Bílý švýcarský ovčák 4

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.7.2011 17:57
whiter

XXX.XXX.36.23

Zdravím holky,

Jak vám to všechno jde?
Moje malá pořád roste a roste, už jsem koukala, že pomalu budem měnit zoubky. No však už by pomalu měla začít :)

Zkusím přidat nějaké fotky, až se dostanu k počítači zase ...

Tak se zatím mějte :))
Whiter

27.7.2011 10:40
veruha

XXX.XXX.66.66

Ahoj Whiter! Děkuju za zprávičku a těším se na fotečky Elen :). Musí už být pěkný macek, co? Balt za ten měsíc tady přibral celé 4 kila.

Jak se jinak Elen chová? Zlobí? Chodíte na cvičák?

6.8.2011 18:31
saina

XXX.XXX.250.218

Ahoj holky!

Ted jsem byla dlouho pryc, tak snad jsem toho moc neprosvihla...byla jsem na soustredku s konikama a nez jsme slitla a odrovnala si koleno, v ramci ranniho behani jsme se chodila divat na krasnyho hlidaciho bso nahore ve vesnici (dobre, ybla jsem tam jen jednou, ale malem jsme u toho vypustila dusi. Nicmene stalo to za to!). Pozitivni na tom je, ze toi vyprovokoval rpitel, at se tam bezime podivat, ze kdyz se byl probehnout, videl ho tam a ze ja musim taky.... tak uz s euplne nemuzeme dockat.

Nejakyzazitky se stenatkama, jak lumpaci, at zchladite mou enodckavost, sup sup :)

S.

6.8.2011 21:30
veruha

XXX.XXX.66.66

Ahoj Saino! Já si říkala, že někde dovolenkuješ, že ses tak dlouho neozvala :). Toho zranění je mi líto, snad už jsi v pohodě :). A to, že přítel inicioval návštěvu BŠO, to je velice pozitivní zpráva!

Jinak u nás je to každý den zábava. Balt vyvádí lumpárny, že někdy sama nestíhám. Naučil se skákat do postele, takže každé ráno mám budíček v 6 hodin ve stylu "štěk do ucha, hryz do oka, vstávej a dej mi nažrat" :-)). Moc mu to pobývání v posteli netoleruju, ale stejně se tam furt cpe. Občas už mi tečou nervy, třeba i venku, kde velice šlechetně čistí město od odpadků. Zatím vytrvávám a trpělivě vysvětluju, že vajgly, hovna a sáčky se fakt nežerou :). Bohužel, lidi jsou prasata a tak občas (když je Baltínek rychlejší než já) vytahuju z tlamy opravdu nechutnosti :(. S tím žraním celkově je to u nás mazec. Ještě se nestalo, aby nevymetl misku později než za 30 vteřin (a to ho hlady fakt netýráme :-))). Pažravý je neskutečně. Ale za to jsem ráda. Jiní vyvařujou pochoutečky, aby jim to pes vůbec pozřel, já dávám jako pamlsek jeho běžné granule a jak za ně pěkně cvičí! :). Když dostane maso, musím hlídat misku, aby ji nespolk taky. Co vy, Lusto a Whiter? Taky máte doma kyseliny? A co ty, Saino, nějaké novinky v chovce?

Balt a jeho velice snaživé "lehni" (viděl granuli v ruce, tak málem dělal i stojky na uších)

7.8.2011 15:11
saina

XXX.XXX.237.229

Teda Veru, Blatík je k sežrání. To je lumpáckej neodolatelnej obličejík! :) Více takových fotek pro nás nedočkavcé! :)

17.8.2011 17:27
whiter

XXX.XXX.36.23

Jeee Baltik tak vyrostl, podobá se hrozně El ... ta ludra je už hrozně velká .. ale učí se rychle. Už umíme chodit u nohy, sedni lehni ... teď trénujeme přinesení věcí. Ale je hroznej stopař, jde venku a čumák skoro nezvedne ze země :D Jestli se to fakt potvrdí, že je dobrý stopař, šla bzch dělat lavinovku a tyhle věci. Ale je sladká holka moje přiložím pár fotek :-)

17.8.2011 17:30
saina

XXX.XXX.68.48

Ahoj!

Zdravim z Chorvatska holčiny. Jsem ráda, že se tu zas objevuje nový příspěvek a fotka, kdo máte co říct a ukázat, šup sem s tím! Elinka je kouzelná, Whiter. Nějaká ,,záchranařina" by mýho mladýho taky lákala, kdyby se poesan zdál ,,k tomu", tak dej vědět, jak to vypadá. :) Jestlli Eli i dál projevuje chuť vyčmuchávat poklady;)

17.8.2011 17:42
whiter

XXX.XXX.36.23

Sai jo zatím ji to drží ... sice zatím nic pořádně nevystopovala. Nechci jí do toho hrabat bez dohledu ... Ale drží čumák pořád u zemi. Akorát teď měníme zuby no ... Ale jinak poklad ...

17.8.2011 19:54
saina

XXX.XXX.68.48

Kolik že jí je, Whiter? A jak je na tom s váhou a kohoutkovou výškou, máš odhad? vypadá docela narostle na těch fotkách :) Ač na kráce jí to neubíra...

17.8.2011 21:57
veruha

XXX.XXX.66.66

Teeda! Ja je úplně obrovská :)! A krásná! Fakt se neskutečně vytáhla. A jak píšeš ty cviky, tak je vidět, že je hodně šikovná. My teda povel u nohy ještě nezkoušeli, zvládá jen "ke mně". Dál taky sedni, lehni (to i ve "znakové řeči") a začínáme učit takové ty nepotřebné blbůstky - "pravou/levou pac" (s pravou teprv začínáme). Po večerech se takhle zabavujem. Je celkem šprt a baví ho to.

Whiter, jak trénujete vy "přines"? Já s tímhle ještě čekám na radu zkušenějšího, ale každá rada dobrá :).... Jo a žere vám venku hovna a jiné sajrajty? Je pořád neskutečně žravý, takže s tímhle bojujeme, ale chtíč je prostě silnější :(. Jakmile zavětří nějaký humus, je to rázem ohluchlý mistr stopy.

18.8.2011 12:43
whiter

XXX.XXX.36.23

veruha napsal(a):
Teeda! Ja je úplně obrovská :)! A krásná! Fakt se neskutečně vytáhla. A jak píšeš ty cviky, tak je vidět, že je hodně šikovná. My teda povel u nohy ještě nezkoušeli, zvládá jen "ke mně". Dál taky sedni, lehni (to i ve "znakové řeči") a začínáme učit takové ty nepotřebné blbůstky - "pravou/levou pac" (s pravou teprv začínáme). Po večerech se takhle zabavujem. Je celkem šprt a baví ho to.

Whiter, jak trénujete vy "přines"? Já s tímhle ještě čekám na radu zkušenějšího, ale každá rada dobrá :).... Jo a žere vám venku hovna a jiné sajrajty? Je pořád neskutečně žravý, takže s tímhle bojujeme, ale chtíč je prostě silnější :(. Jakmile zavětří nějaký humus, je to rázem ohluchlý mistr stopy.

Sai: No v pondělí měla 5 měsíců. Váhověmá teď okolo 25kg. Výskově si netroufám říct, na to nemám odhad, ale roste jak z vody.

Veru:
Jo ... já jsem to začala vyžadovat hlavně kvůli Brnu, přeci jen je lepší, když mi jde u nohy, než když sráží lidi na potkání vodítkem. Sice to není úplně dokonalý, ale přišla na to poměrně rychle a sama. Jen trochu řeším, že když jde na volno, tak se loudá za mnou, raději bych ji měla na očích.
No a na to jakou tlap dávat přišla taky nějak sama, když ji dám levou a řeknu dej pac, tak dá levou a opráceně. A to jsem ji učila jen tu levou :-))
Je nějak moc prudce inteligentní holka mojesmajlík

Přines trénujem a netrénujem. Až v posledních párti dnech, kdy začala nosit klacky a jiné věci, tak to řeším za pamlsek. A když to donese, velká pochvala. Všechno provázené povelama, aby si na ně zvykala, takže hledej, dones a dej.

No my jsme s tím venku taky hodně bojovali(teda i doma), taky první povel, který pořádně uměla, bylo fuj. Teď už prostě stačí říct fuj a je klid. Dokonce i ten kočičí záchod nevyjíždí, sice je to hodně hlídané- což znamená, že do kuchyn může jen s dozorem, ale už to ani nezkouší. No jinak buď hlavně důsledná.

Jo a co se postele týče, my jsme malou do postele pouštěli, semnou dokonce spávala v posteli, když přítel odjel na Tábor, dělat instruktora. Ale teď jak roste tak už se jí tam vůbec nechce ...

27.8.2011 18:47
saina

XXX.XXX.3.197

Ahoooooj!

Holky, co nového, fotečky, zážitky? Já mám dneska na pár hodin půjčenýho kámošky ausíka, bezmála ročního, takže už trochu vycepovanej, první pubverta pryč a je to dokonalej mazel a slaďoch. Jsem zas úplně pejskovsky namotivovaná a zima se zdá strašně daleko, tak aspoň co nového u vás? :)

P.S.: jsme trochu hanby, že se necháme propadnout na třetí stránku ;)

S.

28.8.2011 15:27
saina

XXX.XXX.1.20

Jééé, Veru, právě jsem úplně náhodou objevila tvoje album o Baltíkovi na rajčeti! :) To je slaďooooch! :)

28.8.2011 18:49
veruha

XXX.XXX.66.66

Whiter: Ty jo, tak to máš doma malou Einsteinku :-). Fakt je moc šikovná! My zatím tak daleko nejsme. Ale už máme za sebou 2 lekce na cvičáku (zatím individuálka) a moc mě to chytlo. Paní je hrozně příjemná, zná specifika BŠO (že to prostě není odbarvený NO) a Baltína to moc baví. Zkoušela s ním z legrace přejít i kladinu a áčko, říkala, že takhle malí mají většinou strach a nepřejdou, ale Balt, jak viděl cestičku z piškotů, valil hlava nehlava :-)). Teď máme 12 dnů do další lekce, takže trénujem "k noze, ke mně, u nohy, u nohy/lehni a zůstaň (v sedu,lehu)" Práce jak na kostele, ale baví mě to. Na aportování jsem se ptala, jak začít. Cvičitelka říkala, že zatím nemám chtít, ať donáší, ale hrát si s přetahovadlem tak, že se teda taháme, najednou to jako ukořistí, já odběhnu a on s tím běží ke mně.
Saino, hrozně to letí, ani se nenadáš a budeš místo ausíka venčit bílou kuličku :)... To album bych už mohla aktualizovat, fotek přibývá a přibývá.

Jinak se z něj už stává velký chlap. Jeho nejoblíbenější hrou se stalo ojíždění velkého plyšového medvěda. Toho zmerčil na chatě a když zjistil, že pinďu nemá jen na čůrání, chudáka medvěda klátil a klátil :-))..... Dokonce ho zatáh i do auta, abychom na něj náhodou nezapomněli, až pojedem domů.

29.8.2011 20:32
saina

XXX.XXX.1.20

Koukám, že s Baltíkem začínají cloumat hormony ;). Jééé, to se to vleče...když ten byt bez pejsků je takovej prázdnej a smutnej a na koních se sama bojím, když jsme jednou zkusila, jaký to je, mít s sebou byť štěněcího hlídače. Už aby byly Vánoce...Ježíšku, nezapomeň na mě! :)

To ej moc fajn že vás cvičák oba baví! :) A tam jste přišli už s tím, že základy umíte a oni si s vámi poradili, nebo kjste jim přesně řekli, co chcete umět? Jak to tam vůbec chodí?

29.8.2011 21:51
veruha

XXX.XXX.66.66

Takže bude zhruba někdy na Vánoce? Jéje, to bych se těšila zase jako malé děcko. Rozbalit Baltína pod stromkem by byly ty nejlepčejší svátky :). Jenom si to čekání pěkně užívej, fakt je to krásné období.

Na cvičák jsme přišli, paní se zeptala, jestli jsme už něco zkoušeli, já že sedni, lehni, ke mně a levou/pravou, chtěla to předvést, řekla, že tohle máme zmáknuté suprovně a hned začala s dalšími cviky. Takže po první lekci jsme odcházeli s domácím úkolem na "u nohy, k noze, zůstaň". Vždycky to prvně předvedla sama, pak já a případně řekla, co je špatně, atd.. Na druhé lekci ze začátku chtěla vidět, jak nám to jde, zase vychytala mouchy, kterých bych si sama asi nevšimla a přidala ještě jeden povel. Taky sleduje míru únavy a momentální náladu (když je rozdivočelý, jde předvádět základy aportů, když je ucamraný, trénuje se něco vleže)..Absolvujem ještě jednu individuální lekci (ale už naplánovanou v ruchu - vedle se cvičí agi) a pak jde mezi 2-3 výškově podobné psiska. Tak jsem zvědavá, jestli bude i tak stejný pamlskový Hujer :)

30.8.2011 09:13
saina

XXX.XXX.3.185

Jéééé, to zní hrozně super. Já se strašně těším, až budu makat na sobě a něco se učit ve svém volnm čase, zase jako ,,dítě" a ne jako trenér, jak poslední 4 roky na koních. Fakt moc moc. Jj, na Vánoce jsme úúúplně žhavá, chovatelka říkala tak přelom prosince, ledna když vše půjde podle plánů, takže prostě....už aby to bylo! :) Tak to ale Baltík taky vypadá šikovně, když ho vhodně motivuješ ;)

30.8.2011 16:37
knedlyk

XXX.XXX.58.177

Pardón, že se Vám tu cpu, ale chtěla jsem jenom napsat Věrce a nechci, aby to na nemoderce zapadlo. Věruš, nehleď co ti říkají na nemoderce, myslím, že těch cviků opravdu není tolik, a taky myslím, že už jich o moc víc teďka nebude, že budete spíše dopilovávat. Nechci, aby to vypadalo, že jsem nějaký nekritický opěvovatel paní Marty, ale, myslím, že ona ví, co dělá. Já jsem s Olinkou v té době začala cvičit i různé blbinky jako, sudy, mrtvý pes, štěkej,...atd. Vím, že to bylo asi brzo, ale žádný velký guláš v tom nemá a když jsme na cvičáku, pozná, že se cvičí, přesto, že je to jezevčík. Tak se měj, ať Vám to s Baltíčkem jde a snad se zase brzo potkáme v Běláku. Ahoj Alice a Olinka.

30.8.2011 19:37
veruha

XXX.XXX.66.66

Jé ahoj Ali :). Díky, žes mě uklidnila. Já teda absolutně nepočítala, že je toho tolik, nepřišlo mi, že by v tom měl nějaký chaos, povely si neplete. Teď jsem to probrala s chovateli, jestli mám cvičit, co mi bylo zadáno nebo postupně a stavěli se k tomu tak, že pokud je tak učenlivý, proč ne. K paní Martě chodit nepřestanu, z toho výběru, co jsem měla, mi přijde nejlepší :). Jen to s ní ještě jednou proberu.

8.9.2011 12:12
saina

XXX.XXX.237.229

Veru, tak jak to jde na cvičáku? Dělá Baltík pokroky, nebo lumpačí s jinými pejsky? Já pořád čekám jak na smilování na zprávu od chovatelky, že Elynka začala hárat a pořád nic, až jsem z toho nervózní...

8.9.2011 12:38
veruha

XXX.XXX.66.66

Ahoj Saino :). Hárat by měla začít už nějak teď? Jestli jo, tak to už je jen kousíček. Hlavní je, aby se to povedlo a pak už se ani nenaděješ a vezeš si domů malého rošťáka. Ani si nepamatuju, co jste chtěli za pohlaví, vím jen, že chcete kraťáčka. smajlík

Na cvičáku (po 3.) jsme byli právě včera, měl poslední individuální lekci, ale zase se tam cvičilo agi, takže jsme ho po lekci s výcvikářkou protáhli mezi pejsany. Bylo jich tam dooost a Baltík se nebál. Pravda, byl tam z nich největší - takové mamutí mládě mezi pidipsíčkama, takže možná proto se cítil jako král :-)). Příště už jdem do výškově vyrovnané miniskupinky, tak jsem zvědavá. Jinak cvičák měnit nebudu, jak mi tady mnozí radili, radila jsem se s chovateli, výcvikářkou i majiteli, kteří tamtéž docházeli a utvrdilo mě to v tom, že pro BŠO je tenhle cvičák široko daleko asi ten nejvhodnější.

A co ty? Už máš v seznamu nějaký cvičák?

8.9.2011 13:01
saina

XXX.XXX.237.229

Koukala jsem, co tu po okolí je, a nic moc, řeknu ti. I na nemoderce jsem se radila a ten, co se mi dle webovek líbil, prý ne-e. Takže uvažuju, že budu dojíždět někam dál a halvně že asi začnu cvičit až později, nějak po půl roce, pokud nebude žádný problém....socializovat se dá u nás v parku až až a pokud budeme základy zvládat sami doma, tak se asi nikam nepoženem...

Chceme kluka, pak už na srsti až tolik nezáleží, ikdyž kraťas by se mi líbil víc..... No hárání by mělo nastat někdy v září, takže jsme jak na trní, kdyby to nevyšlo, tak úplně nevím, co bych dělala, jsem strašně natěšená!....

Nemáš nějaké foto ze cvičáku?

12.9.2011 22:17
veruha

XXX.XXX.66.66

Jasně, nežeň to. Já si pořád říkám, že se na ně musí pomalu. Mě zarazilo, že nás tam učí tolik cviků, ale řekla jsem si, že je to asi teda normálka, když to zatím zvládá. Foto ze cvičáku nemám. Jen to, co bylo na rajčeti. A vyzkoušíš třeba Chlístovice (Blankpapilio)? Ty to máš docela kousek. Já na ně slyšela jen samou chválu, co se týče výcviku. Psala to tuším tady Lusta. Pořád tam chci na nějaký ten víkend jet, ale nevychází.

Tady jeden škaredý, prasoidní, smrdutý, zahnojený, kdysibílý fujtajbl.:-))

13.9.2011 10:05
saina

XXX.XXX.1.14

Ale! :D vždyť tu chudák vypadá jako týrané štěňátko! :D Vyzkouším asi všechno možné, když budou penízky a auto na dovoz, nebo nějaké rozumné spojení dopravou. Ale už se mi tak třikrát do týdne zdá, že mám vlastní bíle mimi :D

Baltík je slaďoch, má úžasnej ksichtík! :)

14.9.2011 22:08
lusta

XXX.XXX.77.77

Ahoj Lidičky, jak se tu máte? Koukám, že tu jsou nějaká nová štěnda. :-) Ale už jsem se trošku ztratila. :-)

14.9.2011 22:19
lusta

XXX.XXX.77.77

PS: Jak jste tu psali o povelu přines... My používáme podej a po jedný lekci v Chlístovicích a dvou týdnech tréninku doma Chira podává jak o život. Jakmile má něco v tlamě a slyší "podej", tak za námi letí a cpe nám to do ruky :-)).

14.9.2011 23:36
veruha

XXX.XXX.66.66

Saina: Však uvidíš. Ještě máš moooře času naplánovat si, jestli s ním někam budeš chodit nebo to vezmeš do vlastní režie :). A dovedu si ty sny představit, já hodně nocí před Baltovým příchodem ani nemohla spát.

Lusta: Gratuluju k úspěšnému podávání. Jak to míčkování?Vím, že jste to taky cvičili, ale nepamatuju si, jak to dopadlo. Jinak na tu fotku hledím a závidím. Chirka vypadá taková hrozně ladná, narozdíl od toho našeho nohatého bulíka. A nejvíc závidím to, že je to foceno v lese a pejsa je naprosto čistá! :-).. Tohle se nám ještě nikdy nepodařilo a jak vidím toho našeho Blátazara, s jakou radostí vymete každou bahňačku, snad ani nikdy nepodaří :-)).

15.9.2011 07:35
lusta

XXX.XXX.77.77

Ona je taková kompaktní, protože je drobná. Má 14 měsíců, dva cenťáky nad spodní hranicí a 19 kg :-)). Já zírám, že fenka od whitera má v pěti měsící 25 kg. Chira v tom věku měla necelých 15 :-)). Ale vždycky byla prcek.
Závidět němusíš, je to foceno z obory Hvězda a k potůčku + rybníku se došlo až po chvíli. Pak vypadala výrazně jinak :-). Ale je fakt, že to z ní do hodiny opadá a je jako nová :-).

15.9.2011 08:50
saina

XXX.XXX.237.229

Chirka vypadá prostě jako pravá slečna, to se musí nechat. Myslíš, že se ti dotáhne do standardu, nebo zůstane podměrečná?

Blátík je prostě kouzelnej. :) Nemůžu se na něj vynadívat. Vypadá přesně takovej ten rošˇˇtáckej typ, co si může dovolit cokoliv, protože pak nahodí kukuč a vše je prominuto. :))

15.9.2011 09:36
lusta

XXX.XXX.0.0

Ona není podměrečná. Ještě toho trochu :-)). Jedna vada v její dokonalosti už stačí :-). Má skoro 58 cm, ve standadu je min. hranice 55. Ale přijdeme mi, že má teď hodně lidí fenky vyloženě na horní hranici a pak vypadáme nejmenší :-). Ještě trochu nasvalí a na těch 20 kg to snad dotáhneme :-).

21.9.2011 19:57
anies

XXX.XXX.173.210

Ahoj snad nerušim smajlík Tak už se konečně taky můžu pyšnit prckem :-) .. Za 14 dní si pro něj jedu, těším se jak nikdy :)) .. Jen jsem se chtěla zeptat jací jsou vaši prckové ? Majitel mi říkal, že malej se prej projevuje nebo spíš nijak neprojevuje .. Údajně kliďásek, spíš vhodný na canisterapii, žádnej extra hlídač .. Jací jsou Ti vaši? smajlík

21.9.2011 20:01
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj! Vátej mezi námi, fotky, zážitky, postřehy, všechno si rádi přečteme! Teda, skoro je mi stydno, že nejvíc nadšená jsme tu já, která stále čeká a to čekání začíná být dlouhý a pesimistický. :(

Holky, Elynka měla začít hárat začátkem září a pořád nic, už i chovatelka začíná být nervozní. :( Ach jo, ale čekat na další hárání někdy do jara a pak mít štěně skoro až na léto..jak to vydržim? A zas chovku měnit se mi úplně nechce, tady se mi strašně líbí fenka...

21.9.2011 20:09
lusta

XXX.XXX.77.77

Ahoj, taky tě vítám. A odkud prcek je?
Myslím, že v tomhle věku nejde vůbec odhadnout hlídání :). Mám fenku starou přes rok a po hlídání ani náznak, má ráda všechny lidi. Ale věřím, že to s dospělostí přijde. Mimi je krásné. Krátkosrsťáček? Hodně se pozná povaha hned v prvních dnech, jestli bude v pohodě nebo strašpytlík.

Saina
Mě to vyprávět nemusíš. Já na bělouše čekala tři roky (dokud nebyly vhodnější podmínky) a když jsem se konečně rozhodli pro chovku a čekali na štěnda, tak na nás holčička nezbyla, protože byla jen jedna - my byli na vybírání až druhý v pořadí.

21.9.2011 20:17
saina

XXX.XXX.237.229

Upřímně, Lusto, jestli to teďka neklapne a do jara se objeví nějaká jiná obstojná chovka se sympatickejma chovatelema a hezkejma rodičema, tak budu asi dost na vážkách jestli, vydržim věrná. Je to jak studená sprcha, po tom všem co člověk udělal...vyhádal, domluvil, šel si za tím..

21.9.2011 20:18
anies

XXX.XXX.173.210

Saina: Já na štěndo čekala 4 roky .. Nejprve, že to bude ČSV, ale postupem času jsem dostala rozum a bude to bělouš :-)

Whiter: Prceek je z Bruntálu .. Rodiče má s PP, štěnda jsou bez PP :-) Jinak majitel říkal, že je to polodlouhosrsťák, tak musím doufat a věřit mu, že to odhadl :-)

21.9.2011 20:18
anies

XXX.XXX.173.210

Teda Lusta promiň :))

21.9.2011 20:38
saina

XXX.XXX.237.229

Ano, ano, vím, že jsem nedočkavá, podmínky dokonalý nejsou a jiní čekali i dýl, ale stejně je to nepříjemný. Ale nováčkům držím palce, pesan je krásnej!

21.9.2011 20:41
lusta

XXX.XXX.77.77

Oni moc polo nejsou... I když je fakt, že některý dlouhosrstý jsou mnohem huňatejší než jiní. Ale přijde mi, že má hlavičku kraťáka. Dlouhosrstí jsou v tomhle věku jako ovečky :).
Jinak já čekala v podstatě od děství, protože jsem psa nikdy nemohla doma mít. Ty poslední tři roky už to bylo na bělouše a probírala jsem se chovkama. Na všechny, co jsem našla na netu, jsem si vypisovala klady a zápory :-).

21.9.2011 20:48
anies

XXX.XXX.173.210

No jako když bych to tak měla brát, tak jsem na hafana taky čekala celej život .. Rodiče zakazovali jen kvůli plovoucí podlaze v bytě, teď když jsme se přestěhovali, tak se mi KONEČNĚ schválil :-) .. Polodlouhosrsťák no radši ať je krátkosrsťák naši jsou trochu alergici .. tak spíš ty kratší chlupiska když už smajlík Ale moc bych chtěla aby měl trošku delší srst .. Uvidíme co se z něj vyklube :-)

21.9.2011 21:00
lusta

XXX.XXX.77.77

Naše fenka nepatří k těm velkým chlupáčů, a podívej, jak vypadala jako prcek... Není to s těmi rodiči jednoduchý :-)). Já si ho mohla pořídit, až když jsem bydlela sama po studiích a to nás ještě všichni odrazovali.

21.9.2011 21:07
saina

XXX.XXX.237.229

Já si chci pořizovat sama při studiích, když už bydlíme s přítelem. A zrazují a odsuzují nás všichni, protože bpes v menším bytě je hrozněj chudák a já jako studentka nebudu mít na to ho živit a ani ho nezvládnu vyhcovat a hruza! až jednou budu chtít mít děti... ale zatim to stejne vypada na odklad :(

21.9.2011 21:13
lusta

XXX.XXX.77.77

Při studiích bych to toho nešla. Bydleli jsme na koleji a škola byla těžká, takže čas téměř žádný. To s tím bytem je přesný, to známe :-(. Ale hlavně ani v jedné rodině nebyl žádný pes...

21.9.2011 21:16
saina

XXX.XXX.237.229

Tak já mám školu dost o pohodě, rozvrh si dělám sama a času mám, kolik chci (krom občas nějaké práce, ale nic dramatického...). Jo, docela mě tzop pobavuje, v rodině byl jeden nalezenec, kterýho babička s dědou neměli srdce dát do útulku a nechali si ho, pohoda. A tetina rodina má nějakýho vlčákovo ovčákovitýho křížence, kterej bydlí na obrovskym statku s velkym dvorem hnedka u polí, a tráví život v kotci, max. občas na noc ho pustí na dvůr, a má strach ze všeho, co se hýbe, neb s ním nikdy nikdo nic nedělal a socializovat s lidmi se nesměl, páč by pak nehlídal. Ale to všem v okolí připadá v pořádku, zato já blbá chci psa dol bytu.... no co dodat.

21.9.2011 21:35
lusta

XXX.XXX.77.77

Ale zase to je výzva, dokázat jim, že to jde. My jsem obstáli. Teď všichni viděj, že jsme to zvládli a myška je miláček rodiny :-).

21.9.2011 21:37
saina

XXX.XXX.237.229

Jojo, na to se taky těšim! Že pak někam přijdem se psem na navštěvu, on bude krasnej a hodnej a milej a vychovanej a všichni s ez něj budou moct zblaznit. :) už aby ot bylo :D

21.9.2011 22:12
veruha

XXX.XXX.66.66

Ahoj Anies, pěkně vítám mezi bělobama :)! Mimís je krásný - fenečka nebo pejsek?

Tak se taky přidám ke zkušenostem s reakcema okolí s pořízením dalšího psa. Vybrala jsem si tohle období schválně, jsou to možná moje poslední prázdniny, kdy mám relativně volno (práci si organizuju podle potřeb zvěře). Tenhle rok je na škole doufám mým posledním a rozvrh mám v klidu. Doděláváme úpravy v novém bytě, zatím bydlíme ve starém, kde případné škody způsobené nenechavýma zubiskama nebudou tolik bolet :-). Jakmile se trochu zklidníme, šup natrvalo o dům dál. Takže já jsem s obdobím pořízení víc než spokojená. Ovšem kolik reakcí jsem si vyslechla! Takový mamut do bytu! Musím říct, že mi to říkali zejména lidi, kteří mají svoje psy doživotně u boudy nebo na zahradě, o procházkách a nějakých aktivitách ani nemluvě. A jestli jsme prý normální, mít v bytě 2 psy. Naštěstí je přítel stejný magor jako já.

21.9.2011 22:47
lusta

XXX.XXX.77.77

Máte krásného bělouška. Má tlapy jako medvěd :-)).

22.9.2011 09:37
baico

XXX.XXX.2.72

Občas se prostě hárání opozdí. Je to různé některé fenky hárají po 4 měsících, někteé po sedmi. Držím palce, až už to brzy je. Kdyby to náhodou nevyšlo, tak svůj první vrh plánuí tady www.ladoria.eu Po Dorince a Imperatorovi. Super zvířata v povaze i exteriéru.

22.9.2011 10:02
saina

XXX.XXX.237.229

Já vím a uznávám, že příroda se zařídí dle svého a ne na přání, jen jsme prostě už netrpělivá a nedočkavá. Trpělivost nikdy nebyla mojí nejsilnější stránkou. Podívám se, díky za odkaz, ikdyž se mi tedy nechce znevěrnit se chovatelce, ale uvidíme, jak to dopadne.

Jinak Anies, taky jsme s přítelem říkali, že má prcek takový polárně medvědí pacičky, asi z něj bude docela kus psa. Je sladkej. :) Ikdyž to asi všechna štěňata. :) Držim palce ať dělá samou radost!

22.9.2011 15:10
anies

XXX.XXX.61.43

Veruha: Dííky za přivítání :)) .. Je to pesan, fenečku jsme zavrhli

saina: No já moc doufám, že z něj bude pořádnej chlapák, tlapky máj velký, aspoň na fotkách to tak vypadá .. Ale abych nedopadla jako moje kamoska s NO .. Jako malá měla obr paciny a vyrostl z ní totální zakrslík smajlík .. Tak doufám, že bude aspoň těch 60 cm mít, můj sen je mít fakt nějaký telisko :))

29.9.2011 12:41
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky! Tak jak se daří, co nového?

U nás nového to, že hárání Ely prostě nenastalo a já teď řeším, co dál. Dle mých výpočtů a odhadů bych štěně z jejího vrhu při dalším hárání mohla mít v květnu. To ej hrooozně mco za dlouho. :( Vůbec nevím, zda vydržím čekat. Začala jsme znova sjíždět net a znovu uvažovat o blankpapilio. Sice zhruba o polovinu vyšší cena, ale co jsme slyšela, tak i kvalita a chvoatelský servis. Ale zas se mi nechce zradit Falcoline. No prostě nevím a přemýšlím a vymýšlím...co ybste dělaly na mém místě vy?

S.

29.9.2011 12:51
baico

XXX.XXX.2.72

No pokud by jsi chtěla, tak v tuto chvíli je volná dlouhosrstá holčička u Vobořilů (Ancilias).

29.9.2011 13:08
saina

XXX.XXX.237.229

Bohžel si představuju krátkosrstého kluka, ale díky za tip :)

29.9.2011 15:50
veruha

XXX.XXX.66.66

Ahoj Saino. Musí to být těžké rozhodování. Já sama bych z toho byla špatná. Ale představa, že na Balta čekám ještě dalšího půl roku navíc, by mě asi sejmula. Takže já bych zkusila BP. Falcoline budou mít přeci dost času na nové zájemce. Letní štěndo by ti vůbec vyhovovalo?

29.9.2011 20:23
saina

XXX.XXX.244.89

No právě....ani nevím. Buď budu mít před státnicema, nebo ještě rok do státnic, takže nic není jisté...ale to čekání mě drtí... :(

30.9.2011 13:36
anies

XXX.XXX.249.80

Ahooj :))

Saino tak to nezavidim rozhodovani, ale bejt to na me, tak ja urcite uz dal necekam .. Pokud mas na to podminky a vsecko, tak necekej :))

Ja uz si pro toho svyho belocha jedu pristi tyden a absolutne se nemuzu dockat :))

30.9.2011 16:26
saina

XXX.XXX.244.89

No, není to ani trochu jednoduchý, to mi věřte. Psala jsme otevřeně chovatelce z Falcoline a úplně mě její reakce nahlodala zkusit to vydržet, ale nevím. Je to fakt za dlouho. Od Blankpapilio bych mohla mít psa asi hned zítra, ale cena je taková, že na něj nemám. :( Další štěnda mají někde někde, ael jen dlouhostrsťáčky a ještě se mi nepovedlo dopátrat rodokmeny, takze nevim. Poradkyně chovu teď má štěnda,a le jen jendoho kluka a ten už bude pryč. Kník kník kník, je to hrozně komplikované!

30.9.2011 17:27
veruha

XXX.XXX.66.66

Jééva :(: To musí být fakt příšernost. Tady to za tebe nerozhodnem, ale určitě všechny popřejem chladnou hlavu při rozhodování, že jo, holky :-)?. BP nebo HPCH by bylo asi super řešení, tam věřím v dokonalý servis. Ale pravda, ty finance... Vím, o čem mluvíš, taky jsem na Balta dřela a nepořídila si ho dřív, než měla naškudleno na něho, na jeho výbavu i na případné náhody (víš jak, druhý den si zlomí ťapinu a kde vemeš pár litrů víc?). Ách jo, no nezávidím.

Ale tobě, Anies, závidím to čekání. Jak na to teď vzpomínám, bylo to krásné. Už jenom chvilička a štěňák je doma. Já poslední dny před odběrem byla úplně mimo :-))

30.9.2011 17:44
saina

XXX.XXX.244.89

Jojo, to čekání, to ej trochu podobný jak taková ta nejistota v začátcích vztahu, zamilovanost, motýlí křídla a podobně. Ale teprve když ej to čekání takový ,,ohraničený". Falcoline psala, že kdybych se přece jen rozhodla vydržet a počkat na ní, tka můžu být po narození se štěňatama klidně každej den, aby to čekání nebylo tak dlouý až do odběru. :D no, není to jednoduchý, uvidíme, jak to bude... ale díky za podpporu! :)

A jak to jde Baltímu na cvičáku? :)

2.10.2011 15:46
lusta

XXX.XXX.77.77

Ahoj Saino,
tak to rozhodování ti nezávidím. Abych řekla pravdu, tak ta chovka, ze které si chceš brát štěndo mi vůbec nic neříká. Abych tak dlouho čekala, tak by musela stát fakt za to - zdravá zvířata, zahraniční krytí a pod. Teď jsem přijela z Chlístovic z výcvikového víkendu, až upravím fotky, tak jsem něco hodím. Máme i video z obran. Teda trošku mě zaráží ty finance. Nemít peníze na dražší štěndo, tak vůbec uvažuji, jestli si psa pořídím, když vidím, kolik nás stojí měsíčně. Jinak la Blankpapilio má ještě volné dva kluky, divochy (jsem od nich celá poškrábaná :)), ale jsou tedy dlouhosrstí.

2.10.2011 15:48
anies

XXX.XXX.229.132

veruha: Jono nemuzu se ho dockat .. Uz v pátek ♥ .. Akorat mam pocit, ze mi furt neco chybi a musim mu porad neco kupovat .. Nerviky jako prase :-)

A holky co by jste řekli jakou bude mít asi srst ??

2.10.2011 15:53
lusta

XXX.XXX.77.77

Nemáš ještě nějakou fotku, kde je víc ze strany?

2.10.2011 16:10
saina

XXX.XXX.244.89

Lusto, financ ejsou takove, ze prave proto, ze chci mit rezervu, nechci dat za stene dvakrat vic, nez mam naplanovano, protoze necekam a nepotrebuju zadnou extra hyper super tridu. Jinak na ty papilionacky mimca koukam dnem i noci, ale pritel se brani jednak ty cene ale hlavne srsti, je to fakt strasne chlupaty a medvidkaty a my mame trochu jinou rpedstavu. Ikdyz jsou teda neuveritelne rkasni....

2.10.2011 16:17
lusta

XXX.XXX.77.77

Chira byla taky takhle hodně chlupatá, a teď když je bytová, je tak akorát. Její venkovní sourozenci jsou mnohem huňatější. Jeden z prcků je větší chlupatec než druhý.

2.10.2011 16:35
anies

XXX.XXX.229.132

2.10.2011 16:47
lusta

XXX.XXX.77.77

Podle mě je to teda kraťas. A po jakých je rodičích? Asi zítra sem hodím fotky dlouhosrstých štěnd, která jsme teď viděli. Vypadala úplně jinak.

2.10.2011 17:21
anies

XXX.XXX.229.132

No mamina je dlouhosrstá a otec tuším, že krátkosrstej .. Volala jsem majiteli jestli tam nema neco mezi obouma a on ze polodlouhosrstak tam je .. pak uz jen kratko a dlouho .. tak nevim od kazdyho slysim jinej nazor totiz .. Nekdo ze dlouhy chlupy celkem ma, pak ze je to kraatko .. nevim no

2.10.2011 17:24
saina

XXX.XXX.244.89

Já teda štěnda viděla zatím jen na fotkách, ale taky mi přijde, že dlouhosrsťáčcin jsou chlupatější.... takový jeňátka, tady v tom ten pejske pořád vidět je :)

Ještě Lusto k té naší chovce: náš prcek by byl z prvního vrhu, chovatelka doteď měla jen chovné krycí psy a až nyní má taky fenečku, takže těžko říct, co z ní bude, zda naprostý průměr, nebo chovka na úrovni, je v začátcích. Ale hrozně moc jsme si sedly s chovatelkou, i lidsky, a její fenka se mi fakt strašně moc líbí. Te´d má štěnda i ta HPCH, po stejném otci jako plánuje Falcoline, ale ta fenka se mi moc nelíbí, takže do nich nejdeme....

Takže vlastně pořád nevím. :)

2.10.2011 18:04
anies

XXX.XXX.229.132

Nóóó nevim .. Asi teprv poznám časem co mi z něj vyroste :-)

2.10.2011 22:24
veruha

XXX.XXX.66.66

Anies, taky si myslím, že to bude kraťoun. Náš Balt je taky ze spojení KS matka a DS otec. Ve věku těch 6-7 týdnů už se od sourozenců lišil. Byl takový víc "načepýřený", ty chlupy mu víc odstávaly od těla, hlavně na krku.

Lusto, můžu se prosím zeptat? Pamatuješ si, kdy zhruba Chirka přestala růst do výšky? A mělas někdy problém s taháním na vodítku? Jak jsi případně řešila?

Jinak na cvičáku ve skupince je to furt Hujer. Měla jsem strach, že když uvidí jiné psy, bude si chtít hrát a nebude soustředěný, ale šlo to. Pochopil, že panička má mlsku a tím pádem je jeho středobodem vesmíru :-)). Sice ho trochu znervózňoval bulteriér, kterého párkrát "seřval", ale jinak makal pěkně. Žádné nové povely už nemáme, vypilováváme to, co bylo zadáno dřív. I to mu bohatě stačí, je vidět, že po té hodince je totálně nepoužitelný :-))

3.10.2011 20:29
lusta

XXX.XXX.77.77

Ahojda, tak hned z kraje posílám fotku dlouhosrsťáčků :).
Nevím tedy přesně, jak to bylo s výškou, ale dost pravidelně vážíme a stabilní váhu má zhruba od 11 měsíců. Je to kolem toho roku.
S taháním na vodítku nikdy větší problém nebyl. Když děláme obrany, tak nám byl doporučen na běžné nošení úzký obojek (asi nejlepší řetízkový, ale barví srst), aby pes rozlišil, kdy se do něj může zapřít a kdy ne. Na obrany se používá široký (pohodlný) a když bude mít podobný obojek i na běžném nošení, kde prostřednictvím něho budeme regulovat tahání, může pes získat zábrany se při těch obranách do něj pořádně zapřít. Jinak nás učili, že když pes někam tahá, nebo se začuchá, říct "jdeme" a když nezareaguje, jemně trhnout a rovnou si připravit do ruky mlsku a po příchodu odměnit.
S tím cvičením bych to u takového prcka nepřeháněla. Asi důležité je často chodit na vodítku a ne jen na volno, aby s tím pes neměl jakýkoliv problém a nebyl to později pro něj trest. Doteď děláme, že téměř za každý oční kontakt odměňujeme. Pes se pak rychle naučí nikam se daleko nevzdalovat, páníčka si hlídat a nezabývat se tolik okolím. Říkali nám, že štěně bychom neměli mít často na volno a "jen tak" s ním chodit, protože pak se naučí hledat si zábavu jinde. A další důležitá věc - učit štěndo nejdřív na posunky, kterým rozumí víc a až poté, co cviky chápe, přidat slovní povel. Ale to se na cvičácích moc nepraktikuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík