Zase ty granule - prosím o radu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2011 10:13
miladka

XXX.XXX.53.188

Zdravím vás, mám štěně minibulteriéra a začínám se probírat nesčetném množství druhů granulí. Máte prosím někdo zkušennosti s: Arden Grange, Bento Kronen, Platinum? Ráda bych časem kupovala granule do cca 1300 Kč/pytel (13,5-15 kg). Vím, že každému vyhovuje něco jiného a musí se vyzkoušet. Předem děkuji za tipy.
(foto by Aneta Hnyková)

31.8.2011 11:53
miladka

XXX.XXX.53.188

a co třeba Oliver°s - připadají mi dost laciné, na to, jaké uvádí složení...

31.8.2011 13:32
tancoska

XXX.XXX.64.4

A co žrala u chovatelky?Nebo teď?Jinak Arden je kvalitní,Bento jsem slyšela že maj psi většinou velkej odpad.Já jsem spokojená s Belcandem a Propac,cenově se vejdou ;-)

31.8.2011 13:57
miladka

XXX.XXX.53.188

chovatelka krmila ProPlan + vařila maso, zeleninu a přílohy + občas tvaroh, ovoce. Zůstala jsem tedy u něj, ale teď myslím, že jsou i kvalitnější granule v podobné cenové relaci. Jenže tak nějak přesně nevím, které vybrat. Prodejce vždycky (samozřejmě) krmivo vychválí, takže proto bych byla ráda i za názory ostatních pejskařů.

31.8.2011 14:10
tancoska

XXX.XXX.64.4

miladka napsal(a):
chovatelka krmila ProPlan + vařila maso, zeleninu a přílohy + občas tvaroh, ovoce. Zůstala jsem tedy u něj, ale teď myslím, že jsou i kvalitnější granule v podobné cenové relaci. Jenže tak nějak přesně nevím, které vybrat. Prodejce vždycky (samozřejmě) krmivo vychválí, takže proto bych byla ráda i za názory ostatních pejskařů.

Tak PP je spíš značka,hlavně platíš za jméno a složení opravdu neodpovídá ceně.To Belcando je dobrý,znám kanárský dogy co jsou na něm a jsou nasvalený a krásný.Můj pes ho taky baští/baštil a to bylo první žrádlo který s chutí sežral celou misku.Měl malej odpad,krásnou lesklou srst.Teď mám ten Propac,taky super.Beru zátěžovku protože teď makáme na zkoušky tak aby nebyl vychrtlej,pěkně se na něm spravil :-).Nevím přesně cenu ale Belcando myslím do 1200kč a Propac do 1100.Ale musíš vyzkoušet co mu bude chutnat a hlavně sedět :-)

31.8.2011 14:22
miladka

XXX.XXX.53.188

moc díky za odpověď, jsem ráda za každý názor :-)

31.8.2011 14:43
tancoska

XXX.XXX.64.4

miladka napsal(a):
moc díky za odpověď, jsem ráda za každý názor :-)

Není zač ale píšu jen zkušenosti s mojima psama.Ještě jsi psala Platinum,to se mě i nelíbilo.Smrdělo hrozně jak magi.Pes ho moc nežral.

31.8.2011 15:32
argoska

XXX.XXX.173.61

Tak my teď jsme na Arden G. přecházíme ze štěněcích kuřecích na dospělácké jehněčí, a oboje bylo zatím super, bez jakýchkoli problémů, pes prospívá, odpad v pohodě a chutnají mu. Platinum jsme měli vzorek, ten sežral s velikou chutí, ale je pravda, že tady na diskuzi padaly i takové názory, že je až příliš slané a že psům po jednom pytli přestaly chutnat, tak nevím. Pravda je, že když výrobce mlží a na otázky neodpoví ani distributor nebo kdo to má na starosti, tak mě to spíše odrazuje. ProPac jsem krmila bývalého psa a bylo to taky v pohodě. S BK nemám vůbec žádné zkušenosti. Belcando měl pes jeden pytel štěněcích a bylo to taky bez problémů, ale po jednom pytli přestaly chutnat.(ale takhle u nás skončilo víc granulí:-))) Olivers jsou také dobré krmivo. Ovšem tohle jsou jenom doporučení, rozhodne si to stejně pes:-), jak mu které sednou a jak budou chutnat.

31.8.2011 15:51
ircula

XXX.XXX.83.242

Náše bulinda vyrůstala na PP, protože nic jiného bohužel nežral.Teď krmíme Olivers a nemůžu si je vynachválit. Sedí nám a bulinda se vrhá do misky jako nikdy předtím. Mám na Olivers i druhého psa a tomu taky sedí na 100%

31.8.2011 15:59
miladka

XXX.XXX.53.188

Na Olivers jsem právě taky narazila, ale docela mě zaráží dost nízká cena oproti granulím s podobným složením, tak nevím, co si mám o tom myslet - jestli jsou ostatní granule tak předražené, nebo v těchto není všechno tak, jak píšou. A nikdo ze známých je nezná. Vzoreček Platina nám došel taky, malej se po něm doslova vrhnul, ale taky mi trošku přijde, že je dost (uměle) aromatické.

31.8.2011 16:07
miladka

XXX.XXX.53.188

teď se dívám, že jsem se překoukla na velikosti balení, tak ty Olivers mají cenu odpovídající:-)

31.8.2011 18:09
ircula

XXX.XXX.157.207

Právě jsem se divila kam koukáte, že se cena zdá nízká :-)) I když já za chovatelské ceny mám Olivers podstatně za nižší cenu :-|

31.8.2011 18:23
miladka

XXX.XXX.53.188

jj, to věřím :-). já bohužel zrovna tuhle značku nemám přes koho za chov. (nebo velkoobchoní) cenu sehnat. Ale zkusím popátrat.smajlík

31.8.2011 19:39
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

tancoska napsal(a):
Tak PP je spíš značka,hlavně platíš za jméno a složení opravdu neodpovídá ceně.To Belcando je dobrý,znám kanárský dogy co jsou na něm a jsou nasvalený a krásný.Můj pes ho taky baští/baštil a to bylo první žrádlo který s chutí sežral celou misku.Měl malej odpad,krásnou lesklou srst.Teď mám ten Propac,taky super.Beru zátěžovku protože teď makáme na zkoušky tak aby nebyl vychrtlej,pěkně se na něm spravil :-).Nevím přesně cenu ale Belcando myslím do 1200kč a Propac do 1100.Ale musíš vyzkoušet co mu bude chutnat a hlavně sedět :-)

Tak to bych netvrdil... Já byl na tom úplně stejně jako tazatelka. Chovatel krmil PP a já mu chtěl doma přilepšit. Cenově jsem to chtěl taky jako tazatelka atd. Tak na tvou radu jsem dal Belcando a veterinář mne doslova seřval proč do psa cpu takové sračky. Nemám ti to za zlé... někdo je spokojen. Pak jsem zkusil do PP přidávat Acanu a to samé... nakonec jsem pytel Acany i Belcanda dal kámošce pro voříška a koupil znovu PP a spokojenost největší. A tisícovka za 14 kg PP mi přijde ok... Je asi pravda že jsou lepší granle ale důležité je co sedí psovi. :-)

31.8.2011 22:10
tancoska

XXX.XXX.64.4

tondaschumacher napsal(a):
Tak to bych netvrdil... Já byl na tom úplně stejně jako tazatelka. Chovatel krmil PP a já mu chtěl doma přilepšit. Cenově jsem to chtěl taky jako tazatelka atd. Tak na tvou radu jsem dal Belcando a veterinář mne doslova seřval proč do psa cpu takové sračky. Nemám ti to za zlé... někdo je spokojen. Pak jsem zkusil do PP přidávat Acanu a to samé... nakonec jsem pytel Acany i Belcanda dal kámošce pro voříška a koupil znovu PP a spokojenost největší. A tisícovka za 14 kg PP mi přijde ok... Je asi pravda že jsou lepší granle ale důležité je co sedí psovi. :-)

Teď se do tebe navezu,řešilo se to na naší diskuzi a každej ti tam napsal svůj názor.To že tě vet seřval jsem ti řekla že každej vet prosazuje svoje krmivo a že v tý době kdy ti Barney sral a blil řádila psí viróza po celý republice.Vyhledej si třeba tady na ifauně něco o Belcandu,snad jsem ještě nečetla od nikoho že by někomu neseděl a většinou jsou lidi ale hlavně psi spokojený.Moje známá s tím krmí kanáry,jsou to velký a těžký psi a měl bys vidět v jaký jsou kondici.
Ty mi to nemáš za zlé?No dovol!To že písnu co dávám psovi neznamená že mu to musíš koupit,ještě jednou podotýkám že ti pes 100% neblil a nesral z granulí!Udělal mu vet všechna potřebná vyšetření?Nic takovýho jsi nepsal.A nejspíš nečteš dobře ale píšu o pár řádků nahoře že píšu o zkušenosti granulí u mích psů ;-)
A fakt nechápu proč to řešíš tady smajlík když na naší diskuzi jsi dostal dost odpovědí.Jenže ty dostaneš dost rad nejenom odemě a stejně si to děláš po svým ať už jde o žrádlo,klouby atp.

31.8.2011 23:30
dorae

XXX.XXX.163.143

Tak Belcando není vůbec špatné,sice krmím masem ale když cvičím používám ho místo pamlsků,když někam jedu tak s tím krmím.Vyzkoušela jsem všechny možné granule ale velice ráda jsem se vrátila k Belcandu,protože po nich pes nemá průjem a velice mu chutnají.Určitě bych ho neodsuzovala na základě,že jeden vet povídal,nemám ráda takové řeči zaplať pán bůh je moje veterinářka rozumná a nikdy nic na žádné granule neřekla protože každému sedne něco jiného.Znám chovatele kanárských dog který tím krmí a psi jsou nádherní a to s nimi chodí na cvičák tak,že se psi nenudí.PP je těžce předražený a složení není nic moc přesto znám lidi co s tím krmí ale je to jejich věc a jejich peníze a nikdy bych jim to nevymlouvala proč tím krmí.

1.9.2011 01:23
denulka

XXX.XXX.173.206

Diskuze o Belcandu tady: http://dogforum.sk/viewtopic.php?f=4&t=2374

a další témata k různým značkám (je tam i Platinum a Bento) tu: http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=4&t=9075

1.9.2011 09:25
zuzina

XXX.XXX.169.86

Každému psovi sedne něco jiného. Já taky krmím krmivem, které pár lidem leží v žaludku. Ale ráda bych vyzkoušela ještě Belcando a Magnusson a možná K9. A to na základě diskuzí lidí z ifauny. A jako pokud to mému psovi nesedne, tak rozhodně nebudu psát, že "jim to nemám za zlé". Pochop, že každý napíše o krmivu, se kterým má zkušenost. A že Tvému psovi nesedla Acana (mimochodem mému psovi taky ne) a Belcando, tak za to skutečně nemůže ani Tancoška ani nikdo jiný.
Třeba ty potíže měl Tvůj Barny skutečně díky nějaké viroze. A nenechávala bych se seřvávat vetem.

Pro Tancošku: Jakou řadu Belcanda krmíš? Dinner nebo Activ?

1.9.2011 15:01
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

zuzina napsal(a):
Každému psovi sedne něco jiného. Já taky krmím krmivem, které pár lidem leží v žaludku. Ale ráda bych vyzkoušela ještě Belcando a Magnusson a možná K9. A to na základě diskuzí lidí z ifauny. A jako pokud to mému psovi nesedne, tak rozhodně nebudu psát, že "jim to nemám za zlé". Pochop, že každý napíše o krmivu, se kterým má zkušenost. A že Tvému psovi nesedla Acana (mimochodem mému psovi taky ne) a Belcando, tak za to skutečně nemůže ani Tancoška ani nikdo jiný.
Třeba ty potíže měl Tvůj Barny skutečně díky nějaké viroze. A nenechávala bych se seřvávat vetem.

Já nejsem nazloben na Tancošku... aby nebyl omyl. jen že mi radila Belcando. A pes opravdu srajdil z toho. jak jsem dal zpět PP byl klid. Je fakt že to musí sedět psovi a tady se furt řeší co a jak atd... Já jsem spokojen a ok
Jinak o tom belcandu vím dost protože sídlo firmy pro celou Cr mám kousek od baráku. A co prodává můj vet mi je fuk protože od něj to neberu... objednám přes net a do druhého dne doveze pošta

1.9.2011 16:06
miladka

XXX.XXX.53.188

a co takové Canidae? Zdají se mi dobré, za slušný peníz... Krmíte někdo?

1.9.2011 21:03
tancoska

XXX.XXX.64.4

zuzina napsal(a):

Měla jsem obojí,dinner sedl líp.Activ má docela velkej obsah bílkovin a tuků a pes měl trochu řidší bobek,ne nějak moc ale nedalo se to sebrat v trávě.Chutnalo mu ale obojí.Mě se na tomhle pes poprvý rozežral,do tý doby to byl s ním děs a byl i štíhlejší což u stafbula vypadá divně :-)).Teď vypadá takhle :-)

1.9.2011 21:13
tancoska

XXX.XXX.64.4

Já nejsem nazloben na Tancošku... aby nebyl omyl. jen že mi radila Belcando. A pes opravdu srajdil z toho. jak jsem dal zpět PP byl klid. Je fakt že to musí sedět psovi a tady se furt řeší co a jak atd... Já jsem spokojen a ok
Jinak o tom belcandu vím dost protože sídlo firmy pro celou Cr mám kousek od baráku. A co prodává můj vet mi je fuk protože od něj to neberu... objednám přes net a do druhého dne doveze pošta

Víš jak dlouho trvá u psa vyróza?Když jsi dal zpět PP tak už se mohl virózy zbavit,protože pes většinou sere tak jeden den,další už nemá co když je vysranej z podoby.Pokud si pamatuju tak ti i blil,to většinou nebejvá z granulí.Když jsem ti říkala dej mu 24h hladovku že to je na sračku-bličku nejlepší aby se pes vyprázdnil a střeva se sklidnila tak jsi pak psal že si ležel u misky a přemlouval ho aby se aspoň trochu nažral.Samozřejmě že pes nemá apetit když mu není dobře.Jenže to jsou ty rady do prázdna a už mě to opravdu nebaví.Jsem docela naštvaná protože ti člověk něco napíše,poradí a ty si to pak stejně uděláš po svým a pak mě ještě tady budeš obviňovat,fakt dobrý :-)
Jo a prosím tě,to že máš firmu kousek od baráku znamená co?Že víš jak to tam chodí?Co se tam dělá?No nic,nemá smysl se tu dohadovat.Svůj názor jsem písla a už záleží jen na zadavatelky fence co jí bude chutnat a sedět ;-)

1.9.2011 21:47
burunduk

XXX.XXX.209.124

Tonda opět "boduje".
Ach jo.
Pokud se Barneymu neudělaly testy, v době, kdy mu bylo zle, NEDÁ ! se dokázat, jestli mu bylo zle z granulí (osobně se domnívám, že srát a blít z granulí je blbost, že je to spíše důkaz virózy a pod.) nebo z nějakého onemocnění.
Měly by se dělat nějaké vstupní EQ a IQ testy, než člověk vstoupí do internetových diskuzí.
Už na Tondu nereaguji, pozbývá to smyslu.. chudák Tancoška to ještě občas zkusí, ale už jí taky dochází síly :)

Tak se držte a pevný nervy :-)

2.9.2011 07:07
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

burunduk napsal(a):
Tonda opět "boduje".
Ach jo.
Pokud se Barneymu neudělaly testy, v době, kdy mu bylo zle, NEDÁ ! se dokázat, jestli mu bylo zle z granulí (osobně se domnívám, že srát a blít z granulí je blbost, že je to spíše důkaz virózy a pod.) nebo z nějakého onemocnění.
Měly by se dělat nějaké vstupní EQ a IQ testy, než člověk vstoupí do internetových diskuzí.
Už na Tondu nereaguji, pozbývá to smyslu.. chudák Tancoška to ještě občas zkusí, ale už jí taky dochází síly :)

Co zas blbnete děvčata? Já dal u veterináře za "vyšetření 1200kč což obnášelo všechna možná vyšetření + léky. Nejsem doktor tak nevím přesně co. Pes byl po tomto léčení a změně granulí ok (je doposud).A sem chodím pro rady a celkem se jimy i řídím tak nevím co tancoška plaší. Ona i vy jste mojeho psa neviděli a ani vás nemusím poslouchat na 100% ne? Mám se řídit radou lékaře nebo slečny z diskuze? (nemyslím Tancošku ale obecně!)
Co se týká granulí nikdy nic nevyřešíme protože důležité je co sedí psovi a né jak se to líbí páníkovi či paničce. Takže zadavatelka může např pomalinku přecházet na belcando a pokud pesan bude ok tak může být ráda a u značjky zůstat. Pokud né, takse vrátí k PP jako já - jak jednoduché. Vím i já že jsou lepší granulky a za lepší cenu jak PP ale dělat ze psa pokusnou laboratoř a neustále zkoušet co jo a co ne nechci...
Já osobně přeji zadavatelce zdravého psa a vámděvčata klidné nervy :-)

2.9.2011 18:52
tancoska

XXX.XXX.64.4

burunduk napsal(a):
Tonda opět "boduje".
Ach jo.

Mě a docházet síly?Tchááá :-)),já jsem silná baba a dost vydržím.Ale jestliže někomu něco poradím a za dva dny se dočtu pravej opak tak má to smysl?Nemá,jen ztrácím čas a místo toho můžu dělat něco jinýho ;-).Tak asi tak :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík