Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2011 12:16
johan

XXX.XXX.58.30

Zdělte prosím svoje zkušenosti s krmením "boxíků". Náš první, Baronek, dostával Sportmix a potom přešel na Acanu.
Ten současný, Maxík, dostává Chicopee, ale nevím jestli u toho zůstat. Proto bych si rád uděl představu, co a jak jinde krmí.
Vím, že většinou je to otázka peněz, ale....Když jsme zhruba před 10 lety přecházeli ze Sportimxu na Acanu, myslel jsem si, že je to lepší. Acana byla asi o 100,- dražší, ale dneska prostě nevím. Chicopee krmíme zhruba rok a jsem celkem spokojen, ale pořád je tu to ale. Proto prosím o vaše názory a postřehy. Všem díky.

22.10.2011 08:33
noemi

XXX.XXX.64.233

johan napsal(a):
Zdělte prosím svoje zkušenosti s krmením "boxíků". Náš první, Baronek, dostával Sportmix a potom přešel na Acanu.
Ten současný, Maxík, dostává Chicopee, ale nevím jestli u toho zůstat. Proto bych si rád uděl představu, co a jak jinde krmí.
Vím, že většinou je to otázka peněz, ale....Když jsme zhruba před 10 lety přecházeli ze Sportimxu na Acanu, myslel jsem si, že je to lepší. Acana byla asi o 100,- dražší, ale dneska prostě nevím. Chicopee krmíme zhruba rok a jsem celkem spokojen, ale pořád je tu to ale. Proto prosím o vaše názory a postřehy. Všem díky.

Mrkněte se na pokec o krmení na nemoderované diskuzi.
Připadá mi docela sympatický názor o střídání značek. Určitě se tam poučíte a něco vyberete ;-).

23.10.2011 11:48
johan

XXX.XXX.58.30

noemi napsal(a):
Mrkněte se na pokec o krmení na nemoderované diskuzi.
Připadá mi docela sympatický názor o střídání značek. Určitě se tam poučíte a něco vyberete ;-).

Díky, už jsem to tam pročítal, ale je to na dlouho. Co se týče střídání značek, tak nevím. Domnívám se, že pokud budu krmit jednu značku, která bude vyhovovat našemu Maxíkovi, dostane vše potřebné, jak uvádí výrobce. Samozřejmě musím věřit výrobci a to může být problém....

23.10.2011 12:33
elaphka

XXX.XXX.165.89

Já sice boxíka nemám, ale trenérka i veterinář pro mého křížence ohařů (výmarak x německý ohař) doporučili krmivo od značky Hill's. Je to fakt super krmivo, sice taky trošku dražší...ale opravdu skvělé :-) né nadarmo se mu říká "veterinární krmivo"-obsahuje úplně vše, co pes potřebuje, takže nemusíte dodávat žádné doplňkové přípravky a je vhodné i pro alergické psy :-)

23.10.2011 12:39
mikka

XXX.XXX.29.1

elaphka napsal(a):
Já sice boxíka nemám, ale trenérka i veterinář pro mého křížence ohařů (výmarak x německý ohař) doporučili krmivo od značky Hill's. Je to fakt super krmivo, sice taky trošku dražší...ale opravdu skvělé :-) né nadarmo se mu říká "veterinární krmivo"-obsahuje úplně vše, co pes potřebuje, takže nemusíte dodávat žádné doplňkové přípravky a je vhodné i pro alergické psy :-)

nechci být rýpavá , ale tohle je reklama na hills jak vyšitá jako bych slyšela distributora na školení :-))

23.10.2011 13:53
elaphka

XXX.XXX.165.89

mikka napsal(a):
nechci být rýpavá , ale tohle je reklama na hills jak vyšitá jako bych slyšela distributora na školení :-))

Tak pardón :-) ale Body měl hrozně dlouho kožní problémy, které jsme vyřešili až tímto krmením...asi jsem to špatně napsala, jen jsem prostě chtěla říct, že nám vyhovuje :-)

23.10.2011 16:30
mikka

XXX.XXX.29.1

elaphka napsal(a):
Tak pardón :-) ale Body měl hrozně dlouho kožní problémy, které jsme vyřešili až tímto krmením...asi jsem to špatně napsala, jen jsem prostě chtěla říct, že nám vyhovuje :-)

v pohodě jen to tak reklamně zní :D .. je to ,ale zajímave hills moc hypoalergení není ( kukuřice, kuřecí, soja..) , ale tak hlavní je, že pesovi sedí :-)

3.11.2011 14:26
natural.care

XXX.XXX.153.116

Eukanuba a Royal Canin má spešl krmivo přímo pro boxery. Zkus napsat nějakému prodejci, který poskytuje i poradenství..... Můžu doporučit www.hafani.cz, poradí ohledně krmiva i zdraví hafíka. Mají zpětnou vazbu od zákazníků a několik svých pejsků.

3.11.2011 18:08
johan

XXX.XXX.58.30

natural.care napsal(a):
Eukanuba a Royal Canin má spešl krmivo přímo pro boxery. Zkus napsat nějakému prodejci, který poskytuje i poradenství..... Můžu doporučit www.hafani.cz, poradí ohledně krmiva i zdraví hafíka. Mají zpětnou vazbu od zákazníků a několik svých pejsků.

Díky za radu, už jsem na to koukal, ale mám obavy z recenzí. Právě tyhle dvě značky údajně nepatří zrovna mezi kvalitu.
Jsem z toho "celej špatnej" smajlík. Nemůžu mluvit ze svých zkušeností, ale když porovnávám složení krmení výrobků, obávám se, že ty recenze nelžou. Proto prosím každého, kdo by nám chtěl sdělit své zkušenosti. Náš první boxer baštil Acanu, určitá kvalita tu je, ale chtěl jsem krmení speciálně pro boxery. Jsem přesvědčený, že nemůže být univerzální krmení pro všechny rasy a proto hledám. Domníval jsem se, že by se mohl ozvat nějaký chovatel boxerů a prozradí čím krmí. Prozatím marněsmajlík

3.11.2011 18:17
zuzina

XXX.XXX.123.224

johan napsal(a):
Díky za radu, už jsem na to koukal, ale mám obavy z recenzí. Právě tyhle dvě značky údajně nepatří zrovna mezi kvalitu.
Jsem z toho "celej špatnej" smajlík. Nemůžu mluvit ze svých zkušeností, ale když porovnávám složení krmení výrobků, obávám se, že ty recenze nelžou. Proto prosím každého, kdo by nám chtěl sdělit své zkušenosti. Náš první boxer baštil Acanu, určitá kvalita tu je, ale chtěl jsem krmení speciálně pro boxery. Jsem přesvědčený, že nemůže být univerzální krmení pro všechny rasy a proto hledám. Domníval jsem se, že by se mohl ozvat nějaký chovatel boxerů a prozradí čím krmí. Prozatím marněsmajlík

Můžete mi nějak logicky vysvětlitm proč by nemohlo být jedno krmení pro všechna plemena? Dělení krmiv dle plemen je blbobst a jen marketingový tah výrobců krmiv.
Když psa krmíte masem, tak taky neřešíte, jestli máte čivavu, NO nebo dogu.

3.11.2011 19:28
natural.care

XXX.XXX.156.6

Je fakt, že Eukanuba a Royal Canin výživově nejsou nejlepší, ale myslím že zrovna Acana nebo Orijen svým složením mohou nabídnout dosti živin. Co vařená strava a doplňovat minerály a vitamíny?? Co barfování??

3.11.2011 19:29
natural.care

XXX.XXX.156.6

johan napsal(a):

Je fakt, že Eukanuba a Royal Canin výživově nejsou nejlepší, ale myslím že zrovna Acana nebo Orijen svým složením mohou nabídnout dosti živin. Co vařená strava a doplňovat minerály a vitamíny?? Co barfování??

3.11.2011 19:40
johan

XXX.XXX.58.30

zuzina napsal(a):
Můžete mi nějak logicky vysvětlitm proč by nemohlo být jedno krmení pro všechna plemena? Dělení krmiv dle plemen je blbobst a jen marketingový tah výrobců krmiv.
Když psa krmíte masem, tak taky neřešíte, jestli máte čivavu, NO nebo dogu.

Obávám se, že jste to pochopila poněkud nešťastně. Boxer patří mezi psí atlety a tak má úplně jiné nároky na výživu, než třeba nějaký "gaučák". Každé plemeno má rozdílné nároky na výživu, zdravotní problémy a podobně. Podle toho by se mělo k tomuto problému přistupovat. Když budu krmit masem, měl bych přidávat i jiné složky krmení, ale to jistě znáte.
PS: Omlouvám se za ten výraz "gaučák"......

3.11.2011 19:51
johan

XXX.XXX.58.30

natural.care napsal(a):

Acanu znám a je to jeden z horkých kandidátů. Náš první boxík jí měl asi 5 let, Orijen je podle testů a recenzí zhruba na stejné úrovni s Acanou. Poslední rok života našeho Baronka se nesl ve znamení vařeného masa, cenově super-1 kg hovězího za 18 kč, ale bylo to dost náročné na čas, denně dojíždím 100km za prací....Barfování se nelíbí mojí ženě.smajlík

3.11.2011 20:11
natural.care

XXX.XXX.156.6

johan napsal(a):
Acanu znám a je to jeden z horkých kandidátů. Náš první boxík jí měl asi 5 let, Orijen je podle testů a recenzí zhruba na stejné úrovni s Acanou. Poslední rok života našeho Baronka se nesl ve znamení vařeného masa, cenově super-1 kg hovězího za 18 kč, ale bylo to dost náročné na čas, denně dojíždím 100km za prací....Barfování se nelíbí mojí ženě.smajlík

Já mohu osobně Orijen doporučit, protože moji psi, přestože jsou na mase, si Orijen dají líbit :-) Ikdyž se rozhodneš pro suché krmivo, doporučovala bych přidávat nějaké vitamíny a minerály...zvlášť pokud se ještě hafík vyvíjí (což je asi tak do dvou let). Velká plemena mají zcela jiné nároky na kloubní a svalovou výživu a podle toho je potřeba přistupovat.
Je fakt, že vaření je časově náročnější, ale přeci jenom je to Tvůj (váš) miláček. Pokud kupuješ kvalitní maso není potřeba se bát podávat v syrovém stavu. Konec konců to uvidíš na výkalech.....při granulích jsou objemnější, při vařené stravě a syrové stravě jsou poloviční. Hafík více živin umí zpracovat.

4.11.2011 14:59
atika

XXX.XXX.213.155

Vybíráte krmivo pro svého psíka, nevěříte recenzím a přitom se vám nechce dát nějaký čas pročtení tématu o krmení, kde jsou ty rozbory panem Milošem hezky zpracované, vysvětlené i pro laiky a vždy i zhodnocené jestli to které krmivo odpovídá kvalitou ceně (a evidentně moc dobře ví o čem mluví). Boxerů jsem měla již několik, krmeni byli vždy takovým lepším průměrem (Acana, K9 atd - dříve nebylo tolik na výběr) a všichni prospívali a dožili se i věku kolem 13 let. Prostě si řekněte peníze, které na krmení můžete vynaložit, pročtěte to téma o krmení a pak už jen vyzkoušet jak vybrané granule sednou psovi. To že je něco kvalitní, neznamená, že mu to bude chutnat nebo se po tom nepo..... Já teď psy krmím First Mate (ultraprémiovky), občas jim koupím a proložím pytlem Lukullus a střídám i s CANIDAE Lamb Meal&Rice. Psi prospívají bezvadně, chutná jim a neprůjmujou ani při rychlejším přechodu. Předraženej šrot typu Eucanuba, Proplan nebo RC bych jim za ty peníze nekupovala. A osobně si myslím, že rozdělení krmiva dle plemen je jen reklamní tah (chci krmivo pro boxera - má ho jen RC, ostatní ne - koupím RC, protože mam boxera), význam má jen dělení dle velikosti (obříci x ostatní).

4.11.2011 17:24
johan

XXX.XXX.58.30

atika napsal(a):
Vybíráte krmivo pro svého psíka, nevěříte recenzím a přitom se vám nechce dát nějaký čas pročtení tématu o krmení, kde jsou ty rozbory panem Milošem hezky zpracované, vysvětlené i pro laiky a vždy i zhodnocené jestli to které krmivo odpovídá kvalitou ceně (a evidentně moc dobře ví o čem mluví). Boxerů jsem měla již několik, krmeni byli vždy takovým lepším průměrem (Acana, K9 atd - dříve nebylo tolik na výběr) a všichni prospívali a dožili se i věku kolem 13 let. Prostě si řekněte peníze, které na krmení můžete vynaložit, pročtěte to téma o krmení a pak už jen vyzkoušet jak vybrané granule sednou psovi. To že je něco kvalitní, neznamená, že mu to bude chutnat nebo se po tom nepo..... Já teď psy krmím First Mate (ultraprémiovky), občas jim koupím a proložím pytlem Lukullus a střídám i s CANIDAE Lamb Meal&Rice. Psi prospívají bezvadně, chutná jim a neprůjmujou ani při rychlejším přechodu. Předraženej šrot typu Eucanuba, Proplan nebo RC bych jim za ty peníze nekupovala. A osobně si myslím, že rozdělení krmiva dle plemen je jen reklamní tah (chci krmivo pro boxera - má ho jen RC, ostatní ne - koupím RC, protože mam boxera), význam má jen dělení dle velikosti (obříci x ostatní).

Vybírám krmení, pročítám recenze od lidí i výrobců a právě proto nevěřím ne recenzím, ale určitým výrobkům a výrobcům....Ještě než jsem založil tohle vlákno, jsem si pročetl asi tak do roku 2008 všechny příspěvky, které jsem našel nejen tady na ifauně, týkající se krmení. Příspěvky od Miloše jsem pročítal několikrát a musím říct, že "něco" určitě ví:-).
Všem děkuji za příspěvky, každý přinese nové zkušenosti, ale to co jsem si sliboval od tohoto tématu, je asi tohle:
.... Já teď psy krmím First Mate (ultraprémiovky), občas jim koupím a proložím pytlem Lukullus a střídám i s CANIDAE Lamb Meal&Rice. Psi prospívají bezvadně, chutná jim a neprůjmujou ani při rychlejším přechodu. Předraženej šrot typu Eucanuba, Proplan nebo RC bych jim za ty peníze nekupovala. A osobně si myslím, že rozdělení krmiva dle plemen je jen reklamní tah (chci krmivo pro boxera - má ho jen RC, ostatní ne - koupím RC, protože mam boxera), význam má jen dělení dle velikosti (obříci x ostatní).

4.11.2011 19:48
atika

XXX.XXX.226.2

Je nádhernej, přesně takový jsem měla i já - zlaťáky s minimem bílých znaků. Tak ať Vám pejsek prospívá.:-)

4.11.2011 21:36
johan

XXX.XXX.58.30

atika napsal(a):
Je nádhernej, přesně takový jsem měla i já - zlaťáky s minimem bílých znaků. Tak ať Vám pejsek prospívá.:-)

Jo děkuji, jsou to krasavci a obzvlášť, když se podíváte na štěndy.....

5.11.2011 11:21
atika

XXX.XXX.213.155

Je fakt krásnej - neteř měla v létě vrh,naštěstí jen dva pejsky, takže mě zachránilo to, že už mám doma velmi nesnášenlivého psíka (k jiným psům klukům), jinak nevím. Jeden byl pořádnej chlapák, ale měl bílý znak i na hlavě a to se mi nelíbí, ale ten druhej, drobnější vypadal přesně takhle. Kdyby tam byla holka, tak nevim jak by to dopadlo:-), protože naše fenka by to zkousla.

6.2.2012 13:55
lucka.v

XXX.XXX.73.101

Zdravím, náš známej má tři boxery a krmí Brit Care Activity, protože jsou celý den v zápřahu. Záleží co ti vaši, v nejhorším je to na adultku středního plemene. :-)

6.2.2012 16:33
johan

XXX.XXX.58.30

lucka.v napsal(a):
Zdravím, náš známej má tři boxery a krmí Brit Care Activity, protože jsou celý den v zápřahu. Záleží co ti vaši, v nejhorším je to na adultku středního plemene. :-)

Zdravím, my právě přecházíme na acanu (http://krmivo-psy.heureka.cz/acana-dog-adult-large-breed-18kg/galerie/) První tři dny měl dost silný průjem, ale postupně se to zlepšilo. Přechod jsem připravil celkem pozvolna. Připravil jsem krmný plán, který se skládá z namíchání 27 kg krmiva (9x3kg) a to tak, že v první porci byla 1/10 nového krmení, v druhé 2/10, třetí 3/10 atd.Tyto "tříkilovky" normálně postupně zkrmujeme. V současnosti už nám zbývá poslední "tříkilovka" namíchaného a potom bude dostávat už jen tuto acanu. Prozatím je ještě trochu brzy na hodnocení, ale domnívám se, že jsem vybral správně. Bobany jsou poloviční a celkový stav pesana je OK.
PS: a 65 kč za kg je celkem dobrá cena.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík