V čera 11.7.2011 před nákupním centrem Tesco Skandidávská, Heršpice, mně byl ukraden pes, kterého jsem bohužel uvázala pod strom na trávník, jelikož v autě bylo horko a já jsem chtěla, aby byl ve stínu. Teď vím, že to byla velká chyba , ale nechápu, že jsem to udělala. Po nákupu jsme zjistili, že pes je pryč. S manželem jsme hned šli do Tesca, kde jsme zjistili, že odvádění psa bylo zachyceno na kamerovém systému.Pes je 4 letý kříženec boxera slyší na jméno Mates, je čipovaný, registrovaný na Brno střed. Je černohnědý s bílou náprsenkou a má bílé tlapky a koneček ocásku. Vše je oznámeno na policii, vylepené plakátky s nabídkou odměny, můžete mně někdo poradit co bych ještě mohla udělat?? Nabízím odměnu od 6000Kč dohodou č. mob. 608 603 639
Odvedl ho člověk vypadajíci trochu jak bezdomovec, ale ne tak zanedbaný, bohužel nebyl dost jasně vidět. Vím, že je to moje chyba, ale nevěděla jsem to co teď, jak moc se kradou psi. Sama se s tím asi nevyrovnám, teď už jen mám strach, aby nějak netrpěl. Nevím co mám dělat ráda zaplatím odměnu jen nevím jak vysokou, aby se vrátil.
http://www.facebook.com/?ref=home# !/profile.php?id=100001280078113
já to hodila sem http://www.facebook.com/profile.php?id=100001280078113# !/groups/185641138156994 ale nejde mi vložit fotka tak jestli to někomu půjde tak jí tam vložte
Letáky jsme vylepili hned brzy ráno, manžel včera večer a dnes brzy ráno, objížděl na kole okolí, kde se ztratil. Majitelé kiosků mně všichni vyšli maximálně vstříc a vylepily na kiosky letáky sami. Na stránky se psí tématikou jsem nechodila až teď, když mně to poradila paní, která se ozvala telefonicky. Taky mně nejdřív pořádně vynadala. Opravdu jsem nevěděla, že se tak kradou psi až na policii mně řekli, že v Brně je to velký problém. Matesa jsem tak nechala poprvé, nevím co mě to popadlo. Pokusím se kontaktovat Primu.
lira
napsal(a):
Letáky jsme vylepili hned brzy ráno, manžel včera večer a dnes brzy ráno, objížděl na kole okolí, kde se ztratil. Majitelé kiosků mně všichni vyšli maximálně vstříc a vylepily na kiosky letáky sami. Na stránky se psí tématikou jsem nechodila až teď, když mně to poradila paní, která se ozvala telefonicky. Taky mně nejdřív pořádně vynadala. Opravdu jsem nevěděla, že se tak kradou psi až na policii mně řekli, že v Brně je to velký problém. Matesa jsem tak nechala poprvé, nevím co mě to popadlo. Pokusím se kontaktovat Primu.
V dobré víře jste ho přivázali aby se neupařil,dřív to bylo úplně běžné,ale teď je to opravdu o hubu,lidi jsou zlí Určitě zkuste tu primu,ta nedavno pomohla. Zkuste dát letáčky i k veterinářum,kdyžtak obvolejte útulky i když tady pochybuju,že by ho tam dali
Uživatel s deaktivovaným účtem

tohle fakt nepochopím ,vy jstetam byli dva a kvůli pitomýmu nákupu nechali psa uvázanýho venku ,to tam jako jeden z vás nemohl s tím psem počkat? snad před týdnem se to tady řešilo taky. fakt nepochopím v dnešní době jak může někdo nechat psa uvázanýho před tescem, dítě v kočáru by jste tam nechali taky? nikdy bych psa u obchodu nenechala ,u žádnýho obchodu ani kdyby to mělo být na pět minut, a v tescu to je nákup na dost dlouho , bohužel i když vás to ted mrzí tak chudák pes už je pravděpodobně někde v hrnci, vaší vinou
broo

XXX.XXX.226.212
lucietka
napsal(a):
Lidi jsou prostě nepoučitelní!! Doufejte, že nebyl ukraden na psí zápasy, postavou by se tam hodil!!!!!! Bože, taková nezodpovědnost
Psí zápasy?
Bože....
Spíš, pokud to byl bezdomovce, tak pes skončil někde v hrnci :-(
Psíčka je mi líto, naděje umírá poslední. Bohužel bolestné poučení ....
napsal(a):
tohle fakt nepochopím ,vy jstetam byli dva a kvůli pitomýmu nákupu nechali psa uvázanýho venku ,to tam jako jeden z vás nemohl s tím psem počkat? snad před týdnem se to tady řešilo taky. fakt nepochopím v dnešní době jak může někdo nechat psa uvázanýho před tescem, dítě v kočáru by jste tam nechali taky? nikdy bych psa u obchodu nenechala ,u žádnýho obchodu ani kdyby to mělo být na pět minut, a v tescu to je nákup na dost dlouho , bohužel i když vás to ted mrzí tak chudák pes už je pravděpodobně někde v hrnci, vaší vinou
Ale no tak. Snad je z příspěvků zadavatelky vidět, že jí to moc mrzí. Jo, udělala kravinu. Já bych ani jednho z našich psů u obchodu v životě nenechala, ale nevidím důvod se teď do zadavatelky pouštět. Třeba alespoň toto vlákno bude poučením pro ostatní, aby se takovýchto chyb vyvarovali.
Pro zadavatelku :
Už jsem to psala i na CZ-PES ,- zrovna před tímhle Tescem je to opravdu nebezpečné ! Po parkovišti se pohybují různá smradlavá individua a atakují žebráním každého, kdo vystupuje z auta. Pokud jim nic nedáte, během Vašeho nakupování Vám servou SPZky, poškrábou lak atd. Vlastní zkušenost...
Tesco o tom dobře ví ,- absolutně nic z tím nedělá, ochranku jsem tam neviděla ani jednou. Už tam nenakupuji.
Doporučuji Vám, zkontaktovat na parkovišti (večer/v noci) tyto existence, nabídnout odměnu za vrácení psa, případně rovnou dát nějaký malý peníz, aby se jako pozeptal ostatních - nepochybujte, že se znají a velice dobře ví, kdo z nich Vašeho psa má ! Na inzerát Vám odpovědět nemusí ,- je pravděpodobné, že nemusí vlastnit ani mobilní telefony.
Jednejte, ale v zájmu psa rychle!
Teď vidím, že byla velká chyba nedívat se na stránky s tímto zaměřením. Využívám tuto možnost prvně a jak vidím je to další chyba. Opravdu jsem nevěděla, že se tak ve velkém krade, také poprvé jsem nechala psa bez dozoru a hned s takovým dopadem. Byla bych varovaná a jak jsem pochopila, před týdnem se řešil stejný případ. Děkuji Vám za radu, manžel takhle postupoval nabízel peníze ale nepochodil. Dokonce majitel stánku, který je u Tesca si vylepil můj leták a sám mně nabídl, že se pozeptá těch bezdomovců. Totéž v bufetu na cyklostezce, byli vstřícní a vypadali, že jsou ochotni pomoct. Moc Vám za radu děkuji. Ochranka má zachyceno na kamerovém systému jak je pes odváděn a kterým směrem, proto manžel objížděl okolí. Jen není dobře vidět toho člověka, ale vypadá jako ne úplně zanedbaný bezdomovec.

přála bych tomu pejskovi aby se ve zdraví našel ,ale dost o tom pochybuji ,na co by byl bezdomovci pes že by se mu líbil a vzal si ho jako kamaráda to dost těžko to by si mohl sehnat psa kdekoliv a nemusel by ho krást , jedině k jídlu a nebo aby ho prodal někam na trénování psích zápasů .
Spousta bezdomáčů má psy a ne všichni je sežerou. Když je ten člověk zachycen na kameře - nešlo by to ukázat někomu z těch místních co se tam pocmrdujou? I když je blbě vidět, jestli ho znají, tak by mohli poznat podle šatů, pohybu. Jen nápad - asi je fakt důležitá rychlost. A odměna (ne za vrácení, ale za NALEZENÍ).
Zdravím, tak jsem to taky na FB rozjela a už sdílelo x mých přátel... Mezi nimi je spousta pejskařů, atd, tak třeba se poštěstí a k něčemu to bude.. Nemusel to být bezdomovec, ale třeba nějakej hůř oděnej člověk, mohl si psa prostě vzít, když tam byl uvázanej... No,držím pěsti.. Určitě dejte vědět, jestli budete mít nějaké nové info..
Eninka

XXX.XXX.176.30
Napadlo mě ještě, jestli třeba toho psa nevzal někdo s tím, že když není uvázaný přímo někde u vchodu jak je to běžné, ale naopak opodál u stromu v trávě, že si třeba myslel, že jej tam někdo přivázal, aby se ho zbavil a proto jej odvedl. Vím, že je to skoro nereálný, ale co když to tak bylo???
napsal(a):
Obviňováním paní jistě pomůžete.
tady jsou všichni zase chytří.... se na vás obrátím, až si nebudu vědět rady s nějakým životním problémem. Třeba poradíte. Ale znáte to... Kdyby měla babička koule, byla by dědeček. Takže fakt nechápu, o co se tu všichni snažíte, zvlášť když majitelka očividně uznává chybu a trpí..... Jste jak padlí na hlavu
Pejskovi i paničce držím palce a sdílím na FB, jinak pomoct nemůžu
awake
napsal(a):
jezdíme se psy na akce po republice a když jedu celý den v autě taky se potřebuji najíst. Než psa nechat upařit v autě taky ho raději u auta přivážu. Nebo nesmím ani jíst
?
Tak spousta pejskařů jezdí po celé republice po závodech výstavách atd. a všichni se potřebujeme někde najíst. Ale když se chci najíst, tak se najím v reaturaci se zahrádkou, nebo někde u stánku, kam se mnou může pes. Nebo si najdu restauraci, kde nechám auto ve stínu a vidím na něj a nechám psům otevřený kufr. To je něco jiného, než nechat psa úplně bez dozoru před obchodem.
Dala jsem to fb jeste jednou a s fotkou.... http://www.facebook.com/profile.php?id=100001280078113# !/groups/185641138156994
Mám rýpavou a tak si rýpnu do všech, co v tématu které tu bylo nedávno o ztraceném psovi před obchodem, vehemntně tvrdili, že ti, co se bojí psa u obchodu nechat, co přecitlivělí a dělají z komára velblouda Takže vám všem vzkazuju, že byste měli mít maximálka plyšáka a ne psa/psy a stejně tak bych vám nesvěřila dítě
Jinak k zadavatelce:
evidentně si chybu uvědomila víc než dost, není třeba tady do ní ještě hučet, jak je taková a maková a nemaková Osobně su taky z Brna a psy před i maličkým obchodem jsem nenechávala už řadu let ( naposledy v dospívání, svém a to je sakra dlouho
), protože prostě mi to selský rozum nedovolil
A to jsem měla ovčandy, které by na sebe opravdu nenechaly sáhnout ani z 5-ti metrů
Bála jsem se o ně víc, než o cokoliv jiného.
Dnes mám kavkazáka, NO a dva prcky - Nudlu a papiše - a přesto bych ani ty dva obry nenechala u obchodu nikde....na to je mám příliš ráda
Držím palečky, aby se pesan našel v pořádku, je totiž vážně krásnej a jistě milovanej
Takže vám všem vzkazuju, že byste měli mít maximálka plyšáka a ne psa/psy a stejně tak bych vám nesvěřila dítě :-|
Tohle je myšleno na ty chytráčky, co tvrdili, že kdo se bojí nechat psa před obchodem je přecitlivělej a přehání
Nějak sem se řádně nevyjádřila, jak sem to tak četla zpětně
jen aby bylo jasno, na koho to je mířeno....není to na ty, co se tam pejsky bojí nechat a nenechávají, ani na ty, co nevědouc a netušíc ( optimistů je furt dost ) něco takového dělají....
TAK!
zuzina
napsal(a):
Tak spousta pejskařů jezdí po celé republice po závodech výstavách atd. a všichni se potřebujeme někde najíst. Ale když se chci najíst, tak se najím v reaturaci se zahrádkou, nebo někde u stánku, kam se mnou může pes. Nebo si najdu restauraci, kde nechám auto ve stínu a vidím na něj a nechám psům otevřený kufr. To je něco jiného, než nechat psa úplně bez dozoru před obchodem.
já nechat kufr otevřený tak mi psi utečou. Jezdím autem se psy 9 let, a nikdy jsem neměla problém s přivázaným psem u obchodu. Ostatně je tam nechávám 14 let co psy mám (menší obchody), a nikdy se žádnému nic nestalo. To bych se měla bát jít i mezi lidi z domu? Co kdyby mě někdo venku přepdl
broo

XXX.XXX.52.6
awake
napsal(a):
já nechat kufr otevřený tak mi psi utečou. Jezdím autem se psy 9 let, a nikdy jsem neměla problém s přivázaným psem u obchodu. Ostatně je tam nechávám 14 let co psy mám (menší obchody), a nikdy se žádnému nic nestalo. To bych se měla bát jít i mezi lidi z domu? Co kdyby mě někdo venku přepdl
Tak si psa uvazujte,a le až ho někdo ukradne, nebo po něm budou smradi háze šutry, někdo na něho pošle jiného psa, tak neplačte.
Zadavatelka zjistila svou hloupost dost hnusným způsobem a jistě to už u dalšího psa neudělá.
já mám dva stafbulíky a nechávám je maximálně u kytkárny ( vesnická obdoba květinářství) a to na 5 minut .
Jinak si umím zařídit abych šla nakoupit a psa nemusela uvazovat. A to i na psích akcích a víkendovkách a atd atd...
Každej jak umí a chce.
awake
napsal(a):
Ostatně je tam nechávám 14 let co psy mám .............
tak ono je všechno jednou poprvé, až se něco stane, tak si maximálně řekneš, jéje, nikdy se mi to nestalo, tak jaktože teď jo...ale to už bude pozdě
eninka
napsal(a):
Ostatně je tam nechávám 14 let co psy mám .............
tak ono je všechno jednou poprvé, až se něco stane, tak si maximálně řekneš, jéje, nikdy se mi to nestalo, tak jaktože teď jo...ale to už bude pozdě
protože mě nikdo ani nepřepadl budu se bát chodit ven, protože co kdyby mě někdo někdy přepadl? Nebudu jezdit autem protože co kdybych jednou nabourala? Nebudu chodit se psem ven protože co kdyby mi ho někdo ukradl nebo ho pokousal jiný pes? Ach jo. Já se nechci venku bát
awake
napsal(a):
protože mě nikdo ani nepřepadl budu se bát chodit ven, protože co kdyby mě někdo někdy přepadl? Nebudu jezdit autem protože co kdybych jednou nabourala? Nebudu chodit se psem ven protože co kdyby mi ho někdo ukradl nebo ho pokousal jiný pes? Ach jo. Já se nechci venku bát
Jasně jsou to náhody,ale pokud se něčemu dá předejít tak proč bych zbytečně provokovala? Ven se chodit musí,pokud chci někam jet autem tak tim taky pojedu,ale přece nepůjdu ven ověšená šperkama za bůhví kolik tisicíc abych přilákala zloděje a autem nepojedu 200km/h abych nabourala a stejně tak nebudu přivazovat psa někam kde na něj nevidim a nemůžu u něj být za pár vteřin,to co jste napsala vy mi příjde trochu nahlavu
broo

XXX.XXX.52.6
awake
napsal(a):
každý se chová tak, aby předcházel.. nebo jdeš v noci sama v mini po bronxu ( jedna krásnáá část brna plná ehm jistých spoluobčanů) , nosíš peněženku v otevřené tašce, necháš odemknuté auto, dkyž jdeš nakoupit atd atd atd...
Pokud se nechceš bát a nebojíš se, tak šup, s chutí do toho..
je to samé, jako když necháš psa před obchodem a jdeš si nakoupit ....
veradisia
napsal(a):
Jasně jsou to náhody,ale pokud se něčemu dá předejít tak proč bych zbytečně provokovala? Ven se chodit musí,pokud chci někam jet autem tak tim taky pojedu,ale přece nepůjdu ven ověšená šperkama za bůhví kolik tisicíc abych přilákala zloděje a autem nepojedu 200km/h abych nabourala a stejně tak nebudu přivazovat psa někam kde na něj nevidim a nemůžu u něj být za pár vteřin,to co jste napsala vy mi příjde trochu nahlavu
no vidíte a mě přijde nahlavu chodit ven s tím, že se mi něco stane, že mě někdo přepadne, někdo mě zabije nebo mi něco ukradne.
Zadavatelky je mi hrozně líto a myslím, že jetsli jí enodkážete poradit a jen jí nadáváte, tak asi radši mlčte. Jasně, byla to hrozná hloupost, jenže ne úmyslná. Jak se to zdá mně, zadavatelka třeba nepřistupuje k lidem primárně tak, že jsoou to hovada a ke světu ,,venku" jako k místu, kde číhá nebezpečí na každém kroku. Je to naivní, ale na druhou stranu někteří lidé prostě berou jako automatické to dobré a rozhodně není dobrý je odsuzovat za to, že vidí svět pozitivně. Trochu empatie a méně skepse a cynismu, drazí rýpalové.
mata
napsal(a):
Mám rýpavou a tak si rýpnu do všech, co v tématu které tu bylo nedávno o ztraceném psovi před obchodem, vehemntně tvrdili, že ti, co se bojí psa u obchodu nechat, co přecitlivělí a dělají z komára velblouda Takže vám všem vzkazuju, že byste měli mít maximálka plyšáka a ne psa/psy a stejně tak bych vám nesvěřila dítě
Jinak k zadavatelce:
evidentně si chybu uvědomila víc než dost, není třeba tady do ní ještě hučet, jak je taková a maková a nemaková Osobně su taky z Brna a psy před i maličkým obchodem jsem nenechávala už řadu let ( naposledy v dospívání, svém a to je sakra dlouho
), protože prostě mi to selský rozum nedovolil
A to jsem měla ovčandy, které by na sebe opravdu nenechaly sáhnout ani z 5-ti metrů
Bála jsem se o ně víc, než o cokoliv jiného.
Dnes mám kavkazáka, NO a dva prcky - Nudlu a papiše - a přesto bych ani ty dva obry nenechala u obchodu nikde....na to je mám příliš ráda
Držím palečky, aby se pesan našel v pořádku, je totiž vážně krásnej a jistě milovanej
Souhlasim do puntiku
broo

XXX.XXX.52.6
awake
napsal(a):
no vidíte a mě přijde nahlavu chodit ven s tím, že se mi něco stane, že mě někdo přepadne, někdo mě zabije nebo mi něco ukradne.
takže chodíte ven s otevřenou taškou, ideálně polonahá a jezdíte jako prase?
Pokud ne, tak předcházíte :-)))
awake
napsal(a):
A proč se hned bát? Dá se tomu předejít a pak se člověk bát nemusí, protože je to o náhodě,ale pokud neudělam nic proto a ještě budu provokovat tak tam je to skoro jistota,že se něco stane.
awake
napsal(a):
Přijde mi, že nechápete, co se Vám ostatní snaží říct. Nikdo nechce, abyste seděla jen doma, nebo abyste chodila ven a učůrávala strachy. Ale jde o to, že člověk by měl předvídat - kdykoliv a za všech okolností (podél silnice vedu své dítě za ruku... když řídím, tak sleduji provoz a nečumím do telefonu... když nakupuji, hlídám si tašku... když venčím psa, hlídám aby nikoho neobtěžoval... neuvazuji psa tam, kde jej nemám pod dohledem... stejně tak nenechám bez dozoru kočárek. atd. atd.). Tomu se neříká strach, ale zodpovědnost!
zuzina
napsal(a):
Přijde mi, že nechápete, co se Vám ostatní snaží říct. Nikdo nechce, abyste seděla jen doma, nebo abyste chodila ven a učůrávala strachy. Ale jde o to, že člověk by měl předvídat - kdykoliv a za všech okolností (podél silnice vedu své dítě za ruku... když řídím, tak sleduji provoz a nečumím do telefonu... když nakupuji, hlídám si tašku... když venčím psa, hlídám aby nikoho neobtěžoval... neuvazuji psa tam, kde jej nemám pod dohledem... stejně tak nenechám bez dozoru kočárek. atd. atd.). Tomu se neříká strach, ale zodpovědnost!
chápu co mi ostatní chtějí říci, ale jen nerozumím tomu, proč by mě měl někdo něco ukrást. Vždyť i malé dítě ví že se nekrade, neubližuje ostatním, ale stejně já musím předvídat aby mi někdo něco neukradl.
Dřív bylo normální někomu pomoci když byl v nouzi. Dnes se bojíte někomu pomoci aby Vám něco neudělal nebo něco neukradl. Nebo je běžné starat se o sebe, protože mě také stejně nikdo nepomůže až budu potřebovat. Kde to žijeme
awake
napsal(a):
a když nechám dítě na hřišti provokuji pedofily? Takže nejlép vše celý život pod kontrolou a na řetězu?
Pokud je tam necháte bez dozoru tak jo,jasně starší děti jsou poučeni,že maj utéct nebo začít křičet,ale psa tohle naučit nemůžete jsou to VĚTŠINOU důvěřivé dušičky a tak jdou s každym
veradisia
napsal(a):
Pokud je tam necháte bez dozoru tak jo,jasně starší děti jsou poučeni,že maj utéct nebo začít křičet,ale psa tohle naučit nemůžete jsou to VĚTŠINOU důvěřivé dušičky a tak jdou s každym
i starší děti se ztrácejí. Nemůžete mít celý život vše (děti, psy) pod 24 hodinovým dohledem.
awake
napsal(a):
a celý život s nimi chodíte na hřiště? Vodíte je každý den do školy a ze školy? Vodíte je na kroužky a pak i na rande?
asi moc nechápete rozdíl mezi teenagerem a psem, co? Např. dítě má mobil, má hlas,umí křičet,je nějak vychované, má svůj rozum a uvažování.....to jste mě ted pobavila
lucietka
napsal(a):
asi moc nechápete rozdíl mezi teenagerem a psem, co? Např. dítě má mobil, má hlas,umí křičet,je nějak vychované, má svůj rozum a uvažování.....to jste mě ted pobavila
pokud po dítěti někdo skočí je mu mobil víte na co. Pes má zase zuby. A lidi snad ví že se nekrade ne?
lucietka
napsal(a):
Tak nějak mi připadá,že my co si své děti,psi a majetek hlídáme sme úplně nahlavu a měli bychom všechny zbytečně provokovat protože někomu se nikdy nic nestalo no nic jsem zodpovědná a taková zůstanu
veradisia
napsal(a):
Tak nějak mi připadá,že my co si své děti,psi a majetek hlídáme sme úplně nahlavu a měli bychom všechny zbytečně provokovat protože někomu se nikdy nic nestalo no nic jsem zodpovědná a taková zůstanu
je dobře že jste zodpovědná.
Já budu dál na hlavu že nechám svého psa uvázaného u obchodu a budu doufat, že až půjde někdo okolo bude také vychovaný a zodpovědný a bude vědět že se nekrade.
veradisia
napsal(a):
Vy jste asi nepochopili, o co přispěvovateli jde, prostě musí mít pravdu za každou cenu a jiný názor nebere, připadá mi že se chce dohadovat. Je tady každýmu nad míru jasný, jak to s tou provokací každý myslel, ale argument, že je dítěti mobil k ničemu a podobné nesmysly jsou k ničemu. Pes je důvěřivý tvor a nebude okolo sebe řvát pomoc, byl jsem ukraden... Člověk má o mnoho víc možností se bránit a hlavně ví, že je něco špatně, ten psík to netuší. Prostě ať si AWAWE říká co chce, jak to je ostatní ví...
eninka
napsal(a):
Vy jste asi nepochopili, o co přispěvovateli jde, prostě musí mít pravdu za každou cenu a jiný názor nebere, připadá mi že se chce dohadovat. Je tady každýmu nad míru jasný, jak to s tou provokací každý myslel, ale argument, že je dítěti mobil k ničemu a podobné nesmysly jsou k ničemu. Pes je důvěřivý tvor a nebude okolo sebe řvát pomoc, byl jsem ukraden... Člověk má o mnoho víc možností se bránit a hlavně ví, že je něco špatně, ten psík to netuší. Prostě ať si AWAWE říká co chce, jak to je ostatní ví...
i malé dítě je důvěřivý tvor. A Vy jste za mlada měl mobil aby Vám nikdo nic neudělal? Mobil Vám nezabrání v tom aby se Vám něco stalo. Když jsem byla malá chovali se k sobě lidi ohleduplně. Dnes? Malé dítě Vás pošle kamsi. O dnešní výchově rodičů a jejich zodpovědnosti by to tu bylo nadlouho.
Cizí názor beru. Jen vyjadřuji ten svůj a že s ním nesouhlasíte neznamená, že nemohu diskutovat. Nebo se pletu?
awake
napsal(a):
je dobře že jste zodpovědná.
Já budu dál na hlavu že nechám svého psa uvázaného u obchodu a budu doufat, že až půjde někdo okolo bude také vychovaný a zodpovědný a bude vědět že se nekrade.
Doufat nestačí, protože to ztracenýho psa domů nevrátí a kdyby se stalo, že tvému psu někdo škaredě ublíží jen proto, že byl někde vystaven k činu "VEM SI MĚ", kdokoliv půjdeš okolo, tak by mě pak zajímaly vnitřní pocity člověka, který doufá, že jsou všichni kolemjdoucí vychovaní, zodpovědní a ví, že se nekrade
eninka
napsal(a):
Doufat nestačí, protože to ztracenýho psa domů nevrátí a kdyby se stalo, že tvému psu někdo škaredě ublíží jen proto, že byl někde vystaven k činu "VEM SI MĚ", kdokoliv půjdeš okolo, tak by mě pak zajímaly vnitřní pocity člověka, který doufá, že jsou všichni kolemjdoucí vychovaní, zodpovědní a ví, že se nekrade
to bych nesměla u toho obchodu nechat ani auto nebo kolo (kolikrát se mi stalo že obojí nebylo zamčené). Co když si někdo kdo půjde okolo bude myslet že je tam opuštěné.
Nechápu, proč jsou tady obviňováni lidi z nezodpovědnosti. Krást je nenormální a ne jít se psem nakoupit.
awake
napsal(a):
to bych nesměla u toho obchodu nechat ani auto nebo kolo (kolikrát se mi stalo že obojí nebylo zamčené). Co když si někdo kdo půjde okolo bude myslet že je tam opuštěné.
Nechápu, proč jsou tady obviňováni lidi z nezodpovědnosti. Krást je nenormální a ne jít se psem nakoupit.
to promiň, ale kolo a auto se dá nahradit jiným ale živej tvor, člen rodiny, dávající lásku, to snad nejde srovnávat, já bych nikdy nevyměnila kolo nebo auto (ztracený) za svýho ztracenýho psa, nikdy by mě nebolela ztráta blbé neživé věci tak, jak mého živého kamaráda
eninka
napsal(a):
to promiň, ale kolo a auto se dá nahradit jiným ale živej tvor, člen rodiny, dávající lásku, to snad nejde srovnávat, já bych nikdy nevyměnila kolo nebo auto (ztracený) za svýho ztracenýho psa, nikdy by mě nebolela ztráta blbé neživé věci tak, jak mého živého kamaráda
tak mě by bolela jakákoliv krádež. Vše má pro mě nějakou hodnotu.
awake
napsal(a):
tak mě by bolela jakákoliv krádež. Vše má pro mě nějakou hodnotu.
jde o to, jestli by tě bolela krádež psa z důvodu, že tě zklamali lidé, protože nejsou poctiví, zodpovědní a vědí, že krást se nemá, nebo proto, že jsi tomu mohla zabránit neuvázáním u obchodu. To ti pak víra v dobré lidi je jaksi k ničemu.
eninka
napsal(a):
jde o to, jestli by tě bolela krádež psa z důvodu, že tě zklamali lidé, protože nejsou poctiví, zodpovědní a vědí, že krást se nemá, nebo proto, že jsi tomu mohla zabránit neuvázáním u obchodu. To ti pak víra v dobré lidi je jaksi k ničemu.
konkrétně krádež psa by mě vadila proto, že ho mám ráda. Auta a třeba toho kola proto, že něco stojí. O lidech si dělám mínění deně, takže bohužel vím jací jsou. Jen to chování - jednání nechápu. Před pár lety se lidi chovali prostě jinak. Nechci se bát jestli mě někdo něco udělá nebo něco neukradne a nevím, proč bych já měla být obviněna někým že někoho provokuji normálním chováním.
Teda AWAKE ať se na mě nezlobí, ale přijde mi jako puboška, která žije ještě v takovém tom pocitu, že je nezranitelná, nesmrtelná, nic se jí nemůže stát nebo naopak stařičká babička, která zase žije v tom "starém dobrém světě" jaký kdysi býval. Přece normální soudný člověk, který se kouká na televizi, čte noviny, sem tam vleze na nějaké to fórum musí vědět, že dnes už opravdu nelze nechávat psa, dítě - cokoli na čem mi záleží volně ložené a bez dozoru. To fakt ne. Naopak už jsem slyšela i o případu, kdy staré paní vytrhli vodítko z ruky, bafli jorka do náručí a byla bez psa. Totéž s věcmi (mobily, kola).Jak proboha dneska může někdo spoléhat na to, že lidi nekradou. Jo, AWAKE třeba nekrade, já taky ne, další 1/3 lidí taky ne. Ale co ti, co takové zábrany nemají. Dnes všude varují před krádeřemi psů (abych se vrátila k tématu), kradou se i ze zajištěných zahrad, z kotců, tak jak můžete říct, že budete svého psa nechávat u krámu a věřit, že vám ho neukradnou? Co šlo pře 15 lety holt už dneska nejde, aspoň ne bez rizika.Já se přiznám, že když u nás před BILOU vidím uvázaného psíka a někdo k němu jde (třeba jako pohladit), tak normálně špízuju, jestli ho nebude odvazovat. A taky pamatuju doby, kdy jich tam v řadě sedělo 10 a nic se nedělo. Sestřenice - taky byla chytrá - jejímu psu se před krámem nic nikdy nestalo - jednou po nakoupení našla svýho voříška v krvi. Parta hnědočechů na něj ze srandy poštvala ovčouna. Malýho zachránili - měl prokousnutou plíci, léčení trvalo přes měsíc, stálo jí 11 litrů a pes dodneška panikaří sotva uvidí většího psa. A v té době okolo bylo spousta lidí, myslíte, že někdo něco udělá? Ani prd, jenom se dívají, třeba litují, pak jí to řekli, ale co je to platný.
Zadavatelce přeju, aby se jí podařilo psíka najít, zkoušejte to dál, zkuste tu televizi, Blesk, veteriny ve městě - lidi pejskaři jsou všímaví, třeba to bylo jako u Hofmana, někdo si řek, že u něj mu bude líp. A odměna by mohla zabrat i na nepejskaře. Ale musí se o něm hodně vědět. Držím palce, ta nejistota je děsná
atika
napsal(a):
Teda AWAKE ať se na mě nezlobí, ale přijde mi jako puboška, která žije ještě v takovém tom pocitu, že je nezranitelná, nesmrtelná, nic se jí nemůže stát nebo naopak stařičká babička, která zase žije v tom "starém dobrém světě" jaký kdysi býval. Přece normální soudný člověk, který se kouká na televizi, čte noviny, sem tam vleze na nějaké to fórum musí vědět, že dnes už opravdu nelze nechávat psa, dítě - cokoli na čem mi záleží volně ložené a bez dozoru. To fakt ne. Naopak už jsem slyšela i o případu, kdy staré paní vytrhli vodítko z ruky, bafli jorka do náručí a byla bez psa. Totéž s věcmi (mobily, kola).Jak proboha dneska může někdo spoléhat na to, že lidi nekradou. Jo, AWAKE třeba nekrade, já taky ne, další 1/3 lidí taky ne. Ale co ti, co takové zábrany nemají. Dnes všude varují před krádeřemi psů (abych se vrátila k tématu), kradou se i ze zajištěných zahrad, z kotců, tak jak můžete říct, že budete svého psa nechávat u krámu a věřit, že vám ho neukradnou? Co šlo pře 15 lety holt už dneska nejde, aspoň ne bez rizika.Já se přiznám, že když u nás před BILOU vidím uvázaného psíka a někdo k němu jde (třeba jako pohladit), tak normálně špízuju, jestli ho nebude odvazovat. A taky pamatuju doby, kdy jich tam v řadě sedělo 10 a nic se nedělo. Sestřenice - taky byla chytrá - jejímu psu se před krámem nic nikdy nestalo - jednou po nakoupení našla svýho voříška v krvi. Parta hnědočechů na něj ze srandy poštvala ovčouna. Malýho zachránili - měl prokousnutou plíci, léčení trvalo přes měsíc, stálo jí 11 litrů a pes dodneška panikaří sotva uvidí většího psa. A v té době okolo bylo spousta lidí, myslíte, že někdo něco udělá? Ani prd, jenom se dívají, třeba litují, pak jí to řekli, ale co je to platný.
Zadavatelce přeju, aby se jí podařilo psíka najít, zkoušejte to dál, zkuste tu televizi, Blesk, veteriny ve městě - lidi pejskaři jsou všímaví, třeba to bylo jako u Hofmana, někdo si řek, že u něj mu bude líp. A odměna by mohla zabrat i na nepejskaře. Ale musí se o něm hodně vědět. Držím palce, ta nejistota je děsná
souhlasím s Vámi a znovu říkám, že jednání lidí prostě nechápu. Že dřív si lidi pomáhali a dnes Vás pošle malé dítě někam. Že rodiče své děti nevychovají ke slušnosti k druhým. Proto jsou dnes lidi takový jací jsou a krade, přepadá a vraždí se čím dál víc.
Jen nevěřte všemu co je v televizi a novinách. Takto začala panika ohledně "bojových" psů. Média jsou mocná. Dřív se toto dělo taky jen o tom holt lidi míň věděli. Dnes má spoustu lidí strach se na ulici na někoho podívat aby mu někdo nedal přes hu.u. Znovu říkám, že nechápu proč by mě měl někdo napadat za to, že svého psa někde uvážu. To je moje věc a rozhodně se necítím jako provokant.
Mě je z dnešního světa taky na nic, ale holt v něm žiju, tak radši budu ustrašená (alespoň co se mých psů týká, děti už mám naštěstí dospělý) než abych svoje psiny vystavila nebezpečí, že je někdo sežere, ze srandy umlátí, zapálí apod. Právě proto, že vidim, co se kolem děje. Jednou se mi v lese zaběhla fena, hledali jsme ji do večera, teda spíš do noci, dodnes si pamatuju tu hrůzu, jak mi bylo když jsem si představila, že se třeba nikdy nedovim co s ní je. A to už je dávno, tehdá hrozili snad jen ti myslivci, případně auta. A i kdybych nevěřila televizi co se týká kradení psů na psí zápasy, tak faktem zůsrává, že ti psi zmizeli. Jak by vám bylo, kdybyste měla psa v čoudu a nevěděla jak dopad? Nevím nevím, jestli by vás utěšilo, že trénování na psí zápasy je fáma. Ono ty další možnosti taky nic moc. Jo třeba by si ho někdo ukrad, aby ho měl doma a měl ho rád, ale vy byste si stejně musela představovat i ty další varianty. Nebo byste si i potom říkala, že se přece nebudete bát hned toho nejhoršího?

jak to tu čtu tak někteří lidé mi připadají že sem odněkud spadli ,spoléhat na to že se krást nemá tak to teda těm magorům řekněteať nekradou že se to nemá. V dnešní době kdy se krade všechno a všude se někdo diví proč někdo ukradne psa ,no prostě ho ukradne ,bu´d ho sežere a nebo ho jen tak pro srandu třeba umlátí, protože je čím dál víc zlých a úchylných lidí tak vyběhněte do světa a řekněte jim že to nemají dělat že se to nemá, že se nemá krást , že se nemají zabíjet ,že se netýrají zvířata ,že se nezabíjejí děti ,tak proč se to děje když se to nemá dělat ,jste strašně naivní ,a nebo jen těma kecma provokujete ,tak si nechávejte své psy u obchodů a pak tady nebrečte že vám je někdo sežral nebo zabil. já mám psa docela velkého a dobrovolně by se odvézt nedal, přesto bych ho nikde nenechala ani minutu ,je mě líto psů uvázaných mezi rachotícími vozíky , někteří lidé do nich schválně ještě najedou taky sem to viděla ,nestojím o to aby do mého psa kopaly děti i to už sem viděla ,nestojím ani o to jít do kriminálu protože pes by se takovým parchantům bránil, nepotřebuji ani to aby se pes třeba odvázal a lpřejelo ho auto ,i když někdy se ani odvazovat nemusíí parkoviště jsou přeplněná a řidičské schopnosti některých nakupujících úžasné,krom toho jak tu už někdo psal uvázaný pes se nemůže moc bránit jinému psu který k němu navolno přiběhne , no a je spousta dalších a dalších možností tak tam ty psy nechávejte když jste líní nejdřív nakoupit a pak vyvenčit psa nebo naopak ,prostě hnout prdelí a udělat něco na víc , nechávejte je tam a pak si ale nestěžujte.
napsal(a):
jak to tu čtu tak někteří lidé mi připadají že sem odněkud spadli ,spoléhat na to že se krást nemá tak to teda těm magorům řekněteať nekradou že se to nemá. V dnešní době kdy se krade všechno a všude se někdo diví proč někdo ukradne psa ,no prostě ho ukradne ,bu´d ho sežere a nebo ho jen tak pro srandu třeba umlátí, protože je čím dál víc zlých a úchylných lidí tak vyběhněte do světa a řekněte jim že to nemají dělat že se to nemá, že se nemá krást , že se nemají zabíjet ,že se netýrají zvířata ,že se nezabíjejí děti ,tak proč se to děje když se to nemá dělat ,jste strašně naivní ,a nebo jen těma kecma provokujete ,tak si nechávejte své psy u obchodů a pak tady nebrečte že vám je někdo sežral nebo zabil. já mám psa docela velkého a dobrovolně by se odvézt nedal, přesto bych ho nikde nenechala ani minutu ,je mě líto psů uvázaných mezi rachotícími vozíky , někteří lidé do nich schválně ještě najedou taky sem to viděla ,nestojím o to aby do mého psa kopaly děti i to už sem viděla ,nestojím ani o to jít do kriminálu protože pes by se takovým parchantům bránil, nepotřebuji ani to aby se pes třeba odvázal a lpřejelo ho auto ,i když někdy se ani odvazovat nemusíí parkoviště jsou přeplněná a řidičské schopnosti některých nakupujících úžasné,krom toho jak tu už někdo psal uvázaný pes se nemůže moc bránit jinému psu který k němu navolno přiběhne , no a je spousta dalších a dalších možností tak tam ty psy nechávejte když jste líní nejdřív nakoupit a pak vyvenčit psa nebo naopak ,prostě hnout prdelí a udělat něco na víc , nechávejte je tam a pak si ale nestěžujte.
takže nejsem jen provokant ale i lenoch.
Proč bych já měla vysvětlovat lidem na ulici že se nekrade a neubližuje ostatním? To snad již malým dětem vysvětlijí rodiče. I když při mé návštěvě dětského hřiště ani to už dnes nefunguje.

awake
napsal(a):
takže nejsem jen provokant ale i lenoch.
Proč bych já měla vysvětlovat lidem na ulici že se nekrade a neubližuje ostatním? To snad již malým dětem vysvětlijí rodiče. I když při mé návštěvě dětského hřiště ani to už dnes nefunguje.
no neřekla bych že to rodiče dětem vysvětlují spíš jim vysvětlují něco jiného, ale mě je to vcelku jedno protže s tím nic nenadělám takže jediné co mi zbývá je přispůsobit se a nespoléhat na to že někdo bude slušně vychován a nevykrade mi odemčený dům ,neznáslilní mi dítě ,neukradne mě auto a, taky mě nesežere psa. ted to co napíšu nemyslím na zadavatelku udělala chybu a je jí to líto ,ale myslím to na ty ostatní chytrolíny co si myslí že se to jim a jejich psu stát nemůže, považuju vás opravdu za nezodpovědné ,líné a nebo blbé , mě teda zajít s práce domů vyvenčit psa a pak teprve jít nakoupit nevadí , vždyt nechodím každý den a pokud někdo fakt sebou psa musí vláčet do supermarketu s tím že ho tam třeba na půl hodiny uváže tak je to u mě magor.
Nechci a nemohu se nějak obhajovat. Jen bych všem slušným, zodpovědným majitelům pejsků chtěla oznámit, že mám obrovský pocit viny, nespím a člen rodiny, parťák (nejen pes) Mates strašně chybí celé rodině a chybět bude, což asi potěší paní, která mně tak barvitě vylíčila Matesův osud. Bez sebemenšího náznaku ironie všem přeji, aby je nikdy nepotkalo vypnutí mozku, (nedovedu si to vysvětlit asi se mně přismahl) jako mně, kdy jsem hledala co nejlepší stín a vůbec mně nenapadlo, že by ho mohl někdo ukrást. Chtěla bych moc poděkovat všem těm, kteří mně pomohli, že dali Matesa na FB a taky těm dvěma diskutujícím, kteří měli pár laskavých slov i pro mě. Protože evidentně nepatřím mezi zodpovědné majitel pejsků nebudu už reagovat na příspěvky
Dobrý den, přečetla jsem si vše až sem.Něco bych k tomu napsala, ale nenapíšu.Chtěla bych poprosit diskutující, pojďme si založit téma přímo k věci, založím ho teď já sama na volné diskuzi, ´titulek bude uvazovat, nebo neuvazovat?Jde mi o to, že tuto diskuzi založila docela zoufalá paní a já ji chápu, zrovna asi jako většina z nás.Musí se cítit hrozně, ta nejistota dokáže člověka doslova drtit, dobře to znám, ačkoli u mě nešlo o psa ,,jen,, o kočku.Každý noví příspěvek v ní vzbuzuje klamnou naději.Proto prosím, nechte vlákno jen těm, kteří se k tématu mohou vyjádřit a zbytečně neplňme téma našima názorama, které nepomohou.Děkuji Dana
lira
napsal(a):
Nechci a nemohu se nějak obhajovat. Jen bych všem slušným, zodpovědným majitelům pejsků chtěla oznámit, že mám obrovský pocit viny, nespím a člen rodiny, parťák (nejen pes) Mates strašně chybí celé rodině a chybět bude, což asi potěší paní, která mně tak barvitě vylíčila Matesův osud. Bez sebemenšího náznaku ironie všem přeji, aby je nikdy nepotkalo vypnutí mozku, (nedovedu si to vysvětlit asi se mně přismahl) jako mně, kdy jsem hledala co nejlepší stín a vůbec mně nenapadlo, že by ho mohl někdo ukrást. Chtěla bych moc poděkovat všem těm, kteří mně pomohli, že dali Matesa na FB a taky těm dvěma diskutujícím, kteří měli pár laskavých slov i pro mě. Protože evidentně nepatřím mezi zodpovědné majitel pejsků nebudu už reagovat na příspěvky
Jestli jste tou paní co "líčila barvitě Matesův osud" myslela mě, tak je mi to moc líto a vůbec jsem své dva příspěvky nesměřovala na Vás - psala jsem k AWAKE a i to tam v textu někde je. Je mi líto co Vás potkalo a fakt doufám, že svého kámoše najdete. Směrem k Vám jsem psala jestli by nebylo možné člověka , který je zachycen na kamerových snímcích ukázat místním figurkám, které se tam okolo motají, zda by ho nepoznali, případně ten BLESK, telku apod. Musíte věřit, že ho najdete - ten malej psík byl taky pryč víc než tejden a našel se, prostě furt hledat. A opravdu Vám držím palce.

jestli jste myslela mne ,tak bohužel ,mám ve zvyku říkat co si myslím a nezavírat oči před realitou ,a realita dnešní doby je přesně to co sem napsala ,přála bych vašemu psovi aby se domů vrátil ,mám psy ráda - všechny ,bohužel myslím že se nevrátí.
lira
napsal(a):
Proč byste měla být hned nezodpovědná? Přiznala jste vinu a docela chápu,že když někdo nechodí na diskuze,tak se toho moc o dění nedozví,tak to prostě je,lidi dělaj chyby a z toho bysme se měli poučit,myslim,že vy už jste poučená a já jen doufám,že pejsek vrátí domů Kontaktovali jste už televizi?
Ano myslela jsem přesně Vás. Za tím, že říkáte vždy jen pravdu za každé situace se dá skrýt nedostatek sebereflexe, nedostatek empatie a hrubost. Jak jsem napsala mám pocit viny a teď nemám chuť s Vámi diskutovat. Doufám, že ale jste stálým přispěvatelem diskuzí, protože jak jinak by jste mohla všem sdělit jaká je ta jediná, správná pravda, a v budoucnu se v diskuzi setkáme. Na druhou stranu musím přiznat i Vám, že tím jak jsem se naštvala jste mně pomohla. Sice to nebyl Váš záměr, ale podařilo se.
lira
napsal(a):
V čera 11.7.2011 před nákupním centrem Tesco Skandidávská, Heršpice, mně byl ukraden pes, kterého jsem bohužel uvázala pod strom na trávník, jelikož v autě bylo horko a já jsem chtěla, aby byl ve stínu. Teď vím, že to byla velká chyba , ale nechápu, že jsem to udělala. Po nákupu jsme zjistili, že pes je pryč. S manželem jsme hned šli do Tesca, kde jsme zjistili, že odvádění psa bylo zachyceno na kamerovém systému.Pes je 4 letý kříženec boxera slyší na jméno Mates, je čipovaný, registrovaný na Brno střed. Je černohnědý s bílou náprsenkou a má bílé tlapky a koneček ocásku. Vše je oznámeno na policii, vylepené plakátky s nabídkou odměny, můžete mně někdo poradit co bych ještě mohla udělat?? Nabízím odměnu od 6000Kč dohodou č. mob. 608 603 639
Asi Vám nepomůžu, ale dnes odpoledne kolem půl 4 jsem šla kolem parkoviště u Futura Brno po ulici Ořechovská směrem na Moravany. Na konci parkoviště zcela stranou stálo auto, u kterého úplně stejného psa, jaký je na Vašem obrázku, venčila dvojice mladých lidí, chlapec a dívka. Bohužel nevím ani o jaký typ auta se jednalo, zaujal mě akorát ten pejsek. Možná je to náhoda...

lira
napsal(a):
Ano myslela jsem přesně Vás. Za tím, že říkáte vždy jen pravdu za každé situace se dá skrýt nedostatek sebereflexe, nedostatek empatie a hrubost. Jak jsem napsala mám pocit viny a teď nemám chuť s Vámi diskutovat. Doufám, že ale jste stálým přispěvatelem diskuzí, protože jak jinak by jste mohla všem sdělit jaká je ta jediná, správná pravda, a v budoucnu se v diskuzi setkáme. Na druhou stranu musím přiznat i Vám, že tím jak jsem se naštvala jste mně pomohla. Sice to nebyl Váš záměr, ale podařilo se.
sice nevím čím sem vám pomohla ,ale budiž. jestli vám připadá hrubé to že vás neuklidňuji že se to stane a že se pes určitě najde,prostě si myslím že kdybyste dopředu trošku přemýšlela tak se to stát nemuselo a taky to že se pes už nenajde takže vás nebudu utěšovat že to všechno bude v pohodě. jsou věci které se dají omluvit a věci u kterých omluvy nepomůžou což jistě ted sama vidíte. jnak na tuhle diskuzi nechodím moc pravidelně ale občas ano , ale jen na témata co mě nějak zaujmou,takže se tu možná setkáme ,možná ne to se uvidí.
zdenula
napsal(a):
Asi Vám nepomůžu, ale dnes odpoledne kolem půl 4 jsem šla kolem parkoviště u Futura Brno po ulici Ořechovská směrem na Moravany. Na konci parkoviště zcela stranou stálo auto, u kterého úplně stejného psa, jaký je na Vašem obrázku, venčila dvojice mladých lidí, chlapec a dívka. Bohužel nevím ani o jaký typ auta se jednalo, zaujal mě akorát ten pejsek. Možná je to náhoda...
Pokud to byl Mates, tak by to pro mě byla moc dobrá zpráva. Stačilo by mně jen doufat, že se dostane do dobrých rukou. Jak vidíte už se chytám každého stébla. Nechci se utěšovat, ale stačilo by mně vědět, že je v pořádku. Děkuji moc Vám za zprávu. Jinak se po Matesovi slehla zem, vyzkoušeli jsme snad všechno. Bohužel v TV asi nemají zájem, asi podobných případů je hodně, takže mně neodpověděli.
Přeju ať se pejsek brzy najde.Paní udělala chybu,že ho tam uvázala ale myslím,že se dostatečně poučila a už by to nikdy neudělala.Musí to být pro ni hrozná beznaděj když neví co se s ním stalo tak jí to pořád nepředhazujte,že ho tam uvázala atd.Už to stejně nejde vrátit a těď stačí jen doufat v to,že se pesan najde.
lira
napsal(a):
Pokud to byl Mates, tak by to pro mě byla moc dobrá zpráva. Stačilo by mně jen doufat, že se dostane do dobrých rukou. Jak vidíte už se chytám každého stébla. Nechci se utěšovat, ale stačilo by mně vědět, že je v pořádku. Děkuji moc Vám za zprávu. Jinak se po Matesovi slehla zem, vyzkoušeli jsme snad všechno. Bohužel v TV asi nemají zájem, asi podobných případů je hodně, takže mně neodpověděli.
Nevzdávejte to, zkuste ten Blesk, čte to hafo lidí, dejte psíka s fotkou i na nalezence.cz, někdo ho mohl i odvézt. Je to náhoda.
lira
napsal(a):
Moc Vám přeji, ať to dobře dopadne a pejsek se najde a vrátí domů! Musí to být pro Vás opravdu hrozné.
Shoda těch pejsků byla neskutečná, fakt si myslím, že to mohl být on. Jen mě mrzí, že Vám nemohu víc pomoct. Držte se!
VŠEM VŠEM VŠEM MATES JE DOMA}!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Děkuji moc všem ale hlavně Atice, která nám poradila bezdomovce nejen v místě zcizení. Syn objížděl místa, kde se scháejí, rozdával letáky a sliboval odměnu. Dnes nám volal jeden, že snad mohli najít podobného psa a domluvili jsme se na setkání a předání odměny v 19.30 u nádraží u asijského bistra. Za hodinu na mě zvonila sousedka z vedlejšího baráku (také pejskařka, že Mates pobíhá kolem baráku. Mates překousal vodítko a utekl domů. JE TO FRAJER A UZNÁVÁM, ŽE JE O MOC CHYTŘĚJŠÍ NEŽ JÁ.
Děkuji všem a věřte, že nenechám bez povšimnutí žádného uvázaného psa, snad ho budu hlídat než příjde pán.
lira
napsal(a):
Děkuji moc všem ale hlavně Atice, která nám poradila bezdomovce nejen v místě zcizení. Syn objížděl místa, kde se scháejí, rozdával letáky a sliboval odměnu. Dnes nám volal jeden, že snad mohli najít podobného psa a domluvili jsme se na setkání a předání odměny v 19.30 u nádraží u asijského bistra. Za hodinu na mě zvonila sousedka z vedlejšího baráku (také pejskařka, že Mates pobíhá kolem baráku. Mates překousal vodítko a utekl domů. JE TO FRAJER A UZNÁVÁM, ŽE JE O MOC CHYTŘĚJŠÍ NEŽ JÁ.
Děkuji všem a věřte, že nenechám bez povšimnutí žádného uvázaného psa, snad ho budu hlídat než příjde pán.
Musim říct,že mi i ukápla slza když jsem si to přečetla,prostě paráda,je to šikulka šikovná
lira
napsal(a):
Tak to je moc dobrá zprávaHlavně,že se pejsek ve zdraví sám vrátil domů je to šikula