Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.8.2011 16:55
tezy

XXX.XXX.179.222

Ahoj,
mám problém s velikostí klece do auta pro 2 psy 30kg, 60cm v kohoutku (NO). Do auta se mi vejde klec š96 x h100. Když se to rozdělí, bude mít jeden pes prostor 48x100cm - což se mi zdá docela malý. Když jsem měřila psa v lehu, do rozměru se vejde... Akorát nevim, jestli se tam otočí...
Nemáte někdo zkušenost s podobnýma rozměrama?
Terka

28.8.2011 07:47
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Soudě podle velikostí boxů u masherů by se tam psi měli vejít v pohodě. A pokud se snášej, tak bych jim to ani nerozdělovala, mají pak právě větší variabilitu jak se tam naskládat.

28.8.2011 10:56
sabina

XXX.XXX.60.81

Jen taková technická otázka...
Co vás k tomu donutí, koupit klece?

28.8.2011 11:38
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Co třeba nutnost dostat do kufru se psama i nějakou bagáž nebo dětský kočárek?
Můj pes tedy obvykle jezdí na sedačce, když potřebujem sedačku, tak jde do nepříliš velkého kufru (lehne si v něm i natažený), ale překvapivě nejméně rád jezdí v dodávce, kde má prostor skoro 2x2 metry a měkký pelech..

28.8.2011 12:42
tezy

XXX.XXX.179.222

Momentálně mi jezdí fena NO připoutaná na zadních sedačkách (za sedadlem spolujezdce). Ale když sedí, má hlavu na úrovni mojí hlavy. V zimě si budu pořizovat štěně ČSV (fenu). A když budou obě na zadních sedačkách, tak by to bylo už pro mě nebezpečné. Tak chci nějakou jinou možnost převozu. A bohužel fena NO nemá ráda, když se o ní někdo otírá, podlejzá jí a nebo přeskakuje, tak když budou obě v kufru navolno, asi by se brzo porvaly... Tak mi vyšla nejlíp oddělená klec.
Terka

28.8.2011 12:45
sabina

XXX.XXX.60.81

Díky moc, za informaci, mě to fakt zajímá, jelikož netuším jak bych to řešila já sama.

Mám totiž dogu a netuším jak bych ho cpala do klece, a tu klec do auta - jakou by musela ta klec mít velikost.

Já teda pokud potřebuju nějaké to zavazadlo mít..tak buď jde ke psovi, nebo na zadní sedačky. K Moři jezdíme v 4 členech, se psem a vozíme jídlo a pití a miliardu plážových sraček...a taky jedem jedním autem. Na střechu přijde rakev a zbytek se do auta nějak naskládá... pes se buď o trochu uskromní, nebo si z těch věcí udělá podložky pod hlavusmajlík

Právě mi přijde, že když je ta klec..nedá se dát už nic jiného. Hodněkrát sem viděla převážně pracovní plemena převážet v kleci, ale to je fakt, že klec je od kraje do kraje kufru a navíc až po strop, že zezadu nevidím do auta.
Tak právě netuším jak bych to udělala.
Mám Vw passat v kombi a pokud nebudu mít kam dát kočárek, nebo tak..asi je zavčase pořídit větší autosmajlík

Jedna názorná cesta k moři

28.8.2011 13:00
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

Paní Sabino, celkem mne pobavilo jak píšete Passat v kombi a že by bylo dobré pořídit větší auto. :-) Já mám Daewoo Matiz což je taková kabelka a vlezu tam já (mám 192cm), manželka a i klec se stafíkem. Ale je fakt že tu vaši dogu bych tam nenarval ani omylem. U moře jsem byl naposledy jako děcko a tak jezdíme jen po CR a psovi to vyhovuje. je to výborné ipro policajty kteří klec chválí a nepoví vám ani jedno křivé slovo jak tomu bývá většinou u různých kšír atd...
No ale pokud jednou bude mimčo a kočárek tak bude taky nutný Pašík v kombíku

28.8.2011 13:08
sabina

XXX.XXX.60.81

Já se ve větších autech cítím lépe..
Většinu roku jezdím stejně autem sama já a pes. Ale ráda bych ještě jednoho psisáka...a je fakt že stejně velkého. Takže budu doufat, že se v kufru snesou a kočárek půjde dávat dozadu vedle dětské sedačky.

Jiná varianta by byla ta, že se psy bych jezdila autem, co plánuju pořídit pro převoz koní. Což by byl nějaký pick up, nebo jeepak. Tam by ty klece možná byly vhodné - jelikož korba je podstatně jinak pohodlná.

Můžu jen zaťukat že žádný policajt ani nikdo na hranicích nikdy se psem takto v kufru neměl problém. Nesmí mu ale svítit do kufru, to je schopen prolízt ven i zavřeným oknem vzteky:-)) ale zatim vždycky dobré. On je tichý a hodný, což je velké plus.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.8.2011 13:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

já vozím psa volně v kufru ,vždycky mu odklopím tu prostřední opěrku on tamtudy na mě kouká a je spokojený:-)

28.8.2011 13:33
sabina

XXX.XXX.60.81

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
já vozím psa volně v kufru ,vždycky mu odklopím tu prostřední opěrku on tamtudy na mě kouká a je spokojený:-)

Pokud by tama v případě havárky neproletěl..tak je to fajn. :-)

Já mám v kufru ale speciální potah, proti vodě i chlupům, aby tapecírunk nevypadal jak po praseti, jelikož pes je v autě dnes a denně... několikrát.
Má tam na míru vyřízlou matraci z manželské postele...a přelíkám to jak naše peřiny...takže nekouká prostředkem...ale buď sedí a opře hlavu o vrch sedaček, nebo většinou leží a chrupká, či se kochá jízdou pozpátku:-)
Děda takhle vozí svého border teriéra..ale on mu odklápí u felicie celou jednu půlku zadních sedaček...je fakt, že spolu jezdí jen do lesa...

28.8.2011 14:44
tancoska

XXX.XXX.64.4

sabina napsal(a):
Já se ve větších autech cítím lépe..
Většinu roku jezdím stejně autem sama já a pes. Ale ráda bych ještě jednoho psisáka...a je fakt že stejně velkého. Takže budu doufat, že se v kufru snesou a kočárek půjde dávat dozadu vedle dětské sedačky.

Jiná varianta by byla ta, že se psy bych jezdila autem, co plánuju pořídit pro převoz koní. Což by byl nějaký pick up, nebo jeepak. Tam by ty klece možná byly vhodné - jelikož korba je podstatně jinak pohodlná.

Můžu jen zaťukat že žádný policajt ani nikdo na hranicích nikdy se psem takto v kufru neměl problém. Nesmí mu ale svítit do kufru, to je schopen prolízt ven i zavřeným oknem vzteky:-)) ale zatim vždycky dobré. On je tichý a hodný, což je velké plus.

Na psa v kufru vám nikdo nic říct nemůže ;-).Pes nesmí být volně na sedačce nebo u spolujezdce v nohách.Policajt by neměl mít ani žádný kecy na to že je pes připoutanej na sedačce,nebo volně v kufru.Já mám Opel Safira,v kufru klec na dva stafíky.Mám ještě v kufru místo za klecí a vedle klece,kdyby byla potřeba tak dám nějaký bágly na klec.

22.9.2015 12:33
Jinyx

XXX.XXX.151.245

My vozíme psy v bezpečnostní kleci v kufru a myslim, že i psi jsou moc spokojený (dá se to právě i rozdělit). Jezdíme často na výlety i do zahraničí a v některých zemích by mohla policie dělat problémy, kdyby pes nebyl zajištěn. Návíc jsme uplně v klidu i v případě, že by došlo k něhodě. Klec ma certifikaci crashtestu, které věřím. Jsem opravdu spokojen. V dnešní době se dají sehnat super klece.

22.9.2015 17:58
jarouj

XXX.XXX.4.1

A co mříže mezi zadními sedačkami a zavazad prostorem je to lepší a levnější :D.

22.9.2015 22:16
koňadra

XXX.XXX.128.31

jarouj napsal(a):
A co mříže mezi zadními sedačkami a zavazad prostorem je to lepší a levnější :D.

To ale nesmíte mít psy, kteří orvou všechno, kam dosáhnou. Zvlášť pro takové je klec nejlepším řešením. A pozor! Jsou psi, kteří jsou v klidu, dokud jen tak s nimi jezdím na výlety, ale běda, když jedu na nějakou "jejich" akci - tak to se mě stalo 2x, že mě orvali auto, jak se těšili a chtěli ven, jen za tu chvíli, než jsem se došla zaregistrovat a informovat co a jak. Od té doby jezdí jedině v přepravce.

23.9.2015 08:40
kobroor

XXX.XXX.41.2

Podle mé zkušenosti mají psi radši menší prostor, kde tak "nelítají" v zatáčkach
Jinak má dva velké psy a vozím je na volno v kufru. Buď leží nebo sedí s hlavama mezi opěrkama a koukají.. Mám kombi, ale vlezou se i do kufru Fiesty

Přidejte reakci

Přidat smajlík