Jorkšír nebo Maltézáček

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2011 08:49
dagmarka

XXX.XXX.208.1

Ahoj,mám takové dilema.Zvažuji pořízení pejska/fenky do bytu a rozhoduji mezi těmito plemeny.Poradíte?Budu ráda za každý názor.Díky

1.11.2011 08:58
cinkalu

XXX.XXX.245.18

dagmarka napsal(a):
Ahoj,mám takové dilema.Zvažuji pořízení pejska/fenky do bytu a rozhoduji mezi těmito plemeny.Poradíte?Budu ráda za každý názor.Díky

to je, ale diametrální rozdíl v povahách. Teriér, byl vyšlechtěn k určitému pracovnímu využití a společenský psík, který byl určen dělat společnost šlechtě. Vybírejte si psa podle povah, nejen podle vzhledu. Za sebe maltézáček, osobní zkušenost, super pes do bytu i do přírody. Náročnější péče o srst, ale to je u obou.

1.11.2011 09:03
sally999

XXX.XXX.29.98

Osobně bych taky volila maltézáčka. Ten náš je mnohem klidnější a není tak uštěkaný a nervózní jako většina jorků. V bytě štěkne jen když někdo nový přijde, jinak pak o něm ani nevíte. Znám hodně jorků, kteří jsou buď extrémně bojácní, nebo podle mě zkrátka nevyrovananá povaha, jak jsou u nás už extrémně přešlechtění. Ale samozřejmě vždy bude záležet na Vaší výchově a přístupu, a bude takový jaký si ho ,,uděláte´´. Hodně štěstí.

1.11.2011 09:13
dagmarka

XXX.XXX.208.1

Já si to myslela,že Jorkšír bude neposeda :-) Pochopitelně jsem si o povahách těchto psíků i něco přečetla.Jen jsem to prostě chtěla slyšet.Díky

1.11.2011 09:35
czizecka

XXX.XXX.106.200

NE to je dobře že se ptáte, já jsem si toho o chodských taky dost přečetla a lidma jsem byla vyvedena z omylu, měli by změnit standard :D. Za mě taky maltézák, důvody už tu byly psány výše

1.11.2011 20:35
hanulik.op

XXX.XXX.46.70

Já si myslím že to je opravdu jen čiště na povaze daného pejska. My máme jorkšírka a jsme sní spokojeni, i když je pravda že je určitě divočejší =)

1.11.2011 21:28
cinkalu

XXX.XXX.197.182

hanulik.op napsal(a):
Já si myslím že to je opravdu jen čiště na povaze daného pejska. My máme jorkšírka a jsme sní spokojeni, i když je pravda že je určitě divočejší =)

povaha je jedna věc, naturel a geneticky zakódovaná dispozice, druhá. Asi vůbec netušíte, že jde o 2, absolutně odlišná plemena, nejen vzhledem, o to podstatněší rozdíl je v naturelu. Temperament není všechno. York je teriér, myslím že jako definice to stačí.

ten co smrdi řaky

25.3.2017 18:41
ten co smrdi řaky

XXX.XXX.236.111

Smrdis.

Přidejte reakci

Přidat smajlík