Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2011 19:46
grisisoj

XXX.XXX.188.190

Prodají mi psa, když je mi 15?

7.10.2011 20:17
danurba

XXX.XXX.40.197

já bych dítěti psa neprodala

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2011 20:36

Někdo možná ano. Ale je to rozumné?

7.10.2011 21:16
memmory

XXX.XXX.252.42

grisisoj napsal(a):

Když ho budeš kupovat ty - kdo bude platit veškerou péči ?

7.10.2011 21:51
grisisoj

XXX.XXX.188.190

Nějaké peníze mám našetřené a od rodičů pravidelně dostávám kapesné, vystačit by to mělo.
Když slýchávám, co všechno dělají lidé s nechtěnými štěňaty a kdo všechno si psa pořídí, tak si říkám, že by se určitě někdo našel, kdo by mi ho prodal. Jenže je mi blbé se někoho přímo zeptat. Už jsem se starala o andulky, myš, rybky, potkana, králíka (toho ještě mám), kočku a dočasně i o psa. Mám na něj čas a moc ho chci. Rodiče mi ho nedovolí, ale když už bych ho měla pryč by ho jistě nedali (tak už jsme kdysi s babičkou pořídili kočku a všichni si ji zamilovali- je to asi půl roku, co kočka zemřela). Ja vím, jak blbě to zní, ale vážně bych se oněj dokázala postarat.

7.10.2011 22:08
danurba

XXX.XXX.40.197

Je ti patnáct, pravděpodobně letos končíš základní školu. Co dál? Půjdeš někam na střední...co když budeš na intru? Uvědom si, že budeš mít o hodně méně času na venčení a na péči o psa. A po střední třeba půjdeš na vysokou, budeš bydlůet na koleji nebo na privátě, těžko si tam budeš moci vzít psa sebou. Píšeš, že rodiče ho nechtějí, tak je prosím respektuj. Asi vědí, proč psa nechtějí - umí si představit, co taková péče zahrnuje.

7.10.2011 22:45
burunduk

XXX.XXX.209.124

danurba napsal(a):
Je ti patnáct, pravděpodobně letos končíš základní školu. Co dál? Půjdeš někam na střední...co když budeš na intru? Uvědom si, že budeš mít o hodně méně času na venčení a na péči o psa. A po střední třeba půjdeš na vysokou, budeš bydlůet na koleji nebo na privátě, těžko si tam budeš moci vzít psa sebou. Píšeš, že rodiče ho nechtějí, tak je prosím respektuj. Asi vědí, proč psa nechtějí - umí si představit, co taková péče zahrnuje.

Takze si to shrneme: prvni je moc mlada, pak intr, skola.. pak mozna vysoka.. pak prvni prace, pak deti, pak zase prac. nasazeni.. no a pak duchod a smrt.
To by si asi psa nemohl clovek poridit nikdy, kdyby se to melo takto brat :)
Kdyz si to dopredu domluvi (pripadnou peci rodicu, pokud by sla na intr) a rodice budou souhlasit, at si klidne psa poridi. Zkusenosti s peci o zvirata ma, myslim, ze pejska (vhodne zvolenou rasu umerne veku a zkusenostem!) zvladne.

7.10.2011 22:57
danurba

XXX.XXX.40.197

burunduk napsal(a):
Takze si to shrneme: prvni je moc mlada, pak intr, skola.. pak mozna vysoka.. pak prvni prace, pak deti, pak zase prac. nasazeni.. no a pak duchod a smrt.
To by si asi psa nemohl clovek poridit nikdy, kdyby se to melo takto brat :)
Kdyz si to dopredu domluvi (pripadnou peci rodicu, pokud by sla na intr) a rodice budou souhlasit, at si klidne psa poridi. Zkusenosti s peci o zvirata ma, myslim, ze pejska (vhodne zvolenou rasu umerne veku a zkusenostem!) zvladne.

A v tom je základní problém - když budou rodiče souhlasit. A rodiče nesouhlasí. Tak si slečna postaví hlavu, že je prostě postaví před hotovou věc, přitáhne domů štěně a bude doufat, že se rodiče smilují a nějak to dopadne.
I dospělý člověk, který má partnera a chce si pořídit zvíře, musí s tím partner souhlasit, vždyť se ho to taky týká! To není o věku, to je o vzájemném respektu.

7.10.2011 23:36
laponka

XXX.XXX.14.133

Další věc je právní stránka ! Ja bych ti psa neprodala, neboť neprodávám bez smlouvy. A ty nejsi zatím bohužel právně zodpovědná smlouvu podepsat. V útulku ti psa také nevydají ze stejného důvodu ! Takže zbývá koupit psa od množitelů někde na benzince nebo u obchoďáku, těm je to šumafuk komu ho prodaj. Hlavně že dostanou nějakou kačku. Takže za mě - ještě počkej a vymýšlej taktiku na rodiče :-) Pokud jim vše rozumně vysvětliš a budeš jim předhazovat argumenty každý den, určitě poleví ! Věř mi....

8.10.2011 00:07

grisisoj napsal(a):

Žádná zodpovědná osoba neprodá psa někomu kdo ještě není plnoletý.
Já na psa čekala až do svých téměř 25. Chtěla jsem ho od malička, rodiče ne. Takže pes přišel na řadu až v okamžiku, kdy jsem ohledně něj byla na rodičích nezávislá. Především je zcela zcestná myšlenka, že psa uživíš z kapesného (taky jsem si dříve myslela), ono to není jen krmivo a nějaké vybavení jako misky, pelech, obojek atd. ale taky očkování, něco proti blechám, odčervení ... a běda když pes onemocní. Jen "blbej" zánět močáku mě vloni přišel na více něž 5 tisíc jen to hvízdlo (krevní testy, RTG, testy moči, ultrazvuk ...) a to jen proto aby se přišlo na to co to je a pak teprve přišla na řadu léčba a korunky se jen kutálely. Další věc je bydlení. Někdo prostě psa doma nechce a je hodně nefér si ho pořídit pokud s ním bydlím v jednom bytě, i kdyby ho pak už neměl to srdce vyhodit. Ne každý je ochoten smířit se s chlupy všude po bytě (mě nevadí ) a v opačném případě úklid nikdy nekončí. O tom, že všechna štěňata jsou do jisté míry destruktivní ani nemluvě a některým jedincům to bohužel vydrží i v dospělosti (kámošky russel je demoliční jednotka ještě v roce a půl - jejich byt obvykle vypadá jako válečná zóna). Někomu zase vadí nutnost psa venčit i v "psím" počasí a nemožnost odjet kam bychom chtěli a zdržet se jak dlouho bychom chtěli (= žádné kafe s kolegyní po práci nebo nákupy po škole s kamarádkou, napřed domů, protože tam pes kříží tlapky). Prostě ne každý je pejskařský materiál.

Moje rada zní - počkej. Pokud rodiče nepovolí, nebo dokud se neosamostatníš. Však máš na psa do budoucna času dost.

8.10.2011 09:26
yvetah

XXX.XXX.133.190

No, o vyjadřovacích schopnostech, pravopisu a smysluplnosti dotazu by si mohli nechat zdát mnozí "dospělí" zde na Ifauně :-) Svědčí to o vyspělosti pisatelky. V 15 letech už může mít člověk pevnou představu o tom, co by opravdu chtěl. Na druhou stranu, úplně upřímně, netroufla bych si prodat štěně holčině bez finančního zázemí, pokud s tím rodiče nesouhlasí smajlík

8.10.2011 09:31
yvetah

XXX.XXX.133.190

Ještě mě napadlo - a co pořizovací cena? Na tu kapesné nestačí...tedy pokud neuvažuješ o štěňátku bez PP, což by ti většina přítomných myslím rozmlouvala, včetně mě. Ono i krmení na měsíc a veterinární péče by chtělo pořádné kapesné. Zvaž ty finanční nároky! Láska a péče bohužel nestačí...Souhlasím s příspěvkem někde nade mnou - počkej, až se ti podaří rodiče "zlomit", bude to lepší pro všechny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík