šťávách aby se očistili zevnitř.

8.7.2011 15:43
tancoska

XXX.XXX.64.4

denulka napsal(a):

Ještě,ten poslední odkaz tak tam jsem psala a právě žádná odpověď.Kdyby aspoň napsali ne.

8.7.2011 16:16
denulka

XXX.XXX.229.17

tancoska napsal(a):
Ještě,ten poslední odkaz tak tam jsem psala a právě žádná odpověď.Kdyby aspoň napsali ne.

Myslíš ten Inspiro knl? Mají tam dva emaily a telefon, tak třeba mají špatný přístup na net.

8.7.2011 16:24
tancoska

XXX.XXX.64.4

denulka napsal(a):
Myslíš ten Inspiro knl? Mají tam dva emaily a telefon, tak třeba mají špatný přístup na net.

jj ten.No možná zkusím zavolat.

8.7.2011 16:40
denulka

XXX.XXX.229.17

tancoska napsal(a):
Díky za snahu,Vencu znám osobně a nedávno jsem u něj dělala zkoušky.On už moc nechová,spíš maká.Samozřejmě i jeho jsem se ptala.
Právě že mě většina pitů na sbs nadšená nepřišla,čekala jsem víc.Bylo to takový vlažný.Taky jsem tam neslyšela takový ty zásadní povely,prostě si psy drží ale neslyšela jsem že by někdo řekl fuj,nesmíš,k noze,sedni..... Pro mě to bylo takový laický,hrrr tahat hrrr skákat ale nebyla tam žádná ovladatelnost psa.

No není zač :-) myslela jsem si, že už nechová. A nedal ti třeba nějaký tip na sporťáky? Napadlo mě ještě tohle http://www.k-9team.cz/ třeba budou vědět o nějakým spojení na výcvik nebo Choc Destruction kennel - s těma se zná Aneta Kuncová.

broo

8.7.2011 19:16
broo

XXX.XXX.52.6

tancoska napsal(a):

no, ono jendou byla debata na pitbulím webu o výcviku a ovladatelnosti a právě vůči psům, tam hodně lidí povely nepoužívá vůbec.. nebo tak to alepson vyznělo. jen je drží a popřípadě je usměrní, ale povelem je nezklidnují.

8.7.2011 20:19
danny88

XXX.XXX.32.17

Ahoj.

Chtěl jsem poprosit o pár rad.

Máme doma 4 měsíce štěňátko, s tím že by to měl být stafbull. Bohužel ho přítelkyně koupila bez PP a zajímá mě zda je to podle vašeho názoru opravdu stafbull. Jsou jí 4 měsíce a váží rovných 10kg.

V případě, že se jedná o stafbula, tak mě zajímá zda má dobře stavěné uši (připadá mi že se jí občas uši za běhu postaví a stafbull má uši hodně do strany.

Dále bych se ještě zeptat. Krmím proplanem určenou denní dávkou rozdělenou na 3 dávky, ale kdykoliv přijedu k někomu na návštěvu, tak by tam sežrala na co přijde např. tchán má v garáži otevřený pytel s granulemi a to do sebe cpe co může. Jinak svojí dávku má snědenou do 10 sekund a granule vůbec nekouše. Je to normální?

Mockrát děkuji za odpověď

8.7.2011 20:49
astlolita

XXX.XXX.200.174

danny88 napsal(a):
Ahoj.

Máme doma 4 měsíce štěňátko, s tím že by to měl být stafbull. Bohužel ho přítelkyně koupila bez PP a zajímá mě zda je to podle vašeho názoru opravdu stafbull. Jsou jí 4 měsíce a váží rovných 10kg.

V případě, že se jedná o stafbula, tak mě zajímá zda má dobře stavěné uši (připadá mi že se jí občas uši za běhu postaví a stafbull má uši hodně do strany.

Dále bych se ještě zeptat. Krmím proplanem určenou denní dávkou rozdělenou na 3 dávky, ale kdykoliv přijedu k někomu na návštěvu, tak by tam sežrala na co přijde např. tchán má v garáži otevřený pytel s granulemi a to do sebe cpe co může. Jinak svojí dávku má snědenou do 10 sekund a granule vůbec nekouše. Je to normální?

Ahoj, já osobně zastávám názor, že pokud je pejsek bez PP, je uplně jedno jak vypadá :-) Fenečka je moc krásná, podle mě vypadá jako něco mezi amstaffem a staffbullem. Jde spíš o to, aby byla zdravá. Pokud je totiž "čistokrevná" SBT nebo AST, obě plemena mají "svou" nemoc, která se testuje jen u chovu s PP. Pokud je křížená, pak by se jí tyhle nemoci měly uplně vyhnout :-) Takže spíš doufej, že je křížená. Bylo by o pár starostí míň. S tím žrádlem je to podle mě uplně normální. Mám čubinku AST z Rumunska a ta je to samé. Je to šílenec, tedy byla, s háráním se uklidnila. Ale byla schopná se udávit, jen aby sežrala svoje krmení co nejdřív. Třeba v 5ti měsících byla schopná 500 g mletého masa doslova vcucnout během 5ti vteřin a když se učila žrát ve 3 měsících křídla, tak byla schopná je celá polykat, kdybych jí nechala :-( Ale teď už papá normálně od té doby, co začla v 8mi měsících hárat. Jen bych jí být tebou nenechala se tak cpát těmi granulemi u tchána, pokud to teda dělá pravidelně a nebyla to jen nehoda.

8.7.2011 21:26
danny88

XXX.XXX.32.17

Jedna chovatelka mi říkala že je to stafbull ale má teriéří typ hlavy, že už to moc nebývá.

8.7.2011 21:39
tancoska

XXX.XXX.64.4

danny88 napsal(a):
Ahoj.

Ahoj,těžko říct jestli je to stafík nebo amstaf.Nevím ale na 4měsíce mi příjde dost velkej.Jinak vzhledově je dost podobnej oběma.
K těm uším,má je dobrý a některý stafící mívaj horší.Ale jak už psala předemnou Domonika,je to jedno když není na výstavy.Chápu že chceš mít pěknýho psa takže uši má OK.
K tomu žraní,snaž se zabránit tomu aby žral rychle.Aby nehltal.Sedni si k misce na zem,dávku granulí si dej do hrnku a nasyp jen tak 5-10granulí.Dožere,koukne na tebe a zase nasyp.Takhle to dělej než si pes zvykne že nemusí hltat.Většinou to štěnda dělaj když se musej o žrádlo předhánět aby jim to ty ostatní nesežrali.

8.7.2011 21:43
astlolita

XXX.XXX.200.174

danny88 napsal(a):
Jedna chovatelka mi říkala že je to stafbull ale má teriéří typ hlavy, že už to moc nebývá.

A fakt na tom tolik záleží? Trochu mě zaráží, když někdo reaguje víc na zmínku o vzhledu než o nemocech tipických pro dané plemeno :-(

8.7.2011 21:46
danny88

XXX.XXX.32.17

To je samozřejmost, že záleží na zdraví, ale např. jsem si chtěl koupit obojek se znakem stafbulů (uzlík nebo preclík). A docela to zamrzí, když si koupíte psa a tvrdí vám že je to stafbull a papíry nemá kvůli tomu že matce chyběla jedna výstava k uchovnění.

8.7.2011 21:54
albertkh

XXX.XXX.27.146

danny88 napsal(a):
To je samozřejmost, že záleží na zdraví, ale např. jsem si chtěl koupit obojek se znakem stafbulů (uzlík nebo preclík). A docela to zamrzí, když si koupíte psa a tvrdí vám že je to stafbull a papíry nemá kvůli tomu že matce chyběla jedna výstava k uchovnění.

No, štěndo je fakt velké na 4-měsíční čubinu stafíka, takže bych moc nevěřila,že je čistá, stejně tak jako bych nevěřila, že feně chyběla 1 výstava k uchovněnísmajlík že by někdo absolvoval svod, jednu výstavu a na druhou se vybodnul, to se mi nezdá. Jak se jmenuje máma štěnda?

8.7.2011 21:54
tancoska

XXX.XXX.64.4

danny88 napsal(a):

No nic ve zlém ale nemuseli jste kupovat bez PP.Ono to uchovnění není nic složitýho,jsou plemena který maj pro uchovnění víc věcí jako zkoušky a bonitace.U stafíka jsou dvě výstavy a jet na svod kde ti ho poradkyně chovu prohlídne a případně uchovní.Tyhle výmluvy co sis nebo tvoje přítelkyně nechala napovídat jsou známkou neznalosti.

8.7.2011 21:56
tancoska

XXX.XXX.64.4

ještě dodám,obojek si přeci můžeš koupit.To už je jen o tom co se ti líbí.Znám plemena který nosí obojky od MAGu i když to jsou obojky spíš pro bulíky.

8.7.2011 22:31
astlolita

XXX.XXX.200.174

danny88 napsal(a):

Neber to nijak zle, neříkám, že je pes bez PP něco míň. Ale prostě když si koupíš psa bez PP, nemůžeš čekat, že ti z něj vyroste pes s PP... Koupíš křížence, máš křížence. Pokud jsi chtěl čistokrevného, aby mohl nosit na krku preclíky, vrhů s PP bylo a je spoustu :-) Jen mě prostě zaráží ten přístup. Řešit preclíky na obojku místo toho, aby ses třeba jen pozastavil a zeptal o jaké nemoci se jedná.... Po pravdě,m tohle je jeden z mnoha důvodů, proč mě tolik štve vykrádání a zneužívání názvů plemen pro lepší prodej kříženců (psů bez PP) :-( A promiň, ale nikdo není tak líný, aby nešel na jednu jedinou výstavu a fenu neuchovnil, když pak může štěnda prodat za dvojnásobnou cenu.

8.7.2011 22:43
danny88

XXX.XXX.32.17

Já když jsem koukal na ostatní štěňata tak byly víc kulatější. Přijde mi hubenější. Já znám bohužel stafbulíky jenom jako dospělé a tak jsem se raději zeptal. Dříve jsem měl neapol. mastina a do bytu už jsem znovu tak velkého nechtěl. Bohužel mi přítelkyně chtěla udělat radost a překvapit mě. Když jsem si stafbulíka vyhlížel tak už jsem vyhlížel štěně bez PP, z důvodu, že jsem nechtěl psa na výstavy ale jenom na procházky a také kvůli pomalu trojnásobné ceně. Budu doufat, že to nebude nějakej obr a že si nebudu muset nechat opravit v europasu rasu. Přikládám ještě jednu fotografii. Nevíte kolik přibližně vážní stafbul ve 4 měsících.Děkuji

to: astlolita - o nemocech samozřejmě vím

8.7.2011 22:39
tancoska

XXX.XXX.64.4

astlolita napsal(a):
Neber to nijak zle, neříkám, že je pes bez PP něco míň. Ale prostě když si koupíš psa bez PP, nemůžeš čekat, že ti z něj vyroste pes s PP... Koupíš křížence, máš křížence. Pokud jsi chtěl čistokrevného, aby mohl nosit na krku preclíky, vrhů s PP bylo a je spoustu :-) Jen mě prostě zaráží ten přístup. Řešit preclíky na obojku místo toho, aby ses třeba jen pozastavil a zeptal o jaké nemoci se jedná.... Po pravdě,m tohle je jeden z mnoha důvodů, proč mě tolik štve vykrádání a zneužívání názvů plemen pro lepší prodej kříženců (psů bez PP) :-( A promiň, ale nikdo není tak líný, aby nešel na jednu jedinou výstavu a fenu neuchovnil, když pak může štěnda prodat za dvojnásobnou cenu.

je plno lidí který jsou líný aby jeli na dvě výstavy a svod aby pak měli štěňata.A nejsou to jen výstavy ale papírování jako zažádat o chovku,o krycák,o PP když se štěnda narodí.A taky to stojí dost peněz.Laik si koupí štěně,převážně fenu třeba za dvacku a řekne si "když udělám štěnda cca. 6 po 20litrech to budu v balíku" smajlík.Jenže to není tak jednoduchý jak to vypadá smajlík.A ten kdo je zažranej do psů protože ho to baví,jak chov tak aktivity kolem psů to podstoupí ;-)

8.7.2011 22:50
astlolita

XXX.XXX.200.174

tancoska napsal(a):
je plno lidí který jsou líný aby jeli na dvě výstavy a svod aby pak měli štěňata.A nejsou to jen výstavy ale papírování jako zažádat o chovku,o krycák,o PP když se štěnda narodí.A taky to stojí dost peněz.Laik si koupí štěně,převážně fenu třeba za dvacku a řekne si "když udělám štěnda cca. 6 po 20litrech to budu v balíku" smajlík.Jenže to není tak jednoduchý jak to vypadá smajlík.A ten kdo je zažranej do psů protože ho to baví,jak chov tak aktivity kolem psů to podstoupí ;-)

Jojo, znám takové experty. Pak se strašně diví, když jim prodejní cena mimin sotva pokryje náklady :-) Ale prostě jako výmluva, proč chovají na feně s PP štěnda bez PP mi to přijde ... no zvláštní. Ale každého věc. Já jsem pro zavedení názvu plemene jako ochranné známky, tím pádem by nebylo možné prodávat křížence pod názvy plemen a nemusel by pak někdo brečet, že jeho pes nemůže mít na obojku preclík (s nadsázkou řečeno)

8.7.2011 22:50
masoterianka

XXX.XXX.248.111

danny88 napsal(a):
Ahoj.

Zdravím,
na štěněti nepozná nikdo nic. Může to být stafík (i v chovu s PP se dodnes vyskytují jedinci příliš vysocí, štíhlí a uši jsou i u chovu s PP dost problém, natož co se pak vyskytuje v "chovu" bez PP), ale může to být i amstaf, napůl amstaf napůl stafík, může to být cokoliv. Co máte, uvidíte, až se pes dodělá a dospěje, čemu bude podobnější. Toto je holt riziko bezpapírového štěněte, se kterým se musí počítat. Obojek můžete nosit jaký chcete, vždyť je to jedno.:-)

Pažravost je úplně normální, všichni moji psi jsou žrouti a zvláště na návštěvě nebo před cizími se tváří, že snad v životě nejedli.:-))

8.7.2011 22:52
tancoska

XXX.XXX.64.4

danny88 napsal(a):
Já když jsem koukal na ostatní štěňata tak byly víc kulatější. Přijde mi hubenější. Já znám bohužel stafbulíky jenom jako dospělé a tak jsem se raději zeptal. Dříve jsem měl neapol. mastina a do bytu už jsem znovu tak velkého nechtěl. Bohužel mi přítelkyně chtěla udělat radost a překvapit mě. Když jsem si stafbulíka vyhlížel tak už jsem vyhlížel štěně bez PP, z důvodu, že jsem nechtěl psa na výstavy ale jenom na procházky a také kvůli pomalu trojnásobné ceně. Budu doufat, že to nebude nějakej obr a že si nebudu muset nechat opravit v europasu rasu. Přikládám ještě jednu fotografii. Nevíte kolik přibližně vážní stafbul ve 4 měsících.Děkuji

Ale PP pes není jen na výstavu,je to záruka toho že ti z něj nevyroste třeba amstaf.Kort teď kdy je stafík dost v módě a lidi bezpapíráky budou vydávat za stafíka,přece jen štěně ve dvou měsících je malý a může to bejt šmrnclí čímkoliv.Jestli šlo o cenu což i chápu tak stačí hledat,najdeš i levně.Já bych si taky psa za dvacku nekoupila když bych ho chtěla jen jako kámoše.Dělám kynologii a chtěla jsem s PP už kvůli povaze,samozřejmě i na výstavy.
Já už si nepamatuju kolik vážili moji ve 4měsících ale deset neměli.Ale určitě ti tu odpoví někdo jinej,třeba Tonda má teď půlročního psa.

8.7.2011 22:55
danny88

XXX.XXX.32.17

Alespoň někdo poradí. Už je to hold tak. Hamižní češi. Kdyby někdo napsal že je to křížený tak to za tu cenu neprodá a na štěňátkách nevydělá. Děkuji

8.7.2011 22:57
masoterianka

XXX.XXX.248.111

danny88 napsal(a):

Kde jste přišel na trojnásobnou cenu?

Štěně bez PP, běžně 7,8 tisíc, viděla jsem inzerát za 11 tisíc! Od 13 tisíc lze sehnat s PP a nemusí to nutně být "to nejhorší". Nyní mám štěňátka, pejsky prodávám za 13 tisíc, geneticky čistí a otec import, rozdíl pouhé dva tisíce od bez PP. Když jsme měla nestandardní štěňata prodávala jsem za 8 tisíc (cena bez PP), protože byla hnědá, přesto s PP. Chce to pořádně hledat a sbírat informace, kdžy si člověk chce pořídit pejska, ale to teď už je pasé.
- to jen poznámka, protože nemám ráda vymlouvání se hlavně na cenu

8.7.2011 22:59
masoterianka

XXX.XXX.248.111

masoterianka napsal(a):
Kde jste přišel na trojnásobnou cenu?

Štěně bez PP, běžně 7,8 tisíc, viděla jsem inzerát za 11 tisíc! Od 13 tisíc lze sehnat s PP a nemusí to nutně být "to nejhorší". Nyní mám štěňátka, pejsky prodávám za 13 tisíc, geneticky čistí a otec import, rozdíl pouhé dva tisíce od bez PP. Když jsme měla nestandardní štěňata prodávala jsem za 8 tisíc (cena bez PP), protože byla hnědá, přesto s PP. Chce to pořádně hledat a sbírat informace, kdžy si člověk chce pořídit pejska, ale to teď už je pasé.
- to jen poznámka, protože nemám ráda vymlouvání se hlavně na cenu

dodám geneticky čistí od dvou dědičných onemocněních, sledující se pouze v chovu s PP

Přidejte reakci

Přidat smajlík