prosím setkal jste se někdo s tímto?? náš pes, štěndo dalmatina přes noc napuchnul. na zadku, zádech a kořeni ocasu se mu udělali takové bouličky a uši s čumákem má nateklé. prosím o co by mohlo jít?? mám pocit zda by to nemohla být reakce na konzervu nebo něco co spapkal. ale fakt nevím. také jsme se byli očkovat před dvěma dny. díky předem
Uživatel s deaktivovaným účtem

s jakým čuvačem? nechápu
jinak tohle bych tipla na reakci po tom očkování ,ale popravdě sem to nikdy neviděla ,co na to veterinář?

po konzervě to bych neřekla to by byl spíš průjem nebo zvracení ,sem zvědavá co vám řekne pak písněte , fakt sem tohle ještě neviděla a to mám psy 40 let, .
Mohla by to být alergická reakce. Nám takto před lety oteklo štěně NO, vyfoceno to ale nemám, v té srsti to nebylo vidět, jen na pohmat. Do druhého dne to ale splasklo a nikdy víc se to neobjevilo.
Bohužel jsme nezjistili, na jakou složku přesně to bylo, to sežrala granule cizímu psovi na návštěvě, byly to nějaký levný z marketu a ty mi nekupujem, tak jsme to dál neřešili.
tak jsme akorád doběhli od veta a měla by to být alergická reakce buď na nějakou trávu ve které se pesan válí na zahradě nebo je to z nějaké uměliny například v koberci na kterém pes leží nebo z jeho polštáře na spaní. tak teď nás čeká zjistit co to teda opravdu je.
jinak jsme dostali injekci a uklidnující léky na 6 dní, snad to zabere. taky nám dal canvit fish-oil.

no tak uvidíte snad mu to pomůže ,asi se to bude zjiš´tovat těžko z čeho to měl ,možná už se mu to nikdy neobjeví, možná i z vody nekupali jste ho třeba někde v rybníku
jarkus
napsal(a):
prosím setkal jste se někdo s tímto?? náš pes, štěndo dalmatina přes noc napuchnul. na zadku, zádech a kořeni ocasu se mu udělali takové bouličky a uši s čumákem má nateklé. prosím o co by mohlo jít?? mám pocit zda by to nemohla být reakce na konzervu nebo něco co spapkal. ale fakt nevím. také jsme se byli očkovat před dvěma dny. díky předem
Je to alergická reakce a na můj vkus docela silná. V takovém případě bych nečekala a mazala na pohotovost. Pes může jít velice rychle do šoku a zemřít.
Mě se přesně takhle pes osypal a na hlavě a uších natekl po té, co sousedi špatně zaizolovali chodbu a začli si tam něco bourat a stavět. Celou předsíň, kde pes spal nám pokryl jemný prášek a pes na to reagoval takhle. Začli stavět někdy kolem 7 ráno a v 8 jsem přišla dolů a tohle zjistila.... byla to fakt rychlost.