Zdravím vás, mám štěně minibulteriéra a začínám se probírat nesčetném množství druhů granulí. Máte prosím někdo zkušennosti s: Arden Grange, Bento Kronen, Platinum? Ráda bych časem kupovala granule do cca 1300 Kč/pytel (13,5-15 kg). Vím, že každému vyhovuje něco jiného a musí se vyzkoušet. Předem děkuji za tipy.
(foto by Aneta Hnyková)
chovatelka krmila ProPlan + vařila maso, zeleninu a přílohy + občas tvaroh, ovoce. Zůstala jsem tedy u něj, ale teď myslím, že jsou i kvalitnější granule v podobné cenové relaci. Jenže tak nějak přesně nevím, které vybrat. Prodejce vždycky (samozřejmě) krmivo vychválí, takže proto bych byla ráda i za názory ostatních pejskařů.
miladka
napsal(a):
chovatelka krmila ProPlan + vařila maso, zeleninu a přílohy + občas tvaroh, ovoce. Zůstala jsem tedy u něj, ale teď myslím, že jsou i kvalitnější granule v podobné cenové relaci. Jenže tak nějak přesně nevím, které vybrat. Prodejce vždycky (samozřejmě) krmivo vychválí, takže proto bych byla ráda i za názory ostatních pejskařů.
Tak PP je spíš značka,hlavně platíš za jméno a složení opravdu neodpovídá ceně.To Belcando je dobrý,znám kanárský dogy co jsou na něm a jsou nasvalený a krásný.Můj pes ho taky baští/baštil a to bylo první žrádlo který s chutí sežral celou misku.Měl malej odpad,krásnou lesklou srst.Teď mám ten Propac,taky super.Beru zátěžovku protože teď makáme na zkoušky tak aby nebyl vychrtlej,pěkně se na něm spravil .Nevím přesně cenu ale Belcando myslím do 1200kč a Propac do 1100.Ale musíš vyzkoušet co mu bude chutnat a hlavně sedět
Tak my teď jsme na Arden G. přecházíme ze štěněcích kuřecích na dospělácké jehněčí, a oboje bylo zatím super, bez jakýchkoli problémů, pes prospívá, odpad v pohodě a chutnají mu. Platinum jsme měli vzorek, ten sežral s velikou chutí, ale je pravda, že tady na diskuzi padaly i takové názory, že je až příliš slané a že psům po jednom pytli přestaly chutnat, tak nevím. Pravda je, že když výrobce mlží a na otázky neodpoví ani distributor nebo kdo to má na starosti, tak mě to spíše odrazuje. ProPac jsem krmila bývalého psa a bylo to taky v pohodě. S BK nemám vůbec žádné zkušenosti. Belcando měl pes jeden pytel štěněcích a bylo to taky bez problémů, ale po jednom pytli přestaly chutnat.(ale takhle u nás skončilo víc granulí) Olivers jsou také dobré krmivo. Ovšem tohle jsou jenom doporučení, rozhodne si to stejně pes
, jak mu které sednou a jak budou chutnat.
Na Olivers jsem právě taky narazila, ale docela mě zaráží dost nízká cena oproti granulím s podobným složením, tak nevím, co si mám o tom myslet - jestli jsou ostatní granule tak předražené, nebo v těchto není všechno tak, jak píšou. A nikdo ze známých je nezná. Vzoreček Platina nám došel taky, malej se po něm doslova vrhnul, ale taky mi trošku přijde, že je dost (uměle) aromatické.
tancoska
napsal(a):
Tak PP je spíš značka,hlavně platíš za jméno a složení opravdu neodpovídá ceně.To Belcando je dobrý,znám kanárský dogy co jsou na něm a jsou nasvalený a krásný.Můj pes ho taky baští/baštil a to bylo první žrádlo který s chutí sežral celou misku.Měl malej odpad,krásnou lesklou srst.Teď mám ten Propac,taky super.Beru zátěžovku protože teď makáme na zkoušky tak aby nebyl vychrtlej,pěkně se na něm spravil .Nevím přesně cenu ale Belcando myslím do 1200kč a Propac do 1100.Ale musíš vyzkoušet co mu bude chutnat a hlavně sedět
Tak to bych netvrdil... Já byl na tom úplně stejně jako tazatelka. Chovatel krmil PP a já mu chtěl doma přilepšit. Cenově jsem to chtěl taky jako tazatelka atd. Tak na tvou radu jsem dal Belcando a veterinář mne doslova seřval proč do psa cpu takové sračky. Nemám ti to za zlé... někdo je spokojen. Pak jsem zkusil do PP přidávat Acanu a to samé... nakonec jsem pytel Acany i Belcanda dal kámošce pro voříška a koupil znovu PP a spokojenost největší. A tisícovka za 14 kg PP mi přijde ok... Je asi pravda že jsou lepší granle ale důležité je co sedí psovi.
tondaschumacher
napsal(a):
Tak to bych netvrdil... Já byl na tom úplně stejně jako tazatelka. Chovatel krmil PP a já mu chtěl doma přilepšit. Cenově jsem to chtěl taky jako tazatelka atd. Tak na tvou radu jsem dal Belcando a veterinář mne doslova seřval proč do psa cpu takové sračky. Nemám ti to za zlé... někdo je spokojen. Pak jsem zkusil do PP přidávat Acanu a to samé... nakonec jsem pytel Acany i Belcanda dal kámošce pro voříška a koupil znovu PP a spokojenost největší. A tisícovka za 14 kg PP mi přijde ok... Je asi pravda že jsou lepší granle ale důležité je co sedí psovi.
Teď se do tebe navezu,řešilo se to na naší diskuzi a každej ti tam napsal svůj názor.To že tě vet seřval jsem ti řekla že každej vet prosazuje svoje krmivo a že v tý době kdy ti Barney sral a blil řádila psí viróza po celý republice.Vyhledej si třeba tady na ifauně něco o Belcandu,snad jsem ještě nečetla od nikoho že by někomu neseděl a většinou jsou lidi ale hlavně psi spokojený.Moje známá s tím krmí kanáry,jsou to velký a těžký psi a měl bys vidět v jaký jsou kondici.
Ty mi to nemáš za zlé?No dovol!To že písnu co dávám psovi neznamená že mu to musíš koupit,ještě jednou podotýkám že ti pes 100% neblil a nesral z granulí!Udělal mu vet všechna potřebná vyšetření?Nic takovýho jsi nepsal.A nejspíš nečteš dobře ale píšu o pár řádků nahoře že píšu o zkušenosti granulí u mích psů ;-)
A fakt nechápu proč to řešíš tady když na naší diskuzi jsi dostal dost odpovědí.Jenže ty dostaneš dost rad nejenom odemě a stejně si to děláš po svým ať už jde o žrádlo,klouby atp.
tondaschumacher
napsal(a):
Tak Belcando není vůbec špatné,sice krmím masem ale když cvičím používám ho místo pamlsků,když někam jedu tak s tím krmím.Vyzkoušela jsem všechny možné granule ale velice ráda jsem se vrátila k Belcandu,protože po nich pes nemá průjem a velice mu chutnají.Určitě bych ho neodsuzovala na základě,že jeden vet povídal,nemám ráda takové řeči zaplať pán bůh je moje veterinářka rozumná a nikdy nic na žádné granule neřekla protože každému sedne něco jiného.Znám chovatele kanárských dog který tím krmí a psi jsou nádherní a to s nimi chodí na cvičák tak,že se psi nenudí.PP je těžce předražený a složení není nic moc přesto znám lidi co s tím krmí ale je to jejich věc a jejich peníze a nikdy bych jim to nevymlouvala proč tím krmí.
Diskuze o Belcandu tady: http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=4&t=2374
a další témata k různým značkám (je tam i Platinum a Bento) tu: http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=4&t=9075
tondaschumacher
napsal(a):
Každému psovi sedne něco jiného. Já taky krmím krmivem, které pár lidem leží v žaludku. Ale ráda bych vyzkoušela ještě Belcando a Magnusson a možná K9. A to na základě diskuzí lidí z ifauny. A jako pokud to mému psovi nesedne, tak rozhodně nebudu psát, že "jim to nemám za zlé". Pochop, že každý napíše o krmivu, se kterým má zkušenost. A že Tvému psovi nesedla Acana (mimochodem mému psovi taky ne) a Belcando, tak za to skutečně nemůže ani Tancoška ani nikdo jiný.
Třeba ty potíže měl Tvůj Barny skutečně díky nějaké viroze. A nenechávala bych se seřvávat vetem.
Pro Tancošku: Jakou řadu Belcanda krmíš? Dinner nebo Activ?
zuzina
napsal(a):
Každému psovi sedne něco jiného. Já taky krmím krmivem, které pár lidem leží v žaludku. Ale ráda bych vyzkoušela ještě Belcando a Magnusson a možná K9. A to na základě diskuzí lidí z ifauny. A jako pokud to mému psovi nesedne, tak rozhodně nebudu psát, že "jim to nemám za zlé". Pochop, že každý napíše o krmivu, se kterým má zkušenost. A že Tvému psovi nesedla Acana (mimochodem mému psovi taky ne) a Belcando, tak za to skutečně nemůže ani Tancoška ani nikdo jiný.
Třeba ty potíže měl Tvůj Barny skutečně díky nějaké viroze. A nenechávala bych se seřvávat vetem.
Já nejsem nazloben na Tancošku... aby nebyl omyl. jen že mi radila Belcando. A pes opravdu srajdil z toho. jak jsem dal zpět PP byl klid. Je fakt že to musí sedět psovi a tady se furt řeší co a jak atd... Já jsem spokojen a ok
Jinak o tom belcandu vím dost protože sídlo firmy pro celou Cr mám kousek od baráku. A co prodává můj vet mi je fuk protože od něj to neberu... objednám přes net a do druhého dne doveze pošta
zuzina
napsal(a):
Měla jsem obojí,dinner sedl líp.Activ má docela velkej obsah bílkovin a tuků a pes měl trochu řidší bobek,ne nějak moc ale nedalo se to sebrat v trávě.Chutnalo mu ale obojí.Mě se na tomhle pes poprvý rozežral,do tý doby to byl s ním děs a byl i štíhlejší což u stafbula vypadá divně .Teď vypadá takhle
tondaschumacher
napsal(a):
Já nejsem nazloben na Tancošku... aby nebyl omyl. jen že mi radila Belcando. A pes opravdu srajdil z toho. jak jsem dal zpět PP byl klid. Je fakt že to musí sedět psovi a tady se furt řeší co a jak atd... Já jsem spokojen a ok
Jinak o tom belcandu vím dost protože sídlo firmy pro celou Cr mám kousek od baráku. A co prodává můj vet mi je fuk protože od něj to neberu... objednám přes net a do druhého dne doveze pošta
Víš jak dlouho trvá u psa vyróza?Když jsi dal zpět PP tak už se mohl virózy zbavit,protože pes většinou sere tak jeden den,další už nemá co když je vysranej z podoby.Pokud si pamatuju tak ti i blil,to většinou nebejvá z granulí.Když jsem ti říkala dej mu 24h hladovku že to je na sračku-bličku nejlepší aby se pes vyprázdnil a střeva se sklidnila tak jsi pak psal že si ležel u misky a přemlouval ho aby se aspoň trochu nažral.Samozřejmě že pes nemá apetit když mu není dobře.Jenže to jsou ty rady do prázdna a už mě to opravdu nebaví.Jsem docela naštvaná protože ti člověk něco napíše,poradí a ty si to pak stejně uděláš po svým a pak mě ještě tady budeš obviňovat,fakt dobrý
Jo a prosím tě,to že máš firmu kousek od baráku znamená co?Že víš jak to tam chodí?Co se tam dělá?No nic,nemá smysl se tu dohadovat.Svůj názor jsem písla a už záleží jen na zadavatelky fence co jí bude chutnat a sedět ;-)
Tonda opět "boduje".
Ach jo.
Pokud se Barneymu neudělaly testy, v době, kdy mu bylo zle, NEDÁ ! se dokázat, jestli mu bylo zle z granulí (osobně se domnívám, že srát a blít z granulí je blbost, že je to spíše důkaz virózy a pod.) nebo z nějakého onemocnění.
Měly by se dělat nějaké vstupní EQ a IQ testy, než člověk vstoupí do internetových diskuzí.
Už na Tondu nereaguji, pozbývá to smyslu.. chudák Tancoška to ještě občas zkusí, ale už jí taky dochází síly :)
Tak se držte a pevný nervy
burunduk
napsal(a):
Tonda opět "boduje".
Ach jo.
Pokud se Barneymu neudělaly testy, v době, kdy mu bylo zle, NEDÁ ! se dokázat, jestli mu bylo zle z granulí (osobně se domnívám, že srát a blít z granulí je blbost, že je to spíše důkaz virózy a pod.) nebo z nějakého onemocnění.
Měly by se dělat nějaké vstupní EQ a IQ testy, než člověk vstoupí do internetových diskuzí.
Už na Tondu nereaguji, pozbývá to smyslu.. chudák Tancoška to ještě občas zkusí, ale už jí taky dochází síly :)
Co zas blbnete děvčata? Já dal u veterináře za "vyšetření 1200kč což obnášelo všechna možná vyšetření + léky. Nejsem doktor tak nevím přesně co. Pes byl po tomto léčení a změně granulí ok (je doposud).A sem chodím pro rady a celkem se jimy i řídím tak nevím co tancoška plaší. Ona i vy jste mojeho psa neviděli a ani vás nemusím poslouchat na 100% ne? Mám se řídit radou lékaře nebo slečny z diskuze? (nemyslím Tancošku ale obecně!)
Co se týká granulí nikdy nic nevyřešíme protože důležité je co sedí psovi a né jak se to líbí páníkovi či paničce. Takže zadavatelka může např pomalinku přecházet na belcando a pokud pesan bude ok tak může být ráda a u značjky zůstat. Pokud né, takse vrátí k PP jako já - jak jednoduché. Vím i já že jsou lepší granulky a za lepší cenu jak PP ale dělat ze psa pokusnou laboratoř a neustále zkoušet co jo a co ne nechci...
Já osobně přeji zadavatelce zdravého psa a vámděvčata klidné nervy
burunduk
napsal(a):
Tonda opět "boduje".
Ach jo.
Mě a docházet síly?Tchááá ,já jsem silná baba a dost vydržím.Ale jestliže někomu něco poradím a za dva dny se dočtu pravej opak tak má to smysl?Nemá,jen ztrácím čas a místo toho můžu dělat něco jinýho ;-).Tak asi tak