Zdravím všechny na i fauně. Potřebovala bych poradit. Před dvěma dny se objevila v inzerci fena z mého odchovu, s tím že jí pani daruje. Dozvěděla jsem se to přes jednu diskusi. Nemohla jsem uvěřit že se jedná o štěndo z mého vrhu. Nicméně jsem se rozhodla, že zavolám té pani která fenku nabízí, dozvěděla jsem se že fenku nabízí máma slečny majitelky s tím, že dcera je už přes měsíc k nedostižení a nemůže se o fenu starat, tak jsem jí volala s tím, že jsem ochotná si pro fenu dojet neboť slečna majitelka porušila smlouvu a tudíž když o fenu ztratila zájem a opustila jí a nechala na krk svojí mámě, která evidentně o to nestojí tak jí budu fenku odebírat a s tím jsem paní také informovala že pokud se jí dcera neozve tak si pro fenku dojedu nechám ji podepsat ten dokument, fenku odvezu a budu pak darovat pani, která má o fenku zájem a vyzvednu si u té paní PP a pet pas,jenomže pak volala matka té majitelky, že najednou se dcera objeviila a že slíbila, že to už neudělá a fenku bude mít u sebe. Měla bych mít velikou radost že se nekoná odebrání, ale nemám. Zjistila sem po té skvělou věc že je úplně normální že si slečna odjíždí na jak dlouho chce a fenu vždy hodí na krk matce, která nemá na fenku čas, Takže sem napsala slečně majitelce že bych se ráda přijela podívat, v jakém prostředí fenka žije, jak se slečna o ní stará a čím ji krmí. Fenka podle fotek se mi nezdá právě v dobré výživové kondici. Máma slečny majitelky, byla dost překvapená když jsem se začala o celou věc zajímat, protože mi není jedno jak moje odchovy žijí a co s nimi je a kdykoli jsem připravená majitelům poradit nebo pomoci. Od slečny to byla obrovská nezodpovědnost a prostě chci zjistit v jakých podmínkách feňulka žije a jak se teda o ní starají a zda tam nedochází k zanedbání péče, jenže mám smůlu pokud se majitelka sama neozve a nebude reagovat na moje SMS. Mám o čubinku strach. a Co se dá ještě víc pro to udělat?
Uživatel s deaktivovaným účtem

já teda nevím , ale přijde mě to podivné ,když mi jednou prodá někdo psa je můj, a není mu nic do toho jestli mi ho hlídá matka ,děda nebo to je jedno kdo , zrovna tak mu není nic po tom čím psa krmím ,jestli s ním chodím na výstavy ,jestli s ním cvičím ,jestli s ním spím v posteli nebo jestli ho mám venku v boudě. jednou si ho koupím a je můj , to je to samé jako kdyby mě někdo prodal televizi a řekl že smím koukat jenom na první program ,a nebo auto a rozkázal mě po kterých silnicích s ním mám jezdit ,jasně pes je živý ,ale je její a tím že jí ho hlídá matka ho nijak netýrá kdyby ho týrala je od toho policie a veterinární správa ,a jestli ho chce darovat nebo prodat tak je to zas jen její věc a její věc je také jestli ho vám prodá zpátky nebo někomu jinému. i když se u vás ten pes narodil jednou jste ho prodala a rozhodování o jeho dalším osudu už vám nepřísluší.
napsal(a):
já teda nevím , ale přijde mě to podivné ,když mi jednou prodá někdo psa je můj, a není mu nic do toho jestli mi ho hlídá matka ,děda nebo to je jedno kdo , zrovna tak mu není nic po tom čím psa krmím ,jestli s ním chodím na výstavy ,jestli s ním cvičím ,jestli s ním spím v posteli nebo jestli ho mám venku v boudě. jednou si ho koupím a je můj , to je to samé jako kdyby mě někdo prodal televizi a řekl že smím koukat jenom na první program ,a nebo auto a rozkázal mě po kterých silnicích s ním mám jezdit ,jasně pes je živý ,ale je její a tím že jí ho hlídá matka ho nijak netýrá kdyby ho týrala je od toho policie a veterinární správa ,a jestli ho chce darovat nebo prodat tak je to zas jen její věc a její věc je také jestli ho vám prodá zpátky nebo někomu jinému. i když se u vás ten pes narodil jednou jste ho prodala a rozhodování o jeho dalším osudu už vám nepřísluší.
Ve většině smluv je kolonka o předkupním právu chovatele. To znamená, že slečna (nebo spíš za ní její matka) porušila kupní smlouvu, když chovatelku neinformovala a fenu nabízela...
Je sice hezké, že se o svůj odchov zajímáte, ale vše má své meze.
Já jsem také dala psa na hlídání na půl roku mámě na zahradu (ač byl vždy byťák). Musela jsem odjet pracovně do Ameriky a psa jsem si prostě vzít nemohla. Né každý žije jen pro psy. Já svého psa miluju, létala jsem se za ním mrknout každý měsíc, ale bohužel mít u sebe jsem ho nemohla. Pro mne v tu chvíli byla podstatná ta práce, psa přece budu mít pak až se vrátím doma každý den. Prostě jsem to musela nějak přežít.
Moje mamina s ním nechodila na cvičák, nejezdila s ním na kole apod. protože na to prostě není. Chodila s ním na kraťounké vycházky když to tak řeknu "za kopec" a pak zase hurá domů. Rozhodně bych jí to nikdy nevyčetla, jsem ráda, že mi psa ochotně pohlídala a posílala fotky, jak si lenoší v trávě na zahradě.
Tohle co popisujete může být naprosto stejný nebo podobný případ. Pes má zajištěné hlídání u matky majitelky, tak co se vám nelíbí?
To, že soudíte, že je pes nesprávně živen dle fotek, mi přijde dost divné. Jsou psi, co můžou být živeni já nevím čím nejlepším a není to na nich vidět. Na druhou stranu jsou psi, kteří jsou živeni marketovkami a chlebem s vodou a jsou v super kondici.
rachel
napsal(a):
Já jsem také dala psa na hlídání na půl roku mámě na zahradu (ač byl vždy byťák). Musela jsem odjet pracovně do Ameriky a psa jsem si prostě vzít nemohla. Né každý žije jen pro psy. Já svého psa miluju, létala jsem se za ním mrknout každý měsíc, ale bohužel mít u sebe jsem ho nemohla. Pro mne v tu chvíli byla podstatná ta práce, psa přece budu mít pak až se vrátím doma každý den. Prostě jsem to musela nějak přežít.
Moje mamina s ním nechodila na cvičák, nejezdila s ním na kole apod. protože na to prostě není. Chodila s ním na kraťounké vycházky když to tak řeknu "za kopec" a pak zase hurá domů. Rozhodně bych jí to nikdy nevyčetla, jsem ráda, že mi psa ochotně pohlídala a posílala fotky, jak si lenoší v trávě na zahradě.
Tohle co popisujete může být naprosto stejný nebo podobný případ. Pes má zajištěné hlídání u matky majitelky, tak co se vám nelíbí?
To, že soudíte, že je pes nesprávně živen dle fotek, mi přijde dost divné. Jsou psi, co můžou být živeni já nevím čím nejlepším a není to na nich vidět. Na druhou stranu jsou psi, kteří jsou živeni marketovkami a chlebem s vodou a jsou v super kondici.
matka o hlídání psa nemá zájem a dcera nejezdí za prací, ale mizí.. .takže to asi nebude stejný případ, ne? Já se nedivím, taky bych se snažila fenu získat zpět.
To asi těžko, když ji matka majitelky ( pokud sem to správně pochopila ) nabízí K DAROVÁNÍ v inzerci, nemyslíš???
Jinak by to samo bylo něco jiného a jak tu všici píšete, byla by to ze strany chovatelky zbytečná hysterie, ale jestliže jsou rodinné poměry takové, že fena je nabízena v inzerci k darování!!!, pak bych být chovatelkou také zasáhla!
Ostatně přijet se podívat na odchov mi též přijde normální, kolik pesů se už takto zachránilo ze špatných podmínek! Ti chovatelé, co na to dlabou, nejsou v mých očích chovatelé
rachel
napsal(a):
No já bych nic nenamítala kdyby fena nebyla nabízena na darování a nezlobte se, ale já se o své odchovy zajímám, a první kdo se o tom měl dozvědět jsem já jakožto chovatel, to není porušení smlouvy? Slečna se matce vůbec ten měsíc neozývala, takže ani její matka nevěděla co s ní prý je a jak jsem psala její matka neměla evidentně čas na to se o čubinu starat. A to se vám zdá v pořádku?
inusanka
napsal(a):
Já Vás chápu, jsou to trochu Vaše děti, zajeďte se podívat a potom teprve konejte. Třeba je fenečka OK
To se snažím právě slečnu dohnat a domluvit se s ní, abych fenku viděla, jak žije a jak je o ní postaráno, protože sem z toho byla naprosto vykolejená, že slečna, která u koupě byla hrozně nadšená, že čubinku má dokonce sem kvůli ní odřekla jiné zájemce a pak po dvou letech přijde šok že čubina je nabízena na darování? Tak prostě se zajímám o celou věc, jak to je.
napsal(a):
Aha takže mě jakož to chovatele defakto nemá zajímat co je s mým odchovem, jestli je o něj dobře postaráno, jestli neni týráná nebo mi má bejt jedno komu je dál prodáná, nebo darovaná? Já sem nikdy majitele nekorigovala co smí a nesmí se svým psem dělat, ale už se starám o to proč je po 2 letech psice z mého chovu nabízená ještě ke všemu k darování, co je ten důvod, že z majitelky která tak moc štěndo chtěla se rázem stala osoba co svoje vymazlený štěndo jen tak opustí. To že se starám je jedině o osud mého odchovaného štěnda. Byla sepsaná taková smlouva kde jsou jisté stanovy . Ale je mojí povinností v tomto případě se informovat o tom co k tomu majitelku vede a proč, aby se předešlo právě tomu že se pejsa dostane do špatných rukou.
dastynka
napsal(a):
No já bych nic nenamítala kdyby fena nebyla nabízena na darování a nezlobte se, ale já se o své odchovy zajímám, a první kdo se o tom měl dozvědět jsem já jakožto chovatel, to není porušení smlouvy? Slečna se matce vůbec ten měsíc neozývala, takže ani její matka nevěděla co s ní prý je a jak jsem psala její matka neměla evidentně čas na to se o čubinu starat. A to se vám zdá v pořádku?
Pokud máte ve smlouvě předkupní právo, jela bych se tam taky podívat. Porušili smlouvu, asi bych jim už věřila míň, ale snažila bych se to řešit s rozumem - přece jen je pravda, že majitelka ji darovat nechtěla. Situace je hodně zvláštní a možná vám osobní rozhovor řekne víc, vám a třeba i majitrelce a její matce.
Jinak si neodpustím, když tak pročítám internetové diskuze, chovatel to má celkem prekérní. Na jednu stranu, když se zajímá o svůj odchov, je často napadán, že pes už není jeho, že je majitele se vším všudy a nemá se starat. Na druhou stranu, když se psovi něco stane, po chovateli se chce, aby ručil vždy a všude a za vše, to je pak chovatel dobrý.
inusanka
napsal(a):
Co po dvou letech - po čtyřech měsících!! Jsme třetí rodina ve které naše psina žije
Já sem druhá majitelka mojí vlčandy a majitelé ji vraceli měsíc po odběru. A chovatelka se také zajímala, kam fena de, jak o ní bude postaráno, brala si na mě reference a jsem s ní v kontaktu, protože se o svůj odchov zajímá. Taky Belu chtěli prodat někomu za jejími zády, jenže se to dozvěděla a taky jednala. myslim si že to svědčí o solidnosti chovatele, že když je nějakej průšvih, majitel má trable, tak je normální že nabídne pomocnou ruku, ale slečna mě chtěla obejít ve smlouvě, nebo respektivě její matka.
emiel
napsal(a):
Pokud máte ve smlouvě předkupní právo, jela bych se tam taky podívat. Porušili smlouvu, asi bych jim už věřila míň, ale snažila bych se to řešit s rozumem - přece jen je pravda, že majitelka ji darovat nechtěla. Situace je hodně zvláštní a možná vám osobní rozhovor řekne víc, vám a třeba i majitrelce a její matce.
Jinak si neodpustím, když tak pročítám internetové diskuze, chovatel to má celkem prekérní. Na jednu stranu, když se zajímá o svůj odchov, je často napadán, že pes už není jeho, že je majitele se vším všudy a nemá se starat. Na druhou stranu, když se psovi něco stane, po chovateli se chce, aby ručil vždy a všude a za vše, to je pak chovatel dobrý.
jj to mám a já jim moc také nevěřím. Chci se právě dohodnout na návštěvě, ale otázka je jestli majitelka bude svolná, ano udělala to její matka, že ji chtěla darovat za jejími zády, ale slečna si zase nemusela zmizet kamsi a mohla dát o sobě aspoň vědět tím by se celá tahle situace nemusela řešit.
v tom druhém máte pravdu.
Zajímala by mě jedna věc. Kdyby matka majitelky fenku skutečně někomu darovala, jak a co by chovatelka vymohla na slečně majitelce? A skutečně by měla chovatelka právo vymáhat fenku, která již není její, zpět, kdyby ji chtěli majitelé někomu darovat?
Jsou to jen obecné otázky.
Na místě zadavatelky bych se ovšem jela podívat, jak se fenka má. Vždyť někteří chovatelé navštěvují své odchovy i bez předchozích obav, co se štěndem je. Zkrátka jen tak. Zdá se to nějaké zamotané, ale třeba opravdu na místě zjistíte, že se nic neděje.
dastynka
napsal(a):
jj to mám a já jim moc také nevěřím. Chci se právě dohodnout na návštěvě, ale otázka je jestli majitelka bude svolná, ano udělala to její matka, že ji chtěla darovat za jejími zády, ale slečna si zase nemusela zmizet kamsi a mohla dát o sobě aspoň vědět tím by se celá tahle situace nemusela řešit.
v tom druhém máte pravdu.
Neznám majitelku Vaší fenky, ale mě kdyby chtěl navštívit některý z chovatelů našich psů, tak bych klidně svolná byla. Nemám co tajit. Myslím, že by bylo v zájmu slečny, Vám návštěvu dovolit, abyste se mohla přesvědčit, že se má fenka fajn.
Jediné co by mi trochu vadilo, kdyby mi chovatel psa mluvil do toho, jestli si někam odcestuju a dám psa na hlídání rodičům. Jestli se roičům po dobu nepřítomnosti hlásím, nebo ne, může být chovateli úplně jedno. To by se mi moc nelíbilo. Tohle je opravdu moje věc. Tady by mělo jít především o psa a o to, jestli i v době nepřítomnosti majitelky je o psa dobře postaráno. Tím Vás zadavatelko nekritizuji, jen píšu názor na co bych se v případě návštěvy zaměřila já.

dastynka
napsal(a):
Aha takže mě jakož to chovatele defakto nemá zajímat co je s mým odchovem, jestli je o něj dobře postaráno, jestli neni týráná nebo mi má bejt jedno komu je dál prodáná, nebo darovaná? Já sem nikdy majitele nekorigovala co smí a nesmí se svým psem dělat, ale už se starám o to proč je po 2 letech psice z mého chovu nabízená ještě ke všemu k darování, co je ten důvod, že z majitelky která tak moc štěndo chtěla se rázem stala osoba co svoje vymazlený štěndo jen tak opustí. To že se starám je jedině o osud mého odchovaného štěnda. Byla sepsaná taková smlouva kde jsou jisté stanovy . Ale je mojí povinností v tomto případě se informovat o tom co k tomu majitelku vede a proč, aby se předešlo právě tomu že se pejsa dostane do špatných rukou.
já vám nemám za zlé že vás zajímá jak se pes z vašeho chovu má,ale myslím že to moc neovlivníte ,pouze že by jste fenu odkopila zpět pokud budopu chtít. krom toho tahle diskuze mě docela přinesla ponaučení protože si v blízké budoucnosti hodlám pořídit fenu s pp že nepřistoupím a nepodepíši žádné smlouvy. i když sem přesvědčena že se pes u mě bude mít dobře nestojím o tom aby mě ho celý jeho život někdo kontroloval ,řešil jestli se mu zdá hubený nebo tlustý a jestli s tím dělám to či ono. na veterině sem se setkala s lidmi kteří si koupili dobrmana a chovatel je nutil na jakou mají jet výstavu apod. a ty lidi chtěli psa jako kamaráda a nikam jezdit nechtěli tohle by se mě opravdu nelíbilo, takže když si pořídím psa nestojím o to aby mě ho někdo kontroloval ,chodil se na něj dívat apod.
zuzina
napsal(a):
Zajímala by mě jedna věc. Kdyby matka majitelky fenku skutečně někomu darovala, jak a co by chovatelka vymohla na slečně majitelce? A skutečně by měla chovatelka právo vymáhat fenku, která již není její, zpět, kdyby ji chtěli majitelé někomu darovat?
Jsou to jen obecné otázky.
Na místě zadavatelky bych se ovšem jela podívat, jak se fenka má. Vždyť někteří chovatelé navštěvují své odchovy i bez předchozích obav, co se štěndem je. Zkrátka jen tak. Zdá se to nějaké zamotané, ale třeba opravdu na místě zjistíte, že se nic neděje.
Zamotaný to je. No kdyby matka fenku darovala aniž bych o tom věděla, tak bych asi nic nezmohla, jenže jsem se to dozvěděla tím že když známý projíždějí inzerce a dávají inzeráty o tom daném plemeni na fórum. Takhle sem se to dozvěděla, jinak bych to nezjistila. Mě také jezdí navštěvovat majitelé odchovanců co ode mě mají a vím o některých štěndách, jak se mají a posílají mi fotky občas cinknou, ale nikdy sem je nenutila že bezpodmínečně. Ano jsou to jejich pejsci, ale když jsou nějaký trable tak se zrkátka ozvu, což si myslim je v pořádku.
napsal(a):
já vám nemám za zlé že vás zajímá jak se pes z vašeho chovu má,ale myslím že to moc neovlivníte ,pouze že by jste fenu odkopila zpět pokud budopu chtít. krom toho tahle diskuze mě docela přinesla ponaučení protože si v blízké budoucnosti hodlám pořídit fenu s pp že nepřistoupím a nepodepíši žádné smlouvy. i když sem přesvědčena že se pes u mě bude mít dobře nestojím o tom aby mě ho celý jeho život někdo kontroloval ,řešil jestli se mu zdá hubený nebo tlustý a jestli s tím dělám to či ono. na veterině sem se setkala s lidmi kteří si koupili dobrmana a chovatel je nutil na jakou mají jet výstavu apod. a ty lidi chtěli psa jako kamaráda a nikam jezdit nechtěli tohle by se mě opravdu nelíbilo, takže když si pořídím psa nestojím o to aby mě ho někdo kontroloval ,chodil se na něj dívat apod.
Ale já sem nikdy majitele nenutila aby se psem jezdili na výstavy, nebo jim kázala co mají a nebo nemají dělat, je to jen na nich co s nima budou dělat. Nebo čím mají a nemají krmit, je to na jejich uvážení, pokud si psa špatnou stravou chtějí zničit. Teď ke smlouvě, možná si myslíte že chovatel vás chce podepsáním smlouvy omezovat, ale co když se stane když narazíte na nekorektního chovatele, co pak budete dělat? Pokud se u něj třeba objeví vada, kterou vám chovatel zatajil? O co se pak opřete? I v PP chovu jsou dobří a špatní chovatelé a ne každej je tak korektní aby vám řek co rodiče mají nebo nemají za vadu. A zase ano já sem ty štěníska pomáhala odrodit, starala sem se o ně a pečovala o ně a prodala sem je majitelům s tím nejlepším svědomím. Vy to berete ze strany majitele, ale stalo se něco po 2 letech a já se chci dozvědět proč se to stalo co slečnu k tomu vedlo, když byla taková svědomitá a pečlivá a najednou takový obrat. Sami mi i napsali i byli za mnou mi čubinku ukázat, když byla mímo a celou dobu sem věřila, že je vše ok a byl to šok zkrátka pro mě.
napsal(a):
Já Vás chápu - taky by se mi nelíbilo, kdyby mě někdo nesutále kontroloval a kafral mi do toho, jak se mám starat o psa, na jakou výstavu jet, jakou zkoušku složit... Ale v reálu to takhle asi moc nechodí. Máme 4 psy s PP a ani jeden z chovatelů nás nehlídá. Sami od sebe posíláme fotky a píšeme chovatelům, co se nám s pesany podařilo. Občas se vidíme na výstavě. Nikdo k nám domů nejezdí kontrolovat, kde pes spí, co jí a kolikrát denně jde ven.
A ono taky není na škodu říci chovateli na rovinu, že chcete psa jen jako kámoše a o výstavy nemáte zájem. Vybere pro Vás vhodného psa a pak Vás na žádnou výstavu asi nutit nebude. My jsme to řekli u všech 4 psů a nikdo nám bikdy žádnou výstavu nevnucoval.
A jak jsem tak pochopila zadavatelku tohto vlákna, tak kdyby nenašla svou fenku v inzerci, tak by k nim na pravidelné kontroly také nejezdila. Prostě chce jen vědět, jak se její odchov má. A to mi přijde normální.
zuzina
napsal(a):
Já Vás chápu - taky by se mi nelíbilo, kdyby mě někdo nesutále kontroloval a kafral mi do toho, jak se mám starat o psa, na jakou výstavu jet, jakou zkoušku složit... Ale v reálu to takhle asi moc nechodí. Máme 4 psy s PP a ani jeden z chovatelů nás nehlídá. Sami od sebe posíláme fotky a píšeme chovatelům, co se nám s pesany podařilo. Občas se vidíme na výstavě. Nikdo k nám domů nejezdí kontrolovat, kde pes spí, co jí a kolikrát denně jde ven.
A ono taky není na škodu říci chovateli na rovinu, že chcete psa jen jako kámoše a o výstavy nemáte zájem. Vybere pro Vás vhodného psa a pak Vás na žádnou výstavu asi nutit nebude. My jsme to řekli u všech 4 psů a nikdo nám bikdy žádnou výstavu nevnucoval.
A jak jsem tak pochopila zadavatelku tohto vlákna, tak kdyby nenašla svou fenku v inzerci, tak by k nim na pravidelné kontroly také nejezdila. Prostě chce jen vědět, jak se její odchov má. A to mi přijde normální.
Já sem taky k žádnému majiteli mých odchovů ještě na kontrolu taky nejela, ale pokud se stalo co se stalo, tak se chci ujistit že čubinka je doma a že i po tom co ji inzerovali tak doufám to stáhli a nedarovali ji někomu pokoutně a trošinku si s majitelkou popovídat, nic víc a nic míň, tohle je pro mě mimořádná situace. Sami majitelé mi řikali u mých odchovů že je chtějí za parťáky, že nemají moc ambice na chov, ale vždycky mě potěší když svůj odchov vydím na výstavě , ale nenutila sem je do toho, to oni sami.
napsal(a):
Habe ty jsi fakt úplně mimo a popravdě nevím, zda jsi tak tupá, že nepobíráš situaci zadavatelky, anebo máš takovej strach, aby někdo nezjistil, jak psy chováš, páč jinak si tvoje názory moc vysvětlit nedokážu. Ad dobrman, pokud ty lidi nechtějí, nemůže je chovatel donutit na výstavy, pokud to nepodepíšou ve smlouvě. Je spousta chovek a vybrat si může každý jak chce! Takže je to jejich chyba a stejně tak by byla tvoje, kdybys vzala štěně s tím, že by toto mělo ve smlouvě. Solidní chovatel obvykle chce alespoň fotky, či pár řádků o svém štěndu, většina majitelů to také chovateli posílá bez toho, aby je on nějak uháněl, nebo co. Samo to nemusí být každý týden, ale třebas jednou za rok na narozky psa apod. A že někdy chovatel jede kolem bydliště majitele a třás mu zavolá, zda je doma a má čas, že jede kolem a jen jukne na své štěndo, to je jako špatný??? Dost chovatelů štěnda objíždí občas, ptž prostě mají cesty kolem, nebo blízko a nic špatného na tom nevidím! Nemusíš přece chovatele hned rvát do obýváku a dusit ho kávou a bábovkou, stačí i pokec před barákem, kdy je pes za plotem vidět, ono se hodně věcí zkušenému chovateli podaří poznat i takto. Ty snad máš co skrývat, že i toto ti vadí?
Já taky nikoho do domu nezvu, za á nemám kotce a nic, zato smečku psů, co návštěvy neberou, a za bé prostě můj dům, můj hrad. A stejně tak nerada k němu do domu chodím, vždy su radši venku. A stejně tak v létě sem pár dobrých kámošů ven na posezení vezmu, kdy mám psy buď zavřené doma, anebo na zahradě s tím, že mě vidí a neprochází tak plotem rdousit návštěvy , no a v zimě krátký pokec před barákem, anebo někde na kávě v restauraci.
Někteří chovatelé taky nemají absolutko o své odchovy zájem a můžeš jim posílat fotky a psát o štěndu a nic, tak pak přestaneš, když vidíš jejich nezájem že. Ale většina je solidní a občasná fotka a pár řádek aspoň, je moc potěší a dají ti to vědět! Já třás teďka našla chovatele naší dogy, je to 40 let a páni ten měl radost, tže si píšem, chce vědět o Bardovi vše, všecky fotky, tak skenuju a je to fajn!
broo

XXX.XXX.226.212
mata
napsal(a):
Habe ty jsi fakt úplně mimo a popravdě nevím, zda jsi tak tupá, že nepobíráš situaci zadavatelky, anebo máš takovej strach, aby někdo nezjistil, jak psy chováš, páč jinak si tvoje názory moc vysvětlit nedokážu. Ad dobrman, pokud ty lidi nechtějí, nemůže je chovatel donutit na výstavy, pokud to nepodepíšou ve smlouvě. Je spousta chovek a vybrat si může každý jak chce! Takže je to jejich chyba a stejně tak by byla tvoje, kdybys vzala štěně s tím, že by toto mělo ve smlouvě. Solidní chovatel obvykle chce alespoň fotky, či pár řádků o svém štěndu, většina majitelů to také chovateli posílá bez toho, aby je on nějak uháněl, nebo co. Samo to nemusí být každý týden, ale třebas jednou za rok na narozky psa apod. A že někdy chovatel jede kolem bydliště majitele a třás mu zavolá, zda je doma a má čas, že jede kolem a jen jukne na své štěndo, to je jako špatný??? Dost chovatelů štěnda objíždí občas, ptž prostě mají cesty kolem, nebo blízko a nic špatného na tom nevidím! Nemusíš přece chovatele hned rvát do obýváku a dusit ho kávou a bábovkou, stačí i pokec před barákem, kdy je pes za plotem vidět, ono se hodně věcí zkušenému chovateli podaří poznat i takto. Ty snad máš co skrývat, že i toto ti vadí?
Já taky nikoho do domu nezvu, za á nemám kotce a nic, zato smečku psů, co návštěvy neberou, a za bé prostě můj dům, můj hrad. A stejně tak nerada k němu do domu chodím, vždy su radši venku. A stejně tak v létě sem pár dobrých kámošů ven na posezení vezmu, kdy mám psy buď zavřené doma, anebo na zahradě s tím, že mě vidí a neprochází tak plotem rdousit návštěvy , no a v zimě krátký pokec před barákem, anebo někde na kávě v restauraci.
Někteří chovatelé taky nemají absolutko o své odchovy zájem a můžeš jim posílat fotky a psát o štěndu a nic, tak pak přestaneš, když vidíš jejich nezájem že. Ale většina je solidní a občasná fotka a pár řádek aspoň, je moc potěší a dají ti to vědět! Já třás teďka našla chovatele naší dogy, je to 40 let a páni ten měl radost, tže si píšem, chce vědět o Bardovi vše, všecky fotky, tak skenuju a je to fajn!
mata :
jenže to asi slečna nedokáže pochopit, že by mohl mít chovatel zájem...
Mám dva psy s PP - u jednoho jsem se spíš vnucovala s fotkama apod a u fenky jsme s chovatelkou v kontaktu a raduje se z každého našeho úspěchu :-) do ničeho nás nenutí, nemluví.. ale zájem má a vím, že kdyby cokoliv, tak by pomohla.
broo
napsal(a):
mata :
jenže to asi slečna nedokáže pochopit, že by mohl mít chovatel zájem...
Mám dva psy s PP - u jednoho jsem se spíš vnucovala s fotkama apod a u fenky jsme s chovatelkou v kontaktu a raduje se z každého našeho úspěchu :-) do ničeho nás nenutí, nemluví.. ale zájem má a vím, že kdyby cokoliv, tak by pomohla.
Ono tím že sem v kontaktu s majiteli mám šanci sledovat svoje odchovy, jak rostou, jak se mají, sem nadšená že páníčci jsou s nima spokojený, ale taky o několika svejch odchovech ani nevim a musim doufat, že se mají dobře. Nebejt toho tak by třeba páníci nenašli Jacka, kterej se ztratil na Šumavě nevěděla sem o tom, najednou mi volala veterina u nás, že se mi ztratil pes a dali mi kontakt na pána který ho našel, tak sem vzala smlouvy a obvolávala páníčky jestli náhodou nepostrádají svoje psy až sem si vzpoměla, že Jack byl u mě dýl a že sem ho nechala u nás na veterině očkovat proti vzteklině a měl naštěstí známku, volala sem zoufalý kamarádce tak sem předala kontakty na pána co ho měl a chtěl ho odvézt do útulku. Naštěstí sem ho uprosila aby tam u něj zůstal, že páníčkům volám. Nakonec bylo šťastný shledání, protože kdybych se nezajímala jako chovatel tak dneska je Jack bůhví kde.
napsal(a):
V tom případě ale věř tomu, že od solidního chovatele žádného psa nedostaneš a rovnou se poohlížej po profi množírnách.
Pes není lednice, ani auto a ani televize, abys ho postavila do rohu a nechala na něj prášit, takže srovnání s autem je poněkud hloupé. Je to něčí odchovanec. Někdo si dal tu práci s tím, aby uchovnil matku, vybral správného krycího psa, vypiplal si štěnda doma v obýváku.. A ten někdo, v běžné řeči zvaný chovatel, má samozřejmě zájem o to, co se děje s jeho odchovanci. Na nich taky vidí, kam se ubírá směr, kterým v chovu někam jde. Jestli vybral dobře rodičovský pár, co je z toho za potomky. A tomu celému se říká chovatelství, víš?
Pokud chceš složit peníze na stůl, zabouchnout dveře a už nikdy chovatele nevidět, tak budeš asi hodně dlouho hledat. Mezi chovateli samozřejmě. Množitel ti ho prodá a už nebude chtít vidět tebe. Nedejbože, abys ho kontaktovala, vyskytne-li se nějaká dědičná vada.
dastynka
napsal(a):
Ježiš, pardon, špatně jsem to přečetla.
impact
napsal(a):
V tom případě ale věř tomu, že od solidního chovatele žádného psa nedostaneš a rovnou se poohlížej po profi množírnách.
Pes není lednice, ani auto a ani televize, abys ho postavila do rohu a nechala na něj prášit, takže srovnání s autem je poněkud hloupé. Je to něčí odchovanec. Někdo si dal tu práci s tím, aby uchovnil matku, vybral správného krycího psa, vypiplal si štěnda doma v obýváku.. A ten někdo, v běžné řeči zvaný chovatel, má samozřejmě zájem o to, co se děje s jeho odchovanci. Na nich taky vidí, kam se ubírá směr, kterým v chovu někam jde. Jestli vybral dobře rodičovský pár, co je z toho za potomky. A tomu celému se říká chovatelství, víš?
Pokud chceš složit peníze na stůl, zabouchnout dveře a už nikdy chovatele nevidět, tak budeš asi hodně dlouho hledat. Mezi chovateli samozřejmě. Množitel ti ho prodá a už nebude chtít vidět tebe. Nedejbože, abys ho kontaktovala, vyskytne-li se nějaká dědičná vada.
Lépe bych to nenapsala.
Pro habe: chovatel je zde od toho aby když si od něj koupíte štěndo a nevíte si s něčim rady, tak chovatel poskytuje jakýsi poradenský servis. Pokud by jste se zajímala o výstavy což asi ne, tak ano může dát nějaké tipy kam jet na jakého rozhodčí a pod. Pokud je problém s výživou tak chovatel poradí. Mě i kdyby budili telefonem o půlnoci, tak jsem ochotna o problému diskutovat a řešit ho. ze začátku si spousta lidí neví rady v banálních otázkách a snažim se abych jim co nejlépe pomohla nebo vyhledala, pokud se neorientují. Pokud je to úplný začátečník co nikdy psa neměl tak, vím že rady chovatele jsou pro něj nedocenitelné, od toho tady chovatel je aby fungoval a pokud ještě majitelé posílají fotečky tak mě to vždycky zahřeje a je jedno jestli psovi je rok, dva 10 let, ale pořád je to štěndo, které jsem odchovala a o které jsem se starala, hrála si s ním, aby právě šlo k majiteli už socializované. Bohužel manýry množáren že vám frknou štěně do ruky a další osud je už nezajímá tak je mi proti srsti a pokud se něco děje s mými odchovy, tak je to svým způsobem i má zodpovědnost jako chovatele, že teda pokud už za mými zády nabízejí psa ode mě k darování a já se to dovím, tak zkrátka chci pro něj nebo jí to nejlepší i kdyby se mi psi měli na nějakou chvíli přizpůsobit, ale nenechám to štěndo na holičkách a pokoušim se najít nějaké řešení jak z té šlamastyky ven, tak aby to bylo co nejméně stresující pro to zvíře.

pro Maťu
nemusíš hned někomu nadávat a jak osočovat v jakých podmínkách mí psi žijí ,možná v lepších než tví ,někdy mi podle tvých příspěvků připadá že si sežrala všechnu moudrost světa.
jinak když na to příjde tak si vezmu bezpapíráka
napsal(a):
odchovala jsem tři vrhy a o "svá" štěňata se také zajímám. Do smlouvy žádné kontroly nedávám, ale pokud někam cestuji a chci "štěně" vidět kontaktuji majitele jestli se mohu zastavit. Zatím se mi nestalo že by nás někdo odmítl a ani jsem nepozorovala že by to někomu vadilo (za 11 let jsem od jednoho štěněte byla u majitelů tak max. 4x, jinak jsem každé štěně viděla tak 1 - 2x). Má "návštěva" spočívá v tom, že se na psa podívám (zajímá mě jak vypadá. Myslím jak vyrostl a jak se podobá na rodiče a standart a ne jestli je hubený nebo tlustý, čím je krmený, kde spí aj.). Návštěva trvá cca 20 minut, poděkuji a jedu dál. Zároveň jsem ráda že se někdo zastaví u nás. Já v tom nevidím nic divného že mě osud štěňat zajímá. Ale nikomu nic nenařizuji ani nezakazuji. Také jsem se dozvěděla o prodeji mého odrostlého štěněte úplně náhodou (majitelka se dokonce divila jak jsem se to mohla dozvědet) a sehnala mu nakonec nového majitele. Jeho sourozence jsem dokonce odkoupila zpět.
Mě by asi také vadilo kdyby k nám někdo přijel (např. chovatel) a zjišťoval kde pes bydlí (a proč nespí v posteli ale v boudě) a kdy, jak často chodí ven, jestli nemá blechy a čím a jak často je krmen a proč nemá o 5kg víc. Pokud ale někdo přijede s tím že si chce popovídat o tom co psi dělají, jakou mají povahu jsou u nás vítáni.
napsal(a):
pro Maťu
nemusíš hned někomu nadávat a jak osočovat v jakých podmínkách mí psi žijí ,možná v lepších než tví ,někdy mi podle tvých příspěvků připadá že si sežrala všechnu moudrost světa.
mohu Vás ujistit že pravidelné návštěvy a nařizování co máte dělat každý chovatel s PP ve smlouvě nemá, ale pokud je to opravdu Chovatel o své štěně se zajímat bude. Pro Vás asi bude ideál ten pes bez PP (nebo kříženec). U toho asi smlouvu a tedy žádnou záruku případně pomoc žádat ve většině případů nemůžete. Těmto "chovatelům" je ve většině případů jedno jak pes skončí. Hlavně že vysolíte peníze. "Otravovat" Vás nejspíš nikdo nebude.
broo

XXX.XXX.226.212
napsal(a):
pro Maťu
Napsal někdo, komu je de fakto naprosto fuk že podpoří prznitele plemene, hlavně at vysolí pár kaček a má od toho odporného člověka, co mu štěně prodal pokoj ....
Ideální majitel pro psa, ne ?
broo
napsal(a):
Napsal někdo, komu je de fakto naprosto fuk že podpoří prznitele plemene, hlavně at vysolí pár kaček a má od toho odporného člověka, co mu štěně prodal pokoj ....
Ideální majitel pro psa, ne ?
Radši budu protivná chovatelka, ale pečlivá co chce zjistit, jestli je čubina v pořádku, že se jí okamžitě nezbavili za mejma zádama než chovatel co nejeví vůbec zájem a je mu jedno jak jeho odchovy dopadnou. A za novými majiteli zavře dveře a je rád že se těch (votravnejch) štěňat zbavil.
A rozhodně nejsem z těch lidí co by měli za sebou odchovanejch x vrhů, jen 4 a když to tak vydim tak do budoucna ani vrhy už plánovat nebudu a radši budu spokojenej majitel, kterej si užívá se svejma psama, než vynervovanej chovatel.

dastynka
napsal(a):
Radši budu protivná chovatelka, ale pečlivá co chce zjistit, jestli je čubina v pořádku, že se jí okamžitě nezbavili za mejma zádama než chovatel co nejeví vůbec zájem a je mu jedno jak jeho odchovy dopadnou. A za novými majiteli zavře dveře a je rád že se těch (votravnejch) štěňat zbavil.
A rozhodně nejsem z těch lidí co by měli za sebou odchovanejch x vrhů, jen 4 a když to tak vydim tak do budoucna ani vrhy už plánovat nebudu a radši budu spokojenej majitel, kterej si užívá se svejma psama, než vynervovanej chovatel.
Ona asi slečna majitelka nebude žádný charakterový zázrak. Hodila mamce na krk psa ( některé hodí rodičům na krk i děti) a zmizela. Mamka psa buď nezvládá, nebo nemá zájem, zdravě se naštvala a chtěla psa dát pryč. Když se dcerunka ozvala, matce se jí zželelo. K věci : Odebrat psa asi nepůjde, ale snažila bych se slečnu přesvědčit o zpětném odkoupení a sehnala nové, zodpovědné majitele.
broo

XXX.XXX.226.212
dastynka
napsal(a):
Luci,
souhlas. Chovatel by měl mít zájem a pokud majitel psa se nechová tak, jak má - týrá ho, zanedbává, nemá zájem , pak by měl mít možnost a páky jak psíka získat zpět.
Neříkám stát majiteli za zadkem a diktovat mu co má a nemá, ale Tvá situace je naprosto jasná. Majitelka o psa nemá zájem, nechává ho někde, kde o něho nestojí, nekomunikuje.
Nabídla bych zpětné odkoupení.

Před časem proběhl na "kníračích" dost podobný příběh velké kníračky. Slečna ( stejně nadšená při koupi a nezodpovědná při péči) dávala fenku hlídat tak dlouho, až se hlídající naštvali a fena skončila v útulku. Viděla jsem ji v Boleslavi na výstavě, byla hodně vystresovaná. Tou dobou už byla zpět u chovatelky, byla moc krásná, ale povahově dost v háji. Chovatelka už ji nikomu nehodlala nechat, chtěla si jí dát do kupy a nechat si ji. Už nechtěla riskovat dalšího špatného majitele.

napsal(a):
Před časem proběhl na "kníračích" dost podobný příběh velké kníračky. Slečna ( stejně nadšená při koupi a nezodpovědná při péči) dávala fenku hlídat tak dlouho, až se hlídající naštvali a fena skončila v útulku. Viděla jsem ji v Boleslavi na výstavě, byla hodně vystresovaná. Tou dobou už byla zpět u chovatelky, byla moc krásná, ale povahově dost v háji. Chovatelka už ji nikomu nehodlala nechat, chtěla si jí dát do kupy a nechat si ji. Už nechtěla riskovat dalšího špatného majitele.
Tak jsem pohledala v paměti a na internetu : Tak ta odebraná a vrácená fena k chovatelce je na 99% Luccy Věčný rival. Asi se má fajn a srovnala se, k čemuž chovatelce gratuluji ( i když sem asi nechodí)!

napsal(a):
Tak jsem pohledala v paměti a na internetu : Tak ta odebraná a vrácená fena k chovatelce je na 99% Luccy Věčný rival. Asi se má fajn a srovnala se, k čemuž chovatelce gratuluji ( i když sem asi nechodí)!
Koukněte se na její stránky ! Stojí to za to. A takový pes se octl v útulku!!!! Takže zájem o vlastní odchovy se určitě vyplatí!
broo
napsal(a):
Luci,
souhlas. Chovatel by měl mít zájem a pokud majitel psa se nechová tak, jak má - týrá ho, zanedbává, nemá zájem , pak by měl mít možnost a páky jak psíka získat zpět.
Neříkám stát majiteli za zadkem a diktovat mu co má a nemá, ale Tvá situace je naprosto jasná. Majitelka o psa nemá zájem, nechává ho někde, kde o něho nestojí, nekomunikuje.
Nabídla bych zpětné odkoupení.
Tak slečna nekomunikuje takže tam nebude ta dohoda tak jednoduchá, jsem z toho naprosto zoufalá.
napsal(a):
Tak to je super, že fenka je zpět u chovatelky a nechala si ji. To jsou ty šťastný konce a opravdu se to vyplatí mít o svých vrzích přehled a i když už jsou dávno pryč od chovatele tak stejně jsou to pro toho chovatele pořád miminka co odchovával. Přeju fence jen to nej nej.
Terezon

XXX.XXX.25.82
Dastynko-ve většině smluv je i to, že můžeš zajet na návštěvu bez předchozího ohlášení takže bych někdy k večeru sedla do auta (s nějakým chlapem po ruce radši-nevíte co je majitelka zřejmě zač) a normálně se zajela na férovku k nim podívat. Adresu ve smlouvě máte a pokud se neodstěhovaly bude snadné je najít. Třeba se i zeptat sousedů jak u nich pes žije a podobně.
Mám teď momentálně štěňátka, doufám, že jsem našla super majitele, zatím to vypadá, že se budeme kontaktovat a podobně a nedokážu si představit, že bych někdy našla svůj odchov v inzerci, to bych se asi vytočila do běla.
Jinak Habe-ty jsi trošku mimo. Pokud jsi slušný a solidní člověk tak smlouvu podepíšeš protože se nemusíš bát když se o své psy staráš. A nedivím se Matě, že po tobě vyjela, já už si taky z těch tvých příspěvků ťukám na čelo. Pořiď si radši plyšáka, to pro tebe bude nejlepší. A do Mati se laskavě nenavážej, o svoje psy se stará a má je ráda a většina jejich příspěvků je logická a každej normální člověk s ní musí souhlasit!!
Lucka

Terezon
napsal(a):
Dastynko-ve většině smluv je i to, že můžeš zajet na návštěvu bez předchozího ohlášení takže bych někdy k večeru sedla do auta (s nějakým chlapem po ruce radši-nevíte co je majitelka zřejmě zač) a normálně se zajela na férovku k nim podívat. Adresu ve smlouvě máte a pokud se neodstěhovaly bude snadné je najít. Třeba se i zeptat sousedů jak u nich pes žije a podobně.
Mám teď momentálně štěňátka, doufám, že jsem našla super majitele, zatím to vypadá, že se budeme kontaktovat a podobně a nedokážu si představit, že bych někdy našla svůj odchov v inzerci, to bych se asi vytočila do běla.
Jinak Habe-ty jsi trošku mimo. Pokud jsi slušný a solidní člověk tak smlouvu podepíšeš protože se nemusíš bát když se o své psy staráš. A nedivím se Matě, že po tobě vyjela, já už si taky z těch tvých příspěvků ťukám na čelo. Pořiď si radši plyšáka, to pro tebe bude nejlepší. A do Mati se laskavě nenavážej, o svoje psy se stará a má je ráda a většina jejich příspěvků je logická a každej normální člověk s ní musí souhlasit!!
Lucka
už sem sem psát nechtěla dělejte si co chcete ,ale ty se nenavážej do mě a plyšáky si pořiď sama ,když sem já měla psy tak ty i celá maťa jste ještě říkaly hovnu papů a nebo jste vůbec nebyly na světě ,můj názor se ti třeba líbit nemusí ,ale laskavě mě nepoučuj co si mám nebo nemám pořídit.
napsal(a):
už sem sem psát nechtěla dělejte si co chcete ,ale ty se nenavážej do mě a plyšáky si pořiď sama ,když sem já měla psy tak ty i celá maťa jste ještě říkaly hovnu papů a nebo jste vůbec nebyly na světě ,můj názor se ti třeba líbit nemusí ,ale laskavě mě nepoučuj co si mám nebo nemám pořídit.
Tomu se ani nechce věřit, že to píše dospělý člověk. Naštěstí slušným chovatelům se díky smlouvám vyhnete, takže můžem být všichni šťastní :)
Terezon

XXX.XXX.25.82
Je vidět, že jste (podle příspěvků jsem vás tipovala tak na 17til letou puberťačku tak jsem si dovolila tykat) člověk který nemá mezi pejskařema co dělat a svůj názor řeknu, vy jste taky hned seřvala Maťu takže si laskavě zameťte před svým prahem, pořiďte si bezpapíráka od množitele a užijte si to u veterináře. Trochu mi připomínáte tchána, kterej svoje psy totálně nezvládá, krmí pedigreečkem, pes má průjmy, ale když mu chci poradit tak ON JE PAN CHOVATEL a já mu nemám co říkat.. Ale tohle Dastynce nepomůže takže končím s vámi debatu, můžete mi nadat do čeho chcete, vaše vyjadřování není zrovna slušné takže se tu ráda zasměju až budu číst vaši odpověď..

Terezon
napsal(a):
Je vidět, že jste (podle příspěvků jsem vás tipovala tak na 17til letou puberťačku tak jsem si dovolila tykat) člověk který nemá mezi pejskařema co dělat a svůj názor řeknu, vy jste taky hned seřvala Maťu takže si laskavě zameťte před svým prahem, pořiďte si bezpapíráka od množitele a užijte si to u veterináře. Trochu mi připomínáte tchána, kterej svoje psy totálně nezvládá, krmí pedigreečkem, pes má průjmy, ale když mu chci poradit tak ON JE PAN CHOVATEL a já mu nemám co říkat.. Ale tohle Dastynce nepomůže takže končím s vámi debatu, můžete mi nadat do čeho chcete, vaše vyjadřování není zrovna slušné takže se tu ráda zasměju až budu číst vaši odpověď..
asi má tchán rozum a bere psa jako psa a nedělá si z něj náhradu za mimino ,ono většinu těhle nadšenkyń to nadšení s prvním těhotenstvím naštěstí přejde a zaměří svůj přehnaný elán na děti a pak jejich pes co žere značkové granule a chodí na preventivní prohlídky k veterinái skončí v lepším případě u tchána na dvorku.
broo

XXX.XXX.226.212
napsal(a):
asi má tchán rozum a bere psa jako psa a nedělá si z něj náhradu za mimino ,ono většinu těhle nadšenkyń to nadšení s prvním těhotenstvím naštěstí přejde a zaměří svůj přehnaný elán na děti a pak jejich pes co žere značkové granule a chodí na preventivní prohlídky k veterinái skončí v lepším případě u tchána na dvorku.
Vůbec si nevidíte do huby, že ?
netušíte kolik chovatelů má děti a stejně psiska neodtrsčila na druhou, třetí, pátou kolej, tak jako to prezentujete vy.
Opravdu působíte jako malé děcko, pokud ne, tak panebože .
broo
napsal(a):
Vůbec si nevidíte do huby, že ?
netušíte kolik chovatelů má děti a stejně psiska neodtrsčila na druhou, třetí, pátou kolej, tak jako to prezentujete vy.
Opravdu působíte jako malé děcko, pokud ne, tak panebože .
No teď v mém okolí a i u známých se narodili děcka do rodiny s hafíkama a přesto je majitelé mají stejně rádi a vztah se k pejsům nezměnil.
pro habe. Psi se mnou žijí v bytě kde mám dvě děti a nikdy sem pejsy neodstrkovala a děti je zbožňují a v životě bych je na ten dvorek nedala a rozhodně bych je nekrmila sračkoidním krmením, které by toho psa zničilo.
Hafani mi pomohli překonat asi to nejhorší období co sem si zažila a moje odchovy jsou pro mě velice důležité. A opravdu kdyby mi nějaký potencionální majitel odmít podepsat smouvu tak mu ani to štěndo neprodám. Protože pak může nastat problém a co? Neni to z důvodu, že bych chtěla majitele omezovat, ale chov s PP má svá určitá pravidla a prodej štěňat také, kterými se řídím a dodržuji to co je ustanoveno ve smlouvě, protože pak by se něco štěndu stalo a ještě bych byla špatná já, že by mě majitel roznesl po různých forech a klidně by mohl i lhát že sem mu ani smlouvu nedala a byla bych nekorektní chovatel, takže tím že obě strany podepíší smlouvy je to záruka korektnosti chovatel vs.majitel a naopak. Takže toto riziko bych si ani nedovolila.
napsal(a):
Což je zcela evidentní důkaz, že věkem rozum neroste. Spíše naopak.
napsal(a):
Hm, zajímavý, mě to s prvním těhotenstvím nepřešlo. tchán má pitbula a kříženku labradora v paneláku takže dvorek asi nehrozí.. Jinak je to spíše o tom, že ode mě radu nepřijme, protože přeci je starší a "chytřejší", ale to samé co mu řeknu já mu pak řekne veterinář a šup, je to dobře..
Ještě, že aspoň tomu veterináři věří. A jestli myslíte, že je normální jít se vzpínajícím se pitbulem třikrát denně kolem baráku tak potom je tchán PAN KYNOLOG a vy samozřejmě taky.. Já se svými malými psy chodím víc než on. Navíc je v důchodu takže o čase to není, když jsem chodila do práce a nebyla na mateřské tak jsem po práci byla třeba dvě hodiny venku někdy i dýl. Aby jste neměla problém s tím, že jsem doma na mateřské a stíhám to. Ale máte pravdu, někdo si pořídí psa, pak si pořídí dítě a zjistí ten člověk, že to bude jednodušší bez psa a pes jde pryč.. Takové lidi nesnáším a vidím, že to s dítětem jde! I když jsem v paneláku a neotevřu jen dveře a psy mi nevyběhnou ven na zahradu.
Dastynko, budu ráda když jsem pak napíšete jak to dopadlo, držím vám pěsti.
Nechtělo se mi do této debaty zasahovat, ale přece mi to nedalo. Mám svá zvířata - psy i kočky - jako svoje chlupaté děti, ač je mi přes padesát a mám i nějaká ta vnoučata, stejně měla a mají zvířata v naší rodině svá pevná místa a své povinnosti a práva. Snažila jsem se je vždy krmit co nejlépe a často jedli lépe než my s manželem. Dostalo se jim veterinární péče i když nám to silně zamávalo rodinnými financemi a samozřejmostí je i denní pohyb, byť mají možnost být venku. Nezáleží na věku, záleží na přístupu. Ač jsem si čubinku brala ze třetí ruky, ihned jsem psala chovatelce, jsem s ní v kontaktu a kdyby se chtěla přijet podívat, budu jen ráda. Ona vidí i její sourozence, má maminku a tatínka, může poradit ale i sama se poučit, jestli třeba to spojení bylo vhodné. Nakonec na výstavy chodí jen jedno štěně ze šesti, myslím, že o všech neví.
napsal(a):
Bože, bože, do čeho´s to duši dal......
No každopádně musim věřit a doufat že třeba se slečna ozve i když o tom dost silně pochybuju a že budu mít možnost si čubinu sjet zkontrolovat a tak se uklidnit že čubís je v pořádku..... Všem moc děkuju za názory, jak negativní tak pozitivní a tahle diskuse mi alespoň trošku zvedla náladu i když na začátku týdne sem byla neskutečně vynervovaná, když sem to zjistila.
jen musim doufat že feňulka je stále u majitelky. Ještě jednou moc díky