Ahoj, maminka fenky je pitbull, tatínek Jack russel.. Chtěla bych se zeptat, co myslíte bude po tatínkovi nebo po mamince? zajímalo by mě, jak moc asi vyroste..
Uživatel s deaktivovaným účtem

U kříženečků se dá pozdější velikost odhadovat podle velikosti a mohutnosti tlapek. Má-li štěňátko vyrůst ve velkého psa, má pořádné mohutné tlapy. Drobnější, menší tlapky značí menší vzrůst v dospělosti.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.98
ponyka
napsal(a):
je to ta vpravo...
Je moc krásná, ale docela by mě zajímala povaha...je to docela šílená kombinace. Ale přeju vám, ať se z ní vyloupne šikovný a hodný pejsek.
Můžete třeba napsat jak je velká teď? To už by se pak dalo možná i odhadovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
U kříženečků se dá pozdější velikost odhadovat podle velikosti a mohutnosti tlapek. Má-li štěňátko vyrůst ve velkého psa, má pořádné mohutné tlapy. Drobnější, menší tlapky značí menší vzrůst v dospělosti.
Ty tlapky nejsou vždycky spolehlivý.U nás v baráku měli štěně který bylo jak dospělá čivava.Taky si mysleli že to bude malej kříženec,prdlajs .Dneska to je tak 30kilová čuba,není vyžraná a má tak 50-55cm v kohoutku.
ponyka
napsal(a):
To samozřejmě počkáme.... jen mě zajímá názor druhých, rozhoduje se totiž o tom jestli bude v bytě u přítele, nebo u nás na zahradě... velkýho psa mít v bytě nemůže ...
Pitbull je velký pes? Jasně, každý to bere jinak, ale výškově je to pořád jen střední plemeno ne? Jinak podle mě bude menší než matka, ale ne o moc.
Díky všem za odpovědi Bylo něco ji změřit, nevydrží chvilku v klidu.. ale má teď přibližně 30 cm v kohoutku..
Jinak je to pěkně hyperaktivní štěndo, pořád něco kouše, všechno vymete a pokud nespí tak ji nemůžeme pustit z očí.. no snad z toho vyroste
ponyka
napsal(a):
Díky všem za odpovědi Bylo něco ji změřit, nevydrží chvilku v klidu.. ale má teď přibližně 30 cm v kohoutku..
Jinak je to pěkně hyperaktivní štěndo, pořád něco kouše, všechno vymete a pokud nespí tak ji nemůžeme pustit z očí.. no snad z toho vyroste
A kolik váží? Alespoň přibližně... POkud jsou jí 3 měsíce,měří 30cm,řekla bych,že vážit bude kolem 5kg tak bych to v dospělosti typovala kolem 15-20kg
pokud se váha nemýlí, tak má 5 kg Jinak ještě k té povaze.. máme doma rhodéského ridgebacka, 10 let starého. Nekouše, na ostatní psy ani neštěká, na fenky nikdy nebyl agresivní.. Od té doby co máme doma malou je trochu mrzutý, doteď byl on pánem domu, ale jinak malou snáší dobře, pustí si ji i do misky i když ji od něj vyháníme když žere, zavrčel na ni asi 2x ze začátku. No a proč to píšu, malou všechen respekt opustil, skáče po něm, kouše ho do uší, včera když jsem si je hladila tak na něj malá zavrčela a vyjela po něm. Docela jsem zůstala koukat, tohle bych od takovýho prcka nečekala, navíc když je Rab o tolik větší než ona.. tak se docela bojím jaká bude za pár let, když už teď si takhle dovoluje...
Ahoj, já mám podobnýho exota.
Matka pitbul, otec jezevčík.
Jako štěně vypadala jako víc jako pitbulek, pak ale "zokurkovatěla "
chichi, jo, naštěstí se povedla.
Hodně lidí se mě ptá, jestli není spíš s russelem. Tak třeba bude tvoje štěňátko časem vypadat podobně :-)
Majty v akci
ponyka
napsal(a):
Teriér a teriér, obě dost aktivní plemena... zas tolik z toho asi nevyroste ;)
ponyka
napsal(a):
pokud se váha nemýlí, tak má 5 kg Jinak ještě k té povaze.. máme doma rhodéského ridgebacka, 10 let starého. Nekouše, na ostatní psy ani neštěká, na fenky nikdy nebyl agresivní.. Od té doby co máme doma malou je trochu mrzutý, doteď byl on pánem domu, ale jinak malou snáší dobře, pustí si ji i do misky i když ji od něj vyháníme když žere, zavrčel na ni asi 2x ze začátku. No a proč to píšu, malou všechen respekt opustil, skáče po něm, kouše ho do uší, včera když jsem si je hladila tak na něj malá zavrčela a vyjela po něm. Docela jsem zůstala koukat, tohle bych od takovýho prcka nečekala, navíc když je Rab o tolik větší než ona.. tak se docela bojím jaká bude za pár let, když už teď si takhle dovoluje...
Jestli to trošku pomůže, mám 2 a půl měsíce staré štěně, bearded collie. Sice je to úplně jiný pes, ale měří něco mezi 30-35 cm a váží cca 8 kg. 5 kg jako váš štěník měla v necelých 8 týdnech. V dospělosti u ní očekávám +- 52 cm a 18 - 20 kg, tipla bych vašeho štěníka na menší vzrůst, než je beardedka, tak do 15 kg, ale štěňata rostou dost individuálně i v jednom plemeni.
Mému známému asi před deseti lety na dvoře nakryl jeho staford jeho fenku foxteriera tvrdil,že nechtěně ale možná jej zajímalo co z toho bude za příšerky.Navzdory poměrně velkému rozdílu velikostí staford 32 kg foxtterierka 9kg rodila normálně.Nevím kolik se narodilo štěňat ale nechal jich 6 a i ty musel rozdávat protože to nikdo nechtěl.Nemám bohužel žádné foto tehdy ještě nebyl digi foťák tak běžný jak dnes.Nechal si největšího psa v plavé barvě ten byl i v roce největší ze všech sourozenců měl 22 kg a vypadal jak staford zkřížený s liškou taky mu říkali Lišák. Byl ale nezvladatelný a agresivní ,v kotci chodil teměř po stropě a já jsem nikdy neviděl divočejšího psa.V roce a půl byl utracen protože se ho báli a nikdo si ho nechtěl vzít. Možná si řeknete jako tehdy já,že se mu prostě nevěnoval a nevychoval ho ale podobně dopadli všichni jeho sourozenci.Nejdéle žila jeho sestra v barvě bílé s fleky vypadala skoro jako foxterierka ale větší měla 14 kg dokonce měla štěňata ani neím s čím to skřížili .Tu měl nějaký myslivec a používal ji prý i na divočáky.Ve třech letech byla utracena ,protože mu pokousala vnučku. Nechci vás tímto vyděsit ale doporučil bych hodně lásky ke štěněti a důslednou výchovu.A rozhodně nekřížit takové to rasy,protože výsledek je velmi nepředvídatelný.
zmirix
napsal(a):
Mému známému asi před deseti lety na dvoře nakryl jeho staford jeho fenku foxteriera tvrdil,že nechtěně ale možná jej zajímalo co z toho bude za příšerky.Navzdory poměrně velkému rozdílu velikostí staford 32 kg foxtterierka 9kg rodila normálně.Nevím kolik se narodilo štěňat ale nechal jich 6 a i ty musel rozdávat protože to nikdo nechtěl.Nemám bohužel žádné foto tehdy ještě nebyl digi foťák tak běžný jak dnes.Nechal si největšího psa v plavé barvě ten byl i v roce největší ze všech sourozenců měl 22 kg a vypadal jak staford zkřížený s liškou taky mu říkali Lišák. Byl ale nezvladatelný a agresivní ,v kotci chodil teměř po stropě a já jsem nikdy neviděl divočejšího psa.V roce a půl byl utracen protože se ho báli a nikdo si ho nechtěl vzít. Možná si řeknete jako tehdy já,že se mu prostě nevěnoval a nevychoval ho ale podobně dopadli všichni jeho sourozenci.Nejdéle žila jeho sestra v barvě bílé s fleky vypadala skoro jako foxterierka ale větší měla 14 kg dokonce měla štěňata ani neím s čím to skřížili .Tu měl nějaký myslivec a používal ji prý i na divočáky.Ve třech letech byla utracena ,protože mu pokousala vnučku. Nechci vás tímto vyděsit ale doporučil bych hodně lásky ke štěněti a důslednou výchovu.A rozhodně nekřížit takové to rasy,protože výsledek je velmi nepředvídatelný.
Tak z tohoto příspěvku mě mrazí v zádech. To chození v kotci "po stropě" je u nás také, je schopná vyšplhat po pletivu přes metr vysoko, ale teprve se v kotci učí takže budu doufat že to časem přejde.. jinak je strašně odrzlá, kouše všechno i našeho 10letého rhodeskeho ridgebacka a zkouší to i na mě a na blízké lidi a nechá toho akorát když se na ni zařve, jinak občas ani to plácnutí neplatí.. Ale přece jen je to štěně a nemáme ji doma ještě ani měsíc, snad ji časem naučíme a nebude to tak hrozné jako popisujete v předchozím příspěvku
Hafikk

XXX.XXX.240.27