Zvykání štěněte v kotci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.8.2011 12:25
ponyka

XXX.XXX.14.8

máme doma už téměř měsíc 3 měsíční štěndo.. první noc byla venku v kotci, celou noc provyla a proštěkala a jelikož byla zima, v noci jsme ji dali do kotelny.. Další dny byla v kotelně, přes den doma a když se naučila vykonávat potřebu jen venku, měli jsme ji doma i přes noc. Bohužel postupem času začala kousat co ji přišlo pod nos, včetně peřin, koberce, okusovat stůl, takže šla opět do kotelny, kde ale nebude moct být přes zimu, jelikož se tam topí je tam zakouříno. Přes den je puštěná na zahradě, ale jen pokud ji má kdo hlídat, protože neustále leze k sousedum :-| a několikrát za den je ve voliéře aby si zvykala ..O víkendu jezdím k přítelovi a beru ji s sebou a spí tam taky doma u postele, protože je to v bytovce, jinde tam být nemůže, a skoro bez problémů. zatím mu rozkousala jen jednu nabíječku :-) .. Proto by mě zajímal váš názor, kde takové 3 měsíční štěndo "ubytovat"... jestli by už mohlo být ve voliéře i přes noc, jestli na to nění malé.. Předem díky za odpovědi..

10.8.2011 12:50
mikka

XXX.XXX.184.103

Ahoj mám 4 měs NO a od 2měs je i přes noc sám v kotci. První pár nocí , ale teda bylo něco malej skoušel co mohl, aby mohl za náma řval jako o život no naštěstí pochopil, že na zavolání nepřijdem tak to vzdal a zvyknul si. Určitě prcka zavři a obrn se trpělivostí on to po pár nocích vzdá. :-))

10.8.2011 13:01
ponyka

XXX.XXX.14.8

Tak to dneska zkusíme :-) u nás je akorát ještě takovej menší háček, že strká hlavu mezi pletivo, do 1 metru je s menšíma dírama, od 1 metru velké díry asi 10x10 cm, vyšplhá metr vysoko a proleze těma většíma dírama. Takže bych se ji tam bála nechat třeba až nebudeme doma.. Je holt vynalézavá :-) a má krátkou srst, nevím jestli by ji třeba nebyla zima.... No snad to časem překousne a zvykne si :-|

10.8.2011 13:09
mikka

XXX.XXX.184.103

Jeje ono je to takove malinke a hole :-) Nooo tak toho bych měla doma :-) Ale ne chce to rozhodně pořádně zateplenou a vystlanou boudu se zakrytým vchodem ač leto tak dneska večer bylo 7 stupnu hnus smajlík Jsem šla z noční a byla jsem zmrzlá jak ratlík :-)) Skočila jsem se ještě mrknout za psama a štěndo ovčácký má kožich a spal na betonu blbec jeden, hladkosrstý kříženec zalezlej v boudě a rotáček to same ani nevykoukli hajzlíci.
No a na ty mezery to bude chtít dát nějake pletivo nebo něco smajlík Každopádně pokud chceš, aby byl celoročně venku tak ho na chlad zvykej nemá kožíšek tak at se otužuje ..

10.8.2011 13:16
ponyka

XXX.XXX.14.8

Díky moc za rady :-) No, tak malinké už to není, už rosteme :-) Boudu zateplenou má, ale vchod má otevřenej :-X nestačilo by tam třeba dát plachtu nastříhanou na proužky, nebo něco podobného..? :-|

10.8.2011 13:22
mikka

XXX.XXX.184.103

Naši psi mají na vchodech přitlučený kus koberce nebo jde použít i ručník nebo stará mikina prostě cokoliv co nebude mrzet, když to rozkouše.
Není malinká? Je to ta kříženka JRT s pitem ne ? Bude to prdácký pesaček až vyroste , ale pochybuju, že bude větší jak bígl..

11.8.2011 10:01
ponyka

XXX.XXX.14.8

Super, díky.. :-) Jojo je to ona, jack russel a pitbul. Už je větší, tamto je stará fotka.. má asi 30 cm a 5 kg :-) za ten měsíc co ji máme docela dost vyrostla, až jsem se začala obávat co z toho bude :-) Ale myslím že to bude větší než jsme očekávali, ale taky že to nebude nic velkýho.. :-)

11.8.2011 10:02
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

To je váš první pes ?

11.8.2011 10:03
ponyka

XXX.XXX.14.8

Měli jsme víc psů, ale s rodiči.. tohle je můj první

11.8.2011 12:23
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

Víte , dost mě vykulilo , že jste štěně - mimino , hned první noc nechali opuštěné .
Předpokládám , že ještě chodíte do školy ´= prázdniny = dost času.
Mláděti je třeba se intenzivně věnovat . Samozřejmě i v bytě , aby se v budoucnu umělo chovat.
Nikdo neví , co bude za rok . . . .. . . měl by být dobře vychovaný , zvlášt' temperamentní psina

Moc se mi líbí moudrá věta od dočasné majitelky z příspěvku - Našla se fenka
Pes potřebuje pocit , že je členem smečky , že není vyřazen . . . .(vyvržen)

12.8.2011 11:14
czizecka

XXX.XXX.106.200

Já bych ho venku nenechala maličkýho, navíc pit i jack jsou dost společenští, myslím že bude bez páníčků trpět. Proč ho nemůžete mít v bytě? Vždyť tak velkej nebude.. Ovčáka mám venku, ale jackynu bych tam nenechala ta je v bytě...

Přidejte reakci

Přidat smajlík