Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. Potřebuji radu. Narodilo se nám štěnátko,teď má 6 týdnů, které má přední nožičku zakrnělou a jak roste, je to znát čím dál víc. Při schůzi se snaží opírat o tu nevyvinutou nožičku, takže ohromě belhá a bude se to zvětšovat, až bude růst. Chtěli bychom si ho nechat, ale nevíme, zda se naučí chodit o třech a relativně v pohodě žít. Kdyby měl chodit způsobem, jako teď, tak určitě bude trpět bolestí páteře a asi by bylo milosrdnější ho dát utratit. Děkuji za všechny rady.
Bolestmi zad a tomu podobným bude trpět 100%. Pokud jste ochotni si ho nechat, pak mu tu šanci dokud to půjde dejte. Musíte sami zvážit. Fotka by byla lepší pro posouzení. V přírodě by pes neměl šanci, ale žijí i psi co nemaj dvě nohy. Otázka je jak dlouho a za jakou cenu. Ale držím pěsti.
Ono je toto těžce individuální, je pravda, že postižení zadní nohy by bylo "lepší", ta toho tolik nenese. My máme útulkáče postiženého na všechny čtyři nohy (křivice - vysoký stupeň) a z útulku jsme si ho brali jako 3měsíční štěně s tím, že pokud kvalita života bude opravdu hodně špatná, nebudeme ho trápit. Díky kvalitní výživě a přípravkům na klouby a chrupavky se jeho stav výrazně zlepšil i když v pořádku nebude nikdy. Bolestmi netrpí, jeho pohyblivost je omezená (spíše co se týče vytrvalosti), ale my se snažíme mu vše vynahradit. Na procházkách ho poponášíme, nebo přizpůsobujeme tempo jemu, hlídáme ho v blízkosti vodních ploch (neumí plavat - na to pozor), hrajeme si s ním staticky (schovávání věcí, přetahování), pořídili jsme místy i koberce, neboť na kluzkých podlahách má někdy problémy. Ostatní psi jeho postižení tolerují, ale přesto dohlížíme, aby to některý z nich ve hře nějak nepřehnal. Jinak vyžaduje spíše takový klidový režim a je to největší mazlíček, jakého jsme kdy měli. Neměnila bych a jsem šťastná, že je s námi. Vašemu štěňátku bych určitě dala šanci, záleží na Vás, jestli budete ochotni a moci vzít na sebe trochu jinou a v některých oblastech i náročnější péči, než by byla u zdravého pejska.
napsal(a):
Dobrý den. Potřebuji radu. Narodilo se nám štěnátko,teď má 6 týdnů, které má přední nožičku zakrnělou a jak roste, je to znát čím dál víc. Při schůzi se snaží opírat o tu nevyvinutou nožičku, takže ohromě belhá a bude se to zvětšovat, až bude růst. Chtěli bychom si ho nechat, ale nevíme, zda se naučí chodit o třech a relativně v pohodě žít. Kdyby měl chodit způsobem, jako teď, tak určitě bude trpět bolestí páteře a asi by bylo milosrdnější ho dát utratit. Děkuji za všechny rady.
Kamarádce se taky narodilo štěňátko s tímhle postiženým, v půl roce ho museli dát uspat, moc jí to bolelo :(
V zahraničí jsou i takováto protetická řešení. Zda i u nás netuším.
http://womc.radio.com/2011/06/23/dog-walks-on-four-prosthetic-legs/

pokud je to nějaké menší nebo střední plemeno nechala bych ho žít ,viděla jsem psy kterým chyběla noha a normálně žili ,běhali , velký těžký pes by s tím mohl mít problém, možná by bylo lepší domluvit se s veterinářem a zmrzačenou nohu amputovat aby se o ní neopíral a naučil se běhat po třech. já mám třínohou kočku , přední nohu jí ucvakla sousedova past a běhá normálně ,leze po střeše apod. i třínohý pes se naučí běhat ,svého psa bych teda kvůli tomu utratit nedala.

Tak jsem obvolala 3 veterináře. Všichni řekli, že štěně musí vidět, že jsou různé deformace. Některé dovolují žít a druhé ne. Já pořád brečím, protože štěňátko je kouzelné a líže mě jako o život. Poprosila jsem mamku, jestli by mi dnes sjela k mému veterináři, ať už se rozhodne. Už nemůžu déle čekat. Já z práce přijedu až v půl sedmé a tak tam musí jet někdo jiný. A mamka to rozhodne s menšíma emocema, než já. Dám vědět, jak to dopadlo. Držte palce.

Tak už je štěňátko v psím nebíčku. Žádný veterinř Vám neřekne nic najisto, ale 2 z nich se přiklonili k utracení. Už teď byl víc unavený než druzí, a páteř by určitě za nějaký blíže neurčený čas začala dělat velké problémy. Všem Vám děkuji za rady a jdu se vybrečet.