Nezavřou hubu a nezavřou 61 :o)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2011 21:00
mata

XXX.XXX.80.144

Ahojky holčičky! Já teprvá teďka dorazila domů, ale bylo to bájo, byla sem zase vyvést stařečky dle jejich přání :-) Ani sme skorem nezmokli, pršet začalo až navečer :-) Buřťák je z toho k.o., ale spokojená, že zas byla středem pozornosti, což se jí doma prostě stát nemůže :-)

Hani tak tě vítám zpět a věřím, že ses měla bájo, ale teda škoda toho zapomenutýho foťáku! Tak sme se těškaly na foťule Hubýska a chaloupky :-)
Ten soused je teda neskutečnej, ale jak píšeš, taky zjišťuju, že určitý typy závistivých lidí spíš lituju, než co jinýho.....sou to fakt chudáci :-|
Jejda chtěla bych být tvoje dcera človíčku! smajlík Ta se ale má! Takovou hodnou mamku smajlík
A koupila si něco?

A co ty Peti, jakejs měla víkend? Dali jste proťápku? A vyzkoušelas Lemon? smajlík

26.7.2011 09:48
rude

XXX.XXX.13.149

ahojda!
Mati co houby, byli jste? Lemon bohužel ne, nebyli jsme ani v krámu za ten víkend :-) ale na procházce jsme byli 2x, v neděli u jezera, a v sobotu jsem šla pjéšo popřát tchánovi, to je taky docela dálka, ale vzala jsem to kolem Labe, čuměla jsem jaký tam je proud, že sem Indyho pustil jen na kraj. smajlík

Hani taky tě vítám po takové době! smajlík návrat do reality je dost hnusnej viď? je lepší zůstat v realitě pořád, protože já bych se pak už taky nemusela vráti smajlík zvlášt když vidím, co se dneska vše děje. Hubert byl neštastnej při odjezdu, co?

co říkáte na to Norsko? my jsme na to s Michalem koukali v sobotu ve zprávách uplně zařezaní, se slzama v očích a mě mrazilo při tom videu, kde ležely mrtvoly a lidi plakali... smajlík jak tohle může někdo udělat ?! smajlík

taky bych brala maminku co mě vezme do butiku :-):-) nakoupili jste? příště ti foťáček připomenu, až budeš zas odjíždět! :-) já dala ten svůj včera na bazar a čekám zájemce a nic, jedna ženská napsala a potom co jsem jí napsala kolik to má nafocíno se už neozvala :-) si představte, že sem za ty 4 roky nafotila 42 650 snímků :-):-)

26.7.2011 09:52
mata

XXX.XXX.80.144

Holky tak představte si, že chovatel Barryho mi odepsal, byl naprosto nadšenej, že jsem se mu ozvala, a chce vědět o Barrym a jeho životě vše, plus fotky, tže abych sepsala román a naskenovala ty miliardy fotek, co mám smajlík Mám radost, že ho to tak potěšilo :-) Páč mě taky.... Nejen že je rozhodčím pro posuzování plemen, ale dělá s hovíky aj záchranařinu, prostě bomba. Škoda, že hovík není plemeno pro mě, páč by bylo prima, mít takového chovatele :-) Má teďka štěnda a poslal mně nejnovější fotky, načež sem se samo rozplynula nad těma ťunťama malýma krásnýma a obzvláště jeden ťunťa je rozkošnej :-) Ale psů mám víc než dost že, a hovíka stejnak nechci :-)

Maličká ukázka chodby, aneb co vše se dá za hoďku stihnout :-)) Dostali sme od kámoša na zkoušku omyvatelnou barvu na stěny, páč chodba, kde pesani nejvíc bývaj, je šíleně namáhaná, zdi černý a oblepený Bíšo-slinama s chlupama že, jak se oklepává furt, a on nám dal maličkou pixlu barvy na zkoušku, je to eko barva, vůůůbec nesmrdí smajlík, schne za 30 minut a to jako fakt, a bezva kryje, je omyvatelná a tu žlutou citronovou sem chtěla smajlík Je to jen zkouška, tže jedna vrstva a jen kousek chodby, ale výsledek nemá chybu - Bíša už ji stačil za ten víkend oházet slinama a já to krásně smyla, aniž bych smyla bravu! - tže nám doveze 100 litrů, plus barvičky, páč když už, tak už, a vezmem celej barák. Spodek chodby a koupelna tahle citronová, vršek chodby teplá oranžová, veranda a záchod červeně červená, ložnice asi oranžová taky a obývák sytě výrazně jabkově zelená, nebo naopak, ještě nevím. Stejně tak nevím kuchyň, vrchní pokoj, kumbál ( tam bych chtěla šatnu a knihovnu ) a komoru....ale někam bych ráda ještě fialkovou :-)) Plus pak na přírodní dřevo natřít dveře, i když bych nějaký z dveří měla ráda fialový tmavší, nějaký jabkově zelený.....:-) No a to by mohlo na dalších asi tak 300 let stačit smajlík

26.7.2011 10:00
mata

XXX.XXX.80.144

Peti houby nic, sem tam jeden opuštěnej hřib, sem tam kuře, ale nic jinýho neroste smajlík Ono je taky ještě brzo a notabene máme tu chladněji, než třás na j.moravě bo j.čech, tak si musíme počkat :-) Ale proťápli sme se příjemně, to zas jo :-)
Hihi Peti, přesně jak píšeš, ty návraty do reality sou pak děs a kolikrát si říkám, že to jednou nedám a nevrátím se smajlík
O tom Norsku sem to viděla, a ani na to nemám slov smajlík Jenže tyhle lidi tady byli vždy a vždy budou, bohužel.... Jak tak moderníme a to všecko, je těch hrůz a cvoků víc a víc smajlík
Téééda tolik fotek!!! smajlík To je něco, ale nechápu, proč to ženské vadí, když je o foťák dobře postaráno, tak i použitej je fajn.....si má koupit novej, když se jí to nezdá :-)

Musím do města vyřídit milion věcí od á do zet všech typů, je tu dole bouračka jak prase a vše stojí, tže netuším, jak se kam dostanu....pěcha nemůžu, páč du na obří nákupy taky krom jinýho a do zahradnictví že :-), ale tak snad tu bouračku rychle ukliděj a město zas bude průjezdný, bo mě klepne :-| Nemůžu se nějak vykopat, mám děsnej kopr a venku prší, tže si těžko vezmu sluneční brýle, abych se nemusela čmárat že smajlík :-)

26.7.2011 10:25
rude

XXX.XXX.13.149

fakt omyvatelná barva?? to sem neslyšela smajlík to je vážně praktický! :-)
mě by se líbila do baráku taková ta vanilková barva, máme ji v ložnici a krásně nám ji rozzářila, jinak sem nechala všechny místnosit bílé, krom pruhu v obýváků, ty barvy se mi vždy okoukaj a nemám náladu malovat, doufám, že dlouho nebudem :-) hodně sil, až budeš přemalovávat baráček :-)

nevím, jestli 42 650 fotek je moc, ale asi ano, to máš 10 662 za rok a dělá to 888 za měsíc a 29 na den smajlík samozřejmě to počítá všechny snímky, i ty, které vymažu, takže opravdových fotek mám třeba jen 1/4, 3/4 vymažu už ve foťáku, ale už jsou započítané. dala jsem to celé i s brašnou a oběma objektivy za 6000,-. ten nový foťák co máme vybraný stojí 19 000,- .

ale už se těším, až začnou houby růst smajlík jestli teda bude ještě léto... :-(

26.7.2011 11:01
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-)) Ta barva je taková sluneční, když jí má člověk v baráčku může venku i pršet, doma je pořád sluníčko :-)) holky my jsme nakupovaly a nakupovaly, i když nákupy nesnáším, tenhle byl příjemný. Dcera si koupila dvoje džíny, džínovou sukýnku, elastické kamaše, několik triček a halenku naprosto nádhernou, taky dvoje botičky. Já triko a sáčko vypasované letní, světle béžové:-) Uf, někdy je radost drahá záležitost smajlík:-)) Holky máte pravdu, ten návrat do reality je těžce snesitelný, ale přece jenom mě Praha občas chyběla:-) Halt jsem křtěná Vltavou :-) Hubert říká, že on je doma na chalupě především a teprve potom v Praze :-) Jeho nakládání do auta když jsme odjížděli se opět projevilo jako fyzicky náročné smajlík On se připlácne k zemi a když ho manžel zvednul dělal bezvládnou mrtvolku, čímž se jeho váha ještě znásobilasmajlík Ale aspoň tady neprší a dokonce včera i dneska prokukuje sluníčko. Houby zatím nic moc ....

26.7.2011 22:07
rude

XXX.XXX.248.133

to je fakt Mati, budeš mít doma pořád slunečno :-)

páni Hnai, tolik věcí najednou sem si snad nikdy nekoupila! já kupuju vždy po 1-2ks, když koupím víc, je mi pak líto tolika peněz najednou, sem zkrátka hodně ovlivněná šetřivým tátou :-) ale je zajímavý, že na psy se to nevztahuje a líto m ito není :-))

Indy a jeho bazének :-)

26.7.2011 22:12
rude

XXX.XXX.248.133

jé Hani, promin za zkomolené jméno! já píšu tak rychle, že jsem samý překlep :-| :-)

našla jsem tuto fotku, hrozně pro mě znamená i když na ní není nic pořádně vidět krom lesa. Michal mě tady požádal o ruku... vždyt je to chvíle zpátky, co jsem se tu chlubila! Michal čekal až budeme všichni spolu, my a psi a nemohl si vybrat lepší místo a načasování... a je to pryč i s Hagym smajlík Všechno to tak letí...

26.7.2011 22:22
rude

XXX.XXX.248.133

a jedna veselejší (když nemám večer co dělat pouštím si hudbu a u toho prohlížím fotky, průser je, když narazím na doják a k tomu staré fotky třeba s Hagym :-)

26.7.2011 23:30
mata

XXX.XXX.80.144

No...sem ti to říkala Peti, že neusnu smajlík :-) To budu zítra krásná! smajlík

Ba že je barva sluníčková, a to tak, že mě fakt mate....du a říkám si: Júúúú, konečně vysvitlo a neprší! a dojdu přes chodbu ke dveřím a vono venku černo a déšť smajlík Aj člověk má nažloutlou barvu, když tam je na chodbě :-) Nemá to chybu, a limetková je taky krásná, tu musím někam taky narvat - asi si přistavím místnosti, bo co smajlík

Přesně Peti, takovýho oblečení naráz sem si nikdy nekoupila a mám tušení, že ni nekoupím :-) Ale hlavní je, že jste Hani obě spokojené a budete se z toho těšit, páč my nebudem, a pak už peníze taky nebudou....pro nás smajlík

Hani i mně Brno občas chybí, ale trvale žít tam už nemůžu....a to mě odkojilo :-) prostě stárnu a ženu se do lůna divé přírody, občas navštívím a pobudu ve velkoměstě, ale intervaly se zkracují, stejně jako doba pobytu :-)
Hahaha vidím Hubýska živě, jak je jak kus betonu a nechá se zvedat a silou vůle se domůže dalších 100 kil smajlík Chytrej kluk!

Sluníčko??? A já furt kde na netu ty trapný obrázky s předpovědí berou! A už to vím, Dášenka Honsovic je z Práglu, tak předpovídá všem dle toho.....asi jí ještě nikdo neřek, že Praha není po celé ČR smajlík Pošli mi sem to sluníčko, my tu mrznem a moknem už kolikátej den :-)

Peti ta vzpomínková fotka je báječná, pamatuju si to, jak si to sem psala a jak sme se smály, že máš to nejoriginálnější požádání o ruku, a nejhezčí....a jak to uběhlo....:-) A Hagýnek tam ještě byl, tže jeden z tvých nej dnů, musíš vzpomínat s úsměvem ( ačkoliv já to furt nedokážu, ohledně Batulky. Nemůžu na ni myslet skoro vůbec, jinak ihned řvu, a tak to potlačuju, co to jde ).
To sem Peti taky dělala, hudba a fotky.... pak už to nešlo, umřeli naši a pesani, Batulka a nedalo se to....su měkkýš :-) Ten Indy u bazénku je úchvatnej, on je fakt tak hrozně důležitej, že všici jasně ihned chápeme, že to je jeho bazének :-) smajlík

26.7.2011 23:37
mata

XXX.XXX.80.144

intervaly se zkracují, stejně jako doba pobytu

mělo být ( je vidět když "myslím" místo spaní že, ale DNES na to mám fakt nárok chichi :-) )....intervaly se prodlužují, doba pobytu zkracuje! :-)

27.7.2011 10:58
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Holky vy jste nějak ponocovaly u PC, kdybych to věděla, přidala bych se:-) Peti to jsou fotky:-) Ale jsi dobrá, já jsem se nemohla dívat na fotky a videa dalmatínka dobrých šest let, abych nebulela, ještě teď mám s tím problémy, jako Maťa s Batulkou.... Taky jsem si všimla, že máš moc krásné Kany ( nebo jak se to píše), minulý rok se mě taky povedly. Dneska ráno byl Hubert nakopnut jedním nevrlým pánem s malou fenkou, všichni psi tam chodí navolno, pozdraví se, nebo se ignorují a tenhle pán si chudák připadal, že ho přepadla nějaká smečka divokých psů a začal kopat kolem sebe, přitom všichni vrcasili a chovali se vysloveně přátelsky. Měl štěstí, že ráno chodí Hubas s košíkem, hned po tom kopanci mu zrudly oči, to je u Huberta jasné, že zuří, ale nechal se odvolat. Všichni ostatní páníci si taky honem volali své psi a nikdo jsme nechápali co se tomu chlapíkovi stalo. On hned na to popadnul svou pesici a zmizel, tak jsme zase vypustili "Krakeny" a pokračovali v procházce :-)) Musím se pochlubit novým sezením, konečně máme na zahradě na čem "spočinout", to staré bylo k nepoužití, takže hurá. Jo, a je tady pořád krásně a sluníčko na nás mrká:-)) zjistila jsem, že jsem si už Prahy užila a zase mám cukání zmizet na chalupě, ale zatím musím vydržet aspon do srpna, Mati máš pravdu, člověk se sice rád vrací ke kořenům, ale příroda je příroda, silná a krásná :-)

27.7.2011 11:37
mata

XXX.XXX.80.144

Hani to je kráááásnýýýý sezeníčko, jáá cu takýýýý smajlík smajlík A ta borovička, slintám! smajlík Zítra, nebo v pátek si jedu koupit svou borovičku a už se těškám, až bude taky taková :-) No....abych se toho hernajs dožila smajlík Jen ještě furt netuším, kam ji dám smajlík A tak nějak bych třás k ní mohla vzít zakrslou převislou břízu že....a a a zakrslej modrej smrk.....smajlík No uvidím, co na to řekne peněženka, páč a protože a neboť....:-)

teda chlap jeden nervní, takový lidi bych fakt bacala smajlík Tak když mám hysterku ze psů, nelezu mezi ně.....smajlík

Jj Hani, věřím že bys už brmala vstříc chaloupce v divé přírodě, taky bych už zas někam smahla, ale jaksi taky to nejde zatím, je tu moc povinností :-| Nu ale dočkáme se dočkáme, aspoň se máme na co těšit :-)

Sme včera ponocovaly, páč s Peťou společně svorně šílíme....:-) A líp se šílí ve dvou že smajlík Mmch Hani, ty znáš Staropramen cool lemon?
A Peti už si ho prubla? smajlík

27.7.2011 11:48
mata

XXX.XXX.80.144

Jo mmch zapomněla sem vám ukázat jednu pujavinu :-)
Jak sem hysterčila s těma botama jo, že nemám v čem chodit atd. a mlela o tom asi tak dva měsíce, tak ten den, co sme pro ně jeli a vlastně mi je Mí vybral :-)), jsem ráno po probuzení vedle na polštáři našla tohle.....:-)

27.7.2011 11:51
mata

XXX.XXX.80.144

:-)) došlo mi to docela i rychle, jako že to mám být já s novýma botkama, a že to znamená, že dneska frčíme :-)
Takže sem se samo rozpustila jak cukr že a utíkala Mí sníst, a jelikož on zrovna visel na Bíšánkovi na chodbě, snědla sem je oba :-)
No a pak už byly botičky....čítala sem s cenou kolem litru, tže sem chtěla jedny.....a nakonec Mí objevil troje a dohromady stály všecky tři 1 200 Kč smajlík To říkám, že s ním se vyplatí nakupovat, páč to zdaleka není poprvé, a to tam vlítne, vidí, chytne, já su nadšená, je to přesně ono, a máme nakoupeno a vybráno za pár minut a hurááá pryč, páč nesnáším chození po obchodech a vybírání čehokoliv :-)

27.7.2011 11:52
mata

XXX.XXX.80.144

:-) tydle být ještě na vyšším podpatku a s platformou, nemaj chybu, ale sou super aj tak, nemůžou za to, že já v normoš botách ani chodit neumím :-)

27.7.2011 11:53
mata

XXX.XXX.80.144

A aj v těchto se díky gumové podrážce - to je podmínkou všech mých bot - perfektně řídí :-)

27.7.2011 11:58
hankaapes

XXX.XXX.101.77

smajlík Holky z čeho probůh šílíte....jste mladé a krásné a máte psy :-)) To pivečko znám jenom podle názvu, já jsem na vínko a hlavně na vínko z Moravy, tam mě to naučili ve sklípkách:-) Mati ta borovička se ti vytvaruje dřív než bys myslela, stačí počkat po prvním ostříhání a už začne dělat kouličky. Předpokládám že se tutově dožiješsmajlík:-)) Hezky jsi napsala "bacala bych takové" já bych použila hrubšího násilí smajlík Jj, srdcem jsem pořád na chalupě, vysoké stromy, ptáci a vedle vyvedli mladé poštolky, padám smíchy jak dokáže ta mládež poštolčí blbnout a zkoušet létat proti větru a lovit :-) Jsou úžasné. Taky tam máme spoustu vlaštovek i jiřiček, spoustu šoupálků a různých druhů sýkorek. jsou všichni pěkně oprsklí, vůbec mě nerespektují a Huberta taky ne, takže sedí pořád vedle mě na terase a Hubert už je naprosto ignoruje. Ještě jsem měla jeden zážitek k popukání, Hubert ležel na trávě, čekal co si pro něj připravím za zábavu a na nos mu sedl motýl, paví očko :-)) Hubert se ani nehnul, jenom zašilhal ( já šla do kolen) a potom mrsknul jazykem a spolknul motýlka, ještě u toho pomlaskával......

27.7.2011 12:02
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Mati botičky krásné a ty páskové s platformou si koupila dcera, přesně stejné :-) Vy jste prostě kočky a ten malovaný obrázek tebe v botičkách se Míťovi moc povedlsmajlík je to krásné takhle se po probuzení pobavit a dojmout, aspoň mě by to dojalo :-)

27.7.2011 12:10
mata

XXX.XXX.80.144

Jojky to je príma, tak už aby bylo jaro a já mohla fidlat a měla bakulkovou borovičku! smajlík Budu tě zasypávat otázkama pak, páč su skleroza a navíc manuálně nezručná, tže si nakup hodně barviček na vlásky do zásoby, budeš ze mne nejspíš silně šedivět :-)
Ty poštolky tadyk vyvádí to samé jak píšeš! smajlík Tak vidím, že jsou všechny stejné :-) Jj je to krása, a jak to popsiuješ, úplně to vnímám, jak kdybych u tebe na chaloupce byla :-)
Chudinka motýlek smajlík Taková romantika, jak mu seld na čeníšek a najednou buch, takovej hustokrutej konec smajlík
Jééé tak to je super že máme s tvou dcerou stejné botky smajlík Sou fakt suprácký a neuvěřitelně - nevypadají na první pohled - pohodlný, měkkučký a dělaj krásnou nohu - a to i tu mou sloní smajlík
ba že Hani, taky mě to dojalo a jak! :-) Mí mě někdy dokáže totálka zaskočit a překvapit a div že se mi nespustí mlíko z toho :-) smajlík Šak sem ho umačkala úplně a naprosto, až sem měla dva dny namožený svaly na rukách smajlík

27.7.2011 12:59
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) To dojetí chápu, jsem stejná :-)) Až budeš mít borovičku, tak se kdykoliv ozvi, já jsem šedivá už od svým 25 let smajlík takže klidně, víc už zašedivět nemůžu a navíc se sama těším, jak se ti bude ten krásnej stromeček pojaponšťovat :-) Já se pořád pokouším najít to povídání o jeho "výrobě". Někde jsem to četla, ale ať googlím jak googlím, nemůžu to najít. Takže budu popisovat sama z vlastní praxe:-) Koupila jsem Hubertovi sušené králičí uši, ale může kvůli té dietě jenom jedno denně což nechce pochopit a pořád mě přemlouvá a otravuje a nechápe......to počasí jsem zakřikla, už tady hodinu pěkně lejesmajlík s tím jsem ovšem mohla počítat, protože jsem se chystala zajet s autím do myčky:-) Tahle kuna dostala šok, a po Hubertově útoku se odstěhovala z naší bývalé konírny:-)) Naštěstí byla strašně rychlá a než jí Hubas doběhl, vyšplhala na střechu. Teď bydlí vedle v opuštěném domečku i s partnerem, pozoruju je skoro každý den jak se honí. Ale jak byla na té střeše hodně jsem se bála, že nám Hubert tu střechu rozebere, je tam schodiště z druhé strany, a on úplně šílel. Musela jsem ho poslat domů, aby v tom zápalu z těch schodů nespadlsmajlík

28.7.2011 08:13
mata

XXX.XXX.80.144

Bré ránko smajlík
Dneska je ale super den že?! smajlík Prostě skvělej smajlík smajlík :-) Peti to byla super cesta, dlouho jsme se takhle bezvadně neprojeli, ještě s tak super zpestřením :-) smajlík Jo a dobrmali sme ve dvě ráno, a spát šli ve tři, páč sem ještě štěndům vařila snídani smajlík a Mí si hrál s foťákem že smajlík Posledních 30 km byla mlha jak zeď, že sem neviděla Mí před sebou, plexi orošený zevnitř aj zvenku, tže sme jeli se zvednutýma, ale bomba, žádná fádní cesta za slunce a jen tak někam aby se jelo :-) Tři benzinky, tři kávy na zahřátí po cestě :-)

Du si udělat kafčo smajlík

28.7.2011 08:44
mata

XXX.XXX.80.144

Jen malá ukázka, co Mí včera nafotil, přičemž to měl poprvé v ruce a bylo to ve tmě jen s žárovkou :-))

28.7.2011 09:03
hankaapes

XXX.XXX.101.77

krásné, je talent :-)

28.7.2011 09:39
mata

XXX.XXX.80.144

Hani hele, tu borovičku vy máte nějakou zakrslou, anebo klasickou? Já totiž netuším, jakej typ koupit....nechci tu mít obří strom pak, ideálka by byla zakrslá, ale jde to na ní taky udělat, ty bakulky? :-)
Králičí uši? Tý jo, to sem ještě nikde neviděla smajlík To může být dobrý! Ta kuna je dobrá, jak juká smajlík Se nedivím, že Hubýsek hodlal rozebrat střechu, ale kuna byla rozumná, že odešla pryč a našla si partnera, to musí být úžo pozorování smajlík. Já je mám ráda, kuny aj lasičky a všecko vlastně :-)

Tak matně tu svítí, na to, že bylo v noci 8°C, když sme šli spát, je i teplo na tom slunéčku :-) Měla bych posekat trávníky, několik týdnů sem na to už nehrábla, ale.....KOPR :-)

28.7.2011 09:52
mata

XXX.XXX.80.144

No Hani, ona ta cesta totiž začala fiaskem a já už pak ani nikam nechtěla, jak kdyby všecko říkalo zůstaňte doma! Ale Mí se naštval a říkal, že prostě pojedem, aj kdyby měl jít pěšky, že si s ním nikdo zahrávat nebude a nakonec to bylo dobře, ptž to byla krása.
Sme sedli do auta a objeli ještě obchody, jeli to hodit dom a buch, vytekla voda. Čučíme a buch, prasklej řemen od vodní pumpy, auto uvařený a dokud se nedaj nový řemeny a neprojede se to, nezjistíme, zda nepraskla hlava, ale Mí čítá s tím že jo, páč prej tady je to hodně citlivý na to, na Chrysech :-| Tže se to zatlačilo do garage a Mí že pojedem na mašině, stejně sme dlouho nikde už nebyli a plánovali to....ještě ze srandy říká: To nenastartuje, chacha. Se oblíknem, navlíknem, sbalíme a sednem a.....nenastartovala! Ani přes káble, prostě baterka totál k.o. Naštěstí kámoš furt na telefonu, tže nová baterka a už se jelo, i když nervy sme oba měli už v kýblu, já víc že :-) Jo a to Mí na Stralisovi ráno hned po vyjetí ještě měnil kolo, píchl. No a jedem a rup, praskla mi spona na batohu na zádech, na popruhu....to už sem fakt myslela, že si sednu na zem a rozbrečím se....smajlík Ale pak už bylo jen líp a líp, až nejlíp :-) A to i přesto, že na mašině za tmy je to hazard, natož přes hluboké lesy, v mlze jak mlíko a v 9°C a ne zrovna krátká štreka smajlík Ale tak ono to má svoje kouzlo smajlík

28.7.2011 10:21
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Pane jo, to jste si zajezdili, prostě den "blbec" politý smůlou:-) Ale hlavně že to mělo dobrý až nejlepší konec :-) Já jsem vezla na chalupu dětskou židličku a nohy té židličky jsem si slepila k sobě, aby nelítaly v kufru. Asi v půlce cesty se začaly ozývat šílené zvuky, myslela jsem že je to z motoru a jela jsem opocená a umodlená, aby autí vydrželo. Po dojetí mě to naši chlapi celé prohlédli a projeli a nic nenašli.....ten rachot dělaly ty nohy co se rozlepily a lítaly volně v kufru, kovové běsnící nožičky mě připravily o pár metrů nervů :-) Takže vlastně zábavná historka :-) Mati ta borovice je myslím borovice černá, nejsem si stopro jistá, ale spíš je to ona. Takhle vytvarovat ale jde asi každá, možná i lesní, vejmutovka možná ne, ta má řídké jehličí.......mlhu na cestě nenávidím snad nejvíc, pryč s ní :-)

28.7.2011 10:29
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík to je dobrý s těma nožičkama Hani smajlík Ty jsi číslo, ale chápu to, někdy dělaj věci v kufru fakt příšerný zvuky smajlík Mlha má svoje kouzlo, ale záleží kdy a kde a za jakých okolností.....:-)
jj tak já uvidím s tou borovičkou, už se fakt těším smajlík Musím si napsat, co jo a ne, jinak to zapomenu, ještě žes mi to tak pěkně vypsala :-) Bych tam přišla a stála jak tvrdý Y :-)
Hani a Hubýsek už se zdravotně drží?! Už ho nic netrápí, krom dietky teda? smajlík

Míťův další pokus :-)

28.7.2011 10:52
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) To je zádumčivý pohled psího filozofa, takhle se Hubert dívat neumí.:-)) Tak to vypadá, že by se časem mohl Mí focením živit :-)) Máš pravdu, mlha je pěkná, ale ne když jedu v autě. Líbí se mi, když jdu s Hubertem po louce a nevidím kolem sebe nic než mlíko, jenom občas se vynoří mokrá psí hlava, aby zkontrolovala polohu :-) Nebo když jsem doma v teplíčku, Hubas chrápe a já vím, že už nemusím vylézt, tak se kochám tou záhadnou mlhou, co obaluje krajinu a schovává krásy i hnusy.....Hubert je celkem v pohodě, občas nechce jíst a jenom leží, ale obvykle to trvá jen pár hodin a zase se srovná. Vet říkal, že slinivka je halt mrcha, když není úplně v pořádku, ale jinak je Hubas pořád jak psí dítě, neustále v pohybu, neustále vymýšlí hry a kraviny....někdy je až únavnej, nechce mě nechat ani číst knížky. Dokud pracuju, tak mě sleduje, někdy pomáhá, ale jak si sednu s knížkou, cpe se mi do klína, vrhá a metá po mně hračky.....je rozmazlenej pacholek. Já se ti sama moc těším, až pošleš fotku své vybrané borovičky, jak se začne měnit, jak se jí začnou zešikmovat oči po japonsku:-)) Kdybych měla na zahradě místo taky bych si snad ještě jednu koupila:-) na chalupu se bohužel vůbec nehodí tahle úprava....Tady na té fotce je ta borovička o čtyři roky mladší, teprve rok po tom, co jsem začali s úpravou. Vidíš tam ty výrůstky, které se někdy v květnu, když jsou největší, ale ještě jsou hladké a světlé, stříhají o půlku až dvě třetiny:-)

28.7.2011 10:42
rude

XXX.XXX.13.149

ahoj holky! tak jsem vás konečně dočetla, včera nějak nebyl čas, jsem v práci stále bez elektriky tak se napojená na zásuvku na wc :-) včera to byl docela chaoz, než jsme to všechně poštrachali a dali dokupy, abych mohla fungovat. všichni mají dovolené a kápo našeho domu taky, takže se to bude řešit asi až v pondělí.

hezká zahrádka Hani, Hubas není takový ničitel jako Indy :-) a ta borovice je fakt hezká...

ten obrázek je boží smajlíksmajlík to by mě dostalo a vytvořilo mi úsměv na tváři po celý den :-)

Hani my šílíme, Maťa si ode mě koupila tu zrcadlovku co jsem prodávala a tak si včera pro ní přijeli s Míťou víš, tak jsme ponocovali a řešili foťák :-)

ze vzkazuju " pokus dobrý" :-) čéče a mám požehnání, dnes objednávám D90 smajlík Já myslím, že Míťa ještě ukáže, jaký skrytý foto talent v něm je :-)

28.7.2011 10:55
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-)) To jsem ráda, že šílíte jenom z tohoto důvodu, už jsem skoro bála nějakých hrůz :-)smajlík

28.7.2011 11:30
mata

XXX.XXX.80.144

Hihi jj Hani, totok je takový zdravý šílení smajlík
Až v pondělí Peti??? smajlík No to je síla.....smajlík
Super Peti, už aby ta D90 přišla viď?! smajlík To se tady budeme zase kochat super fotečkama....se těšššíííím!!! smajlík smajlík Eééé Míííí talenty má, ale čéče neměl to být můj foťák??!! smajlík Mám matnej dojem, že sem ho chtěla já, že to já řvala, že ten Olympus je harapák hnusná....smajlík smajlík Se to nějak zvrtlo....nemáš náhodou ještě jeden, že ne? smajlík

Tak pro zajímavost....totok je focený tím mým hnusným Olympusem na makro v r. 2008 kdy ještě ostřil....

28.7.2011 11:32
mata

XXX.XXX.80.144

....a toto novým na vzdálenost 2m a přiblížením - samo je křížák menší, tamto byl už dospělej obr....bbbrrrrrr ještě dnes přesně zažívám tu hrůzu, když sem ho fotila a byla na něm ksichtem skoro přilepená, tfuj tajbl :-| Taky sem nedala víc, než dvě fotky, obě kupodivu i dobrý, a pak sem normoš s brekem utekla, páč se pohnul smajlík

28.7.2011 11:38
hankaapes

XXX.XXX.101.77

To jsou krásné fotky krásných pavouků:-) pokusím se na chalupě vyfotit našeho domácího pavouka pokoutníka, říkám jí paní Schmidtová :-) Je nádherná a veliká a chytrá, chtěla jsem jí vystěhovat, tak jsem jí odnesla na trávu a její pavučinu smetla......za dva dny tam byla znova a už zůstala :-))

28.7.2011 11:38
mata

XXX.XXX.80.144

Ještě r. 2008 a Běžník, menší makro, ale taky makro, Olympus :-)

28.7.2011 11:42
mata

XXX.XXX.80.144

Hani to su moc ráda, že je Hubýsek relativně fit smajlík Jen tak dál! :-) Ta borovička je super, jj je to vidět dobře, už abych taky měla čtyřletou a takovou krásnou :-) Jen abych zas něco neskonila, jako vždycky a neměla jedinečnou parodii na nic smajlík Su všeho schopná :-)

28.7.2011 11:47
mata

XXX.XXX.80.144

Šmarjááá Hani pokoutníka a ještě samičku??? smajlík smajlík Vždyť to jsou jedni z největších, nejodpornějších a nejputovnějších šestnáctek! smajlík Prej paní Schmidtová! smajlík smajlík nenene tak k tobě na návštěvu jááá nejedu, nenene smajlík smajlík To si piš, že se vrátí, tohle dělaj všichni!!!!! Proto já je nevyhazuju a nevynáším, ale vraždím, doma, páč by byli zpátky vcukuletu a to bych nepřežila smajlík smajlík

Tady mi Peti přijdou ty jeho tlapky nepřirozeně oranžový....ten zbytek těla odpovídá, ale spodek ne....ale jinak myslím, že to není nejhorší fotka smajlík

28.7.2011 11:49
mata

XXX.XXX.80.144

Mmch Bíša nelíná, ale....začala mu línat hlava, jen hlava a jen vrchní srst, ne podsada, tže vypadá jak dežo, pusinkovat se dá za cenu astmatickýho záchvatu smajlík a kolem těch očí jak světlá, vypadá jak medvěd brýlový....ale tak je to ohrožený druh v červené knize na stupnici vysoké ohrožení, hrozí vyhynutí do 5 let smajlík.....a já se můžu chlubit, že jednoho mám doma :-)

28.7.2011 11:57
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Pořád říkám, že máš doma medvídka, krásného, muchlacího :-) nemysli si Mati, já mám pavouky ráda, stěhuju je ven, ale někdy mě dojde trpělivost a když se vystěhovat nechce nechat a pořád někam prchá, požádám Huberta, aby mi pavoučka podal smajlík nikdy mi ho nepodal, není to podle něj vhodný dárek pro mě, prostě ho zničil, tak dlouho ho ochutnával, až se přestal hýbat a tím pádem už nebyl zajímavým objektem ke hře smajlík

28.7.2011 12:41
mata

XXX.XXX.80.144

Jo Hani, Bidíček je vážně moje všecko, nejen muchlací miláček - a on čím je starší, tím víc to zbožňuje, potřebuje a prožívá - ale moje sluníčko, anděl strážný, prostě všecko :-) Ta roztomilost a krásnost je bonusek navíc, i bez toho bych ho papala láskou :-) :-)
Jejda ty jsi fakt takovej milovník šestnáctek? Jako mně se některé taky líbí, jsou fakt jímavý a hezcí, třás Běžníci a aj naši křižáci, různý skákavky a spousta dalších, ale venku :-| Doma ne eee smajlík
Hihi to máš dobrýho lovce, asi si Hubýska občas půjčím smajlík Kikule taky vraždí pavouky, ale musí jí běžet po zemi, a doma, jinak na ně dlabe, antož aby mi je nosila...ale je to čuně, sežere to všecko a s gustem ještě, hned.....pavouka, masařky, mouchy, brouky....smajlík
Tady se chystá bouřka, tož neposeču ( jupíííí :-| ) :-), ale měla bych uvařit a poklidit a mývat nádobí.....jenže co? Jooo přesně...KOPR smajlík

28.7.2011 12:54
hankaapes

XXX.XXX.101.77

smajlík já musím před Hubertem zachraňovat veškerý hmyzáky i šneky do výšky tak 170 cm na stěnách, stromech atd.......představ si, že on cítí šneka, normálně ho vyčuchá a rozloupne a jak jsem tady už psala, nutí ho, aby se s ním honil smajlík Je to lovec všeho. Dneska jsem povlíkala takže si Hubas zapracoval, miluje nošení prádla dolů k pračce, šikulka moje milovaná, je z toho tak nadšenej, prádlo si srovná, aby na něj nešlapal když jde ze schodů, a dokud tam cokoliv leží na zemi, to přinese vyprat smajlík buhužel i tady se blíží bouřka, takže mi asi prádlo neuschne a nebude tím pádem vonět sluníčkem, ale jenom aviváží:-) taky se přemlouvám, že bych měla trochu pouklízet, ale klidně to vydrží do příštího týdne, stejně to za mě nikdo neudělá, tak se to nezblázní smajlík Já pavouky fakt miluju, jenomže nechtějí pochopit mojí přízeń a prchají......četla jsem o lidech, takové nějaké kastě, kde nosí každý svého pavouka v malinké klícce na krku, asi jako v knize o soudci TI, kde nosili cvrčky :-)

28.7.2011 13:08
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík je Hubýsek vůbec pes?? Poskládá si to, aby na to nešlapal smajlík To je úplnej zázrak! :-) Musím ti tiše závidět smajlík
Prej ale klidně to vydrží do příštího týdne, to je slovo do pranice, a beru tě za něj, máš recht, chacha, dlabu na to taky smajlík
Kéž by tak přede mnou 16 prchaly! Co bych za to dala :-| Jooo sousedce TI, moje oblíbené detektivky, jsou skvělé! smajlík A ano ti cvrčci, akorát že cvrček je podobně odpornej, jako 16-tka :-| Vzhledově je mi z něj prostě zle....slyšet ho je balada, ale nesmím ho vidět :-)
To radši tadyk všecko povypínám, je to venku nějaký jímavý smajlík

28.7.2011 13:20
hankaapes

XXX.XXX.101.77

taky jsem už sebrala prádlo, naštěstí stačilo uschnout, už je tady děsná tma, ani ptáček se neozve a lísteček nepohne, šílený dusno........On si Hubert to prádlo nesloží jaksi jak se skládat má, jenom si ho tak dlouho upravuje, aby ho pobral a neviselo mu před nohy:-) Ale to asi umí všichni psi, co mají v genech nosit pánovi cokoliv jim ukáže i neukáže:-) On i když nese lišku, taky si jí nejdřív vycentruje, aby s ní mohl v pohodě běžet po oranici třeba 200 metrů:-)) Jasně, do úklidu se dáme někdy jindysmajlík Vidíš, jak to drží přesně v prostředku, aby si zatěžoval tělo stejnoměrně, to ho nikdo neučil, myšičku :-)

28.7.2011 14:34
rude

XXX.XXX.13.149

to je jako pravda, že pokoutníci se vracejí domů? tak to je lepší je rovnou zabít smajlík jsou pro mě jedny z neodpornějších pavouků tady u nás ... smajlík

Mati ta fotka je tmavší, možná moc krátký čas. A Míša našel tu druhou krytku na objektiv, taky se trubka nemohl podívat včera. pošlu ti jí poštou jo? Michal už volal ,zda mám D90 objednanou, nějak se taky nemůže dočkat :-) ale teprve jdu na to.

přiznej se, kdo fotil psiska, ty nebo on? to ale není s bleskem, viď že ne?

Hubert je skvělěj pomocníček :-)

28.7.2011 14:39
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Teda Peti, ty jsi fakt odborník na foťáky, smekám a závidím. Už se těším na tvé fotky novým přístrojem, už aby ti přišel a mohla´s začít smajlík Jj, Hubert je pomocníček, bohužel někdy až protivně pomáhající. Nemůžu s ním nikdy trhat plevel, protože začne v tu ránu trhat taky všechny rostlinky a ještě se tváří domýšlivě, jak to má zmáknutý a jak je užitečnejsmajlík

28.7.2011 17:30
mikka

XXX.XXX.184.103

Krásný slunečný den ( konečně :-) ) posílám pozdrav ze západu. Máme práce až nad hlavu v baráčku je krásně, ale moře práce a to ani nemluvim o tom černem nezmarovi.
Je to nervák vzteklej zaškrtit jeho málo smajlík

28.7.2011 17:32
mikka

XXX.XXX.184.103

Má 3,5 měs a už nemá rád psy, kočky respektivě žádne zvířátka všechno co se pohne chce hned chytit a rozškubat ... aspon , že má rád děti - zatim smajlík

28.7.2011 17:34
mikka

XXX.XXX.184.103

ale samozřejmě ho miluju je užasnej :-)

28.7.2011 18:40
mata

XXX.XXX.80.144

Peti jj to je ono, ten čas, díky moc! :-) Mí furt hloubal a hloubal, až dohloubal smajlík Jéé Peti, Míša je šikula hledač, to budeš moc hodná, když ji pošleš, kujúúúú :-) nedivím se mu, že se sám nemůže dočkat, prožívá to s tebou a budeš ho muset zaučit, aby tě mohl fotit, až budeš běhat v kruhu smajlík :-|
Všecko fotil Mí Peti, sem to tu psala, že já ho ještě neměla možnost mít v ručce jaksi :-) jejda to nevím, zda to fotil bleskem, nebo ne....víš jak, on si hrál a já narozdíl od něj plnila domácí povinnosti smajlík

Hahaha, domýšlivej plející Hubýsek, chichi smajlík

Hančí ahoj! Že se na nás taky někdy podíváš ještě čéče smajlík Jooo děvče, tak tvůj miláček mi někoho silně připomíná a začínám mít pocit, že se máš na co těšit :-| smajlík Anebo ho dovez, zabijou se s Fríčkem navzájem a budem mít obě klid smajlík Jen mě tak napadá, zda to třás nemůže souviset s jeho "zakrslostí"...prostě hodně štěňat, co byla ve vrhu odsunována a nejmenší, si to nese v sobě a jsou potom po lidsku "zakomplexovaní" a to není dobrá povaha. Nerváčci, vyjíždí po všem a všech, ale je to jiný, než u typů jako Efram, kterej naopak byl obr a konkurenci moc neměl, ale je prostě cholerickej drsňák, zase ale po lidech nevyjíždí - bezdůvodně, a po psech je to jiný, než jen hyster vyjíždění, on vyloženě čeká na sebemenší chybu, jako nesnese se s nima, ale není to hysterickej vyjížděč, to ne :-| To samé u jiných zvířat, je to zmetek a zabil by všecko, ale ne jen tak pro zábavu, to ne. Musí mít popud, i když mu stačí hrozně málo :-| Blbě se to vysvětluje, tže toho nechám, samotné mi to takto zní dementně smajlík
Ale je krásnej! Roste do krásy fakt hodně smajlík Ty jsi tragická jak já, krásnej pes vzhledem, ale povaha úděsná smajlík

29.7.2011 09:06
mata

XXX.XXX.80.144

Bré ránko spinkadla :-)
Je u vás taky tak odporně zataženo, deštivo, zimavě a větrno??!!! smajlík Už mi to fakt leze na palicu....trávníky mám po kolena, to než jednou poseču ( pokud ještě bude hezky, než napadne sníh ), tak mě klepne smajlík A normoš je doslova podzimní počasí, včera sme večer jeli projet test jízdu s Chrysem, jak vypadá motor po tom prasklým vodním řemenu, a jak padala ta mlha na celej kraj, v tý tmě všecko orosený kolem a 8°C a vítr a mrholilo,listy místama zežloutlý, prostě PODZIM!!!!smajlík smajlík To je jak v březnu místo jara bylo 30°C a dusno....a v červenci je říjen bo co....smajlík

Cpu se paprikama a rajčátkama, abych si obalila nervy, páč totok mi nedodává :-|

Dneska toho je moc, netuším jak budu stíhat, ale musím, páč sem to všecko furt odkládala a odkládala a.....dobře mi tak!:-) Takže hlavně VESELE! V-E-S-E-L-E!!!!!!!! smajlík smajlík
Raději už teďka přeju všem krásný a klidný, pokud možno alespoň 25-ti stupňový a slunečný víkend smajlík smajlík

Gríša, foceno mnou :-), zrovna začal štěkat Bíša, tak se Grí lekl, páč poklimbával ( a já ho fotila a zkoušela na něm různý možnosti foťáku :-) ).

29.7.2011 09:08
mata

XXX.XXX.80.144

On je na focení nejlepší, poslechne, drží, furt se nemele a není protivnej jak Bíšan. A Jazvina ta sice poslechne v tom, že si lehne a sedne, ale zas furt mele hlavou, ušima, natáčí se za větrem....prostě děs!!! :-) Takže chudák Gríšánek mé pokusy o focení odnáší nejvíc :-)

29.7.2011 09:18
rude

XXX.XXX.13.149

krásný štěndo! fascinují mě ty uši, přijdou mi k jeho hlavě dost velké, ale to neber osobně protože to je jen neznalost charakteristiky plemene, mám vzor u NF smajlík to je divný, tak malej a už nemá rád psy... smajlík pěknej drak!

na Gríšovi je vidět ten nechápající výraz, co se děje, cože kde a co ... ? :-) Hani nejsem žádný odborník, to ne! jinak nový foťáček je doma, doufám, že vás po víkendu zahltím fotkama :-)

29.7.2011 09:43
hankaapes

XXX.XXX.101.77

To jsou krásné fotky, ten papíšek je k sežrání a to ušaté torpédo takysmajlík Ale stydím se zeptat co je to za rasu drsňáků:-) Mati, včera jsem se skutečně na všechno vykašlala, ale nakonec jsem upravila zahradu včetně posekání trávníku, to jsem na sebe pyšnásmajlík Dneska je tady pošmourno až hnusno nepříjemno, záhul na psychiku. Jedu na chalupu, ale má být ještě hnusnější zima, tak nevím jestli se mám vůbec těšitsmajlík Přesto vám přeju co nejpříjemněji strávený víkend :-)

29.7.2011 12:08
mikka

XXX.XXX.29.1

Mati nene on byl sice nejmenší, ale utlačovaný rozhodně ne právě, že on utlačoval všechny ostatní a svou povahou je převyšoval - proto jsem si ho vzala :-))

A ne je prostě užasný včera poprve plaval v Jesenici jak vydra černá vubec se nebál to já na břehu umírala :-)

A už máme 15 kg a 14 týdnu je to šikulka muj smajlík

29.7.2011 13:12
rude

XXX.XXX.13.149

tak mě napadá, zda to není zrovna ten vzácný typ toho sebevědomého jedince a tohle je výsledek jeho mínění. hned bych mu to zatrhla na někoho útočit.

holky nový foťáček mám tady, jenže nemám u sebe kartu, takže nemůžu ani zkusít něco vyfotit. zatím studuju manuál, je tu spoustu nových tlačítek, ale v principu stejné jako u toho starého. a manuál-jako brožuru mám v polštině, naštěstí český manuál je na CD, už vím, proč Ostrava a proč je to levnější :-) mě to Polsko nějak pronásleduje... :-)

31.7.2011 12:04
rude

XXX.XXX.248.133

přikládám pár fotek z nového foťáčku, bohužel nebylo ani chvíli sluníčko, tak je vše focené pod mrakem :-(

31.7.2011 12:05
rude

XXX.XXX.248.133

ale kvalita je už teď o poznání větší :-)

31.7.2011 12:06
rude

XXX.XXX.248.133

jen objektiv má 11 ostřících bodů, ne jen 3 jako předtím, takže když ostřím tak těch 11 bodů se rozprostírá po celé Indyho hlavě, ne jen na očích, proto je ostrá celá hlava. :-)

31.7.2011 13:10
mata

XXX.XXX.80.144

Cha Hanči, tak to si s malým černouškem užiješ, evidentně bude to samé,. co Efram :-| Ten dokonce vystartoval na tvrdo po své mamině, když mu bylo 5 měsíců a my tam byli se ukázat smajlík Erča si ho sice hnedka zpracovala, ale měla co dělat, byl už stejně velkej, jako ona a moc se podřídit nechtěl :-( Je to hajzl a hajzlem zůstane, ale mám ho takovýho ráda vlastně :-)

Peti to teda jo, všude Polsko viď?! smajlík
Fotky LUXUSNÍ!!! Tuplem když bylo pod mrakem! smajlík smajlík a jj máš recht, je to znát, že ta kvalita je úplně jinde smajlík smajlík Téda a 11 ostřících bodů, to už je peklo! smajlík Se těším, jak se zase budu kochat :-) Co Míša, už si mu to půjčila??? smajlík smajlík Nebo pak až u kruhu?! Někdy...smajlík
Já sem přišla na chuť tomu širokoúhlýmu objektivu, vejde se mi tak krásně celej zelenej koutek, u Olympusu ani omylem...a to je focený bez blesku a taky za šera, a na krajinku, jen taková zkouška, sem si s tím chvilu hrála, ale moc času nebylo, včera byl náročnej den a ještě náročnější noc že smajlík smajlík Ale pokud někdy bude hezky, hnedle poletím nafotit štěňule....na to se těším nejvíc smajlík
Jinak ta poslední fotka je tomiloučká, fakt ten Indýsek umí obličeje, hérečka hadr :-) :-)

31.7.2011 13:16
mata

XXX.XXX.80.144

Tyhle poklady má doma Míťův taťula smajlík To vytáhl, když sme tam byli ukázat novej foťák, tak sem si to hnedle blejskla a dostal vynadáno, že to za těch x let, co su s Mí, ani jednou nezmínil :-) Někdy bych si chtěla zkusit s tím fotit, je to v podstatě taková kompaktní zrcadlovka, má to aj expozimetr :-)

31.7.2011 13:17
mata

XXX.XXX.80.144

Aj totok je hustý, s tím vysunovacím pidi objektivkem, prostě bomba :-)

31.7.2011 13:56
mikka

XXX.XXX.29.1

Mati šmarja tak hrozný to sním doufám nebude smajlík Ono pokud na něj nějaký pes nezaštěká tak to jde, ale jak zavrčí či štěká tak se muže zbláznit ..

Ale je to mimino hlavně po ránu je k zulíbaní jak se mazlí .. každé ráno psy beru dovnitř na snídani a Orry skáče šipku do postele a blaženě se tam natáhne zmečistko :-) Za 10 dní má 4 měs a začnu ho cvičit začíná solidně neposlouchat hlavně když je s Enzem tak dělá, že neexistuju. A přivolání ? Ten hajzlík se sice zastaví, ale nepujde ke mě nýbrž si dřepne na prdel a čeká až k němu dojdu a když pořád stojím mávám míčkem, buřtem div si nestoupnu na hlavu .. nepřijde , když k němu přijdu zavrtí ocasem a zvesele pokračuje. Začínám mít pocit, že on vychovává nás , aby se mu s náma dobře žilo :-)

31.7.2011 14:21
mata

XXX.XXX.80.144

To říkám záludnej zmeteček :-), co myslíš že Efram....taky nikoho nenapadne první - má dva kusy :-), který by zabil bez milosti a čekání, až oni začnou, ale to je úplně něco jiného - ale doslova čeká na sebemenší chybičku, či náznak, aby mohl vyletět a jít do toho a jelikžo to z něj i sálá a je to vidět z postoje a chování, 99,9% reaguje buď vrčením, štěkotem, anebo přímo tendencí napadnout, a na to on čeká že....začarovaný kruh, viď? :-) A dělal to odmalička, už s vlastní ségrou se v jednom a půl měsíci rvali tak, že musela zasahovat jak jejich mamina, tak i chovatelka :-| A to to kolikrát pak mamina ještě málem odnesla sama, jak se oba obrátili proti ní....taky na ně byla dost drsná, ale musela, jinak to nešlo :-)
Poslušnost mi též někoho připomíná....nejhorší je, že ten můj hajzlík je chytrej až moc, naučí se nové povely, či úkoly po první ukázce, pochopí to, ale zdaleka nemá snahu mi kdykoliv vyhovět a bezmyšlenkovitě jako robot poslechnout :-| Tudíž furt ho musím přechcávat a být o krok dopředu a někdy je to na větev smajlík A zkouší, provokuje, obzvláště v pubertě mě doslova "pobízel" očima i chováním: Tak pojď! Naser se a do mě! Ať ti to můžu vrátit.....fakt jo, stačilo by jednou bouchnout a byl by na mně :-| Čekal na to jak na smilování, vyloženě se těšil, až tu chybu udělám a on bude mít důvod se do mne pustit....je taková povaha....a přesto mi nikdy nic neudělal, už udělat nechce a neudělá, vím to :-) Hajzlík no, ale můj, a zlatej smajlík
Ale puboška byla fakt síla.....tak snad tě to taky nečeká :-)

31.7.2011 17:59
rude

XXX.XXX.248.133

ahoj, tak jsme dnes byli na vyhcázce, za Hgaim na hřbitově a pak procházka lesem, bylo krásně i když zataženo. hrozně jsme si to užili, pak přijeli domů, nažrali se a ležíme u TV, respektive se střídáme u pc :-) Michal si to s tím zkusil, ale fotím já. až u kruhu :-)

to co vlastní Míťův táta jsem v ruce nikdy neměla ale musí to být super!

pár fotek z vycházky :-)

31.7.2011 18:00
rude

XXX.XXX.248.133

Indy měl pubertu jen v neposlušnosti, ale musím říct, že ted kolem 4. roku se to zase vrací do normálu smajlíksmajlík

31.7.2011 19:27
mata

XXX.XXX.80.144

Já se teď probrala z kómatu, mi ten včerejšek nějak dává zabrat smajlík
Peti suprový fotky, Indy je takovej hrdík co? Se všude prsí :-) smajlík A ta poslední, jak má konec ocásku bílej vidět, je boží smajlík Teda fotit to v tvý tmě, co venku panuje, a takhle krásně, inu je vidět polodělo už smajlík smajlík To si hodná, žes Michalovi nechala ten fo´ták aspoň "ohmatat" smajlík a na zbytek si holt počká ke kruhu smajlík
Tady je tak odporně, prší a fučí severák a je černo celej den, strašný....chystám se právě vycupitat s Bidíčkem, Efram má domácí vězení :-)) a na prcky je kosa a mokro, ale beru si zimní bundu, boty a čepici a rukavice normoš :-|
Jo a houby už začínaj, ale jen tak lehce, a pokud se tady neoteplí, bude to bída....našli jsme nějaké, ale nic moc hipoška....scuhohřiby, dubáky, praváky, jedna bedla a já našla krásnou rodinku modráků :-) Normoš k sobě byli fakt přirostlí, největší tatík, vedle menší mamina a před nima pidi midi jak můj nehet od malíčku mimčo :-) Sem to měla zvěčnit vidíš, ale nějak mi to nedošlo, a už sou rozkrájený :-)

31.7.2011 19:32
mata

XXX.XXX.80.144

Vás obdivuju Peti, v takové kose jít na procházku a fotit smajlík Neumrzlas?! :-) Bože zlatej sníh a mráz, totok vlhko a vlezlo je nejhorší, a ještě představa, jak sebou beru fo´ták a udělám "hezký" fotky....nééééé to nehrozí :-) Je vidět, že jsi takovej ten nezdolnej kvalitní fotograf, ne jak já, co remcá aj za slunka smajlík

31.7.2011 19:36
rude

XXX.XXX.248.133

Taky jsem našla rodinku podoubáků v borůvčí, ale protože jsme měli bramboračku již hotovou, tak jsme je tam nechali :-)

musela jsem ale zvýšit ISO, bylo fakt šedé nebe, hnus... smajlík a srpen má prý propršet. smajlík ale tady taková zima fakt není.v pohodě, dokonce mi bylo v bundě teplo. :-))

31.7.2011 20:46
mata

XXX.XXX.80.144

Máte tam holt tepleji, což ti tiše závidím :-) Já se teď vrátila a su normoš zmrzlá, i když sem měla ty zimní věci, a to jako fakt, nosím to v zimě smajlík a to sme s Bíšou valili, turistickým krokem, a stejně su jak rampouch, tže se du roztát do pěnovky :-)
ISo neISO, fotky jsou perfektní, se pozná kvalitka smajlík Já u toho tvýho "bývalýho" taky teču z toho, jak to fotí i za šera, to u Olympusu fakt ani omylem smajlík Akorát že v dešti to ven tahat nebudu no....a pokud má lejt celej srpen, potěš koště smajlík Fakt asi nastává ta doba ledová bo co, páč krásný léto už nebylo roky smajlík a tuším, že snad ani nebude. On ten Bíďa věděl, proč nepřelínal na léto letos, a Indy taky, a aj Pípa moja :-))
beru si do pěnovky Lemona smajlík Hahaha glo gloglo smajlík

1.8.2011 12:09
mata

XXX.XXX.80.144

Nazdar holčičky při pondělku :-)
Tož jakej byl víkend? Když pominu, že lilo a mrzlo a fučelo....
Mmch tadyk opět a zase prší, zatím mrholí, ale ono se to zase rozvalí, už to znám, je to každej den furt dokola....smajlík
Mí je dnes doma a práská spojení, tže si šontám po domečku a doháním různý restíky, který za pěknýho počasí nějak nabrali rozměrů do restisek smajlík :-)
Mám nový růžovoučký lak na nehty, takovej tmavěji růžovej, a jak tak na něj čučím, pohrávám si s myšlenkou si na každej nehet namalovat ksichtík Hello Kitty smajlík Asi už fakt začínám úplně šílet, když se na sebe tak koukám, páč na tý Kitty ulítávám čím dál víc....ale vždycky sem měla ráda ulítloviny a rebelství smajlík smajlík
Takovej monitor Hello Kitty......fasáda na baráku....auto....ZAHRADA!!! smajlík smajlík Jooo to by bylo drsno hustokrutý a to mi Mí ještě povídá: Tak kup látku a koukej ušít klukům oblečky a papučky Hello Kitty, pokud možno pláštěnky a holínečky smajlík smajlík
Ach jo....možná je to jen určitá záchrana před přetíženým mozkem, že přemýšlím nad takovýma hovadinama už smajlík

1.8.2011 12:47
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Ale Mati, to je krása jak se bavíš představama smajlík Mě se děti a manžel pořád smějou, že jsem rebel a výstředník od narození a že se už těžko změním, takže hurá, ať žijou rebelové :-) O počasí je snad už škoda mluvit, hnus, fuj.....Namaluj si na nehtíky xichtíky, ale smějící se, to může v téhle době a počasí zvednout náladu :-) Já mám teď celkem "hoňku" manžel jede v pátek do Rumunska na adrenalinový zájez v okolí Sv. Heleny. Prý smečky pasteveckých psů co člověka obklíčí, zmije růžkaté a spaní pod širákem.......pomáhám vymýšlet co nejúspornější a přitom účelné věci do báglu :-) Dlouho jsem odmítala jet s ním a teď se konečně rozhoupal a pojede s nějakými lidmi co jsou stejní šílenci smajlík Až odjede, balím Huberta a mizíme na chalupu do konce srpna.....

1.8.2011 15:21
mata

XXX.XXX.80.144

Haníííííííííííííííííííííííí tos mi nemohla říct dřív o tom Rumunsku??? Já bych se k vám bez meškání přifařila!!! To je totiž moje hobby a toužím po tom nevím jak dlouho, byla sem tam, ale jen na skok a to není ono, a přesně takhle "nadivoko" sem tam vždy chtěla, ale je třeba aby čék nejel sám, když nezná jazyk a poměry, aby bylo lidiček víc, aspoň tři, to se pak vše zvládá v poho smajlík No tak tichá závist teda.....letím do Práglu a nenáááápadně se přibalím do batůžku jo? Snad mě Hubýsek neodhalí smajlík smajlík Tím spíš, když budu mít v kapsičce ještě Bíšánka smajlík

1.8.2011 15:28
hankaapes

XXX.XXX.101.77

mata napsal(a):
Haníííííííííííííííííííííííí tos mi nemohla říct dřív o tom Rumunsku??? Já bych se k vám bez meškání přifařila!!! To je totiž moje hobby a toužím po tom nevím jak dlouho, byla sem tam, ale jen na skok a to není ono, a přesně takhle "nadivoko" sem tam vždy chtěla, ale je třeba aby čék nejel sám, když nezná jazyk a poměry, aby bylo lidiček víc, aspoň tři, to se pak vše zvládá v poho smajlík No tak tichá závist teda.....letím do Práglu a nenáááápadně se přibalím do batůžku jo? Snad mě Hubýsek neodhalí smajlík smajlík Tím spíš, když budu mít v kapsičce ještě Bíšánka smajlík

No to mě mrzí taky, ale já nejedu, jede jenom manža a taky by měl někoho známého sebou. Bíšánka bys nemohla, je tam spousta volně pobíhajících pasteveckých psů a v návodu je napsané, jak se bránit, když kolem tebe začnou dělat kruh :o)) Taky jsou tam zmije růžkaté....Ale možná je ještě volno, máme se zeptat? odjezd je z Brna večer, tak se ozvi, možná se ještě vejdeš, jede se autobusem a je to fakt adrenalinová záležitost :-)

1.8.2011 16:46
mata

XXX.XXX.80.144

hankaapes napsal(a):
No to mě mrzí taky, ale já nejedu, jede jenom manža a taky by měl někoho známého sebou. Bíšánka bys nemohla, je tam spousta volně pobíhajících pasteveckých psů a v návodu je napsané, jak se bránit, když kolem tebe začnou dělat kruh :o)) Taky jsou tam zmije růžkaté....Ale možná je ještě volno, máme se zeptat? odjezd je z Brna večer, tak se ozvi, možná se ještě vejdeš, jede se autobusem a je to fakt adrenalinová záležitost :-)

No právě, že bych Bíšánka nemohla ( jo kdybych jela v nějakým americkým tour džípu, tak jo, ale kde na něj vzít ) a bez něj taky nemůžu, ne na dlouho :-| Holt si počkám no, tak su ještě mladá a mám ještě 73 let na uskutečnění a to by bylo, abych to nestihla :-) :-) Horší ty zmije, páč ty růžkatý jsou pěkně nervní a cholerický mrchy, co si rády rafnou, to vím velice dobře :-( Ale z Brna a večer, vidíš to, by se to šiklo krásně....no co už, příště smajlík Musím do tý doby Bidíškovi pořídit ochrannou helmu, brnění a tvrdý boty, aby mi ho ty zmije Zmije neuštkly smajlík
Pasteveckých psů bych se až tak nebála, v americkým džípu bych byla v bezpečí smajlík i s Bidíčkem smajlík
A ty si budeš užívat chalupu až do konce srpna jo? A od kdy že nás to opustíš Hani???

Ty hele, došlo ti, že se ti manža nemusí vrátit, jo?! smajlík smajlík .......smajlík

2.8.2011 09:31
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Jak píšeš, taky bych tam jela nejlépe Hummrem a s přívěsem kde je sprcha a záchod a hlavně s Hubertem. Tohle je moc velká divočina i pro mě, v jistém smyslu mě to připadá horší než v Africe:-) jsem optimista, mužík se vrátí. Už se tím zabýval tak dlouho, chtěl projet Ukrajinu a tohle Rumunsko čechů.......Blbý je, že tam není signál, takže budeme bez spojení, nepříjemná nejistota. Když byl syn před dvěma lety jen s báglem a kamarády ve Skandinávii taky byl problém s telefonem. Ani jsem nevěděla, že je museli kvůli počasí převézt vrtulníkem. Už jsem na tohle nepříjemné čekání zvyklá :-) Prvním průkopníkem takových výletů byla dcera, taky Norsko, Švédsko, skákání z mostů....teď zase syn s manželkou skoky padákem, akrobatický lety, potápění se žraloky......:-) Jj, život je napínavej a já budu s Hubísem na chalupě už od pátku do konce prázdnin, samozřejmě s holčičkama, to si Hubas zase užije až bude dozorovat jak holky jezdí na čtyřkolce, to se naběhá smajlík

2.8.2011 10:21
mata

XXX.XXX.80.144

Tož já bych se bez tý sprchy a záchoda aj obešla, je tam dost řek a říček a keříků :-), ale bez toho Hummera ne ee, páč uvnitř bych byla v bezpečí že, teda resp. Bidíček, o toho se bojím, o sebe ani ne :-)
Jistěže se vrátí, ale bude to teda něco, bez signálu....docela nápor na nervy, ale zase nejede sám, ani ve dvou, ale ve více lidech, a to pak není tak děsivý :-) A notabene když budeš na chalupě i s holčičkama, tak myslím, že se moc strachovat nebudeš mít čas :-) smajlík
Přesně takhle jezdí můj kámoš, jedou vždy jen dva, max.tři, bágly a valej, prošli takhle Norsko, Švédsko, Finsko, Německo a část Belgie, ale nejvíc se mu líbí na tom severu :-) Je ujetej na losy, jako já, a tam jich je jak máku, a taky medvídci že, a oni to prochází pěcha a spí buď v těch chatách tam, který jsou v divočinách otevřený všem, anebo pod stanem širákem. Když pak dojede a udělá foto prezenčku a k tomu vypráví, tak je to úžo :-) Njn jenže je mladej, nezadanej, bez závazků.....to se to pak cestuje že :-)
Žíší tak akrobatický lety a padáky bych nedala, ale to potápění se žralokama by mě lákalo, to bych mohla smajlík
Júúú tak ty budeš chalupařit skorem měsíc! To si krásně odpočineš, jen ten návrat do reality pak asi bude síla dost smajlík Ale na to můžeš myslet až tak za 30 dnů :-)

Mně je dneska divně, už v noci bylo, musel se změnit tlak, páč včera tu najednou v osm večer z 12°C stupňů a deště přišlo polojasno a 20°C!!! Večer!!! smajlík Měla sem pocit, že mi do hlavy někdo narval obří mozek, kterej mě tam tlačí a vyleze snad ušima, a mám ho doteď smajlík Nějak to nečasí nedávám v poslední době, fakt že ne :-| Měla bych toho dneska zas oběhat, což mě tedy šíleně netěší....:-))

2.8.2011 10:32
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Máš pravdu, tohle počasí a tlaky jsou fakt záhul na naše ubohá tělíčka. Taky z toho někdy už šílím, přesně jak píšeš, mám pocit že se mi zvětšil mozek a tlačí na hlavu zevnitř, hnusný hnusný hnusný a znervózňující . Tak já vydržím na cestách všechno, ale musím mít k dispozici záchod a sprchu :-) tam ty potoky a říčky jsou, ale jak píšou na netu lidi co to absolvovali a těšili se, že si namočí nohy do Dunaje, byl prý tak špinavý, že se vody ani nedotkli. Taky je tam problém s pitnou vodou, všude používají prý jenom dešťovou i na pití, takže ještě musíme sehnat tablety na čištění vody, tohle ve Skandinávii není, tam se dá pít skutečně z každého potoka na té " Zlaté cestě" :-) Tak to všechno dneska nějak zmákni tlak netlak :-)

2.8.2011 12:38
rude

XXX.XXX.13.149

teda Hani! takhle pustit manžela do divočiny smajlík s těma zmijema bych to asi neskousla, měla bych fobii... ale lákalo by mě přesně něco takového, akorát do bezpečnějších míst... ale ono si nevybereš... :-)

Mati taky mě včera bolel mozek, bylo něco divného ve zvduchu... dnes mě bolí taky, ale pro změnu z jiného důvodu :-)

2.8.2011 13:26
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Prohlížela jsem si fotky a teprve teď jsem si všimla, co tam Hubert má, když se pořádně podívám vidím, že kouká na žábu. Ale ta moje kvalita fotek..... Hubertovi je dneska blbě, od rána co se vrátil z procházky jenom leží, nepije a nejí, tak mu nemůžu dát ani prášky, protože nesmí být nalačno.....přitom venku lítal jak šílenec a koš měl taky, tak nemohl nic sníst. Tohle mě deptá snad ze všeho nejvíc. Ale už to měl párkrát a vyspal se z toho.....uf

2.8.2011 13:33
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík Hani on má tak božský plachty!!! smajlík Musela bych ho furt žmuchlat, fakt že jo smajlík Jak je krátkosrstej, tak to ještě vynikne :-)
Dneska mě ten mozek bolí taky, bohužel, i když ne z tvých důvodů Peti ( kééééž by!!! ) :-), ale prostě asi ten tlak v háji, bo co....zatím odolávám Saridonu, leč nějak se to pomalu horší a tudíž mám dojem, že na něj nakonec dojde :-|
Vyběhala sem něco málo, ale na zbytek nemám náladu a sil....zkusím možná něco nafotit na zahradě, i občas vyleze slůně, ale taky nějak nemám náladu....vlastně náladu mám tak akorát na to někoho týrat, nějakýho člověka, kterej si to zaslouží, na kterým bych si zgustla! smajlík :-| Nooo hlavně aby mi zůstali bodíky, páč evidentně bych novej řidičák s těma psychotestama nikdy neudělala, jistě by odhalili, jakej su agresivní tyran se sklonem k vraždění zmetků lidských smajlík Zatím sem se ukojila na jedné domácí 16, jenže jak sem to vzala šmahem, je po ní flek, a tak su zas vzteklejší, páč to musím umýt a ukldit, u čehož se pobliju, z čehož mě začne ještě víc bolet mozek.......smajlík smajlík smajlík
Su marnej případ dneska....smajlík

2.8.2011 13:42
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Jj, jeho plachty smajlík Mati, já bych mučila a týrala pár lidí kdykoliv, někteří si to fakt zaslouží a já bych měla pocit, že aspoň pomáhám božím mlýnům:-) Taky se bojím o bodíky, nechci na psychotesty a objevila jsem nějaké nové značky které ani neznám. Jsou na nich namalovaní cyklisté jedoucí přes přechod, nějaké čáry a je to namalované i na silnici. Fór je v tom, že ten "přechod" končí v příkopu smajlík Takže jezdím s citem sobě vlastním :-)

2.8.2011 13:51
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík prej nějaké čáry a cyklisté smajlík Hani já tě můžu, ty bys rozesmála aj oběšence smajlík To je ten super výmysl našich super poslanců o přednosti cyklistů na křižovatkách a dovolením jim tě předjíždět z prava!!!! smajlík smajlík smajlík Já je rovnou PŘEJÍŽDÍM, já jim dám mě PŘEDJÍŽDĚT z prava smajlík smajlík To je nejlepší totiž, oni se chovají, jako by jim silnice patřila, přitom 90% z nich NEZNÁ ani základní značky a chování na silnici, neboť si nejspíš nejsou vědomi, že jsou účastníci silničního provozu a tudíž se musí řídit vyhláškou a vším ostatním, jako motorkáři a motoristé :-|
Notabene je to nebezpečné, ptž 95% motoristů NEVÍ NA CO MÁ ZPĚTNÁ ZRCÁTKA, a pokud ano, tak maximálně stíhaj to jedno před sebou, boční už nepobíraj, nebo nestíhaj, nevím, a to pravé tuplem ne, tudíž ti cyklisti jsou dosti ohrožení :-) Ale tak, jak říkám Hani, nejlepší je je prostě přejíždět, pár cyklistů sem, pár tam.....smajlík smajlík

2.8.2011 13:57
hankaapes

XXX.XXX.101.77

smajlík Ty jsi moje krevní skupina, přesně přejíždět nikoli předjíždět. Když jsem jela nakoupit, tak v zatáčce kam není vidět přímo proti mě v protisměrce vyrazil cyklista, hamtla jsem na brzdu a hned když odfčel mě tak mrzelo že jsem zabrzdila......byla by to evidentně jeho vina a to se mi stalo i když jsem se vracela v další jednosměrce. Navíc jezdí ti kolaři strašně rychle, já musím jet 30 a oni můžou rovnou 50 smajlík Já jsem si myslela že ty čáry a cyklisti budou souviset s dalším zatížením nás ubohých řidičůsmajlík

2.8.2011 14:10
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík to jsem ráda, že si rozumíme, jen víc takových a bude cyklistů tiše ubývat smajlík Sakra jak já dostávala od dědy do těla, když sem se učila na kole....normoš sem napřed musela umět značky a všecko, než mě na kolo vůbec pustil!!! A ve škole sme jezdili na ty dopravní hřiště pro děti!!! Dneska nic neřeší školy, ani rodiče, a pak se diví.....ono není divu, když samotní dospělí na kolech se chovaj jak hovada smajlík Ono totiž dřív musel cyklista na přechodu slézt z kola a vést ho, na přechod se nesmělo VJET na kole / né že by to někdo z těch dementů dodržoval jo ), ale teďka už můžou, tže efekt jedinej bude ten, že jich víc pochcípe na přechodech, až tam frajersky vjedou svou 50-tkou v představě, že MAJÍ TOTÁLNÍ přednost smajlík smajlík No jen ať, mám kvalitní odstřikovače a nový gumičky na stěračích smajlík smajlík

Mmch včera sem podruhé v tomto týdnu viděla vjíždět ženskou na dálnici v protisměru - čili najížděla na sjezdu!!!! - a to prosím je zrovna typ nájezdů a sjezdů, který jsou lehký a skvěle značený a prostě se to NEDÁ splést.....teda vlastně vidím, že dá smajlík To tu máme i sjezdy a nájezdy, kde fakt nechápeš, jak to vlastně jako kdo myslel, tam bych to snad i pobrala, i když sakra tak používám mozek ne, ale tadyk, to nepobírám smajlík

Těším se na zimu a kalamity, to totiž tihle "řidiči" nevyjíždí a je troška klid :-)

2.8.2011 14:30
hankaapes

XXX.XXX.101.77

smajlík Taky mám dobré stěrače a ostřikovač, ale chtělo by to ještě "beranidlo" na předek, přece si neodřu lak smajlík Mě může čert vzít, kdy tady v Šárce udělali ze všech cestiček cyklostezky, prostě tam lidi nemají pěšky co dělat. V jedné televizní diskuzi se na to ptali policajta a ten říkal, že halt chodci budou muset chodit za sebou a občas se ohlídnout smajlík Potom se vyjadřoval cyklista a ten říkal, že se nehody cyklistů s chodcem stávají, ale jsou měkké, takže jenom tu a tam poražený chodec, odhozené dítě, babka se psem s modřinou.....Ta Šárka je přitom přírodní rezervace, kam smi vjet auto jenom na povolení 10ti km rychlostí. jinak až doposud procházkový ráj pro všechny, dokud tam nezačali jezdit tak rychle cyklisti.Peťa to tam zná, měli tam myslím klubovou výstavu.....Ona nám to příroda vrátí, myslím, že už začala, ale proč i nám, co se jí snažíme šetřit smajlík Takže Mati, namontuj si beranidlo a až nějakého dostaněš, zavolej, přijedu pomoct zahrabat, ať je klídek smajlík

2.8.2011 14:57
mata

XXX.XXX.80.144

Jooo né berandilo, ale takový to rozhrnovadlo, co bývalo na lokomotivách na divokým západě proti bizonům, pamatuješ? smajlík T by se šiklo i na některý auta smajlík Ale to abysme měly toho Hamra právě :-)
Ale díky za pomoc při zakopávání, šikne se mi, páč tu máme samou skálu a sama to těžko zvládnu smajlík
To je teda síla s tou Šárkou, to jsem vůbec netušila smajlík Příšerný jednání tohle, bezohledný....jako měl cyklista pravdu, že ty pády jsou měkkčí a asi svým způsobem méně nebezpečný, než autem náraz, žeo, ale taky jak kdy, jak kde a jak pro koho!!! Pro těhotnou maminu, malý dítě, nebo starého člověka to může být fatální stejně, jako od auta, tuplem když to auto, paradoxně, by jelo stejně pomalu, nebo pomaleji, než zmatenej cyklista, stojí rychleji díky kvalitním brzdám a je hladčí a zaoblenější, než kolo s cyklistou, tže kolikrát taková srážka dopadne pro chodce lépe, než od cyklisty!!! :-| Jenže to zase vidí jen ti, co chtějí no.....já nevím, tak proč neudělat všade dva pruhy, jeden pěší, druhej cyklisti a silnice pro auta? Vždyť leckde to takto funguje, v Brně dokonce už několik desítek let, a je to asi nejlepší :-| Sice samo jsou tací, co jdou v pruhu pro cyklisty a cyklisti jedou v pruhu pro chodce, ale to už je jejich problém že.....blbci se najdou všude.

Taky si říkám, že nám, co přírodu šetříme, by blížit nemusela, ale zase ona nemůže jinak že....nemá na vybranou v tom "mraveništi" se nedá oddělovat zrno od plev :-|

2.8.2011 15:07
mata

XXX.XXX.80.144

Aj ten alkohol drazí nahoře podělali, nedávat body až do 0,3 promile, je fakt hovadina na entou smajlík Tuplem u nás, kde se chlastá jak v rusku a vožralci za volantem, na kolech i pěcha, už v deset dopoledne, nejsou žádná vzácnost smajlík Právě ten alkohol bych ještě zpřísnila a normoš za to dávala klidně támhle 8 bodů :-(
Neumíme jezdit ani střízliví že, natož když sijen čuchnem k láhvi smajlík

2.8.2011 15:22
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Jj, naprostý souhlas, alkohol za volant neeee, ale i takový feťák dokáže věci smajlík A nebo rozzuřený a zřejmě hladový chlap:-) Taky miluju, když je někde zácpa a vzadu začnou všichni troubit jak šílení, jako by to mohlo něco uspíšit :-) To rozhrnovadlo je dobrá věc, pouvažuju :-) třeba nás Mati a ještě ty ostatní přírodošetřily příroda vynechá ze svého běsnění, přeju si to moc a doufám v to :-) Hlavně že žijeme lépěji a radostněji smajlík

2.8.2011 15:52
mata

XXX.XXX.80.144

Přesně, to s tím troubením taky nepobírám smajlík
No taky doufám s tou přírodou :-)
Prej lépe a radostněji, jjj, ještě že tak smajlík

Tak sem se pokusila jít cosi nafotit, leč slunéčko fikaně, uzříc mě s foťákem, prchlo :-| Tudíž....že....je to o prstíkách, ty moje ani zrcadlovka nezvládne :-)

2.8.2011 15:54
mata

XXX.XXX.80.144

Když se ti dvá cvoci zas rozšoupli, nestačila jsem nastavovat, ostřit, prostě nic....smajlík To je takovej fofr, že to nestíhaj ani moje voči smajlík smajlík

2.8.2011 16:02
mata

XXX.XXX.80.144

A poslední, ať vás neotrávím :-) Gríšánek v tom zápalu boje s obřím jabkem čapnul aj svoje ucho smajlík ale nevzdal se, ucho i jabko mi donesl až do ruky smajlík

2.8.2011 16:16
mata

XXX.XXX.80.144

:-) sem se fakt málem počůrala smíchy...volám s Mí a on mi najednou říká: "Tos neviděla Chrupko! Pardubice sou plný hustokrutejch důchodců za volantem! Normoš teďka mě řízla tak osmdesátiletá, svraštělá jak šarpej, baba vověšená zlatem, s černýma brýlema, ruku z vokýnka jak poslední mafoš a řízla mě normoš na plný!" smajlík "Přede mnou jedou dva plesnivý a svraskalí stařečci v žlutý Fabii a normoš to rozpálili na pětapade a zase řídí ta praprababička"! smajlík

Jeden by z něj fakt naplnil nočník někdy....smajlík Jako tu mafiánskou přezrálou důchodkyni vidím živě smajlík

2.8.2011 17:25
mata

XXX.XXX.80.144

:-) ještě totok sem dávám, to se mi právě podařilo smajlík K těm dvou nemám slov smajlík Jen jsem měla bodové ostření a ne "celé", tže sem měla zaměřeno na oba, ale chytlo to jen Kiki, Frí má hlavu mírně mázlou :-|

2.8.2011 19:34
mata

XXX.XXX.80.144

:-) ještě Bidíček, aby mu to nebylo líto :-)
Zatímco Frííí odložil celý kožíšek, Bidíček je stále v zimním nejspíš či co smajlík

Tak Peti, a čekám kritiku, ať se můžu lepšit ( hahaha ) smajlík

3.8.2011 10:17
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Mati ty fotky nemají chybu, nebo jsem slepá :-) Ten Frí je zabiják, je to na něm vidět když je v akci smajlík Bíšánek vedle něj vypadá jako anděl nevinnosti :-)) A ta černá čertice, neskutečné....papiš vlající, moc jsem se pobavila, jak máš akční smečku smajlík taky jsem dneska vyfotila svého "vetřelce", kvetoucí netřesk a potom jak se chystá břečťan kvést, zatím poupata :-)

3.8.2011 10:22
hankaapes

XXX.XXX.101.77

3.8.2011 10:27
hankaapes

XXX.XXX.101.77

A jedna rozmazaná paní Schmidtová:-))

3.8.2011 10:30
hankaapes

XXX.XXX.101.77

A hrubě nepovedý kousek Hubertasmajlík

3.8.2011 10:35
mata

XXX.XXX.80.144

smajlík probůůůh Hani, ta paní Schmidtová je něco neskutečně odpornýho smajlík :-| Se mi udělalo úplně mdlo, nějak začínaj být akční, páč včera sem jednoho doma majzla, nejspíš je jim venku zima :-(

Ale netřesk nádhernej, miluju je a nádherně kvetou!!! smajlík smajlík A ty ho máš teda výstavní celej smajlík A břečťan taky, krááása! smajlík Už se těším na rozkvetlé břečťaní fotky :-) :-)
Hihi a ten kousek mázlého Hubýska je nejlepší :-) smajlík

Njn ti dva, Frí s Dží jsou fakt paka, paradoxně můj kavkazský zabiják je vedle nich fakt jak polštářovej pokojovej plyšovej medvídeček :-) Ale zase on když se rozšoupne do akce, třísky lítaj smajlík

3.8.2011 10:36
mata

XXX.XXX.80.144

A nejenom třísky, lítá aj Ručník s ručníkem smajlík

3.8.2011 10:37
mata

XXX.XXX.80.144

3.8.2011 10:39
mata

XXX.XXX.80.144

Musím dneska dooběhat a doobjíždět ty resty, ale radši bych se vyvalila na slůně, když ho od zítřka nejméně měsíc zasejc nemáme spatřit :-|

3.8.2011 10:43
mata

XXX.XXX.80.144

A to by mohlo stačit že :-) Ale že to Bidíčkovi sluší čím dál víc....přijde mi, že zraje jak víno, čím starší, tím krásnější, mužnější, plyšovější, mohutnější, chundelatější......prostě nejkrásnější :-) :-)

3.8.2011 10:51
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Jsou krásní hafánci, ale i když je Bíšánek v akci a největší, tak pořád působí mírumilovně, jasně, že bych k němu na zahradu nevlezla, ale proti těm dvěma šíleným cenícím chlupatým cvočkům je to pořád oáza bezpečísmajlík Jo a náhodou je paní Schmidtová krásná dáma, inteligentní a elegantní, bohužel Hubert sdílí tvoje názory, tak jí musím chudinku před ním chránit smajlík

3.8.2011 13:53
mata

XXX.XXX.80.144

Jj přesně, Bidíček působí oproti těm dvoum jako takovej maluškej, nevinnej a hloupinkatej ťunťa :-), ale pak když přijde na věc, dokáže pouštět největší hrůzu, ale ne při hraní, to je naopak hrozně roztomilej a takovej medvídkovsky kůzlecí smajlík Ovšem soused za brankou, plotem, to už nikomu pak medvídkovsky ťunťově nepřijde :-) Mate nepřítele, a tak to má být :-) Horší to ale je s některýma lidma, co se k němu hrnou: Jéééé obřííí plyšovej mééďa! to dostávám záchvaty vzteku a musím s Bíšou doslova utíkat, páč on začne dunět a ty lidi se fakt neumí zastavit smajlík Nejhorší to bývá na výstavách, tam snad choděj jen samí debžoti bo co smajlík, ale občas takový magory potkám i venku....příšerný smajlík

Tak....su zvědavá, jak dlouho budu mít Mí bez sádry :-| Konečně sem ho dokopala a koupili jsme terénní kolo, aby měl i on a nejezdila sem furt jen já jo smajlík, tže to bude jímavý ještě smajlík Má taky Olprana a taky fialovýho, tak sme dvě fialky, on tmavší, fialovočernej, já lila a tmavěfialová :-)
Jo a taky sme koupili stativ betelnej na foťáček smajlík

Bidíček zezadu, ostřeno na lítající Džavu a Bidí dělá jen decentní dekoračku :-)

3.8.2011 14:16
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-)) Bibí je prostě k sežrání a umuchlání, chlupatá koule s dobráckým pohledem :-) Ale já mám před těmito pesáky respekt, pokud dobře neznám, nesahám, nekontaktuju smajlík Ti lidičkové co se k němu hrnou jsou s největší pravděpodobností sebevrazi a ty jim to vždycky pokazíš :-) na té fotce ho máš právě vyčesaného, že jo, krásná srst:-) Hubert dneska ráno měl velmi společenskou procházku, po dlouhé době potkal spoustu známých psů, všude kolem se ozývaly výkřiky: " Jé, Huberte, Hubáčku, kde jsi byl, dlouho jsme se neviděli" a jeden pán tam s ním obvykle vede docela dlouhé filozofické hovory, Hubert se vzdělává a pak se nechá pomazlit a jde k dalším čekajícím na jeho přízeň. Pesani těch lidí jsou zvyklí, že se Hubert mazlí s jejich páníčky, kromě jednoho knírače Berta, ten chodí kolem a vrčí, ale hubas ho ignoruje, takže pohodička:-) jenom panička pořád opakuje: " Berte nech Huberta" a pak se tomu všichni smějeme, když to říká rychle za sebou :-) Potom tam dorazila nějaká cizí prázdninová smečka a všichni známí psi stáli za Hubertem a čekali, ten se postavil jak výstavě, bokem k cizincům a upřeným pohledem v dál.....chtěla jsem ho radči odvolat, ale ti cizí si to rozmysleli sami a míjeli nás nenápadně, když šli kolem zpívali si, já nic já muzikant smajlík

3.8.2011 14:23
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-)) Mati tebe a Míťu budu předjíždět a ne přejíždět i kdybyste jeli v protisměrce:-) I vy cyklisti :-))

3.8.2011 16:17
mata

XXX.XXX.80.144

Hani pokud my dva někdy porušíme kiksově vyhlášku a pojedem třás v jednosměrce proti, klidně nás přejeď smajlík, ale myslím, že dokud nám bude fachat aspoň jedna buňka v mozku, tak to nehrozí smajlík U Mí asi vůbec ne, nejen že je skvělej řidič, ale vyhlášku zná nazpaměť, musí, a odříká ji i uprostřed noci, když ho vzbudíš smajlík a já toho sice moc neodříkám, pravda, ale svýma slovama jo a realitu zatím taky zvládám smajlík
Ale hlavně na silnice nepolezem, nejsme sebevrazi, občas když su nucena s Frííí přejet silnici, prostě slezu a jdu jako chodec po chodníku, fakt jo :-| 99% mých cest je polňačkama, loukama a lesama a tak to bude i s Mí, proto máme trekingy :-)
Bidíček právě že česanej není, až zase v pátek ho to čeká :-) On to má tak krásný asi díky tomu vyfoukávání vzduchem, je fakt jak naduckánek a děkuju za pochvalu :-) Potěší to....:-)

Jééé to se Hubýsek měl, takovou společnost smajlík Tak si to zase hrdě užil viď? smajlík To s liškama na chaloupce toho asi moc nenakecá :-) To je dobrý s tou cizí smečkou, Hubýsek má fakt super vyjadřování, žádná přešlechtěná a nevědoucí hora svalů :-) ( mě napadli jako první pitové, ani nevím proč, ale oni fakt nemají moc typických zvířecích projevů, ta přešlechtěnost jim vymazala mozky a udělala z nich jen rvoucí se roboty - myslím to teďka vůči zvířatům, ne lidem ). Podobně mi to občas dělá Bidíček, postaví se bokem přede mne a dává mi jasně najevo: Dál ne! Nebezpečí! udělal to tenkrát s tím dřevěným mostem, jak spadl, a i na tý zahradě, i když sem neodhalila, kvůli čemu, a párkrát na půlnočních, kdy sem si neviděla na špičku nosu, ale on asi věděl víc :-) Tohle na nich miluju, že jsou fakt ještě spjatí s přírodou a instinktama, že vědí, zatímco my a některá plemena nevědí už dávno nic :-|

No my cyklisti, to to dopadne....se normoš o Mí fakt bojím, páč on jako je takovej šikouniverzál na všecko, na co sáhne, ale zimní brusle, letní brusle, plavání a kolo mezi to bohužel nepatří :-) I když to kolo je ještě tak nejlepší, to zvládá nejlíp, jenže na silnici, v terénu nejezdil, tak uvidíme :-| Kdyžtak sem zakoupila na dlaždičky super sádru s tmelem, tak ještě ušetříme za zdravotní smajlík

4.8.2011 10:23
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) To jsi popsala tak krásně, jak Bíšánek zakročil, když ti hrozilo nebezpečí, je to dojemné a krásné a jak píšeš, můžeme jim jenom závidět jejich místo v přírodě, jejich instinkty......oni prostě ví a slyší věci, o kterých nemáme ani tušení:-) myslím, že Bíša je v tomto ohledu ještě přírodně vyvinutější než Hubert. Hubert se u některých situací přijde zeptat, jestli útočíme, nebo čekáme, nebo jenom zaháníme, někdy něco slyší a podívá se na mě, jak reaguju, teprve potom jedná, buď pokračuje v odpočinku, nebo jde padoucha zabít smajlík Dneska se Hubas domlouval s berňákem, dost jsem byla napjatá, Hubas měl košík...panička berňáka pořád řvala, aby si ho přivolala, ale zapomněla asi, že v tomto okamžiku kdy si psi postojem vysvětlujou svoji duševní sílu, se nemá očekávat že pes přijde, to by se shodil a nebo by mohl být napadnutý zezadu, pokud začne utíkat.... dopadlo to dobře, berňák odešel, takže mohl jít i Hubert :-)) Ale představ si, že máme doma krásného pravého hříbka, jen tak si chlapeček roste u cesty ve Hvězdě smajlík Já myslím, že si Míťa s kolem poradí dobře, když mu budeš příkladem a budeš nad ním bdít:-)) Mužík si taky na chalupě před měsícem rozsekl čelo když cosi důležitého (podle něj) musel udělat na střeše a nějak mu sklouzly štafle. Už jsem ho vezla do nemocnice v Č. Lípě pro pět stehů :-) nejhorší bylo ho přesvědčit, že to chce sešít, že to samo nebude krásně spojené a zahojené:-) Život je někdy napínavej.....smajlík

4.8.2011 11:08
mata

XXX.XXX.80.144

No je pravda, že Bidíček se mě moc neptá, neb za á už dávno zjistil, že su jen tupej člověk :-) , za bé v mém případě 2x tak tupej smajlík a za cé on ví opravdu víc, než se zdá :-) Broučíček můj mališkej :-):-)

Hihi tak Hubýsek to s berňákem zvládl skvěle, je to šikula a berňák měl evidentně taky dost rozumu :-)

Júúú hříbek, no my zrovna vyrážíme na houby, berem ještě kámošku, tak su zvědavá, co najdem smajlík

Šmarjá to máš ale šiko mužíka a to ho chceš pustit do divočiny jo? smajlík Jsi odvaha smajlík Mi někdá přijde, že ti chlapi nemaj pud sebezáchovy bo co, co kolikrát vyváděj a ještě se diví, že jeden z toho šílí :-| :-)

Zatím je tu slunečno, ale dusno, bojím, že ty bouřky přijdou a nebude to nic hezkýho :-|

A Peťa se nám nějak zapomněla a nepřijde na nás ani juknout....njn----když to šílení ji evidentně zabírá celej mozek a čas smajlík smajlík

4.8.2011 11:28
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Přeju bohatou úrodu hříbků, toho našeho už jsem podusila na másle a na cibulce a půjde jako ozdoba na rýži :-) Máš pravdu, chlapi jsou bez pudu sebezáchovy jenom nesmí dostat "rýmičku" smajlík Já věřím v andělíčka strážníčka, doufám, že tam nad mužíkem bude bdít:-) A taky doufám, že tam bude nějaká ženská, která bude mít rozum a na ty chlapy bude působit výchovně :-)) už tady mám všude věci co si bere sebou, takže to budu muset trochu probrat, tohle by se mu nevešlo ani do tří kufrů, natož do batohu smajlík Nejsi nějak moc skromná ?:-)) Bíša se stejně řídí tebou, jenom to pozná o chvilku dřív než ty, ale přečte si to v tvém mozku dřív, než si to uvědomíš smajlík Tohle dělá Hubert pořád, čte si mě a já se musím kontrolovat už i v myšlenách smajlík Nedejbože, abych pomyslela na jeho hračku házecí, to už by jančil a lítal a trval by na rychlém splnění myšleny smajlík Jj, Peťulka nemá čas, fotí a kochá se :-)

4.8.2011 13:12
rude

XXX.XXX.13.149

ahojda! Mati ty fotky jsou náhodou dobrý :-) pletu se nebo jsi doostřovala v pc, u té jedné fotky mi přijde? :-) nastav si tam seriové snímání- na jedno namáčknutí ti bude fotit pořád, dokud nepustít tlačítko. jak to provést jsem psala v tom manuálu.:-))

5.8.2011 09:37
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Ahoj holčičky, mějte se co nejlíp a ozvu se na konci srpna, chalupa volá:-))

5.8.2011 09:49
rude

XXX.XXX.13.149

Hani jsi nejštastnější žena pod sluncem... :-) měj se tam krásně!! :-) :-)

5.8.2011 10:00
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Děkuju, ale jestli jsem nejšťastnější ......? Ale jo, mám to dobrý, hlavně si to nedrbat :-))

5.8.2011 10:10
mata

XXX.XXX.80.144

Hani měj se bájově a užijte si to s Hubýskem a holčičkama naplno smajlík A manžílek ať se ti šťastně vrátí se všema údama :-) :-)

Peti nedoostřuju nic, páč na to nemám program, ale vyřízla sem některé, tže to bude asi ono, se to změní, když uděláš výřez z velké dálky :-)) A kujú za pochvalu :-)

Mám hroznej frčák, až teďka sem se dostala k PC a domů sem včera vpadla hustě po půlnoci....začíná mě to docela zmáhat a chystám se též zmizet do divočinky :-)

5.8.2011 10:16
mata

XXX.XXX.80.144

Hani NEZAPOMEŇ FOŤÁK!!!!! smajlík smajlík A pěkně nám všecko zdokumentuj smajlík

5.8.2011 10:17
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Tak já prchám, Mati dobrý nápad, divočina je super :-)

5.8.2011 10:21
mata

XXX.XXX.80.144

Jj Hani, nápad super, ale musím tu dodělat aspoň některé restíky, a pak páááá páááá :-)

Tak prchej opatrně a foť smajlík

5.8.2011 10:35
hankaapes

XXX.XXX.101.77

:-) Ještě že jsi mi to připomněla, jasně že jsem ho zase úplně vynechala smajlík Tak papapa:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík