RenčiDexter

XXX.XXX.0.157
Zdravím. Mám ročního křížence ("ryčbeka", hovawarta, evropskýho saňovýho a prý asi dalmatina - to mi bylo řečeno) no a problém je v tom, že nám přijde, že hubne. Jednou za čas ho vážíme a původně měl 35 kg, pak ubral na 32,5 kg a dnes má 31kg. Stravu dostával vždy ráno a večer, když sme zjistili hubnutí, začli sme mu dávat vždy, když misku vyjedl, což bylo proměnlivé. Jednou ji snědl hned, jindy až druhý den. Nechutenství nemá, je hravý, veselý. Stolici má pevnou bez podezřelého zabarvení. Odčervujem ho podle váhy a po určené době.
Pravdou je, že je na mě docela fixovaný. Takže když sem třeba 15 hodin pryč, moc se mu nechce jít se s někým jiným z rodiny venčit. Čurá a kadí jen když vážně už musí. Jinak je vše normální.
Je to aktivní pes. Moc rád by celý den běhal, ale bohužel sem nyný nemocná, tak mu to nemůžu dopřát.
Nevím, co by ještě pomohlo k tomu, abyste mi mohli, co nejlépe poradit.
Děkuji za všechny reakce.
Renča.
RenčiDexter

XXX.XXX.0.157
Jinak ještě chci dodat, že krmíme Britem pro velká plemena do 2,5 let.
RenčiDexter
napsal(a):
Zdravím. Mám ročního křížence ("ryčbeka", hovawarta, evropskýho saňovýho a prý asi dalmatina - to mi bylo řečeno) no a problém je v tom, že nám přijde, že hubne. Jednou za čas ho vážíme a původně měl 35 kg, pak ubral na 32,5 kg a dnes má 31kg. Stravu dostával vždy ráno a večer, když sme zjistili hubnutí, začli sme mu dávat vždy, když misku vyjedl, což bylo proměnlivé. Jednou ji snědl hned, jindy až druhý den. Nechutenství nemá, je hravý, veselý. Stolici má pevnou bez podezřelého zabarvení. Odčervujem ho podle váhy a po určené době.
Pravdou je, že je na mě docela fixovaný. Takže když sem třeba 15 hodin pryč, moc se mu nechce jít se s někým jiným z rodiny venčit. Čurá a kadí jen když vážně už musí. Jinak je vše normální.
Je to aktivní pes. Moc rád by celý den běhal, ale bohužel sem nyný nemocná, tak mu to nemůžu dopřát.
Nevím, co by ještě pomohlo k tomu, abyste mi mohli, co nejlépe poradit.
Děkuji za všechny reakce.
Renča.
Já bych ho znovu odčervila a jiným přípravkem!!!
Ten úbytek váhy je docela velký,my za půl roku taky zhubli 6kg,ale kvůli dietě,teď co baští zase normálně už má za měsíc nahoře kilo a něco... Buď bych začala přidávat maso nebo bych změnila granule pro aktivní psy,pokud by ani tak nepřibral a naopak hubl tak bych ho nechala pořádně vyšetřit vetem...
Složení krmiva Brit zcela jistě neposkytuje velkému psovi dostatek živin. Rozhodně by bylo vhodné konzultovat zdravotní stav psa s veterinářem a změnit granule. Ideálně vybrat granule, které jsou určeny pro psy v zátěži, které obsahuje rovnoměrné množství živin.
Výběr je velký, mrkni na www.hafani.cz
A pokud napíšeš mail rádi Ti poradí. Majitelé mají značné zkušenosti, nejen díky své rozsáhlé smečce :-)
Krmila jsem Britem (large bred) cane corso a byla tak dost hubená, zkuste něco jiného. Já jsem pak vybrala Sportmix hight energy a byla jsem spokojená. I pes, přibrala, a vše ostatní bylo taky okej (vzhled, aktivita, bobky.. ). NEbo zkuste Brit activity, jestli máte adulťáckej...
Ovšem maso je maso, s masem jsem nejspokojenější ale taky má své ale