Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2011 11:19
pipet

XXX.XXX.64.230

Dobrý den, cca za rok, spíše dva, uvažujeme o pořízení pejska. Chci se s vámi poradit o výběru vhodného plemene, mám nějaké "favority", nebudu zatím psát, třeba někoho napadnou i jiné možnosti...
Pes bude bydlet celoročně venku, k dispozici kotec se zateplenou boudou, příp. sklep, garáž... zahradu. A nás samozřejmě.
Ideální velikost by byla tak okolo 50cm v kohoutku, spíše méně než více. Hlavní asi budou předpokládané povahové rysy, mám tříletou dcerku a někdy v budoucnu přibyde ještě jedno škvrně. Takže něco přátelského, ne příliš splašeného (borderka, bígl...), pokud zaštěká na "vetřelce", je to plus, ale nikoli nutné. Spíš nějaké "běžnější" plemeno, než nějakou vzácnost, kde se za rok narodí 3 vrhy v celé ČR, rovnou přiznávám, že bych se chtěla s cenou štěněte udržet okolo 8-10tis. maximálně. Nemám v plánu nějaké chovatelské záměry, spíš nějaké cvičení, agility lehce a tak.
Pak váhám, zda psa, či fenu...
Se psy nějaké zkušenosti jsou, chlap měli NO a já u rodičů vlčího špice (ten je taky ve výběru, bohužel rodiče si po smrti toho "mého" pořídili dalšího, jenže se mu už nikdo nevěnuje, takže je těžce nevychovaný a chlap tohle plemeno nechce=/).
Uvítám jakékoli návrhy, chci už mít vybráno, ať můžu v mezičase objet nějaké výstavy, udělat si přehled chov. stanic...
Iveta

3.7.2011 11:46
jarda.d

XXX.XXX.160.127

a co knírač?

3.7.2011 12:18
janaa

XXX.XXX.124.90

chodský pes

3.7.2011 12:24
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

My jsme měli ideálního , dokonalýho , nezapomenutelnýho , hlídacího a rodinnýho
psa NO.
Byl skvělý k dětem , moudrý.
Byl cvičený . Starali jsme se i o jeho vyžití.
V kotci byl pouze , když u nás byli - např. zedníci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2011 13:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

labrador nebo zlatý retrívr

3.7.2011 13:27
agata

XXX.XXX.96.231

já bych byla taky pro toho choďáka a nebo mě ještě napadl třeba flatík:-)

3.7.2011 13:40
pipet

XXX.XXX.64.230

Díky...
Labradora nechci já, přijde mi už moc prolezlý chorobami a nevím, jestli bych dokázala vybrat štěně s dobrým původem...
Ale shodli jste se se mnou celkem:-)
V užším výběru jsou chodský pes, flat coated retrívr a taky samojed. Aspoň trochu mi připomíná toho špice. Vlčího špice se taky zatím nevzdávám, ale zas nechci zbytečně dělat doma rozbroje, pokud se v klidu můžeme domluvit na jiném plemenu.
Už se těším, mám sice rybičky, andulku, křečka, morče... ale pes je pes:-)

3.7.2011 18:53
janaa

XXX.XXX.124.90

Flati jsou dost třeštiprdla a potřebují hodně pohybu,taky to není moc pes do kotce,přece jen je to retrívr a potřebuje hodně společnost (leda by byl venku jen,když nejste doma a na noc,a když byste byli doma,mohl by do domu). Samojed - dost osobnost, velká pravděpodobnost,že bude mít silně vyvinutý pud a bude problém s přivoláním. alespoň u psů,co znám,to tak je. Ten choďák mi z toho vychází nejlíp:-)

3.7.2011 19:04
assil

XXX.XXX.31.3

Samojed sice špice připomíná, ale povahově je úplně jinde, je to saňový pes a má silný lovecký pud, pouštět ho navolno moc nejde, musíte ho utahat, štěkat na vetřelce vám taky nebude.
Chlap nechce špice vůbec a nebo konkrétně jen vlčího špice? Protože alternativa by mohla být velký špic. Nebo nedá si vysvětlit, že vše je jen o výchově? Vlčí špic fakt vaše požadavky splňuje dokonale včetně financí.
Choďák je taky dobrá volba. Z retrívrů třeba i toller.

3.7.2011 20:21
pipet

XXX.XXX.64.230

Kotec je myšlen jako příležitostné "odkladiště", když přijede návštěva, co se bojí psů, bude třeba mít otevřenou bránu kvůli dovezení nákladu a spol. a jako pejskovo "místo" venku. Počítám s jeho zapojením do chodu rodiny.
Koukala jsem na povahy, na prvním místě pro mě byla ta přátelská a bezkonfliktní. smajlík
Paní, co od ní byl první špic, teď chová i velké černé špice, možná je taky přiřadím do výběru.

3.7.2011 20:39
raddulik

XXX.XXX.231.225

Já myslím že choďáček je super. A vlezete se i do té ceny. Má kamarádka má CHS, dělá s fenkama všechno možný (obrany, freesbe, agylity a obedienci) a jsou zcela bezproblémový. Lehko cvičitelný a moc hodní - podle mě k dětem v pohodě. :-)

4.7.2011 18:20
majasbom

XXX.XXX.181.121

chodák

12.7.2011 11:50
puk123

XXX.XXX.116.238

Jsem pro špice. Se špicem získate vše co žádáte a do ceny se vejdete. Sami máme doma jak vlčí, tak velkého (vlkošedého z experimentálního spojení). Tříletou dceru máme v naší lidsko-psí smečce taky. Pořízením velkého špice navíc podpoříte jejich ohrožený chov. Nemusíte se omezit na jednu chovatelku, zkuste začít hledat třeba na stránkách Klubu chovatelů špiců.

12.7.2011 12:49
lavacca

XXX.XXX.1.3

pipet napsal(a):
Díky...
Labradora nechci já, přijde mi už moc prolezlý chorobami a nevím, jestli bych dokázala vybrat štěně s dobrým původem...
V užším výběru jsou chodský pes, flat coated retrívr a taky samojed. Aspoň trochu mi připomíná toho špice. Vlčího špice se taky zatím nevzdávám, ale zas nechci zbytečně dělat doma rozbroje, pokud se v klidu můžeme domluvit na jiném plemenu.

Samojed je sice krásný (jednoho máme doma), ale je to saňový pes. takže potřebuje spoustu pohybu a má veliký lovecký pud. Našeho miluju, ale víckrát do samojeda nejdu. smajlík

Vlčí špicku máme taky doma - je to zlatíčko, k rodině mazlík, na cizí štěká, popř. i štípne (nic dramatickýho, ale odradí to). Akorát jsou v pubertě docela takový "pometla" roztěkaný, ale pak už je to dobrý. :-)

každý pes chce vychovat, podle jednoho psa nelze soudit celé plemeno. Já jsme pro vlčího špice (popř. velkého bílého či černého, hnědý je bohužel už k nesehnání). :-)

14.7.2011 09:09
pipet

XXX.XXX.64.230

Díky za další názory.
Doma se docela líbí chodský pes (bydlíme s mužovými rodiči, sice to nebude jejich pes, ale je lépe je trochu zapojit...).

Špic u rodičů byl Re-Jan Moravia, byl to fakt báječný pes, sice utíkal (a taky se mu to pak stalo osudným bohužel...), lovil a byl trochu dominantnější, hlavně v té pubertě to s ním mlátilo...
Tak uvidíme, myslím, že ani ten choďák nebude úplně mimo mísu:-)

17.7.2011 12:55
ddd

XXX.XXX.237.254

A co bílý švýcarský ovčák, je možná o trošku vyšší, ale povahově super, miluje svoji rodinu k cizím rezervovaný, dobře hlídá náš domeček, ale není agresivní a shodne se i s jinýma zvířátkama.

17.7.2011 19:36
lavacca

XXX.XXX.1.3

pipet napsal(a):
Díky za další názory.
Doma se docela líbí chodský pes (bydlíme s mužovými rodiči, sice to nebude jejich pes, ale je lépe je trochu zapojit...).

Špic u rodičů byl Re-Jan Moravia, byl to fakt báječný pes, sice utíkal (a taky se mu to pak stalo osudným bohužel...), lovil a byl trochu dominantnější, hlavně v té pubertě to s ním mlátilo...
Tak uvidíme, myslím, že ani ten choďák nebude úplně mimo mísu:-)

Ono špiclíni potřebují trochu disciplínu... no, to každý pes, pokud se nechá ladem, "zvlčí". Taky možná volit fenku, ty jsou poddajnější a víc rodinný typ. :)

Ale choďák taky není špatný nápad. :-)

20.7.2011 16:09
pipet

XXX.XXX.64.230

ddd napsal(a):
A co bílý švýcarský ovčák, je možná o trošku vyšší, ale povahově super, miluje svoji rodinu k cizím rezervovaný, dobře hlídá náš domeček, ale není agresivní a shodne se i s jinýma zvířátkama.

Ano, bílý ovčák je taky super kandidát, ale přece jen pak je v plánu ještě ta moje mateřská a co si budeme kecat, prachy to nejsou největší a menší pes toho méně sežere, mrzí mě to, ale nechci pak uvažovat, jestli koupit radši lepší granule nebo lepší plíny.smajlík

20.7.2011 16:17
martin83

XXX.XXX.7.87

na Vašem místě bych si asi vybral Berňáka nebo švýcarského salašnického psa - líbí se mi a výšku by splňovali. Ten Berňák by navíc mohl být venku pořádi ve velké zimě....

20.7.2011 16:20
martin83

XXX.XXX.7.87

pipet napsal(a):
Ano, bílý ovčák je taky super kandidát, ale přece jen pak je v plánu ještě ta moje mateřská a co si budeme kecat, prachy to nejsou největší a menší pes toho méně sežere, mrzí mě to, ale nechci pak uvažovat, jestli koupit radši lepší granule nebo lepší plíny.smajlík

tak nechci to samozrejme pausalizovat, ale ne vzdy je velky pes vetsi jedlik....treba nas mensi pes sni o hodne vic nez velky,ten velky nema moc potrebu jist a spis ho nutime

21.7.2011 21:38
erino

XXX.XXX.85.51

pipet napsal(a):
Díky...

Mám čierneho čistokrvného labradora. Má tri roky, za tri roky, počas ktorých býval a býva vždy vonku nebol ani raz chorý. Je výborný strážca, dvor je jeho kráľovstvo, a pokiaľ mu ja alebo niekto z mojej rodiny návštevu neodobríme, do dvora ju za žiadnych okolností nepustí. Je to neuveriteľne verný, inteligentný a vďačný pes. Môžem len odporučiť :-)

21.7.2011 22:55
lavacca

XXX.XXX.1.3

martin83 napsal(a):
na Vašem místě bych si asi vybral Berňáka nebo švýcarského salašnického psa - líbí se mi a výšku by splňovali. Ten Berňák by navíc mohl být venku pořádi ve velké zimě....

BSP bych nebrala - kvůli zdraví. Taky se mi moc líbí, i podmínky by byly...ale zdravotně jsou na tom fakt bídně. Náš vet měl fenu 5 let.. a nemusím zmiňovat, že u veterináře měla tu nejlepší péči. Má novou fenečku..já bych do toho už nešla, i kdžy sjou to krásní psi i povahově jsou fajn.

Špic je naproti tomu zdravý jak řípa. Vyšetřuje se i na RTG kyčlí a loktů a málokterý má jiné než 0/0. :-) Jak moje mamka praví o vlčím špicovi: Malá spotřeba, velký výkon. Opravdu toho tolik nesní a přitom bezpečně ohlídá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík