Všem bych vám chtěla doporučit seriál o problémových psech s tímto člověkem, seriál se jmenuje Znalec psí duše a je vysílán na National Geographic, ve všední děn v 11.00 a 18.00 tuším. Je úžasné co dokáže se psi, a není to nic nemožného, jen zná psi, dokáže přečíst jejich chování, co říkají tělem apod. díky mnohaleté zkušensti s nimi. Doporučuji!! Možná pak budete na své miláčky nahlížet trochu jinak
gabsa.6
napsal(a):
Všem bych vám chtěla doporučit seriál o problémových psech s tímto člověkem, seriál se jmenuje Znalec psí duše a je vysílán na National Geographic, ve všední děn v 11.00 a 18.00 tuším. Je úžasné co dokáže se psi, a není to nic nemožného, jen zná psi, dokáže přečíst jejich chování, co říkají tělem apod. díky mnohaleté zkušensti s nimi. Doporučuji!! Možná pak budete na své miláčky nahlížet trochu jinak
Tak teď jenom čekám, kdy se tady opět ztrhne "diskuse" proč je Cesar tak špatnej....toto už tu bylo hodněkrát
Já mám zkouklý úplně všechny jeho díly (v angličtině), taky ho obdivuju, jenom nechápu, jeho radu, že pes musí být vykastrovanej, protože já jsem proti kastracím, když v tom není žádný zdravotní problém. Tak jako asi se pes pak zklidní, ale je to zasahování proti přírodě a příjde mi, že si protiřečí....
Ale jinak jeho metody používám, sem tam nějaké pejsky cvičím
gabsa.6
napsal(a):
ja to nechytam nemame uz satelit SMULA ale my si poradime jinak
na uloz to je pár dílů, ale vůbec na sebe nenavazují a jsou z různých řad, ale staženy je mám.
Pokud umíte anglicky, tak hodně dílů je online zde: http://tv.blinkx.com/show/dog-whisperer/ZZdhnlVOkWlHHWY9
http://tracker.cztorrent.net/torrents/?s=znalec+ps%C3%AD+du%C5%A1e&t=0
Tady to máte pěkně seřazené, stahuje se to po 10 dílech a je to v češtině :).
Než začnete s výcvikem dle Cesara Milana, doporučuju podívat se ještě na tento sestřih: http://www.youtube.com/watch?v=dSkYVwZKMSs&feature=player_embedded
Doporučuji pedevším při sledování jeho pořadů přemýšlet. To znamená nekouknout na jeden díl, kde psa který vrčí půl minuty škrtí na vodítku a pak to prubnout u svého psa, který taky vrčí (ale nejspíš z jiného důvodu. Je to o tom si k tom usednout a sledovat díl po dílu. Po nějakých 20ti dílech si začít dělat obrázek, o čem to vlastně celé je! Není to to samé jako výcvik psa, kdy se sedni učí třmi způsoby, lehni dvěma,.... je to komunikace se psem, kdy každý pes komunikuje jinak, má jinou povahu, jinou ochotu komunikace a podřízení se pravidlům smečky. Mě naučil hodně, ale jak říkám, není to o přesném kopírování jeho pohybů. Je to o zapojení mozku a zamyšlení se nad svým psem a nad svým chováním k němu...
indy
napsal(a):
Než začnete s výcvikem dle Cesara Milana, doporučuju podívat se ještě na tento sestřih: http://www.youtube.com/watch?v=dSkYVwZKMSs&feature=player_embedded
No to je krypl, jemu bych nesvěřila ani andulku, kéž by ho nějakej pes po tom "výcvikovým kopu" sežral..du blejt a to si říká znalec psí duše..velký h...
lucietka
napsal(a):
No to je krypl, jemu bych nesvěřila ani andulku, kéž by ho nějakej pes po tom "výcvikovým kopu" sežral..du blejt a to si říká znalec psí duše..velký h...
Po pravdě, skoukla jsem to až teď a já tam teda nikde žádný kop nevidím. To je přesně o tom. Někdo koukne jen na tohle a má hotový obrázek. Zkuste se podívat na 10 dílů a pak napište názor znovu. Když sestříháte metody jakéhokoliv výcvikáře, který pracuje se psy, pokoušejícími se zabít jiné psy či lidi, z každého při dobrém sestřihu uděláte magora, co jem bije a týrá psy .... V tomhle sestřihu nebyla jediná rána, která by psa mohla zabolet a že má jeden pes ostnáč? Ano Cesar pracuje s pomůckami, které chtějí používat majitelé psa i v budoucnu...
astlolita
napsal(a):
Po pravdě, skoukla jsem to až teď a já tam teda nikde žádný kop nevidím. To je přesně o tom. Někdo koukne jen na tohle a má hotový obrázek. Zkuste se podívat na 10 dílů a pak napište názor znovu. Když sestříháte metody jakéhokoliv výcvikáře, který pracuje se psy, pokoušejícími se zabít jiné psy či lidi, z každého při dobrém sestřihu uděláte magora, co jem bije a týrá psy .... V tomhle sestřihu nebyla jediná rána, která by psa mohla zabolet a že má jeden pes ostnáč? Ano Cesar pracuje s pomůckami, které chtějí používat majitelé psa i v budoucnu...
Souhlasím, i z největšího svatouška uděláte hajzůlíka jenom pomocí krátkého videa a pár střihů :-) a někteří jsou potom hned nejchytřejší, přitom ani neví o čem mluví.Raději by se měli zdržet komentářů.
astlolita
napsal(a):
souhlas....
Sledujem ho většinou i s rodinou pokaždé... a některé věci se mi nelíbí, jiné stojí za povšimnutí.
Horší je to, že to funguje jednoduše... Spacifikuje takhle každého psa ( je to něco jako koně učit brát v potaz váš osobní prostor )....ale on sám pak musí řešit to, že po něm po nakopnutí svéráznější povahy startují ?!
Já být ten pes...tak ji má jak z praku. Mýmu psu takhle opakovaně vstupovat do prostoru cizí člověk a zamezovat mu postup někam, kam jde...tak je s nim asi ámen! A dle mě je to normální psí reakce a je to absolutně v pořádku. - Mě to vyhovuje, neměl by přijít nikdo cizí a určovat mému psu co smím a co ne. ( neměl by se nechat )
Pes co se neohraní, nebo neudělá nic, je dle mě v nepořádku, nebo netuší pozici ve smečce.
Sám CM říká, že laici nemají toto zkoušet jen tak!! Je potřeba se zamyslet nad tím psem co máte v tom momentu. Také ho sleduji a jelikož nejsem začátečník se psy, tak jsem jeho metod již vyzkoušela mraky. Některé jsou super, některé jsem trošku upravila. Ale fungujou, není to násilí a chce to jen tomu pejskovi porozumět, ale každý pes je specifikum!!!
Kam se na CM hrabe bláznivej Desenský :-) Kterej neumí nic!!!
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=aAoUZ7JbmdE&feature=fvwp
Otázkou je, co přesně je tady špatně???
http://www.youtube.com/watch?v=sTR45zBpHtY&feature=related
Chtějí normálního psa ...
Museli by být normální nejdřív oni... Dobře jim tak, ten pes se chová přesně tak, jak mu dovolili
Hurá, máme nenormálního psa
Tady je uplně jasné jak mají někteří lidé iq tykve a jen čekají na to co Cesar udělá a co by se dalo sestříhat a hned z toho udělat aférku a kopání psa!!To mě dokáže tak naštvat a takovým lidem co tady na to upozornují bych střelil jednu výchovnou!!!On ty psy nekope,protože na tom zakládá výcvik,ale protože mu dají majitelé nezvladatelné případy což jsou agresivní,nesocializovaní,nezvladatelní a dominantní psi a pravě ti majitelé chtějí at je Cesar změní a ti co vědí že Cesar jim rozumí a viděli ho pracovat,tak ví že to malé kopnutí z ničeho nic když ten pes ještě nic neudělal znamená to,že Cesar z jeho postavení těla,nervozity a dalsích gest už ví co se ten pes chystá udělat,tak ho usměrníí a to ho posouvá k absolutní špičce a uspěchům!!Při výcviku musí člověk se psy jednat jako vůdce smečky a ne jako milovník psů a ne jako s lidma!!!!Psi jednají hned,žijí v přítomnosti a sami se mezi sebou ve smečce neusměrnují slovním napomenutím a křikem!!Potom vznikají nezodpovědní majitelé,kteří udělají z plemen typu Americký pitbulteriér nebo AMSTAF zabijáky a přitom je to normální pes u kterého selhal pouze a jen člověk!!!!!Ti kteří o těchto psech něco vědí mi dají za pravdu!!!Já jsem měl tu čest poznat Cesara osobně,cvičím čtyři pitbuly k pracovním učelům Cesarovou metodou a nepřestávám ho pořád obdivovat!!Takže než začnete s Cesarovým výcvikem,tak si nejprve předčtěte tohle!!!
Zdravím!
Velmi mne zaujal Váš komentář k tomuto tématu, zejména zmínka o tom, že jste se s Cesarem setkal osobně a že cvičíte pit bully... Já Cesara neskutečně obdivuji a je mým životním snem se s ním setkat a pohovořit o svém psu. Mám dvouletého křížence APBTxAST a mám pocit, že jsem jeho výchovu ne zcela zvládla a stále hledám někoho, kdo by mi poradil jak dál a opravdu těmto psům rozuměl. Svého psa miluju nade vše a nechtěla bych dojít až k nějaké nepříjemnosti. Pokud by bylo možné s Vámi navázat nějakou spolupráci, prosím ozvěte se mi na mail sarkasedova@seznam.cz. Děkuji!!!
A takhle to pak dopadá, když si úžasný znalec psí duše myslí, že pitbullové jsou naprosto mírumilovní.
To je neuvěřitelný. A ještě to tlačí všem lidem okolo.
Pitbull je pitbull a navždy pitbullem bude a ti, kteří si o něm myslí, že si bude lízat koule s dalšíma pitbullama jsou blázni!
http://www.youtube.com/watch?v=LFtJHWiAoeU
impact
napsal(a):
A takhle to pak dopadá, když si úžasný znalec psí duše myslí, že pitbullové jsou naprosto mírumilovní.
To je neuvěřitelný. A ještě to tlačí všem lidem okolo.
Pitbull je pitbull a navždy pitbullem bude a ti, kteří si o něm myslí, že si bude lízat koule s dalšíma pitbullama jsou blázni!
http://www.youtube.com/watch?v=LFtJHWiAoeU
a další typický ifauňák...
Tak jestli jste tenhle díl vůbec viděl/a tak zajisté taky víte, že ten pitbul byl pod vedením CM v klidu a nic se nedělo, až poté, co se vrátili páníčkové, vrátil se pitbulce i původní život, reakce...
darwi
napsal(a):
a další typický ifauňák...
Tak jestli jste tenhle díl vůbec viděl/a tak zajisté taky víte, že ten pitbul byl pod vedením CM v klidu a nic se nedělo, až poté, co se vrátili páníčkové, vrátil se pitbulce i původní život, reakce...
Typický ifauňák? Kdepak, jenom jsem schopna si reálně uvědomovat, co je pitbull zač.
Mmch. v tom daném úseku nejde jen o to, že se servali dva psi, ale taky o to, že se do toho pustili samozřejmě všichni psi okolo. A to můžou být lidští aktéři ještě rádi, že se psi nepustili do nich. Jak se taky stává a nedávno někde na Ostravsku nejspíš stalo.
Můžete mi spílat do typických ifauňáků od rána do večera, ale to, že APBT není smečkové zvíře a je chybné (a leckdy tragické) se domnívat, že to, co mu koluje v krvi, lze jen tak nějakým způsobem změnit.
impact
napsal(a):
Typický ifauňák? Kdepak, jenom jsem schopna si reálně uvědomovat, co je pitbull zač.
Mmch. v tom daném úseku nejde jen o to, že se servali dva psi, ale taky o to, že se do toho pustili samozřejmě všichni psi okolo. A to můžou být lidští aktéři ještě rádi, že se psi nepustili do nich. Jak se taky stává a nedávno někde na Ostravsku nejspíš stalo.
Můžete mi spílat do typických ifauňáků od rána do večera, ale to, že APBT není smečkové zvíře a je chybné (a leckdy tragické) se domnívat, že to, co mu koluje v krvi, lze jen tak nějakým způsobem změnit.
No možná by bylo dobré se podívat na víc jeho pořadů, protože ve smečce čítající desítky psů má vždy tak 1/3 "pitbullů" a problém není... Já jsem pro, pit není smečkové zvíře, ani polovina staffů není.... ale on to prostě umí, o tom žádná. Umí i toho pita přesvědčit, že to není tak špatné mít smečku. Ale bohužel to funguje jen u jeho smečky, protože jak se pes vrátí odkud přišel, problém se většinou vrací. Co jsem teda já pochopila
domcaast
napsal(a):
No možná by bylo dobré se podívat na víc jeho pořadů, protože ve smečce čítající desítky psů má vždy tak 1/3 "pitbullů" a problém není... Já jsem pro, pit není smečkové zvíře, ani polovina staffů není.... ale on to prostě umí, o tom žádná. Umí i toho pita přesvědčit, že to není tak špatné mít smečku. Ale bohužel to funguje jen u jeho smečky, protože jak se pes vrátí odkud přišel, problém se většinou vrací. Co jsem teda já pochopila
ano, lépe bych to nenapsala čili impact už nemusím odpovídat
domcaast
napsal(a):
V tom případě to už nejsou pitbullové.
On také v nějakém díle říká, že z toho plemene dělá psa.. to znamená že chce aby se ten pes choval jako pes a ne jako třeba pitbul tz. aliminuje vlastnosti plemene!...
A to jak se mu tam servali.. normálně přirozená řetězová reakce (přenesená agrese)! Stačí když se objeví jeden nevyrovnaný jedinec a dokáže to rozhodit celou smečku ! (tento případ znám moc dobře z praxe a stát se to může i pánu bohu a stačí chvilka nesoustředěnosti či neopatrnosti)
Bohužel když se lidi nechovají tak jak mají, když nezmění přístup ke psu a své chování v domácím prostředí, problém se může vždy vrátit (a vrátí!)
Cesar rozhodně do psů nekope! Jen se jich dotkne na správném místě, ale to někteří nepochopí. Je rozdíl pracovat s problémovým psem nebo s normálním a pouze nevychovaným!
Je hodně jednoduché soudit člověka podle pár videí! nebo dle jednoho úmyslně sestřihaného
Taky cvičím psy a vím, že jsou lidi, kterým nesedím a jsou lidi, kteří o mě tvrdí že umím.
Každá řeka má dva břehy! To ještě není důvod abych na základně pochybného sestřihaného filmu soudila člověka, který se snaží řešit problémy lidí, kteří si nedokážou vychovat svého vlastního psa i když s ním v pár věcech taky nesouhlasím (leckteré věci by se možná daly vyřešit méně násilně, ale... nejsme u toho)
Narozdíl od RD psy neláme, jen jim vysvětlí pravidla slušného chování. Psi nechodí s ocasem mezi nohama a ušima na zádech. Každý má možnost si vybrat, od koho chce pomoct :)
Tak přeji hezký den
loolucy
napsal(a):
Tak teď jenom čekám, kdy se tady opět ztrhne "diskuse" proč je Cesar tak špatnej....toto už tu bylo hodněkrát
Já mám zkouklý úplně všechny jeho díly (v angličtině), taky ho obdivuju, jenom nechápu, jeho radu, že pes musí být vykastrovanej, protože já jsem proti kastracím, když v tom není žádný zdravotní problém. Tak jako asi se pes pak zklidní, ale je to zasahování proti přírodě a příjde mi, že si protiřečí....
Ale jinak jeho metody používám, sem tam nějaké pejsky cvičím
On to tam vysvětluje. Kastrace protože testosteron :))) Pokud pes nemá aktivní vyžití, hromadí se mu testosteron v tělě a zvyšuje tím agresi, pes vlastně ani neví proč je "nasranej" :D Ale prostě se potřebuje vybít..
https://www.youtube.com/watch?v=9ihXq_WwiWM
Prostě je to tydýt, slávoman rejžující na psech, ještě větší stvůra než Rudolf.
Baltazar13

XXX.XXX.211.89
Tu kastraci sem taky nechápala, v Mexiku je však hodně psů na ulicích, nelegálních množíren a plné útulky. Taky je to prevence vzniku nádorových onemocnění, pokud tedy nechcete zachovat rodokmen, není to takový zásah do přírody (množírny mi přijdou víc proti přírodě). Další výhoda je to pro lidi, kteří si neumí poradit s hodně aktivním plemenem a museli by ho nechat utratit nebo dát do útulku, jak často v tomto seriálu zmiňují. Sám má doma více než 20 "pašáků", který si díky kastraci nedokazují převahu, navíc to pes nebere tak osobně, jako většina chlapů, ti si nedokážou představit, že by o svoje "nádobíčko" přišli :D. Když sem se o to začala víc zajímat a viděla případy kastrátů, je mi jasný, že jim to neublížilo, někdy spíš naopak byli klidnější, díky tomu i majitel byl v lepším rozpoložení... šťastný majitel mívá většinou šťastného psa...jaký pán, takový pes.
Na youtube je většina dílů :)
Přeji krásný den.
Baltazar13

XXX.XXX.215.134
lucietka
napsal(a):
Víš vůbec jak si pes s jiným psem ukazují co se může a co ne? Počítám s tím, že ty psa vychováváš, že se ho ani nedotkneš a na louce na něj ječíš jako krá..., čímž toho psa jen stresuješ, protože psy vydávájí tobě podobné skřeky jen když trpí... protože tě nechápe...?!?
navíc video kde cesara napadl pes si viděla jen z nějakého sestřihu a vůbec netušíš, že hlavní problém byl kameraman za tím psem, který ho vylekal...? po 5 minutách koukání na video je od tebe ubohé nadávat někomu do krypla, uvědom si kolika psům zachránil život...
pajajs

XXX.XXX.143.14
Po shlédnutí tohoto: https://youtu.be/CZsaEF30rdI?t=4m49s Jsem usoudil, že Cesar tedy opravdu ne.
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
scylla
napsal(a):
Kolik psů zlomil, jaké používá náčiní a jak s nimi zachází vám nevadí?
Jak je zlomil? nevšimla sem si jediného psa, který by byl víc zoufalý nebo nešťastný, naopak ve všech případech bylo vidět, že pejsci v klidu odpočívali, hráli si, spokojení...
jaké používá náčiní? obojek Ilusion? bazén? bežecký pás? psí park? misky na žrádlo? nějak nechápu...
a poslední jak s nimi zachází? on psa ani neplácne přez zadek... jemně do něj drkne nohou, dokonce pro pomalejší lidi vysvětluje, že když psa jen upozorníte, má to pozitivní následek, naopak když je to bolestivé, pes se stáhne a spíš by se snažil se od něj oddálit... nekoukej na to co dělá on, ale jaké reakce mají psy... tisknou se mu k noze, cítí se s ním bezpečně, věří mu... myslim si, že mu nejde o to, co si myslí nějaký člověk, ale jak se cítí jemu svěřený pes.
například https://www.youtube.com/watch?v=ojmuflJlCsE.
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
scylla
napsal(a):
Já viděla skoro všechny a viděla jsem kopání do psů, používání EO, ostnáče, toho jeho obojku, který ohrožuje psy na životě, naučenou bezmocnost, vyvěšní psa skoro do bezvědomí a takové praktiky a to já nemusím.
Tak mi prosím nějaké to video pošli...protože sem viděla opravdu všechny díly co sem našla... díky.
pajajs
napsal(a):
Po shlédnutí tohoto: https://youtu.be/CZsaEF30rdI?t=4m49s Jsem usoudil, že Cesar tedy opravdu ne.
Můžete mi prosím upřesnit, co konkrétně vám vadí na tomto videu ?
Aspoň kousek toho chudáka seveřana.
https://www.facebook.com/groups/696742513712779/permalink/951774931542868/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

aj
napsal(a):
Můžete mi prosím upřesnit, co konkrétně vám vadí na tomto videu ?
Taky jsem nepochopila, co je na tom špatně?
scylla
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=wlN6NsbWAQg.
Anebo, co špatného na tomto ?
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
scylla
napsal(a):
Nebudu to hledat, neznám názvy. Najděte si video s alaskánem, kterého vyvěsil skoro do bezvědomí, pak s labradorkou, kterou fackoval u jídla a tlačil na ní tak, až ho lehce rafla, pak pita, kterého odnaučoval ostnáčem skákat na motorku. Ty jsou snad nejhorší.
Takže s labradorkou je to https://www.youtube.com/watch?v=ovcoC-14SLQ...kousla ho nakonec proto, že za ní stál nepozorný kameraman, to už se tu řešilo... a to fackování myslíš, jak naběhla k misce jako zběsilá a cesar jí jen drknul do krku?...poslouchala si, že při jídle útočila na celou rodinu? a že je párkrát oba rodiče pokousala kvůli jídlu?
https://www.youtube.com/watch?v=A_W5i5RmDb8 tímhle asi myslíš VYVĚŠENÍ DO BEZVĚDOMÍ ?! Ty by sis určitě totiž nechala ukousat ruku vid? Navíc to že tam leží nebylo proto, že by ho uškrtil :D
a posledního pitbula sem ještě nenašla, ale už ani nemam zájem to hledat, protože tvůj omezený pohled a postoj mi už vadí, doufám, že nemáš zrovna ty psa... byla by škoda, aby to byl další chudák, který má paničku, co ani neví jak se psy chovají a co je pro ně důležité...
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
scylla
napsal(a):
Https://www.youtube.com/watch?v=wlN6NsbWAQg.
Myslíš tím, že je děsivé to jak ho ten pes napadl pusinkama? :D.
Baltazar13
napsal(a):
Takže s labradorkou je to https://www.youtube.com/watch?v=ovcoC-14SLQ...kousla ho nakonec proto, že za ní stál nepozorný kameraman, to už se tu řešilo... a to fackování myslíš, jak naběhla k misce jako zběsilá a cesar jí jen drknul do krku?...poslouchala si, že při jídle útočila na celou rodinu? a že je párkrát oba rodiče pokousala kvůli jídlu?
https://www.youtube.com/watch?v=A_W5i5RmDb8 tímhle asi myslíš VYVĚŠENÍ DO BEZVĚDOMÍ ?! Ty by sis určitě totiž nechala ukousat ruku vid? Navíc to že tam leží nebylo proto, že by ho uškrtil :D
a posledního pitbula sem ještě nenašla, ale už ani nemam zájem to hledat, protože tvůj omezený pohled a postoj mi už vadí, doufám, že nemáš zrovna ty psa... byla by škoda, aby to byl další chudák, který má paničku, co ani neví jak se psy chovají a co je pro ně důležité...
Tak zrovna vůči Scylle, si myslím, že tohle není úplně fér. Co čtu její názory, tak nemusím se vším souhlasit, ale něco o psech ví.
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
scylla
napsal(a):
Aspoň kousek toho chudáka seveřana.
https://www.facebook.com/groups/696742513712779/permalink/951774931542868/.
Tohle je super příklad, na tom FB je k tomu i miliony dementních komentářů :D například, že v psí smečce není žádný alfa a každý si dělá co chce, takže cesar se vlastně snaží jen předělat přírodu... sice mu to zatím prý vychází, ale podle dalších komentářů to nebude mít dlouhého trvání :D to se divim, že se mu těch 30 psů, které má volně na pozemku ještě nesežralo... když to nebudete brát vážně, tak je to celkem zábava, ale hloupost některých je skoro až k pláči :D tak hezký víkend :-*.
Baltazar13

XXX.XXX.211.162
aj
napsal(a):
Tak zrovna vůči Scylle, si myslím, že tohle není úplně fér. Co čtu její názory, tak nemusím se vším souhlasit, ale něco o psech ví.
Pokud o někom, kdo pomáhá zoufalým zvířatům, zabraňuje množírnám a sám se ujímá některých opuštěných psů, tahle hrozně chytrá slečna nadává do kryplů, kterí týrají psy a skoro je zabíjí... tak to fér je! je jednoduše zlá nebo zatrpklá... podle toho co píše toho zas tolik neví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Na každýho "znalce psích duší" si udělá každý názor sám... za mně radši Caesar než náš patolog Desenský...¨
Co se týče toho haskána "vyvěšeného na vodítku" tak chování Caesara odsuzují jen ti, co přeskokovou agresi nikdy nezažili, protože kdyby ano, tak ví, že vyvěsit psa je nejsnažší možné řešení - v opačném případě končí psovod na chirurgii...
Já myslím, že na podobných pořadech je nejzrádnější to, že pro potřeby televize jsou různě upravovány. To, co trvá v TV 5 minut, může být ve skutečnosti výsledek hodinové práce se psem. Pokud to vidí laik, bez hlubších znalostí a souvislostí a pokusí se to aplikovat ve výchově svého psa, napáchá více škody než užitku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
"Pokud to vidí laik, bez hlubších znalostí a souvislostí a pokusí se to aplikovat ve výchově svého psa, napáchá více škody než užitku."
Já bych tyhle pořady nikdy nebrala, jako návod, jak si "změnit" psa, bohužel vím, že spousta lidí to zkusí, aniž by se šli poradit s někym, kdo na vlastní bulvy uvidí práci psovoda se psem či chování psa atd...
Pak opravdu se páchá víc škody než užitku...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na každýho "znalce psích duší" si udělá každý názor sám... za mně radši Caesar než náš patolog Desenský...¨
Co se týče toho haskána "vyvěšeného na vodítku" tak chování Caesara odsuzují jen ti, co přeskokovou agresi nikdy nezažili, protože kdyby ano, tak ví, že vyvěsit psa je nejsnažší možné řešení - v opačném případě končí psovod na chirurgii...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně proto, protože takového psa mám, a kapku většího, si zcela naplno dovolím říct, že takhle to řešit je dobrá ch.u.j.o.v.i.n.a (omlouvám se za slovník, ale nic slušnějšího se nehodí)a přesně tohle je ta rychlá cesta na chirurgii...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podle mě je spíš průser v tom, že má pes na sobě nějakej škrťák, kterej se při povolení vodítka sám neroztáhne. V prvním momentě to nejspíš přenesená agresivita bude, ale pak už ten pes jenom zoufale bojuje o kousek vzduchu. Proto jsou pak taky útoky směrem nahoru a do vodítka a ne proti chlapovi. Proto se ho snaží rychle položit na zem a uvolnit mu prstem za ušima škrťák. Sorry, ale používání takového nástroje? Takovej odborník? Cože?

napsal(a):
Přesně proto, protože takového psa mám, a kapku většího, si zcela naplno dovolím říct, že takhle to řešit je dobrá ch.u.j.o.v.i.n.a (omlouvám se za slovník, ale nic slušnějšího se nehodí)a přesně tohle je ta rychlá cesta na chirurgii...
A jak jinak? Poraďte.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
aj
napsal(a):
No já nevím ale co Scyllu tak tady čtu tak ještě nikomu kloudně neporadila, a když je teda takový odborník tak by měla radu vysvětlit tak aby ji pochopil i laik.Zatím jsem tu od ní četla jen komentáře s nadávkami, urážky... na ostatní pejskaře.Já taky neurážím a nenadávám pozitivkářům.

umpa.lumpa
napsal(a):
Jsem jenom blbej laik, ale já bych začala pevným obojkem a náhubkem.
Samozřejmě jsem myslela manipulaci se psem náhubek a normální obojek je základ
Https://www.youtube.com/watch?v=ovcoC-14SLQ tohle je také výživné.
anonymx
napsal(a):
Video si pustim az na pocitaci, ale jen jedno-pevny obojek a nahubek sice psovi v chování zabrani, ale neodnauci. A jsou psi kteri jsou schopni vas poslat na chirurgii i se sebelepsim nahubkem. Zazila jsem mockrat a ubrat kyslik je jedine reseni kdyz je to kdo z koho.
Ten člověk si vzal psa, o kterém věděl, že se bude chovat problémově, bez jištění - košíku. Pes se jen ohlédl po druhém psovi, on ho nakopl patou do slabiny a vyprovokoval k útoku. Pak ho dusil skoro do bezvědomí a když už ten pes začínal mít křeče, praštil s ním o zem. Co ho tím naučil?
kobylatko
napsal(a):
No já nevím ale co Scyllu tak tady čtu tak ještě nikomu kloudně neporadila, a když je teda takový odborník tak by měla radu vysvětlit tak aby ji pochopil i laik.Zatím jsem tu od ní četla jen komentáře s nadávkami, urážky... na ostatní pejskaře.Já taky neurážím a nenadávám pozitivkářům.
Můžete citovat jediný můj příspěvek s urážkami? Jsem si vědoma jen jednoho. A vy jste neporadila nic kloudného, takže mě soudíte podle sebe?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To si děláte doufám srandu. Cizí člověk si vezme cizího psa, nakopne ho, a diví se, že pes se brání? Jaká přeskoková agrese? Vám nevadí kopání do psů? Co se tu člověk nedozví?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
"že má pes na sobě nějakej škrťák, kterej se při povolení vodítka sám neroztáhne."
To je pak chyba v pracovní pomůcce a nebo v použití - přece normální stahovák, kterej je dobře nasazenej se povolí, když povolíš vodítko...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
scylla
napsal(a):
To si děláte doufám srandu. Cizí člověk si vezme cizího psa, nakopne ho, a diví se, že pes se brání? Jaká přeskoková agrese? Vám nevadí kopání do psů? Co se tu člověk nedozví?
No, hlavně, že od tebe se tu člověk něco dozví (krom urážek a nadávej, ale nějakou radu či tedy vysvětlení problému, aby u tebe člověk pohledal...)
Dále, to, že do něj kopl jsem si nevšimla...
Celou dobu tu řešíme vyvěšení na vodítku, nikoliv kopání do psa!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"že má pes na sobě nějakej škrťák, kterej se při povolení vodítka sám neroztáhne."
To je pak chyba v pracovní pomůcce a nebo v použití - přece normální stahovák, kterej je dobře nasazenej se povolí, když povolíš vodítko...
Chyba je v samozvaném odborníkovi, který toto používá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
napsal(a):
Tak povídej, jak řešit přeskokovou agresi?
Když vyvěšení na vodítku je blbost...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
scylla
napsal(a):
Když tak přenesenou. V tomto případě se ale nejednalo o přenesenou agresi, ale o sebeobranu psa, který byl zbytečně nakopnut do slabiny - velice bolestivého místa. O tom je ten maličký rozdíl.
Opět vyhýbavá odpověď, zavánějící slovíčkařením... (je fakt jedno zda přeskokovou nebo přenesenou - je to totéž)
Opět bez řešení... ptala sem se na řešení přeskokové agrese...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
umpa.lumpa
napsal(a):
Chyba je v samozvaném odborníkovi, který toto používá.
Tak lidský faktor selže většinou jako první... Známá to věc, a to všude... (nejen v kynologii)

Wulfina:
přesně platí tohle:
"To si děláte doufám srandu. Cizí člověk si vezme cizího psa, nakopne ho, a diví se, že pes se brání?"
a přesně platí tohle:
"Ten člověk si vzal psa, o kterém věděl, že se bude chovat problémově, bez jištění - košíku. Pes se jen ohlédl po druhém psovi, on ho nakopl patou do slabiny a vyprovokoval k útoku. Pak ho dusil skoro do bezvědomí a když už ten pes začínal mít křeče, praštil s ním o zem. Co ho tím naučil?"
"Dále, to, že do něj kopl jsem si nevšimla..."
tak se podívej ještě jednou a dobře
Mimochodem, ten pes byl v dobrém stresu hned od začátku, ještě doma...
Pokud tě zajímá, jak řeším svého agresivního pastevce, tak si najdi na netu "trojúhelník stresu", kde je popsán princip. Pokud tě zajímá, co dělám, když se tomu stresu psa nemůžu vyhnout - tak ho pevně držím primárně za postroj, obojek (samozřejmě pevný) mi slouží spíše jako pomocný - a prostě psa jenom držím, dokud není schopen vnímat. Ale hlavně - úmyslně nepřivádím svého psa do situace, kterou ještě nezvládne.
Edit: Pokud se nepletu (a info proběhlo taky v nějaké takové debatě), tak dotyčný pes po zásahu CM nejen nebyl vyřešen, ale určen k utracení a zachránil ho nějaký majitel huskounů, který ho normální výchovou/výcvikem dostal do normálu...ale toť info na úrovni JPP, musela bych hodně hodně hledat původní debatu a další odkazy...

Tak to si budete muset udělat výlet na Moravu. A jak poznám, že mi jde pes do otáček? Ten dotaz je myšlen fakt vážně? Od výcvikářky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Hmn_: nezajímá...
Psa, který po tobě jde nelze jen držet, pokud se tvůj pastevec otočí proti tobě, už vidim, jak budeš jen stát a držet - ono když na tebe hopsá 80 kg hovado, tak to ustojíš jen s těží nebo možná s kapkou štěstí (pokud tedy nejsi Hulk)...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opět vyhýbavá odpověď, zavánějící slovíčkařením... (je fakt jedno zda přeskokovou nebo přenesenou - je to totéž)
Opět bez řešení... ptala sem se na řešení přeskokové agrese...
Řešení přenesené agrese je jedno jediné - nenechat k ní dojít. Poznat psa a chtít po něm tolik, kolik unese. Je to jednoduché - když věděl, že ten pes bude asi útočit, tak měl zjistit proč to dělá
- ze strachu ze psů je od sebe odhání. Najít pohodové psy opačného pohlaví, jít s nimi na procházku a postupně se přibližovat, pak psy seznámit stylem hlava/zadek. Postupně přidávat na velikosti fen, až bude pes připraven, přidávat pohodové psy. Psa podpořit, vést, uklidnit, když je třeba, řídit jeho chování. Dát mu najevo, že ho v případě pořeby ochrání.
- dělá to z frajeřiny - nedovolit chování, předcházet mu a říct psovi, co má dělat jiného před tím, než pes udělá chybu, za požadované chování ho pochválit, podpořit.
V obou případech pes zajištěný pohodlným košem a pevným obojkem, ze kterého se nevyvlíkne, ale který ho nebude dusit, protože jak známo, napnuté vodítko podporuje agresii a přidušený pes nemůže myslet, tedy po něm nemůžeme nic chtít.
Na videu - seveřan nedělá nic špatného, přesto je nakopnut a přinucen k sebeobraně. Je ohrožován na životě (jazylka a místo, kde ho ten člověk dusil). Je přinucen bojovat o život, zlomen a držen na zemi. Možná stačilo dát psa k druhé noze, nekopat do něj a nechat druhého psa kousek dál. Jestli se vám postup CM líbí, vysvětlete mi prosím, co to tomu psovi přineslo, co se naučil pro budoucnost a jak mu to prospělo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
"Řešení přenesené agrese je jedno jediné - nenechat k ní dojít."
Jo, tak to už aby si všichni pořizovali skleněné koule nebo taroty...
Přece, když jdu někam se psem, tak dopředu nevíš koho potkáš, co se bude dít, k čemu dojde. Jasně, můžeš předvídat, ale jen do určité míry - a podle situace. Do psa nevidíš a nikdy nevíš, co zrovna teď a v téhle situaci vymyslí, navíc pes ve stejné situaci může reagovat pokaždé jinak...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, hlavně, že od tebe se tu člověk něco dozví (krom urážek a nadávej, ale nějakou radu či tedy vysvětlení problému, aby u tebe člověk pohledal...)
Dále, to, že do něj kopl jsem si nevšimla...
Celou dobu tu řešíme vyvěšení na vodítku, nikoliv kopání do psa!
Kopání do psa spustilo jeho sebeobranu. Řešíme tu v první řadě kopání do psa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
scylla
napsal(a):
Kopání do psa spustilo jeho sebeobranu. Řešíme tu v první řadě kopání do psa.
A v tom je zakopaný pes, já neřešila kopnutí do psa nýbrž přenesenou agresi...
Já o voze, ty o koze...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
scylla
napsal(a):
Řešíme tu člověka, který se vydává za odborníka a chová se ke psům jako čuně.
Tak teda nevim, bavili jsme se tu o vyvěšení, obojku... a praktikování metod z tv na vlastním psovi...
Řešit CM sorry, neznám ho tak, abych ho mohla soudit...
Kdyby byl v ČR, tak bych mu určitě zavolala. Protože nikdo není schopen mi poradit na netu mi akorát řeknou/ řeknete, že jsem blbá atd.... Byla jsem na 2 cvicacich u 2 soukromých cvicitelů, ale nikde mi proste neporadili. Maximálně mi řekli, co dělám špatně, ale aby mi řekli, co mam dělat, tak to ne. Přistupuje sice ke psům trochu tvrdeji, ale aspoň poradí a je tam videt nějaký pokrok, což se bohužel u nás nedělo...

Viky12
napsal(a):
Kdyby byl v ČR, tak bych mu určitě zavolala. Protože nikdo není schopen mi poradit na netu mi akorát řeknou/ řeknete, že jsem blbá atd.... Byla jsem na 2 cvicacich u 2 soukromých cvicitelů, ale nikde mi proste neporadili. Maximálně mi řekli, co dělám špatně, ale aby mi řekli, co mam dělat, tak to ne. Přistupuje sice ke psům trochu tvrdeji, ale aspoň poradí a je tam videt nějaký pokrok, což se bohužel u nás nedělo...
A co Vas trapi?
Viky12
napsal(a):
S čím máte problém? Klidně piště do SZ.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Řešení přenesené agrese je jedno jediné - nenechat k ní dojít."
Jo, tak to už aby si všichni pořizovali skleněné koule nebo taroty...
Přece, když jdu někam se psem, tak dopředu nevíš koho potkáš, co se bude dít, k čemu dojde. Jasně, můžeš předvídat, ale jen do určité míry - a podle situace. Do psa nevidíš a nikdy nevíš, co zrovna teď a v téhle situaci vymyslí, navíc pes ve stejné situaci může reagovat pokaždé jinak...
To může. Záleží ale jen na tobě, jak si s tím poradíš. Je to hlavně o tvém klidu a na tom, jak znáš svého psa. Prošlo mi rukou psů dost a žádný se zatím do mě nepustil z důvodu přenesené agrese, i když se našlo pár takových, kteří mi zkoušeli při prvním setkání skočit do xichtu.

anonymx
napsal(a):
Tak to se asi dost dobře k problematice nemuzete vyjadřovat.
A to k jaké?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
napsal(a):
A to k jaké?
K problematice přenesené agrese.
Ale tvých slov se do tebe nepustil žádný pes z důvodu přenesené agrese...

No já myslela, že to je o CM a konkrétně o tom videu s huskym...A ne, můj pes na mě agresi neobrací, páč se k němu nechovám jako..., tedy CM
anonymx
napsal(a):
Tak to se asi dost dobře k problematice nemuzete vyjadřovat.
Znovu pro méně chápavé - na tom videu se nejedná o přenesenou agresi, ale o vyprovokovanou sebeobranu psa.
Pro zajímavost, můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl v sebeobraně člověka v případě přenesené agrese a v případě agresivního útoku lidmi zrazeného psa, který má dojem, že se musí bránit všemu? Myslím ve způsobu provedení sebeobrany a v použitých prostřecích? děkuji.

Jedna moje znama ma psa a fenu, oba psi jsou k cizim psum nevrazivi, pes jedna s prenesenou agresi vuci fene. Co byste Scylo poradila?
scylla
napsal(a):
Znovu pro méně chápavé - na tom videu se nejedná o přenesenou agresi, ale o vyprovokovanou sebeobranu psa.
Pro zajímavost, můžete mi vysvětlit, jaký je rozdíl v sebeobraně člověka v případě přenesené agrese a v případě agresivního útoku lidmi zrazeného psa, který má dojem, že se musí bránit všemu? Myslím ve způsobu provedení sebeobrany a v použitých prostřecích? děkuji.
Mýlíte se.

Něco k tomu videu s huskym:
https://www.facebook.com/K949Training/posts/506200472781990.
anonymx
napsal(a):
Scylla- asi jste se nikdy nepotkala s opravdovými agresory. Nemusí to vůbec byt zrazeni psi, ale příliš "narostli" a ja bych vam docela prala narazit na takoveho 45kg magora.
Stačila by vám metrákový kavkazák? Já mám zase pocit, že nemáte moc představu, co je to agresivní pes.
napsal(a):
Jedna moje znama ma psa a fenu, oba psi jsou k cizim psum nevrazivi, pes jedna s prenesenou agresi vuci fene. Co byste Scylo poradila?
Uklidnit je oba, přemýšlet, co je dovedlo to stavu, ve kterém jsou - nerváci a pes, který napadne fenu. Na dálku se moc radit nedá. Je nějaký důvod, proč jsou oba nevraživí a proč jsou nerváci, ale se na dálku špatně odhaduje. Předpokládám škubání vodítkem a zákazy, dril. U psa hodně volné nervy. Na dálku vám nikdo nic konkrétního neporadí, spíš takto povšechně.
anonymx
napsal(a):
Scylla- asi jste se nikdy nepotkala s opravdovými agresory. Nemusí to vůbec byt zrazeni psi, ale příliš "narostli" a ja bych vam docela prala narazit na takoveho 45kg magora.
Ještě prosím o odpověď na to, jeslti je rozdílný způsob sebeobrany člověka v těch dvou situacích, co jsem se ptala. Děkuji.
scylla
napsal(a):
Uklidnit je oba, přemýšlet, co je dovedlo to stavu, ve kterém jsou - nerváci a pes, který napadne fenu. Na dálku se moc radit nedá. Je nějaký důvod, proč jsou oba nevraživí a proč jsou nerváci, ale se na dálku špatně odhaduje. Předpokládám škubání vodítkem a zákazy, dril. U psa hodně volné nervy. Na dálku vám nikdo nic konkrétního neporadí, spíš takto povšechně.
No mě by zajímala právě ta první věta : " Uklidnit je oba ". Jak?, když jsou v sobě. Teď myslím tu situaci když jsou v sobě, protože většina lidí se tady ptá právě na tu situaci, která nastala a né která teprve bude a o tom to je. Samozřejmě je potom potřeba to řešit dále ale prvotně je ta nastálá situace.
A konkrétně : pes, fena na jednom oploceném pozemku, jde kolem pes, který se vrhne na plot, oba domácí psy začnou dorážet a přeskokové jednání psa- vlítne na fenu. jak by jste to řešila?
Scylla a její rady typu udržujte vnitřní mír, pak se vám nic nestane, pokud se budete usilovně soustředit, tak vaše mysl se spojí s myslí vašeho psa a pohltí vás všeobjímající láska.
Je vidět, že o psech toho víte dost. Ale vaše rady nejsou vůbec pro lidi, co se psy začínají. Právě ten přístup "řiďte se intuicí" většinou vede u začátečníka k problémovému psu.
Scylla a její rady typu udržujte vnitřní mír, pak se vám nic nestane, pokud se budete usilovně soustředit, Vy jste pravý opak CM, to už si tu každý všiml. Jenže u jeho show je alespoň varování, že to nikdo nemá zkoušet.
Něco pro odlehčení - CM a pekelné čivavy
https://www.youtube.com/watch?v=oMNjW-hHDN4
Jaká monstra dokáží lidé "vychovat" jen láskou z malých roztomilých štěňátek nejmenšího psa na světě .
Fiona.Praha
napsal(a):
Něco pro odlehčení - CM a pekelné čivavy
https://www.youtube.com/watch?v=oMNjW-hHDN4
Jaká monstra dokáží lidé "vychovat" jen láskou z malých roztomilých štěňátek nejmenšího psa na světě .
V tom videu ti dva teplouši a jejich Paris. Jak to řekl ten sudruh minister, "Chce se mi zvracet. ". Pes metrosexuál. Ach jak to jen spěje.
Ovšem ten Sam, ten byl teda krutý oříšek.
hunter
napsal(a):
Scylla a její rady typu udržujte vnitřní mír, pak se vám nic nestane, pokud se budete usilovně soustředit, tak vaše mysl se spojí s myslí vašeho psa a pohltí vás všeobjímající láska.
Je vidět, že o psech toho víte dost. Ale vaše rady nejsou vůbec pro lidi, co se psy začínají. Právě ten přístup "řiďte se intuicí" většinou vede u začátečníka k problémovému psu.
Scylla a její rady typu udržujte vnitřní mír, pak se vám nic nestane, pokud se budete usilovně soustředit, Vy jste pravý opak CM, to už si tu každý všiml. Jenže u jeho show je alespoň varování, že to nikdo nemá zkoušet.
O psech toho Scylla asi ví dost, ale většinu rad si stejně nechává pro sebe a sem píše jen nic neříkající všeobecné poučky (konkrétní radu "jak na to", aby člověk páčil heverem), a když už nějakou radu napíše, tak je většinou normálním smrtelníkům k ničemu, v tom máte, huntere, pravdu. Všeobjímající láska má ve většině případů menší efekt než např. ve vhodnou chvíli a s citem provedený "bodyček" do slabin (jak to často používá CM). Neříkám, že souhlasím se vším, co CM dělá, ale vesměs jeho metodu uznávám. Příroda sama o sobě je krutá a ani v přírodě nejsou zvířata ušetřena určité míry násilí, vždyť je to v podstatě pořád boj o potravu, teritorium a nakonec i o holý život. A my se tady až příliš zabýváme tím, aby náhodou psu nebo kočce nebyl ani zkřiven chlup a neutrpěli náhodou trauma z našeho zvýšeného hlasu, natož z nějakého fyzického kontaktu (tím nemyslím brutální mlácení psa a podobné metody, ale např. takové švihnutí tenkým proutkem mnohdy vyřeší problém daleko rychleji než pohled do psí duše).
K něčemu se přiznám. Sice asi budu za trolta, ale to, že existuje ten CM, jsem neměl ani páru. Až tady, jak jste zde otevřeli tuto velmi vášnivou diskuzi, tak jsem se na něj začal dívat.
No řekl bych to asi takto. Týpek je to dobrej, dost věcí je hodně inspirujících a poučných, nicméně je to show a je to kšeft. Točí se to, aby to šokovalo a vydělávalo love. Takže vše je prímově nastříháno, pozadí skryto a ukazuje se jen to, co se hodí.
Myslím si, že pokud dostane do ruky nějakého toho hafana, dá mu to dost práce, než ho "napraví" a to by asi nestačilo na tři příběhy 40 minut videa.
O metodách se přít nemůžu a nebudu, na to nemám, ale je to zvlaštní pořad. To jo.
Abych ještě uvedl na pravou míru můj názor, dělám v tv branži, takže mám takové to " tak trochu vo co go".
Aliens_II
napsal(a):
K něčemu se přiznám. Sice asi budu za trolta, ale to, že existuje ten CM, jsem neměl ani páru. Až tady, jak jste zde otevřeli tuto velmi vášnivou diskuzi, tak jsem se na něj začal dívat.
No řekl bych to asi takto. Týpek je to dobrej, dost věcí je hodně inspirujících a poučných, nicméně je to show a je to kšeft. Točí se to, aby to šokovalo a vydělávalo love. Takže vše je prímově nastříháno, pozadí skryto a ukazuje se jen to, co se hodí.
Myslím si, že pokud dostane do ruky nějakého toho hafana, dá mu to dost práce, než ho "napraví" a to by asi nestačilo na tři příběhy 40 minut videa.
O metodách se přít nemůžu a nebudu, na to nemám, ale je to zvlaštní pořad. To jo.
Abych ještě uvedl na pravou míru můj názor, dělám v tv branži, takže mám takové to " tak trochu vo co go".
Také si myslím, že se nějaké metody dají použít v běžném životě, ale chce to používat zdravý rozum. Asi jako u většiny věcí. Přesně jak píšete - je to show.
Děláte v branži? Můžete mít s sebou v práci Alínu?
Jdeme do toho a začneme natáčet pořad výchově psů a psech jako takových?
Jedna česká TV se pokusila o podobný pořad (kromě CM-Znalec psí duše, je také seriál Viktorie S - Buď já nebo pes) a jmenovalo se to "Polepšovna malíčků" nebo tak nějak. Byl to celkem tragický propadák a tak pokračování nedočkal, asi.
V ČR se chystá nová stanice právě o hobby "chovatelství". Zaměřená bude právě hlavně na psi, kočky a tak. Tákže se dá velmi jisto jistě očekávat, že tam "sízra" budeme vídat.
Bude normálně v DVB-T pásmu, takže zadara. Mňau TV. Ale jde taky asi o love, takže zatím vysílají jen "smyčku".
Ovšem s tím nic společného fakt nemám. Ne, ne.
A "AKCE", to taky nevykřikuju.
Jsem jen součástí célého toho velikánského kolotoče zábavy nás chudých.
Fiona.Praha
napsal(a):
Také si myslím, že se nějaké metody dají použít v běžném životě, ale chce to používat zdravý rozum. Asi jako u většiny věcí. Přesně jak píšete - je to show.
Děláte v branži? Můžete mít s sebou v práci Alínu?
Jdeme do toho a začneme natáčet pořad výchově psů a psech jako takových?
Jedna česká TV se pokusila o podobný pořad (kromě CM-Znalec psí duše, je také seriál Viktorie S - Buď já nebo pes) a jmenovalo se to "Polepšovna malíčků" nebo tak nějak. Byl to celkem tragický propadák a tak pokračování nedočkal, asi.
Polepšovna mazlíčků jednoznačně spadá do žánru tragikomedie. Stačil mi první díl s údajně nezvladatelnou dogou, která nakonec ukázala, že má trpělivost a ledový klid, které by jí mohli všichni lidští protagonisté příběhu závidět. Naprosto jasná ukázka psa, který inteligencí a přehledem značně převyšoval své páníčky a byl si toho velice dobře vědom . Měl jsem dost .
kmichaal
napsal(a):
Polepšovna mazlíčků jednoznačně spadá do žánru tragikomedie. Stačil mi první díl s údajně nezvladatelnou dogou, která nakonec ukázala, že má trpělivost a ledový klid, které by jí mohli všichni lidští protagonisté příběhu závidět. Naprosto jasná ukázka psa, který inteligencí a přehledem značně převyšoval své páníčky a byl si toho velice dobře vědom . Měl jsem dost .
A nejhorší na tom je, že hlavní aktérka tohoto paskvilu má (nebo aspoň měla) svou poradnu.
Aliens_II
napsal(a):
V ČR se chystá nová stanice právě o hobby "chovatelství". Zaměřená bude právě hlavně na psi, kočky a tak. Tákže se dá velmi jisto jistě očekávat, že tam "sízra" budeme vídat.
Bude normálně v DVB-T pásmu, takže zadara. Mňau TV. Ale jde taky asi o love, takže zatím vysílají jen "smyčku".
Ovšem s tím nic společného fakt nemám. Ne, ne.
A "AKCE", to taky nevykřikuju.
Jsem jen součástí célého toho velikánského kolotoče zábavy nás chudých.
TV mňau? Tak o té jsem asi neslyšela
Fiona.Praha
napsal(a):
TV mňau? Tak o té jsem asi neslyšela
Ano ano. Vysílají tady v Pze, ale jak říkám, zatím jen smyčku. Tak uvidíme co z toho vzejde.
Jsme velmoc v psím světě, celkově bych řekl na hobby všeobecně. Ty peníze nás všech pořád a pořád leží na zemi. No a víc a víc lidí se je snaží zvednout. Určitě ta telka, pokud pojede, nebude nic extra, co taky čekat, ale i pár % sledovanosti, to nějakou kačku dá.
Aliens_II
napsal(a):
Ano ano. Vysílají tady v Pze, ale jak říkám, zatím jen smyčku. Tak uvidíme co z toho vzejde.
Jsme velmoc v psím světě, celkově bych řekl na hobby všeobecně. Ty peníze nás všech pořád a pořád leží na zemi. No a víc a víc lidí se je snaží zvednout. Určitě ta telka, pokud pojede, nebude nic extra, co taky čekat, ale i pár % sledovanosti, to nějakou kačku dá.
Jdu ladit TV
Tak jsem konečně viděla to strašlivé video se seveřanem, kde je kopáno do psa...
Tak nevím, ale dost ze zdejších diskutujících by asi potřebovalo psychiatra.
To kopání do psa - tam přece nikdo do psa nekope, Cesar ho ťukne patičkou aby odpoutal pozornost od psa a vzhledem k tomu, jak pes zareaguje tak to bude asi pěknej rapl.
Rovněž nějak nevidím že by uvolňoval nějakej obojek, ano ubral mu kyslík, psa položil a zklidnil.
A jak jinak by asi tak měl postupovat.

Jak říkali sami majitelé, tak ten "rapl" psy v pohodě potkával, měl problém tak s každým desátým...A jeho reakci odstartoval právě ten čutanec CM. Přečti si ten odkaz, který jsem sem ohledně tohoto videa dávala, tam je těch informací trošku víc.
"A jak jinak by asi tak měl postupovat"
Jako sranda dotaz?...to už v diskuzi je...
Pouštěla jsem si to zpomaleně a ten "čutanec" je ťuknutí patou do stehna, které se používá naprosto běžně. Psa absolutně nebolí, jen překvapí a pokud ho tohle vyprovokovalo k útoku na člověka, tak potěš pánbu. Kdyby zavadil o větev nebo cokoliv jiného tak by se taky otočil proti tomu koho má nejblíž.
To že se jedná o americkou realityšou, kde vše musí být zdramatizované je realita a jako pejskař se občas musím smát, ale nedělejte z toho drama a ten chlap umí a ve spoustě věcí je machr.
Znovu a znovu mě udivují názory výcvikářů a lidí pohybujících se kolem sportovky na zacházení se psem, použité pomůcky a kopání do psa. A to, že nevidí nebo vidět nechtějí. To první je výrazně horší. Vy se smějete, mně je z toho hodně smutno.
Jde to jinak, bez kopání, bez vyvěšování. Jestli ten toho psa "zklidnil", tak je mi líto jak toho psa tak psů těch, kdo si tohle může myslet.
Jeslti on je machr, tak jste asi neviděla člověka, který se psy umí něco jiného než sedni/lehni.

"Pouštěla jsem si to zpomaleně a ten "čutanec" je ťuknutí patou do stehna, které se používá naprosto běžně"
to, že se používá běžně znamená, že to je tak automaticky a vždycky správně? Ono to znamená, že psi nám neuvěřitelně hodně odpustí, ale fakt to jde i jinak...a někteří toho tolik neodpustí...
"Psa absolutně nebolí, jen překvapí a pokud ho tohle vyprovokovalo k útoku na člověka, tak potěš pánbu"
tenhle pes byl vynervovaný od počátku, ale i tak, pokud by sis přečetla ten můj odkaz, údajně trvalo cca hodinu, než ho do takového stavu dostali...kvůli "(d)efektní " reakci...
"Kdyby zavadil o větev nebo cokoliv jiného tak by se taky otočil proti tomu koho má nejblíž."
Zase sranda reakce? To by byla jako zcela stejná situace? S cizím člověkem, co psa vytočil x pes na procházce zavadí o větev...?
"ten chlap umí a ve spoustě věcí je machr."
to jo, to jo, zrovna tenhle pes měl štěstí, že to jeho machrovství přežil...
To hmn-: jestli jsem správně pochopila FB odkaz, tak pes je zpátky u chovatele.
Podle reakcí pod příspěvkem, bych řekla, že nejzrádnější na těchto pořadech je to, že okamžitě najdou majitelé, co chtějí ukázanou techniku vyzkoušet na svém psovi.
Ono je tam vždy to varování " nezkoušejte..." ale málokdo to bere vážně.
poznámka: Se psem se prý před natočením scény pracovalo hodinu, než se ho podařilo vyprovokovat k útoku.
anonymx
napsal(a):
Tak jsem konečně viděla to strašlivé video se seveřanem, kde je kopáno do psa...
Tak nevím, ale dost ze zdejších diskutujících by asi potřebovalo psychiatra.
To kopání do psa - tam přece nikdo do psa nekope, Cesar ho ťukne patičkou aby odpoutal pozornost od psa a vzhledem k tomu, jak pes zareaguje tak to bude asi pěknej rapl.
Rovněž nějak nevidím že by uvolňoval nějakej obojek, ano ubral mu kyslík, psa položil a zklidnil.
A jak jinak by asi tak měl postupovat.
V tom případě doporučuji zajít si na oční.
Ještě jednou to sem vložím.
scylla napsal(a):
No mě by zajímala právě ta první věta : " Uklidnit je oba ". Jak?, když jsou v sobě. Teď myslím tu situaci když jsou v sobě, protože většina lidí se tady ptá právě na tu situaci, která nastala a né která teprve bude a o tom to je. Samozřejmě je potom potřeba to řešit dále ale prvotně je ta nastálá situace.
A konkrétně : pes, fena na jednom oploceném pozemku, jde kolem pes, který se vrhne na plot, oba domácí psy začnou dorážet a přeskokové jednání psa- vlítne na fenu. jak by jste to řešila?
kete

XXX.XXX.233.140
Dílu jsem viděla tak 8 a líbil se mi jeden, protože tam byl kříženec vlka a odbornice..., která chování a dorozumívání vlků a psů, a chovala se k němu s úctou.
Ps. Alespoň trošku si uvědomte, že psi považujema za mazlíčky a přátele člověka. A to že nejste psi...
Baltazar13
napsal(a):
No ze Scylly na rozdíl od vás alespoň vyzařuje láska ke psům.
Alespoň není vulgárně osobní, že.
Cesara nehodnotím, neviděla jsem všechny díly, ani se na ně dívat nehodlám. Mám problém se dívat na ty dementní majitele. Viděla jsem díl s labradorkou a pokud vám toto přijde v pořádku, tak je u vás něco špatně. A nejen ten.
Pravděpodobně to se psy asi umí, ale nesnáším tyto populistické rádoby vzdělávací seriály. A to právě proto, že se vždy najdou lidé jako vy, kteří ho bezhlavě vychvalují a následují.
Chytrý a empatický člověk si z toho divadla dokáže vyfiltrovat pár dobrých věcí a je to schopen individuálně aplikovat.
Ale bohužel většina lidí, kteří ze psa vychovají problematika, kterému absolutně nerozumí a pak se bez hlubších znalostí snaží vše napravit podle takového nějakého třeba Cesara, nadělají ještě více škody. A nakonec to stejně odnese ten pes
Já se přiznám, že jsem viděla skoro všechny díly, co šli myslím na animal planet.
A nevidím to tak černobílé. Prostě s něčím souhlasím a líbí se mi ( například potřebou být v pohodě a působit uvolněně když se pracuje se psem), něco mi přijde americky ujeté ( používání běžících pásů místo procházky) a něco se mi nelíbí ( přílišné zdůrazňování dominance a vůdcovství).
aj
napsal(a):
Já se přiznám, že jsem viděla skoro všechny díly, co šli myslím na animal planet.
A nevidím to tak černobílé. Prostě s něčím souhlasím a líbí se mi ( například potřebou být v pohodě a působit uvolněně když se pracuje se psem), něco mi přijde americky ujeté ( používání běžících pásů místo procházky) a něco se mi nelíbí ( přílišné zdůrazňování dominance a vůdcovství).
Mám na to podobný názor.
aj
napsal(a):
Taktéž s něčím souhlasím a s něčím ne.
aj
napsal(a):
Tak nějak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Ale bohužel většina lidí, kteří ze psa vychovají problematika, kterému absolutně nerozumí a pak se bez hlubších znalostí snaží vše napravit podle takového nějakého třeba Cesara, nadělají ještě více škody.
Já mám pocit, že lidi si vychovají problematika psa jen díky tomu, že si ho rozmazlí nebo s ním zachází jako s panenkou či dítětem...
Pes nezná mantinely, pes nezná manipulaci s ním, pes nezná jestli tohle smí nebo nesmí o nějakých základních povelech ani nemluvím... a už to jede...
Pak se majitelé bojí na psa použít řetízkový obojek, protože by se jejich miminko škrtilo, nebo se bojí psovi v případě nutnosti jednu mlasknou, aby náhodou broučínek z toho neměl nějakou psychickou újmu...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale bohužel většina lidí, kteří ze psa vychovají problematika, kterému absolutně nerozumí a pak se bez hlubších znalostí snaží vše napravit podle takového nějakého třeba Cesara, nadělají ještě více škody.
Já mám pocit, že lidi si vychovají problematika psa jen díky tomu, že si ho rozmazlí nebo s ním zachází jako s panenkou či dítětem...
Pes nezná mantinely, pes nezná manipulaci s ním, pes nezná jestli tohle smí nebo nesmí o nějakých základních povelech ani nemluvím... a už to jede...
Pak se majitelé bojí na psa použít řetízkový obojek, protože by se jejich miminko škrtilo, nebo se bojí psovi v případě nutnosti jednu mlasknou, aby náhodou broučínek z toho neměl nějakou psychickou újmu...
přesně.

"Já mám pocit, že lidi si vychovají problematika psa jen díky tomu, že si ho rozmazlí nebo s ním zachází jako s panenkou či dítětem...
Pak se majitelé bojí na psa použít řetízkový obojek, protože by se jejich miminko škrtilo, nebo se bojí psovi v případě nutnosti jednu mlasknou, aby náhodou broučínek z toho neměl nějakou psychickou újmu... "
Tak s tou první částí nelze než souhlasit. Ona většina psích klientů CM nebude problémových povahou, ale jenom nevýchovou. Nicméně nebylo by poněkud produktivnější jednu mlasknout jejich majitelům a naučit je, jak ty psy vychovat?!
napsal(a):
"Já mám pocit, že lidi si vychovají problematika psa jen díky tomu, že si ho rozmazlí nebo s ním zachází jako s panenkou či dítětem...
Pak se majitelé bojí na psa použít řetízkový obojek, protože by se jejich miminko škrtilo, nebo se bojí psovi v případě nutnosti jednu mlasknou, aby náhodou broučínek z toho neměl nějakou psychickou újmu... "
Tak s tou první částí nelze než souhlasit. Ona většina psích klientů CM nebude problémových povahou, ale jenom nevýchovou. Nicméně nebylo by poněkud produktivnější jednu mlasknout jejich majitelům a naučit je, jak ty psy vychovat?!
Já myslím, že tak nějak to i dělá. Pokud vidí chyby v přístupu majitelů, tak pracuje s nimi. Pokud je problémový pes, tak si ho bere do svého psího kempu, mezi svou psí smečku.
Ať už jsou názory na CM různé, tak jeho nepochybným úspěchem je, že zpopularizoval myšlenku, že pes se dá převychovat a není potřeba ho hned utrácet- co v krajině, kde se hodně lidí dívá na psy, jako na spotřební zboží není zrovna málo.