Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.8.2011 20:18
mikka

XXX.XXX.184.103

dneska si hrál s 10 týdenním NO chuděrka měl z Orryho šok, když se k němu choval jako k peškovi smajlík

16.8.2011 20:23
mikka

XXX.XXX.184.103

A aaby toho nebylo málo tak vlítnul do krámu s motorkama a rovnou to prolítl až edo dílen, kde s rozběhěm skočil na vyjevený pracovníky a teměř jim povalil skutry smajlík .. cestou domu se ještě rozhodl trochu se osvěžit a skočil do Ohře a teměř jsem ho musela zachranovat, když ho unášel silnej proud - naštěstí sám vyplaval moc neumim plavat tak bych byla zvědavá kdo by zachrsanoval mě :-)

16.8.2011 23:18
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
dneska si hrál s 10 týdenním NO chuděrka měl z Orryho šok, když se k němu choval jako k peškovi smajlík

Je hrozně velikej :))))))))) Krásnej jak uhel černej ...

17.8.2011 11:01
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
A aaby toho nebylo málo tak vlítnul do krámu s motorkama a rovnou to prolítl až edo dílen, kde s rozběhěm skočil na vyjevený pracovníky a teměř jim povalil skutry smajlík .. cestou domu se ještě rozhodl trochu se osvěžit a skočil do Ohře a teměř jsem ho musela zachranovat, když ho unášel silnej proud - naštěstí sám vyplaval moc neumim plavat tak bych byla zvědavá kdo by zachrsanoval mě :-)

Pááni to je raubíř :DD je úžasnej

17.8.2011 11:02
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Je hrozně velikej :))))))))) Krásnej jak uhel černej ...

To my už máme velký, rozumný feny, že?? smajlíksmajlíksmajlíksmajlík

17.8.2011 15:19
mikka

XXX.XXX.29.1

Hele holky, kdy jste začali pořádně s výcvikem ? Na mě koukali jak na blázna, když jsem na cvičáku řekla, že až tak od 10 měs začnu . Do te doby chci hlavně prostředí ( na to kladu největší duraz, aby se ničeho nebál - trenujem střapce a podobný zastrašovací blbosti :-) ) a všechno hrou - kousání, základní poslušnost prostě bez drilu . Ted o víkendu začnu s přípravama na stopy - Orry vypádá, že bude náruživý stopař mimojine :-)

17.8.2011 19:41
czizecka

XXX.XXX.106.200

Já jsem si čubu přivezla ve 4 měsíci, takže jsem začala hned, výcvik hrou, podle mě je blbost na něco čekat. Teď ke mě chodí pán se 7 měsíčním ovčounkem a byla to docela makačka ze začátku... takže čím dřív, tím líp.. například ke mě učím štěňata už co si je přivezu jako 8 týdenní, od tří měsíců už děláme spoustu povelů (hrou, ale rovnou tak jak to má být) a v pěti měla čuba základní poslušnost... chůzi u nohy, aport atd.. samozřejmě ještě s pomocí občas a s úpravama :D v šesti jsme mohli na zopky. nelituju toho když vidím lidi co začali cvičit skoro v roce

17.8.2011 20:21
mata

XXX.XXX.80.144

Já jsem každého svého psa a to všechny NO nechávala užít si dětství a dospívání, protože vím, že se to vyplatí :-| Jak píšeš Hanči, učili se hnedle od prvního dne, ale hrou. Tím, že se mnou žili v bytě - v domě, se vlastně učili každou minutu, aniž by to byl klasický cvičákovský výcvik :-| Vždy se mi to vyplatilo, protože psi byli vždy zvyknutí na kde co - jak správně píšeš, tahala jsem je hlavně po všech možných i nemožných místech, do různých situací apod. a tím pádem byli v klidu a vše znali - a když jsem pak kolem jednoho roku začala s "tvrdým výcvikem", nikdy nebyl problém :-) Naopak, všichni už vlastně věděli, co po nich chci a díky prostoru a užitému dětství a dospívání, uměli rozlišit, kdy se musí makat bez smlouvání a kdy stačí poslechnout "normálně" - nesnáším, když mi během klidné procházky na zavolání pes předsedne, dychtivej jak dement, protože tak to prostě být nemá, potřebuju aby normoš přišel, a třás se postavil vedle nohy, to už je fuk, nebo přede mne, ale aby to bral taky jako "pohodovku", a ne cvičákovej povel :-|
je to můj způsob, každej to dělá jinak a hlavně je to úplně jiný u kotcových psů, co jsou úplně jinde, než psi domácí :-|
Pro mě je důležitý, aby byl pes v pohodě, bavilo ho to, ale taky aby myslel svou hlavou a nebyl z něj robot....a mám vypozorované za ty roky a za různé psy, co mi prošli rukama, že robota právě uděláš ze psa spíš tehdy, pokud ho budeš cvičákovat a drilovat odmala :-| Takovej pes přestane mít svůj rozum a bude stále dělat jen naučené - a to i při hře! kdy není ve výcviku!!! fakt jo! - pořád dokola dokolečka, ale naprosto se nenaučí používat svoji hlavu :-|
Pokud prahneš po IPO, pak je robot ideál, pokud po realitě, čili TARTu a mondioringu apod., pak ho nechej užít si dětství...

18.8.2011 10:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

Nechápu, nechápu pojem tvrdá práce, čubě jsou dva roky a i když cvičíme od tří měsíců, pořád je to pro nás hra a to už máme za sebou pár zkoušek a nějaký ty závody. Pořád si hrajem, dětství jsem ji tím rozhodně nevzala a výcvik se se socializací nevylučuje... Byla je a bude se mnou všude, žádná situace jí nepřekvapí, protože i na to je zvyklá odmalička, a jelikož bydlíme na vsi, tak jsem se dost najezdila (např. jsem jela do Prahy kvůli metru :D 100km), akorát co nemá vůbec ráda je když z lidí táhne alkohol, ale to je tak jediná situace, kdy si není moc jistá... nebo spíš cítí odpor který k tomu mám já. Podle mě je to tvrdá práce,když se právě začne pozdě, když ten pes zjistí "cože to musím už začít poslouchat jo?" :-)) Ale jasně, každej pes je jinej, k mollosce jsem přistupovala jinak, jenže bublina by nejradši nedělala nic smajlík

18.8.2011 10:48
czizecka

XXX.XXX.106.200

JO a pro zajímavost, i vycvičenej pes pozná kdy je na place a má být přesný a kdy na procházce ke mě zamená jen přijď sem... :-))

18.8.2011 12:48
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Nechápu, nechápu pojem tvrdá práce, čubě jsou dva roky a i když cvičíme od tří měsíců, pořád je to pro nás hra a to už máme za sebou pár zkoušek a nějaký ty závody. Pořád si hrajem, dětství jsem ji tím rozhodně nevzala a výcvik se se socializací nevylučuje... Byla je a bude se mnou všude, žádná situace jí nepřekvapí, protože i na to je zvyklá odmalička, a jelikož bydlíme na vsi, tak jsem se dost najezdila (např. jsem jela do Prahy kvůli metru :D 100km), akorát co nemá vůbec ráda je když z lidí táhne alkohol, ale to je tak jediná situace, kdy si není moc jistá... nebo spíš cítí odpor který k tomu mám já. Podle mě je to tvrdá práce,když se právě začne pozdě, když ten pes zjistí "cože to musím už začít poslouchat jo?" :-)) Ale jasně, každej pes je jinej, k mollosce jsem přistupovala jinak, jenže bublina by nejradši nedělala nic smajlík

Ech, nechápu proč si to vztahuješ na sebe?! :-| Nepsala jsem o nikom, psala jsem to všeobecně, ne konkrétně..... troška nadhledu a oddechu by možná neuškodila smajlík

18.8.2011 14:36
czizecka

XXX.XXX.106.200

mata napsal(a):
Ech, nechápu proč si to vztahuješ na sebe?! :-| Nepsala jsem o nikom, psala jsem to všeobecně, ne konkrétně..... troška nadhledu a oddechu by možná neuškodila smajlík

Ech možná jo, asi se mi zavařil mozek už :DDD a nemůžu se dočkat miminka takže myslím jen na 50% Ale všeobecně je to můj názor na výcvik psa, ne :DDD

18.8.2011 15:17
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Ech možná jo, asi se mi zavařil mozek už :DDD a nemůžu se dočkat miminka takže myslím jen na 50% Ale všeobecně je to můj názor na výcvik psa, ne :DDD

Jasný, šak o to jde, každej máme svůj názor a děláme to tak, jak to nám sedne že :-) Proto se Hanka ptala, ale stejně si to nakonec ona udělá dle sebe, svého svědomí a vědomí a toho, jak ona to cítí :-)
Taky nic neodsuzuju, sice IPO nepobírám a neuznávám, ale neodsuzuju lidi, co to dělaj, když je to baví :-) Každýho věc, pokud to dělá pro radost ze spolupráce se psem a nebere to jako zvednutí svého ega a dostání se honem na vrchol za každou cenu - tím pádem za cenu zničení nejednoho psa - pak je to v pořádku a volba každého, co mu sedne :-)

Já holt preferuju vlastní hlavy, tvrdý povahy a rázné osobnosti psí, proto asi tak rozumím a lnu k pastevcům, ale i NO, či jakékoliv jiné plemeno takové může být :-) Potřebuju "odmlouvače" a "drsňáky" a "mrchyvychcaný", abych si s nima rozuměla. Nemusím moc moule, a takový ty typy "jsem tvůj mozek", co čekají i na povel SPI a DÝCHEJ atd. a sami neumí a neznají vlastně, ani mrknutí oka :-| smajlík

Jooo mimčo psí vždycky zatemní mozek smajlík Tak si užívej toho těšení, páč realita je potom vždycky jiná smajlík

18.8.2011 15:43
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tohle radši nebudu komentovat smajlík měla bys napsat knihu plemen psů a rozdělit plemena do dalších dvou kategorií Psi s mozkem a Psi bez mozku, byla by to zajímavá novinka

18.8.2011 15:46
czizecka

XXX.XXX.106.200

U nás to funguje takhle, paničko rychle mi něco řekni já nutně potřebuju něco dělat, jinak si najdu něco sama a to budeš čumět na drát smajlík

18.8.2011 16:19
mata

XXX.XXX.80.144

czizecka napsal(a):
Tohle radši nebudu komentovat smajlík měla bys napsat knihu plemen psů a rozdělit plemena do dalších dvou kategorií Psi s mozkem a Psi bez mozku, byla by to zajímavá novinka

Málo znáš svět děvče, psi "bez vlastního mozku" opravdu jsou a věř mi, není jich zrovna málo - nejen mezi NO :-| Někomu to ale vyhovuje, tže proč ne?! Každému co jeho jest. Mně to nevyhovuje. Toť vše, nic jinýho v tom nehledej :-|

No a k tomu co píšeš, typickej ovčoun, požaduje se to po nich, i když příliš dychtivosti mně taky vadí ( opakuju, jo, speciálně pro tvoji půlku mozku zastřenou štěndem smajlík ) MNĚ to vadí, je to můj názor a dělám vše proto, abych takového psa neměla :-) Že mám, viď Frííí, to je jiná :-) Ale docela začíná pobírat, že se dá žít i trošku jinak, lépe a uvolněněji, tže se možná na sklonku jeho života dočkám normálního psa :-)

18.8.2011 16:28
mata

XXX.XXX.80.144

U nás to funguje takhle, paničko rychle mi něco řekni já nutně potřebuju něco dělat

To je přesně ono, tohle ti pastevec nikdy neudělá, kulturák jo ( u NO dvojnásob ), páč prostě sám neumí nic kloudnýho a je furt v nervech :-| Efram poté, co dostává záhul fyzicky i psychicky a žije ve smečce, kde jsou všici normální, začíná pobírat, že nejen "budem honem něco dělat, cokoliv" živ je ovčák smajlík Dokonce i na procházkách se už dokáže uvolnit a ne furt sledovat, CO BUDEME DĚLAT! smajlík Makat umí nezdolně, ale učí se i žít, je v tom docela rozdíl :-| Mně totiž nebaví na psa furt mluvit nějaký povely, či cokoliv, někdy s chutí celej den mlčím a jen se na ně jukám, či usmívám, a to i venku samo a vědí přesto, co kdy mají, nemají dělat, páč si rozumíme. Povely se mi nějak příčí - je to i minulostí, mám toho plný zuby prostě - a odmítám je vyslovovat každej den smajlík
A opakuji - můj názor, moje výchova mých psů. Nic víc, nic míň :-) Hanka chtěla názory, jak to kdo dělá, nedělá, každej jí to napíšem a finále je už jen v jejích rukách a mozku :-))

18.8.2011 16:54
mikka

XXX.XXX.29.1

hihi tak tak já zi ze všech názoru vemu něco :-) Orry je stejně kapitola sama o sobě a já si sním chci vyhrát chci v první řadě partáka pro život, hlídače a chci sním skusit právě TART a mondioring IPO mě neoslovila - sama na dril nejsem tak bych na to neměla trpělivost.

Dneska tak strašně moc žárlil na nalezene štěnátko, že po ní vyjel a když jsem ho zavřela tak se urazil a odmítl dokonce i snídani smajlík

Zítra ho večer vytáhnu na stopy a ráno plavat - nemužu se nabažit toho, že mám psa co miluje vodu :-)

18.8.2011 17:06
mata

XXX.XXX.80.144

mikka napsal(a):
hihi tak tak já zi ze všech názoru vemu něco :-) Orry je stejně kapitola sama o sobě a já si sním chci vyhrát chci v první řadě partáka pro život, hlídače a chci sním skusit právě TART a mondioring IPO mě neoslovila - sama na dril nejsem tak bych na to neměla trpělivost.

Dneska tak strašně moc žárlil na nalezene štěnátko, že po ní vyjel a když jsem ho zavřela tak se urazil a odmítl dokonce i snídani smajlík

Zítra ho večer vytáhnu na stopy a ráno plavat - nemužu se nabažit toho, že mám psa co miluje vodu :-)

Páááni jsi má krevní skupina - to teda vím už dávno, ale přesto mě ten TART a hlavně mondioring mile překvapili a budu vám oběma moc držet palce a fandit smajlík Je to přesně to pravé pro parťáky do života smajlík Možná, pokud bude Frííí zdravotně fit, ten mondioring prubnem taky, ale spíš jen lehce, pokud vůbec :-) Láká mě to a on je na to jak dělanej :-)
Hihi s tou vodou, v tomhle je většina ovčáků skvělých, taky si Eframa užívám, páč krom něj vodu všici nesnáší :-) Batulka ji milovala :-) Copak ovčáci, jsou neuvěřitelně chytří a když jim dáš možnost, hrozné osobnosti, to na nich můžu, a proto jsou mé srdeční plemeno ( hned po pastevcích ), že jsou vlastně schopní být kýmkoliv, pokud jim to člověk dovolí :-)

Orry má božský uši, pejr hadra :-) Byl by úchvatnej, kdyby byl dlouhosrstej, by Papišové bledli závistí smajlík

18.8.2011 17:08
mikka

XXX.XXX.29.1

jo a doted jsem žila nevím proč s domněnkou, že ovčouni jsou mičkofilove a Orry jako ne, že by ho nechtěl, ale nijak zvlášt mu nic neříká za to pešek to je řev posledně se tak rozvášnil, že mi skočil na záda a čapl mě za rameno :-| tudíš mu říkám peškofil :-)

18.8.2011 17:17
mikka

XXX.XXX.29.1

mata napsal(a):
Páááni jsi má krevní skupina - to teda vím už dávno, ale přesto mě ten TART a hlavně mondioring mile překvapili a budu vám oběma moc držet palce a fandit smajlík Je to přesně to pravé pro parťáky do života smajlík Možná, pokud bude Frííí zdravotně fit, ten mondioring prubnem taky, ale spíš jen lehce, pokud vůbec :-) Láká mě to a on je na to jak dělanej :-)
Hihi s tou vodou, v tomhle je většina ovčáků skvělých, taky si Eframa užívám, páč krom něj vodu všici nesnáší :-) Batulka ji milovala :-) Copak ovčáci, jsou neuvěřitelně chytří a když jim dáš možnost, hrozné osobnosti, to na nich můžu, a proto jsou mé srdeční plemeno ( hned po pastevcích ), že jsou vlastně schopní být kýmkoliv, pokud jim to člověk dovolí :-)

Orry má božský uši, pejr hadra :-) Byl by úchvatnej, kdyby byl dlouhosrstej, by Papišové bledli závistí smajlík

A Fríček nemá udělane DKK ? Já právě dokud nebudu vědět jak na tom Orry je tak ho nechci uplně přetěžovat. Třeba na cvičácích co vidim tak už i štěnata v Orryho věku nechaj skákat přes překážky - šmarja já se s orrym tahám i do schodu :-))

Mati jak říkáš s těma chlupama tak se Orry hodně nachlupatil když si zpomenu na první měsíc krysička hadr smajlík

Jsem tak ráda, že jsem si ho vzala, že to ani neni možný :-)

18.8.2011 17:18
mata

XXX.XXX.80.144

mikka napsal(a):
jo a doted jsem žila nevím proč s domněnkou, že ovčouni jsou mičkofilove a Orry jako ne, že by ho nechtěl, ale nijak zvlášt mu nic neříká za to pešek to je řev posledně se tak rozvášnil, že mi skočil na záda a čapl mě za rameno :-| tudíš mu říkám peškofil :-)

Seš si jistá, že Orry není Fríčkův brácha jo??? smajlík
Efram dokonce míčky ignoruje!!! On potřebuje v tlamě asi něco pořádnýho, nejradši má fakt březový poleno :-) Včera dostal nový, to starý už je taková jedna tříska jenom, tak je úplně šílenej radostí :-) Ale Batulka taky měla radši pevnější a větší věci, než balonek.....to Gríšánek je balonkovej maniak, ale je to prtě škrtě, není divu :-) Hahaha s tím ramenem....Hani vítej v klubu drsných zmetečků smajlík smajlík Přeji příjemnou zábavu smajlík

18.8.2011 17:24
mata

XXX.XXX.80.144

mikka napsal(a):
A Fríček nemá udělane DKK ? Já právě dokud nebudu vědět jak na tom Orry je tak ho nechci uplně přetěžovat. Třeba na cvičácích co vidim tak už i štěnata v Orryho věku nechaj skákat přes překážky - šmarja já se s orrym tahám i do schodu :-))

Mati jak říkáš s těma chlupama tak se Orry hodně nachlupatil když si zpomenu na první měsíc krysička hadr smajlík

Jsem tak ráda, že jsem si ho vzala, že to ani neni možný :-)

Su ráda za tebe, zpočátku sem se šíleně bála, že budeš litovat, že doma ti zůstane jen nedochůdče a budeš ho samo milovat, ale trápit se, když nebude o.k. a ono se to takhle super vybarvilo, tak myslím, že teďka už se radovat můžeš :-)
To se ještě dochlupatí, neboj sa, všecko bude, aj tuny chlupů budou, ještě si užiješ :-)
Má udělanou DKK a DLK neofiko, jen přiuspanej, čili oblblej, ne tvrdě uspanej, nechtěla sem, když vím, že stejně půjde na operaci jednou, ho zbytečně dvakrát tvrdě uspávat, mám s toho strach :-| Neofiko posouzení vypadá dobře, lokty úplně a kyčle v tom úhlu taky, ale Snášil to pak jistí :-) Já mu to nechávala dělat právě někde v 15-ti měsících, když sme začali sportovat jakoby natvrdo, abych si pak něco nevyčítala. Do té doby jen rostl a užíval přiměřené zátěže :-) A taky sem ho tahala do schodů, dokud sem ho unesla, nemysli si, a pak na vodítku, páč ony by lítal dolů aj nahoru že...:-) Víš jak, po zkušenostech s Bíšánkem jsem o něj měla 100x větší strach, než normálně :-)

18.8.2011 20:37
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):

Nejsou, znám jich hodně co si míčku nevšimnou :)

18.8.2011 21:30
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Nejsou, znám jich hodně co si míčku nevšimnou :)

Můj No nesnáší ani míček ani peška ... pokud to nedrží figurant .. takže co NO to kapitola smajlíksmajlíksmajlík

19.8.2011 10:57
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Můj No nesnáší ani míček ani peška ... pokud to nedrží figurant .. takže co NO to kapitola smajlíksmajlíksmajlík

Neboj, třeba na ten aport nějak přijdeš a "ochčiješ jí" :-)) My ti s Deny fandíme

19.8.2011 12:17
memmory

XXX.XXX.66.227

czizecka napsal(a):
Neboj, třeba na ten aport nějak přijdeš a "ochčiješ jí" :-)) My ti s Deny fandíme

No já si taky fandím , ale nevím no ... sakra :-(

19.8.2011 20:42
memmory

XXX.XXX.252.42

memmory napsal(a):
No já si taky fandím , ale nevím no ... sakra :-(

Tak zrovna dneska jsme si prošly celou ZZO i s aportem a v pohodě .. by mě z ní odvezly smajlíksmajlík

20.8.2011 21:29
mikka

XXX.XXX.184.103

21.8.2011 21:45
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
smečka :-)

To je prd smečka ... tohle je smečka smajlíksmajlík

22.8.2011 13:00
mikka

XXX.XXX.29.1

memmory napsal(a):
To je prd smečka ... tohle je smečka smajlíksmajlík

nojo, ale nejsou všeci tvoje ne .. nebo ? smajlík

Tak jsem si spočítala, že moji psi sežerou ročně cca 500 kg granulí smajlík

24.8.2011 09:57
czizecka

XXX.XXX.106.200

Posouvám
Na fotce sice není NO ale chodský pes, ale je úpo bomba a v září si pro ní jedu :DDDDD

24.8.2011 14:14
keimy

XXX.XXX.130.109

Ahojky, vedro je teda pořádný.. :-( Chelsule už má vyndaný šroubečky, včera jsme byly na vyndání stehů a doufám, že už to je za náma.. :-) už potřebuje něco robit a hlavně kousat.:-))

Jo a malá choďanda je úžasná. :-)

Tak se mějte krásně :-)

24.8.2011 20:10
czizecka

XXX.XXX.106.200

keimy napsal(a):
Ahojky, vedro je teda pořádný.. :-( Chelsule už má vyndaný šroubečky, včera jsme byly na vyndání stehů a doufám, že už to je za náma.. :-) už potřebuje něco robit a hlavně kousat.:-))

Jo a malá choďanda je úžasná. :-)

Tak se mějte krásně :-)

Můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat kolik stála léčba? To je fajn že už je to fajn :D

25.8.2011 08:57
keimy

XXX.XXX.130.109

czizecka napsal(a):
Můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat kolik stála léčba? To je fajn že už je to fajn :D

Určitě můžeš, bála jsem se tý ceny, ale nakonec to nebylo tak hrozný. Operace 6500, vyndání 1600, pak ještě nějaký injekce, asi 500.. No a benzin a nervy nepočítám.. Jo a ještě vyndání stehů 30 Kč. :-)

25.8.2011 10:44
mikka

XXX.XXX.184.103

czizecka napsal(a):
Posouvám
Na fotce sice není NO ale chodský pes, ale je úpo bomba a v září si pro ní jedu :DDDDD

Ale ne ta je nádherná :-) Chodáčka jsem si chtěla pořídit ještě před Enzem naši nemají rádi NO a chodáček by byl alternativa :-))

Dneska jsem si užila divoke ráno .. muj drahý odjel po 4 ránní do práce a já kolem 6 stávala a jako vždycky rovnou za psema - první otec vypustim Orryho a Enza a jak jdu ke kotci s Benem tak ho vidim podivně zkroucenýho uplně se mi zastavilo srdce , že je mrtvej :-| Jak jsem už byla blíž tak zvedl hlavu a trochu zavrtěl topkou, ale ten bolestnej pohled hned jsem otevřela bránu a on teměř vypadl z kotce a zustal před ním ležet uplně nahrbené záda zježenej a ztuhle zadní hohy. Hrozný ted mi běhalo hlavou co budu dělat sama ho neuzvednu, auto má muž a co ted. Nejhorší, že se mu ani nedovolám, protože v práci nesmí mít u sebe osobní telefon. Naštěstí se mi podařilo dostal ho na deku a odtáhnout ho aspon na trávu, kde jsem u něj hodinu seděla a masírovala ho. Už se teda zlepšil a muže chodit, ale jde vidět, že h oto ještě bolí chudáka. Včera jsme to holt u vody přehnaly - byly jsme se koupat Orry se mnou krásně plaval a Ben s mužem řádili na břehu s míčkem a nejspíš to na něj bylo dost. Holt už mu táhne na 10 rok smajlík

25.8.2011 14:59
anetqua

XXX.XXX.64.22

Ráda bych se zeptala o info ohledně nemeckých dlouhosrstých ovčácích, oni nebyli uznaní, tedy nebyli podle standardu = mohli se účastnit výstav..? Teď, když je plemeno uznané, má tedy svou vlastní kategorii? Nevíte, kde bych sehnala nějaké info o historii a vývoji dlouhosrstého ovčáka v ČR?
Jak vlastně dlouhosrstý NO mohl dostat chovnost, když nebyl uznaný, nebo ve vrhu krátkosrstých se objevil dlouhosrstý?
Díky.

25.8.2011 19:04
czizecka

XXX.XXX.106.200

anetqua napsal(a):
Ráda bych se zeptala o info ohledně nemeckých dlouhosrstých ovčácích, oni nebyli uznaní, tedy nebyli podle standardu = mohli se účastnit výstav..? Teď, když je plemeno uznané, má tedy svou vlastní kategorii? Nevíte, kde bych sehnala nějaké info o historii a vývoji dlouhosrstého ovčáka v ČR?
Jak vlastně dlouhosrstý NO mohl dostat chovnost, když nebyl uznaný, nebo ve vrhu krátkosrstých se objevil dlouhosrstý?
Díky.

http://ceskyklub-no.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1&Itemid=3 se zeptej na čkno

25.8.2011 19:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Ale ne ta je nádherná :-) Chodáčka jsem si chtěla pořídit ještě před Enzem naši nemají rádi NO a chodáček by byl alternativa :-))

Dneska jsem si užila divoke ráno .. muj drahý odjel po 4 ránní do práce a já kolem 6 stávala a jako vždycky rovnou za psema - první otec vypustim Orryho a Enza a jak jdu ke kotci s Benem tak ho vidim podivně zkroucenýho uplně se mi zastavilo srdce , že je mrtvej :-| Jak jsem už byla blíž tak zvedl hlavu a trochu zavrtěl topkou, ale ten bolestnej pohled hned jsem otevřela bránu a on teměř vypadl z kotce a zustal před ním ležet uplně nahrbené záda zježenej a ztuhle zadní hohy. Hrozný ted mi běhalo hlavou co budu dělat sama ho neuzvednu, auto má muž a co ted. Nejhorší, že se mu ani nedovolám, protože v práci nesmí mít u sebe osobní telefon. Naštěstí se mi podařilo dostal ho na deku a odtáhnout ho aspon na trávu, kde jsem u něj hodinu seděla a masírovala ho. Už se teda zlepšil a muže chodit, ale jde vidět, že h oto ještě bolí chudáka. Včera jsme to holt u vody přehnaly - byly jsme se koupat Orry se mnou krásně plaval a Ben s mužem řádili na břehu s míčkem a nejspíš to na něj bylo dost. Holt už mu táhne na 10 rok smajlík

Já se právě taky rozhodovala mezi NO a chodským, ale NO byl pro mě finančně dostupnější, tak teĎ budu mít oba a budu spokojená :DDDD

26.8.2011 08:02
eavy

XXX.XXX.26.38

Z Orryho je už pořádnej "klacek" a takovej pinďovatej drobek to byl :-)

Mikka, 10 let už je taková ta pomyslná hranice :( Jsme tento týden nechali uspat našeho stařešinku NO, držel se dědek do poslední chvíle, jen ty zadní nožičky ho zradily...

Evčo, koukám, jak jsi na choďačku natěšená :-) Jen nevím, abys nebyla trochu zklamaná, chce to naprosto jiný přístup než k NO, řekla bych, že potřebují stejná specifika, jako běloušové.

26.8.2011 10:04
eavy

XXX.XXX.26.38

Ovčáčkáři, řeším kastraci feny. Nechci, aby se stala nějaká nehoda a uchovnění Didinky neplánuju. Čili, máte někdo zkušenost s kastrátem ve smečce? Jak se k němu chová smečka? Díky :-)

26.8.2011 11:17
czizecka

XXX.XXX.106.200

eavy napsal(a):

Mikka, 10 let už je taková ta pomyslná hranice :( Jsme tento týden nechali uspat našeho stařešinku NO, držel se dědek do poslední chvíle, jen ty zadní nožičky ho zradily...

Evčo, koukám, jak jsi na choďačku natěšená :-) Jen nevím, abys nebyla trochu zklamaná, chce to naprosto jiný přístup než k NO, řekla bych, že potřebují stejná specifika, jako běloušové.

Eavy, jaký přístup, já mám ke každému psu individuální, takže mě nic nepřekvapí, měla jsem knírače, křížence kokra, pudla, 2 křížence russelů, knírače kříženýho a mollose (cane corso a měla ZOP , z asebou tři ovčáky :)), kdybych k nim přistupovala ke všem stejně tak bych asi daleko nedošla :DD A u Deny taky neuplatňuji žádný dril, já vlastně nevím jak se cvičí německý ovčák :DDDD

26.8.2011 11:23
czizecka

XXX.XXX.106.200

eavy napsal(a):

jé ta je krásná moc... hele nevim na kastráty se někteří psi tváří divně, třeba mi tu o výkendu měli jednoho psa kastráta a deny si ho furt podřizovala a nešlo jí to vůbec do hlavy co to je

26.8.2011 11:30
mata

XXX.XXX.80.144

eavy napsal(a):
Ovčáčkáři, řeším kastraci feny. Nechci, aby se stala nějaká nehoda a uchovnění Didinky neplánuju. Čili, máte někdo zkušenost s kastrátem ve smečce? Jak se k němu chová smečka? Díky :-)

Je to individuální, pokud se kastruje dospělý jedinec, plně dospělý, pak se obvykle nic nezmění, a to ani ve smečce. Jestliže byl jedinec submisivní, bude i nadále, pokud dominantní, bude i nadále a ostatní to budou i nadále respektovat. Jistěže jsou výjímky, jako všude a u všeho, ale nejsou nijak časté, jak si hodně lidí myslí, nebo tím spíš "obhajuje" nekastrování :-) Ba jsou i případy, kdy se ze submusivního jedince po kastraci stal vyrovnaný pes, který přestal být jinými obtěžován. Prostě je to pes od psa, taky samozřejmě prostředí, v němž žije a jak žije, má vliv a stejně tak složení a vztahy ve smečce. Žijí-li spolu zvířata neustále a mají nonstop přístup k rodině a pánovi, bývají obvykle problémy nulové :-)

26.8.2011 19:29
memmory

XXX.XXX.252.42

Zítra jdeme skládat ZZO .. držte nám co můžete smajlíksmajlík

26.8.2011 19:36
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Zítra jdeme skládat ZZO .. držte nám co můžete smajlíksmajlík

držím co mám ale jste na mě dva musím vás podělit :D

28.8.2011 11:08
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak gratuluju Soni i tady za splněnou zkoušku :))

28.8.2011 20:26
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
Tak gratuluju Soni i tady za splněnou zkoušku :))

Dííííííííííííííííííky ;-)

4.9.2011 20:09
czizecka

XXX.XXX.106.200

No no kde jste?? My už řádíme :))

5.9.2011 13:14
mikka

XXX.XXX.29.1

czizecka napsal(a):
No no kde jste?? My už řádíme :))

už chodáček ? Prosim tě kolik váží - vypadá docela velkej :D Hehe když si spomenu na Orryho na toho 2 kg krtka smajlík

Musim se pochlubit Orry krásně stopuje - nikdy jsem s žádným psem stopu nedělala tak se spolu učíme a užasný začíná mě to díky němu víc a víc bavit smajlík A to ani nemluvim o tom jaký je to vydra už skáče do vody šipky a plave a plave :-)

Nemužu uvěřit jak to letí příští týden má 5 měs a míry : 52cm a 24 kg

5.9.2011 21:38
memmory

XXX.XXX.252.42

mikka napsal(a):
už chodáček ? Prosim tě kolik váží - vypadá docela velkej :D Hehe když si spomenu na Orryho na toho 2 kg krtka smajlík

Musim se pochlubit Orry krásně stopuje - nikdy jsem s žádným psem stopu nedělala tak se spolu učíme a užasný začíná mě to díky němu víc a víc bavit smajlík A to ani nemluvim o tom jaký je to vydra už skáče do vody šipky a plave a plave :-)

Nemužu uvěřit jak to letí příští týden má 5 měs a míry : 52cm a 24 kg

Týýýý jo 24 kilo ??, Tak to je kusanec už ... jen tak dál ...:-)

5.9.2011 21:59
misha

XXX.XXX.17.11

Uf, tak se zase po dlouhy dobe hlasim. Mikko, tak se mi konecne minuly tyden povedlo zvazit nasi fenuli a mela 24 kg (5,5 mesice). V sobotu jdeme poprve na cvicak (kurz zakladni poslusnosti), ve finale budu chodit ja, aspon si odpocinu od mimca, ktere uz chodi kolem nabytku a pres den nespi :-) Chci se zeptat, co davate psum na cvicaku za odmenu? Piskoty ? Budu za peknyho trotla, chodila jsem na cvicak s nasim prckem a to uz je cca 6 let. Jsem zvedava, jak dostanu tu nasi velkou potvoru do lehu. S malou jsem skubla a hotovo, Ira uz je vetsi telatko :-( To bude komedie, ale uz se tesim. Jinak jsme byli taky plavat, nejdriv se ji do vody nechtelo a kdyz tam konecne vlezla, tak na ni skocila ta nase mala teroristka a zacala ji potapet ! Co me ale hrozne stve je to, jak me neustale okusuje! Kdyz ji dam hracku, tak ji behem chvilky rozkouse a kdybych ji ji nevzala, tak ji i sezere! Je to trubka! Jinak hrozne rada hlida. Chtela bych s ni zkusit obranu, ale v zivote jsem to nedelala, vubec nemam zkusenosti :-( A porad si nemuze zvyknout na auto, takze ji vzdycky chlacholim a do kufru nesu v naruci :-( Prikladam aktulani foto. Nekdy ale musim vzit fotak na prochajdu, kdyz lita po poli, tak je nejkrasnejsi :-)

5.9.2011 22:04
misha

XXX.XXX.17.11

A jeste nase teroristka, tryskomys a rozmazlenec :-)) Je to malej velkej pes!

6.9.2011 08:19
czizecka

XXX.XXX.106.200

Qvery váží 4300něco :D
Na cvičák je lepší salám, tvrdý sýr, vařený játra, grilovaný kuře.. počítej s tím že to tam lidi nosej a pes pak jen chodí a větří u ostatních protože ty máš jen piškoty smajlík

6.9.2011 08:54
misha

XXX.XXX.17.11

Nojo, parecky jsem vlastne krajela na cvicak!!! Tvrdy syr me nenapadl, diky moc!!!!:-)

6.9.2011 12:58
memmory

XXX.XXX.66.227

No já nosím to co najdu doma v lednici :D ... salám , sekanou , klobásky , granule piškoty .. prostě míchanici ... a pesan nikdy neví co vytáhneš tak čeká :)))

Obrany zkus a to určitě .. není NO bez obran smajlíksmajlík

6.9.2011 14:40
mikka

XXX.XXX.29.1

czizecka napsal(a):
Qvery váží 4300něco :D
Na cvičák je lepší salám, tvrdý sýr, vařený játra, grilovaný kuře.. počítej s tím že to tam lidi nosej a pes pak jen chodí a větří u ostatních protože ty máš jen piškoty smajlík

smajlíksmajlík kriste Orry byl poloviční ... Ale obávám se, že za 6 měs spláču nad jeho RTG protože se obávám, že se to na něčem projeví smajlík

Já Orryho cvičim pokažde na něco jineho on je strašně žravej tak by se přeskočil i kvuli jablku - heh před 3 měs jsem nad ním skoro breela, aby snědl mističku masaíčka :-)

Ale teda na to, že jsem ho chtěla začít cvičit až tak od 10 měs on všechno tak nějak dělá sám - lehni, sedni, vstan, zustan, k noze ted začínám i s obratama.
Taky jsem se nechala od něj šikovně kousnout, když jsem ho měla na uvaze a draždila ho hadrem. Větev to neustala a on se utrhl zrovna ve chvilim. když jsem měla hadr na urovni obličeje a on mě chytl za prso :-|

6.9.2011 18:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
smajlíksmajlík kriste Orry byl poloviční ... Ale obávám se, že za 6 měs spláču nad jeho RTG protože se obávám, že se to na něčem projeví smajlík

Já Orryho cvičim pokažde na něco jineho on je strašně žravej tak by se přeskočil i kvuli jablku - heh před 3 měs jsem nad ním skoro breela, aby snědl mističku masaíčka :-)

Ale teda na to, že jsem ho chtěla začít cvičit až tak od 10 měs on všechno tak nějak dělá sám - lehni, sedni, vstan, zustan, k noze ted začínám i s obratama.
Taky jsem se nechala od něj šikovně kousnout, když jsem ho měla na uvaze a draždila ho hadrem. Větev to neustala a on se utrhl zrovna ve chvilim. když jsem měla hadr na urovni obličeje a on mě chytl za prso :-|

No jauvajs, ještě že já nemám prsa :D NO nemusí se to projevit toho bych se nebála, nebo teda já se bojím i u Kery no.. mamka 2/2 táta 0/0 tak snad to víc než 2/2 nebude!
Já chtěla Deny cvičit pomalu, ale v půl roce měla základní poslušnost, dodělanej aport i chůzi u nohy, prostě na ZZo nebo ZOP připravená, odložení taky měla no všechno... taky to dělala sama tak jsem prostě jela podle jejího tempa, to nadšení jí zůstalo, cvičíme pořád hrou a jí i mě to vyhovuje, dyk je to sranda. Podle mě v 10ti měsících je pozdě, pak ke mě jezdí nevychovaní pubertácký ovčáci co všechno honí, na vodítku dělaj pulling a při jakékoli manipulaci, byť po dobrém a hrou, koušou (teď zrovna jeden takový jezdí, ze začátku pán pořád krvácel když mu dával pamlsek za odměnu) . A vysvětluj takovýmu pubošovi, že odteď už se musí poslouchat :D Minimálně výchova (tahání na vodítku, skákání po lidech, sedni, čekej...) musí bejt a nemusí jít o dril přece, když to štěně si rádo hraje :D Deny ani nepostřehla, že už jde o vážnou věc, prostě si pořád hrajem... Já mám zkušenosti s tím, že když se začne takhle pozdě tak ten pes cvičí s takovou nějakou spíš nechutí, když zrovna není hladovej (to by ukous i ruku). Na co má poslouchat, když doteď nemusel. Zatímco štěně nenápadně naviguješ k tomu že prostě má dělat to co má a za to dostane odměnu, legraci a samozřejmě z toho bude mít radost. A když už ho učíš netahat na vodítku, proč ne rovnou chůzi u nohy ne :DDDDD

6.9.2011 20:33
memmory

XXX.XXX.252.42

czizecka napsal(a):
No jauvajs, ještě že já nemám prsa :D NO nemusí se to projevit toho bych se nebála, nebo teda já se bojím i u Kery no.. mamka 2/2 táta 0/0 tak snad to víc než 2/2 nebude!
Já chtěla Deny cvičit pomalu, ale v půl roce měla základní poslušnost, dodělanej aport i chůzi u nohy, prostě na ZZo nebo ZOP připravená, odložení taky měla no všechno... taky to dělala sama tak jsem prostě jela podle jejího tempa, to nadšení jí zůstalo, cvičíme pořád hrou a jí i mě to vyhovuje, dyk je to sranda. Podle mě v 10ti měsících je pozdě, pak ke mě jezdí nevychovaní pubertácký ovčáci co všechno honí, na vodítku dělaj pulling a při jakékoli manipulaci, byť po dobrém a hrou, koušou (teď zrovna jeden takový jezdí, ze začátku pán pořád krvácel když mu dával pamlsek za odměnu) . A vysvětluj takovýmu pubošovi, že odteď už se musí poslouchat :D Minimálně výchova (tahání na vodítku, skákání po lidech, sedni, čekej...) musí bejt a nemusí jít o dril přece, když to štěně si rádo hraje :D Deny ani nepostřehla, že už jde o vážnou věc, prostě si pořád hrajem... Já mám zkušenosti s tím, že když se začne takhle pozdě tak ten pes cvičí s takovou nějakou spíš nechutí, když zrovna není hladovej (to by ukous i ruku). Na co má poslouchat, když doteď nemusel. Zatímco štěně nenápadně naviguješ k tomu že prostě má dělat to co má a za to dostane odměnu, legraci a samozřejmě z toho bude mít radost. A když už ho učíš netahat na vodítku, proč ne rovnou chůzi u nohy ne :DDDDD

Eviku u Kery nemusí být nic .. matka té mojí můry má taky dysplazku Ritule je čistá :-)

6.9.2011 21:43
misha

XXX.XXX.17.11

czizecka napsal(a):
...

Krasny psisko! Tak Ira umi sedni, ke mne, misto, fuj, trochu zustan, ale lehni teda moc neee. Na voditku netaha, to jsme ji zatrhli hned od zacatku :-) Chodim s obema cubinama a s kocarem, takze to by byla hruza.

7.9.2011 08:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

memmory napsal(a):
Eviku u Kery nemusí být nic .. matka té mojí můry má taky dysplazku Ritule je čistá :-)

Já vím, že nemusí, ale už tam je asi větší možnost než u Deny co má nulový rodiče.. takže trošku větší strach, přece jenom bych chtěla konečně chovat
Kery už si zvykla, lítá za Deny, spí venku, řádí jak černá ruka :) http://cziz.rajce.idnes.cz/Kery/

7.9.2011 13:58
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

czizecka napsal(a):

Moc hezky napsaný - popsaný.
Jinej přístup k výchově a výcviku si neumím představit. .smajlík

7.9.2011 18:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.27.71

Čaute holky, nechci vám kazit diskutování, ale narazila jsem na tohle, a nevím jestli je to k smíchu, nebo k pláči. Tohle je elita exterierovýho chovu NOsmajlík:

http://www.youtube.com/watch?v=5s_bmJ7-Kco&feature=shar

7.9.2011 19:53
koldy

XXX.XXX.90.222

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Čaute holky, nechci vám kazit diskutování, ale narazila jsem na tohle, a nevím jestli je to k smíchu, nebo k pláči. Tohle je elita exterierovýho chovu NOsmajlík:

http://www.youtube.com/watch?v=5s_bmJ7-Kco&feature=shar

ahoj:-) sice nechovám NO, ale ti psi jsou nemocní nebo co to mají s těmi zadními nohami a páteří to je normální smajlík, protože jsem to ani na jednom NO neviděl a ani na fotkách co jsou tady
jinak krásné fotky tady máte :-):-)

7.9.2011 19:58
mikka

XXX.XXX.184.103

smajlík proboha tak to je šílený to by jim i muj 5 měs Orry vytřel zrak ..

Když se tak na ty psy koukám tak se ani nedivim, že se mě každý ptá co, že je Orry za plemeno smajlík

7.9.2011 20:04
mikka

XXX.XXX.184.103

koldy napsal(a):
ahoj:-) sice nechovám NO, ale ti psi jsou nemocní nebo co to mají s těmi zadními nohami a páteří to je normální smajlík, protože jsem to ani na jednom NO neviděl a ani na fotkách co jsou tady

dle meho to normální není, ale bohužel je to moda ..

Orry na trajektu :-)

7.9.2011 20:17
memmory

XXX.XXX.252.42

koldy napsal(a):

Ketty nenarazila jsi na to na FB U Míši Otáhalovic ???

Jinak ano tohle je exterierový typ NO smajlík

7.9.2011 22:20
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

memmory napsal(a):
Ketty nenarazila jsi na to na FB U Míši Otáhalovic ???

Jinak ano tohle je exterierový typ NO smajlík

nene, viděla jsem to na mujpes.cz, ale ani mě tak nerozsekaly ty exterierový typy, jak ty výkony, co tam předvedli - jestli tohle je elita exter. chovu, tak by mě zajímalo, jak koušou ti "průměrní"smajlík.
Ještěže jsou u NO normální chovatelé, a zůstala zachovaná pracovní linie, protože spousta prac. plemen takový štěstí neměla ...

8.9.2011 10:23
czizecka

XXX.XXX.106.200

Co tam bylo??? Video už tam není :/ Že by hrbáči?
Exteriérový NO, to už je jiné plemeno no.. bez komentáře

8.9.2011 10:29
czizecka

XXX.XXX.106.200

A zase vám sem nacpu choďáčka :DD

8.9.2011 12:03
memmory

XXX.XXX.66.227

nene, viděla jsem to na mujpes.cz, ale ani mě tak nerozsekaly ty exterierový typy, jak ty výkony, co tam předvedli - jestli tohle je elita exter. chovu, tak by mě zajímalo, jak koušou ti "průměrní"smajlík.
Ještěže jsou u NO normální chovatelé, a zůstala zachovaná pracovní linie, protože spousta prac. plemen takový štěstí neměla ...

No tohle byla klubová výstava .. takže ani v podstatě nikdo neví jestli tohle byla elita ... dle startovních čísel tohle byl výběr těch co nekoušou !!

8.9.2011 12:59
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

memmory napsal(a):
No tohle byla klubová výstava .. takže ani v podstatě nikdo neví jestli tohle byla elita ... dle startovních čísel tohle byl výběr těch co nekoušou !!

byla to výstava vítězů, ne obyčejná klubovka, a všichni ti psi museli mít minimálně všestrannou zk. 1.stupně, takže to asi elita exter. chovu byla. Nicméně video bylo (nejspíš pro velký úspěch:-|) staženo, takže už to nikdo neuvidí

8.9.2011 14:11
czizecka

XXX.XXX.106.200

Popravdě viděla jsem pár videí a bylo mi zle. Zajímavé je třeba http://www.youtube.com/watch?v=SRU8UdMnssU&feature=related

8.9.2011 18:59
misha

XXX.XXX.17.11

Noto je peknej hnus, ty hrbaty psi :-( Jinak jsem dneska byla s Irou na veterine, ma v usich svrab :-( ale vsichni ji tam obdivovali, ze pry dlouho tak peknyho ovcaka nevideli :-) Jo a doma nam evidentne blbne vaha. Vazila jsem ji na veterine a ma 26,5 kg (vek 5 mesicu a 3 tydny).

8.9.2011 19:59
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Noto je peknej hnus, ty hrbaty psi :-( Jinak jsem dneska byla s Irou na veterine, ma v usich svrab :-( ale vsichni ji tam obdivovali, ze pry dlouho tak peknyho ovcaka nevideli :-) Jo a doma nam evidentne blbne vaha. Vazila jsem ji na veterine a ma 26,5 kg (vek 5 mesicu a 3 tydny).

Svrab to je hned, máte kočky?

8.9.2011 20:13
misha

XXX.XXX.17.11

Jojo, mame kocoura. Teda ale vzit ster z ucha Iry, to bylo neco, museli jsme ji dve zalehnout a doktorka se taky musela hodne snazit :-) Je to telatko neposedny. Hlavne ji ted musime kazdy den do usi kapat, to bude neco :-(

8.9.2011 20:22
czizecka

XXX.XXX.106.200

A kocour ho má taky? Nám ho přinesli jednou kočky, spali se psy v boudě tak to chytli všici, kočky pošly, psi dostali pipetu

8.9.2011 20:31
mikka

XXX.XXX.184.103

czizecka napsal(a):
A kocour ho má taky? Nám ho přinesli jednou kočky, spali se psy v boudě tak to chytli všici, kočky pošly, psi dostali pipetu

Kočky umřeli na svrab ?

8.9.2011 20:51
memmory

XXX.XXX.252.42

byla to výstava vítězů, ne obyčejná klubovka, a všichni ti psi museli mít minimálně všestrannou zk. 1.stupně, takže to asi elita exter. chovu byla. Nicméně video bylo (nejspíš pro velký úspěch:-|) staženo, takže už to nikdo neuvidí

Na facebooku je stále archivováno :D

8.9.2011 21:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.176.138

memmory napsal(a):
Na facebooku je stále archivováno :D

a nejde to nějak stáhnout, když nemám fb ...?
Nebo sem dát odkaz?

8.9.2011 21:40
danurba

XXX.XXX.40.197

mikka napsal(a):
Kočky umřeli na svrab ?

neléčený svrab je smrtelný

9.9.2011 11:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

Jo jo umřely, to víš jsou to venkovní kočky, věčně někde lítaj, třeba je týden nevidíš a pak přijdou a zapíchnou to přede dveřma no... smajlík U psů si všimneš líp, že se něco děje

9.9.2011 13:08
mikka

XXX.XXX.29.1

czizecka napsal(a):
Jo jo umřely, to víš jsou to venkovní kočky, věčně někde lítaj, třeba je týden nevidíš a pak přijdou a zapíchnou to přede dveřma no... smajlík U psů si všimneš líp, že se něco děje

To jsem nevěděla, že je smrtelný .. chuděrky kočenky . Naše mají pipetky a sice chodí ven, ale jsou kastrovane tak jsou jen na zahradě a netoulají se to mají zakázane :-)). Ale sousedi mají takovou zanedbanou nemocnou tak doufám, že to od ní nemohou chytit smajlík

9.9.2011 13:29
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
To jsem nevěděla, že je smrtelný .. chuděrky kočenky . Naše mají pipetky a sice chodí ven, ale jsou kastrovane tak jsou jen na zahradě a netoulají se to mají zakázane :-)). Ale sousedi mají takovou zanedbanou nemocnou tak doufám, že to od ní nemohou chytit smajlík

Jestli mají pipety tak ne, jinak to od ní chytit mohou
Já slyšela že kastrovaný nechytají myši tak nevim, my je máme kvůli myším

9.9.2011 13:52
rapotacka11

XXX.XXX.140.123

czizecka napsal(a):
Jestli mají pipety tak ne, jinak to od ní chytit mohou
Já slyšela že kastrovaný nechytají myši tak nevim, my je máme kvůli myším

Ale chytaj.

9.9.2011 13:53
mikka

XXX.XXX.29.1

Hehe naše chytaj i mouchy doma smajlík .. to bude pověra jako, že feny mají mít aspon jednou štěnata smajlík
Zrovna myslim, že kastrovane kočky jsou lepší páč místo toulání se drží doma či u domu ...

9.9.2011 14:57
misha

XXX.XXX.17.11

Kocour je venkovni, obcas se nejakym zpusobem do domu propasuje a nekde si schrupne. Vcera tady nebyl. Tak to musim zkouknout. Ale uz ho jednou mel. To je naprd. Ira ho obcas "morduje" :-) Vcera jsem kontrolovala hlavne druhou cubu, ta vypada v pohode. Hehe. Ted tu bylo PPL, chlapik myslel, ze mam ceskoslovaka, prej ma doma cubu a nase vypada hodne podobne :-)

9.9.2011 20:59
memmory

XXX.XXX.252.42

a nejde to nějak stáhnout, když nemám fb ...?
Nebo sem dát odkaz?

Noooooooo tak je video smazáno ze všech webů ... smajlík asi pro velký úspěch smajlík

10.9.2011 08:49
czizecka

XXX.XXX.106.200

Tak svrab maj všechny kočky v sobě, je to otázka imunity jestli se projeví nebo ne. Když má kočka slabší imunitu tak se projeví, u některých je to hodně rychlé a smrtelné, některé s tím dokážou žít a přenášet ho dál.... bohužel u nás je takto svrabových koček snad sto (všem je to jedno), já už byla s těmihle taky na očkování minulý rok a to byly ještě koťata a už ho chytly chudinky

10.9.2011 20:53
czizecka

XXX.XXX.106.200

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2011 14:49

dlouho sem tu nebyla a takhle už mě ta Máša vyrostla:-)

11.9.2011 16:57
mikka

XXX.XXX.29.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
dlouho sem tu nebyla a takhle už mě ta Máša vyrostla:-)

:-) a prej, že má Orry velký uši ... Je krásná :-) Kolik už váží ?

11.9.2011 17:24
eavy

XXX.XXX.26.38

Habe, ta je hezoučká, takový ušáček :-) Nepostřehla jsem, je s PP nebo bez? V případě PP, jaké má rodiče? Díky

11.9.2011 17:30
eavy

XXX.XXX.26.38

Nazdar ženy smajlík
Ten svrab je hned, to je takovej naprosto obvyklej problém u psů, co bydlí s venkovníma kočkama. Kamarádka to taky pořád řeší... Ten svrab je bohužel taky dost přenosnej na člověka, tak bacha.
Evčo, choďanda je boží :-)

Já nějak nestíhám, mám konečně pořádnou práci a jsem kaput. Fena začíná protestovat, že nemakáme. Kamarádka, co je záchranářka mě měla dělat instruktora, jenže se jí holka tříroční otrávila jedem na rejsky a tak jsou v nemocnici, to je hrozný smajlík

Jinak se nám Alda (kavkazák) do Didinky zamiloval :-) Dělá jí stín, když si Didi lehne, tak si lehne před ní a zbožně na ní kouká smajlík A nejlepší je, když si mu Didi lehne na přední nohy a on si pak na ní položí hlavu, no to je lásky smajlík

11.9.2011 18:02

mikka napsal(a):
:-) a prej, že má Orry velký uši ... Je krásná :-) Kolik už váží ?

no ušiska má pořádný :-)) sem se bála že se jí jedno nepostaví ale už je to dobrý ,už stojej ,kolik váží no to už fakt nevím:-) Rony má 25 a jí když sem se s ní chtěla zvážit tak jí už neunesu jen jí nadzvednu takže sme se na váhu nedostali a když jí zase vážil manžel tak se s nima ta váha přetočila že jí máme jen do 120 kil:-( ale přes 30 má určitě. kokala sem že Orry je fešák mám slabost pro černý psy:-)

11.9.2011 18:03

eavy napsal(a):
Habe, ta je hezoučká, takový ušáček :-) Nepostřehla jsem, je s PP nebo bez? V případě PP, jaké má rodiče? Díky

PP nemá je bez, tak sem si nebyla jistá co z ní opravdu vyroste ale vypadá že to bude ovčanda:-)

11.9.2011 18:06

ještě jednu jak stojej už mě Ronečka přerostla :-)

12.9.2011 13:17
czizecka

XXX.XXX.106.200

Je moc pěkná, výraz má jak Aron :D

My byli s chodskou na cvičáku prvně a bylo super, psů se nebála, za lidmi běhala :DD a honila peška, který byl větší než ona :D A Deny si po dlouhé době zakousala :D

15.9.2011 08:29
czizecka

XXX.XXX.106.200

Kde jste? :D

Synchronizované plavání :-))

15.9.2011 13:14
misha

XXX.XXX.17.11

czizecka napsal(a):
Kde jste? :D

Synchronizované plavání :-))

Czizecka, kolik mate psu? Ja myslela, ze Deny a chodacku??? Posilam fotku ze vcerejska :-)

15.9.2011 21:23
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
:-)

Tohle je opravdu téměř ČSV :-)
Jinak Evka má No , Chodačku a nudli smajlík - ostatní pesani jsou na výcviku :-)

16.9.2011 09:30
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Czizecka, kolik mate psu? Ja myslela, ze Deny a chodacku??? Posilam fotku ze vcerejska :-)

Jo jo jen čubky, zbytek jsou psi na výcvik :))

16.9.2011 09:31
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
:-)

Ta je moc krásně zbarvená smajlík

16.9.2011 12:04
misha

XXX.XXX.17.11

Děkuju! Je to nase krasavice! V sobotu jsme byli poprve na cvicaku, na kazdyho blafala, ale jakmile si mohla psa ocuchat, tak se spolu valeli, jak blazni :-) Jedna pani mi rekla, ze by mela mit nahubek....to bylo, kdyz jsme prichazeli a Ira blafala na psy... No jinak jsme byli pochvaleny, ze je moc sikovna, tak mam radost. Zitra jdeme zas, tak se tesim. Jo a damy, moc vam dekuji za radu s pareckama!!! Byl tam pes, kterymu pani davala za odmenu piskoty a ten raubir porad dorazel na me, protoze cejtil parek :-) Czizecka a to si k vam jako lidi davaj psy na vycvik? Omlouvam se, ale jsem zvedava, jeste jsem se s nikym takovym nesetkala, tak nevim, jak to chodi :-) Jedinej problem, co mame s Irou, jsou ty jeji usi, vyvadi jak pominuta, kdyz ji tam chci kapnout a to ji mazlim, uklidnuju, pak mi ji manzel musi chytit, ja ji tam kapnu, pak ji moooc chvalim, dam ji odmenu, hraju si s ni, ale druhej den zas strasny drama, kdyz ji tam chci kapnout :-( Sama bych to nedala, to me stve. Roza je naprosto vklidu. Jo a taky Iruse porad chnape, vcera me pekne stipla do nohy, chce si hrat a jelikoz ja jsem posledni hracka, kterou jeste nerozkousala, tak si to radne uzivam :-) A jeste jsme meli na cvicaku jeden problem, Ira nechtela pit. Zkusim ji vzit priste jeji misku, tak snad to pomuze!

16.9.2011 14:28
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Děkuju! Je to nase krasavice! V sobotu jsme byli poprve na cvicaku, na kazdyho blafala, ale jakmile si mohla psa ocuchat, tak se spolu valeli, jak blazni :-) Jedna pani mi rekla, ze by mela mit nahubek....to bylo, kdyz jsme prichazeli a Ira blafala na psy... No jinak jsme byli pochvaleny, ze je moc sikovna, tak mam radost. Zitra jdeme zas, tak se tesim. Jo a damy, moc vam dekuji za radu s pareckama!!! Byl tam pes, kterymu pani davala za odmenu piskoty a ten raubir porad dorazel na me, protoze cejtil parek :-) Czizecka a to si k vam jako lidi davaj psy na vycvik? Omlouvam se, ale jsem zvedava, jeste jsem se s nikym takovym nesetkala, tak nevim, jak to chodi :-) Jedinej problem, co mame s Irou, jsou ty jeji usi, vyvadi jak pominuta, kdyz ji tam chci kapnout a to ji mazlim, uklidnuju, pak mi ji manzel musi chytit, ja ji tam kapnu, pak ji moooc chvalim, dam ji odmenu, hraju si s ni, ale druhej den zas strasny drama, kdyz ji tam chci kapnout :-( Sama bych to nedala, to me stve. Roza je naprosto vklidu. Jo a taky Iruse porad chnape, vcera me pekne stipla do nohy, chce si hrat a jelikoz ja jsem posledni hracka, kterou jeste nerozkousala, tak si to radne uzivam :-) A jeste jsme meli na cvicaku jeden problem, Ira nechtela pit. Zkusim ji vzit priste jeji misku, tak snad to pomuze!

Spíš sem s psiskama jezdí, já je nemám kam dát a sousedy by asi kleplo mít tu internát smajlík
No máš doma živé zdravé štěně tak si to náležitě užívej :D Kousání bych zakazovala, dej jí místo sebe něco jiného, nějak jinak jí zaměstnej

16.9.2011 15:20
misha

XXX.XXX.17.11

Problem je v tom, ze ona vsechny hracky rozkouse a hlavne to chce zrat, takze ji musim furt hlidat. Kamaraduv pes sezral rozkousanej tenisak a meli s tim hoodne velky problemy (operace a pulrocni dieta...).

16.9.2011 17:48
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Problem je v tom, ze ona vsechny hracky rozkouse a hlavne to chce zrat, takze ji musim furt hlidat. Kamaraduv pes sezral rozkousanej tenisak a meli s tim hoodne velky problemy (operace a pulrocni dieta...).

Tak to slyším poprvé, moje štěnda vždy požrali na co přišli, i kýblík s křídami... nikdy jim nic nebylo

17.9.2011 09:42
mikka

XXX.XXX.184.103

Mischa teda ta je nádherná ta barvička já jsem prostě ujetá na ty vlkošedáky :-)

To Orry ani nejak hračky nemá na zahradě hryže klacky neb okosti a hraje si se mnou s hadrem či peškem a taky se snažim dávat mu míčky , ale ty nic moc nechce.

Taky si až ted nějak uvědomuju jak on hodně poslouchá smajlík Třeba včera jsem s ním šla přec celé město domu bez vodítka a on mi šel poslušně u nohy. Když je na volno tak stačí písknout a on se už otáčí a kluše ke mě i od psa.
Zvládá už obraty u nohy má krásne přivolání s předsednutím je to šikulka škoda, že poslední dobou nemám čas na cvičák už jsem se tak 2 měsíce nedostala a obávám se, že až do konce roku to lepší nebude. Holt přítel rekonstruuje baráček a j áse bez auta na cvičák nedostanu. Škoda sice vycvičit si ho umím samam, ale přeci jen je tam víc psu a celkově ta atmosfera :-)

Jediná jeho neřest jsou ,ale kočky ty nesnáší už od 6 týdnu obávám se, že by byl schopen kočku už ted zabít :-(

Co malá chodanda jak roste ? Už chrní venku ?

17.9.2011 12:16
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Mischa teda ta je nádherná ta barvička já jsem prostě ujetá na ty vlkošedáky :-)

To Orry ani nejak hračky nemá na zahradě hryže klacky neb okosti a hraje si se mnou s hadrem či peškem a taky se snažim dávat mu míčky , ale ty nic moc nechce.

Taky si až ted nějak uvědomuju jak on hodně poslouchá smajlík Třeba včera jsem s ním šla přec celé město domu bez vodítka a on mi šel poslušně u nohy. Když je na volno tak stačí písknout a on se už otáčí a kluše ke mě i od psa.
Zvládá už obraty u nohy má krásne přivolání s předsednutím je to šikulka škoda, že poslední dobou nemám čas na cvičák už jsem se tak 2 měsíce nedostala a obávám se, že až do konce roku to lepší nebude. Holt přítel rekonstruuje baráček a j áse bez auta na cvičák nedostanu. Škoda sice vycvičit si ho umím samam, ale přeci jen je tam víc psu a celkově ta atmosfera :-)

Jediná jeho neřest jsou ,ale kočky ty nesnáší už od 6 týdnu obávám se, že by byl schopen kočku už ted zabít :-(

Co malá chodanda jak roste ? Už chrní venku ?

Chodská roste jako z vody, akorát mi kašle na štěněcí granule, chutná ji Denysky Fitmin :D tak jí ho budu muset vzít asi v puppíku taky. Venku spí už od třetího dne, v kotci s Deny a v pohodě, vyvádí jen ráno, když vidí že už jsme vzhůru tak než jí pustíme.

17.9.2011 21:26
misha

XXX.XXX.17.11

Moc dekuju, Mikko! :-) Tak mame za sebou dalsi cvicak, jsem z ni uplne hotova, je strasne sikovna a proste uzasna! Roza je uplne jina, poslusnost je v pohode, i kdyz teda teriera nezapre, je to dril, ale od mala dost vyjizdela po psech, nebo si aspon se psama hrala tak, ze musela mit navrch. No a Ira je uplne jina, cviky ji bavej, porad me sleduje a je videt, jak ji to cviceni bavi. Cvicitelka (nebo jak se jim rika:-)) rikala, ze teda nevi, jak jsem to udelala, ale ze prej je neuveritelny, jak me porad sleduje, ze prej u ni jsem opravdu na prvnim miste ja a ne ostatni psy. Mimochodem, jsme dneska delali obavane "lehni" a supr! To jen panicka byla leva :-)). Takze mi rekli co a jak a leha si vklidu. Nakonec jsme psy pustili (asi 14 hafanu) a Ira se jen chvilku probehla (pritom se porad otacela, kde jsem) a pak byla jen u me. Ostatni tam litali jak blazni. Dokonce si jedna pani myslela, ze ji mam nekde z utulku, ze prej je na me hrozne fixovana. Mam z ni velkou radost, jen me mrzi, ze na ni nemam jeste vic casu . Nase miminko je totiz dost hyperaktivni a manzel se vraci z prace dost pozde :-(

17.9.2011 23:29
memmory

XXX.XXX.252.42

misha napsal(a):
Moc dekuju, Mikko! :-) Tak mame za sebou dalsi cvicak, jsem z ni uplne hotova, je strasne sikovna a proste uzasna! Roza je uplne jina, poslusnost je v pohode, i kdyz teda teriera nezapre, je to dril, ale od mala dost vyjizdela po psech, nebo si aspon se psama hrala tak, ze musela mit navrch. No a Ira je uplne jina, cviky ji bavej, porad me sleduje a je videt, jak ji to cviceni bavi. Cvicitelka (nebo jak se jim rika:-)) rikala, ze teda nevi, jak jsem to udelala, ale ze prej je neuveritelny, jak me porad sleduje, ze prej u ni jsem opravdu na prvnim miste ja a ne ostatni psy. Mimochodem, jsme dneska delali obavane "lehni" a supr! To jen panicka byla leva :-)). Takze mi rekli co a jak a leha si vklidu. Nakonec jsme psy pustili (asi 14 hafanu) a Ira se jen chvilku probehla (pritom se porad otacela, kde jsem) a pak byla jen u me. Ostatni tam litali jak blazni. Dokonce si jedna pani myslela, ze ji mam nekde z utulku, ze prej je na me hrozne fixovana. Mam z ni velkou radost, jen me mrzi, ze na ni nemam jeste vic casu . Nase miminko je totiz dost hyperaktivni a manzel se vraci z prace dost pozde :-(

Gratuluji ... máš vyhráno do budoucna ... do výcviku :-):-):-)

18.9.2011 13:47
mikka

XXX.XXX.184.103

Mischo ta fotka s miminkem je užasná :-) To já bych u Orryho neriskla on je takovej halama a všechno musí požvejkat Irra musí být zlatá :-)

Šmarja už se nesmím dívat na fotky maličke chodandy je tak nádhernáá :-) Uplně užasná já bych ji chtěla taky smajlík Z jake je vlastně chs ?

18.9.2011 20:45
czizecka

XXX.XXX.106.200

mikka napsal(a):
Mischo ta fotka s miminkem je užasná :-) To já bych u Orryho neriskla on je takovej halama a všechno musí požvejkat Irra musí být zlatá :-)

Šmarja už se nesmím dívat na fotky maličke chodandy je tak nádhernáá :-) Uplně užasná já bych ji chtěla taky smajlík Z jake je vlastně chs ?

Paní má ještě pejska smajlík a když s ním bude někdo makat dá i slevu, měl jet do Dánska ale sešlo z toho.. chov měla registrovanej na chovku z které má čubu - Krosandra
Kery dneska dala v pohodě kladinu, ani jí to nepřišlo

19.9.2011 13:52
misha

XXX.XXX.17.11

Dámy, které krmíte své hafany granulemi, jakou značku byste doporučili?

19.9.2011 14:05
mikka

XXX.XXX.29.1

hehe, kdybych přitáhla domu ještě chodáčka muž by mě asi sežral i se psem :-)) Ale ne ted se chci věnovat pořádně Orrymu, ale tak za 2-3 roky hmm .. smajlík

Mischo já mám psy vícemeně na brit caru sem tam prostřídám eukanubu,brit,K-9. Granulky jim ještě zalévam psí polevkou jak jí říkám ( vývar z kostí a kousky masa a zeleninou ) , aby neměli hafani sucho v mordě a hlavně v chladných ránách je to zahřeje :-) ... Joo mít jen jednoho psa tak bych volila kvalitznější krmivo jako třeba magnusson,olivers,acanu a td. , ale když mám spotřebu 2,5 15kg pytlu měsíčně tak bych musela vydělávat jen na psy :-| .

20.9.2011 13:47
czizecka

XXX.XXX.106.200

Vyjmula bych ze standardu že chodský pes je přátelský ke zvířatům, jednu kočku jsem viděla od té doby co máme Kery, až dneska :D Ostatní se dělaj že tu s námi nebydlí (do doby večerního krmení). A že by si jich Kery nevšímala, nebo s nima měla dobré úmysly, se říct nedá... :D (Vřeštící kočka - Adélka držící kočku křičí, kočka vřeští a pes tahá za ocas) . Taky Deny jí začíná mít... smajlík

7.12.2011 19:08
skvrnka

XXX.XXX.197.212

To jste moc krásně napsala.Já mám 8 měsíčního a také ještě moc ten výcvik nehrotíme,co ho hodně baví jsou stopy :-)
Máme celkem i zdravotní potíže , takže je pořád doma ikdyž se mi doktor snaží pořád namluvit abych ho nechala venku, že prý bude lép kvůli imunitě.Já si to ,ale nemyslím.Vy chováte také doma?o myslíte , že je pro ovčáka polodlouhosrstýho lepší?
Moc děkuji za odpověď.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík