Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Štěpán

2.7.2011 22:34
Štěpán

XXX.XXX.37.43

Ahoj ,
za 4 týdny budu mít štěňátko bernardýna, tak bych potřeoval nějaký rady páč nemám žádné zkušenosti.

1. Chtěl bych se zeptat jak je to s boudou? budu dělat boudu 200 cm délka , 130 šířka a 125 výška, ale nevím zdali je potřeba aby byla zateplená, protože sem četla na netu že do ni stejně skoro nechodí a to ani vzimě.

2. bych se chtěl zeptat na nějakou zaručenou značku granulí, ale aby byly pokud možno co nejlevnější. Vím že nebudou levné, ale chtěl bych nějaké kvalitní, ale levné.

3. Bych se ještě zeptal jak těžko se dá bernardýn naučit různým povelům?

Prosím o rady a budu rád když mi dáte rady i na to na co jsem se neptal děkuji.

3.7.2011 10:42
lucietka

XXX.XXX.193.78

Štěpán napsal(a):
Ahoj ,
za 4 týdny budu mít štěňátko bernardýna, tak bych potřeoval nějaký rady páč nemám žádné zkušenosti.

1. Chtěl bych se zeptat jak je to s boudou? budu dělat boudu 200 cm délka , 130 šířka a 125 výška, ale nevím zdali je potřeba aby byla zateplená, protože sem četla na netu že do ni stejně skoro nechodí a to ani vzimě.

2. bych se chtěl zeptat na nějakou zaručenou značku granulí, ale aby byly pokud možno co nejlevnější. Vím že nebudou levné, ale chtěl bych nějaké kvalitní, ale levné.

3. Bych se ještě zeptal jak těžko se dá bernardýn naučit různým povelům?

Prosím o rady a budu rád když mi dáte rady i na to na co jsem se neptal děkuji.

Ahoj,
1. s boudou neporadím, to nemám zkušenosti
2. na štěněti, když je ve vývinu, kort tak velké plemeno, jako je bernardýn by si neměl šetřit!! Poté, co je vývin ukončen, můžeš přejít na levnější granule, ale na štěněti opravdu nešetřit!! Myslím, že by si mohl vybrat kvalitní granule okolo 1500 za 15kg. Víc o granulích si přečti v nemoderované diskuzi "pro Miloše", tam najdeš pár tipů na kvalitní značky.
3. každý pes se dá naučit povelům nebo alespoň těm základním, jak se učí konkrétně bernardýn nevím, ale myslím že pozitivní motivací a s pamlskami se naučí cokoliv!

Tak at se daří

3.7.2011 11:06
aranka

XXX.XXX.254.93

Když bude bouda trochu zateplená nic s tím nezkazíte. V našich klimatických podmínkách je zima poměrně vlhká.Při špatném počasí rád vleze do příjemné teplé boudy a vlhký nebo mokrý kožich dobře proschne.Výborná podestýlka je sláma.:-)

3.7.2011 11:10
davidka

XXX.XXX.235.194

Také radím na štěněti nešetřit. Tedy co se týká kvalitních granulí. Levnější může být krmení syrovým masem s přílohami (populární BARF, informací je na netu už hodně, vyšlo i několik knížek). Pokud máš v okolí dobrou prodejnu levného masa pro psy nebo velký mrazák, je to ideální, i když pracnější.

Bernardýn se dá naučit docela dost, ale to co od služebáka nebo ovčáka nečekej. Jsou bernardýni, co jsou schopni složit základní zkoušky (ZOP, ZZO) i takoví, co běhají agility (myslím že video je na webu Strážců hor).
Pracovat s nimi ale musíš jinak, pomalu, na pamlsky. A v létě v horku ti nebude asi cvičit vůbec :-))

Štěpán

3.7.2011 13:12
Štěpán

XXX.XXX.37.43

fajn děkji všem za rady,, ;-) a nemám v plánu nějak šetřit na granulích. Ve zveráku mě radili třeba značku Brit. Máte někdo zkušenost s touto značkou?

3.7.2011 13:44
lucietka

XXX.XXX.168.206

Štěpán napsal(a):
fajn děkji všem za rady,, ;-) a nemám v plánu nějak šetřit na granulích. Ve zveráku mě radili třeba značku Brit. Máte někdo zkušenost s touto značkou?

Brit nebrat smajlík to je ještě horší než Brit Care

3.7.2011 13:55
jazzinka

XXX.XXX.226.101

aranka napsal(a):
Když bude bouda trochu zateplená nic s tím nezkazíte. V našich klimatických podmínkách je zima poměrně vlhká.Při špatném počasí rád vleze do příjemné teplé boudy a vlhký nebo mokrý kožich dobře proschne.Výborná podestýlka je sláma.:-)

Já si tedy myslím, že bernardýn fakt zateplenou boudu nepotřebuje, stačí ta sláma.. Měli ho sousedi v Krkonoších a i na sněhu spal venku. V dešti byl obvykle zalezlý v předsíňce, zalezlého dozadu jsem ho neviděla nikdy.
Co se granulí týče, Brita nebrat, Brit Care už by podle mě šel, pokud na víc holt nemáte.

3.7.2011 14:08
aranka

XXX.XXX.254.93

V první řadě co se týče krmení tak ze začátku pokračujte čím krmí chovatel,ten by měl dát ke štěněti novému majiteli potřebné informace.U štěněte velká změna může mít za následek i zažívací problémy.Je řada výborných granulí ze kterých se dá vybírat,co prospívá jednomu psovi nemusí vyhovovat druhému.Vybírejte z granulí,které mají řadu pro velká a obří plemena,zohledňuje obsah bílkovin a tuků(nejsou tak vysoké jako např.pro malá a střední plemena) a dále obsahují přípravky na klouby,šlachy...

3.7.2011 14:16
aranka

XXX.XXX.254.93

U boudy nedělejte předsíňku,žádné přepažení v boudě,každý bernardýn má rád přehled a možnost pohodlně ležet v boudě a koukat ven.Je to rodinný pes a je-li to možné umístěte boudu tak ,aby z ní viděl na okno nebo dveře domu.

3.7.2011 16:33
ally

XXX.XXX.57.193

Dobrý den, bernadýny máme v rodině po celý život :-)

K té boudě. Bernadýn boudu využívá hlavně ve velkých mrazech. Boudu nejlépe umístit někam, kde je vidět na vstupní dveře domu, jinak bude spát stejně na zápraží. Zateplit stačí slámou, vyplnit co nejvíce, pejsek si sám místo udělá :-)
Na krmení určitě nešetřit do dvou let je správná výživa nejdůležitější. Já krmím magnussonem, hlavně kvůli torzi žaludku, obzvlášť pro velká plemena je velmi důležitý klid po krmení. V dospělosti raději krmte dvakrát denně. Přidám občas něco na klouby a spíš další pamlsky občas. Naši jsou zvyklí i na syrové maso občas, kosti - pouze některé a sušené pamlsky. Tvaroh a žloutky atd. také, nejen ve štěněcím věku.
A co s učením? Naučit lze bernardýna skoro všechno, ale milou a důslednou výchovou už od štěněte. Nejdůležitější je přivolání. K ostatním pejskům je bernardýn milý a chce si většinou hrát.
K dětem je obzvlášť ohleduplný, a zatím z naší zkušenosti, když už je něčeho moc, odchází a nikdy se neožene. Ale musí být VŽDY pod dohledem, nikdy ne s dětmi sám.
Hodně štěstí a zábavy s novým přírůstkem do rodiny

3.7.2011 17:46
aranka

XXX.XXX.254.93

ally napsal(a):
Dobrý den, bernadýny máme v rodině po celý život :-)

K té boudě. Bernadýn boudu využívá hlavně ve velkých mrazech. Boudu nejlépe umístit někam, kde je vidět na vstupní dveře domu, jinak bude spát stejně na zápraží. Zateplit stačí slámou, vyplnit co nejvíce, pejsek si sám místo udělá :-)
Na krmení určitě nešetřit do dvou let je správná výživa nejdůležitější. Já krmím magnussonem, hlavně kvůli torzi žaludku, obzvlášť pro velká plemena je velmi důležitý klid po krmení. V dospělosti raději krmte dvakrát denně. Přidám občas něco na klouby a spíš další pamlsky občas. Naši jsou zvyklí i na syrové maso občas, kosti - pouze některé a sušené pamlsky. Tvaroh a žloutky atd. také, nejen ve štěněcím věku.
A co s učením? Naučit lze bernardýna skoro všechno, ale milou a důslednou výchovou už od štěněte. Nejdůležitější je přivolání. K ostatním pejskům je bernardýn milý a chce si většinou hrát.
K dětem je obzvlášť ohleduplný, a zatím z naší zkušenosti, když už je něčeho moc, odchází a nikdy se neožene. Ale musí být VŽDY pod dohledem, nikdy ne s dětmi sám.
Hodně štěstí a zábavy s novým přírůstkem do rodiny

Pěkně napsáno,zcela souhlasím:-)

Štěpán

3.7.2011 22:51
Štěpán

XXX.XXX.37.43

Děkuji za rady. Tak granule Brit brát nebudu (dopůoručili mi je ve zvěráku, ale není nad zkušenosti) . ale teď mám problém s tou boudou ( pes bude na zahradě a na barák vůbec neuvidí ) vadí to ? či nevadí ? a všem vám moc děkuji za rady, moc si jich vážím. A budu rád když se tu těch rad objeví co nejvíce.

3.7.2011 22:57
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

A Vy na něj uvidíte ?
Rozhodně to vadí .
Zvlášt' u mladého psíka.
Pes je smečkové zvíře.

4.7.2011 18:25
conie

XXX.XXX.136.227

Štěpán napsal(a):
Děkuji za rady. Tak granule Brit brát nebudu (dopůoručili mi je ve zvěráku, ale není nad zkušenosti) . ale teď mám problém s tou boudou ( pes bude na zahradě a na barák vůbec neuvidí ) vadí to ? či nevadí ? a všem vám moc děkuji za rady, moc si jich vážím. A budu rád když se tu těch rad objeví co nejvíce.

Tak z vlastní zkušenosti pro "obříka" můžu poradit granule ARION PUPPY LARGE, FITMIN PUPPY LARGE nebo Guabi NATURAL PUPPY LARGE/GIANT, tyto značky jsem střídala a fena, nyní 3 roky a 60 kg, narostla krásně. Zároveň jsem do 18 měsíců dávala pravidelně přípravky na klouby. Přikláním se ale k tmu, abyste ze začátku krmili stejnými granulemi jako chovatel, aby pejsek neměl zažívací problémy. U obřího plemena je nutné nejméně do 18 měsíců dbát na kvalitu a dostatečné množství krmiva, později jsou velcí psi méně nároční a zjistíte, že i množství, které potřebuje, je menší. Kotec a boudu pro psa bych rozhodeně vybudovala na dohled, štěně přece potřebuji mít pod kontrolou, když s ním zrovna nejsem. Jestli bude od začátku pejsek umístěný venku, potřebuje nejen boudu, ale i kotec, dostatečně velký, kvůli jeho vlastní bezpečnosti. Zároveň důkladně zkontrolujte ploty, štěně roste velmi rychle a je vynalézavé. Naše fenka nám do roka zdevastovala zahradu, vytrhala keře a malé stromky, vyhrabala nekonečně jam atd. Ale s tím se musí počítat, nyní je vše v pohodě. Co se týká výcviku, je důležitá socializace od začátku, brát pejska mezi lidi, psy (ideální psí školka nebo dobrý cvičák) a vše ho učit po dobrém, ale důsledně. Nenechat se okouzlit roztomilostí plyšové kuličky, až bude mít 50 kg, výchova a případná náprava chyb bude horší. Přeji mnoho radosti se štěnětem.

4.7.2011 18:46
davidka

XXX.XXX.235.194

Pokud vím, tak hodně chovatelů bernardýnů krmí Eukanubou.

Štěpán

4.7.2011 23:20
Štěpán

XXX.XXX.37.43

znovu děkuji těm co tu přispěli a mě tím pomohli. akorat mam problem v tom ze pes na dum skoro neuvidi. ja na psa uvidim jen ze stresniho okna a to uvidim tak na pulku kotce. je to problem?

4.7.2011 23:27
dejna

XXX.XXX.96.41

Co se týká krmení, tak cenově nejdostupnější a opravdu kvalitní je Acana. Ne netu stojí Juniorka a modrá adultka 1 200 i s dodáním, to je cena kolem 65-70 Kč za kg. Takže stojí skoro stejně jako výše zmíněný Arion, který má ale příšerný složení, hlavně na svoji cenu (obiloviny, maso (kuřecí maso min. 30%), hydrolyzovaných drůbeží bílkovina, rostlinné produkty (řepné řízky), oleje a tuky, vejce a Vaječné výrobky, ryba a rybí produkty...). Pokud by chtěl zadavatel krmit něčím v nižší cenové kategorii, může zvolit Sportmix, Brit, Chicopee či Anku (cena cca 35-45 Kč/kg), ani jedno krmivo nemá na prvním místě obiloviny. Nakonec i ten Fitmin nevypadá špatně.

5.7.2011 09:55
eavy

XXX.XXX.26.38

Nemyslím si, že by to nevidění na psa byl nějaký velký problém.... máte ho alespoň na zahradě u domu, jsou lidé, kteří musí mít psa na zahradě třeba i mimo město.

Boudu samozřejmě ano! Neboť ten pes jednou bude starý, nebo nemocný a pak boudu s kotcem ocení víc, než když je mladý a plný síly.

Štěpán

5.7.2011 10:14
Štěpán

XXX.XXX.37.43

Bouda bude to je jasný, nejspíš ji udělám zateplenou. A kotec s boudou je na zahradě u rodiného domku na vesnici tak si myslím že by se mu u nás mohlo líbit..

5.7.2011 10:19
eavy

XXX.XXX.26.38

Štěpán napsal(a):
Bouda bude to je jasný, nejspíš ji udělám zateplenou. A kotec s boudou je na zahradě u rodiného domku na vesnici tak si myslím že by se mu u nás mohlo líbit..

:-)

2.4.2014 20:02
wikii

XXX.XXX.150.101

Ahoj je mi to trapné ale chci si bernardýna pořídit (tajně) nejspíš to ale nepůjdee ale i tak nějaká rada zrovna pro mě by se hodila nějaké doporučení
V mojém případě si toho psa asi nepořídím...
Pomoooc prosíímsmajlíksmajlíksmajlíksmajlík
smajlík

3.4.2014 09:08
inusanka

XXX.XXX.175.12

Do dvou let na krmení nešetřit, granule opravdu slušnější, jinak vám může nastat více problémů zdravotních. Pes bude celý den v kotci? Neuvidí na dům ? Kolik času s ním hodláte trávit nejen v létě, ale i v zimě?

3.4.2014 11:48
rapotacka11

XXX.XXX.32.67

Na krmení nešetřit ?
Řekla bych, že by si na krmení měla nejdřív našetřit. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík