Zvíře už není věc..jupí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2011 02:13
petr33

XXX.XXX.224.4

No, podle mne to není jen jupí - teda jen pozitiva nese to i negativa - zvíře bude možné držet jako zástavu, ochráncům se nezamlouvá ani úprava, podle níž má majitel ztraceného zvířete na jeho vrácení nárok do dvou měsíců. Doposud to bylo měsíců šest. Aby to v některých případech nebyl spíše posun k horšímu, takže bych dopředu až zas tak nejásal. Známe naše zákonodárce a jejich paskvily šité horkou jehlou ... :-( smajlík

29.10.2011 07:55
banny

XXX.XXX.197.163

petr33 napsal(a):
No, podle mne to není jen jupí - teda jen pozitiva nese to i negativa - zvíře bude možné držet jako zástavu, ochráncům se nezamlouvá ani úprava, podle níž má majitel ztraceného zvířete na jeho vrácení nárok do dvou měsíců. Doposud to bylo měsíců šest. Aby to v některých případech nebyl spíše posun k horšímu, takže bych dopředu až zas tak nejásal. Známe naše zákonodárce a jejich paskvily šité horkou jehlou ... :-( smajlík

ano vše má pro i proti..ale už se budou dát trestar týrání atd...když se někomu ztratí pes, je blbej, může se to stát ale pokud se vám to stane jednou a hledáte..najdete do týdne je hafan zpět...
zvíře jao zástavu, to snad nikdo neuděla a nebude chtít,ne?
V tomto státě nebudou nikdy jen PRO..

29.10.2011 07:55
banny

XXX.XXX.197.163

petr33 napsal(a):

ano vše má pro i proti..ale už se budou dát trestar týrání atd...když se někomu ztratí pes, je blbej, může se to stát ale pokud se vám to stane jednou a hledáte..najdete do týdne je hafan zpět...

29.10.2011 08:09
astlolita

XXX.XXX.72.16

banny napsal(a):

Jasně, takže pokud se někomu stratí pes, je blbej.... pokud vám třeba nějaký blb nabourá do plotu, vy nejste doma a pes zdrhne, jste blbej. Že ho do týdne najdete? To je asi vtip ne? Vím o lidech, co našli svého zatoulaného psa po 6ti letech.... A pak o spoustě, co se jim pes zatoulal, někdo si ho přivlastnil a oni ho našli třeba po roce.... A mimochodem, zvíže vám exekutor může vzít i teď. Je to totiž věc a to v případě psů s PP velmi hodnotná věc

29.10.2011 11:45
hlozi

XXX.XXX.55.14

banny napsal(a):

Známé se ztratil pes, našla ho po 3/4 roce v útulku, kde byl již druhý den po ztrátě a i s útulkem několikrát mluvila, jestli se tam pes neobjevil. Měla echo v útulcích široko daleko, na veterinách, obecňákách i policii. Nakonec ho bývalá zaměstnankyně poznala na jedné z výzev, co kolovali po netu a informovala majitelku. Ta se do útulku vydala a teprve tam jí psa přiznali. A to šlo o křížence NO.
Takže ať se snažila sebevíc, do týdne ho teda doma zpátky neměla....

29.10.2011 12:08
zuzina

XXX.XXX.123.224

banny napsal(a):

Hledala jste někdy ztraceného psa?
Týden je sakra krátká doba.
Zuzana

29.10.2011 16:57
banny

XXX.XXX.29.1

zuzina napsal(a):
Hledala jste někdy ztraceného psa?
Týden je sakra krátká doba.
Zuzana

Ano hledala..našla za tři dny...

29.10.2011 18:16
atika

XXX.XXX.213.155

Stačí aby ho někdo našel a zachraňoval a převeze Vám ho v autě na druhej konec republiky, kde ho třeba vrazí do útulku nebo mu uteče. Ono najít psa za tři dny pokud se nepotuluje po nejbližším okolí je spíš hodně štěstí.Spousta útulků neaktualizuje, podle fotky nebo popisu třeba nepoznají a třeba ani nejsou někde moc ochotní. Je to o lidech a o štěstí.

29.10.2011 22:31
banny

XXX.XXX.56.4

atika napsal(a):
Stačí aby ho někdo našel a zachraňoval a převeze Vám ho v autě na druhej konec republiky, kde ho třeba vrazí do útulku nebo mu uteče. Ono najít psa za tři dny pokud se nepotuluje po nejbližším okolí je spíš hodně štěstí.Spousta útulků neaktualizuje, podle fotky nebo popisu třeba nepoznají a třeba ani nejsou někde moc ochotní. Je to o lidech a o štěstí.

Dobře, myslela jsem jako když někomu uteče na prochájdě..pokud je to jednou ano..ale pokud se to opakuje..to už je blbý..pokud nikomu najede auto do plotu a uteče pes, tak je to blbá náhoda...
Psa jsem nenašla za tři dny náhodou, ale hledala jsem ho a pořád..dokonce jak píšete, naložil ho pán a odvezl si ho domů.....Bohudík to nebyl můj pes, ale kamarádky, mě pes nikdy neutekl...

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.10.2011 12:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

banny napsal(a):
Ano hledala..našla za tři dny...

Add hledání psa - přečtěte si tuhle diskuzi: https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1120544/re-prisel-k-nam-pes a představte si, že by ten hubený NO byl váš mazlík, co se vám někde vyvléknul z obojku a už pár týdnů ho hledáte, klidně i poctivě označený čipem nebo tetováním. A mohl už být nalezený někým po xté a pokaždé jen tiše posunut o obec dál. Kdoví kde a jak pes z té diskuze nakonec skončil :-(.

31.10.2011 12:08
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Z čeho usuzujete, že věta "zvíře není věc" v občanském zákoníku má nějaký vliv na trestání za týrání zvířat, které upravuje trestní zákoník? smajlík

Předkladatel občanského zákoníku profesor Eliáš s týmem na něm dělal asi 10 let. Pak přišla iniciativa "zvíře není věc" od lidí, kteří absolutně nemají ponětí o pojmu věci v teorii práva (což se dost liší od věci jak ji chápe laik) a kteří si populisticky vynutili tuhle úpravu, která je mnohem víc jen deklaratorním výkřikem než nějakou systémovou změnou. To ale podle mě vneslo do zákoníku naopak zmatek, protože v polovině ustanovení týkajících se věcí se najednou musí upravit i jak to tedy bude se zvířaty. A to poměrně rychle a mimo onu koncepční práci týmu právníku, takže je naopak velmi pravděpodobné, že tím vzniknou mezery v právu tam, kde se na to zvíře teď zapomene a dále nejasnosti, kdy se tedy na zvíře aplikují ustanovení o věcech a kdy ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík